Chocolatier Galler lanceert een origineel recept voor chocolademousse op basis van zijn befaamde tablet witte chocolade met frambozen en yoghurt. Het is een heerlijk dessert dat de smeuïge textuur van chocolademousse combineert met de zachte smaak van frambozen.
Ingrediënten voor vier personen: 1 dl melk, 1 gelatineblaadje, 150 g witte chocolade met framboos en yoghurt, 300 g room, 150 g aardbeien, 1 dl aardbeiencoulis, 12 Galler-zandkoekjes
Bereiding: Dompel het gelatineblaadje in koud water. Verhit de melk en laat het gelatineblaadje erin smelten. Laat de chocolade smelten in de melk. Klop de room voor 2/3 op en spatel de room door het chocolademengsel. Giet het mengsel in een spuitzak en laat minstens 4 uur rusten. Spoel de aardbeien schoon en snijd ze in tweeën. Schik de zandkoekjes op een bord en spuit er enkele mooie bolletjes van de mousse op. Werk af met de aardbeien en de coulis.
Veel smulplezier!
|