De gietijzeren kookplaat ‘coup de feu’ en de sudderoven doen alle culinaire harten sneller slaan. Met koude dagen in het vooruitzicht kunnen we maar beter hartverwarmende maaltijden op tafel toveren. De Coup de feu plaat van Lacanche is hier de ideale vervanger van de ‘Leuvense stoof’ en laat je schotels rustig garen. Ook de sudderoven is een duizendpoot tijdens de drukke feesten: van borden warmen tot slow cooking!
De Coup de feu plaat is een geëmailleerde gietijzeren plaat die verwarmd wordt door een gasbrander met een hoog vermogen (5kW). De praktische mogelijkheden zijn eindeloos. In eerste instantie leent de Coup de feu zich perfect tot het langzaam klaarmaken van bijvoorbeeld gevogelte en wildragouts, zonder risico van aanbakken. Het gietijzer verzamelt en houdt immers de warmte gelijkmatig onder het plaatoppervlak, waardoor bereidingen volgens de temperatuur aanbraden, sudderen of warm gehouden worden.
Maak je een heus menu klaar voor je gasten? Dan kan je tegelijkertijd meerdere potten en pannen op de zijkant van de plaat zetten om ze warm te houden. In het centrum van de plaat is het het warmst, naar de zijkant toe mindert de warmte. Zelfs voor de fervente wokkers is er goed nieuws. Haal je de middelste ronde uit de plaat, verschijnt er een plekje voor de Lacanche wokring. Laat je de wokring weg, dan kan je perfect vlees dichtschroeien boven de 5kW brander. De geëmailleerde Coup de feuplaat is makkelijk in onderhoud, mocht de culinaire chaos toeslaan…
Stilletjes sudderen
Is alles klaar maar wil je de lekkernijen nog even warmhouden? Dat kan met de Lacanche sudderoven. Deze garingsoven kan op 4 standen staan tussen 40 en 110°C. Dankzij het vermogen van 950W is er een constante warmte, zonderpieken, wat ideaal is voor fragiele gerechten. Ook om deeg te laten rijzen of aan slow cooking te doen van vlees of soep kan je bij deze oven terecht. Alvorens al dat lekkers te serveren, warm je ook best je borden even op!
|