Het Palais des Expositions in Perpignan wordt elke twee jaar omgetoverd in een uitzonderlijk gastronomisch decor en dit op initiatief van de Toques Blanches du Roussillon.
Dit uitzonderlijk evenement, een unicum in Frankrijk, wil de traditionele gastronomie van de Pyrenées Orientales in de kijker stellen maar onderstreept tegelijkertijd de passie en het dynamisme van vele kleine artisanale producenten die met een uitgelezen schare kwalitatieve ingrediënten de meesterkoks terzijde staan.
Het is aldus Jean Plouzennec, voorzitter van de Toques Blanches du Roussillon, een hele eer voor de chefs om een keuze te kunnen maken uit dagverse artisanale en regionale producten zoals honig, groente, fruit, kaasboeren, charcutiers, bakkers, vleesboeren en wijnbouwers. Dankzij hen is het mogelijk om en een erg rijke en savoureuse keuken aan te bieden. Dit publieksevenement is dan ook een unieke gelegenheid om de consument te laten kennismaken met de vele bereidingen maar ook met de enorme diversiteit van restaurants binnen de Toques Blanches.
lees meer www.tasted4you.be
|