de verse ‘De keuken van Sofie’ pizza
Nieuwe pizza met uitsluitend Belgische ingrediënten : L'Artisane, Belgisch marktleider in verse en artisanale pizza’s, brengt samen met tv-chef Sofie Dumont een nieuwe pizza op de markt. Deze ‘De keuken van Sofie pizza’ werd belegd met gehakt met sjalot, een Brugse belegen kaas, pastinaak en gegrilde courgette en is vanaf begin april verkrijgbaar in het koelvak van de Belgische supermarkten.
Het idee voor deze samenwerking ontstond al vorig jaar. Toen pakten L’Artisane en Gerard Watelet, tv-kok met een vaste rubriek in het RTBF-programma ‘Sans Chichis’, succesvol uit met een 100% Belgische pizza. Vlaanderen kon niet achterblijven en met ‘Ladychef of the year 2009’ Sofie Dumont, chef van het VTM-programma ‘De keuken van Sofie’, vond L’Artisane de ideale partner om Vlaanderen definitief te veroveren!
100% Belgisch: Bovenop de onvermijdelijke tomatensaus en kaas werd gekozen voor gehakt gemengd met sjalotten, een Brugse belegen kaas, pastinaak en gegrilde courgette als ‘beleg’ voor de pizza. L’Artisane en Sofie Dumont waren het al snel eens over de keuze van de producten. Allebei wilden ze gaan voor producten van bij ons die perfect op een pizza passen, maar waarvan je dit in eerste instantie niet zou vermoeden.
Sofie Dumont: “Samen met L’Artisane wou ik een unieke pizza samenstellen met authentieke Belgische ingrediënten. Pastinaak mocht voor ons niet ontbreken. Deze ‘verloren groente’ is bijzonder aromatisch en heeft een lekkere zoete smaak waardoor dit ingrediënt perfect op een pizza past.” Een gezonde en verse keuken is ook het handelsmerk van ‘De keuken van Sofie’. Elke week - van maandag tot en met vrijdag - kokkerelt Sofie samen met een bekend gezicht. In april zal ze zo met haar souschef van de week ‘De keuken van Sofie’-pizza bereiden.
De nieuwe pizza van L’Artisane is vanaf nu verkrijgbaar in het koelvak bij onder meer de Carrefour, Colruyt, Cora, Spar, Match, AD en Proxi Delhaize, en Intermarché supermarkten voor de richtprijs van €4,99. Michaël Binkin, marketingdirecteur van L’Artisane, benadrukt nog: “Zeg niet diepvriespizza tegen de verse en rijkelijk met de hand belegde pizza’s van L’Artisane. Uitsluitend kwaliteitsingrediënten komen op onze producten terecht.”
L’Artisane werd opgericht in 1998 en produceert een breed gamma aan verse pizza’s en bereide schotels. Deze worden steeds met de hand geproduceerd zonder dat er additieven of conserveringsmiddelen aan toegevoegd worden. De waarden waaraan L’Artisane belang hecht zijn authenticiteit, kwaliteit, smaak, versheid, overvloed en creativiteit. L’Artisane, dat gevestigd is in Courcelles, produceert dagelijks meer dan 8000 pizza’s en stelt 45 mensen te werk. De producten zijn verkrijgbaar in de grotere Belgische supermarkten, alsook in Frankrijk en Luxemburg.
|