Van 2 tot 11 oktober vindt de 12e editie van het grootste gastronomische event in België plaats. Tien dagen lang zullen meer dan 400 restaurants – waaronder een dertigtal met Michelinsterren en een honderdtal die een Gault&Millau score van 13/20 of meer hebben – een driegangenmenu aanbieden aan gastronomieliefhebbers tegen een zeer toegankelijke prijs. Deze niet te missen afspraak voor fijnproevers heeft bovendien ook een nieuwe website.
Het principe van de RestoDays is intussen gekend: 10 dagen lang bieden de deelnemende restaurants exclusieve, gastronomische driegangenmenu’s aan. Voor een lunch betaalt u €22, voor een diner €29. Ook de meest prestigieuze sterrenrestaurants bieden hun kunsten aan voor ieders budget, met formules vanaf €39 ’s middags en €46 ‘s avonds.
Voor deze 12e editie, de grootste ooit, krijgen de RestoDays bovendien een splinternieuwe website, die geoptimaliseerd werd voor alle mobiele toestellen en waarmee een reservatie onmiddellijk en eenvoudig via de pc, tablet of smartphone kan doorgegeven worden.
Dankzij deze nieuwe website worden de vele deelnemende restaurants en hun menu’s nog meer in de kijker geplaatst en heeft de gebruiker met één klik toegang tot alle belangrijke informatie. Daarbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de sterrenrestaurants en de zaken die een goeie score haalden in de Gault&Millau. Enkele grote namen onder de deelnemers zijn: Le Passage (*) in Brussel, Comme chez soi (*) in Brussel, Terborght (*) in Huizingen, De Pastorale (**) in Rumst, Vous lé Vous (*) in Hasselt, La Durée (**) in Izegem, Boury (*) in Roeselare, Kommilfoo (*) in Antwerpen, Magis (*) in Tongeren en Hof Ter Eycken (*) in Ninove.
Marijke De Ron van sterrenrestaurant Terborght in Huizingen is alvast enthousiast over hun 9de deelname aan de RestoDays: "De RestoDays bieden ons de kans nieuwe klanten te ontmoeten voor wie ons team het onderste uit de kan haalt. Het is altijd een uitzonderlijk moment om mensen die zonder deze actie misschien nooit bij ons over de vloer zouden komen, te laten kennismaken met gastronomie."
Krijgt u al het water in de mond? Reserveren kan enkel via het online reservatiesysteem op de website http://www.restodays.be
De RestoDays in enkele cijfers …: 12e editie, + 400 restaurants, 30 sterrenchefs nemen deel en + 40.000 couverts tijdens de laatste editie.
|