Inhoud blog
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Citizen Series 8
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoedje af voor de Bommerang Xtend Emotion

     

    Je zinnen gezet op een lekker flesje wijn? Dan komt de Boomerang Xtend Emotion goed van pas! Met dit sommeliermes haal je immers niet één maar twee handigheidjes in huis: de kurkentrekker en de geïntegreerde capsulesnijder!

    Plaats je de Boomerang loodrecht op de fles, dan verwijder je de capsule – het loden kapje boven op de kurk in een handomdraai. De vier hardstalen wieltjes garanderen een permanent professioneel resultaat. Met slechts een kwartdraai is het zo gepiept!

    Ontkurken doe je met de kurkeboor. Door zijn vijf windingen heeft deze een goede greep op iedere kurk. Zo is de Boomerang ook geschikt voor lange kurken, tot wel 50 mm. De dubbele hefboom is variabel en zet zich in de juiste positie bij het hevelen. En net daarom trek je de kurk makkelijk in één beweging uit de fles!

    De Boomerang ligt niet alleen goed in de hand, maar dient met zijn leuke opdrukken ook als het ideale geschenk. De frisse kleuren en speelse motiefjes, gaande van bloemetjes tot ruiten, maken van dit gadget een echt hebbeding! €12,90. www.girbal.be







    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures, de afwezigen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wijnen van enkele wijnproducenten die tot de club Vignobles et Signatures behoren zijn in België niet beschikbaar, sommige producten hebben net door hun kwalitatieve kleinschaligheid zelfs geen exportpotentieel. Toch enkele leuke en aangename ervaringen:

    Domaine Paul Blanck – Elzas:

    Altenbourg Pinot gris 2008, vendanges tardives: mooie neus met aroma’s van honing, gerookte en gekonfijte citrusvruchten, leuk evenwichtig en harmonieus in de mond. Deze 100% Pinot gris past bij kreeft, kalfszwezeriken met bosbessen en sabayon van framboos. TTC domein 30€.

    Jean Durup père et fils – Chablis:

    Chablis 2013: frisse, lichte en fruitige wijn waarvan de aroma’s spontaan openbloeien. Evenwichtige en leuke minerale wijn, 100% Chardonnay, die mooi past bij gegrilde vis en schaaldieren. TTC domein 11.75€

    Château Peyros – Gers:

    Château Peyros, vieilles vignes 2010, Madiran. Intense aroma’s in de neus geven delicate toetsen van peper en zwart fruit. Krachtige vette en volumineuze aanzet in de mond die evolueert naar een lange afdronk met subtiele tannines. Vooraf te karaferen. Deze wijn, 80% Tannat en 20% Cabernet Franc, past bij gebraden vleesbereidingen, pittige tartaar en magret van eend. TTC domein 11€.

    Domaine Rolet père et fils - Jura:

    Trousseau 2009, Arbois rouge: wijn met mooie kersachtige rode kleur die in de neus aroma’s losweekt van kriek, aardbei en moerbei met subtiele kruidige toetsen. In de mond zorgen de tannines voor leuk evenwicht en aangename ervaringen. Een wijn 100% Trousseaudruif, typisch voor de Jura, die past bij wild en diverse kaassoorten. TTC domein 10.50€. www.vsclub.com

     

     

     

     

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleur van het jaar 2015 is 'Copper blush'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Copper Blush' wordt de kleur van 2015, een warm, koperachtig oranje dat neigt naar roze.

    Het toonaangevende Global Aesthetic Center van AkzoNobel, het moederbedrijf van verfmerk Levis, heeft voor het twaalfde jaar op rij een tint tot de trendkleur van het moment uitgeroepen. De Kleur van het Jaar 2015 volgens Levis wordt Copper Blush, een warm, koperachtig oranje dat symbool staat voor een positievere kijk op de wereld.

    Elk jaar gaat het Global Aesthetic Center van AkzoNobel wereldwijd op zoek naar dé kleur die de tijdsgeest symboliseert en die dat jaar alomtegenwoordig zal zijn. In 2014 kaapte het koele blauw-groene Teal nog de titel weg. Voor volgend jaar valt de keuze op een beduidend warmere tint, Copper Blush.

    Copper Blush is een diepe kleur die perfect combineert met roze, neutrale tinten, wit en andere oranje nuances, maar ook bij houtschakeringen en metallics zoals goud. De Kleur van het Jaar, die het midden houdt tussen roze en oranje, weerspiegelt een positievere kijk op de wereld. De tint is namelijk geïnspireerd door een groter idee: de zoektocht naar het positieve in het dagelijkse leven.                

    De experts van het Global Aesthetic Center bereikten een consensus over de trend: “Het centrale idee voor 2015 is dat mensen nieuwe manieren ontdekken om hun leven kleur te geven en een warmere, zorgzamere samenleving voor ons allemaal te creëren.” Hiermee lanceren ze het belangrijkste kleurenthema van het jaar op het vlak van mode, architectuur, interieur en lifestyle.

     

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn bestelt 2de nieuwe ultraluxe cruiseschip

    Vijfde nieuwe all-suite schip wordt verwacht in voorjaar 2018. Seabourn laat een tweede ultraluxe cruiseschip bouwen door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het wordt een zusterschip van het nieuwe schip van Seabourn dat eerder dit jaar werd aangekondigd. De levering van het eerste nieuwe Seabourn schip staat gepland voor eind 2016, het tweede wordt in het voorjaar van 2018 verwacht. Ook voor het tweede nieuwe schip werd Adam D. Tihany aangetrokken om de openbare ruimtes aan boord van het schip te ontwerpen. Tihany gaat voor het nieuwe schip de openbare binnen- en buitenruimtes ontwerpen, inclusief de spa, het theater, het casino, de lounges en het innovatieve, multifunctionele Seabourn Square.

    "Er is veel interesse ontstaan bij de aankondiging van het eerste nieuwe schip en we zijn erg blij dat de toenemende vraag naar onze cruises ons in staat stelt om een tweede schip aan onze groeiende vloot toe te voegen", aldus Richard D. Meadows, President bij Seabourn. "Deze twee nieuwe schepen bieden de ingetogen elegantie waar we bekend om staan, evenals nieuwe voorzieningen, innovaties en moderne design elementen, die perfect aansluiten bij de stijl die Seabourn typeert."

    "Het bevestigen van een optie mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd wanneer er zulke belangrijke investeringen mee gemoeid zijn. We zijn erg blij dat Seabourn haar vertrouwen in ons heeft ‘verdubbeld', vooral gezien het feit dat onze samenwerking nog pril is maar snel groeit”, aldus Giuseppe Bono, Chief Executive Officer bij Fincantieri. “Ik geloof dat dit duidelijk aantoont dat zowel nieuwe als bestaande klanten, zoals Seabourn's moederbedrijf Carnival Corporation, en de gehele markt, Fincantieri als de wereldleider zien binnen het ultraluxe segment in de cruise-industrie."

    De configuratie van het nieuwe schip wordt gebaseerd op de zeer populaire Seabourn Odyssey-klasse schepen, met één extra dek en nieuwe, grotere openbare ruimtes. Het schip biedt plaats aan 604 gasten, op basis van dubbele bezetting van de all-suite cabins. Elke suite aan boord van het nieuwe schip beschikt over een eigen veranda. Het schip behoudt de hoge ratio aan ruimte per gast die Seabourn eigen is en voorziet in een zeer persoonlijke service met bijna één personeelslid per gast. Beide nieuwe schepen zetten de modernisering van de vloot voort, die de rederij begon in 2009 met de lancering van de Seabourn Odyssey. Deze bekroonde nieuwe klasse van de vloot, waar ook Seabourn Sojourn (2010) en Seabourn Quest (2011) onder vallen, won al diverse prijzen. Met de toevoeging van deze twee nieuwe schepen, beschikt Seabourn over de meest moderne, ultra -luxe vloot in de cruise-industrie.

    Voor reserveringen kan er contact opgenomen worden met een reisagent of met Seabourn via de website www.seabourn.com of bel 00800 1872 1872.

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg boekt massaal vakantie op stakingsdagen

    Vakbondsstakingen hebben positief effect op online reisverkoop

     

    Vakantiedeals.be, de grootste reisvergelijkingssite in België, noteerde tijdens de regionale stakingsdagen van de afgelopen weken een stijging in de verkoop van bijna 70% ten opzichte van een doorsnee maandag in december. Normaal gezien wordt er op maandag zowat de helft minder geboekt in vergelijking met zondag. De afgelopen weken zag men de omgekeerde beweging en lag de verkoop op maandag maar liefst 14,5% hoger dan op zondag. De stakingsacties van de afgelopen weken hebben er dus niet voor gezorgd dat de economie op alle vlakken lam lag, integendeel. Bij Vakantiedeals.be kijkt men alvast vol spanning uit naar de nationale stakingsdag van komende maandag.

    De regionale stakingsacties van de afgelopen weken werden door de vakbonden unaniem onthaald als een groot succes. De provincies waar men actie voerde lagen grotendeels plat, het openbaar vervoer was overal ernstig verstoord en mensen werden verhinderd om naar het werk te gaan. Dat laatste heeft buiten alle verwachting ook een positief effect gehad op onze economie, met name op het vlak van de online verkoop van reizen. Zo noteerde Vakantiedeals.be een omzetstijging van goed 20% op de dagen dat er gestaakt werd. “Traditioneel is zondag de dag dat de meeste mensen online een vakantie boeken”, zegt Jurgen De Vos van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. “De afgelopen weken scoorde maandag opeens beter dan zondag. Iets dat we enkel meemaken wanneer maandag een verlofdag is. Het feit dat veel mensen het werken verhinderd werd en dus noodgedwongen thuis zaten of er zelf voor opteerden om van thuis te werken heeft voor een vergelijkbaar effect gezorgd. In tegenstelling tot de meeste andere sectoren kijken wij dus met positieve spanning uit naar de nationale staking van komende maandag.”

    Dat de stakingsdagen net nu vallen is voor Vakantiedeals.be, en bij uitbreiding de hele online reissector, alvast een geluk bij een ongeluk. Momenteel lopen de vroegboekacties bij zowat alle grote touroperators. Naar goede gewoonte hét startschot van het boekingsseizoen voor de komende zomervakantie. “Door alle stakingsdagen hebben mensen nu extra tijd om de diverse vakantieaanbiedingen met mekaar te vergelijken. Iets wat hen, gezien de riante kortingen die de touroperators momenteel aanbieden, een enorm financieel voordeel kan opleveren. Zo zie je maar dat er bij iedere crisis winnaars en verliezers zijn”, besluit Jurgen De Vos.

    Op de site van Vakantiedeals.be vind je een handig overzicht terug van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht kan men raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2015-overzicht

    Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc. Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator.

    Meer info: www.vakantiedeals.be of www.voyagespaschers.be (Franstalige versie)

     

     

    15-12-2014 om 10:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures - feestelijke hartenbrekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Club Vignobles et Signatures biedt ook enkele feestelijke accenten: Le Soleil Nantais 2013, Muscadet Sèvre et Maine AOC sur Lie, Guilbaud Frères, Calvados Pays d’Auge 12 ans d’âge Roger Groult en de Carte d’Or, Champagne Drappier.

    Le Soleil Nantais – Muscadet

    Gouden mantel met lichtgroene schitteringen. De fijne neus biedt elegante en complexe toetsen, gevolgd door accenten van witte bloemen en empyreumatische minerale toetsen, flint en zoethout. Ook in de mond weelderige aroma’s van rijp witte bloesem en licht kruidig met leuke persoonlijkheid, in de finale een subtiele toets van bitterheid.

    Wijn 100% Melon de Bourgogne die zich mooi leent als gezel bij het aperitief met toast van tonijn- of zalmrillettes, gegrilde vis met licht cremige saus. TTC Domein 6.46€. Beschikbaar bij General Stores en P de Klerck.

    Calvados Pays d’Auge:

    Leuke oranje kleur met frisse fruitige neus en bloemige toetsen samen met de broodnodige en kenmerkende zoete appel. In de mond fijn en delicaat kruidig, zeer fruitig met mooie finale van gekonfijte zeste van sinaasappel.

    Deze wijn 41° alc krijgt een dubbele distillatie op houtskool en is een leuke aperitiefwijn. Als digestief op kamertemperatuur een hartenbreker die perfect samenvloeit met zoete desserts op basis van chocolade of appel. TTC domein 59€. Beschikbaar bij Soulwines agencies.

    Champagne Drappier:

    Bij elke finale en feest past een champagne. De Carte d’Or brut is de perfecte weergave van de stijl van het huis Drappier. Een ruim aandeel Pinot Noir doet zelfs even aan een Blancs de Noir denken. Carte d’Or brut is een overrijke champagne met fijne aroma’s van wit fruit met noot zoals de wijngaardperzik. Achter een aangename en licht kruidige toets gaat zijn kracht en complexiteit schuil die bij afdronk een heerlijk accent van kweepeer aanbieden.

    Melange van 75% Pinot noir 15% Chardonnay en10% Meunier. Vanzelfsprekend het aperitief bij uitstek, maar men degusteert deze champagne evengoed bij wit vlees en vis. De Carte d’Or brut is bovendien dankzij de uitzonderlijke aroma’s, een leuke en verrassende compagnon bij Chaource-kazen. TTC domein 30€. Beschikbaar bij Bristol food & wines Brussel. www.vsclub.com

     

    15-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier essentiƫle herdenkingen in Frankrijk in 2015

    In 2015 herdenkt Frankrijk drie grote persoonlijkheden, keizer Napoleon, de uitmuntende architect Le Corbusier, koning Frans I – en ook een 1000-jarig gebouw, de kathedraal van Straatsburg.

    200e verjaardag van de Napoleonroute, van Golfe-Juan tot Grenoble

    Ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de terugkeer van de keizer van het eiland Elba, worden er verschillende evenementen georganiseerd langs de Napoleonroute, van Golfe-Juan tot Grenoble. Zo zijn er conferenties, colloquiums en tentoonstellingen, creaties op het gebied van parfumerie of culinaire kunsten, ruitertochten en wandelingen. Hieronder stellen wij een selectie voor van evenementen op de belangrijkste sites:

    Van 28 februari tot 1 maart in Golfe-Juan: naspelen van de landing van Napoleon in Golfe-Juan, simulatie van de veldslag, bivak van de soldaten, defilés in de stad, concerten met militaire muziek, Napoleondorp, landing van de keizer op het strand en voorstelling van de regimenten.

    Van 1 tot 7 maart, van Golfe-Juan tot Grenoble: ruiters en wandelaars trekken langs de Napoleonroute.

    De 7e van iedere maand, vanaf 7 maart in Grenoble: rondleiding in het Grenoble uit de tijd van Napoleon.

    Op 25 en 26 april in Castellane: expositie in het Musée Nature et Patrimoine.

    Van 8 tot 10 mei, van Grasse tot Seranon: etappes langs de Napoleonroute van de ‘Tour des Alpes Maritimes 2015’ (fietstoer).

    19 juli, van Malijai tot Sisteron: Napoleontische dagen.

    1 augustus in Corps: klank- en lichtspel over Napoleon aan het meer.

    Meer informatie over de Route Napoléon en het programma van de feestelijkheden: www.route-napoleon.com

    50e verjaardag van de dood van Le Corbusier (overal in Frankrijk)

    Charles Edouard Jeanneret Gris, beter bekend onder het pseudoniem ‘Le Corbusier’, werd geboren op 6 oktober 1887. Hij was architect-stedenbouwkundige, decorateur, schilder, beeldhouwer en schrijver. Van 1920 tot 1930 realiseerde hij een opmerkelijk aantal projecten met villa’s, ateliers en woningen, waarin men de elementen van de ‘langage corbuséen’ vorm ziet krijgen. In Roquebrune-Cap-Martin (nabij Nice), leefde hij 18 jaar in ‘Le Cabanon’. De volgens zijn eigen regels gebouwde ‘hut’ bevindt zich beneden aan de Promenade Le Corbusier, die langs de zee loopt. Het gebouw is een referentie voor alle architectenscholen. Toen zijn echtgenote overleed in 1957, bouwde Le Corbusier een graftombe voor haar in Roquebrune-Cap-Martin, waarin hij zelf ook begraven werd na zijn dood in 1965. Op verschillende Le Corbusier-sites in Frankrijk zijn animaties voorzien, onder meer in Saint-Etienne. De stad zal een kandidatuurdossier indienen bij UNESCO voor de site van Firminy op 31 januari 2015. Voor meer info: www.fondationlecorbusier.fr

    Duizendste verjaardag van de stichting van de kathedraal van Straatsburg

    Ongeveer 4 miljoen personen bezoeken ieder jaar de kathedraal van Straatsburg. Van 6 september 2014 tot 7 september 2015, zal het 1000-jarig monument, dat door Unesco is opgenomen als Werelderfgoed, een agenda aanbieden met 150 breed opgezette evenementen, waaronder een groot klank- en lichtspel tijdens de zomer. Meer informatie op: www.cathedrale-strasbourg-2015.fr

    500e verjaardag van de troonsbestijging van Frans I (overal in Frankrijk)

    Op 25 januari 1515 werd Frans I gekroond tot koning van Frankrijk. Hij regeerde gedurende 32 jaar. De koning was gefascineerd door Italië, kunst en cultuur en liet toe dat de renaissance zich ontwikkelde in zijn koninkrijk. Frans I was een verwoede bouwer en besteedde veel geld aan het optrekken van nieuwe monumenten. Hij zette het werk van zijn voorgangers verder in het kasteel van Amboise, maar vooral in het kasteel van Blois. In het begin van zijn regeerperiode begon hij met de bouw van het kasteel van Chambord, maar zijn grootste project was ongetwijfeld de quasi volledige reconstructie van het kasteel van Fontainebleau, waar hij zijn collectie Italiaanse kunstwerken in onderbracht. Het hele jaar 2015 zullen overal in Frankrijk tal van culturele evenementen, zoals tentoonstellingen, colloquiums en concerten, georganiseerd worden om de troonsbestijging van de vorst te herdenken.

    Informatie over Frankrijk: be.rendezvousenfrance.com









    15-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor onze tweede proeverij van ‘rode hartenbrekers’ kozen we Château Haut Sarpe 2011 Saint Emilion grand cru classé van Vignobles Joseph Janoueix, Clos de Prieur 2012 AOP Terrasses de Larzac, Vignobles Orliac en Morgon Côte de Py 2013 van Domaine Piron.

    Château Haut Sarpe Saint Emilion grand cru classé:

    Typische Saint Emilion-wijn met stevige granaatrode kleur in het glas. In de neus vallen de complexiteit en elegantie onmiddellijk op, elementen die gepaard gaan met vrolijke toetsen van vanille en cacao, mede veroorzaakt door het eikenhout, toetsen die langzaam overvloeien in gezellige accenten van rood fruit.

    In de mond een overvloed van aroma’s waarbij de tannines worden overheerst door fijne mineralen die voor een fris accent zorgen. Een mooie ietwat lange en wilde afdronk, toch aangenaam kruidig en een uitzonderlijk terroir laat openbloeien.

    Melange van 70% Merlot en 30% Cabernet franc. Gaat mooi samen met fricassé van champignons, eend, of gegrild rund en landelijke terrines. TTC domein 29.20€. Beschikbaar bij BUV Werchter.

    Morgon Côte de Py 2013

    Zeer donkere violette bijna zwarte mantel die in de neus rijkelijke en complexe accenten ontwikkelt van nootvruchten, maar ook accenten aantoont van gegrilde en gerookte noten, aroma’s die zich permanent uitdiepen. In de mond een aantal nobele smaken met beheerste tannines zorgvuldig uitgebouwd, lichtjes wrang weliswaar, maar de jeugdigheid van de wijn ligt hier aan de basis. Mooie lange afdronk met frisse eindtoets.

    Deze wijn 100% Gamay noir wordt geoogst van oude ranken van minimum 50 jaar oud en dit op een hoogte tussen de 200 en 300 m. Leuke smaakvolle en stevige compagnon bij wild, vlees met zware sauzen en rood gegrild vlees. TTC domein 15€. Beschikbaar van VPS Belgium.

    Clos du Prieur 2012, AOP Terrasses de Larzac

    Deze sinds 17 oktober 2014 nieuwe AOP geeft in het glas een leuke rubiskleurige mantel en ontplooit in de neus een mooi aroma van kers, parallel met kruidig kreupelhout, lichte harsachtige accenten met konfijt van zwarte olijven en malt van gerst. In de mond aangenaam met ruime accenten, ondersteunende aciditeit bij afdronk die fijne specerijen aan de oppervlakte laat komen. Een melange van 75% Syrah, 20% Grenache en 5% Cinsault met rendement van 25 à 30 hl/ha. Past uitstekend bij brochette van lam en civet van konijn. TTC Domein 15.95€ www.vsclub.com

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIP¨'s Christmas village Brussel

    van 18 tot 21 december 2014

     

    De eerste editie van BIP’s Christmas village belooft een spetterend en gezellig feest te worden op het Koningsplein. Gedurende 4 dagen zal het Bip haar eigen Kerstdorp organiseren, met name Bip’s Christmas Village. Omgeven door talrijke kerstlichtjes zal er een ruim aanbod aan chalets, lekkernijen, attracties, muziek,…, te vinden zijn. Bezoekers zullen zich, met zicht op onze kerstboom, kunnen verwarmen met een glas glühwein, maar zullen ook ambachtslieden van her en der kunnen ontdekken, en genieten van een spetterende show die de vuurspuwers, ijssculpteurs en een fanfare zullen aanbieden.

    BIP ? Het Bip, het huis van het gewest, dat ingehuldigd werd in 2008, bevindt zich op het Koningsplein. Men kan er een verrassende tentoonstelling over Brussel bezoeken, evenementen zoals optredens, animaties,…, vinden er plaats. Men kan er zalen huren voor corporate evenementen, en het is eveneens de zetel van de Brusselse Regering. Dit alles draagt bij tot de uitstraling van het Gewest.

    www.biponline.be

    BIP Christmas village van 18 tot 21/12/14 van 10.00 tot 22.00. Op 18 december wordt een glas van de vriendschap u vriendelijk aangeboden ter gelegenheid van de openingsavond. Dit op de Erekoer van het Bip en een deel van het Koningsplein (10-11 Koningsstraat, 1000 Brussel). Gratis inkom. Parkeergelegenheid in de omgeving

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het strand of onderwater, huwen opTahiti is een unieke belevenis

    De exotische bestemming Tahiti en haar eilanden staat al lang garant voor een uitzonderlijke huwelijksreis. Wie de meest belangrijke dag van zijn leven graag nog net een tikkeltje meer bijzonder en exclusief maakt: huwen op Tahiti en haar eilanden is de nieuwe trend en elke ceremonie is een unieke belevenis!

    Een reis naar Tahiti en haar eilanden heet een once in a lifetime-experience te zijn en huwen is dat ook. Elke mens is uniek, het huwelijk bevestigt een unieke band en op Tahiti en haar eilanden kun je de ceremonie al even uniek maken. De eilanden hebben zoveel charmes en troeven dat je uit meerdere thema’s kunt kiezen. Beach wedding, nature chic, green wedding, underwater wedding, op Tahiti en haar eilanden is geen enkel idee te gek.

    Tahitiaans huwelijk op het strand: Wie er van droomt om blootsvoets in het witte zand, in een pareo met een bloemenkrans in het haar en de azuurblauwe oceaan op de achtergrond te trouwen, kan opteren voor een traditionele Tahitiaanse ceremonie. Een live band van plaatselijke muzikanten en dansers in sarong luistert op het strand de gebeurtenis op. Naar wens volgt na afloop op het strand een buffet van vers gevangen vis en kreeften. Het huwelijksbootje is een authentieke prauw waarmee je, na de beach wedding, onder de sterrenhemel samen vaart naar een afgelegen eilandje voor de eerste huwelijksnacht.

    NIEUW: Onderwaterhuwelijk: Hoeveel charmes en natuurlijke schoonheid Tahiti en haar eilanden ook hebben, de onderwaterwereld van de appelblauwzeegroene lagunes vol koralen en kleurrijke vissen loont minstens evenzeer de moeite. Ook dit kan het decor zijn voor je huwelijksgeloften als je kiest voor een onderwater wedding. Je hoeft er helemaal niet super avontuurlijk noch een ervaren diepzeeduiker voor te zijn: de onderwaterceremonie vindt plaats op de ondiepe lagunebodem, amper vier meter diep.

    Wedding chapel op het water: Wie zijn voeten liever niet nat maakt, kan kiezen voor een over-the-water wedding chapel. Net als de overwater bungalows of pilotis - hét beeld van Tahiti en haar eilanden – is deze trouwkapel als een van de traditionele houten of rieten hutten die op palen in het water staan. Glazen tegels in de plankenvloer tonen de lagune als een gigantische aquarium en met wat geluk komen kleurrijke vissen kijken terwijl jij je ja-woord geeft.

    Green wedding: Het ecologisch bewustzijn op Tahiti en haar eilanden is erg groot. Met ondermeer ecotoerisme wil deze bestemming haar indrukwekkende, unieke schoonheid en kostbare natuur beschermen. Passend hierbij kun je ook kiezen voor een green wedding die volledig volgens de ecologische gedachte wordt georganiseerd.

     

    Huwelijk op maat met wedding planner: Voor de praktische kant van het organiseren van een huwelijk op Tahiti en haar eilanden kun je ter plaatse beroep doen op een wedding planner. Die helpt mee nadenken over wat voor jou de perfecte huwelijksceremonie is en organiseert het feest tot in de puntjes. Al wat jou rest, is je valies inpakken en, natuurlijk, de ringen niet vergeten. Tenzij je, passend bij het originele evenement, gaat voor een al even origineel juweel en ter plaatse een ring met een exclusieve Tahitiaanse parel kiest.

    De idyllische bestemming Frans-Polynesië in de Stille Oceaan bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipels en verspreid over een gebied zo groot als Europa. De bekendste eilanden Tahiti en Bora Bora maken deel uit van de Genootschapsarchipel, Rangiroa vind je in de Tuamotuarchipel, Hiva Oa is dankzij Jacques Brel en Paul Gauguin het bekendste eiland van de Markiezen en tot slot zijn er nog de Gambier-en de Australarchipel. Elk heeft zijn eigen unieke karakter: van weelderig begroeide vulkaankraters en hagelwitte of zwarte lavastranden tot atollen met appelblauwzeegroene lagunes en koraalriffen.

    Het tijdsverschil tussen Tahiti en België bedraagt elf uur in de winter en twaalf uur in de zomer. Reken voor de vlucht op ruim twintig uur. De voertaal is er Frans en de munteenheid is de XPF, de Franc Pacifique (één EUR = 119,33 XPF). www.tahiti-tourisme.be

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons eerste ‘rode’ avontuur beleven we met Chambolle Musigny Clos du Village 2012 Domaine Antoine Guyon, Domaine du Clos Sixte 2012 Lirac, Alain Jaume & fils en Le Clos de l’Echo 2011, Chinon rouge, Couly-Dutheil.

    Chambolle Musigny Clos du Village 2012:

    Deze wijn heeft een mooie robijnrode kleur met delicate en aangename toetsen van klein fruit en violet. Een elegante wijn met verzorgde textuur die makkelijk 10 jaar kan worden bewaard.

    Is een cepage van 100% Pinot noir met ranken van gemiddeld 35 jaar oud die bij een temperatuur van 18° C uitstekende samengaat met gerechten met fijne structuren zoals een filet mignon of een parelhoen in salmis. Prijs TTC domein 41€. Beschikbaar bij wijnhandel Jeuris in Heusden Zolder.

    Domaine du Clos Sixte 2012 Lirac:

    Wijn met stevige purperen mantel die in de neus zorgt voor overvloedige accenten van hars, olijf, mout van druif, romarinthijm, laurier en confituur van bosbessen. In de mond een ruime complexe harmonie van leuke tannines die voor een aangename licht kruidige afdronk zorgen maar toch voldoende frisheid behoudt. Een moderne wijn die nochtans alle elementen van zijn afkomst en benaming aanbiedt.

    Deze wijn bestaat uit een melange van 50% Grenache noir, 35% Syrah en 15% Mourvèdre. Hij past mooi bij wang van rund met gekonfijte wortelen, rundgebraad met wilde paddenstoelen en een konfijt van eend met cepes. Kostprijs 13.20€ TTC domein. Beschikbaar bij Blovan Oudenaarde, De wase Wingerd St Gilles Waas en Kempisch wijnhuis Turnhout.

    Clos de l’Echo 2011, Chinon rouge:

    Mooie rode kleur met zwarte glinsteringen die in de neus leuke aroma’s van zwart, rijp rood fruit laat samenvloeien met accenten van zoethout en specerijen. Vranke aanzet in de mond die de smaakpapillen alarmeert maar spoedig fruitige aroma’s, licht kruidig met verwijzing naar de mooie stevige tannines die hij laat openbloeien.

    Een wijn 100% Cabernet franc met rendement van 45hl/ha. Is een leuke gezel bij gevogelte, zowel gebraden als geroosterd, rundvlees, diverse grillades, maar ook erg leuk bij diverse bereidingen van duif en fazant. Kostprijs TTC domein 19€. Beschikbaar bij Franz Tricot Jumet, Crombe Marke-Kortrijk en Cave de France Schoonaarde-Dendermonde. www.vsclub.com

     

    13-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hennessy cocktails

    Hennessy is een onbetwistbare partner in tal van cocktails. Hierna enkele suggesties waarbij elk van de cocktails bestaat in een versie beginner, gevorderde en expert.

    The Hennessy ginger: gevorderde

    Ingrediënten: 1 ½ deel Hennessy, ½ deel vers limoensap, ¼ deel suikersiroop, 3 muntblaadjes (vers en gekneusd) en 3 ½ delen ginger ale

    Garnering: Takje munt (sla het vooraf even tegen de hand om de geur te versterken). Doe alle ingrediënten behalve de ginger ale in de shaker, vul tot de helft met gemalen ijs. Schud. Voeg de ginger ale toe, roer met een lepel.

    The Hennessy apple: beginner

    Ingrediënten: 1 ½ deel Hennessy en 3 ½ delen appelsap (troebel)

    Garnering: Appelschijfjes. Schenk Hennessy in een highballglas, voeg ijsblokjes toe, vulaan met troebel appelsap. Garneer.

    The Hennessy citrus: Expert

    Ingrediënten: 1 ½ deel Hennessy, ½ deel sinaasappelsap (vers), ½ deel citroensap, ¼ deel suikersiroop en ¼ deel eiwit

    Garnering: Zeste van sinaasappel. Schenk alle ingrediënten in een shaker, vul hem met ijsblokjes en schud krachtig. Vul een tumbler met ijsblokjes. Zeef de inhoud van de shaker over het ijs. Garneer met zeste van sinaasappel.

    The Hennessy berry: gevorderde

    Ingrediënten: 1 ½ deel Hennessy, 6 verse muntblaadjes, 1 theelepel bruine suiker, ½ deel frambozensap, 2 frambozen, ¼ deel limoensap en ¼ deel ginger ale

    Garnering: 2 frambozen. Voeg alle ingrediënten behalve de ginger ale toe aan de shaker, vul met gemalen ijs. Schud. Schenk de ginger ale erbij, roer met een lepel.

    The Hennessy H2O - gevorderde

    Ingrediënten: 1 deel Hennessy, 1 deel citroenlimonade, 1 scheutje limoensap, 1 dun schijfje komkommer

    Garnering: Een staafje komkommer. Schenk de Hennessy, de limonade en het limoensap in een tumbler gevuld met ijsblokjes. Leg er 1 dun schijfje komkommer bovenop. Garneer met het staafje komkommer.







    13-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecologische designbestrating Virage

    Marlux wint FEBE Elements Award 2014 voor innovatieve waterdoorlatende tegel

     

    Met zijn designlook laat de waterdoorlatende tegel Virage van Marlux zien hoe veelzijdig en eigentijds de prefab betonsector vandaag is. Goed voor een FEBE Elements Award, uitgereikt door de Federatie van de Betonindustrie, en uiteraard heel wat knappe tuinprojecten, zowel privé als publiek.

    Marlux kreeg de FEBE Elements Award 2014 voor meest opmerkelijke prefab betonrealisatie in de categorie ‘Small Scale Precast’, voor projecten met kleinschalige elementen. De waterdoorlatende ‘Virage’ meet 30 op 30 cm, maar creëert een wereld van mogelijkheden. Zo kan je tal van originele en verrassende patronen leggen – van excentrieke cirkels over speelse golven tot organische kronkels. Daarbij tekent het evenwicht tussen beton en gras/kiezel voor een indrukwekkend lijnenspel. De jury loofde Virage als “esthetisch verantwoord en tegelijk functioneel betonproduct dat een duurzame infiltratie van regenwater mogelijk maakt. De tegel is een mooi object op zich, en kan zeer veel architecturale stijlen aan.”

    Ludo Monten, Product Development Manager bij Marlux: “Met Virage krijgen tuinliefhebbers een ecologisch designalternatief voor de klassieke waterdoorlatende bestratingen die vandaag op de markt zijn. We ontwikkelden het product samen met ontwerpers van bundl, omdat we sterk geloven in de synergie met een extern designbureau. Deze prijs is dan ook een leuke erkenning voor onze continue investering in innovatieve producten.”

    Virage is een uniek product dat complexe producteisen weet te rijmen met eenvoud. De bestrating wordt ook verdeeld door Stradus Infra, het zusterbedrijf van Marlux dat zich op de publieke markt richt.





    13-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deltagids Belgiƫ - Luxemburg 2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Delta Gids: zo veel meer dan een gids. Een overzicht van de beste adressen in België en het groothertogdom Luxemburg. Niet minder dan 2 000 adressen van restaurants en hotels zijn op een praktische en gedetailleerde manier beschikbaar. De klassering gebeurde per provincie en in alfabetische volgorde van de steden in elk van de provincies.

    De 584 pagina’s zijn aangenaam om te lezen. U vindt er zeker HET adresje dat u nog niet kent of dat u vergeten bent en graag nog eens opnieuw bezoekt. De gids bevat verder 1500 gastronomische recensies – negatief of positief – die de recensenten van de gids neerpenden op basis van hun bezoek aan de gelegenheden.

    De recensenten van de Delta Gids doorkruisten België en het groothertogdom Luxemburg om nieuwe adresjes te ontdekken en hun liefde voor de gastronomie en lekker eten met u te delen. Dit jaar wordt de Delta Gids uitgebreid met 200 nieuwe adressen, terwijl evenveel adressen werden wegens sluiting of gebrek aan selectiecriteria uit de gids verwijderd. De gids is niets minder dan een reis door de verschillende keukens en laat u de nieuwste culinaire trends ontdekken – alles gebaseerd op een correcte kwaliteit prijsverhouding en een verantwoorde selectie van de gelegenheden. Zeven registers op het einde van de gids en duidelijke pictogrammen helpen u bij uw keuze. (per type van keuken, per prijs, alfabetisch, …)

     

    Het Delta-kennismakingspaspoort

     Het Delta-kennismakingspaspoort dat sinds 5 jaar bij de Delta Gids hoort biedt u een korting van 30% (drank niet inbegrepen) in 65 restaurants in België en het groothertogdom Luxemburg. De adressen werden zorgvuldig geselecteerd en zijn geklasseerd in vier categorieën: Gastronomie, Goede kwaliteit prijsverhouding, Hartendief en Mooi Kader. ‘ Een keer het Delta-kennismakingspaspoort gebruiken en de aankoopprijs van de Gids is al terugbetaald!’

     

    Nieuw: de DeltaBox

     Al 37 jaar lang vindt u in de Delta Gidsen de lekkerste adressen, de zaligste plekken die het leven mooier en lichter maken en de heerlijkste gerechten. Medewerkers selecteerden voor de Delta Box 35 gastronomische restaurants in België. De DeltaBox biedt u een gastronomisch menu van 4 gangen (zonder drank) in een van de 35 geselecteerde restaurants aan. Een schitterend geschenkidee (de cadeaubon is geldig tot 30 juni 2015). De DeltaBox wordt aangeboden voor € 129,90 op www.deltaweb.be

    Lijst van de 35 geselecteerde restaurants in de Delta Box: Brussel: Aux Beaumes de Venise, Leonor, La Fontaine de Jade, Les Brigittines « Aux Marches de la Chapelle », Le Coriandre. Waals-Brabant: L’Avenue, Brasserie 135, Philippe Meyers, Le Pivert, Unes Autre Histoire, Le Vert d’Eau. Luik: Les Sœurs Grises, Le Cyrano, L’Auberge de Spa, Le Coin des Saveurs, Carpe Diem, La ferme Damzai, Le Shanghai, Chez Silvano – Le Bergerue, Le Vieux Cellier. Namen: Château de Namur, Le Moulin de l’Escaille, Les Jardins de mon Père, L’Espièglerie. Luxemburg : l’Auberge de la Ferme, Château d’Hassonville, Le Cor de Chasse, la Régalade. Henegouwen: La Part des Anges, Le Bouchon et l’Assiette, Pouic Pouic, Les 3 P’tits Bouchons, Maxens. Vlaanderen (Brugge) : Aneth, Le Manoir des Quatre Saisons.

     

    De palmares van de Delta Gids België en Luxemburg 2014

    DELTA D’OR : Le D'Arville, Wierde (Olivier Bourguignon), Pastorale, Reet (Bart De Pooter) en Ma Langue Sourit, Moutford (Cyril Molard)

    DELTA D’ARGENT : L'Olivier des Sens, Tilff (Manuel Bejar), ‘t Korennaer, Nieuwkerken (Edwin Van Goethem) en Becher Gare, Bech (Jérémmy Parjouet)

    DELTA DE BRONZE : L’Etang Bleu, Mont-Sainte-Geneviève (Stéphane Chermanne), Le Flore, De Panne (Ludovic Verlande) en Bistronome, Strassen (Jean-Charles Hospital)

    Net als vorig jaar stelden de gastronomisch recensenten een tweede klassering op waarin authentieke en smakelijke keukens elk in hun categorie beloond worden. De nieuwe palmares per specialiteit (klassering in alfabetische volgorde): L’Artiste - Falaën (uitzonderlijk vlees); L’Esprit Bouddha - Gosselies (Aziatische keuken); L’Hôtel de la Poste - Bouillon (bistronomie), Le Temple du Goût - Angleur (Chinese keuken), L’Opéra - Waterloo (Italiaanse keuken), KokOVin - Brugge (bistronomie) en Portus Cale - Lodelinsart (Portugese keuken)

    De Gids en het Kennismakingspaspoort zijn te koop in de boekhandel voor 29.75 € en op www.deltagids.be

     

    12-12-2014 om 21:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Club des Grands Domaines, een groepering van 16 familiales wijnbedrijven uit evenveel Franse regio’s, zorgt buiten de traditionele oogstperiode, regelmatig voor speciale attenties. Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht worden thans een aantal ‘hartenbrekers’ in de kijker geplaatst. In een viertal artikelen brengen we een overzicht van de hartenbrekers die ook op de Belgische markt aanwezig zijn.

    Oubollig misschien, maar we openen met de witte wijnen: Symphonie de Novembre 2013, Jurançon van Domaine Cauhapé, Confidentielle 2013 Côtes de Provence Blanc, Domaine Saint André de Figuières en Château de Tracy 2013, Pouilly Fumé, Château de Tracy.

    Symphonie de Novembre:

    Sterke en complexe wijn die in de neus zorgt voor gedroogd en gekonfijt fruit, mooi omhuld door fijn gegrilde en getoaste accenten. In de mond ontwikkelt de wijn zich vol overgave met toetsen van citrus, geel fruit en fijne kruiden.

    Wijn 100% Petit Manseng met rendement van 28hl/ha en manuele oogst in kleine volumes. Is een perfecte wijn als aperitief, mi-cuit van ganzenlever, gebakken ganzenlever met appel en druif, geitenkaas, nougat desserts en tarte tatin. Prijs TTC domein 19.20€. Verkrijgbaar bij Werco in Oostende.

    Confidentielle 2013 Côtes de Provence Blanc:

    De goudkleurige schitteringen in het glas, geven in de neus een expressieve en elegante wijn met exotische toetsen en accenten van citrus die zich vermengen met gegrilde, lichte vanille accenten. Zorgt in de mond voor een opvallende frisheid met vette en fruitige toetsen die op het smaakpalet samenvloeien met houtfruit. Biedt een overvloedige, sensuele en lange afdronk. Een rijke, complexe en originele wijn met lange bewaarmogelijkheden.

    Deze wijn, 100% Rolle ( Vermentino) wordt selectief geoogst op percelen met ondergrond van sist. Is de perfecte compagnon bij terrine van ganzenlever, blauwe kazen of paté. Prijs TTC domein 27.30€. Beschikbaar bij Espace Vin Genappe.

    Château de Tracy 2013 Pouilly Fumé:

    In het glas een eerder lichte kleur die opgevrolijkt wordt door accenten van emerald en mooie glinsteringen. In de neus leuke accenten van buxus en pompelmoes, vuursteen, wijngaardperzik en brugnon ( perziksoort). In de mond aangenaam met leuke aciditeit, erg frisse en duidelijke expressie van pompelmoes en groene citroen.

    Een wijn 100% sauvignon geoogst van wijnstokken van minstens 28 jaar oud die perfect past bij oesters, frituur van vis met karpertjes en béarnaise en tong meunière. Prijs TTC domein 19€. Beschikbaar bij Christians wijnhandel Bilzen, NV De Clerck Kortrijk, Sprl La Bonne bouteille Orp le grand, Magnus wijnen Deurne en La route du Vin Brussel. www.vsclub.com

     

    12-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams hotel The Neighbour's Magnolia

    AMSTERDAMS HOTEL THE NEIGHBOUR’S MAGNOLIA INTRODUCEERT ‘INSPIRE CANVASES’ CONCEPT

    Hotelgasten creëren eigen kunstwerk van licht in hun hotelkamer

    Het Amsterdamse boutiquehotel The Neighbour’s Magnolia introduceert ‘Inspire Canvases’ in al haar hotelkamers. Op deze canvassen kunnen gasten met een laserpen een lichtkunstwerk maken op een leeg canvas, dat uit zichzelf na enkele minuten weer verdwijnt. Inspire Canvases is een initiatief van de behavioral design kunstenaars Micah Kessel en Tristan Hupe, bekend van de in De Wereld Draait Door gepresenteerde real life game room in hartje Amsterdam: Sherlocked - The Amsterdam Escape Room. Inspire Canvases is omarmd door de creatieve eigenaren van Hotel The Neighbour’s Magnolia die altijd op zoek zijn naar onverwachte initiatieven. Het project werd symbolisch tijdens de derde editie van het Amsterdam Light Festival op 27 november gelanceerd.

    Kunst in hotelkamers: Micah Kessel over de Inspire Canvases samenwerking: “We willen mensen op een bijzondere manier inspireren. Daar past de beleving in een boutiquehotel als The Neighbour’s Magnolia heel goed bij.” Volgens Thomas Gulikers, Hotel Manager, past de samenwerking goed bij onze hotelfilosofie om op een creatieve manier nieuwe concepten op te zetten: “Het project sluit haarfijn aan bij de beleving in onze hotelkamers. Alles wat er staat en hangt heeft een onverwachte twist, van onze unieke heruitvinding van de kledingkast en de muurrekjes waar allerlei nuttige en onnuttige items aan hangen, tot aan de aanwezigheid van knuffelhond Sparky.”

    Ruimtes inspireren: Behavioral design duo Micah Kessel (VS) en Tristan Hupe (NL) staat vooral bekend als de oprichter van Sherlocked - Mystery Experiences. Speciaal voor The Neighbour’s Magnolia ontwikkelden zij de Inspire Canvases. Wat The Amsterdam Escape Room en het concept Inspire Canvases in de hotelkamers met elkaar te maken hebben? Tristan Hupe: “Behavioral design gaat over het uitlokken van nieuw en creatief gedrag in mensen. Zowel The Amsterdam Escape Room als de Inspire Canvases halen het kind in je naar boven en dagen je uit creatief met je omgeving om te gaan.” Je maakt een kunstwerk op het canvas door met een laserpen te bewegen waarna op magische wijze de lichtstrepen blijven staan. Dit kunstwerk verdwijnt vanzelf weer na ongeveer 10 minuten.

    Amsterdam Light Festival: De lancering van Inspire Canvases valt samen met de derde editie van het Amsterdam Light Festival dat op 27 november van start ging. Tijdens dit vijftig dagen durende lichtfestival wordt de gehele historische binnenstad gedecoreerd met lichtkunstwerken. Tijdens het festival kunnen niet alleen Inspire Canvas lichtkunstwerken in de hotelkamers gemaakt worden: ook niet-gasten kunnen -zodra het donker genoeg is - aan de slag in de LivingRoom van het hotel.





    11-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afternoon tea

     

    Vanaf 26 november verwelkomt Bar Amigo andermaal de chocoladeliefhebbers op zijn originele ‘Chocolate Afternoon Tea’. Op het menu staat een heerlijke selectie van thee, koffie, warme chocolademelk of chocolade-infusies met pralines en andere lekkernijen van Pierre Marcolini.

    Voor de Bourgondiërs staat een glaasje champagne koud om van deze ervaring een sprankelend moment te maken. Elke woensdag en vrijdag speelt een getalenteerde harpiste elegante achtergrondmuziek waardoor de gesofisticeerde sfeer van Bar Amigo net dat tikkeltje extra krijgt.





    10-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creƫer je eigen foie gras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Voor de feestdagen pakt Colruyt uit met een leuke variant van de gekende foie gras: foie gras in terrine Maistres Occitans, die je zelf kan klaarmaken en op smaak brengen naar believen!

    De lever wordt in verpakking verkocht, maar de afwerking doe je zelf. Haal de foie gras, een uur op voorhand uit de koelkast in de verpakking. Besprenkel de lever eventueel met 2 cl. porto of armagnac aan beide kanten. Leg de eendenlever in een terrine met deksel en duw goed aan. Bak 40 minuten au bain-marie in een op 150° voorverwarmde oven.

    Duw het geheel na het bakken goed aan en verwijder het overtollig vet. Laat afkoelen op kamertemperatuur en plaats het nog 1 à 2 dagen in de koelkast. Nadien is je eigen foie gras klaar om geserveerd te worden. Smakelijk!

    Meer info: www.colruyt.be

    10-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.450 hopplukkers brouwen samen hun Palm hop select

    Brouwerij PALM nodigde op 31 augustus jl. 450 gasten uit om haar eigen geteelde hop in Steenhuffel te plukken. Het was in oktober 2011 dat de brouwerij, in haar eigen hoptuin nabij kasteel Diepensteyn, 800 hopplanten aanplantte. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc.

    De hopoogst van 2014 werd, eind augustus, voor de tweede keer samen met publiek geplukt ! PALM beloofde de hopplukkers uit te nodigen om getuige te zijn van het brouwen en om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. Op dinsdag 2 december was het zover, de plukkers kregen de kans samen met de PALM- brouwers effectief te komen brouwen én te proeven ! De plukkers gingen samen met sterren chef Viki Geunes (’t Zilte **) en Jan Toye, passioneel brouwer van PALM Belgian Craft Brewers, aan de slag. Nadien werd iedereen getrakteerd op de eerste PALM HOP SELECT ‘oogst 2014’, gebrouwen met de eigen geplukte hop. Philippe Wagman van Camembière uit Aartselaar, Zytholoog & Kaasmeester (2de kaasspecialist van België 2014) zorgde voor een excellente beer & cheesepairing. In 2015 staat de publieke hopoogst op zondag 30 augustus gepland.

    PALM HOP SELECT:

    Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase ‘late hopping’. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ‘finishing touch’! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ‘dry hopping’ genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt.PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.

    www.palmhopselect.be - www.palm.be





    09-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre et vacances Andorra

    PIERRE & VACANCES OPENT 3 NIEUWE VAKANTIEVERBLIJVEN IN ANDORRA

     

    Andorra, een droombestemming voor uw wintervakantie met het gezin of met vrienden. Opening van 3 nieuwe Pierre & Vacances-residenties voor het winterseizoen 2014-2015: Andorra Ransol, Andorra Bordes d’Envalira en Andorra Peretol.

    Het Prinsdom Andorra telt 65 bergtoppen van meer dan 2100 m waar wintersporters volop kunnen genieten van eindeloze skipistes en de gezonde berglucht. Het dwergstaatje in de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje, biedt een prachtige natuur in een uitermate bergachtig gebied met hoge pieken en smalle valleien. Dé ideale bestemming voor al wie houdt van sport en ontspanning.

    Grandvalira, het grootste skigebied van de Pyreneeën op 1710 tot 2640 m hoogte. De drie nieuwe residenties liggen vlakbij dit prachtige skigebied. Snowboarders, aanstormend skitalent of doorgewinterde skiërs zullen hun ogen niet geloven: 210 km bewegwijzerde afdalingen, 118 pistes voor elk niveau, freestylezones, skischolen en sneeuwtuinen voor de allerkleinsten. Een droombestemming voor bergliefhebbers, die er zowel in de winter als in de zomer aan hun trekken komen.

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Ransol : Deze nieuwe residentie in El Tarter ligt in een beschermd natuurgebied op 1710 m hoogte, op slechts 1,5 km van de skilift naar Grandvalira, en is met zijn 210 km aan pistes het grootste skigebied van Andorra. Het complex bestaat uit 42 comfortabele appartementen met 1 slaapkamer (4 personen) of 2 slaapkamers (6 personen). Het moderne interieur ademt een sfeer van rust en ontspanning. De meeste appartementen beschikken over een balkon of een terras met uitzicht op de bergen.

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Bordes d’Envalira: Deze residentie is gelegen op 1800 m hoogte in het gehucht Bordes d’Envalira, op 2,5 km van het centrum van het gehucht Soldeu en de skilift naar het Grandvalira skigebied. Het complex telt 70 volledig uitgeruste verblijven: van studio’s voor 2 personen tot appartementen met 4 slaapkamers (8 personen).

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Peretol : Deze residentie vinden we terug in het centrum van het gehucht Bordes d’Envalira, op 2,5 km van het skistation en de skilift die u naar het Grandvalira skigebied brengt. Het complex bestaat uit 33 ruime, comfortabele appartementen met 1 slaapkamer (4 personen) of 2 slaapkamers (6 personen).

    Sinds de opening van Andorra El Tarter, in 2013, telt Pierre & Vacances 4 vakantieverblijven in Andorra, een droombestemming voor wintersporters. Het skigebied van Grandvalira telt 210 km aan pistes geschikt voor alle niveaus. www.pierreetvacances.be

    09-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!