EÉN KAAS. EÉN KANS. Vanaf eind mei ligt Noord-Hollandse Graskaas een maand in de winkel
Geduld een gave? Toch als het om Noord-Hollandse Graskaas gaat. De zachte, romige smaak is natuurlijk wel het wachten waard. Dus nog even volhouden, vanaf eind mei ligt deze seizoensgebonden delicatesse in de winkel. Graskaas, een seizoensgebonden delicatesse die je kan herkennen aan het kwaliteitskeurmerk van het Rode Zegel.
Kaasliefhebbers kijken er elk jaar naar uit. En vanaf eind mei ligt hij in de winkel: de enige echte Noord-Hollandse Graskaas met het Rode Zegel. Deze seizoensgebonden kaas – maar één keer per jaar verkrijgbaar, ongeveer één maand lang – herken je aan zijn zachte, romige smaak.
Dat is te danken aan het sappige lentegras. Na een lange winter met ingedroogd gras op het menu, kunnen de Noord-Hollandse koeien straks weer volop genieten van jong, mals gras met een minder vezelige structuur. Precies dat voedzame gras zorgt voor een bijzondere weidemelk (met zachter melkvet) die de typische smaak van Graskaas geeft: lentefris.
Noord-Hollandse Graskaas met het Rode Zegel is te koop via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…
Noord-Hollandse Gouda is een 48+ kaas in verschillende leeftijden van jong tot overjarig. Elke kaas wordt met de grootste zorg gemaakt volgens eeuwenoude methodes. En krijgt vervolgens het enige echte Rode Zegel. Dit staat garant voor topkwaliteit en traditie. Alleen kaas van een Noord-Hollandse kaasmaker, gemaakt met Noord-Hollandse weidemelk van plaatselijke koeien, mag het Rode Zegel dragen. De Beschermde Oorsprongsbenaming of l’Appellation d’Origine Protégée garandeert dat de kaas uniek is in de wereld. Als u kaas koopt, let dan op het Rode Zegel: hét kwaliteitszegel voor echte Noord-Hollandse Gouda.
|