Inhoud blog
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indian food festival

    Sheraton Brussels Hotel & Towers

    Food discovery of India:

    Indië op zijn lekkerst

     

     

    In het Paleis voor Schone Kunsten loopt tot 21 januari 2007, het "Festival of India", waarbij dans en "Tejas" (de eeuwig scheppende energie) het hele najaar de bezoekers in vervoering brengen. In de marge van dit evenement nodigt Sheraton Brussels Hotel & Towers twee grote chefs uit New Delhi en Pondichery uit om hier het grootste festival van de Indische keuken op touw te zetten dat onze hoofdstad sinds jaren heeft gekend. Alle facetten uit het verrukkelijke Indië van de Maharadja’s, het geheime Indië van Kerala en Kasjmir, het mystieke Indië van de uitlopers van de Himalaya... komen aan bod. Tot 16 oktober kunnen de gasten, naast heerlijke gerechten, ook genieten van het gemaskerde dansspektakel van de Chhaw Group.

     

    Indië is een land van 100 naties en dialecten, 1000 religies en 2000 goden. Diezelfde verscheidenheid kenmerkt ook de keuken, die er wordt aanzien als een heuse kunst, gekruid met de nodige religieuze rituelen. En toch is de Indische keuken tegelijkertijd ook eenvoudig en evenwichtig, gebaseerd op recepten en beginselen die al duizenden jaren de tand des tijds doorstaan. De traditionele geneeskunde is ook nooit ver weg. Zo zal een gerecht dat ietwat te zwaar uitvalt, steeds worden verzacht door een zure basis, een middeltje dat de spijsvertering bevordert in de vorm van tomaten, azijn of citroen. Ook de kruidenmengelingen vervullen een hoofdrol. De principes van de voedingsleer uit de heilige geschriften van de Ayur Veda bepalen hun dosering en samenstelling, en bevestigen dat een sterk gekruide voeding borg staat voor een goede gezondheid. Toch verschilt de keuken op het Indische subcontinent sterk van streek tot streek, en soms zelfs van gezin tot gezin.

     

    * Noord-Indië, richting Kasjmir

    Het Noorden is de graanzolder van Indië, en ook de bakermat van de allerbeste rijst, de basmati. Als we de noordelijke keuken vergelijken met de zuidelijke, valt vooral het gebruik op van de ghee, een soort geklaarde boter, veel soorten brood, geroosterd vlees, weinig sauzen en een voorliefde voor yoghurt. De grote culinaire tradities van het Midden-Oosten
    die al eeuwenlang meegaan en dateren uit de tijd van de Moghol-dynastie (het bewind van
    de Mongoolse koningen), vinden we hier terug in heerlijke mengelingen van rijst en vlees, geparfumeerd met saffraan. Er wordt in het bijzonder veel gebruik gemaakt van
    de tandoorimethode, genaamd naar de typische klei-oven met houtvuur, die overal in Noord-Indië te vinden is. Het is een zachte, geparfumeerde en gezonde, caloriearme keuken.
    Het vlees wordt gemarineerd en dan geroosterd, om het vervolgens te serveren met yoghurtsausjes.

     

    In het uiterste Noorden, in de buurt van Laddak, Pakistan en de uitlopers van
    het Himalayagebergte, vinden we Kasjmir, dat bekend staat om zijn vlees, zijn grauwe erwten en zijn bijzonder pikante gerechten. Het is tevens 's lands grootste producent van pepers, én de hoofdstad van het lamsvlees. De traditionele "Wazwan" is een groots ritueel eetfestijn van 24 gangen, met lamsvlees als voornaamste ingrediënt, maar elk gerecht moet wel totaal anders zijn.

     

    * Zuid-Indië, richting Kerala

    Zuid-Indiërs zijn "Prinsen van de aarde" die zich onderscheiden door hun absolute eenvoud en soberheid, maar op basis van peulvruchten en graangewassen toveren ze de verrukkelijkste gerechten op tafel. In het hart van Zuid-Indië wordt de rijst geparfumeerd en geserveerd met een ruime waaier van sausjes die voor heerlijk geurige en subtiele accenten zorgen.


    Hier wordt vooral gekookt met olie. Langs de kust zijn veel fruitbomen te vinden, waarvan
    de vruchten eveneens hun stempel drukken op de eetgewoonten : acajoubomen, bananenbomen, citroenbomen, guavebomen, Indische broodbomen, mango-, papaja- en tamarindebomen. De hele tropische kust, vanaf Goa, is een paradijs voor liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren. Ze worden er doorgaans bereid met olie, vaak op smaak gebracht met kruiden en geserveerd in curry. Een typisch gerecht is de Dahi Maach, een curryschotel met vis en yoghurt, geparfumeerd met kurkuma en gember, of de Mailai, met curry gekruide garnalen met kokosnoot. Het westelijk gelegen Kerala is bekend voor zijn kokosnoten, ananas en rode bananen, alsook voor de productie van kardemomzaadjes, die de Indische keuken haar heerlijk aroma geven. Je kan er ook proeven van de fameuze idli's, lekkere gestoomde broodjes van rijstmeel.

     

    Indië, hulde aan de kruiden…

     

    Indië is het land van de kruiden en curry's... ze wakkeren de liefde aan, geven ouderen terug meer levenskracht, en zijn een remedie tegen apathie en overbelasting.

    In de Indische keuken worden zowat 25 kruiden gebruikt, die voor elk gerecht doordacht worden uitgekozen en worden fijngestampt in een klassieke mortier : rode peper en peper, voor de zeer pikante gerechten (hot) ; gember voor de minder pikante schotels ; kardemom, muskaat, kaneel, komijn, kruidnagel, kurkuma en knoflook ; maar ook saffraan, dat de rijst zijn bijzonder fijne smaak en zijn gele kleur geeft ; koriander, dat tegelijk krachtig en rins smaakt, voor het accentueren van de massalagerechten; munt, laurier, sesam, dille, uienzaad en mosterd. Veel van die kruiden moeten eerst op een zacht vuur gegrild worden, alvorens
    ze in de gerechten kunnen worden gebruikt. Voor veel gerechten worden de ingrediënten toegevoegd aan de kruidenmengeling ; voor andere, zoals de dhal-schotels of andere groentebereidingen, worden de kruiden pas op het einde toegevoegd.

    Het geheim en het succes van een gerecht schuilen niet zozeer in de samenstelling ervan,
    die kan afhangen van de streek, de plaatselijke gewoonten of de persoonlijke keuze, dan wel in de "absorptie" van de kruiden. De uiteindelijke smaak van een gerecht mag niet wrang zijn, en geen enkel kruid mag te sterk domineren ten opzichte van het andere.

     

    De verschillende manieren om te werken met kruiden, variëren van Noord tot Zuid :

     

    * in het Noorden, waar weinig of geen sauzen worden  gebruikt, worden bepaalde kruiden vaak vooraf gebakken in ghee om de wrange smaak ervan te verzachten.

     

    * in het Zuiden, daarentegen, verlangt men bij de rijst, de essentiële basis van de voeding, min of meer vloeibare sauzen. Men geeft er ook de voorkeur aan vochtige deegwaren of massala, die zich makkelijker laten mengen in de bereidingen.

     

    In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn Indiërs dol op nagerechten. Het basiselement is daarbij kwark of gestremde melk. Heel lekker zijn de jalebi's (spiralen van gefrituurd beslag, doordrenkt met siroop), of nog de kulfi (Indiaas ijs met pistache en amandelen). De halwas (niet te verwarren met de Turkse halvas), de gulab jamum (melk, yoghurt en geplette amandelen met siroop), de rasgulla (balletjes van platte kaas met suiker, geparfumeerd met rozenwater) en de firni (rijstpudding met amandelen, druiven en pistaches) zijn enkele van de meest gewaardeerde specialiteiten. Naast al die lekkernijen is er ook een rijkelijk aanbod van fruit, zoals bananen, mango, granaatappelen, meloen en nog een hele waaier van tropische vruchten.

     

    "Food Discovery of India" vindt plaats in restaurant Crescendo en loopt tot 16 oktober 2006. Elke avond pakt het Sheraton Hotel & Towers in een aangepast muzikaal kader uit met Indische specialiteiten, bereid door de twee chefs die speciaal voor deze gelegenheid naar Brussel overkwamen. Tijdens de middag worden Indische specialiteiten voorgesteld als suggesties voor de lunch. RVH.

     

    "Food Discovery of India", Restaurant Crescendo op 02/224 34 20

     

     

     

     

    06-10-2006 om 22:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce feest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOLCE LA HULPE BRUSSELS:

     

    Een luxueus ontspanningscentrum voor zakenreizigers en vakantiegangers

     

     

    Naast een bijzonder compleet conferentiecentrum, met een grote keuze aan vergaderzalen, herbergt het Dolce La Hulpe Brussels ook een uitgelezen restaurant en ruime ontspanningsmogelijkheden. Deze faciliteiten zijn ook bestemd voor wie een weekend of vakantie wil doorbrengen in het Dolce La Hulpe Brussels. Bezoekers uit de streek zijn eveneens welkom in het restaurant, ze kunnen genieten van een drink op het terras, in de bars, of gebruik maken van de faciliteiten voor banketten en huwelijken en het wellnesscenter.

    Het gastronomisch restaurant van Dolce La Hulpe Brussels staat olv Pascal Marcin die enkele jaren stage liep bij Yves Mattagne in Brussel en verder zijn sporen verdiende bij Château Le Cercle de la Wallonie in Namen. Pascal fungeerde eveneens als jonge topchef op de Olympische spelen in Athene waar hij in het Belgisch paviljoen, atleten en gasten op talloze culinaire hoogstandjes vergastte.

     

    De Dolce Spa verwent zijn gasten met een ruim gamma aan wellness-faciliteiten zoals een binnenzwembad met jacuzzi, sauna’s, hamam, verzorgings- en massageprogramma’s. De grootste fitnesszaal combineert een gymzaal met talrijke wellness-activiteiten. Naast wandel- en joggingmogelijkheden beschikt het complex over twee outdoor-tennisterreinen, een beachvolleybal- en een squashterrein. Golfliefhebbers vinden in de omgeving talrijke golfterreinen met 18 holes.

     

    De Opera Academie van het « Dolce La Hulpe Brussels »

     

    Vanaf april 2007 worden er verschillende kameropera’s opgevoerd in het « Dolce La Hulpe Brussels » met drie voorstellingen per weekend. Deze culturele activiteit biedt jonge operazangers van de Franstalige gemeenschap en andere regio’s een praktische operastage aan. Op het programma staan onder meer Carmen, Figaro’s bruiloft, de Barbier van Sevilla en de Lustige Weduwe.

     

    Enkele maanden voor de opening heeft het managementteam van Dolce La Hulpe Brussels reeds een eerste booking van 130 kamers (van de 264) op zak. Opmerkelijk dat deze groep per 1 februari 2007, de openingsdag, neerstrijkt in het Dolce Centrum. Volgens Paul van Wijk, managing director van Dolce La Hulpe Brussels, moet dit meteen de hoge verwachtingen inlossen en ten volle aantonen dat Dolce niet voor niets bovenaan de lijst prijkt van professionele hotel- en conferentiecentra. RVH.

     

    06-10-2006 om 22:15 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolce team
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    DOLCE LA HULPE BRUSSELS /2

     

    Vergaderen met ultiem comfort

     

     

    « Dolce La Hulpe Brussels » is aldus Philippe Visette, Director sales & marketing, goed op weg om het meest gegeerde hotel & conferentiecentrum van België te worden. In een van de vleugels van het complex bevindt zich een conferentiecentrum van 4 400 m2 , met 40 vergaderzalen, 4 auditoria, 22 conferentiezalen, 13 zalen voor werkgroepen en een grote polyvalente ruimte van 750 m2 die eveneens beschikbaar is voor tentoonstellingen. Het grootste auditorium heeft een capaciteit van 484 personen.

     

     

    Net als in alle bestemmingen die door Dolce International worden beheerd, hoeft niemand zich zorgen te maken over materiële details of tijd te verliezen met logistieke beslommeringen. Alle technische benodigdheden, van de meest elementaire tot de meest gesofisticeerde, zijn aanwezig om een vergadering te doen slagen. De zalen beschikken over airconditioning, ergonomische stoelen, de meest geavanceerde technologie en een breedband Wi-Fi-aansluiting. Er werden E-coffee-ruimten ingericht waar de deelnemers in alle comfort van een pauze kunnen genieten. De groepen worden tijdens hun verblijf bijgestaan door een gespecialiseerd team – een specifieke conferentiecoördinator, uw contactpersoon van de reservatie tot het einde van de bijeenkomst, en een audiovisuele technicus. Dolce International zal de gebouwen van La Hulpe bovendien uitrusten met een gloednieuwe ICT-infrastructuur (Informatie- en communicatietechnologie). In samenwerking met Cisco wil « Dolce La Hulpe Brussels » de gasten overal in het centrum supersnelle internettoegang ter beschikking stellen. De operationele efficiëntie van deze infrastructuur wordt nog versterkt door het gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IP-telefonie die spraak, gegevens en beelden in één medium bundelen.

     

    Logeren in een kamer die is uitgerust met de nieuwste technologie

     

    De 3 verdiepingen tellen 264 hotelkamers, waaronder 70 juniorsuites, 7 conferentiesuites, 5 seniorsuites en 1 presidentiële suite. Alle kamers bieden een prachtig en adembenemend uitzicht op het Zoniënwoud. Alle hotelkamers van het « Dolce La Hulpe Brussels » beschikken over airconditioning, een LCD-kleurentelevisie met kabelaansluiting, een playstation, supersnelle Wi-Fi-aansluitingen, een kluisje voor laptops en een minibar. RVH.

    06-10-2006 om 22:14 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolce brussels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOLCE LA HULPE BRUSSELS:

     

    IBM site wordt hotel & conferentiecentrum: evolutie van de werken

     

    Dolce International opende eventjes de deuren van « Dolce La Hulpe Brussels » om de vorderingen van de werken te tonen vóór de opening op 1 februari 2007, het nieuwe team voor te stellen en het project – de herinrichting van de IBM site tot hotel & conferentiecentrum – (voor te stellen. Niet alleen deelnemers aan conferenties en zakenreizigers, maar ook vakantiegangers zijn welkom in dit complex met een oppervlakte van bijna 30 000 m², dat 264 kamers, 4 400 m2 conferentieruimte en een indrukwekkend wellness- en fitnesscentrum herbergt.

     

     

    Geschiedenis van de site

    Het complex « Dolce La Hulpe Brussels » werd in de jaren ’70 opgetrokken in twee fasen en bestaat uit 14 gebouwen. Het strekt zich uit over een oppervlakte van +/-50 000 m² en een ondergrondse ruimte van 10 000 m². In 1973 vestigde informaticareus IBM zich in Terhulpen, naast het domein van Solvay, op een site van meer dan 70 ha. IBM bouwde er een enorm conferentiecentrum voor een bedrag van, in die tijd, anderhalf miljard Belgische frank. In oktober 1997 worden de site en de IBM-toren aan de Kruidtuin aangekocht door Fortis. Deze aankopen vormen de basis van het vastgoedcertificaat Finest. Als gevolg van herstructureringen kondigt IBM echter in juli 2002 zijn vertrek uit Terhulpen aan. In 2005 wordt de Belgische investeerder Banimmo Real Estate de nieuwe eigenaar van het vroegere conferentiecentrum en richt er een Dolce hotel- en conferentiecentrum in, waarvan de opening is gepland voor 1 februari 2007.

     

    Het project « Dolce La Hulpe Brussels »

    Het eerste hotel & conferentiecentrum van Dolce in België in Terhulpen is uitstekend gelegen. Net als de andere «Hotel, Resort & Conference Destinations» van Dolce, bevindt het complex « Dolce La Hulpe Brussels » zich op een optimale locatie, vlakbij Brussel en de internationale luchthaven, maar toch buiten het gewoel van het centrum, zodat de bezoekers zich in alle rust op hun taak kunnen concentreren. De nieuwe site van Dolce bevindt zich in de nabijheid van strategische punten zoals de luchthaven Brussel Nationaal (15 km), het stadscentrum (15 km), de luchthaven Brussel-Zuid (40 km) en op 25 minuten van het spoorwegstation Brussel-Zuid, waar de hogesnelheidstreinen naar Parijs, Amsterdam en Keulen vertrekken. De groene omgeving met 72 ha bos op een terrein van bijna 30 000 m² aan de rand van het Zoniënwoud, biedt de bezoekers van « Dolce La Hulpe Brussels » echter het serene kader waarin ze zich volledig kunnen concentreren op hun belangrijke vergaderingen, seminaries en productlanceringen. RVH.

    06-10-2006 om 22:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandafizz
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mandafizz:

     

     

    Nobele ingrediënten voor een uitzonderlijke cocktail. Eenvoudig en heerlijk verfrissend. Voeg er voor bijzodnere gelegenheden een schijfje bevroren mandarijn aan toe. Een klasieker voor elk uur van de dag en de nacht.

     

    Nodig: een champagneglas, 1/5 Mandarine Napoléon en 4/5 Champagne of schuimwijn.

    06-10-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiternetwerk Limburg

     

    Eerste ‘Vlaams’ ruiter- en menroutenetwerk

    is zegen voor de Limburgse Kempen

     

    Het ruiter- en menroutenetwerk in de Limburgse Kempen, dat vorige zomer open ging, betekent een duidelijke economische stimulans voor het verblijfstoerisme in de Limburgse Kempen. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Limburg vzw in opdracht van de provinciaal gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen. De 16 ruiterlogies die op of nabij het ruiter- en menroutenetwerk liggen, mochten zich het voorbije jaar verheugen in een 800-tal extra overnachtingen. Dat komt neer op een extra omzet van ruim 50 000 euro voor de Limburgse economie. “Een niet onbelangrijke meerwaarde voor een toeristisch gebied dat nog in volle ontwikkeling is,” aldus gedeputeerde Sleypen.

     

    Fietsparadijs Limburg startte tien jaar geleden met de aanleg van het succesvolle fietsroutenetwerk, dat dit voorjaar werd uitgeroepen tot “8ste Wereldwonder van Vlaanderen”. Ook voor ruiter- en mentoeristen speelt Limburg een voortrekkersrol. Met de steun van Toerisme Vlaanderen is in juli 2005 in de Limburgse Kempen het eerste Vlaamse ruiter- en menroutenetwerk geopend. Het netwerk is het allereerste dat aangelegd en bewegwijzerd is volgens de voorschriften van Toerisme Vlaanderen. Ruiters en menners kunnen een route op eigen maat uitstippelen langs 300 km aaneengesloten en hoofdzakelijk onverharde paden, die verbonden zijn via knooppunten en die (net zoals op het fietsroutenetwerk) werden bewegwijzerd aan de hand van nummers op borden. De kwaliteit van het netwerk wordt gegarandeerd door een provinciale onderhoudsploeg. Ruiters en menners kunnen hun opmerkingen en suggesties gratis kwijt op het meldnummer 0800 96 96 7.

     

    Netwerk stimuleert dag- én verblijfstoerisme

     

    De routekaarten van het ruiter- en menroutenetwerk Limburgse Kempen verkopen ondertussen als zoete broodjes. Op een jaar tijd verdeelde Toerisme Limburg vzw al 2 960 routekaarten. De routes worden druk gebruikt door lokale ruiters/menners en dagtoeristen. Maar naast een stimulans voor het dagtoerisme betekent het netwerk ook een stimulans voor het verblijfstoerisme, zo blijkt duidelijk uit het recente onderzoek.

     

    Er zijn op dit ogenblik in de Limburgse Kempen 16 logiesuitbatingen die afgestemd zijn op de noden van ruiters en menners en die op of vlakbij het netwerk liggen: 3 hotels, 10 vakantiewoningen en 3 budgetverblijven. Alle logies hebben een paardenweide, 13 een stalbox voor de paarden en 9 een stalling voor rijtuigen. Eén logiesuitbating is ook manege.

     

    Ruitertoerisme verlengt toeristische seizoen

     

    De bezetting in de ruiterlogies ligt tussen de 60 en 90 %. Het ruiter- en menroutenetwerk speelde een duidelijke rol in die verhoogde bezetting, zo blijkt uit het onderzoek. De ruiters en menners komen voornamelijk in het voor- en najaar op ruitervakantie en zorgen bijgevolg voor een verlenging van het toeristische seizoen. Het valt op dat uitbaters die enkel een weide veel minder in trek zijn. De ruiters en menners hebben een duidelijke voorkeur voor hotels en budgetverblijven.

     

    Een ruiter of menner besteedt gemiddeld 64 euro per persoon en per paard per nacht. Op 800 extra overnachtingen geeft dit een effectieve extra omzet van om en bij de 51 200 euro. De ruiters en menners zijn overwegend afkomstig uit Vlaanderen (Antwerpen, Oost-, West Vlaanderen en Limburg), maar ook uit Nederland. Men verblijft gemiddeld 1 tot 3 nachten per logies, zowel voor een midweek, als voor een weekend.

    Startklaar in het gareel

     

    Gedeputeerde Sleypen: “De interesse bij de toeristische verblijfssector is sterk groeiend, en daar zijn we blij om. Onder impuls van het ruiterroutenetwerk heeft een aantal uitbaters hun stallen vernieuwd of zelfs volledig nieuwe boxen geplaatst. Enkelen plannen om in de volgende jaren nog bijkomende investeringen te doen. En ook nieuwkomers wedden op dit paard… Sinds de start van het ruiter- en menroutenetwerk heeft een 10-tal potentiële starters interesse getoond om zich op het ruitertoerisme te richten en daarvoor de nodige infrastructuur (zoals stallen) te voorzien.”

     

    Belangrijk is dat ook de gebruikers van het ruiter- en menroutenetwerk zelf erg tevreden zijn. De ruiterverblijven krijgen niets dan positieve reacties. De paardenliefhebbers vragen zelfs nog meer specifieke paden en infrastructuur. De weinige klachten gaan meestal over het aantal dazen in de bossen. “Maar daar hebben we helaas weinig vat op,” aldus nog gedeputeerde Sleypen. RVH.

     

    Info: Toerisme Limburg vzw, Willekensmolenstraat 140 in B-3500 Hasselt, + 32 11 23 74 50, info@toerismelimburg.be, www.toerismelimburg.be

     

     

     

     

    04-10-2006 om 22:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radisson coo

     

    Rezidor SAS: nieuwe Chief Operating Officer

     

     

    Rezidor SAS Hospitality, één van de snelst groeiende hotelbedrijven in de wereld, stelde de heer Thorsten Kirschke aan als Senior Vice President & Chief Operating Officer.

    Thorsten Kirschke, van Duitse origine, werkt sinds 12 jaar voor Rezidor SAS in verschillende internationale management posities in restauratie en operaties. De laatste vijf jaar was hij achtereenvolgens Regionaal Directeur voor het Midden Oosten en China en Area Vice President Duitsland. Zijn meest recente positie was Area Vice President Duitsland, Benelux, Oostenrijk, Zuid Oost Europa, Zwitserland, Italië en Polen. Thorsten Kirschke behoudt zijn rol als Area Vice President Duitsland.

    “Thorsten Kirschke heeft een brede internationale ervaring en een doorgedreven kennis van ons bedrijf”, zegt Kurt Ritter, President en CEO Rezidor SAS. “Zijn achtergrond en dynamische persoonlijkheid zullen zeker nieuw bloed brengen in ons uitvoerend comité.” De Senior Vice President & COO rapporteert aan de President & CEO, en is lid van het Rezidor SAS Uitvoerend Comité. RVH.

    www.rezidorsas.com.

    04-10-2006 om 22:07 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kurt ritter

    KURT RITTER VIERT 30 JAAR AAN HET HOOFD BIJ REZIDOR SAS

     

    2006 is het jaar waarin Kurt Ritter, President & CEO Rezidor SAS, zijn 30 jaar bij het bedrijf viert. 17 jaar lang reeds is hij President & CEO, en leidde hij het bedrijf door een belangrijke groeiperiode waarbij het vandaag gezien wordt als een belangrijke operator van verschillende hotelmerken.

     

    Kurt Ritter, geboren in 1947 in Zwitserland, groeide op in het hotelwezen. Zijn ouders runden een hotel waar hij de eerste noties van klantvriendelijkheid en de knepen van de hotelbusiness meekreeg. Na zijn opleiding aan de hogere Handelsschool in het Kanton van Vaud, gradueerde hij in de Zwitserse Hotelschool van Lausanne in 1970. Hij begon zijn loopbaan als Assistant Manager in het Bellevue Palace Hotel in Bern.

     

    De volgende zes jaar, werkte Kurt Ritter in de Ramada Hotels in Parijs, Londen, Keulen, Frankfurt en ook in Zweden vooraleer hij SAS International Hotels (SIH) vervoegde als Algemeen Directeur van het SAS Hotel in Lulea in Zweden.

    In 1979 verhuisde hij naar het Midden-Oosten en werd daar de eerste Algemeen Directeur van het SAS Koeweit Hotel. In 1984 vertrok hij naar Singapore als Vice President van het Midden Oosten. In 1988 ging hij naar Oslo in Noorwegen, werd daar Vice President en COO en bleef daar tot hij in 1989 President en CEO werd. In 1990 verhuisde hij het hoofdkwartier naar Brussel om SAS International Hotels voor te bereiden op internationale groei.

    Onder Kurt Ritter’s directie werd in 1994 het akkoord gesloten tussen SAS International Hotels en Carlson Hotels Worldwide om het Radisson merk verder te ontwikkelen waardoor het aantal hotels steeg van 29 naar 185 hotels in 47 landen vandaag. Sinds dan bleef hij President & CEO Radisson SAS Hotels & Resorts.

    In 2001 veranderde hij de naam van SAS International Hotels (SIH) in Rezidor SAS Hospitality om het bedrijf te profileren als een globale operator van verschillende hotelmerken. Een volgende belangrijke stap vond plaats in september 2002 toen Kurt Ritter een akkoord sloot met Carlson Hotels Worldwide om ook de Regent, Country Inn en Park Inn merken te beheren in Europa, Afrika en het Midden Oosten. In juni 2005 bevestigden Kurt Ritter en Rezidor SAS Hospitality hun samenwerking met Carlson Hotels Worldwide door het tekenen van een akkoord waarbij het lange termijn franchiseakkoord vervangen werd door een aandeelhoudersovereenkomst. Carslon Hotels Worldwide verwierf hierbij 25% van de aandelen van de SAS Groep in ruil voor betere commerciële voorwaarden en een verlenging van de originele licentieovereenkomst uit 1994.

    In november 2005, tekende Kurt Ritter een wereldwijd licentieakkoord met het Italiaanse modehuis Missoni, om een nieuw lifestyle hotelmerk van dezelfde naam te creëren: Hotel Missoni.

     

    Radisson SAS kende onder de leiding van Kurt Ritter een recordbrekende groei, het aantal hotels werd in minder dan vijf jaar vervijfvoudigd. Kurt Ritter speelde (en speelt nog steeds) een belangrijke rol in het succes van de groep. Het aantal hotels steeg van 29 hotels in 1994 tot 271 hotels vandaag, verspreid over vijf dynamische merken, met meer dan 55.000 kamers in beheer of onder ontwikkeling in 47 landen. Kurt Ritter’s doel is om verder te gaan in deze richting met een groei van 40 nieuwe hotelovereenkomsten per jaar.

    Kurt Ritter kreeg verschillende benoemingen, o.a. een Eredoctoraat aan de Johnson & Wales University (USA), "Corporate Hotelier of the World 2002" door HOTELS en de "International Hotel Investment Forum (IHIF) Lifetime Achievement Award".

    Kurt Ritter is bekend voor zijn traditionele waarden, zijn visie, zijn recht uit zijn, en zijn ongezien geloof in een echt dienstbetoon. Hij is getrouwd met Lara Ritter, heeft drie kinderen en woont in Brussel. Het hoofdkantoor van Rezidor SAS Hospitality is gebaseerd in Brussel. RVH.

    www.rezidorsas.com.

     

    04-10-2006 om 22:06 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SN & Virgin ski-express

     

    SN Brussels Airlines en Virgin Express vliegen deze winter naar 13 skibestemmingen

     

     

    SN Brussels Airlines en Virgin Express bieden deze winter rechtstreekse lijnvluchten aan naar niet minder dan dertien skibestemmingen. De pistes in de omgeving van Turijn, Genève, Toulouse, Bergamo, Lyon, Malaga, Marseille, Sofia, Sevilla, Istanboel, München, Stockholm en Oslo zijn dagelijks bereikbaar met SN of Virgin.

     

    SN Brussels Airlines biedt dagelijks niet minder dan 3 lijnvluchten aan naar Turijn. De Noord Italiaanse stad organiseerde vorige winter de Olympische Winterspelen De wintersportfaciliteiten zijn er dan ook meer dan ooit ‘state of the art’ en ook de hotelinfrasturctuur werd flink uitgebreid. Dankzij de vlotte vluchtverbindingen vanuit Brussel zijn heel wat shortski en weekendski trips mogelijk in de onmiddellijke omgeving van Turijn (Sestrière, Alba, Bardonecchia, Cesana Torinese, Limone Piemonte, Courmayeur…).

     

    De Alpijnse skigebieden zijn dankzij de rechtstreekse vluchten van Virgin Express en SN Brussels Airlines naar Genève (Chamonix, Megève, Morzine, Combloux, …) en Lyon (SN Brussels Airlines) meermaals per dag bereikbaar. Bovendien worden beide luchthavens in tegenstelling tot andere luchthavens in de regio in de winter niet gehinderd door slechte weersomstandigheden die het vliegverkeer ernstig kunnen verstoren.

     

    Marseille (aangeboden door SN Brussels Airlines en Virgin Express) lijkt op het eerste zicht geen skibestemming. Maar toch is het een ideale uitvalsbasis voor de skizones in de ‘Alpes du Sud’.  Meer info op de website van de luchthaven: http://www.marseille.aeroport.fr/fra/cp/cp_nb.jsp

     

    Voor een skivakantie in de Pyreneeën is de luchthaven Toulouse, drie keer per dag aangevlogen door SN Brussels Airlines, dan weer een zeer goede toegangspoort.

     

    Wie landt in Milaan Bergamo merkt het meteen: het Dolomieten gebergte overschaduwt de regio. Vlakbij Bergamo, hartje van de Lombardio regio, wachten 400 kilometer pistes en een honderdtal liften (Presolana, Colere, Foppolo, Mount Pora, Schilmpario, …). Vanuit de luchthaven worden er busdiensten verzorgd. De dagelijkse vluchten van Virgin Express naar Bergamo zijn ook ideaal voor wie naar de skigebieden van Madesimo, Livigno en Passo Tonale wil reizen. Zelfs de skipistes net over de Zwitserse grens liggen vlakbij. Het in België erg geliefde Maloja bijvoorbeeld ligt op slechts 115 kilometer rijden.

     

    Wie liever de Scandinavische sneeuw opzoekt kan met SN Brussels Airlines dagelijks naar Oslo (Kongsberg en Svarstad gebied) vliegen. Vanuit de luchthaven van Oslo Gardemoen rijden er rechtstreekse skibussen naar ondermeer het bekende Lillehammer en Hemsedal. Met de metro zijn ook de skipistes van de Noorse hoofdstad zélf bereikbaar.

     

    Ook in de omgeving van Stockholm wachten de hele winter lang sneeuwzekere skigebieden op sportievelingen.

     

    Op amper 70 kilometer van Sofia, bevindt zich het mooiste skigebied van Bulgarije. Skiën in Borovets is tegen een zacht prijsje mogelijk en de hotelovernachtingen zijn heel democratisch. Een halve liter bier kost er in een hippe bar amper één euro.  SN biedt dagelijks met partner Bulgaria Air vluchten aan naar de luchthaven van Sofia van waaruit busdiensten worden georganiseerd.

     

    Voor een comfortabele fly & drive skivakantie zijn de  vluchten naar München, Sevilla, Malaga ‘warm’ aanbevolen. De luchthaven van Munchen bevindt zich op amper anderhalf uur rijden van de Beierse skigebieden en wat verder afgelegen bevinden zich Salzburg en het Tirools skigebied. Busdiensten maken een transfer vanuit de luchthaven eenvoudig.

     

    Sevilla, in hartje Andalousië, biedt dan weer de unieke mogelijkheid om de milde winterzon en een vleugje cultuur te combineren met ski-uitstappen in het bekende Sierra Nevada gebergte. Ook vanuit de Virgin Express bestemming Malaga is dit skigebied vlot bereikbaar.

     

    Ook in Turkije is een combinatie van cultuur & shopping met skiën mogelijk. Het bekendste skigebied van Turkijke, Bursa, ligt op 150 kilometer van Istanboel luchthaven en is met de luchthaven verbonden dankzij een vlotte busdienst. Ideaal dus om een uitstapje op lange latten te koppelen aan een shoppingtrip.

     

    De meeste skibestemmingen worden deze winter dankzij de voordelige vroeg boek formules van zowel Virgin Express als SN Brussels Airlines al voor minder dan 150 euro, luchthaventaksen inbegrepen, aangeboden. Beide luchtvaartmaatschappijen bieden ook voordelige huurwagens en reisverzekeringen aan.

     

    Het vliegtuig is dankzij de afreisflexibiliteit, de snelheid én de prijs zeker een volwaardige concurrent voor de trein, de bus of de auto.RVH.

    www.flysn.com

     

     

    04-10-2006 om 21:52 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfstvruchten van neuhaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    DE HERFSTVRUCHTEN VAN NEUHAUS

     

    Lekkers om in te bijten!

     

    Nog even en het is alweer herfst, dat prachtige seizoen waarin de natuur van kleur verandert. De bomen verliezen hun mooie veelkleurige bladeren. Iets minder mooi wordt het weer, maar wat is er heerlijker dan een boswandeling als de zon schijnt! De pracht van het herfstdecor was een vruchtbare inspiratiebron voor de herfstcollectie van Neuhaus die eens te meer een aantal nieuwigheden bevat. Dit jaar zijn er de Herfstvruchten en de Mini Gianduja Marsepein die het einde van de zomer zullen verzachten!

     

    LaAT JE BETOVEREN DOOR DE MAGIE VAN Neuhaus

    De herfstcollectie van Neuhaus bevat twee nieuwe lekkernijen die je deze herfst zeker moet ontdekken.

    De collectie “Herfstvruchten” neemt je mee naar de smaakmeanders van de gebakken marsepein, gemaakt van amandelen uit het Portugese Faro en Belgische suiker. De hoogwaardige kwaliteit van de Herfstvruchten zal alle liefhebbers van smaak, delicatesse en zachtheid verrukken.

    De “Mini Gianduja Marsepein”, gehuld in pure chocolade, zullen zelfs de meest sceptische fijnproevers verleiden. Je eet ze omringd door je familie of vrienden op regenachtige herfstnamiddagen of -avonden.

    Laat de nieuwe producten van Neuhaus je verwarmen deze herfst. Wedden dat het proeven van dit nieuwe originele gamma je een intens plezier zal verschaffen? RVH.

     

     

     


    Wist je dat...

    Het woord marsepein is afgeleid van het Arabische woord ‘mautaban’? Dat betekent zoveel als iemand die op een statige manier zit. Het woord symboliseert ook een Byzantijns muntstuk waar op één van de zijden een zittende Christus prijkt.

    Marsepein wordt gemaakt van gepelde amandelen die fijn worden vermalen en vermengd met suiker. Marsepein is een pasta van gebakken amandelen.

    04-10-2006 om 21:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibis Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De bar “RENDEZ-VOUS”

    in Ibis Gent Centrum Opera

     

     

    Een zakenafspraak, onder vrienden, met familie … sedert enige tijd kan men in Ibis Gent Centrum Opera ongebreideld praten en ontspannen in een aangename sfeer: niets is meer trendy dan een pauze nemen in het nieuwe concept, de bar « RENDEZ-VOUS ». En met reden! Daar is al het beste van de knowhow van Ibis verenigd: een toetsje eenvoud, een ferme greep doeltreffendheid, en dat alles bestrooid met een flinke dosis creativiteit. Te verbruiken van 7 tot 23u, 7/7!

     

    Binnenhuisarchitect Patrick Mauger werkte aan het concept op vraag van de hotelketen Ibis, die een meer hedendaags imago wou en meer bezoekers naar de bars wou lokken. De designkeuzes zijn gedurfd: gebruik van zogenaamde “lichte” houtsoorten en greppelvormen, zowel voor het meubilair als voor de decoratie.

    Doelstelling: een snelle identificatie en een trendy uitstraling, passend bij de waarden van eenvoud en kwaliteit van de keten.

     

    Voor het concept van bar « RENDEZ-VOUS » haalde de architect de inspiratie bij de “corners” in de grote winkels. Het decor werd in verschillende versies uitgevoerd: tinten van acajou en inlegwerk met motieven van klaprozen, licht hout en korenaren of lichtblauw en lavendel. Ibis Gent Centrum Opera is aangekleed met klaprozen en het resultaat is zeker een afspraakje waard!

     

    Zodra men de lobby betreedt, wordt men door het gezellige salon aangetrokken : de lichtstraling van een totem en een overbelichte toonbank trekken de aandacht, evenals een aantal producten die opvallen door de omkadering en de achtergrondverlichting van de bar. De finishing touch: er zijn verschillende belichtingsscenario’s geprogrammeerd naargelang het tijdstip van de dag!

     

    Het is fijn vertoeven in deze cosy atmosfeer: de gedempte verlichting benadrukt het klaproosrood van de bar en streelt de koren- en lavendeltinten van de muren en het meubilair, van de tafels tot de bankjes. Voor het vaatwerk werd gekozen voor transparantie en originele vormen. En het onthaal! Wat een luxe om tot in de kleinste puntjes bediend te worden door het personeel, alles met een speciale en individuele aanpak. Zelfs de uniformen werden speciaal opnieuw ontworpen om te passen bij de kleuren van de bar.

     

    Op ieder uur van de dag heeft bar « RENDEZ-VOUS » wel iets om de dorst te lessen en een hongerige maag te stillen. De volledig vernieuwde kaart gaat met de seizoenen mee. Er zijn verschillende formules en een ruime keuze aan soepen, belegde broodjes, pastagerechten, zoete versnaperingen … non stop tot 23u! Natuurlijk wordt op elk uur van de dag het aperitiefje opgediend met een mengeling van hartige hapjes.

     

    Bar “RENDEZ-VOUS” en “Catering Liberté”, een winnend duo!

     

    Ibis Gent Centrum Opera fungeerde als testproject en met succes trouwens. Volgens hetzelfde principe werden ondertussen de Ibis-hotels in Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland stap voor stap ook uitgerust met het concept van “Bar Rendez-Vous” dat perfect gelijkloopt met dat van “Catering Liberté” van Ibis: deze laatste biedt inderdaad voor elk wat wils. Zo biedt de keten naast het ontbijt of snacks de klanten ook een ruime keuze restaurants en cafés met originele sfeer aan. Ze zijn het hele jaar door elke dag open en zorgen voor gevarieerde en evenwichtige maaltijden. Het lijdt geen twijfel: van bar « RENDEZ-VOUS » naar de Ibis-restaurants, u bent zeker van gezellige en heerlijke momenten vol ontdekkingen.

     

    Binnen Accor staat Ibis, het grootste netwerk budgethotels in Europa, gekend om zijn uitstekende verhouding tussen dienstverlening / kwaliteit / prijs. De 700 hotels van het Ibis-netwerk wereldwijd bieden voor elke verplaatsing een kwalitatief verblijf aan een erg aantrekkelijke prijs. RVH.

    Ibis Gent Centrum Opera – Nederkouter 24-26 – 9000 Gent – tel 09/225 07 07

    www.ibishotel.com

     

    04-10-2006 om 21:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mc cain gouden friet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allerheiligenvakantie te danken aan aardappel

     

     

     

    Nauwelijks heeft het jonge volkje opnieuw de weg naar school gevonden of er denken sommigen reeds vol verlangen aan de volgende  novembervakantie. Wist u dat deze vakantie eigenlijk aan de aardappel te danken is? De aardappel was altijd al een van de belangrijkste voedingsmiddelen in ons dagelijks menu en in dat van de kinderen.

     

     Aardappelvakantie: een oude traditie

     

    Tegenwoordig worden aardappelen geoogst met tractoren en indrukwekkende rooimachines waardoor alles een stuk sneller en makkelijker is geworden. Dat is echter niet altijd zo geweest. Tot voor enkele tientallen jaren werden aardappelen nog met de hand geraapt. Tijdens de rooiperiode moesten alle gezinsleden, óók schoolplichtige kinderen, enkele weken lang mee het veld op. In bepaalde landbouwstreken bleven de klaslokalen tijdens de aardappeloogst dan ook vrijwel leeg. Vandaar werd besloten deze meerdaagse afwezigheden officieel te erkennen en er officiële verlofdagen van te maken. Zo ontstond de “Allerheiligenvakantie”, die destijds dus een “Aardappelvakantie” was.

     

     De aardappel: de smaakmaker van onze maaltijden en die van onze kinderen

     

    De aardappel – in de vorm van friet, puree of gestoomd – leent zich tot de meest uiteenlopende recepten. Thans is de aardappel erkend als koning onder de groenten die voldoende energie levert voor onze dagelijkse behoeften. Geen wonder dus dat het voor baby’s een van de allereerste voedingsmiddelen is. Vandaar ook dat McCain besloten heeft de aardappel in vrijwel al zijn producten te verwerken, en dat zijn er heel wat: frieten, kroketten, aardappelspecialiteiten, diverse soorten puree, gratins.

     

    « Gouden Friet » voor 20 jaar McCain in België

     

    Als wereldleider op de markt van aardappelproducten kon McCain niet afwezig blijven uit België, het frietland bij uitstek. Duizenden consumenten in ons land genieten nu volop van McCain-producten, zowel thuis als buitenshuis. McCain-frieten zijn de onbetwiste nummer één in de Belgische gezinnen. McCain werd in 1986 in België opgericht en viert dit jaar in grootse stijl zijn 20ste verjaardag. Hiervoor organiseert McCain een wedstrijd met als  hoofdprijs een “Gouden Friet” ter waarde van € 20.000. Wie alsnog zijn of haar kans wil wagen, kan tot half oktober terecht op de jubileumsite www.goudenfriet.be

     

    McCain Foods Belgium

     

    McCain is sinds 20 jaar aanwezig op de Belgische markt. Momenteel beschikt het bedrijf over twee productiecentra in België. Een in Grobbendonk, waar tevens het hoofdkantoor gevestigd is, en een in Oostende. McCain Foods Belgium stelt 410 mensen tewerk. McCain is wereldwijd de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten en een grote speler in de markt van andere diepvriesproducten van hoge kwaliteit. McCain heeft meer dan 55 productievestigingen in 110 landen en telt meer dan 20.000 medewerkers. RVH.

    04-10-2006 om 21:50 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandatonic
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mandatonic en Mandarocks:

     

     

    Wanneer je zin krijgt in een cocktail, maar een longdrink eigenlijk voltaat, dan is er de mandarijn. De bitterheid van de tonic wordt gecombineerd met de zachtheid van de citrusvruchten maar ook met de kruidige smaak van Mandarine Napoléon. Verfrissned, verkwikkend, Mandarijn!

     

    Ndig: glas voor longdrinks, 3 cl Mandarine Napoléon, 15cl tonic en ijsblokjes.

     

     

    Mandarocks:

     

    Wat is er eenvoudiger en meer ontspannen dan ijsblokjes onder te dompelen in Mandarine Napoléon. Aan de rand van het zwembad, voor het haardvuur, schuilend voor de regen of genietend van de zon … Het is de ideale afsluiter van een perfecte dag. Voeg er enkele blaadjes munt aan toe voor een nog intenser plezier.

     

    Nodig: glas ‘twister’, Mandarine Napoléon, ijsblokjes en verse muntblaadjes om te versieren.

     

    03-10-2006 om 18:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandarine napoleon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mandarine Napoléon knipoogt naar ruimer publiek.

     

     

    De Belgische likeur Mandarine Napoléon, gecreëerd in 1806 en eigendom van de familie Fourcroy, kreeg een nieuwe ‘look’ met nieuwe verpakking en nieuw decor. Achter deze verjonging schuilt het verlangen om het merk een jongere uitstraling te geven en zo een ruimer publiek te verleiden.

     

    De verjonging wil tevens de krachtlijnen en het dynamisme van Mandarine Napoléon in een nieuw daglicht stellen. De veelzijdigheid van het product met een actieradius in talloze cocktails, gastronomie en keuken, maar ook de patisserie moet beter aan bod komen. De verpakking benadrukt de diverse kwaliteiten zoals de vrucht, de mandarijn, haar kleur en haar fris en teder karakter, maar tevens de unieke volle smaak. Mandarine Napoléon wil niet het meest verkochte product worden maar profileert zich als de ‘most preferable drink’.

     

    Het merk stoelt op twee pijlers met als eerste de ‘Mandarine’, de vrucht die kleur en smaak geeft, facetten die ook in de ‘gebarsten’ fles tot uiting komen, terwijl Napoléon zorgt voor de authenticiteit en de geschiedenis van deze unieke drank. Hij werd immers 200 jaar terug, voor het eerst voor Keizer Napoléon I gedistilleerd.

     

    Antoine-François de Fourcroy, ‘Comte d’Empire’ en chemicus van Napoleon 1 ligt aan de oorsprong van de likeur Mandarine Napoléon. De mandarijnen, in Europa ingevoerd aan het begin van de 19de eeuw, werden in Frankrijk beschouwd als een exotische vrucht. Al snel werd het een gewoonte mandarijnen te laten weken in cognac.

    De keizer hield van dit drankje en nodigde Antoine-François de Fourcroy vaak uit om er samen met hem van te drinken. En zo ontstond Mandarine Napoléon die door de familie Fourcroy vanaf 1862 werd gecommercialiseerd. Sindsdien geniet de hele wereld van de Mandarine Napoleon.

     

    De mandarijnen die worden gebruikt voor het vervaardigen van de Mandarine Napoléon zijn afkomstig uit Sicilië en het zuidoosten van Spanje en worden geoogst van eind september tot begin februari. In deze periode worden drie types essentiële oliën geproduceerd: groene aan het begin van de oogst, gele rond midden oktober en rode aan het einde van de oogst. Voor de vervaardiging van de Mandarine Napoléon worden de gele oliën gebruikt. Deze essentiële oliën worden opgelost in alcohol van zeer goede kwaliteit die afkomstig is van de landbouw. De mengeling wordt vervolgens langzaam gedistilleerd en gezuiverd volgens de techniek van gefractioneerde distillatie.

     

    De distilleerderij produceert 3 types distillaten: distillaat van mandarijn, distillaat van zoete appelsienen en een distillaat van planten waarvan de mengeling geheim wordt gehouden. Deze distillaten worden in drie kuipen van elk 10000 liter gepompt, gehomogeniseerd en gedurende 2 jaar afzonderlijk grijpt. Vervolgens worden de distillaten vermengd met geselecteerde eaux-de-vie van wijn en cognac volgens een geheim recept dat van generatie op generatie wordt overgedragen. Het mengen eindigt met het toevoegen van sacharosiroop en een 100% natuurlijk plantenextract dat het product opnieuw zijn oranje kleur geeft. Deze Mandarine Napoléon wordt vervolgens gefilterd en op flessen getrokken.

     

    Mandarine Napoléon is één van de belangrijkste internationale likeuren en wordt regelmatig gebruikt voor een heel uiteenlopend gamma cocktails waaronder Mandarito, het boegbeeld van het merk. Met de recente veranderingen krijgt Mandarine Napoléon trouwens de nodige armslag om een ruimer publiek te bekoren en jongere klanten aan te trekken.

    Het gamma cocktails van Mandarito, Mandafizz, Mandatonic en Mandarocks werd trouwens verrijkt met de Mandalloween, een bloederige cocktail voor spookachtige nachten. In een longdrinkglas gevuld met ijsblokjes wordt eerst 3 cl Mandarine Napoléon gegoten, nadien worden 8 cl sap van bloedappelsienen en 9 cl tonic toegevoegd. Het geheel wordt afgewerkt met een muntblaadje en schijfje sinaasappel.

     

    De Mandarine Napoléon classique van 38° krijgt er trouwens eerstdaags een exclusief broertje bij. Voor het eerst wordt de Mandarine Napoléon réserve impériale gepresenteerd. Dit juweeltje uit het gamma Mandarine Napoléon is een assemblage van de beste mandarijndistillaten en de cognac Fine Champagne XO. Deze prestigieuze Cuvéé Supérieure, waarvan dit jaar slechts 2000 flessen werden gebotteld krijgt 46° mee en zal enkel in exclusieve horecazaken worden aangeboden. Mogelijk wordt het zelfs een verzamelitem aangezien voor deze exclusieve drank ook een unieke geschenkverpakking werd ontworpen.

     

    Meer dan ooit wordt de Mandarine Napoléon, een authentieke en tegelijk jeugdige drank. Dit uniek product met klasse, smaak en aroma moet uitgroeien tot de most preferable drink. RVH.

     

     

     

    03-10-2006 om 18:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandarito
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mandarito:

     

    Een echte klassieker naar analogie met de Mojito, maar met een vleugje fantasie, de Mandarijn. Dit is één van de meest verfrissende cocktails, je geniet ervan in de bar, aan het zwembad, alleen of met vrienden. Hij is makkelijk te bereiden en overheerlijk maar moet koud worden opgediend.

     

    Nodig: ½ limoen in partjes gesneden, 6 verse muntblaadjes en 1 dosis (30 ml) Mandarine Napoléon

     

    Stamp de limoenpartjes en de muntblaadjes fijn in een glas. Voeg er verbrijzeld ijs aan toe en giet er de Mandarine Napoléon over. Versier met fijne muntblaadjes.

     

    03-10-2006 om 18:07 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drosselmeyer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drosselmeyer kraakt de hardste noten.

     

     

    Binnenkort zijn ze er weer, vers geplukte noten, nog in de doppen die de onvergelijkbare aroma’s beschermen. Hun snoeiharde schalen geven vanaf nu, dankzij Herr Drosselmeyer, hun inhoud altijd prijs.

     

    De Drosselmeyer notenkraker ontleent zijn mooie naam aan een vertelling van Hoffman die wereldberoemd werd in de muzikale versie van Tchajkovski als de ‘Notenkraker suite’. Dit ballet wordt meestal opgevoerd rond kerst, en dan hoort de Drosselmeyer zeker op de feesttafel, want een mooiere en betere notenkraker is er niet.

     

    Deze prachtige notenkraker wijkt af van alle types waarmee u vertrouwd bent. De Drosselmeyer is een Zweeds product, het ontwerp is uniek en de constructie oerdegelijk. Met deze notenkraker opent u elke noot, groot of klein, en dat zonder dat de doppen alle kanten opvliegen. Kleine noten zoals amandelen en hazelnoten liggen dieper in de kegel en zijn makkelijker te kraken door de kracht van de dubbele hefboom. Grote noten, bv. okkernoten worden bovenaan in de kegel gekraakt.

     

    Noten zijn uitstekend voor de gezondheid, zo besluit immers de radicaal nieuwe voedingspiramide van de Harvard school of Public health. Een dagelijkse portie noten kan het risico van cardiovasculaire aandoeningen zoals tromboses en onregelmatig hartritme halveren. Daarnaast helpen noten ook tegen gewichtspijnen en halen ze de slechte cholesterolwaarden naar beneden. Vijftien noten per dag eten is een richtwaarde. Met name hazelnoten, okkernoten en amandelen worden geroemd voor hun heilzame kwaliteiten.

     

    De notenkraker van Drosselmeyer is zonder meer een mooi gedesignd en functioneel object dat thuishoort op elke feesttafel en bovendien eenieders gezondheid ten goede komt. RVH.

    www.ghecom.be

     

     

    03-10-2006 om 18:05 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fonds lacroix

     

     

    Van amateurkok tot topchef … met de fonds van Lacroix!

     

     

    Vraag aan 100 chefs wat hét geheim achter een grote keuken is, en ze zullen bijna allemaal hetzelfde antwoord geven: een goede fond.  Een fond is een sterk ingekookte bouillon op basis van vlees, groenten of vis, al dan niet verrijkt met kruiden en specerijen. Omdat een goede fond absoluut noodzakelijk is als basis voor een lekkere saus, een smakelijke soep of een stoofpotje, investeren professionele koks heel veel tijd in de juiste samenstelling en bereiding ervan. Voor iedereen die echter geen twee dagen de tijd heeft om zijn eigen fonds te trekken, bieden de acht uitgebalanceerde fonds van Lacroix een uitstekend alternatief.

     

    Tel het belang van een goede fond op bij de complexe werkwijze om hem te bereiden, en je weet onmiddellijk dat bijna iedereen die achter het fornuis plaatsneemt, op zoek moet naar een alternatief voor de zelfbereide fonds.

     

    Binnen dit productgamma bestaat er een enorme keuze, die kwalitatief echter sterk kan verschillen en dus de smaak van een gerecht erg kan beïnvloeden. Lacroix biedt een sterk alternatief en garandeert een positieve invloed op de originele smaak van de ingrediënten. De hoeveelheid toegevoegd zout speelt daarbij een belangrijke rol, alsook de andere verse specerijen, groenten en vlees- of visextracten die bij de samenstelling van de Lacroix-fonds worden gebruikt.

     

    De absolute topper is de kalfsfond, die onder meer geschikt is om alle witte en lichtbruine sauzen te maken zoals bordelaise-, jagers- of duivelssaus. De runder-, gevogelte-, vis- en groentefond vormen eveneens een ideale basis voor allerlei sauzen, maar passen ook perfect in soepen of stoofpotjes. De groentefond is de enige vegetarische fond in het gamma van Lacroix. Deze fond werd gemaakt op basis van zeven verschillende groenten die stuk voor stuk een verfijning betekenen voor rijstschotels, groentesoepen en groenteterrines. Iets gespecialiseerder zijn de wild-, kreeft- en lamsfond die zorgen voor een typisch aroma om de gerechten op smaak te brengen.

    Dit assortiment van Lacroix leent zich bovendien uitstekend om barbecuevlees te marineren of als smakelijk alternatief voor fondue-olie. RVH.

     

    Receptsuggesties:

    Eend à l’anglaise:

    Nodig : 6 eendenborstfilets, 200 gr trostomaten, 1 dl sinaasappelsap, 1,5 dl appelsap, zout en peper, 1 eetlepel bessengelei, 1 dl wildfond Lacroix, bindmiddel en 1 dl slagroom.

    Bereiding: Pel de trostomaten en zorg dat de zaadjes verwijderd zijn - Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes - Bedek een ovenschotel op de bodem volledig met de stukjes tomaat - De stukken eendenborst met peper en zout bestreken in de ovenschotel aanbrengen - Meng het sinaasappelsap, appelsap en de wildfond van Lacroix, giet dit mengsel over de eendenborst in de ovenschotel - De oven goed voorverwarmen. - Dek de ovenschaal goed af - De eend gaar laten worden gedurende ruim 40 minuten – Breng de saus verder op smaak met de bessengelei en de slagroom. Bind tenslotte de saus met bindmiddel.

     

    Kalfsmedaillon met amandelsaus:

    Nodig: 400 ml kalfsfond Lacroix, 100 g mange-tout/peultjes, 4 wortelen in schijfjes gesneden, 1 eetlepel boter of margarine, 4 witloofstronkjes, peper, zout, nootmuskaat, sap van ½ citroen, 2 eetlepels olijfolie, 4 kalfsmedaillons, 50 g amandelpoeder en 200 ml verse room.

    Bereiding: Was de mange-tout/peultjes en de wortelen en stoof ze in een eetlepel boter – Snijd de witloofstronkjes doormidden en bak ze in de olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en citroensap – Bak de medaillons in olijfolie en kruid met peper en zout. Hou ze samen met de groenten warm in een voorverwarmde oven op 80°C – Voeg het amandelpoeder toe aan de Lacroix-kalfsfond, breng het aan de kook, zeef het vocht en laat het met de room verder inkoken. Op smaak brengen met wat peper en zout  Snijd de medaillons in fijne reepjes en schik ze in waaiervorm op het bord – Giet de saus over het kalfsvlees en schik vervolgens de groente op het bord – Als versiering kunt u ook een gestoofd peertje met veenbessen toevoegen en wat amandelschilfers over de rand van het bord strooien. Smakelijk.

     

     

    03-10-2006 om 17:50 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe zeeuwse oesters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ter zee, en nu ook te land: de nieuwe oogst Zeeuwse oesters!

     

     

    De nieuwe oogst Zeeuwse oesters werden op 27 september in Yerseke aan land gebracht! De kotter YE29 haalde de eerste kor met de nieuwe, driejarige Zeeuwse oesters op uit de Oosterschelde. Een select gezelschap van kenners kon de eerste exemplaren al proeven, en dit met veel enthousiasme. De kwaliteit is prima en de smaak is vol en verfijnd zilt. Tijd dus om met de nieuwe oogst Zeeuwse oesters aan wal te gaan!

     

    Volgens de Producentenorganisatie Oesters is er nu al veel belangstelling voor de nieuwe oogst in België, Nederland en Italië. Er worden in de Zeeuwse Oosterschelde en de Grevelingen twee soorten oesters gekweekt; de Zeeuwse oester en de platte oester. De laatste jaren is de productie van de Zeeuwse oesters (creuses) zeer sterk gestegen. De jaarlijkse productie van de Zeeuwse oesters ligt op circa 40 miljoen stuks. De productie van de zeer exclusieve platte oesters bedraagt 2,5 miljoen stuks. Nederland is nu, na Frankrijk, het tweede oesterexporterende land binnen de Europese Unie.

    De stijging van de afzet is vooral te danken aan de verdere professionalisering van de kweekmethodes en de speciale aandacht bij de verwerking van het product. Daardoor neemt de kwaliteit alsmaar toe, en verbetert bijgevolg ook de concurrentiepositie. De vraag naar Zeeuwse oesters stijgt niet alleen in restaurants, maar ook in supermarkten en viswinkels. Verkooppieken zijn vooral de feestdagen en Valentijnsdag. Met de steeds beter wordende kwaliteit van de Zeeuwse oesters is jammer genoeg ook de prijs lichtjes de hoogte ingegaan, toch blijkt bij de overgrote meerderheid van de consumenten de kwaliteit de bovenhand te halen op de prijs.

     

    België boven!

    Belgen zijn de grootste oester-eters! Maar liefst de helft van de hele Nederlandse productie wordt naar België geëxporteerd. Raar genoeg wijst onderzoek uit dat de Nederlanders zelf nog vrij onbekend zijn met de oesterconsumptie. Algemeen worden oesters door de consument beschouwd als een uniek, traditioneel product. De populariteit in Nederland kent eveneens een stijgende curve, de Nederlandse verkooppieken lopen nagenoeg parallel met de Belgische pieken.

     

    Oesters zijn terecht een absolute toppers tijdens de feestdagen. De symboliek van de stijgende export van zowel de Zeeuwse oesters als de meer exclusieve platte oesters naar België werd dit jaar niet met een ‘oesterridder’ bekroond, wat niet wegnam dat de Leuvense burgemeester Louis Tobback door Bram Verwijs als oesterambassadeur naar voren werd geschoven. Ter bekroning van deze titel kreeg Louis Tobback een kistje verse oesters aangeboden. RVH.

    03-10-2006 om 17:50 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.streekproducten vlam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    STREEKPRODUCTEN.

     

    De stuurgroep streekproducten van VLAM heeft opnieuw enkele typische producten aan zijn erkenninglijst toegevoegd.

     

    Specifiek gaat het over volgende producten:

     

    Oost-Vlaams kerstbier van brouwerij Slaghmuylders met als merknaam ‘Slagmuylder’s kerstbier’, gebrouwen voegens een meer dan 30 jaar oude traditie. www.witkap.be

     

    West-Vlaamse lukken – dunne en knapperige wafeltjes - van de Biscuiterie Jules Destrooper met als merknaam Natuurboterwafels. Deze lukken worden gebakken volgens een recept uit 1890. www.destrooper.be

     

    Poperingse mazarinetaart van Banketbakkerij Sansen met merknaam ‘echte poperingse Mazarinetaart’. Vermeldingen van deze taart die regelmatig bij rouwmaaltijden en diverse ‘pastoorsconferenties’ op tafel verscheen stammen uit 1885.

     

    Meer info over de Vlaamse streekproducten op www.streekproduct.be

     

    03-10-2006 om 17:48 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.food discovery of india

    Food discovery of India.

     

    In het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel loopt van 7 oktober tot 21 janauri 2007, het “festival of India” waarbij dans en “Tejas”, de eeuwig scheppende energie, het hele najaar bezoekers in vervoering brengen. In de marge van dit evenement nodigt Sheraton Brussels hotel & towers twee grote chefs uit New Delhi en Pondichery uit om hier het grootste festival van de Indische keuen op touw te zetten dat onze hoofdstad sinds jaren heeft gekend.

     

    Het verrukkelijke Indië van de Maharadja’s, het geheime Indië van Kerala en Kasjmir, het mystieke Indië van de uitlopers van de Himalaya… ze komen allemaal aan bod van 5 tot 16 oktober 2006 tijdes het ‘food discovery of India festival’.  Dit evenement staat onder het beschermheerschap van de Indische Ambassade in Brussel en zijne Excellentie Dipak Chatterjee. Het galadiner vindt plaats op 6 oktober en de gasten kunnen dan naast de rijke culinaire specialiteiten ook genieten van het gemaskerde dansspektakel van de Chhaw group.

     

    Elke avond tussen 5 en 16 oktober pakt het Sheraton hotel & towers in een aangepast muzikaal kader uit met Indische specialiteiten, bereid door de twee chefs die speciaal voor dit festival naar Brussel overkwamen. Gaurav Varshney zwaait de scepter in het Ashok Palace hotel in New Delhi, terwijl Manak Ghand aan het roer staat van de keuken in het Ashok Palace hotel in Pondichery. Eveneens tussen 5 en 16 oktober, pakt het restaurant Crescendo tijdens de middag uit met een aantal Indische specialiteiten die als lunchsuggestie worden aangeboden. RVH.

    Restaurant Crescendo Sheraton hotel & towers – Rogierplein Brussel -  tel 02.224 34 20

     

    03-10-2006 om 17:47 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaams logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuw logo en communicatiestrategie voor Vlaanderen in het buitenland

     

     

    Als Vlaams minister van Buitenlands Beleid wil Geert Bourgeois Vlaanderen internationaal profileren als een moderne, dynamische natie, open op de wereld. Daar hoort ook een aangepaste communicatiestrategie bij. Vooralsnog bestond er echter zelfs geen ‘beeldmerk’ of logo voor de promotie van Vlaanderen in het buitenland. Dinsdag bracht minister Bourgeois daar verandering in. Op een persconferentie onthulde de minister een gloednieuw ‘beeldmerk’ of logo van Vlaanderen voor alle buitenlandcommunicatie. Het zal niet alleen gebruikt worden door de Vlaamse overheidsinstellingen die in het buitenland communiceren (Toerisme Vlaanderen, FIT, Vlam…), ook andere Vlaamse organisaties en private spelers zullen het desgevraagd kunnen gebruiken.

     

    Met een multimediapresentatie illustreerde de buitenlandminister het ontstaan van het logo, de boodschap erachter, de concrete toepassingen, enkele originele promotiegadgets, een huisstijlhandboek... Maar tegelijkertijd kondigde hij ook nog andere communicatie-initiatieven aan, gericht op buitenlanders. Zo benadrukte Bourgeois dat de lancering van het nieuwe logo enkel de symbolische eerste steen vormt van een assertieve communicatiestrategie ter promotie van Vlaanderen. Hij maakt ook nog werk van o.a. een eenduidigheid in de kernboodschappen van de Vlaamse overheidsdiensten die in het buitenland actief zijn, grafische eenvormigheid (bvb. op het vlak van websites), een ‘Wegwijsgids’ voor buitenlandse bezoekers, een gratis krant of magazine voor buitenlanders….

     

    Waarom een logo?

    Het belang van een goede beeldvorming van Vlaanderen in het buitenland kan nauwelijks worden overschat. Hoe men in het buitenland over ons denkt, is immers bepalend voor onze economische en politieke relaties, voor de investeringen in ons land, voor ons toerisme, voor de interesse in ons cultureel en wetenschappelijk aanbod... Kortom, voor alles wat de Vlamingen de wereld te bieden hebben.

    Vlaanderen heeft natuurlijk al een vlag. Een vlag is echter een historisch en tijdloos gegeven. Ze is onveranderlijk en wordt van generatie op generatie overgeleverd. Een logo, daarentegen, is eigentijds en kan mee evolueren met de trends en smaken van elk tijdperk.

    Met dit logo wil minister Bourgeois Vlaanderen internationaal profileren als een sterk, hedendaags ‘merk’. En dit op een herkenbare en eenvormige manier. Een ‘nationaal merk’, zeg maar, voor een brede waaier aan producten en diensten van en uit Vlaanderen.

     

    Voor en door wie?

     

    Het nieuwe logo is specifiek ontworpen voor de communicatie en promotie van Vlaanderen in het buitenland. Tot op heden communiceerden diverse Vlaamse overheidsdiensten in het buitenland los van en naast elkaar, met een grote variëteit in huisstijlen en kernboodschappen. Daarom werd het logo ontworpen als gemeenschappelijk element in hun merkidentiteit en in hun bestaande communicatie.

     

    In de praktijk zal het nieuwe logo grafisch ondergeschikt zijn aan het eigen, bestaande logo van de organisatie of de dienst. Als sublogo vormt het een kwaliteitsvol herkomstlabel, een ‘appellation d’origine’, dat zegt: “Dit is van Vlaanderen.” Tegelijkertijd positioneert het Vlaanderen als modern en dynamisch, met een rijk en gevarieerd aanbod.

     

    Dit nieuwe logo is dus niet het logo van de Vlaamse overheid, maar wel van Vlaanderen. Net daarom kan het in de toekomst ook gebruikt worden door elke Vlaams organisatie of dienst die daarom verzoekt. Daarvoor kunnen ze terecht op de website www.vlaanderen.be/internationaallogo waar ook meer duiding gegeven wordt over het logo.

     

    Het probleem van de gemeenschappelijke lading werd opgelost door niet te focussen op één troef, maar net op het rijke gevarieerde aanbod dat Vlaanderen te bieden heeft op een kleine oppervlakte. Die grote variëteit wordt geïllustreerd door de verschillende puzzelstukken in alle kleuren en vormen. De combinatie van een bekend en historisch Vlaams symbool, de Vlaamse Leeuw, met moderne, warme kleuren verwijst dan weer naar Vlaanderens rijke verleden én onze toekomstgerichtheid.

     

    De slagzin

     

    Een Vlaanderen dat zichzelf gerespecteerd wil weten in zijn identiteit, respecteert vanzelfsprekend ook zijn doelgroep. En dus werd de slagzin in vier talen ontworpen: Vlaanderen past je perfect, Flanders fits you, La Flandre vous va bien, Flandern passt zu dir.

     

    In elke taalversie wordt de lezer persoonlijk aangesproken: je, you, vous en dir, wat men in marketingtermen ‘client centred’ noemt. Geen slagzin dus die opschept over hoe groots, rijk of geweldig Vlaanderen wel is, maar een onmiddellijke aanspreking met de vriendelijke belofte ”dat het tussen u en Vlaanderen klikt”. Wat u ook zoekt, Vlaanderen heeft het in huis. Een korte, eenvoudige belofte, rechttoe rechtaan, gemakkelijk uit te spreken en te begrijpen.

     

    De slagzin sluit in elke taalvariant ook aan op het logo: zoals bij een puzzel vallen ook voor de doelgroep de stukjes in elkaar. RVH.

    www.vlaanderen.be/internationaallogo

    03-10-2006 om 08:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ierland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op ontdekkingstocht in Noord-Ierland: de hoogtepunten

     

     

     

    Noord-Ierland is meer dan Belfast alleen. Een rijk cultureel erfgoed, imposante landschappen, attracties en adembenemende kusten behoren eveneens tot dit deel van het Groene Eiland. Redenen genoeg om een trip naar het Noorden te plannen en van de schoonheid en de warmte van deze plek te genieten.

     

    Enkele hoogtepunten:

     

    Causeway Coast

     

    Het meest Noordelijke punt van Ierland, 'Causeway Coast' behoort tot de topattracties van het eiland en werd uitgeroepen als UNESCO Werelderfgoed. Duizenden jaren waren nodig om deze spectaculaire kustlijn te maken tot wat ze vandaag is. De Giant's Causeway is een geologisch wonder, één van de meest bijzondere rotsformaties die er bestaan op aarde. Een ideale plek om uit te waaien tijdens een flinke wandeling, om te genieten van het prachtige uitzicht tijdens een fietstocht of te relaxen.

     

    Belfast Maritime Heritage

     

    Iedereen kent het verhaal van de Titanic, maar dat het grootste en meest luxueuze schip ooit gebouwd werd in Belfast door 'Harland and Wolff' is meestal niet geweten. Toen in 1909 de bouwwerken van start gingen, was Belfast één van de grootste havens ter wereld en leider in een aantal industrieën, waaronder ook scheepsbouw. 3 jaar lang werkten meer dan 14.000 mensen aan deze grootste trots van Belfast. Ondanks het feit dat de Titanic in 1912 - 5 dagen nadat het schip voor het eerst uitvaarde - naar de zeebodem zonk, denkt de stad Belfast met trots terug aan dit stukje geschiedenis.

     

    Dit vertaalt zich enerzijds in historische excursies, tentoonstellingen en musea zoals de Titanic tentoonstelling in het 'Ulster Folk & Transport' museum die het hele jaar bezocht kan worden. Anderzijds zijn er ook familieattracties zoals een Titanic boottrip op de Lagan rivier of het alombekende 'Titanic Made in Belfast Festival'. Sinds enkele jaren zet dit festival de sites en de mensen in de kijker die verbonden zijn of waren aan de Titanic. Het festival gaat door in het voorjaar en omvat onder andere bustours, boottrips en georganiseerde familiewandelingen.  RVH.

     

    Voor meer informatie over Ierland kunt u telefonisch contact opnemen met Tourism Ireland op het nummer 02/ 275 01 71 of een e-mail sturen naar info.be@tourismireland.com of surfen naar www.discoverireland.com

     

     

    03-10-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!