Biotona lanceert Beginner’s Matcha, Superior Matcha en Extra Premium Matcha. MATCHA?
Matcha is de meest zeldzame, verfijnde Japanse groene thee. Matcha wordt gemaakt op basis van jonge theeblaadjes met de hand worden geplukt. 14 tot 28 dagen voor de oogst worden de theestruiken voor 90% overschaduwd door dekzeilen. Door gebrek aan zonlicht maken de bladeren extra chlorofyl en aminozuren aan, respectievelijk verantwoordelijk voor de diep groene kleur en de milde smaak. De blaadjes worden vermalen tot een ultrafijn smaragdgroen poeder dat geen spoor bevat van stengels of bladnerven, maar uitsluitend bladvlees. Deze koning der groene thees ondersteunt de vetverbranding, de gewichtsbeheersing en beschermt cellen tegen schadelijke vrije radicalen.
Het Belgische biologische superfoodslabel Biotona brengt 3 verschillende soorten matcha uit. Het verschil in smaak zit ‘m in de duur van de overschaduwing, de grootte van de blaadjes, de expertise van de boer en de groeiplaats van de thee.
Biotona Beginners’ Matcha
Zoals de naam het zegt: beginnen doe je met deze, om alvast te wennen aan de smaak. Een ideale instapper om kennis te maken met de wereld van de Matcha voordat je overgaat naar de meer verfijnde soorten. De thee is afkomstig van de eerste pluk, na een overschaduwing gedurende twee weken. De blaadjes worden machinaal vermalen met keramische parels. Qua smaak is het groene poeder het krachtigste in zijn soort. Deze intro-Matcha is prima geschikt voor gebruik in de keuken en geeft een frisse toets aan allerlei creatieve smoothies en shakes of zelfs gebak.
Biotona Superior Matcha
Deze matcha is het product van de eerste lenteoogst begin mei en meteen de populairste der matcha’s. De thee heeft een kenmerkend rijk aroma met fruitige accenten en is te omschrijven als mild, lichtbitter, zacht, zoet en licht verteerbaar. De plantjes werden gedurende drie weken overschaduwd. Na het oogsten wordt de thee vermalen met ambachtelijk gemaakte granieten molens.
Biotona Extra Premium Matcha
Deze beperkte oplage uit de eerste lenteoogst van begin mei behoort tot de kwalitatieve top binnen de biologische matcha-soorten.Hij heeft een bijzonder stralende jadegroene kleur in het kopje en is zoet maar tegelijk mild, licht, fruitig, fris en heeft een intens aroma. De thee werd gedurende 4 weken overschaduwd en vermalen met ambachtelijk gemaakte granieten molens tot een ultrafijn felgroen poeder. De echte Matcha-liefhebber drinkt alleen nog deze.
Waarom Matcha anders is dan groene thee: 10 tot 15 keer meer inhoudsstoffen dan groene thee - Wie matcha inneemt, neemt meteen 100% van alle inhoudsstoffen op - bij builtjes wordt slechts 20% van de inhoudsstoffen opgelost in water, bij Matcha thee is dat 100% - 1 kop Matcha = 2 liter groene thee - Matcha geeft een 3 tot 6 uur durende energieboost dankzij de aanwezige cafeïne en werkt tegelijk ontspannend door theanine - Uitzonderlijk rijk aan antioxidanten (tannines, polyfenolen, catechines) en beschermt daarom tegen vrije radicalen.
|