De Palm-brouwers hielden woord en nodigden iedereen uit die bij de hoppluk eind augustus hielpen. 400 bierliefhebbers verzamelden zich op dinsdag 29 november in Brouwerij Palm te Steenhuffel voor de jaarlijkse Hopgave van de brouwerij. De plukkers zakten naar Steenhuffel af om samen met de PALM- brouwers effectief te komen brouwen én te proeven !
Bekende gezichten op de Palm-Hopgave: VRT presentatrice Saartje Vandendriessche en auteur-microbrouwer Jef Van den Steen voegden samen met de brouwers de eigen geteelde hop aan het brouwsel toe. Nadien werd iedereen getrakteerd op Palm Hop Select gebrouwen met de eigen geplukte hop.
Brouwproces PALM Hop Select
De eigen geteelde hop wordt gebruikt in PALM Hop Select; een koperkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6 procent. Dit speciaalbier ondergaat een hopping in drie fasen. De eerste fase aan het begin van het kookproces en zorgt voor de bittere smaak. Tijdens de tweede fase wordt de aromarijke hopvariant Hallertau Mittelfrüh aan het einde van het koken toegevoegd. Tenslotte wordt, tijdens de ‘dryhopping’ (einde gisting), de hop van de Hoppluk gebruikt.
Ontdekken en beleven
“De consument is leergierig en benieuwd, men wil graag weten waar zijn of haar favoriete bier vandaan komt en hoe het wordt gebrouwen. Door de aanleg van haar eigen hopplantage zet Palm hop als streekproduct terug op de kaart, met het betrekken van bierliefhebbers bij de hopoogst en bij het brouwproces brengt de brouwerij bierbeleving heel dicht bij de consument.”
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/1982924-a5f204c0ff74105e503b0aa428529d49.jpg)
|