VOEDSELPRODUCTIE IN DE STAD
De eerste editie van Taste of Brussels vindt plaats op 19 september in Sint-Gillis. Taste of Brussels is een evenement dat stedelijke voedselproductieketens moet promoten en stadsproducenten, Brusselse verwerkers en buurtverdelers verenigt. Sterrenchef Stefan Jacobs van restaurant Va Doux Vent geeft een aantal live-demonstraties met Brusselse producten.
Het is vandaag een heuse uitdaging om op een gezonde én milieuvriendelijke manier te eten, vooral dan in de stad. Stedelijke voedselproductie geldt nochtans al enkele jaren als een duurzame voedingstrend. Of het nu gaat om landbouwers professionelen of liefhebbers ondernemers, handelaars of universitaire onderzoekers, vandaag hebben verschillende spelers uit de voedingssector grote belangstelling voor de voedselproductie in de stad. Her en der in Brussel steken er initiatieven de kop op die gepaard gaan met veel enthousiasme en een flinke dosis vernieuwingsgeest. Want het gaat hier wel degelijk om vernieuwing!
Om deze initiatieven in de kijker te plaatsen en professionelen en het grote publiek te sensibiliseren, organiseert het Centre d’Entreprise van Sint-Gillis-Partnerdorp een evenement in het teken van de stedelijke landbouwketen, genaamd ‘Taste of Brussels’, in samenwerking met Leefmilieu Brussel.
Op19september stelt een vijftiental spelers uit de stadsvoedingssector hun huidige producten of de resultaten van hun experimenten voor. Je kan er onder meer kennismaken met schapenkwekers, tuinkersproducenten, een insectenkweker en kwekers van stadsmoestuintjes. Voor de gelegenheid geeft sterrenchef Stefan Jacobs van restaurant Va Doux Vent een aantal live-demonstraties met voedingswaren geteeld in Brussel, en dit vanuit zijn keuken. De man is tevensproducent, want hij teelt zijn eigen kruiden in de hoofdstad. Studenten van de hotelschool EFP krijgen ook de gelegenheid om een Master Class te volgen bij Stefan Jacobs. Voorts schotelt Valérie Lepla, van het Brusselse concept Pistolet-Original, een speciale pistolet ‘Taste of Brussels ’voor, in samenwerking met de producenten.
Op het menu dus, demonstraties, degustaties, live-kooklessen en een hele resem informatie voor wie zich interesseert voor deze vernieuwende trend op het vlak van voedingsproducten en -distributie. Afspraak op 19 september in het Partnerdorp, Fernand Bernierstraat, 15 Sint-Gillis vanaf 14 uur.
|