Inhoud blog
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
  • Let it snow
  • Interhome breidt uit aan Noordzee
  • Evenement Kerstmis Avontuur
  • Op naar de feestdagen met V-Tech
  • 5 tips om de Memphis stijl in huis (en je kleerkast) te halen
  • Home stories winter 2024
  • Het efect van schermtijd bij jonge kinderen:
  • Tsuyosa Kiniro: een nieuw icoon
  • Fresh 'n rebel
  • Kerstmis in de winterserre
  • Nieuwe Flik Flak collectie: Mystic Land
  • A Walkie Talkie Christmas
  • Chocoladehuis Boon Hasselt
  • Winterwandelingen op de Waddeneilanden
  • Circular & chic
  • Exclusieve horloges
  • Kom in de kerstsfeer
  • Punic
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh-Chef: beleef een buitengewone culinaire ervaring

    Hoe je vrienden verwennen met de hoogstandjes van een chef bij je thuis die zijn kunsten tentoonspreidt, terwijl jij je klaarmaakt of je gasten ontvangt? Hoe trakteer je op een hoogstaande gastronomische ervaring met een sterren-of andere chef aan je fornuis die jou en je gasten verrast met een origineel menu of thema? Dat is de uitdaging die het jonge Belgische bedrijf Oh-Chef waarmaakt!

    Het concept Oh-Chef, dat bedacht werd door een trio jonge ondernemers, bestaande uit Xavier Jeunejean, Thierry Lahaye en Frédéric Lempereur, komt vernieuwend uit de hoek: het kan rekenen op het talent van een hele brigade chef-koks die gecast kunnen worden op basis van hun profiel, hun aanbod en hun geografische zone. Op het menu staan zowel sterrenchefs als andere inventieve, gedreven koks (Lionel Rigolet (Comme chez soi), Alexandre Dionisio (Chez Alexandre), Eric Martin, Philippe Germeyn, Abdel Zriken, Marc Delvoie, Patrick Bésengez, Christophe Lagadec, Ludovic Balza, David Keunings, Frank Fol en Gérard Metzmacker).

    Concept: De bedoeling: een unieke culinaire ervaring laten beleven: kooklessen, live cooking, een etentje onder vrienden… thuis of op kantoor, met getalenteerde chefs (met of zonder ster), voor een betaalbaar budget. Wat het gekozen thema ook is, de chef doet de boodschappen, neemt alle voorbereidingen voor zijn rekening en deelt zijn kennis (als je daar zin in hebt). Na het eten ruimt hij voor hij weer naar huis gaat, alles weer op.

    Kies je ervaring : Het aanbod is veelzijdig en uitgebreid…Eten met een ster (een sterrenchef komt koken), Zoete of hartige Sushi Show (initiatie in de sushikunst), Natuurlijke smaken van vandaag (4u opleiding bij je thuis met jouw voorraad), Franse streekproducten, Belevenis (uniek diner), Welzijn (detox, proteïnes, seizoen), Made in Europe (Italiaans, Spaans, fusion, enzovoort), Budgetmenu (of hoede beste producten kiezen voor een driegangenmenu voor een redelijke prijs), Gluten-of lactosevrij genieten, En dat is maar een greep uit de mogelijkheden, want de chefs barsten van de ideeën.

    Wanneer ga jij voor je eerste Oh Chef-ervaring? Er zijn 1001 gelegenheden: een verjaardag, een belangrijke gebeurtenis in je beroeps-of privéleven (verloving, trouwfeest, vrijgezellenavond,…), professioneel feest (verhuizing, nieuwe zaak, productlancering,…), al naargelang het seizoen (eerste raclette, eerste barbecue, opening van de jacht, Kerstmis, Nieuwjaar), een kennismaking (detox, glutenvrij, proteïne, exotisch, fusion, insecten,…).

    Wie zijn ze? Als autodidact verliet Xavier de schoolbanken op zijn zestiende om aan de slag te gaan in de horeca. Vervolgens ging hij weer studeren in het avondonderwijs (informatica) en sinds 2001 werkt hij als projectleider voor NETiKA. Tegelijk startte hij twee bedrijven: RentByNight (2008) en RENooV (2010). Gedreven als hij is door start-ups en het internet, droomde Xavier er altijd van deze passie te combineren met zijn liefde voor lekker eten. Zo ontstond het concept van Oh-Chef als organisator van culinaire belevenissen.

    Thierry is burgerlijk ingenieur van opleiding. Nadat hij zijn eerste beroepservaring opdeed als consulent in bedrijfsbeheer, zette zijn ondernemingsgeest hem ertoe aan het familiebedrijf over te nemen. Dankzij zijn goede neus voor zaken slaagde dat erin significant uit te breiden. Als fijnproever en gastronoom brengt hij graag zijn vrienden en familie samen rond een lekkere maaltijd, vergezeld van zorgvuldig geselecteerde wijnen. Als levensgenieter en ondernemer startte hij samen met Xavier Jeunejean in januari 2014 Oh-Chef op.

    Als zelfstandige consultant in strategie en organisatie koesterde Frederic al altijd een grote belangstelling voor alles wat met gastronomie te maken heeft. Het is maar een van zijn interesses, want hij is net zo geboeid door radio, theater en ondernemen: in het project van Oh-Chef kan hij al zijn passie voor de goede dingen des levens verenigen. Dat hij Xavier en Thierry in dit avontuur zou vervoegen, lag dan ook voor de hand.

    De saga van Oh-Chef: Tijdens hun ‘after squash’ ontmoetingen groeide bij Thierry Lahaye en Xavier Jeunejean geleidelijk het idee voor een concept waarin ze hun passie voor eten zouden kwijt kunnen. Oorspronkelijk waren ze van plan op een website alle aangeboden kooklessen op een website samen te brengen, zodat internauten ze zouden kunnen vergelijken en zich inschrijven. Het verhaal begon in mei 2013, tijdens het Startup WE, waar het Oh-Chefproject tot de achttien (van de 40) geselecteerde projecten behoorde. Aan het einde van dat weekend zag het duo jammer genoeg in dat het project nooit rendabel zou kunnen zijn.

    Toch was er veel belangstelling en flink wat steun. Oh-Chef zette het avontuur dus voort en werd geselecteerd voor het Boostcamp van het Microsoft Innovation Center. Tijdens deze begeleiding kreeg het project een beroemde peter (Lionel Rigolet, de chef van de Comme Chez Soi) en nam het eindelijk zijn definitieve vorm aan: een culinaire belevenis aan huis!

    De site werd in januari 2014 boven de doopvont gehouden, met vier chefs. De eerste maanden dienden vooral om de site te verbeteren, net zoals de beschrijving van de voorgestelde belevenissen; ook werd gepeild naar de feedback van klanten.

    In juni 2014 trad marketingspecialist en levensgenieter Frédéric Lempereur ook toe tot het project. Onder zijn impuls wil de volledig Belgische site al wie van lekker eten houdt maar daarom niet altijd zelf in de keuken wil staan overtuigen voor een culinaire belevenis thuis of op kantoor. Het avontuur van Oh-Chef gaat verder.

    Oh-Chef - Théodore De Cuyperstraat 159/7 -1200 Brussel. Tel.: +32.495.450.581.

    info@oh-chef.be -www.oh-chef.be





    31-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtepounten van Ierland 2015

    Ierland is gekend voor groene landschappen, gezellige pubs, maar net zo goed voor de talrijke evenementen op de kalender. Ook in 2015 zijn er in alle hoeken van het land boeiende festiviteiten die de moeite waard zijn om te combineren met je vakantie in Ierland.

     

    Het is de gerenommeerde uitgever van reisgidsen, Lonely Planet, die Ierland aanstipt als één van de top vijf topbestemmingen van 2015. Lonely Planet prijst Ierland om zijn adembenemende landschappen, de tradities die overal in het land goed stand houden en de Ieren die de harten van de bezoekers veroveren met hun grote gastvrijheid.

     

    Yeats 2015

    In 2015 is het precies 150 jaar geleden dat de Ierse dichter en winnaar van de Nobelprijs literatuur W.B. Yeats werd geboren. Dat kan uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Om deze grote naam uit de wereldliteratuur te eren is er een programma samengesteld met evenementen, verspreid over een gans jaar en op wereldwijde locaties. Yeats 2015 zal vooral focussen op het leven, het werk en de invloed van de schrijver waarbij Ierland wordt voorgesteld als een inspirerende en creatieve plaats. Op 13 juni is het Yeats Day met tentoonstellingen, lezingen, festivals en andere culturele evenementen. Het herdenkingsjaar is tevens de aanleiding om bepaalde werken van Yeats te vertalen naar andere Europese talen.

     

    Irish Design 2015

    Zij die graag winkelen weten ongetwijfeld dat Ierland bekend is om zijn design en kunstnijverheid. Ierland heeft 2015 bestempeld als het jaar waarin de Ierse design gepromoot en extra in de kijker geplaatst wordt. Er zijn tal van evenementen, verspreid over het ganse land en ook in het buitenland.

     

    St-Patrick’s Day

    De Ierse nationale feestdag is altijd een hoogtepunt van het jaar in Ierland, zo ook in 2015. St-Patrick’s Day wordt op 17 maart gevierd. Iedereen wil op die dag Iers zijn en het loont beslist de moeite om dan naar Ierland te reizen. Het ganse land staat van 13 tot 17 maart in een feestelijke rep en roer, met levendige parades en talloze evenementen. Het is ook dan dat je kennis maakt met oude Ierse tradities en dat je makkelijk Ierse vrienden maakt want iedereen viert mee. Dublin is the place to be en zowat overal in de wereld zal men merken dat het St-Patrick’s Day is. Met de Tourism Ireland actie The Greening wordt de wereld groen want wereldwijd worden bekende gebouwen in een groene kleur verlicht zoals het Sydney Opera House en de Empire State Building. Vorig jaar kleurde de Grote Markt van Brussel groen.

      

    INFO

    Tourism Ireland - Louizalaan 66 - 1050 Brussel

    T 02 275 01 71

    e-mail : info.be@tourismireland.com

    Website: www.ireland.com, de officiële website van Tourism Ireland

     

    31-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veuve Clicqout Fridge collection

     

    Het champagnehuis vult zijn Collection Fridge aan met de Metal Fridge Rosé, geïnspireerd op de beroemde koelkasten uit de jaren vijftig. Het retrodesign onderstreept de typische kenmerken van deze mooie collectie: Style, Twist & Touch.

    De Metal Fridge Rosé houdt elke fles tot twee uur lang heerlijk koel en vormt daarnaast ook een prachtig decoratiestuk. De Collection Fridge werd in 2010 gelanceerd met de Yellow Fridge. In 2011 volgde de Rosé Fridge en daarna de Metal Fridge Yellow.

    Verkrijgbaar vanaf €53,00 bij de betere wijnhandelaar.





    26-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloveniƫ: perfecte winterbestemming
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kleine Slovenië verrast met natuurschoon, super vriendelijke mensen en skigebieden die nog niet zo bekend zijn. Beleef daarom een onvergetelijke winter in Slovenië. Wie Slovenië al enkele jaren niet meer heeft bezocht zal verwonderd opkijken van de positieve veranderingen. Er waait een nieuwe wind door het land. Je merkt het in de gezellige, opgesmukte hoofdstad Ljubljana en op de plaatsen waar je allerlei wintersport activiteiten kunt beoefenen. Kortom, het is hoog tijd om ook eens aan Slovenië te denken als je plannen maakt voor een wintervakantie.

    Prima infrastructuur: Er is de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd in de skifaciliteiten die bijgevolg niet meer moeten onderdoen voor die in de buurlanden. Kransjka Gora is het grootste en meest bekende skioord van Slovenië. Er worden wedstrijden voor de wereldbeker georganiseerd en de afdalingen zijn geschikt voor verschillende niveaus. Ook in Maribor Pohorje vinden wedstrijden voor de wereldbeker plaats. En verder zijn er de skioorden van Krvavec, Kobla en Vogel die allemaal gekenmerkt worden door hun kindvriendelijk karakter.

    Niet-skiërs kunnen in Slovenië op een actieve manier genieten van het schitterende winterse landschap. Het Triglav Nationaal Park, in het noorden van het land, is adembenemend mooi en tijdens een ski-tour leiden de berggidsen je naar de mooiste hoekjes van het natuurpark. Op verschillende plaatsen kun je langlaufen, sleeën, ijsklimmen, wandelen met sneeuwschoenen. Er zijn professionele monitoren en het nodige materiaal kan gehuurd worden.

    Winterpret voor een prikje: Voor een winters verblijf in Slovenië hoef je niet per se over een groot reisbudget te beschikken. Eigenlijk is alles verrassend goedkoop: een skipas, een Active Slovenia skipas waarmee je elke dag in een ander skioord kunt skiën (€ 164 volwassenen, € 140 jongeren, € 110 kinderen), een bus- of taxirit, een glühwein op een zonterrasje langs de skipiste, de huur van skimateriaal, een maaltijd, bergkeuken of mediterraan getint, de wellness centra in de skigebieden en zelfs de après-ski is voor elke wintersporter een haalbare kaart.

    Voeg daarbij de gezelligheid van dat sympathieke kleine land – waar je overigens nooit grote afstanden moet rijden – plus de makkelijke bereikbaarheid vanuit België: vlucht naar Ljubljana of Trieste met transfers naar de skigebieden, www.goopti.com . Met de auto is er een snelle verbinding via Luxemburg en de Duitse en Oostenrijke autowegen.

    Ljubljana, een prima uitvalsbasis: De hoofdstad van Slovenië is een charmante stad met alle bezienswaardigheden op loopafstand. De verkeersvrije straten en pleinen zijn heerlijk om te wandelen, langs de prachtig gerestaureerde huizen, over de bruggen en langs de kade van de rivier Ljubljanica waar je uren kunt slijten in stokoude kroegen en hartverwarmende restaurantjes. Ook tijdens de winter komt men massaal naar buiten en wordt er genoten van de bijzonder aangename sfeer. Je kunt het kasteel bezoeken, de centrale markt met Sloveense specialiteiten, de musea en waarom niet hier logeren, ook als je graag gaat skiën want de bergen zijn niet veraf. Je staat er in een mum van tijd om te genieten van de sneeuwpret midden een imponerend winters berglandschap, onder meer met de ski bus en shuttle van bij de hotels in Ljubljana naar het skioord Krvavec. www.visitljubljana.com

    www.slovenia.info

    25-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gift wrap Veuve Cliqout

     

    READY TO OFFER GIFT WRAP in Clicquot Yellow of Rosé Pink

     

     

    Elk feest is een geschenk. Veuve Clicquot blijft trouw aan haar creatieve traditie en stelt vandaag de Veuve Clicquot Ready to Offer Gift Wrap voor. De nieuwe geschenkverpakking omhult een fles Yellow Label en maakt elk champagnefeest tot een bijzonder moment.

    Een onvergetelijk moment.

    Met feestelijke kleuren als Clicquot Yellow en Rosé Pink is de Ready to Offer Gift Wrap het perfecte extraatje voor elke gelegenheid: een verjaardag, vakantie, jubileum of, waarom niet, zomaar. Een buitengewoon attent geschenk voor een onvergetelijk moment …

    De kunst van het schenken.

    Achter de prachtige doos met decoratieve strik en artistieke glans gaat een bruisende verrassing schuil. Dankzij de schitterende verpakking is de elegante en evenwichtige Yellow Label-blend Ready to Offer voor elke gelegenheid!

    Verkrijgbaar vanaf €43 bij de betere wijnhandelaar.





    24-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur in Belgiƫ: de schroefkurk, een innovatie voor de wijnfles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een schroefkurk?? Ja, een schroefkurk. De nieuwste afsluiting van de wijnfles: Twist to Taste! Vanaf week 48 is La Cuvée Mythique van Les Vignerons de la Méditerranée exclusief verkrijgbaar in een fles met schroefkurk. Gaat de schroefkurk de Belgische wijnschappen veroveren?

    Eeuwenlang zat in elke fles wijn een kurk. Inmiddels schrikt de Nederlandse consument ook niet meer van een schroefdop. En nu is er de schroefkurk: een innovatie die de goede eigenschappen van kurk, zoals duurzaamheid en een premium imago, combineert met het gebruiksgemak van de schroefdop. Je draait hem met de hand zo uit de fles, inclusief vertrouwde
    plop. En je draait hem er dankzij de groeven in de kurk ook zo weer in. De hals van de fles heeft aan de binnenkant namelijk schroefdraden van glas gekregen. Just Twist to Taste! De schroefkurk is ontwikkeld door twee wereldspelers in
    hun branche: Amorim (kurk) en O-I (glas). Samen hadden zij vier jaar nodig om deze innovatie te ontwikkelen en testen.

    Duurzame afsluiter

    De nieuwe afsluiter heeft een positieve impact op het milieu. Elke kurk absorbeert namelijk tot 112g CO2, terwijl een schroefdop juist leidt tot CO2-uitstoot. Kurk is bovendien biologisch afbreekbaar én recycleerbaar en wordt met de hand geoogst van bomen die nooit worden gekapt.

    La Cuvée Mythique

    Wil je zelf eens Twisten? La Cuvée Mythique is de eerste en op dit moment de enige wijn in België met een Twist to Taste schroefkurk. Voor deze witte en rode IGP Pays d’Oc selecteren ‘Les Vignerons de la Méditerranée’
    al sinds 1990 de druiven van hun beste percelen. Typisch Zuid Franse druivenrassen als grenache blanc en maccabeu voor wit en grenache, carignan, syrah, mourvèdre en marselan voor rood. Hiervan maakt wijnmaker Bruno Kessler
    moderne kwaliteitswijnen met volop rijp fruit en delicaat houtgebruik: een weerspiegeling van de Languedoc op zijn best. La Cuvée Mythique is eerder al met veel succes geïntroduceerd in onder meer Duitsland, Nederland, Zwitserland,
    Azië, de Verenigde Staten en Canada.

    Les Vignerons de la Méditerranée is onderdeel van Groupe Val d’Orbieu, de grootste wijnbouwcoöperatie van Frankrijk. Met de introductie van de schroefkurk onderstreept Val d’Orbieu wederom haar innovatieve visie op wijn.

    Verkrijgbaarheid

    Verkrijgbaar in rood en wit voor € 7,99 bij Albert Heijn.



     



    22-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijks skiparadijs Brixenthal haakt in op foodcation trend

    Gastronomisch genieten in de Kitzbüheler Alpen – Brixental met ‘KochtArt’, sterrenkok en meer

    Het Oostenrijkse wintersportgebied Kitzbüheler Alpen - Brixental in Tirol, dat de drie dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf beslaat, kent behalve goede pistes vele culinaire hoogstandjes. Het skiparadijs sluit hiermee naadloos aan op de huidige foodcation trend dat toeristen zich ook op gastronomisch gebied steeds meer willen verrijken tijdens hun (wintersport)vakantie. Hoewel de bekende Wiener schnitzel op zijn tijd erg lekker is, loopt voor de echte fijnproever het water in de mond bij de regionale delicate specialiteiten van sterrenkok Simon Taxacher, de zogenoemde Brixentaler KochArt-bedrijven en overige streekproducenten.

    Vernieuwde Tiroolse kookkunsten met traditionele streekproducten. De regio Kitzbüheler Alpen – Brixental is rijk aan traditionele restaurants die typisch Tiroolse kookkunsten toepassen. Tien daarvan zijn benoemd tot echte Brixentaler KochArt bedrijven; restaurants die de kwaliteitsproducten van kleine boeren gebruiken en een nieuwe uitvoering van oude recepten uit de regio presenteren. Zo tref je op hun menukaarten authentieke gerechten aan als ‘Brixentaler Schöpsernes’, ‘Tiroler Knödel’, ‘Almschweinernes’, ‘Gröstl’ en diverse soorten wild, allen in een modern jasje gestoken. De basisingrediënten voor deze gerechten zijn (vaak biologische) boerenproducten uit het omliggende almgebied met het keurmerk ‘Urig & Echt’, ofwel origineel en authentiek.

    Culinair vuurwerk met beroemde 4-sterrenkok Simon Taxacher: Wie op zoek is naar een exclusieve gastronomische ervaring kan terecht bij het Relais & Châteaux Hotel-Restaurant Rosengarten. Dit Hotel-Restaurant is opgericht door de succesvolle sterrenkok Simon Taxacher en zijn partner Sandra Kobald in Kirchberg, in de directe omgeving van de Maierbahn (500m), de Pengelstein (1.500m) en de KiWest (2.000m). In 2001 werd hun avantgardistische onderneming opgenomen in de elitaire Hotelvereniging Relais & Châteaux en werd Simon benoemd tot ‘Grand Chef Relais & Châteaux’, een titel die wereldwijd slechts door 160 chefkoks wordt gedragen. In 2012 kreeg Simon Taxacher de onderscheiding ‘Trofee Gourmet a la Carte’ in de categorie Creatieve Keuken en dit jaar gaf Gault Millau hem maar liefst 4 sterren en 19 punten, waarmee hij is bekroond tot beste kok van Oostenrijk. Een avond dineren bij Rosengarten betekent gegarandeerd een unieke beleving voor je smaakpapillen!

    Fijnproeven in Brixental: Ook ben je in Brixental aan het juiste adres voor een zogenaamd ‘kijkje in de keuken’. Zo kun je in de knusse berghut van Kasplatzl, aan de voet van de grote Rettensteinberg, zien hoe de regionale kaas wordt gemaakt onder het genot van een vers kaasplankje. Bij het Biohof Obertreichl leer je bovendien meer over tientallen verschillende kruidsoorten in de zogenaamde kijk-kruidentuin. Tot slot aanschouw je bij de 400-jaar oude brouwerij Erber in Brixen im Thale het traditionele brouwproces van de typisch Tiroolse schnapssoorten en brandewijnen, die je vervolgens natuurlijk ook mag proeven. www.brixental.com







    22-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veuve Clicqout: clicqout mail, filosofie van een speciale zending

    Zelfs in dit volstrekt digitale tijdperk blijft een brief of een pakje via de post ontvangen iets speciaals hebben. Hoe langer u er moet op wachten, bij de ontvangst van een bijzonder pakje voelt de spanning bij het openmaken aan als het begin van een nieuwe reis.

    Dit jaar nodigt Maison Veuve Clicquot u uit om mee te reizen met Clicqout mail, een uniek avontuur om te vieren dat de Brut Carte Jaune op zijn bestemming is gearriveerd: bij de miljoenen consumenten die er een van de meest populaire champagnes ter wereld van hebben gemaakt. Het assortiment Clicqout mail brengt hulde aan de correspondentie per post en bestaat uit diverse flesverpakkingen om te verzamelen.

    Erfgoed en een waardevolle erfenis.

    Destijds leidde Madame Clicqout vanuit haar kantoor in Reims vastberaden haar imperium, en dat deed ze met pen en papier. Per post gaf ze instructies aan haar leveranciers en vertegenwoordigers, en beantwoordde ze vragen van haar klanten die soms aan de andere kant van de wereld woonden. Madame Cliqout sleutelde via tal van innovaties aan de kwaliteit van haar champagne, en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ze wist dan ook een gewaagde uitspraak waar te maken ‘Ik wil dat mijn wijn tot de absolute top behoort, van New York tot Sint Petersburg’. In het rijtje van de grote champagnehuizen heeft Veuve Clicqout zich weten te onderscheiden. Het huis hecht nog steeds waarde aan de cultuur van de briefwisseling, die is voortgevloeid uit een perfecte combinatie van een briljante geest, champagne van topkwaliteit en een ongeëvenaarde reputatie. Die geschiedenis wil Clicqout Mail vandaag graag in de kijker zetten met een assortiment verbluffende producten.

    De collectie, een zending met een vleugje gekheid!

    Clicqout clutch: deze leuke gele omslag van Veuve Clicqout vormt een knipoog naar de stilvolle clutch, een onvervalste en chique klassieker. Wie hem opent, ontdekt dat het een koeltas is, die een fles Veuve Clicqout brut Jaune, een uur lang koel kan houden.

    Clicqout enveloppe: deze verpakking is volledig opvouwbaar en draagt alle typische kenmerken van Maison Veuve Clicqout. Maar het beste van al zit binnenin: een fles Veuve Clicqout brut Jaune van 75cl.

    Clicqout mailbox: dit vederlichte metalen blik vormt een opvallende knipoog naar de Amerikaanse brievenbussen van weleer. Het blik is beschilderd in Clicqout-geel en is voorzien van een inklapbaar rood vlaggetje om aan te geven dat de postbode al langs is geweest. In het blik is precies genoeg ruimte voor een fles Vuve Clicqout brut carte Jaune van 75cl.

    Clicqout express: dit briljante ontwerp in superstevig karton is speciaal op maat gemaakt om een fles Veuve Clicqout brut Jaune van 75 cl in alle veiligheid in te verpakken. Wie zou nu geen vreugdesprongetje maken bij het ontdekken van zo’n pareltje bij de post? Met de bijgeleverde postetiketten die voldoen aan de internationale normen hoeft u de verpakking alleen nog maar te frankeren en te adresseren aan de gelukkige ontvanger!









    21-12-2014 om 16:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenmorangie

    Glenmorangie Original krijgt voor de eindejaarsfeesten een originele feestverpakking aangemeten: "Pillar of Light". Een nieuw holografisch 3D-ontwerp, gecombineerd met de beroemde 'Orangie' kleur geven de Single Malt Whisky van Glenmorangie extra glans. Een prachtige verpakking om te schenken en ... om te krijgen!

    Glenmorangie "Pillar of Light" is verkrijgbaar bij de betere drankhandel en wijnhandelaar vanaf 34 euro.

     

     





    21-12-2014 om 16:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin City pro: de band die het beste bestand is tegen lekrijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De MICHELIN CITY Pro is ontwikkeld voor intensief gebruik in de stad onder omstandigheden waarin hij het meeste te lijden heeft. Deze band biedt drie belangrijke voordelen ten opzichte van zijn voorganger en zijn concurrenten: een ongekende robuustheid waardoor hij de overlast door lekrijden aanzienlijk vermindert, een betere veiligheid en een langere levensduur. Hij is bedoeld voor motoren met een kleine cilinderinhoud, tot 150 cc, en scooters met grote wielen.

    Of hij nou wordt gebruikt door een stadsbewoner die er mee op en neer pendelt naar het werk, dan wel door een motorkoerier die zich door de verkeersopstoppingen van een metropool beweegt, de MICHELIN CITY Pro is perfect afgestemd op deze vormen van gebruik. De voordelen die hij in zich verenigt, zijn te danken aan een combinatie van innovaties en optimalisaties.

    Met de MICHELIN technologieën kan de robuustheid van de band worden versterkt, waardoor hij 20 % meer weerstand heeft tegen lekrijden dan concurrerende producten. De toepassing van een special ontwikkelde rubber compound, garandeert dat hij 10 % langer meegaat dan zijn concurrenten. Tot slot zorgt zijn nieuwe loopvlakprofiel voor meer grip op droog, nat en glad wegdek. Meer robuustheid en veiligheid gedurende een groter aantal kilometers is, kort samengevat, wat de nieuwe MICHELIN CITY Pro karakteriseert. Deze band is een concrete uitwerking van de MICHELIN Total Performance strategie, die alle prestaties van een band tegelijkertijd en zonder compromissen wil verbeteren.

    De MICHELIN CITY Pro is, na de MICHELIN Pilot Road 4, de tweede band die dit jaar wordt toegevoegd aan het Michelin aanbod van motorbanden. Hij is beschikbaar in 21 afmetingen voor wielen van 14 tot en met 18 inch en snelheidsindex P (tot 150 km/uur) tot S (tot 180 km/uur).

     

    17-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoedje af voor de Bommerang Xtend Emotion

     

    Je zinnen gezet op een lekker flesje wijn? Dan komt de Boomerang Xtend Emotion goed van pas! Met dit sommeliermes haal je immers niet één maar twee handigheidjes in huis: de kurkentrekker en de geïntegreerde capsulesnijder!

    Plaats je de Boomerang loodrecht op de fles, dan verwijder je de capsule – het loden kapje boven op de kurk in een handomdraai. De vier hardstalen wieltjes garanderen een permanent professioneel resultaat. Met slechts een kwartdraai is het zo gepiept!

    Ontkurken doe je met de kurkeboor. Door zijn vijf windingen heeft deze een goede greep op iedere kurk. Zo is de Boomerang ook geschikt voor lange kurken, tot wel 50 mm. De dubbele hefboom is variabel en zet zich in de juiste positie bij het hevelen. En net daarom trek je de kurk makkelijk in één beweging uit de fles!

    De Boomerang ligt niet alleen goed in de hand, maar dient met zijn leuke opdrukken ook als het ideale geschenk. De frisse kleuren en speelse motiefjes, gaande van bloemetjes tot ruiten, maken van dit gadget een echt hebbeding! €12,90. www.girbal.be







    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures, de afwezigen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wijnen van enkele wijnproducenten die tot de club Vignobles et Signatures behoren zijn in België niet beschikbaar, sommige producten hebben net door hun kwalitatieve kleinschaligheid zelfs geen exportpotentieel. Toch enkele leuke en aangename ervaringen:

    Domaine Paul Blanck – Elzas:

    Altenbourg Pinot gris 2008, vendanges tardives: mooie neus met aroma’s van honing, gerookte en gekonfijte citrusvruchten, leuk evenwichtig en harmonieus in de mond. Deze 100% Pinot gris past bij kreeft, kalfszwezeriken met bosbessen en sabayon van framboos. TTC domein 30€.

    Jean Durup père et fils – Chablis:

    Chablis 2013: frisse, lichte en fruitige wijn waarvan de aroma’s spontaan openbloeien. Evenwichtige en leuke minerale wijn, 100% Chardonnay, die mooi past bij gegrilde vis en schaaldieren. TTC domein 11.75€

    Château Peyros – Gers:

    Château Peyros, vieilles vignes 2010, Madiran. Intense aroma’s in de neus geven delicate toetsen van peper en zwart fruit. Krachtige vette en volumineuze aanzet in de mond die evolueert naar een lange afdronk met subtiele tannines. Vooraf te karaferen. Deze wijn, 80% Tannat en 20% Cabernet Franc, past bij gebraden vleesbereidingen, pittige tartaar en magret van eend. TTC domein 11€.

    Domaine Rolet père et fils - Jura:

    Trousseau 2009, Arbois rouge: wijn met mooie kersachtige rode kleur die in de neus aroma’s losweekt van kriek, aardbei en moerbei met subtiele kruidige toetsen. In de mond zorgen de tannines voor leuk evenwicht en aangename ervaringen. Een wijn 100% Trousseaudruif, typisch voor de Jura, die past bij wild en diverse kaassoorten. TTC domein 10.50€. www.vsclub.com

     

     

     

     

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleur van het jaar 2015 is 'Copper blush'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Copper Blush' wordt de kleur van 2015, een warm, koperachtig oranje dat neigt naar roze.

    Het toonaangevende Global Aesthetic Center van AkzoNobel, het moederbedrijf van verfmerk Levis, heeft voor het twaalfde jaar op rij een tint tot de trendkleur van het moment uitgeroepen. De Kleur van het Jaar 2015 volgens Levis wordt Copper Blush, een warm, koperachtig oranje dat symbool staat voor een positievere kijk op de wereld.

    Elk jaar gaat het Global Aesthetic Center van AkzoNobel wereldwijd op zoek naar dé kleur die de tijdsgeest symboliseert en die dat jaar alomtegenwoordig zal zijn. In 2014 kaapte het koele blauw-groene Teal nog de titel weg. Voor volgend jaar valt de keuze op een beduidend warmere tint, Copper Blush.

    Copper Blush is een diepe kleur die perfect combineert met roze, neutrale tinten, wit en andere oranje nuances, maar ook bij houtschakeringen en metallics zoals goud. De Kleur van het Jaar, die het midden houdt tussen roze en oranje, weerspiegelt een positievere kijk op de wereld. De tint is namelijk geïnspireerd door een groter idee: de zoektocht naar het positieve in het dagelijkse leven.                

    De experts van het Global Aesthetic Center bereikten een consensus over de trend: “Het centrale idee voor 2015 is dat mensen nieuwe manieren ontdekken om hun leven kleur te geven en een warmere, zorgzamere samenleving voor ons allemaal te creëren.” Hiermee lanceren ze het belangrijkste kleurenthema van het jaar op het vlak van mode, architectuur, interieur en lifestyle.

     

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn bestelt 2de nieuwe ultraluxe cruiseschip

    Vijfde nieuwe all-suite schip wordt verwacht in voorjaar 2018. Seabourn laat een tweede ultraluxe cruiseschip bouwen door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het wordt een zusterschip van het nieuwe schip van Seabourn dat eerder dit jaar werd aangekondigd. De levering van het eerste nieuwe Seabourn schip staat gepland voor eind 2016, het tweede wordt in het voorjaar van 2018 verwacht. Ook voor het tweede nieuwe schip werd Adam D. Tihany aangetrokken om de openbare ruimtes aan boord van het schip te ontwerpen. Tihany gaat voor het nieuwe schip de openbare binnen- en buitenruimtes ontwerpen, inclusief de spa, het theater, het casino, de lounges en het innovatieve, multifunctionele Seabourn Square.

    "Er is veel interesse ontstaan bij de aankondiging van het eerste nieuwe schip en we zijn erg blij dat de toenemende vraag naar onze cruises ons in staat stelt om een tweede schip aan onze groeiende vloot toe te voegen", aldus Richard D. Meadows, President bij Seabourn. "Deze twee nieuwe schepen bieden de ingetogen elegantie waar we bekend om staan, evenals nieuwe voorzieningen, innovaties en moderne design elementen, die perfect aansluiten bij de stijl die Seabourn typeert."

    "Het bevestigen van een optie mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd wanneer er zulke belangrijke investeringen mee gemoeid zijn. We zijn erg blij dat Seabourn haar vertrouwen in ons heeft ‘verdubbeld', vooral gezien het feit dat onze samenwerking nog pril is maar snel groeit”, aldus Giuseppe Bono, Chief Executive Officer bij Fincantieri. “Ik geloof dat dit duidelijk aantoont dat zowel nieuwe als bestaande klanten, zoals Seabourn's moederbedrijf Carnival Corporation, en de gehele markt, Fincantieri als de wereldleider zien binnen het ultraluxe segment in de cruise-industrie."

    De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, met één extra dek en nieuwe, grotere openbare ruimtes. Het schip biedt plaats aan 604 gasten, op basis van dubbele bezetting van de all-suite cabins. Elke suite aan boord van het nieuwe schip beschikt over een eigen veranda. Het schip behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is en voorziet in een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast. Beide nieuwe schepen zetten de modernisering van de vloot voort, die de rederij begon in 2009 met de lancering van de Seabourn Odyssey. Deze bekroonde nieuwe klasse van de vloot, waar ook Seabourn Sojourn (2010) en Seabourn Quest (2011) onder vallen, won al diverse prijzen. Met de toevoeging van deze twee nieuwe schepen, beschikt Seabourn over de meest moderne, ultra -luxe vloot in de cruise-industrie.

    Voor reserveringen kan er contact opgenomen worden met een reisagent of met Seabourn via de website www.seabourn.com of bel 00800 1872 1872.

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg boekt massaal vakantie op stakingsdagen

    Vakbondsstakingen hebben positief effect op online reisverkoop

     

    Vakantiedeals.be, de grootste reisvergelijkingssite in België, noteerde tijdens de regionale stakingsdagen van de afgelopen weken een stijging in de verkoop van bijna 70% ten opzichte van een doorsnee maandag in december. Normaal gezien wordt er op maandag zowat de helft minder geboekt in vergelijking met zondag. De afgelopen weken zag men de omgekeerde beweging en lag de verkoop op maandag maar liefst 14,5% hoger dan op zondag. De stakingsacties van de afgelopen weken hebben er dus niet voor gezorgd dat de economie op alle vlakken lam lag, integendeel. Bij Vakantiedeals.be kijkt men alvast vol spanning uit naar de nationale stakingsdag van komende maandag.

    De regionale stakingsacties van de afgelopen weken werden door de vakbonden unaniem onthaald als een groot succes. De provincies waar men actie voerde lagen grotendeels plat, het openbaar vervoer was overal ernstig verstoord en mensen werden verhinderd om naar het werk te gaan. Dat laatste heeft buiten alle verwachting ook een positief effect gehad op onze economie, met name op het vlak van de online verkoop van reizen. Zo noteerde Vakantiedeals.be een omzetstijging van goed 20% op de dagen dat er gestaakt werd. “Traditioneel is zondag de dag dat de meeste mensen online een vakantie boeken”, zegt Jurgen De Vos van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. “De afgelopen weken scoorde maandag opeens beter dan zondag. Iets dat we enkel meemaken wanneer maandag een verlofdag is. Het feit dat veel mensen het werken verhinderd werd en dus noodgedwongen thuis zaten of er zelf voor opteerden om van thuis te werken heeft voor een vergelijkbaar effect gezorgd. In tegenstelling tot de meeste andere sectoren kijken wij dus met positieve spanning uit naar de nationale staking van komende maandag.”

    Dat de stakingsdagen net nu vallen is voor Vakantiedeals.be, en bij uitbreiding de hele online reissector, alvast een geluk bij een ongeluk. Momenteel lopen de vroegboekacties bij zowat alle grote touroperators. Naar goede gewoonte hét startschot van het boekingsseizoen voor de komende zomervakantie. “Door alle stakingsdagen hebben mensen nu extra tijd om de diverse vakantieaanbiedingen met mekaar te vergelijken. Iets wat hen, gezien de riante kortingen die de touroperators momenteel aanbieden, een enorm financieel voordeel kan opleveren. Zo zie je maar dat er bij iedere crisis winnaars en verliezers zijn”, besluit Jurgen De Vos.

    Op de site van Vakantiedeals.be vind je een handig overzicht terug van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht kan men raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2015-overzicht

    Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc. Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator.

    Meer info: www.vakantiedeals.be of www.voyagespaschers.be (Franstalige versie)

     

     

    15-12-2014 om 10:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures - feestelijke hartenbrekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Club Vignobles et Signatures biedt ook enkele feestelijke accenten: Le Soleil Nantais 2013, Muscadet Sèvre et Maine AOC sur Lie, Guilbaud Frères, Calvados Pays d’Auge 12 ans d’âge Roger Groult en de Carte d’Or, Champagne Drappier.

    Le Soleil Nantais – Muscadet

    Gouden mantel met lichtgroene schitteringen. De fijne neus biedt elegante en complexe toetsen, gevolgd door accenten van witte bloemen en empyreumatische minerale toetsen, flint en zoethout. Ook in de mond weelderige aroma’s van rijp witte bloesem en licht kruidig met leuke persoonlijkheid, in de finale een subtiele toets van bitterheid.

    Wijn 100% Melon de Bourgogne die zich mooi leent als gezel bij het aperitief met toast van tonijn- of zalmrillettes, gegrilde vis met licht cremige saus. TTC Domein 6.46€. Beschikbaar bij General Stores en P de Klerck.

    Calvados Pays d’Auge:

    Leuke oranje kleur met frisse fruitige neus en bloemige toetsen samen met de broodnodige en kenmerkende zoete appel. In de mond fijn en delicaat kruidig, zeer fruitig met mooie finale van gekonfijte zeste van sinaasappel.

    Deze wijn 41° alc krijgt een dubbele distillatie op houtskool en is een leuke aperitiefwijn. Als digestief op kamertemperatuur een hartenbreker die perfect samenvloeit met zoete desserts op basis van chocolade of appel. TTC domein 59€. Beschikbaar bij Soulwines agencies.

    Champagne Drappier:

    Bij elke finale en feest past een champagne. De Carte d’Or brut is de perfecte weergave van de stijl van het huis Drappier. Een ruim aandeel Pinot Noir doet zelfs even aan een Blancs de Noir denken. Carte d’Or brut is een overrijke champagne met fijne aroma’s van wit fruit met noot zoals de wijngaardperzik. Achter een aangename en licht kruidige toets gaat zijn kracht en complexiteit schuil die bij afdronk een heerlijk accent van kweepeer aanbieden.

    Melange van 75% Pinot noir 15% Chardonnay en10% Meunier. Vanzelfsprekend het aperitief bij uitstek, maar men degusteert deze champagne evengoed bij wit vlees en vis. De Carte d’Or brut is bovendien dankzij de uitzonderlijke aroma’s, een leuke en verrassende compagnon bij Chaource-kazen. TTC domein 30€. Beschikbaar bij Bristol food & wines Brussel. www.vsclub.com

     

    15-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier essentiƫle herdenkingen in Frankrijk in 2015

    In 2015 herdenkt Frankrijk drie grote persoonlijkheden, keizer Napoleon, de uitmuntende architect Le Corbusier, koning Frans I – en ook een 1000-jarig gebouw, de kathedraal van Straatsburg.

    200e verjaardag van de Napoleonroute, van Golfe-Juan tot Grenoble

    Ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de terugkeer van de keizer van het eiland Elba, worden er verschillende evenementen georganiseerd langs de Napoleonroute, van Golfe-Juan tot Grenoble. Zo zijn er conferenties, colloquiums en tentoonstellingen, creaties op het gebied van parfumerie of culinaire kunsten, ruitertochten en wandelingen. Hieronder stellen wij een selectie voor van evenementen op de belangrijkste sites:

    Van 28 februari tot 1 maart in Golfe-Juan: naspelen van de landing van Napoleon in Golfe-Juan, simulatie van de veldslag, bivak van de soldaten, defilés in de stad, concerten met militaire muziek, Napoleondorp, landing van de keizer op het strand en voorstelling van de regimenten.

    Van 1 tot 7 maart, van Golfe-Juan tot Grenoble: ruiters en wandelaars trekken langs de Napoleonroute.

    De 7e van iedere maand, vanaf 7 maart in Grenoble: rondleiding in het Grenoble uit de tijd van Napoleon.

    Op 25 en 26 april in Castellane: expositie in het Musée Nature et Patrimoine.

    Van 8 tot 10 mei, van Grasse tot Seranon: etappes langs de Napoleonroute van de ‘Tour des Alpes Maritimes 2015’ (fietstoer).

    19 juli, van Malijai tot Sisteron: Napoleontische dagen.

    1 augustus in Corps: klank- en lichtspel over Napoleon aan het meer.

    Meer informatie over de Route Napoléon en het programma van de feestelijkheden: www.route-napoleon.com

    50e verjaardag van de dood van Le Corbusier (overal in Frankrijk)

    Charles Edouard Jeanneret Gris, beter bekend onder het pseudoniem ‘Le Corbusier’, werd geboren op 6 oktober 1887. Hij was architect-stedenbouwkundige, decorateur, schilder, beeldhouwer en schrijver. Van 1920 tot 1930 realiseerde hij een opmerkelijk aantal projecten met villa’s, ateliers en woningen, waarin men de elementen van de ‘langage corbuséen’ vorm ziet krijgen. In Roquebrune-Cap-Martin (nabij Nice), leefde hij 18 jaar in ‘Le Cabanon’. De volgens zijn eigen regels gebouwde ‘hut’ bevindt zich beneden aan de Promenade Le Corbusier, die langs de zee loopt. Het gebouw is een referentie voor alle architectenscholen. Toen zijn echtgenote overleed in 1957, bouwde Le Corbusier een graftombe voor haar in Roquebrune-Cap-Martin, waarin hij zelf ook begraven werd na zijn dood in 1965. Op verschillende Le Corbusier-sites in Frankrijk zijn animaties voorzien, onder meer in Saint-Etienne. De stad zal een kandidatuurdossier indienen bij UNESCO voor de site van Firminy op 31 januari 2015. Voor meer info: www.fondationlecorbusier.fr

    Duizendste verjaardag van de stichting van de kathedraal van Straatsburg

    Ongeveer 4 miljoen personen bezoeken ieder jaar de kathedraal van Straatsburg. Van 6 september 2014 tot 7 september 2015, zal het 1000-jarig monument, dat door Unesco is opgenomen als Werelderfgoed, een agenda aanbieden met 150 breed opgezette evenementen, waaronder een groot klank- en lichtspel tijdens de zomer. Meer informatie op: www.cathedrale-strasbourg-2015.fr

    500e verjaardag van de troonsbestijging van Frans I (overal in Frankrijk)

    Op 25 januari 1515 werd Frans I gekroond tot koning van Frankrijk. Hij regeerde gedurende 32 jaar. De koning was gefascineerd door Italië, kunst en cultuur en liet toe dat de renaissance zich ontwikkelde in zijn koninkrijk. Frans I was een verwoede bouwer en besteedde veel geld aan het optrekken van nieuwe monumenten. Hij zette het werk van zijn voorgangers verder in het kasteel van Amboise, maar vooral in het kasteel van Blois. In het begin van zijn regeerperiode begon hij met de bouw van het kasteel van Chambord, maar zijn grootste project was ongetwijfeld de quasi volledige reconstructie van het kasteel van Fontainebleau, waar hij zijn collectie Italiaanse kunstwerken in onderbracht. Het hele jaar 2015 zullen overal in Frankrijk tal van culturele evenementen, zoals tentoonstellingen, colloquiums en concerten, georganiseerd worden om de troonsbestijging van de vorst te herdenken.

    Informatie over Frankrijk: be.rendezvousenfrance.com









    15-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor onze tweede proeverij van ‘rode hartenbrekers’ kozen we Château Haut Sarpe 2011 Saint Emilion grand cru classé van Vignobles Joseph Janoueix, Clos de Prieur 2012 AOP Terrasses de Larzac, Vignobles Orliac en Morgon Côte de Py 2013 van Domaine Piron.

    Château Haut Sarpe Saint Emilion grand cru classé:

    Typische Saint Emilion-wijn met stevige granaatrode kleur in het glas. In de neus vallen de complexiteit en elegantie onmiddellijk op, elementen die gepaard gaan met vrolijke toetsen van vanille en cacao, mede veroorzaakt door het eikenhout, toetsen die langzaam overvloeien in gezellige accenten van rood fruit.

    In de mond een overvloed van aroma’s waarbij de tannines worden overheerst door fijne mineralen die voor een fris accent zorgen. Een mooie ietwat lange en wilde afdronk, toch aangenaam kruidig en een uitzonderlijk terroir laat openbloeien.

    Melange van 70% Merlot en 30% Cabernet franc. Gaat mooi samen met fricassé van champignons, eend, of gegrild rund en landelijke terrines. TTC domein 29.20€. Beschikbaar bij BUV Werchter.

    Morgon Côte de Py 2013

    Zeer donkere violette bijna zwarte mantel die in de neus rijkelijke en complexe accenten ontwikkelt van nootvruchten, maar ook accenten aantoont van gegrilde en gerookte noten, aroma’s die zich permanent uitdiepen. In de mond een aantal nobele smaken met beheerste tannines zorgvuldig uitgebouwd, lichtjes wrang weliswaar, maar de jeugdigheid van de wijn ligt hier aan de basis. Mooie lange afdronk met frisse eindtoets.

    Deze wijn 100% Gamay noir wordt geoogst van oude ranken van minimum 50 jaar oud en dit op een hoogte tussen de 200 en 300 m. Leuke smaakvolle en stevige compagnon bij wild, vlees met zware sauzen en rood gegrild vlees. TTC domein 15€. Beschikbaar van VPS Belgium.

    Clos du Prieur 2012, AOP Terrasses de Larzac

    Deze sinds 17 oktober 2014 nieuwe AOP geeft in het glas een leuke rubiskleurige mantel en ontplooit in de neus een mooi aroma van kers, parallel met kruidig kreupelhout, lichte harsachtige accenten met konfijt van zwarte olijven en malt van gerst. In de mond aangenaam met ruime accenten, ondersteunende aciditeit bij afdronk die fijne specerijen aan de oppervlakte laat komen. Een melange van 75% Syrah, 20% Grenache en 5% Cinsault met rendement van 25 à 30 hl/ha. Past uitstekend bij brochette van lam en civet van konijn. TTC Domein 15.95€ www.vsclub.com

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIP¨'s Christmas village Brussel

    van 18 tot 21 december 2014

     

    De eerste editie van BIP’s Christmas village belooft een spetterend en gezellig feest te worden op het Koningsplein. Gedurende 4 dagen zal het Bip haar eigen Kerstdorp organiseren, met name Bip’s Christmas Village. Omgeven door talrijke kerstlichtjes zal er een ruim aanbod aan chalets, lekkernijen, attracties, muziek,…, te vinden zijn. Bezoekers zullen zich, met zicht op onze kerstboom, kunnen verwarmen met een glas glühwein, maar zullen ook ambachtslieden van her en der kunnen ontdekken, en genieten van een spetterende show die de vuurspuwers, ijssculpteurs en een fanfare zullen aanbieden.

    BIP ? Het Bip, het huis van het gewest, dat ingehuldigd werd in 2008, bevindt zich op het Koningsplein. Men kan er een verrassende tentoonstelling over Brussel bezoeken, evenementen zoals optredens, animaties,…, vinden er plaats. Men kan er zalen huren voor corporate evenementen, en het is eveneens de zetel van de Brusselse Regering. Dit alles draagt bij tot de uitstraling van het Gewest.

    www.biponline.be

    BIP Christmas village van 18 tot 21/12/14 van 10.00 tot 22.00. Op 18 december wordt een glas van de vriendschap u vriendelijk aangeboden ter gelegenheid van de openingsavond. Dit op de Erekoer van het Bip en een deel van het Koningsplein (10-11 Koningsstraat, 1000 Brussel). Gratis inkom. Parkeergelegenheid in de omgeving

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het strand of onderwater, huwen opTahiti is een unieke belevenis

    De exotische bestemming Tahiti en haar eilanden staat al lang garant voor een uitzonderlijke huwelijksreis. Wie de meest belangrijke dag van zijn leven graag nog net een tikkeltje meer bijzonder en exclusief maakt: huwen op Tahiti en haar eilanden is de nieuwe trend en elke ceremonie is een unieke belevenis!

    Een reis naar Tahiti en haar eilanden heet een once in a lifetime-experience te zijn en huwen is dat ook. Elke mens is uniek, het huwelijk bevestigt een unieke band en op Tahiti en haar eilanden kun je de ceremonie al even uniek maken. De eilanden hebben zoveel charmes en troeven dat je uit meerdere thema’s kunt kiezen. Beach wedding, nature chic, green wedding, underwater wedding, op Tahiti en haar eilanden is geen enkel idee te gek.

    Tahitiaans huwelijk op het strand: Wie er van droomt om blootsvoets in het witte zand, in een pareo met een bloemenkrans in het haar en de azuurblauwe oceaan op de achtergrond te trouwen, kan opteren voor een traditionele Tahitiaanse ceremonie. Een live band van plaatselijke muzikanten en dansers in sarong luistert op het strand de gebeurtenis op. Naar wens volgt na afloop op het strand een buffet van vers gevangen vis en kreeften. Het huwelijksbootje is een authentieke prauw waarmee je, na de beach wedding, onder de sterrenhemel samen vaart naar een afgelegen eilandje voor de eerste huwelijksnacht.

    NIEUW: Onderwaterhuwelijk: Hoeveel charmes en natuurlijke schoonheid Tahiti en haar eilanden ook hebben, de onderwaterwereld van de appelblauwzeegroene lagunes vol koralen en kleurrijke vissen loont minstens evenzeer de moeite. Ook dit kan het decor zijn voor je huwelijksgeloften als je kiest voor een onderwater wedding. Je hoeft er helemaal niet super avontuurlijk noch een ervaren diepzeeduiker voor te zijn: de onderwaterceremonie vindt plaats op de ondiepe lagunebodem, amper vier meter diep.

    Wedding chapel op het water: Wie zijn voeten liever niet nat maakt, kan kiezen voor een over-the-water wedding chapel. Net als de overwater bungalows of pilotis - hét beeld van Tahiti en haar eilanden – is deze trouwkapel als een van de traditionele houten of rieten hutten die op palen in het water staan. Glazen tegels in de plankenvloer tonen de lagune als een gigantische aquarium en met wat geluk komen kleurrijke vissen kijken terwijl jij je ja-woord geeft.

    Green wedding: Het ecologisch bewustzijn op Tahiti en haar eilanden is erg groot. Met ondermeer ecotoerisme wil deze bestemming haar indrukwekkende, unieke schoonheid en kostbare natuur beschermen. Passend hierbij kun je ook kiezen voor een green wedding die volledig volgens de ecologische gedachte wordt georganiseerd.

     

    Huwelijk op maat met wedding planner: Voor de praktische kant van het organiseren van een huwelijk op Tahiti en haar eilanden kun je ter plaatse beroep doen op een wedding planner. Die helpt mee nadenken over wat voor jou de perfecte huwelijksceremonie is en organiseert het feest tot in de puntjes. Al wat jou rest, is je valies inpakken en, natuurlijk, de ringen niet vergeten. Tenzij je, passend bij het originele evenement, gaat voor een al even origineel juweel en ter plaatse een ring met een exclusieve Tahitiaanse parel kiest.

    De idyllische bestemming Frans-Polynesië in de Stille Oceaan bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipels en verspreid over een gebied zo groot als Europa. De bekendste eilanden Tahiti en Bora Bora maken deel uit van de Genootschapsarchipel, Rangiroa vind je in de Tuamotuarchipel, Hiva Oa is dankzij Jacques Brel en Paul Gauguin het bekendste eiland van de Markiezen en tot slot zijn er nog de Gambier-en de Australarchipel. Elk heeft zijn eigen unieke karakter: van weelderig begroeide vulkaankraters en hagelwitte of zwarte lavastranden tot atollen met appelblauwzeegroene lagunes en koraalriffen.

    Het tijdsverschil tussen Tahiti en België bedraagt elf uur in de winter en twaalf uur in de zomer. Reken voor de vlucht op ruim twintig uur. De voertaal is er Frans en de munteenheid is de XPF, de Franc Pacifique (één EUR = 119,33 XPF). www.tahiti-tourisme.be

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!