Voor zijn 38e editie selecteerde de Delta Gids Brussel en omstreken 960 adressen van restaurants, hotels en seminariezalen, alfabetisch gerangschikt per wijk, per categorie en per prijssegment. De Delta Gids verscheen voor het eerst in 1977, 38 jaar geleden dus. Dit kan tellen qua garantie op kwaliteit en grondigheid!
Sinds 1977 streeft de Delta Gids naar slechts een ding: een zo eerlijk en oprecht mogelijk overzicht geven van alle goede adressen in Brussel en omstreken. Onze basiscriteria zijn, wars van trends en modes, nog steeds dezelfde: voorrang geven aan kwaliteit, eerlijkheid en inventiviteit en chefs in de kijker zetten die het door hun visie en hun werk verdienen erkend en bekend te worden. Op die manier kreeg de Delta Gids door de jaren heen, in alle discretie en zonder nutteloze stijleffecten, een echte erkenning, zowel bij zijn lezers als bij de professionals van de sector. Elke kostbare getuigenis moedigt ons aan om dit mooie avontuur met steeds meer enthousiasme voort te zetten!
Deze 38e editie die enkel in het Frans beschikbaar is, omvat 960 adressen, restaurants, hotels en seminariezalen in Brussel en omstreken (in telefoonzone 02) - 8 verschillende indexen - 37 nieuwe adressen - 160 geschrapte adressen (door sluiting of wegens niet meer conform met de selectiecriteria van de Delta Gids). Verkoopprijs: 27.75 euro – btw inbegrepen
Gratis in de gids: het Kennismakingspaspoort: 44 geselecteerde adressen per wijk en per categorie gerangschikt (gastronomisch, goede prijs-kwaliteitverhouding, hartendief en mooi kader) geeft de houder van het Kennismakingspaspoort 30% korting op de rekening (met uitzondering van de drank). Een aanbod dat tot 2200 euro besparingen kan opleveren! Ideaal om het hele jaar door lekkere adresjes te ontdekken, zonder al te diep in de portemonnee te moeten tasten.
Op de erelijst « jong en gedurfd » staan in de editie 2015-2016 de genomineerden regio Brussel: Gouden Delta - Bowery (Schaarbeek) Maxime Maziers - Zilveren Delta : Stirwen (Etterbeek) François-Xavier Lambory - Bronzen Delta : Le Wine Bar (Brussel) Vincent Thomaes
De DELTA per specialiteit (alfabetisch gerangschikt): Al Matbakh - La Cuisine (Maghrebijnse keuken); Au Cor de Chasse (Portugese keuken); Gou (bistronomie); Jack O'Shea (uitzonderlijk rood vlees); Kombijmâ (Belgische keuken); Le Fourneau Ibérique (Spaanse keuken); The Lodge (brasserie); Le Relais Saint-Job (brasserie); Mont Liban (Libanese keuken); Osteria Il Gusto Italiano (Italiaanse keuken); Rugbyman N° Two (visrestaurant); Tian Yuan House (Chinese keuken) en Villa Singha (Thai)
Ook een speciale erelijst voor de chefs die onze smaakpapillen al meer dan 25 jaar verwennen : Jean-Louis Simonet (L’Assiette au Beurre), Fabrice Collie (La Ferme du Château), Jean Ureel (La Ferme du Faubourg), Didier Delforge (Le Pré Vert), Aoki Yu (Yamayu Santatsu), Luo Jun (Le Jardin de Pékin), Santino Trovato (Paradiso) en Alain Fayt (Restobière). Op www.deltaweb.be vindt men een elektronische versie van de gids.
|