Eerste editie Bus-Kruid foodtruckfestival viert mee de vijfde verjaardag van het MAS van 14 tot 16 mei. Tijdens de driedaagse festiviteiten waarop het MAS zijn vijfde verjaardag viert van 14 tot 16 mei vindt de eerste editie plaats van het gloednieuwe foodtruckfestival Bus-Kruid. Foodtrucks en kruiden in alle vormen, geuren en kleuren vormen de rode draad doorheen het festival.
Foodtrucks, groene accenten en kruiden: Het foodtruckfestival staat volledig in het teken van groene accenten en kruiden. “Bus-Kruid is niet zomaar het zoveelste festival, het is een culinair explosief festival waarbij uitgesproken smaken en kruiden in alle vormen, geuren en kleuren de rode draad vormen. Bus-Kruid valt op door gebruik te maken van natuurlijke elementen in een grootstad. De foodtrucksite aan het MAS zal dan ook bestaan uit gerecycleerde en organische materialen, kleurrijke groene accenten en kruidentuintjes. Bij deze kruidentuintjes van Cook and Herb, een bedrijfje gespecialiseerd in kruiden en leverancier van grote sterrenchefs, kunnen bezoekers zelfs verse kruidenstekjes kopen. Bus-Kruid wordt een ware culinaire belevenis in een groen kader”, vertellen de organisatoren.
Bus-Kruid brengt mensen dichter bij elkaar: Vanuit een unieke filosofie brengt Bus-Kruid tijdens het 3-daagse pinksterweekend een ode aan foodtrucks en aan kruiden. Geïnspireerd door de pure smaken van verschillende kruiden, verrast elke foodtruck zijn bezoekers met een eigen kruidencombinatie. En omdat Antwerpen een wereldstad bij uitstek is, voorziet Bus-Kruid verschillende foodtrucks die niet enkel vis en vlees, maar ook koosjer, halal en vegetarisch eten aanbieden. Bus-Kruid wil op die manier mensen dichter bij elkaar brengen. “Er zal een waaier aan gerechten te vinden zijn uit de hele wereld zoals Vietnamese Banh Bao (beef buns) van de Bùnbus, lekkere fishburgers van Jean sur Mer, Italiaanse pasta’s van Campo’s Foodtruck, halalgerechten zoals Marokkaanse tajine van De Koezina, haut-dogs van the Grateful Grill, humus en verse köfte bowl van Monba Levantine… Elke foodtruck promoot de kruiden die zijn gerechten typeren. Op die manier trekken we groene accenten doorheen ons hele festival”, aldus de organisatoren. De foodtrucks bieden bovendien bierpairing aan: elk gerecht wordt gecombineerd met een speciaal soort bier op (kruiden)maat gemaakt voor Bus-Kruid.
De foodtrucks vertoeven in het gezelschap van originele cocktailbars. Die leggen eveneens de nadruk op kruiden en verwennen de bezoekers met gin-tonic en vermout, een versterkte wijn op smaak gebracht met kruiden die hét zomerdrankje van 2016 wordt. Resident dj’s zorgen voor een sfeervolle muzikale omkadering. En ook aan de kleintjes is gedacht. In een groene en avontuurlijke sfeer zorgt Bus-Kruid voor kinderanimatie en boeiende, creatieve workshops voor kinderen.
Food en cultuur
Het MAS viert zijn vijfde verjaardag met twee nieuwe expo’s: Luc Tuymans blikt voor het eerst thematisch terug op zijn oeuvre de expo 'Luc Tuymans. Glasses' en ‘Antwerpen à la carte’ serveert de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. En van cultuur opsnuiven krijg je honger. “Onze foodtrucksnacks zijn de perfecte start of afsluiter van een culturele activiteit. Maar je kan onze foodtruckstraat uiteraard ook bezoeken zonder cultuur op te snuiven. De inkom van onze foodtruckstraat is gratis. Je zal trouwens niet alleen kunnen genieten van heerlijk eten van onze foodtrucks. De Chinese hedendaagse kunstenaar Song Dong zal in het MAS met zijn werk 'Eating the City', een stad opbouwen uit koekjes. Op 16 mei, wanneer de stad af is, mag hij opgegeten worden”, sluiten de organisatoren af.
Extra info
De organisatie staat onder leiding van Jean sur Mer. Het evenementenbureau Zonkey Productions bedacht mee het concept van het foodtruckfestival. De initiatiefnemers willen van Bus-Kruid een mobiel festival maken dat op verschillende evenementen een toegevoegde waarde kan bieden. De deelnemende foodtrucks op de eerste editie zijn Jean sur Mer, BÚNbus, Kasserol, Campo's Foodtruck, The Grateful Grill, Monba Levantine, De koezina, Ons Lucy, Mok 'n Roll, Bar Mobil, Vuurtoren kroketten en een special guest! Als het weer niet meezit kunnen bezoekers schuilen onder Organic-tenten, een exclusief tentenconcept dat mee de sfeer creëert.
De foodtruckstraat zal over de Oostendekaai lopen, aan de voet van het MAS. Je kan er terecht op 14 mei van 12 tot 24u, op 15 mei van 12 tot 24u en op 16 mei van 12 tot 21u. De inkom van de Bus-Kruid foodstraat is gratis, voor eten en drinken wordt gewerkt met jetons die ter plaatse kunnen worden aangekocht. “Voor 1 of 2 jetons kan je een kruidenstekje mee naar huis nemen, zodat je niet met jetons blijft zitten waarmee je later niets meer kan doen”, sluiten de organisatoren af. Tickets voor 5 jaar MAS zijn te verkrijgen aan de balie van het MAS of online.
|