Naar een recept van foodie Ellen van www.kokerellen.be - Gezondheidsgoeroes zijn het er al jaren over eens: yoghurt is lekker romig én gezond! Je hoeft niet lang te zoeken naar recepten waarbij je deze heerlijkheid kunt gebruiken. Maar heb je ooit al eens gedacht aan yoghurt in een cake? Foodie Ellen gelukkig wel. Ze gebruikte de 100 % biologische natuuryoghurt van Pur Natur zonder toegevoegde suikers in een heerlijke perencake. Haar geniale idee beschrijft ze op haar blog www.kokerellen.be.
Cake lifehack
De vraag ‘wil je een stukje cake?’ beantwoorden met ‘graag maar niet te veel’ is verleden tijd. Met een simpele healthy cake lifehack kan je zoveel smullen als je wilt. Stap 1: Vervang je vetstof door yoghurt en kokosolie. Stap 2: Vergeet suiker en voeg honing toe. Stap 3: Extra fruit voor extra vitamientjes.
Wat heb je nodig? 250 g Pur Natur-yoghurt, 100 g (kokos)olie, 150 g honing, 150 g zelfrijzende bloem, 3 eieren, 4 rijpe peren, 1 tl kardemom (optioneel)
Hoe maak je het?
We beginnen met het voorbereidend werk. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet alvast je springvorm in. Daarna schil je je peren in hapklare stukken. Als je een deel in lange repen snijdt, kan je straks een mooi patroon op de bovenkant maken. Vervolgens klop je gedurende 1 minuut je eieren los en voeg je honing, olie en de Pur Natur-yoghurt toe aan het mengsel. Voeg daarna de bloem en kardemon toe en meng alles onder elkaar tot het goed gemixt is. Als laatste spatel je de stukjes peer onder het mengsel en doe je alles in de bakvorm. Nu kan de cake de oven in voor 45 tot 50 minuten. Hierna nog even laten afkoelen en het smullen kan beginnen.
Repurpose your yoghurt
De Pur Natur-yoghurt is dus niet alleen een gezond ontbijt of tussendoortje. Wanneer je het gebruikt als ingrediënt in de meest variërende gerechten en gebakjes creëer je in een handomdraai een gezonde variant. Al honger gekregen? Pur Natur is verkrijgbaar in de supermarkt in verschillende formaten.
|