FriFri(TM) lanceert La Chocolatière, een smeltbak om thuis pralines te maken
De Chocolatière is het nieuwe elektronisch apparaat van het merk FriFri. Dit vernieuwend product, uniek op de markt en toegankelijk voor iedereen, heeft alle accessoires die nodig zijn om pralines, lolly's en ander chocolade snoepgoed te maken. Dankzij een volledige uitrusting die bestaat uit een smeltbak, een paletmes, wegwerp spuitzakjes, een receptenboek, een digitale thermometer en een professionele mal kan iedereen eindelijk thuis over een eigen chocolade atelier beschikken en zich omtoveren tot een ware Meester Chocolatier.
De Chocolatière, die ludiek is en gemakkelijk te gebruiken, is zo bedacht dat zowel klein als groot al hun creativiteit kunnen uitdrukken en thuis chocolade kunnen maken.
Met de deelname van de Meester Chocolatier Laurent Gerbaud
De Meester Chocolatier Laurent Gerbaud heeft onmiddellijk aanvaard om zich te verbinden aan het project dat beantwoordt aan een ware vraag. « De kunst van het chocolade maken is gemakkelijk als men over goede tools beschikt. Het is juist dat wat me zo bevalt bij de Chocolatière aangezien die een volledige uitrusting aanbiedt voor toekomstige chocolademakers. Ik ben er eveneens in geslaagd om al mijn recepten uit te voeren, van het meest eenvoudige tot het meest complexe, » zegt Laurent Gerbaud. De Meester Chocolatier werkt overigens mee aan het receptenboek dat bij de Chocolatière zit. Hij deelt er een aantal van zijn beste geheimen en tips om de kunst van het chocolade maken volledig te beheersen.
Made in Belgium
De Chocolatière is 100% Belgisch, van het ontwerp tot de fabricatie. Het project werd bedacht door jonge ondernemende ouders die het Belgische cultuurerfgoed willen doorgeven, van wafels over frieten en nu dus ook chocolade. Het team bestaat uit Nadia Khamlichi, oprichtster van de filmgroep Umedia en tevens gepassioneerd door chocolade, en de CEO's van Dalcq (FriFri), Sébastien Frédérich en Gautier Rouyer. Die laatsten leiden een bedrijf dat kwaliteitsproducten aflevert met een geschiedenis en een Belgische culinaire savoir-faire.
Een internationaal succes
De Chocolatière werd voor het eerst in maart 2016 voorgesteld op de beurs van Chicago (Houseware show). « We hebben de kans gekregen om de Chocolatière als primeur voor te stellen op de internationale beurs van elektronische apparaten. Een zeer verrijkende ervaring aangezien we de bevestiging hebben gekregen dat de Chocolatière perfect beantwoordt aan het internationaal enthousiasme voor de Belgische keuken en de toenemende trend van cook it yourself » verklaart Nadia Khamlichi. Sébastien Frédérich voegt daaraan toe: « De internationale interesse voor ons apparaat is uiteraard zeer belangrijk in het kader van de uitbreiding van ons bedrijf. Maar, aangezien we Belgen zijn, willen we in de eerste plaats ons product lanceren in ons geboorteland en de vele chocoladeliefhebbers in ons land blij maken.»
Prijs: De Chocolatière, aan een richtprijs van 99€, is vanaf half april beschikbaar in alle grote elektrozaken.
|