Het Bristol hotel in Parijs geopend in april 1925 is zonder enige tegenspraak, een van de mooiste hotel in het mondaine Parijs en een absoluut boegbeeld van grootse hotellerie. Vanaf het begin was het de verzamelplaats van de jetset en tal van artiesten en wereldsterren verbleven er ooit.
Dit geesteskind van Hippolyte Jammet weerspiegelde destijds bij de opening een perfecte kopie van de art déco, een modern interieur, heel wat luxe en comfort, maar bood als allereerste hotel ook airconditioning in alle kamers en publieke ruimtes. Op een droomlocatie ingepast stond het steeds open voor nieuwe cultuurtrends en bleef het op de voorgrond inzake comfort en hospitality. De magie van destijds is nog steeds aanwezig en het feit dat slechts twee families gedurende de voorbije 90 jaar voor de uitbating verantwoordelijk waren spreekt duidelijke taal. Na de familie Jammet werd in 1978 het beheer overgenomen door de familie Oetkers. Tot de absolute eigenheden behoren o.m. de room service die sinds de opening aan de klanten wordt aangeboden evenals de uitmuntende ‘delight’ menu’s. Het is dan ook weinig verwonderlijk dat het hotel pronkt met 4 Michelinsterren, 3 voor het gastronomisch restaurant Epicure waarvoor chef Eric Arechon verantwoordelijk is en eentje voor ‘114’ de exclusieve brasserie van het hotel en het Parijse Faubourg district.
Om de 90ste verjaardag met de nodige luister te omringen werden maar liefst 6 evenementen georganiseerd die meerdere maanden in beslag nemen. Een grote garden party volledig in de Gatsby stijl wordt de absolute opener en wordt gevolgd door een ‘3 stars brunch’. Hierbij treedt de Angelsaksische traditie op de voorgrond met Woody Allen in een centrale rol en dit onder het thema ‘ een middag in Parijs’. Tijdens de Bastille day wordt teruggegrepen naar de Guingette stijl met java dancing. De grote feestavond is een uitgelezen samenkomst voor de jetset met boyish outfits voor de dames terwijl heren in een rasechte Douglas Fairbanks outfit aan het feest kunnen deelnemen.
Een grote gourmet break biedt de kans voor well being en relaxerende ontspanning met als afsluiter het diner van de eeuw op zaterdag 24 oktober. Chef Arechon verzorgt samen met chef patissier Laurent Jeannin een uniek gala.
Behoudens de garden party kunnen belangstellenden aan de andere manifestaties deelnemen, vooraf en tijdig reserveren is evenwel een absolute noodzaak.
|