Verkoop vers glutenvrij brood stijgt met 70 % - Meer dan 70 alternatieve producten voor klanten met een glutenintolerantie - Delhaize introduceert nieuwe producten zoals verse glutenvrije pasta
16 mei is werelddag voor coeliakie, ook wel 'glutenintolerantie' genoemd. In België is meer dan 1 Belg op 200 (tussen 0,5 en 1% van de bevolking) glutenintolerant. Delhaize biedt een antwoord op alle voedingsbehoeften van haar klanten en biedt daarom een gamma van meer dan 70 glutenvrije producten aan. De klant hoeft dus niet meer naar gespecialiseerde winkels. De vraag naar producten zonder gluten is in de loop der jaren dan ook explosief toegenomen. Succesproducten zijn ondermeer het glutenvrij brood, de glutenvrije charcuterie en de nieuwe verse pasta’s zonder gluten.
Glutenintolerantie: 1 persoon op 200 in België: Gluten is een plantaardig eiwit dat aanwezig is in bepaalde granen: rogge, gerst, tarwe, spelt, en in mindere mate in haver. Coeliakie betekent dus dat je intolerant bent voor dit eiwit wanneer je een voedingsmiddel met gluten eet. Deze ziekte is wijdverbreid in de Westerse landen terwijl Chinezen, Japanners en Afrikanen, wiens eetcultuur op andere granen gebaseerd is, er veel minder onder lijden.
Momenteel bestaat er geen enkele behandeling voor coeliakie. De enige manier om geen symptomen te krijgen, is om een streng dieet te volgen en alle voedingswaren die dit eiwit bevatten, volledig van het menu te schrappen. Maar gluten zijn algemeen aanwezig in onze dagelijkse voeding: granen, pasta, koekjes, ontbijtgranen, maar ook in een zeer groot aantal sauzen, soepen, bereide maaltijden, fruityoghurt en andere desserts, waarin het als bindmiddel wordt gebruikt.
Een assortiment van meer dan 70 producten zonder gluten
Een beperkend dieet volgen is vaak moeilijk, duur en weinig toegankelijk. Het kan zelfs voor een sociale handicap zorgen, vooral voor kinderen: geen sandwiches, geen verjaardagstaart die met glutenhoudende bloem is gemaakt. Om het dagelijkse leven makkelijker te maken van klanten die glutenintolerant zijn of op zoek zijn naar een beter voedingspatroon, biedt Delhaize een ruim en gevarieerd assortiment aan om deze klanten te begeleiden van het ontbijt tot het dessert: Meer dan 70 producten zonder gluten, in functie van de grootte van de winkel. Dankzij dit grote productgamma kunnen de klanten in de bakkerij, droge voeding en diepvriesafdeling van hun supermarkten kwaliteitsvolle producten vinden, geselecteerd op basis van hun smaak. Bij Delhaize mag iedereen van lekker eten genieten, wat hun behoeften op voedingsvlak ook zijn. Hiervoor is een aparte rayon voorzien, aangegeven door het “zonder-gluten”-symbool. Daarnaast zijn er ook specifieke producten in het versassortiment. En daarenboven zijn alle producten van het gamma fijne vleeswaren glutenvrij. Toppers in het assortiment zijn de verse glutenvrije broden met een stijgijng van meer dan 70 % en de glutenvrije maaltijden met een stijging van bijna 30 %.
Nieuw bij Delhaize in het glutenvrije assortiment
Goed nieuws voor al wie glutenintolerant is en graag verse pasta eet: er is nu een glutenvrije variant. De klant heeft de keuze uit tortellini gevuld met ham of verse tagliatelle. Lekker en gemakkelijk te bereiden. Prijs: vanaf € 4,29 – 250 gr
|