Pure, verse maaltijden zonder additieven en bewaarmiddelen. Delhaize is trots haar nieuwe samenwerking te kunnen aankondigen met gezondheidsicoon Pascale Naessens. Als boegbeeld van de gezonde, pure keuken en auteur van verschillende bestsellers, heeft ze speciaal voor Delhaize vier kant-en-klare maaltijden bedacht waarbij lekker eten centraal staat. Spinazie met feta en tomaten, kip met bloemkoolrijst, sobanoedels met groenten en een sojavinaigrette of courgettespaghetti met ragout: een lekkere en evenwichtige keuze aan maaltijden waardoor Delhaize-klanten in een mum van tijd aan tafel kunnen schuiven en volop genieten. De producten zijn vanaf 27 oktober beschikbaar in de Delhaizewinkels.
Al bijna 20 jaar doet Delhaize geregeld een beroep op de talenten van hedendaagse chef-koks en experts. Momenteel zijn er 9 chefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels, onder hen Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens. Delhaize is trots om vandaag Pascale Naessens aan deze lijst toe toe voegen. Als boegbeeld van de gezonde, pure keuken en auteur van verschillende bestsellers, sluit de levensstijl van Pascale Naessens perfect aan bij de filosofie van Delhaize: haar klanten smaakvolle en gezondere gerechten voor te stellen. “Een samenwerking met Delhaize aangaan was een logische en bewuste volgende stap in mijn culinaire loopbaan. Niet alleen is Delhaize mijn favoriete supermarkt om mijn dagelijkse boodschappen te doen, wij hebben ook heel wat waarden gemeen. We zetten beiden mensen aan om gezondere eet- en leefgewoonten aan te nemen en werken stuk voor stuk met kwaliteitsvoeding. Het gaat hier om eetplezier, om het ontdekken van nieuwe smaken en gewoonten. En om gezond en eerlijk eten. Wat niet te vinden is in een Delhaize-supermarkt, zal je ook nooit terugvinden in mijn kookboeken.” vertelt Pascale Naessens.
Dat Delhaize vandaag haar samenwerking met Pascale Naessens voorstelt, is geen toeval. Belgen zijn steeds meer op zoek naar lekkere en evenwichtige maaltijden, met een groter aandeel aan groenten die ze snel en zonder moeite kunnen klaarmaken. De verschillende kleuren en structuren, alsook de sterk vergrootte hoeveelheid groenten (van 50% tot zelfs 80% groenten per maaltijd) geven deze maaltijden een “home made” gevoel. In lijn met deze voedingstendens lanceerde Delhaize bijvoorbeeld vorig jaar al het “Lovely Salads” gamma.
Trouw om haar klanten te blijven inspireren met kwaliteitsvolle en lekkere maaltijden stelt Delhaize vandaag vier nieuwe bereide maaltijden voor. Het ‘Pure’ assortiment van Pascale Naessens bestaat een gevarieerde keuze aan eenvoudige, pure gerechten, waarvan twee op basis van vlees (één met kip en één met zuiver varkensgehakt) en twee vegetarische opties. Ze zijn geïnspireerd op recepten die in haar ‘Puur’ kookboeken voortkomen. Op deze manier kunnen Delhaize-klanten in minder dan 3 minuten en zonder moeite lekkere kant-en-klare maaltijden op Pascale’s wijze op tafel toveren. Ze bevatten geen geraffineerde suikers, noch bewaarmiddelen, noch additieven.
• Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa (420g): Een gebakken kippenhaasje met Provençaalse kruiden, look, komijn en paprika, vergezeld van in de oven gegaarde stukjes pompoen, gegrilde kerstomaten, bloemkoolrijst en een tomatensaus op basis van tomatenblokjes, witte balsamico, look, olijfolie, sjalot en limoensap.
• Ragout met slierten van courgette (400g): Een ragout op basis van zuiver varkensgehakt met tomaat, wortel, look en ajuin met een spaghetti van courgettes.
• Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus (420g): Vegetarische maaltijd bestaande uit gekookte boekweitnoedels met een mengeling van gekookte wortel, courgette, broccoli en geroosterde rode ui met een hazelnoot-soja dressing afgewerkt met sesamzaadjes.
• Prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten (400g): Vegetarische maaltijd op basis van spinazie, witte kool, prei met een sausje van kurkuma, feta en tomaat. Afgewerkt met fetablokjes en cashewnoten.
Duurzaamheid
Ook duurzaamheid dragen Delhaize en Pascale Naessens hoog in het vaandel. De schalen van de maaltijden bestaan uit minimum 50% gerecycleerd materiaal. Naast de impact op het milieu, heeft de CPET-verpakking als voordeel dat de schalen extreme temperaturen aankunnen (van -20°C tot 220°C) en dan ook meteen vanuit het diepvriesvak in de microgolf of zelfs in de oven kan worden opgewarmd. Dat is uitzonderlijk voor bereide maaltijden. Vanaf 27 oktober kunnen deze gerechten gekocht worden in de rekken van de Delhaize-winkels, elk voor 5,99 euro. Het zijn telkens porties voor één persoon.
|