Inhoud blog
  • Claes retail group
  • Winter Efteling vol betovering
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
  • Let it snow
  • Interhome breidt uit aan Noordzee
  • Evenement Kerstmis Avontuur
  • Op naar de feestdagen met V-Tech
  • 5 tips om de Memphis stijl in huis (en je kleerkast) te halen
  • Home stories winter 2024
  • Het efect van schermtijd bij jonge kinderen:
  • Tsuyosa Kiniro: een nieuw icoon
  • Fresh 'n rebel
  • Kerstmis in de winterserre
  • Nieuwe Flik Flak collectie: Mystic Land
  • A Walkie Talkie Christmas
  • Chocoladehuis Boon Hasselt
  • Winterwandelingen op de Waddeneilanden
  • Circular & chic
  • Exclusieve horloges
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middellandse zee op maat van iedereen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er steekt meer variatie in een cruisereis dan veel mensen denken. Cruisen is meer dan varen van de ene haven naar de andere. Tijdens een reis met Costa Cruises is elke reisdag anders en val je van ene boeiende verrassing in de andere. Costa Cruises biedt een waaier aan cruisereizen in alle hoeken van de wereld. Die reizen zijn aantrekkelijk voor iedereen, gewoon omdat ze zoveel afwisseling bieden, met hun programma inspelen op de interesses van diverse type reizigers.

    De zevendaagse reis met vertrek en aankomst in Marseille - vanuit België snel en makkelijk bereikbaar - is typerend voor het gevarieerde aanbod van Costa Cruises. De Costa Pacifica gaat in verschillende havens voor anker. Dat opent voor elke passagier een waaier aan mogelijkheden.

    De cultuurliefhebber zal maar al te blij zijn wanneer de Costa Pacifica voor anker gaat in Barcelona. De Catalaanse hoofdstad staat hoog in de top 10 van citytrip bestemmingen. Het aanbod van cultuurhistorische bezienswaardigheden is overweldigend, o.m. de kunst en architectuur van Gaudi, Miro en Muntaner, musea zoals dat van Picasso en de kunstgalerijen. Er kan nog meer cultuur gesprokkeld worden in Civitavecchia want de cultuurstad Rome ligt dichtbij en je beschikt over een ganse dag om de hoofdstad mét het Vaticaan te verkennen.

    Zij die houden van shoppen voelen zich tijdens deze Middellandse Zee cruise de koning te rijk. Er is Barcelona met de fascinerende Ramblas en de straatjes van de Barrio Gotico; in Rome kun je flaneren langs de mooiste winkels van de bekendste modehuizen, langs parfumeriewinkels die je alleen in La Bella Italia vindt. In Palma de Mallorca koop je steevast de leukste souvenirs voor familie en vrienden thuis.

    Ook liefhebbers van streekgerechten en gastronomie reizen mee met de Costa Pacifica. In La Spezia proef je de beste regionale gerechten in Ristorante Trenta Denari, in Rome kun je moeilijk voorbij aan de pizza van Forno Campode’Fiori en in Barcelona vind je een hele resem goede restaurants met typisch Catalaanse streekgerechten. Kinderen reizen graag mee met een cruise op de Middellandse Zee, niet alleen omdat het leven aan boord van een cruiseschip tot de verbeelding spreekt maar ook omdat zij op de diverse aanlegplaatsen onvergetelijke momenten beleven. In Palma de Mallorca wachten hen de mooiste zandstranden, in Rome de blijvende getuigen van de Romeinse beschaving, in Savona klimmen ze op de stadsmuren en middeleeuwse torens, in Barcelona zitten ze op de zetellift boven de haven en het Museu de la Xocolata willen ze alleszins bezoeken.

    Kortom, deze cruise biedt voor elk wat wils. Voeg daarbij het leven aan boord waar passagiers genieten van comfort en service, van een luilekker leventje, varend op de azuurblauwe Méditeranée.

    Variatie is de belangrijkste troef van de cruises van Costa, niet alleen tijdens deze zevendaagsereis met afvaart in Marseille maar tijdens tal van andere cruises in de Caraïben, de Oostzee, Scandinavië, Zuid-Amerika, Afrika en het Verre Oosten, kortom op zowat alle zeeën en oceanen van onze planeet. Niet alleen wat de bestemming betreft biedt Costa Cruises afwisseling, ook het reisprogramma springt van de hak op de tak. ’s Morgens een Griekse tempel bezoeken, in de namiddag zonnen op het strand en ’s avonds nagenieten op een terrasje bij de haven, dat is eerder regel dan uitzondering bij Costa Cruises. www.costacruises.be

    09-01-2014 om 17:36 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pur natur woudvruchten

    Pur Natur nieuwe yoghurt met woudvruchten

     

     

    Pur Natur haalt niet alleen het beste uit zichzelf, maar ook uit de natuur. Met de nieuwe yoghurt met woudvruchten, tovert Pur Natur de kroonjuwelen van het bos op tafel. De overheerlijke mix van aardbeien, frambozen, bos- en braambessen zijn de ‘kers’ op de ‘taart’. De licht romige smaak met een zoetzure toets smaakt heerlijk aan de ontbijttafel, als tussendoortje of als licht dessert.

    De verfrissende yoghurt is beschikbaar in een glazen potje van 150 g of een plastic pot van 500 g met hersluitbaar deksel. Voor ieder mondje een maatje!





    08-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betox en energie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terry Lidarssi is deskundige in voeding, phytotherapie, traditionele Chinese geneeskunde, anti-rimpel verzorgingen, aromatherapie en acupunctuur.

    Enkele aanwijzingen om het jaar goed te beginnen: Opstaan en een glas lauw water met citroen drinken. Ideaal om wakker te worden, het spijsverteringsstelsel te reinigen en het organisme te ontzuren. Wie dit slecht verdraagt kan ook perensap drinken. Moe, te weinig energie? Eet groen. Groenten vol chlorophyl zorgen op een natuurlijke manier voor een evenwichtige spijsvertering.

    De ochtend na een zware avond neemt u essentiële olie van gepeperde munt met een lepel honing, u kan dit ook op de slapen masseren. Een radicale oplossing tegen een kater. Enkel door zuurstoftoevoer elimineren we veel toxines. Maak een flinke wandeling in de buitenlucht of doe ademhalingsoefeningen. Een warmwaterkruik in een vochtige doek gewikkeld legt u op de lever, dit helpt om toxines te verwijderen. De verdamping en de warmte verwijden de bloedvaten die de lever helpt bij het elimineren.

    Sporten op een nuchtere maag helpt ook om toxines en calorieën kwijt te raken. De lever verandert vet en suikers in energie voor de spieren. Drink een glas natuurlijk spuitwater na het sporten. De carbonaten hierin absorberen melkzuur en ontzuren zo het organisme. 1 g synthetische vitamines en 1 g natuurlijke vitamines is op vlak van doeltreffendheid een druppel water met de oceaan vergelijken. Natuurlijke vitamines zijn doeltreffender want ze zijn bio-beschikbaar en worden bijgevolg gemakkelijker opgenomen door het organisme.

    Le 7 Place Brugmann

    In zijn instituut, benadert Terry Lidarssi gezondheid en esthetiek op holistische wijze. Overtuigd dat alles verbonden is (voeding, slaap, levenshygiëne) schoolt hij zich onafgebroken bij. Hij heeft een diploma sportgeneeskunde en kinesitherapie en heeft zich gespecialiseerd in voeding, phytotherapie, traditionele Chinese geneeskunde, anti-rimpel verzorgingen, aromatherapie en acupunctuur. Voor deze therapeut vertrekt alles vanuit de voeding en een goede werking van de spijsvertering. Zo deze faalt heeft dat een impact op onze vertering, onze slaap en de mate van stress.

    www.7placebrugmann.be

    06-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty Killer: de film
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bounty Killer is een post-apocalyptische thriller die elementen uit films als Mad Max, Escape from New York, Machete, Death Race 2000, For a Few Dollars More, Road Warrior en de zwaar onderschatte Dredd-verfilming op vernuftige wijze met elkaar mengt. Dat de sfeer doet denken aan wat we gewend zijn van, bijvoorbeeld, Quentin Tarantino en Robert Rodriguez, hoeft dus zeker niet te verbazen. Dat regisseur Henry Saine de juiste man was om alles in goede banen te leiden, ook niet: de man was grafische artiest voor verschillende bekende tv-series (waaronder Spin City, Will & Grace, That ‘70s Show, Entourage, Dirt en The Office) en wist al te verbazen met zijn eigenzinnige, low-budgetfilm

    The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu.

    Bounty Killer heeft een behoorlijk bijzondere ontstaansgeschiedenis: alles begon toen Henry Saine en coscenarist Jason Dodson na een met alcohol gevulde nacht aan het napraten waren in het appartement van die laatste. Dodson was aan het preken over het Enronschandaal toen Saine een oude sf-filmposter ontdekte met daarop: ‘In a future unborn – 1997!’ Het was de latere regisseur die met het voorstel kwam om een film te maken over de ‘toekomst in 1997’, maar met een sfeer die stevig gegrond was in de jaren zeventig. Eenmaal er een script klaar was, vond het duo echter niemand die het daadwerkelijk wilde lezen. Saine en Dodson wisten echter niet van ophouden en creëerden samen met coscenarist Colin Ebeling een korte cartoon met de bedoeling het idee te verkopen als animatiereeks. Die wekte enorm veel belangstelling, maar het was tekenfilmmaatschappij Kickstart dat als eerste concrete interesse toonde. Kickstart wilde wel het jaartal uit de werktitel Bounty Killer: 1997 laten verwijderen en een eerste hoogtepunt kwam er toen het creatief team samen ging zitten met Samuel L. Jackson, die sinds hij had meegewerkt aan Afro Samurai meer animatie wilde doen en hen vroeg: ‘Dus laten we even kijken of ik dit juist heb: ik stap gewoon rond terwijl ik blanke mensen dood?’ Het antwoord van de bedenkers (‘Wat je maar wilt doen, meneer Jackson, we zijn gewoon verrast dat we hier kunnen zitten’) bleek de steracteur echter net niet over de streep te kunnen trekken.

    Ook de animatieserie geraakte niet van de grond: volgens sommigen zou die te duur worden, anderen vonden het verhaal dan weer te gewelddadig of vonden de tijd voor een nieuwe tekenfilmserie nog niet rijp. Saine tekende dan maar een storyboard voor een ‘live action’-film waarin een Airstream (een aluminium caravan) werd voortgetrokken door motorfietsen en... kocht zelf een Airstream, waarop Colin reageerde met een droge: ‘Wel, ik neem aan dat we de film dan moeten maken, niet?’ Het team trok opnieuw naar Kickstart, deze keer met een ‘pitchbook’ en kreeg het groen licht voor een film... zolang er eerst een comic zou gemaakt worden van het verhaal. Die moest echter ‘kindvriendelijk’ zijn, want de grote Amerikaanse winkelketen Walmart was hoofdsponsor en wilde een project steunen over de negatieve kanten van grote bedrijven. Jason schreef de comic, Saine maakte de kortfilm en enkele dagen later ging Kickstart ook definitief akkoord met de productie van een langspeler, maar voor de comic ook volledig kon geïllustreerd worden, moest er een script overhandigd worden aan de investeerders. Om daarvoor te zorgen, werd de comic afgewerkt en gebruikt als visuele basis voor de latere film, die nu dus beschikbaar is!

    Let zeker ook op de vele leuke gastrolletjes in Bounty Killer, zoals die van Gary Busey (o.a. Lethal Weapon), Beverly D’Angelo (American History X, Entourage), Kristanna Loken (Pensacola: Wings of Gold, The L Word), Alexa Vega (Spy Kids, Machete Kills) en rapster Eve (xXx, Eve)!

    Technische fiche : Regie: Henry Saine - Scenario: Jason Dodson, Colin Ebeling & Henry Saine - Productie: Colin Ebeling, Jason Netter, Henry Saine - Cinematografie: David Conley - Muziek: Greg Edmonson - Montage: Martin Bernfield

    Artistieke fiche : Matthew Marsden: Drifter - Kristanna Loken: Catherine - Christian Pitre: Mary Death - Barak Hardley: Jack LeMans - Abraham Benrubi: Jimbo - Gary Busey: Van Sterling - Beverly D’Angelo: Lucille

    06-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bounty Killer: het verhaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bounty Killer

     

    Het verhaal : De nabije toekomst, niet lang na de ‘Corporate Wars’ (‘Bedrijfsoorlogen’) die de wereld in chaos hebben ondergedompeld. Een groot deel van de aarde is omgetoverd in woestenij, maar de overlevende verantwoordelijken – witteboordencriminelen die vroeger meestal aan het hoofd stonden van grote bedrijven – zijn het doelwit geworden van premiejagers die voor de mysterieuze ‘Council of Nine’ (de ‘Raad van Negen’) werken. Dit nieuwe regeringsorgaan is opgericht uit de assen van de oorlog en vaardigt doodvonnissen uit tegen de zakenmisdadigers die na de gevechten wisten weg te vluchten met het grootste deel van de rijkdom.

    Drifter (Matthew Marsden) is een van de ‘premiedoders’ die hun brood verdienen met het opjagen van de schuldige ex-zakenleiders. ’s Mans populariteit is echter tanende. Zijn rivaal, halftijdse minnares en vroegere protegé Mary Death (Christian Pitre van Crazy, Stupid, Love), is tegenwoordig beroemder dan Drifter zelf en de twee leven dan ook op min of meer gespannen voet. Nadat Mary wordt benaderd door een duo mannen die proberen om haar te overtuigen hun kant te kiezen en een bouwproject te beginnen (waarna ze hen prompt vermoordt), vindt ze een paar bevelschriften in haar auto, waaronder eentje van Drifter zelf. Wanneer ze die laatste benadert met haar bewijzen, beweert hij echter dat anderen hem er proberen in te luizen. Mary kiest de kant van Drifter, schiet zich een weg doorheen een aantal misdadigers en gaat dan samen met haar voormalige mentor op zoek naar de rechters van de Council of Nine om de waarheid te weten te komen. Ook mee is Jack (Barak Hardley), een klunzige ‘gun caddy’ die Drifter pas na heel wat aarzelen heeft aangenomen...

     

    05-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie koningen, drie koningen ...

    ‘Drie koningen, drie koningen, geef mij iets lekkers zoet’

     

    Croustifrance komt dit jaar voor 3-koningen met een speciale 3-koningentaart. Deze heerlijke bladerdeegtaart zal je in de zevende hemel brengen dankzij de vulling van zoete amandelfrangipane.

    Indien jij voor één dag koning(in) wil zijn, ga dan op zoek naar het ‘lapin crétin’. Dit fictiefiguurtje, bekend van computerspelletjes op onder andere Nintendo WII en Playstation, zit ingebakken in de taart. Wie het konijntje vindt, krijgt voor één dag de kroon en kan Caspar, Balthasar en Melchior vergezellen. Smakelijk!

    Let is snow, let it snow, let it snow! Voorlopig blijft de sneeuw buiten nog even uit, maar je kan het alvast binnen doen sneeuwen! Dankzij de sjablonen van Croustifrance kan je met bloemsuiker een feestelijke en persoonlijke toets geven aan je dessertkoeken. De verschillende sjablonen zijn te downloaden op www.croustifrance.com.

    Het Belgische Croustifrance, opgericht door Wim Martens, maakt deel uit van het Vandemoorteleconcern en is al 15 jaar actief als prominente speler in de markt van de bake-off producten. De 1.500 klanten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Polen zijn in goede handen bij de 68 werknemers van het Gentse bedrijf. Croustifrance heeft meer dan 150 verschillende producten in portefeuille, en heeft een jaaromzet van 70 miljoen euro.





    04-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurostar vervoert record aantal reizigers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eurostar heeft 10 miljoen reizigers vervoerd in 2013, een record - 140 miljoen reizigers hebben met Eurostar gereisd sinds het begin van de treindiensten in 1994

    Eurostar, de internationale hogesnelheidsoperator die het Europese vasteland met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft in deze eindejaarsperiode twee belangrijke mijlpalen bereikt in het aantal reizigers die met het bedrijf gereisd hebben. In 2013 reisden voor het eerst in een en hetzelfde jaar 10 miljoen reizigers met Eurostar, een jaar dat eindigt met de start van het 20-jarig bestaan van het bedrijf. Het totale aantal reizigers die sinds het begin van de treindiensten met Eurostar hebben gereisd, wordt op deze manier verhoogd tot een indrukwekkende 140 miljoen.

    De eerste commerciële Eurostar-treindiensten tussen Brussel, Parijs en Londen begonnen op 14 november 1994 en tegen het einde van dat jaar hadden al meer dan 150.000 reizigers tussen de drie hoofdsteden gereisd. Sindsdien zijn de reizigersaantallen jaar op jaar gestegen dankzij het stijgend aantal mensen die een Eurostar-reis door de Kanaaltunnel willen ervaren. De recordcijfers in het aantal reizigers werden vandaag (30 december 2013) bereikt.

    De recente tekenen dat de economie in het Verenigd Koninkrijk aan haar herstel is begonnen in combinatie met een drukke zomer voor het vrijetijdsverkeer op alle routes hebben ertoe bijgedragen dat Eurostar 10 miljoen reizigers heeft kunnen vervoeren in een en hetzelfde jaar. Niet enkel reizigers uit Europa genieten van een reis met Eurostar, ook meer en meer internationale reizigers uit landen zoals de VS, Australië, China en Brazilië reizen met de hogesnelheidsoperator.

    De reizigersaantallen in 2013 kregen ook een boost dankzij de start van nieuwe routes en bestemmingen. Naast een nieuwe skidienst in de winter naar de Zwitserse Alpen, werd er deze zomer een treindienst van Londen naar de Provence in het zuiden van Frankrijk met succes getest waardoor deze route definitief zal worden gelanceerd vanaf 2015.

    Een resem evenementen die plaatsvonden in Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam in 2013 hebben bijgedragen tot Eurostars succesjaar. Eurostars top 10 van meest memorabele momenten in 2013: De geboorte van de ‘Royal Baby’, Prince George Alexander Louis of Cambridge – 22 juli; Tropische zomertemperaturen in het VK – de 9de warmste zomer sinds 1910; Chris Froome wint de Tour de France in Parijs – 21 juli; De Champions League finale in Wembley tussen Bayern Munich en Borussia Dortmund - 25 mei;             De toptentoonstelling rond David Bowie in het Victoria & Albert Museum – 23 maart 2013 tot 28 juli; Andy Murray wordt de eerste Brit die Wimbledon wint sinds 1997 – 7 juli; De 50ste verjaardagconcerten van de Rolling Stones in Hyde Park – 6 juli en 13 juli; David Beckhams laatste professionele match voor PSG in Parc des Princes in Parijs - 18 mei; Het concert van Artic Monkeys in Brussel – 9 november en het befaamde Rijksmuseum in Amsterdam opent opnieuw de deuren na een renovatie van 10 jaar – 13 april.

    Daarnaast geniet Eurostar van een blijvende populariteit onder de VIPs en celebrities. Eurostars top 10 van celebrities en VIPs in 2013: De Beckham familie – David, Victoria, Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper; One Direction – Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson; Mick Jagger; Camilla, hertogin van Cornwall; Madonna; Liza Minelli; Rihanna; Paul en Stella McCartney; Kanye West en Kim Kardashian en Katy Perry.

    Eurostar viert deze mijlpalen samen met zijn reizigers door deze week verrassingsupgrades aan te bieden van Standard-reisklasse (tweede klasse) naar Standard Premier-reisklasse (eerste klasse).

    03-01-2014 om 18:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische butlerschool zoekt butlers

    Belgische butlerschool zoekt 200 butlers

    De Belgische butlerschool start een zoektocht naar 200 butlers voor posities in binnen- en buitenland. Sinds de opening eerder dit jaar, kreeg de school heel wat aanvragen om butlers te plaatsen.

    “De vraag naar professioneel getrainde Europese butlers is explosief”, stelt directeur Vincent Vermeulen. “Voor enkele specifieke projecten in China alleen al zullen we 160 butlers rekruteren in de komende 24 maanden. Frankrijk is evenzeer een grote markt voor ons, met name rond het Middellandse zeegebied en in de bepaalde mondaine skigebieden zoals Courchevel. Ook in België stellen we butlers te werk op bijvoorbeeld ambassades, hetzij voltijds of voor losse opdrachten.”

    Verschillende van de eerste lichting studenten werken ondertussen als butler of werden voorgesteld aan potentiële werkgevers. “In de eerste cursus kwam iemand naar onze school die 10 jaar in de IT werkzaam was en letterlijk zijn leven wilde veranderen. Hij werkt op heden reeds 2 maand in China op hoog niveau, samen met nog andere van onze studenten.” verduidelijkt Vermeulen.

    Met slechts een handvol butlerscholen in de wereld trekt de Belgische school de kaart van innovatie in een oud beroep. De school werkt aan een uniek internetplatform om huidige en vorige studenten te blijven informeren alsook een app die toelaat om een huishouden te organiseren met de nauwkeurigheid van een klok. De volgende cursus gaat van start op 12 januari met een nieuwe lichting enthousiaste studenten uit binnen- en buitenland. Er is slechts nog 1 plaats vrij voor de snelle beslisser.

    www.schoolforbutlers.com - info@schoolforbutlers.com - +32 492 75 52 52

    02-01-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari kalender

    Campari kalender 2012 is een toost op het leven

     

     

    De 13e editie van de Campari kalender, werd voorgesteld in Milaan. De titel verklapt voor een stuk al waar de kalender dit jaar om draait: met It’s the end of the world, baby baseerde Campari zich op de voorspelling van de Maya’s dat de wereld op 21 december 2012 zou eindigen en helemaal zou veranderen.

     

    Campari treedt tegen deze neerslachtige voorspelling op met een positieve aanpak: vol positivisme kijken naar de intrigerende theorieën en ze vervolgens visueel voorstellen in een serie krachtige, inspirerende foto’s met Hollywoodactrice en topmodel Milla Jovovich.

     

    Om het publiek mee te nemen op een adembenemende visuele reis, stelt Campari zijn nieuwste protagoniste voor in levendige shots die een mogelijk einde van de wereld uitbeelden. De kalender is opgebouwd uit opmerkelijke gebeurtenissen die gaan van dramatische Woestijnvorming en Orkanen tot Alien invasies en meteorieten. De scenario’s zijn zowel gebaseerd op de moderne film als mythische en bijbelse taferelen.

     

    Poserend in prachtige outfits, weet Jovovich het publiek alvast te bekoren; ze neemt een zelfzekere houding aan, straalt kracht uit en heeft daarbij controle over het onwetende. Met haar co-star Campari, brengt ze letterlijk een toost uit op het leven.

     

    Dimitri Daniloff, één van de meest gerenommeerde internationale fotografen, bracht de 13e editie van de kalender in beeld. Een vanzelfsprekende keuze voor dit betoverend verhaal: de Parijse fotograaf brengt de scènes stuk voor stuk perfect in beeld, alsof fantasie werkelijkheid wordt. Toch was het een complex en lang proces, want de productie werd gefinaliseerd met special effects die de doorslaggevende factor waren om de scènes tot leven te brengen.

     

    De Campari kalender, waar er wereldwijd maar 9.999 exemplaren van gedrukt worden, zal niet verkocht worden, maar zal internationaal verdeeld worden onder vrienden en fans van het merk. RVH.

    www.campari.com - www.facebook.com/campari - www.camparigroup.com

     







    18-11-2011 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 17 en slot

    Toscane 17

    Esperienze

     

     

     

     

    Creativiteit en innovatie gaan in het project van Carlo Parenti hand in hand en vormen een ideale afsluiter van de ontdekking van enkele Toskaanse wijnroutes.

     

    Carlo, geboren en getogen in Noord Italië, heeft weinig familiale backgrounds met de wijnteelt. Na zijn universitaire studies gaat hij als manager in het bankwezen aan de slag, maar vindt in de 9 to 5 job, geen persoonlijke voldoening.

     

    Persoonlijke nieuwsgierigheid brengt hem in contact met de Toskaanse wijn, waarop hij beslist om zijn werk op te zeggen en de wijnacademie te volgen. Met succes haalt hij zijn diploma oenologie en hij start een eigen bescheiden wijnkelder op. Met de hulp van lotgenoten in Val di Cornia kan hij zijn eerste Esperienze Toscana IGT 2007 op de markt brengen, meteen een voltreffer van formaat.

     

    Voor de productie van zijn wijnen grijpt hij teug naar traditionele methodes, zijn wijn bestaat uit 70% Sangiovese en 30% Cabernet Sauvignon druiven en bezit een dieprode kleur, een krachtige wijn van 14.5% alc. gehalte die velen aanspreekt. De mooie rode kleur biedt in de neus een fijn kruidig aroma, terwijl bij de afdronk zich leuke tannines, een lichte houttoets en rood fruit manifesteren.

     

    Bij de azienda agricola Russo produceert men wijnen sinds 1998, maar de familiale wijnroots gaan vele decennia terug. De Pietrasca is een opmerkelijke witte wijn, hoofdzakelijk Vermentino, gemengd met een klein percentage Chardonnay en Calvet. Dit zorgt voor een frisse en fruitige toets en maakt de wijn tot een perfecte gezel bij lichte voorgerechten, gegrilleerde vis en fijne kazen.

     

    Toscane biedt als vakantieregio, niet alleen heel wat natuurschoon en stranden, maar zorgt in een bekoorlijk hinterland ook voor verrassende culture en historische facetten waarbij de lokale wijn en gastronomie eveneens ruimschoots aan bod komen. RVH.

    www.vinirusso.it - www.macchiondeilupi.it  







    22-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 16

    Toscane 16

    Consortium Val di Cornia

     

     

     

    De wijnboeren uit de Vallei van de Cornia hebben zich eveneens in een regionale vereniging gegroepeerd omdat ze samen een betere promotie voor hun wijnen kunnen voeren. Een terechte beslissing omdat ze op deze manier de typische kenmerken van hun producten in een klaarder daglicht kunnen plaatsen.

     

    Op de proeftafel een uitgebreid assortiment met specifieke aandacht voor de azienda agricola Giomi Zannoni, Petrawijnen en Hide. De azienda agricola Giomi Zannoni biedt een leuke witte Cornida, een mix van Trebbiano, Vermentino en witte Malvasia met een delicate fruitige en bloemerige toets. Een mooie aperitiefwijn ook fijn bij vis en fijnere kazen. De Rodantonio 2001, een ander product van deze azienda en 100% Sangiovese, zorgt voor een volronde smaak van rood fruit en mooie afdronk. Alleszins een aanrader bij rood vlees en sterkere kazen.

     

    De Petrawijnen, gerijpt in een indrukwekkende constructie op een van de heuvelruggen, manifesteert zich via de Petra IGT Toscana, gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon. Elegant met intens boeket, uitvloeiend in een pittig aroma is dit een mooie wijn voor uiteenlopende vleesgerechten. De Ebo DOC Suvereto, een mix van Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon neigt met lichte houttoets en pittige balsamico naar fijne tannines. Een wijn die evenzeer past bij sterkere kazen en geroosterd vlees.

     

    De Hide 2001 is een aangenaam verrassend buitenbeetje. Deze wijn, 100% Syrah, heeft een intense rode kleur met fijne violetnuances. In de neus is hij eerder kruidig al biedt hij in de mond mooi rood fruit, heerlijke tannines en warme volronde smaak. Met 14.5% alc. gehalte ongetwijfeld een eregast op vele feesttafels. RVH.

    www.petrawine.it







    21-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 15

    Toscane 15

    Suvereto

     

     

     

    Suvereto wordt sinds mensengeheugenis vereenzelvigd als een sfeervol en typisch middeleeuws wijnstadje. De exacte oorsprong achterhalen is eerder moeilijk alhoewel er geschriften zijn van een monnik uit Bologna die melding maken van een indrukwekkend kasteel en een overvloed aan wijn, olijfolie en fruit.

     

    De vallei van de Cornia, biedt inderdaad mooie natuurlijke vergezichten, diverse rijkdommen en oude vestigingen. Deze vallei maakt trouwens meer dan terecht ook deel uit van een van de vele wijnroutes die in Toscane werden uitgetekend.

     

    Het stadje, gekenmerkt door vele smalle steegjes, middeleeuwse vestigingen, een fraai kasteel is bijzonder autoluw. Diverse oude huizen werden grondig gerenoveerd en omgetoverd tot restaurant, winkels, hotels… Il Chiostro is wellicht het meest typische voorbeeld. Een aantal oude vertrekken van het voormalig klooster werden samengebundeld en bieden een aantrekkelijk vakantiehotel met prettige ruime appartementen die een degelijke uitvalsbasis vormen om de stad en de regio op een leuke manier te ontdekken.

     

    Folklore viert nog steeds hoogtij in Toscane en zekers in Suvereto, de bezoekers kunnen zich makkelijk in het gebeuren integreren en aldus op treffende wijzen kennismaken met de vele Toskaanse tradities.

    Het ommuurd stadje biedt een prachtig versterkt slot, La Rocca, het Chiostro di San Francesco, oude kerken en een ruime waaier van musea, facetten die een bezoek aan Suvereto omvormen tot een leuke halte in deze soms nostalgische Italiaanse regio. RVH.

     





    20-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 14

    Toscane 14

    Rubbia al Colle

     

     

     

     

    Een wijngaard gespecialiseerd in rode wijnen die in totaal zowat 80 ha omvat. De wijnkelder is volledig ondergronds gebouwd, de heuvel werd eerst afgegraven, de ruwbouwwerken afgewerkt en het geheel werd terug onder de aarde bedolven. Het is een rijke Etruskische archeologische regio met rijke ondergrond waar destijds ook meerdere wijnen werden weergevonden. Niet ten onrechte wordt de Val di Cornia waarin de wijngaarden zijn gelegen omschreven als Italië’s groentetuin.

     

    De nieuwe kelders die zich over meer dan 10.000m² uitstrekken zijn uitgerust met alle moderne apparatuur, straalt nochtans een enorm respect voor de natuur uit. De globale exploitatie is zelf bedruipend inzake energie door het gebruik van zonne-straling. Rubbia al Colle produceert acht verschillende rode wijnen, drie Sangiovese, drie Bordeaux blended en twee wijnen waaraan geen sulfieten werden toegevoegd, specifiek om het eigen regionaal karakter te onderlijnen.

    Ondanks het feit dat voor elke wijn dezelfde druivensoort wordt gebruikt, is smaak en intensiteit verschillend en afhankelijk van de percelen op zich, meerdere genieten immers van een microklimaat dat toch zorgt voor een eigen persoonlijkheid en als dusdanig de diversiteit aanwakkert.

     

    Op de degustatietafel de Tuttu Natura IGT Toscana Sangiovese, Rumpotino Val di Cornia Suverto Sangiovese DOC, Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC en Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC.

    De Tutto Natura, een fruitige ietwat plakkerige wijn met paarsachtige kleur is afkomstig van een wijngaard waarin geen chemische stoffen worden gebruikt. Zijn jeugd wordt gekleurd door mooie aroma’s die fijn uitlopen.

     

    De Rumpotini Van di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2004, 90% Sangiovese en 10% Ciliegiolo heeft zijn natuurlijke karaktertrekken, jeugd en frisheid weten te bewaren. Deze wijn is aangemaakt uit stronken die in de 90-er jaren van een oude wijngaard werden gerecupereerd. De mooie tannines worden subtiel versterkt door de lichte houttoets en tonen van rode vruchten.

     

    Vigna Usilio Val di Cornia Suvereto Sangiovese DOC 2003 wordt aangemaakt met druiven die van overvloedige zonneschijn konden genieten, jammer genoeg is er slechts één perceel voor deze wijnen aanwezig. Het droge klimaat geeft de wijn een mooie volle smaak met erg lichte tannines, een lichte toets van nootmuskaat en rijpe rode vruchten met lange aangename afdronk.

     

    De Vigna Molisso Val di Cornia Suvereto DOC 2004 is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Syrah, die alle op de hoogst gelegen gronden werden aangeplant. De rotsachtige ondergrond zorgt voor de donkerrode kleur, in de neus toetsen van rode vruchten met fijne smaakpaletten in de mond. RVH.

    www.arcipelagomuratori.it

     







    19-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 13

    Toscane 13

    Bolgheri Vini di Toscana

     

     

     

    In prachtige kuststrook langsheen de Middellandse zee met monumenten en historische plaatsen in de nabijheid zoals San Gimignano en het eiland Elba, maar ook met aangename klimatologische omstandigheden die een verblijf er quasi het ganse jaar door erg aangenaam maken.

     

    Proeven van Bolgheri is niet alleen genieten van het landschap en het luilekkere vakantieleven maar is eveneens de culinaire geneugten ontdekken en voornamelijk kennismaken met de regionale druiven en wijnen. Naar onze smaak vindt menig toerist hier ongetwijfeld enkele leuke ontdekkingen terug.

     

    Temidden de veelheid aan wijngaarden aandacht voor drie specieke wijnboeren die elk op zich zorgen voor aantrekkelijke en smaakveroverende wijnen.

    Fornacelle langsheen de Etruskische wijnroute, werd uitgebouwd vanaf het einde van de 19de eeuw. In 1998 nam Stefano Billi, de exploitatie over van zijn grootvader en zorgde voor nieuwe aanplantingen, ook zijn echtgenote Silvia is actief in het bedrijf. Het domein van 15ha bestaat uit 8 ha wijngaarden en 7ha olijfbomen, Stefano heeft vooral oog voor kwaliteit met de Bolgheri Classic en een Artistic collection. Wij kozen voor de Guarda Boschi 2006 die op een middelharde kleibodem met steenstructuur wordt verbouwd. De percelen zijn eerder klein, de wijn wordt samengesteld uit 60% Cabernet en 40% Merlot. In de neus lichte toetsen van verse kruiden en aroma’s van mineralen terwijl fijne tannines zorgen voor een frisse afdronk. Ideaal bij rood vlees, wild en kazen. www.fornacelle.it

     

    Vini Meletti Cavallari is een erg jong bedrijf dat in 2002 door Giorgio Meleti werd opgericht. Geboren en getogen temidden de wijngaarden besliste hij op zijn 24ste om zijn eigen cultuur op te starten en beschikt nu over zowat 10ha, een uitbreiding met 3ha enkel voor witte wijnen is in volle voorbereiding. Uit kwalitatief oogpunt blijft de productie beperkt tot 6000kg druiven per ha.

    De Impronte is een elegante, imponerende wijn van 70% Cabernet Sauvignon en 30% Cabernet Franc, licht Bordeaux getint, mede door de rijping in eiken vaten. De Impronte heeft een mooie rode kelur en geeft in de neus een intens bouquet van rode vruchten en munt. In de mond blijft hij zacht aromatisch met karakter en mooi evenwichtige tannines. www.giorgiomeletticavallari.it 

     

    De Cipriana farm wordt sinds 1975 door de Fabianabroers uitgebaat, hun wijnen sleepten reeds heel wat bekroningen in de wacht. Wij werden bekoord door de Paguro Vermentino Bolgheri, een leuke, lichtgele maar fleurige en fruitige wijn die best als aperitef kan worden gedronken, maar ook bij visgerechten erg hoog scoort.

    De San Martino Bolgheri rosso Superiore samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Altri is een leuke mix met intense smaak, dieprode kleur en harmonieuze afdronk. Rood vlees, wild en sterke kazen zij ideale compagnons. RVH.

    www.lacipriani.it

     








    18-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 12

    Toscane 12

    Grattamacco

     

     

     

    Met de Grattamacowijnen komen we terecht in een regio waar de Bolgheridruif hoogtij viert. Deze wijnrank verkiest een warm en droog klimaat op lage hoogte en is bestand tegen weelderige en soms te overvloedige zonnewarmte.

     

    Grattamacco strekt zich uit over 33ha waarvan 12ha wijngaarden en 5 ha olijfbomen, de aanpalende groene boszone heeft alleszins een matigende invloed. Tijdens de oogst gebeurt een zorgvuldige selectie zodat de fermentatie in eiken vaten van 700l makkelijk kan verlopen. De malolactie fermentatie in vaten van franse eik geeft een eigen accent aan de wijnen, accent dat zich tijdens het rijpingsproces 12-18 maand  versterkt. De eindrijping op fles duurt minimaal 6 maand. Voor het rijpingsproces beschikt het domein over een unieke rijpingskelder, 8m onder de grond, waarbij de vochtigheidsgraad via kuntsmatige kanalen die naast de kelder werden gegraven, gevuld worden met eik zodat het water langzaam naar beneden sijpelt en er zonder enige moeite voor zorgt dat de vochtigheid perfect op niveau wordt gehouden.

     

    De aanplantingen op het heuvelachtige parcour gebeuren rekening houdende met de 7 microzones en bestaan uit 55% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot; voor de witte wijnen beperkt het domein Grattamacco zich uitsluitend tot de aanplanting van de Vermentinodruif.

     

    Op de proeftafel Grattamacco Bianco 2008: 1.5ha op kalkachtige gronden met 4500 ranken per ha en zowat 8ton trossen per ha van gemiddeld 15 jaar. Deels gevinifieerd in inox, deels in eik, na de mixing van beide nog minstens 8maand in eik.

    Bolgheri Vermentino DOC: 100% Vermentino, 14% alc. In de neus citrus en geel fruit overgaand in hazelnoot, elegante wijn en goed uitgeblanceerd. Ideaal bij vis maar dank zij aroma ook bij antipasti, crostine en zachte kazen.

    Grattamacco Rosso 2007: 10ha op kalkachtige zandgronden, 4500 ranken, gemiddeld 20 jaar. Vinificatie in open eiken vaten, malolactie fermentatie in gesloten vaten. Deze Bolgheri rosso Superiore DOC geeft lichte balsamicotoetsen en zwarte bessen met elegante afdronk. Wild, gestoofde bereidingen van rood vlees en kaas

    L’Alberello 2007: 2 ha op kleigrond met vinificatie in open vaten. De Bolgheri rosso Superiore DOC heeft 70% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. Smaak van intens rood fruit met elegante pittigheid en goede balans tussen acciditeit en mineralen met toch zachte tannines

    Bolgheri Rosso 2008: 10 ha kalkachtige zandgronden 4500 tot 5400 ranken per ha van gemiddeld 15 jaar. Bestaat uit 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 10% Merlot en 10% Sangiovese. Geeft een zachte pittige smaak van zwarte bessen met lichte tannines, past ondanks zijn complexiteit perfect bij typisch toskaanse gerechten.

    Aleatico Dell’Elba: wijngaard op 170m hoogte op het eiland Elba, 2ha op ietwat granietachtige gronden met 20hl/ha. Dieprode kleur, prima parfums van bloemen. De complexiteit zorgt voor prettig evenwicht in finale. Opsteker bij chocolade, taart en sterke kazen. RVH.

    www.collemassari.it







    17-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 11

    Toscane 11

    Pietrafitta en Poderi Arcangelo

     

     

     

     

    Twee wijndomeinen die binnen de agro-toeristische ontwikkeling naast wijngaarden ook overnachtingsmogelijkheden in kamers, op de boerderij en in stijlvolle countryhouses aanbieden. De nabijheid van de Middellandse zee zorgt niet alleen voor een aangenaam klimaat maar biedt de toeristen de kans op een all-round ontdekking van Toscane.

     

    Beide wijndomeinen zijn eveneens lid van het Consortium Vernaccia di San Gimignano dat werd opgericht in 1972 op intiatief van enkele wijnboeren en zich de verdediging en versteviging van deze oorsprongsbenaming tot doel stelt. Dit kan enkel door een bestendige uitbouw van het imago, een promotie van de regio en onderzoek en ontwikkeling van de wijnproductie om een nog betere eindkwaliteit te bereiken. In totaal zijn een 90-tal wijnboeren lid van het consortium. Als een van de oudste wijnregio’s uit Italië moet dit absolute voorrang krijgen en wordt de benaming enkel toegekend aan die wijnen die minstens 90% Vernaccia in het eindproduct opnemen. In 2006 liep de totale productie van het consortium op tot zowat 2.920 miljoen liter Vernaccia.

     

    Temidden de veelheid van producten die het Consortium ter degustatie aanbood, toch enige aandacht voor deze specifieke domeinen. Pietrafitta zorgt o.m. voor een leuke La Costa, 100% Vernaccia met aroma van rijp fruit en gedroogde bloemen. De Il Poggio-wijn verenigt 50% Sangiovese en 50% Canaiolo dank zij een sterk geconcentreerde fermentatie die borg staat voor een elegant, harmonieus en gebalanceerd eindproduct. De Borghetto eveneens 100% Vernaccia heeft het aroma van plattelandsbloemen en vers fruit, terwijl La Sughera, 80% Sangiovese en 20% Merlot, een robijnrode kleur heeft, fijn gestructureerd is met lichte cacaotoetsen.

     

    Proeven van de producten van de Azienda Agricola Poderi Arcangelo, is genieten van producten die zijn gemaakt met een uitzonderlijke liefde voor de streek, respect voor de natuur, een eigenschap die de familie Mora opbrengt sinds ze in het wijnconcept stapte. Een strikt biologische teelt, zonder compromissen, zorgt voor een gerespecteerd bedrijf. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de Azienda gerund en bewerkt wordt door uitsluitend vrouwelijk personeel dat erin slaagt een eigentijds en waardig product af te leveren.

    Binnen de IGT-wijnen, indicatie van de geografische herkomst, treffen we enkele tafelwijnen aan van hoge kwaliteit met een oerdegelijke prijs-kwaliteit-verhouding. Toch gaat heel wat aandacht naar de productie van DOCG-wijnen met een zeer hoge kwaliteit en waardevolle natuurlijke kenmerken die bewaard blijven gedurende het ganse verwerkingsproces. Tot dit assortiment behoren de Vernaccia base en de Selezione Terra del Lago, maar ook de Chianto DOGC en de Chianti Colle Senesi, prachtwijnen die niet alleen in een huiselijke sfeer kunnen worden gedronken, maar wijnen die de kaart van menig toprestaurant sieren. RVH.

    www.pietrafitta.com

    www.poderiarcangelo.it ( ook Nederlandstalige website)







    16-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 10

    Toscane 10

    Capella Sant’Andrea

     

     

     

     

    Deze wijngaard in de jaren 50 opgestart door het broederpaar Giovanno en Reneto Leoncini, wordt momenteel beheerd door Francesco en Flavia Del Seta, een jong koppel dat in 1997 hun eerste wijn produceerde.

     

    De vruchtbare gronden zorgen zowel voor witte als voor rode wijnen en maken evenzeer een normale landbouwexploitatie mogelijk. De nieuwe kelder werd in de jaren 90 door Antonella Leoncini gebouwd samen met haar dochter Flavia. De wijnproductie gebeurt hier op een erg traditionele manier met ruim respect voor de natuur en de aarde. Van hun grootouders erfde het jonge paar een aantal werktuigen die ze in een mini museum samenbrachten als herinnering aan de heroïsche tijden die de wijnteelt destijds in Italië beleefde. Temidden de biologisch geteelde landbouwproducten is een pittige olijfolie wellicht de meest aantrekkelijke uitschieter.

     

    Op de proeftafel vooreerst de Vernaccia di San Gimignano DOCG, de eerste Toskaanse wijn die het begeerde DOGC label kreeg toegewezen. Het wijnproces verloopt met fermentatie onder sterk gecontroleerde temperatuur ten einde het bouquet en de smaak optimaal te behouden. De wijn met licht gouden kleur biedt een fruitig en aangenaam bouquet, is harmonieus met karaktervolle afdronk en heeft 13% alc volume. Gedronken op een temperatuur van 10 à 12°c is hij ideaal bij alle vis, maar ook bij wit vlees en het bekende ‘rabbit in Vernaccia’.

     

    De Rialto Vernaccia di San Gimignano DOCG wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven, hiervan worden jaarlijks 22.000 flessen geproduceerd. Na de rijping in vaten, krijgt de wijn uiteindelijk in de fles zijn aroma mee. Intens en sterk geel gekleurd blijft het een harmonieuze wijn van 13.5% alc die heerlijk smaakt bij voorgerechten, gekookt vlees en visgerechten, wanneer hij wordt geserveerd op 14 à 16°C. De Rialto 2006 leek ons iets te droog met sterke smaaktoetsen, terwijl de Rialto 2007 een rijkelijke mooie afdronk in petto had; het fijn fruitige boeket met lichte vanilletoetsen zorgde voor een mooi eindresultaat.

     

    De Serreto San Gimignano Rosso DOC werd geproefd in de jaargangen 1997, 2001 en 2004. Voor de jaargang 1997 werd 50% Sangiovese gemengd met 50% Merlot wat zorgt voor een donkerrode, stevige en karaktervolle wijn. Voor de latere jaren werd gezorgd voor 75% Sangiovese en 25% Merlot met een iets lichtere kleur als resultaat. Deze wijnen die hun maturatie gedurende een jaar op Franse eik doormaken ontwikkelen een elegante en karaktervolle wijn, harmonieus met toetsen van bosfruit en heel zacht vanille-aroma. Op het smaakpalet ook een vleugje hout wat de wijn mooi laat afronden. Deze Serreto, ideale serveertemperatuur 18 à 20°C,  is een ideale gezel bij rood vlees, stoomschotels, wild en sterke kaassoorten. RVH.

    In België voorradig via wijnhandels Op de Beeck Duffel en Divino

    www.cappellasantandrea.it

     

     





    15-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 9

    Toscane 9

    San Gimignano

     

     

     

     

    Een klein, druk en lieftallig stadje, bijzonder gegeerd door de toeristen die er zich gedurende de zomermaanden verdringen om een glip van een van de vele historische gebouwen op te vangen. Bovendien autoluw, een stadje dus om gezellig te kuieren.

     

    Het stadje ligt op een heuvel zowal 334m boven de zeespiegel en priemt zich met zijn vele torens doorheen de blauwe Toskaanse lucht. Het overheerst trouwens de vallei van de Elsarivier en is reeds van verre merkbaar. Opgericht tijdens de Etruskische periode, bloeide het dorpje pas in de 10de eeuw open nadat het volgens de legende van de overheersing van de Barbaren werd gered door de bisschop van Modena, St Gimignano.

     

    In de Middeleeuwen kende het stadje een onverwachte bloei en gold het als een rustplaats op de pelgrimsroute Via Francigena die naar Rome liep. De welvaart steeg de adellijke en rivaliserende families naar het hoofd en iedereen bouwde een toren. Zo zouden er op een bepaald ogenblik meer dan 70 torens gestaan hebben en wordt het stadje geregeld omschreven als het middeleeuws Manhattan. De torens dienden niet alleen als woning maar vormden evenzeer een versterking tegen mogelijke rivalen. Opmerkelijk is dat sommige overblijvende torens in meerdere steensoorten werden opgetrokken wat er volgens historici op wijst dat men de eigen toren verhoogde, wanneer een concurrent een hogere toren inplantte. Naast de torens dacht men ook aan kunst en cultuur en werden talloze kerken en musea opgetrokken.

     

    In 1199 kreeg het stadje een aantal vrijheidsrechten die het tegen indringers beschermde, zo kwam het o.m. in opstand tegen de bisschop van Voltera die de stadsrechten wou beknotten. De weelde was evenwel oorzaak van een aantal interne vetes en kreeg men twee clans, enerzijds de Guelphs rondom de familie Ardinghelli en anderzijds de Ghibelliens rondom de familie Salvucci.

     

    Wanneer de pest er in 1348 uitbreekt slinkt het aantal inwoners zienderogen en raakt het stadje in verval, reeds in 1353 is elke weerstand gebroken en moet het in de stad Florence zijn meerdere erkennen. De besmettelijke ziekte is tevens de aanleiding om een andere pelgrimsroute uit te tekenen, problemen die het stadje niet meer te boven komt waardoor het momenteel enkel op zijn historisch erfgoed kan terugvallen.

     

    Tot de te bezoeken momumenten alvast de collegiale kerk ofte Duomo, het paleis van het volk, het museum van kerkelijke kunstschatten, het archeologische museum, de kerk St Agostino, het fort Montestaffoli eva. RVH.

    www.sangimignano.com

     







    14-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 8

    Toscane 8

    Villa Cusona : Guicciardini Strozzi

     

     

     

     

    Dit wijngoed bestaat reeds meer dan 1000 jaar, het oudste document dat het bestaan ervan bevestigt, dateert immers uit het jaar 994. Het domein omvat ruim 530 ha gelegen in de mooie en prachtige toskaanse valleien in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse Manhatten, nl. San Gimignano.

     

    De politieke en economische invloeden van de families Guicciardini en Strozzi, herhaaldelijk door een bloedlijn verbonden, stralen zich meermaals uit doorheen de ontwikkeling van Toscane, Italië en eveneens Europa.

     

    Macchiavelli was bij de start van zijn carrière, secretaris van Franceso Guicciardini, terwijl de bankiersfamilie Strozzi als de grootste rivaal gold van het geslacht Di Medici. Tot de familie behoort eveneens Lisa Gherardini del Giocondo ofte La Gioconda of dé Mona Lisa die door Leonardo Da Vinci werd vereeuwigd. Prinses Natalia Strozzi, 15de of 16de nageslacht van la Gioconda, thans medebeheerder van het domein, is trouwens de Gioconda van de 21ste eeuw en duikt met haar sprekende gelijkenis, regelmatig op in de Italiaanse media.

     

    Het is in het begin van de 70-er jaren dat prins Girolamo Strozzi, Natalia’s vader, de commercialisatie van het domein ter harte nam, samen met zijn echtgenote Irina, ondertussen bijgestaan door hun dochters Natalia en Irina jr. Hij is eveneens de stichter van het consortium van de Vernacciawijnen waardoor deze wijnen volop in de belangstelling komen te staan. Op het domein Tenute Guiicciardini Strozzi worden 22 verschillende wijnen geproduceerd, waaronder de prestigieuze Vernaccia di San Gimignano, voor het eerst geproduceerd in het jaar 1200. Dit was de lievelingswijn van Dante, Michelangelo, Boccace, hijwerd gedronken aan het hof De Medici en door hen aan de Paus bezorgd. Girolamo’s vader, dierf het als jongeling in 1933 aan om deze wijnen in een typische fles ‘bordelese’ te bottelen.

     

    Op de degustatietafel: Cusona brut: 100% Vernaccia di San Gimignano, met fijne en delicate fruitigheid, mooie gele kleur en erg sprankelend. Erg leuke aperitiefwijn.

    Vernaccia di San Gimignano: 100% Vernacciadruif, droge witte wijn, fruitig en intens met een harmonieuze, lichtjes bittere maar fijne afdronk

    Millanni: geproduceerd naar aanleiding van het 1000-jarig bestaan van het domein, een mix van Sangiovese, Cabernet sauvignon en Merlot met 12 maand rijping in eiken vaten, elegante parfums en intensief rode kleur

    Poggio Moreto: 100% Sangiovese, 6 maand rijping in eigen vaten, pittig, dieprode kleur en boeket van rijpe rode vruchten, ideaal bij rood vlees, wild en geurige kazen

    Ocra: bijnaam ‘het bloed der aarde’, mix van Cabernet sauvignon, Syrak en Merlot en 12 maand rijping. Donkerrood fruit blijft nazinderen, is een typische Bolgheriwijn

    Grappa: fris en bloemrijk bouqet met kristalheldere kleur, een mooie aromatische smaak en ideaal om een maaltijd af te sluiten. RVH.

    Beschikbaar in het assortiment van Delhaize.

    www.guicciardinistrozzi.it







    13-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toskaanse wijnen 7

     

    Toscane 7

    Castellare : spaghettiwesterns en wijnen

     

     

     

     

    Het wijndomein Castellare di Castellina heeft een leuke filmgeschiedenis als toemaatje. De oude wijngaarden, decennia lang in handen van diverse families, werden in de jaren 70 overgenomen door de vrijwel onbekende familie Girolami, die haar naam in Castellani liet wijzigen.

     

    De fondsen voor aan aankoop zijn afkomstig van Enzo G Castellani, die bekendstaat als regisseur van allerhande spaghettiwesterns. Hij bracht net als enkele andere Italiaanse regisseurs o.a. Sergio Leone en muziek van Ennio Morricone, meer leven en humor in de traditionele western. Zijn laatste, en wellicht meest gekende klassieker, in dit genre is de film Keoma uit 1976 waarin hij gebruik maakt van slow motion, montagetrucs en ongewone camerastandpunten om een voltreffer van formaat te realiseren.

     

    Het wijndomein is goed voor een jaarlijkse productie van ruim 200.000 flessen opgesplitst in 7 rode en 3 witte wijnen. De opdracht voor de wijnmakers is duidelijk: alle eindproducten moeten enjoyable zijn, dwz. naast een leuke afdronk, ook smaak en karakter hebben. Alle wijnen sieren zich met een kwalitatief en modern etiket en gelden als bewaarwijnen met voldoende kleur en aroma in zich, omdat wijn nu eenmaal een volmaakt onderdeel van de moderne lifestyle vormt. Een niet zo makkelijke opdracht die nochtans met ferve wordt volbracht.

     

    Op de degustatietafel in een oude kapel die destijds de eer van de adellijke familie moest hoog houden, een ruim assortiment Castellarewijnen. In de catacomben van de kapel vinden we trouwens een unieke rijpingskelder terug.

    Aandacht alvast voor: Governi di Castellani 2005: Sangioverto en Canailodruif, gerijpt volgens traditionele methodes, een zacht en levendige wijn die in de zomer, goed gekoeld, een uitstekende dorstlesser is.

    Chianti Classico Reserva 2004: een mix van vier druivensoorten, Sangiovento, Canaiolo, Colorino en Malvesia, biedt een dieprode kleur met smaak van bessen en is een zeer elegante wijn.

    I Sodo di S Niccolo 2000: 90% Sangiovento en 10% Malvesia Nero, een zeer traditionele wijn met vinificatie in inox, nadien in eiken vaten en lange rijping op fles

    Coniale 2000, een 100% Cabernet Sauvignondruif, erg karaktervol met mooie tintelende eindtoetsen

    Poggio al Merli 2002: 100% Merlotdruif, deze prachtige wijn heeft weliswaar een beperkte productie, jaarlijks 5000 flessen, is zeer elegant met fijne zuiderse toetsen. RVH.

    www.castellare.it

     

     





    12-12-2010 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!