ZWILLING en STAUB inspireren je tot een verrassende Halloween
Een soepje van champignons. Smeuïge partjes pompoen. En prikkelende bolsters op tafel. Culinaire specialisten ZWILLING en STAUB schrikken voor niets terug als het op Halloween aankomt. Met de nieuwe dubbelwandige glazen en een oranje pompoencocotte kan je alvast alle kanten uit – van geweldig griezelig tot smaakvol spannend. Bovendien trakteren de gastronomische traiteurbroers Kristof en Stefan Boxy je op enkele verrassende ideeën.
Halloween-consommé à la Boxy
31 oktober, dat is griezelavond bij uitstek. Maar ook aan tafel zou het wel eens spannend kunnen worden… Kristof en Stefan Boxy, al jaren trouwe fans van de Demeyere-kwaliteit, inspireren je graag met een overheerlijke Aziatische consommé met Halloween-allure.
Kristof Boxy: “Wie Halloween zegt, zegt herfst. En dan denk je spontaan aan pompoen, of zelfs kalkoen. Maar je kan ook tal van leuke dingen doen met noten, zaden, champignons en bolsters. Ook in kleur kan je de herfst makkelijk op tafel brengen: geel, oranje, rood, bruin… Al die warme tinten komen helemaal tot hun recht in transparante glaasjes. Leuk ook om te zien wat je eet: wij houden van ‘vree naturel’, weinig gekunsteld, met veel aandacht voor producten van superkwaliteit.”
Ingrediënten (voor 8 personen): 200 g sjalot, 100 g prei, 200 g kombu (zeewier), 20 g gedroogde champignons, 200 ml water, 2 umeboshipruimen (gepekelde Japanse pruimen), in stukjes, peper, zout, optioneel: herfsttruffel
Bereiding: Stoof de sjalot, prei, kombu en champignons in wat olie. Voeg water toe en kruid met peper en zout. Voeg de stukjes pruim toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken en giet door een puntzeef. Voeg optioneel herfsttruffel toe.
Griezelig gezellige glaasjes…
Met de nieuwe dubbelwandige glazen Sorrento van ZWILLING teken je voor een culinaire Halloween van formaat. Want hoe klein de glaasjes ook zijn, ze doen je gasten instant watertanden van nieuwsgierigheid. De dubbelwandige glazen zijn handgemaakt en mondgeblazen.
Elk product – uniek gemaakt van borosilicaatglas – is hittebestendig en kan probleemloos plotse schommelingen in temperatuur aan. De buitenkant wordt niet warm, zodat je je vingers niet kan verbranden. En net zoals de glazen langer warm houden, houden ze koude dranken, desserts of parfaits ook langer koel. Het tijdloze design is van de hand van ontwerpers Matteo Thun en Antonio Rodriguez, en past even vlot bij een traditioneel als moderner servies.
… & een pompoencocotte om te sidderen/sudderen
Geen Halloween zonder pompoen! Kristof Boxy: “Een pompoen is culinair heel dankbaar. Je kan er klassiek mee omspringen, maar tegelijk heel verfijnd met complexe smaken van kaneel of karamel erbij. Zo til je een traditioneel stoofpotje of eenpansgerecht naar een hoger niveau. Leuk ook om stijlvol te serveren in een cocotte.”
Zonder meer een blikvanger op je Halloween-tafel is de oranje pompoencocotte van Staub, in geëmailleerd gietijzer. Dit materiaal – een legering van koolstofrijk ijzer dat bedekt wordt met een glazuur dat hoofdzakelijk uit glas bestaat – houdt de hitte optimaal vast en verspreidt langzaam en gelijkmatig de warmte. Zo krijg je een mals stuk vlees of sappige groenten. Staub leent zich bij uitstek voor zachtjes laten sudderen, bakken, braden en stoven – met behoud van alle aroma’s, smaken en voedingswaarde.
De merken Staub (www.staub.fr) en Zwilling (www.zwilling.com- worden in België verdeeld door Demeyere (www.demeyere.be)
|