Inhoud blog
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coups de coeur: vignobles et signatures
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Club des Grands Domaines, een groepering van 16 familiales wijnbedrijven uit evenveel Franse regio’s, zorgt buiten de traditionele oogstperiode, regelmatig voor speciale attenties. Met de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht worden thans een aantal ‘hartenbrekers’ in de kijker geplaatst. In een viertal artikelen brengen we een overzicht van de hartenbrekers die ook op de Belgische markt aanwezig zijn.

    Oubollig misschien, maar we openen met de witte wijnen: Symphonie de Novembre 2013, Jurançon van Domaine Cauhapé, Confidentielle 2013 Côtes de Provence Blanc, Domaine Saint André de Figuières en Château de Tracy 2013, Pouilly Fumé, Château de Tracy.

    Symphonie de Novembre:

    Sterke en complexe wijn die in de neus zorgt voor gedroogd en gekonfijt fruit, mooi omhuld door fijn gegrilde en getoaste accenten. In de mond ontwikkelt de wijn zich vol overgave met toetsen van citrus, geel fruit en fijne kruiden.

    Wijn 100% Petit Manseng met rendement van 28hl/ha en manuele oogst in kleine volumes. Is een perfecte wijn als aperitief, mi-cuit van ganzenlever, gebakken ganzenlever met appel en druif, geitenkaas, nougat desserts en tarte tatin. Prijs TTC domein 19.20€. Verkrijgbaar bij Werco in Oostende.

    Confidentielle 2013 Côtes de Provence Blanc:

    De goudkleurige schitteringen in het glas, geven in de neus een expressieve en elegante wijn met exotische toetsen en accenten van citrus die zich vermengen met gegrilde, lichte vanille accenten. Zorgt in de mond voor een opvallende frisheid met vette en fruitige toetsen die op het smaakpalet samenvloeien met houtfruit. Biedt een overvloedige, sensuele en lange afdronk. Een rijke, complexe en originele wijn met lange bewaarmogelijkheden.

    Deze wijn, 100% Rolle ( Vermentino) wordt selectief geoogst op percelen met ondergrond van sist. Is de perfecte compagnon bij terrine van ganzenlever, blauwe kazen of paté. Prijs TTC domein 27.30€. Beschikbaar bij Espace Vin Genappe.

    Château de Tracy 2013 Pouilly Fumé:

    In het glas een eerder lichte kleur die opgevrolijkt wordt door accenten van emerald en mooie glinsteringen. In de neus leuke accenten van buxus en pompelmoes, vuursteen, wijngaardperzik en brugnon ( perziksoort). In de mond aangenaam met leuke aciditeit, erg frisse en duidelijke expressie van pompelmoes en groene citroen.

    Een wijn 100% sauvignon geoogst van wijnstokken van minstens 28 jaar oud die perfect past bij oesters, frituur van vis met karpertjes en béarnaise en tong meunière. Prijs TTC domein 19€. Beschikbaar bij Christians wijnhandel Bilzen, NV De Clerck Kortrijk, Sprl La Bonne bouteille Orp le grand, Magnus wijnen Deurne en La route du Vin Brussel. www.vsclub.com

     

    12-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams hotel The Neighbour's Magnolia

    AMSTERDAMS HOTEL THE NEIGHBOUR’S MAGNOLIA INTRODUCEERT ‘INSPIRE CANVASES’ CONCEPT

    Hotelgasten creëren eigen kunstwerk van licht in hun hotelkamer

    Het Amsterdamse boutiquehotel The Neighbour’s Magnolia introduceert ‘Inspire Canvases’ in al haar hotelkamers. Op deze canvassen kunnen gasten met een laserpen een lichtkunstwerk maken op een leeg canvas, dat uit zichzelf na enkele minuten weer verdwijnt. Inspire Canvases is een initiatief van de behavioral design kunstenaars Micah Kessel en Tristan Hupe, bekend van de in De Wereld Draait Door gepresenteerde real life game room in hartje Amsterdam: Sherlocked - The Amsterdam Escape Room. Inspire Canvases is omarmd door de creatieve eigenaren van Hotel The Neighbour’s Magnolia die altijd op zoek zijn naar onverwachte initiatieven. Het project werd symbolisch tijdens de derde editie van het Amsterdam Light Festival op 27 november gelanceerd.

    Kunst in hotelkamers: Micah Kessel over de Inspire Canvases samenwerking: “We willen mensen op een bijzondere manier inspireren. Daar past de beleving in een boutiquehotel als The Neighbour’s Magnolia heel goed bij.” Volgens Thomas Gulikers, Hotel Manager, past de samenwerking goed bij onze hotelfilosofie om op een creatieve manier nieuwe concepten op te zetten: “Het project sluit haarfijn aan bij de beleving in onze hotelkamers. Alles wat er staat en hangt heeft een onverwachte twist, van onze unieke heruitvinding van de kledingkast en de muurrekjes waar allerlei nuttige en onnuttige items aan hangen, tot aan de aanwezigheid van knuffelhond Sparky.”

    Ruimtes inspireren: Behavioral design duo Micah Kessel (VS) en Tristan Hupe (NL) staat vooral bekend als de oprichter van Sherlocked - Mystery Experiences. Speciaal voor The Neighbour’s Magnolia ontwikkelden zij de Inspire Canvases. Wat The Amsterdam Escape Room en het concept Inspire Canvases in de hotelkamers met elkaar te maken hebben? Tristan Hupe: “Behavioral design gaat over het uitlokken van nieuw en creatief gedrag in mensen. Zowel The Amsterdam Escape Room als de Inspire Canvases halen het kind in je naar boven en dagen je uit creatief met je omgeving om te gaan.” Je maakt een kunstwerk op het canvas door met een laserpen te bewegen waarna op magische wijze de lichtstrepen blijven staan. Dit kunstwerk verdwijnt vanzelf weer na ongeveer 10 minuten.

    Amsterdam Light Festival: De lancering van Inspire Canvases valt samen met de derde editie van het Amsterdam Light Festival dat op 27 november van start ging. Tijdens dit vijftig dagen durende lichtfestival wordt de gehele historische binnenstad gedecoreerd met lichtkunstwerken. Tijdens het festival kunnen niet alleen Inspire Canvas lichtkunstwerken in de hotelkamers gemaakt worden: ook niet-gasten kunnen -zodra het donker genoeg is - aan de slag in de LivingRoom van het hotel.





    11-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afternoon tea

     

    Vanaf 26 november verwelkomt Bar Amigo andermaal de chocoladeliefhebbers op zijn originele ‘Chocolate Afternoon Tea’. Op het menu staat een heerlijke selectie van thee, koffie, warme chocolademelk of chocolade-infusies met pralines en andere lekkernijen van Pierre Marcolini.

    Voor de Bourgondiërs staat een glaasje champagne koud om van deze ervaring een sprankelend moment te maken. Elke woensdag en vrijdag speelt een getalenteerde harpiste elegante achtergrondmuziek waardoor de gesofisticeerde sfeer van Bar Amigo net dat tikkeltje extra krijgt.





    10-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creƫer je eigen foie gras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Voor de feestdagen pakt Colruyt uit met een leuke variant van de gekende foie gras: foie gras in terrine Maistres Occitans, die je zelf kan klaarmaken en op smaak brengen naar believen!

    De lever wordt in verpakking verkocht, maar de afwerking doe je zelf. Haal de foie gras, een uur op voorhand uit de koelkast in de verpakking. Besprenkel de lever eventueel met 2 cl. porto of armagnac aan beide kanten. Leg de eendenlever in een terrine met deksel en duw goed aan. Bak 40 minuten au bain-marie in een op 150° voorverwarmde oven.

    Duw het geheel na het bakken goed aan en verwijder het overtollig vet. Laat afkoelen op kamertemperatuur en plaats het nog 1 à 2 dagen in de koelkast. Nadien is je eigen foie gras klaar om geserveerd te worden. Smakelijk!

    Meer info: www.colruyt.be

    10-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.450 hopplukkers brouwen samen hun Palm hop select

    Brouwerij PALM nodigde op 31 augustus jl. 450 gasten uit om haar eigen geteelde hop in Steenhuffel te plukken. Het was in oktober 2011 dat de brouwerij, in haar eigen hoptuin nabij kasteel Diepensteyn, 800 hopplanten aanplantte. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc.

    De hopoogst van 2014 werd, eind augustus, voor de tweede keer samen met publiek geplukt ! PALM beloofde de hopplukkers uit te nodigen om getuige te zijn van het brouwen en om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. Op dinsdag 2 december was het zover, de plukkers kregen de kans samen met de PALM- brouwers effectief te komen brouwen én te proeven ! De plukkers gingen samen met sterren chef Viki Geunes (’t Zilte **) en Jan Toye, passioneel brouwer van PALM Belgian Craft Brewers, aan de slag. Nadien werd iedereen getrakteerd op de eerste PALM HOP SELECT ‘oogst 2014’, gebrouwen met de eigen geplukte hop. Philippe Wagman van Camembière uit Aartselaar, Zytholoog & Kaasmeester (2de kaasspecialist van België 2014) zorgde voor een excellente beer & cheesepairing. In 2015 staat de publieke hopoogst op zondag 30 augustus gepland.

    PALM HOP SELECT:

    Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase ‘late hopping’. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ‘finishing touch’! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ‘dry hopping’ genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt.PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.

    www.palmhopselect.be - www.palm.be





    09-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre et vacances Andorra

    PIERRE & VACANCES OPENT 3 NIEUWE VAKANTIEVERBLIJVEN IN ANDORRA

     

    Andorra, een droombestemming voor uw wintervakantie met het gezin of met vrienden. Opening van 3 nieuwe Pierre & Vacances-residenties voor het winterseizoen 2014-2015: Andorra Ransol, Andorra Bordes d’Envalira en Andorra Peretol.

    Het Prinsdom Andorra telt 65 bergtoppen van meer dan 2100 m waar wintersporters volop kunnen genieten van eindeloze skipistes en de gezonde berglucht. Het dwergstaatje in de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje, biedt een prachtige natuur in een uitermate bergachtig gebied met hoge pieken en smalle valleien. Dé ideale bestemming voor al wie houdt van sport en ontspanning.

    Grandvalira, het grootste skigebied van de Pyreneeën op 1710 tot 2640 m hoogte. De drie nieuwe residenties liggen vlakbij dit prachtige skigebied. Snowboarders, aanstormend skitalent of doorgewinterde skiërs zullen hun ogen niet geloven: 210 km bewegwijzerde afdalingen, 118 pistes voor elk niveau, freestylezones, skischolen en sneeuwtuinen voor de allerkleinsten. Een droombestemming voor bergliefhebbers, die er zowel in de winter als in de zomer aan hun trekken komen.

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Ransol : Deze nieuwe residentie in El Tarter ligt in een beschermd natuurgebied op 1710 m hoogte, op slechts 1,5 km van de skilift naar Grandvalira, en is met zijn 210 km aan pistes het grootste skigebied van Andorra. Het complex bestaat uit 42 comfortabele appartementen met 1 slaapkamer (4 personen) of 2 slaapkamers (6 personen). Het moderne interieur ademt een sfeer van rust en ontspanning. De meeste appartementen beschikken over een balkon of een terras met uitzicht op de bergen.

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Bordes d’Envalira: Deze residentie is gelegen op 1800 m hoogte in het gehucht Bordes d’Envalira, op 2,5 km van het centrum van het gehucht Soldeu en de skilift naar het Grandvalira skigebied. Het complex telt 70 volledig uitgeruste verblijven: van studio’s voor 2 personen tot appartementen met 4 slaapkamers (8 personen).

    Residentie Pierre & Vacances Andorra Peretol : Deze residentie vinden we terug in het centrum van het gehucht Bordes d’Envalira, op 2,5 km van het skistation en de skilift die u naar het Grandvalira skigebied brengt. Het complex bestaat uit 33 ruime, comfortabele appartementen met 1 slaapkamer (4 personen) of 2 slaapkamers (6 personen).

    Sinds de opening van Andorra El Tarter, in 2013, telt Pierre & Vacances 4 vakantieverblijven in Andorra, een droombestemming voor wintersporters. Het skigebied van Grandvalira telt 210 km aan pistes geschikt voor alle niveaus. www.pierreetvacances.be

    09-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAO zet reservatie van hotels en trips in de Oostkantons online

    Vanaf eind november 2014 kunnen de websitebezoekers van het Toeristisch Agentschap Oost-België www.eastbelgium.com online verblijfplaatsen en trips in de Oostkantons reserveren. Hiermee is het Toeristisch Agentschap Oost-België een pionier, want ze zijn het eerste toeristisch overkoepelend orgaan, dat aan hun partnerbedrijven een online-service aanbiedt.

    „De prioriteit van onze investering in een online-reservatiesyssteem is het toeristisch aanbod aanpassen aan het reservatiegedrag van de gasten“, zei de TAO-directrice na de officiële start van de nieuwe service op 24 november 2014. „Studies hebben uitgewezen dat meer dan 80% van de gasten hun reizen op internet zoekt en er ook de voorkeur aan geeft ze op die manier te boeken. Daarom leek het ons belangrijk om de partnerbedrijven van het Toeristisch Agentschap Oost-België een professionele service met directe reservatie via internet ter beschikking te stellen”, verklaarde ze verder.

    In de startfase zijn er ongeveer 30 van de 169 partnerbedrijven online beschikbaar. Er kunnen hotels, vakantiewoningen, bed & breakfast, campings maar ook trips zoals een uitstap naar de blauwsteenmijnen van Recht of activiteiten in het vrijetijdscentrum Tomberg Rodt gereserveerd worden. Op langere termijn is het de bedoeling dat alle partnerbedrijven online gereserveerd kunnen worden.

    Zoeken en boeken : Tot nu toe konden accommodaties en trips op de TAO-website www.eastbelgium.com enkel via een emailaanvraag geboekt worden. Nu kan er via de nieuwe reservatiebutton op de homepagina of via de rubriek „accommodatie & gastronomie“ een datum ingegeven worden en op die manier onmiddellijk naar vrije overnachtingsmogelijkheden gezocht worden. Een nieuwe zoekfunctie maakt het dan verder mogelijk om te filteren op classificatie, inrichting, service, sportmogelijkheden of typische criteria voor de Oostkantons (bed+bike, kwaliteitslabels voor de Oostkantons, ... ) enz. Al deze informatie is op de website beschikbaar in het Duits, Frans en Nederlands.

    Naast de toekomstmogelijkheden voor de partners hoopt het Toeristisch Agentschap Oost-België ook op een verdere stijging van het bezoekersaantal van zijn website. Op dit moment werden op www.eastbelgium.com dagelijks 3500 tot 4000 paginaconsultaties (800-1000 gebruikers) geregistreerd. Uit een enquête bleek dat 53% van de klanten de aanbiedingen „wandelen zonder bagage“ en „fietsarrangementen“ via internet ontdekt hebben. Naast het downloaden van mountainbike GPS-routes is het grote aantal gebruikers van de online-wandelrouteplanner „GO-Eastbelgium“ een bevestiging van de strategie om verder in de internet-technologie te investeren.

    09-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidaire soep van exko - zondag 14 december Brussel

    EXKi blijft zijn eigen waarden trouw. Na het succes van de eerste Solidaire Soep vorig jaar op 15 december, wordt de tafel dit eindejaar opnieuw gedekt. De actie vindt plaats op zondag 14 december 2014 in het EXKi-restaurant, Beursplein 2, 1000 Brussel. Afspraak van 15 tot 18 uur.

    EXKi organiseert voor de tweede maal een ludieke en hartverwarmende actie, zodat iedereen de minstbedeelden een beetje warmte kan schenken in de vorm van een kom warme soep. Door deze solidariteitsactie kunnen EXKi-klanten zichzelf (her)ontdekken en samen een emotioneel moment beleven.

    Schrijf je in, iedereen mag meedoen! Er moeten dus heel veel groenten gewassen, geschild en gesneden worden om een heerlijke soep klaar te maken die vervolgens door Thermos Operatie aan de ingang van metrostation Kruidtuin wordt uitgedeeld aan mensen die het elke avond moeilijk hebben.

    Een mooie gelegenheid om samen te delen en een menslievend en hartverwarmend moment te beleven. Bovendien houdt EXKi een paar verrassingen klaar voor jong en oud. Er is ook fairtrade biokoffie voor elke deelnemer, en... dat alles met een vrolijke noot muziek!

    Help een geëngageerde vereniging: Thermos Operatie. Thermos Operatie begon in december 1987 op initiatief van enkele scoutsleiders. Ze waren onder de indruk van de benarde situatie van daklozen in het station en besloten ze elke avond thermossen met warme koffie en broodjes te brengen. Vandaag lossen maar liefst dertig vrijwilligersteams elkaar af tussen 1 november en 30 april om de daklozen van Brussel een maaltijd en warme drank aan te bieden.

    Deelnemen aan dit event rond Solidaire Soep is heel eenvoudig: Inschrijven kan via de website http://qlic.it/97751 of via de Facebookpagina van EXKi

    EXKi Beursplein 2 1000 Brussel

    Praktische informatie: Alle praktische informatie over EXKi is te vinden op de website: www.EXKi.com - www.operationthermos.be







    08-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agende Belle France naar Belvilla

    Extra focus op bestemming Frankrijk

     

    Frankrijkexpert Agence Belle France wordt onderdeel van Belvilla, specialist in vakantiehuizen. Dat zijn Monique van der Stap – eigenaar en oprichtster van Agence Belle France – en Bjørn Berg-Andersen – directeur van Belvilla – overeengekomen. Voor Belvilla betekent dit een extra focus op de populaire vakantiebestemming Frankrijk. Agence Belle France vindt in deze vergaande samenwerking een sterke partner.

    Kwart meer vakantiehuizen in Frankrijk. Frankrijk is al jarenlang een favoriete vakantiebestemming, vooral in de zomermaanden. Eén op de tien boekingen bij Belvilla wordt vastgelegd op bestemming Frankrijk en dit aantal groeit. Dat vormt de voornaamste reden voor de samenwerking. In de praktijk betekent dit dat Belvilla de komende maand de vijfhonderd vakantiehuizen van Agence Belle France – kortweg ABFrance – toevoegt. Deze karaktervolle woningen variëren van comfortabele gîtes tot luxe villa’s en liggen verspreid over gans Frankrijk met een concentratie in de Provence/Côte d’Azur. Het Franse Belvilla-aanbod groeit daardoor met bijna een kwart en verdubbelt zelfs in de regio Provence/Côte d’Azur.

    Nieuwe huizen online bij start boekingsseizoen: Belvilla-directeur Bjørn Berg-Andersen meldt: “Met de ervaring, kennis en het aanbod van Agence Belle France zijn wij ervan overtuigd een goede partner gevonden te hebben. Deze uitbreiding helpt ons nog beter tegemoet te komen aan de wensen van onze gasten. We streven ernaar om de vakantiehuizen van Agence Belle France voor de kerst op onze website te presenteren. Op die manier kunnen vakantiegangers al bij de start van het boekingsseizoen de nieuwe Franse vakantiehuizen reserveren.”

    De samenwerking is voor Agence Belle France een bekroning op het twintigjarig jubileum. Monique van der Stap van Agence Belle France vertelt: “Na twintig jaar is het tijd om het stokje over te dragen met betrekking tot het managen van het bedrijf. Als Frankrijkexpert blijf ik nauw betrokken bij het Franse aanbod van Belvilla. Door deze samenwerking kan ik mij volledig focussen op het onderhouden van de contacten met huiseigenaren, het op peil houden van de kwaliteit van de vakantiehuizen en het werven van nieuwe huizen. Onze gasten bieden we hiermee continuïteit en een nog grotere professionaliteit. Onze huiseigenaren zullen op hun beurt profiteren van een sterke toename van boekingskansen. Ik kijk dan ook vol vertrouwen naar de toekomst.” Belvilla: www.belvilla.be

    08-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BergHOFF en harry & Olga (s) pannen samen

    Voortaan staat de Harry & Olgapan op nummer één ten huize Schurmans. De Russische schone houdt het graag vetvrij. Harry is dol op versgebakken spek. Keukenspecialist BergHOFF beantwoordt hun vragen met één pan. Resultaat? De Harry & Olgapan is geboren en wordt nu al getipt als ideaal eindejaarscadeau!

    Het idee voor de pan ontstond tijdens een gezellige babbel tussen zaakvoerster Hilde Rutten en Olga Zalenko en ontpopte zich iets later tot de lancering van een nieuw product. De Harry & Olgabraadpan is een klasbak want ze bestaat uit twee sterke materialen: roestvrij staal en gegoten aluminium. In combinatie met de solide, gegoten roestvrij stalen handgrepen spreken we dus terecht van een duurzaam kwaliteitsproduct.

    What’s in it for Olga? Olga bakt voortaan vetvrij in haar eigen pan. Dankzij de innovatieve, milieuvriendelijke en fernokeramische antiaanbaklaag, is vet gebruiken overbodig. Zo kan de mooie Olga zonder problemen haar strakke lijn behouden. Bovendien bevat het materiaal geen giftige stoffen of schadelijke materialen, wat onze gezondheid en het milieu dan weer ten goede komt. Deze pan is bruikbaar op elk fornuis en ovenvast tot 320°C.

    What’s in it for Harry? De braadpan met doorsnede van 26cm is geknipt om lekkere stukken spek te bakken. Het oog wil ook wat volgens Harry, dus BergHOFF stak de Harry&Olgapan in een modieus jasje. De gekleurde binnenkant in blauwgrijs valt meteen op. Vervaardigd uit 3 mm dik aluminium is elke Earthchef braadpan afgewerkt met een handige, stijlvolle handgreep. De glanzende afwerking zorgt ervoor dat de braadpan ontegensprekelijk een plaats verdient in elke keuken.

    Wie de braadpan cadeau wil doen of ze liever zelf een mooie plaats in de keuken geeft, kan terecht bij Selexion. Prijs :€62.90 - www.berghoffworldwide.com







    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TravelXenarjo: nieuw reisaanbod voor 40-ers en 50-ers

    Samenwerking tussen Davidsfonds Cultuurreizen, Joker Reizen en Intersoc. Een complementair aanbod van topreizen voor generatiegenoten: cultuur, natuur, avontuur, actief of ontspanning.             Online platform www.travelxenarjo.be met, behalve de reizen, ook ervaringen van anderen en interessant leesvoer.

    Negen op de tien Vlamingen wil meer op reis gaan en zegt dat hun geluk daarvan afhangt. Bij vijftigplussers kriebelt die reismicrobe nog het meest, maar ze vinden niet vlot een aanbod op maat. Dat blijkt uit de Trendbarometer 2015, een onderzoek bij duizenden Belgen. Om een zo breed en divers mogelijk reisaanbod te bieden aan die groeiende groep reizigers, sloegen Davidsfonds Cultuurreizen, Joker en Intersoc de handen in elkaar en bouwden ze een gezamenlijk reisplatform uit. Ze deden dat binnen de coöperatieve onderneming Xenarjo en ook Omnia Travel en Westtoer sloten zich aan.

    Het reisaanbod van de vijf partners is complementair maar weerspiegelt tegelijk hun eigen karakter. De gemeenschappelijke deler is dat ze allemaal een unieke ervaring bieden, met gelijkgestemde generatiegenoten en met een kwaliteitsvolle organisatie. “De reisformules overlappen echter niet, maar vullen elkaar perfect aan.”, verklaart Johan Smeuninx, directeur van Davidsfonds Cultuurreizen. “Davidsfonds Cultuurreizen legt zijn focus op cultuur, terwijl Intersoc de klemtoon legt op gezellig ontspannen. Joker zet dan weer meer in op actieve en avontuurlijke ontdekking.”

    Deze samenwerking is uitzonderlijk in de Belgische reissector en ze krijgt verder stevig vorm via een gezamenlijke reischeque, die bij elke partner kan gebruikt worden om een reis te boeken. De cheques kun je bestellen voor een bedrag naar keuze, waarmee je dan weer bijvoorbeeld een familielid of collega een flink duwtje in de rug kunt geven om een droomreis waar te maken. De cheques hebben een waarde van 100 tot 1.000 euro en zijn eenvoudig via de website te bestellen.

    De reizen die aangeboden worden onder de koepel TravelXenarjo staan los van het reguliere aanbod van Davidsfonds Cultuurreizen. Veertigers en vijftigers blijven uiteraard meer dan welkom op de reizen die Davidsfonds Cultuurreizen in de brochures en op www.davidsfonds.be/cultuurreizen aanbiedt.

    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele decembermaand Friesland in feestelijke kerstsferen

    Bezoek kerstmarkten met straattheater, ijsbaan, live muziek en winterse lekkernijen

    Nog even een weekendje weg voor de jaarwisseling? In Friesland zit je er rond de kerst warmpjes bij. In december duiken namelijk in verschillende dorpen en steden in gezellige kerstmarkten op die je gegarandeerd in de kerstsferen brengen.

    Kerstfair Dokkum: kerstmarkt in Dickensstijl: Op 12 december barst het feest los in Elfstedenstad Dokkum in Noord-Oost Friesland. Die dag wordt de historische binnenstad omgetoverd tot magische kerstfair aangekleed met duizenden lichtjes, brandende vuurtonnen, een grote levende kerststal en diverse live Dickensacts voor het nostalgische kerstgevoel. In de kerken luister je naar kerstverhalen en koren en op straat zing je mee met de muzikanten onder het genot van een glaasje échte Dickenswinterdrank (mulled cider). Ook kijk je je ogen uit bij het zien van alle bekende figuren uit de verhalen van Charles Dickens op de markt. Kraampjes vol kerstartikelen, winterse woonwaren en lekkernijen als gepofte kastanjes en vers gerookte zalmforel maken de kerstfair in Dokkum helemaal compleet.

    Kerstdorp Leeuwarden: kerstmarkt met ijsbaan en circus: Het weekend van 13 en 14 december is Leeuwarden aan de beurt. De oude (en stijlvolle) gevangenis de Blokhuispoort maakt zich dan op voor een sfeervol kerstfeest. Op een van de binnenplaatsen komt een ijsbaan met echt ijs en daar omheen wordt een kerstdorp gebouwd waar je onder meer taarten, lijnzaadolieproducten, sjaals, kerststukjes, wintersportkleding, cadeautjes en kerstdecoratie kunt kopen. Kinderen halen hun hart op bij het kerstcircus in het cellencomplex en leven zich uit bij de verschillende schaats-clinics die worden georganiseerd. Op vrijdag 12 december kom je vanaf 16:00 uur alvast in de stemming op de Tiroler vrijmibo (vrijdagmiddagborrel), waar je verkleed in je Tiroler pakje en met een biertje of glühwein in je hand het weekend inluidt.

    Kerstmarkt Harlingen: sfeervol sprookje aan de Zoutsloot: De Zoutsloter kerstmarkt is na tien jaar niet meer weg te denken uit Harlingen. De meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden met meer dan 200 kraampjes die langs de sprookjesachtig verlichte gracht prijken. Het festijn vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 december. Doe alle benodigde kerstinspiratie op bij de vele kramen vol kerstdecoratie, kleding en ambachtelijke winterlekkernijen en kom in de feeststemming met gevarieerde live optredens van muziekbands, koren en straattheateracts. Vergeet niet om binnen te kijken bij de bewoners van de pittoreske huisjes langs de Zoutsloot. Bijna alle bewoners hebben hun woonkamer omgetoverd tot de mooiste kerstetalages. Frieslands enige echte zeehavenstad Harlingen is die dag een waar winterparadijs waar je zeker in nostalgische kerstsferen komt. www.beleeffriesland.nl









    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lacanche, coup de foudre of Coup de feu?

    De gietijzeren kookplaat ‘coup de feu’ en de sudderoven doen alle culinaire harten sneller slaan. Met koude dagen in het vooruitzicht kunnen we maar beter hartverwarmende maaltijden op tafel toveren. De Coup de feu plaat van Lacanche is hier de ideale vervanger van de ‘Leuvense stoof’ en laat je schotels rustig garen. Ook de sudderoven is een duizendpoot tijdens de drukke feesten: van borden warmen tot slow cooking!

    De Coup de feu plaat is een geëmailleerde gietijzeren plaat die verwarmd wordt door een gasbrander met een hoog vermogen (5kW). De praktische mogelijkheden zijn eindeloos. In eerste instantie leent de Coup de feu zich perfect tot het langzaam klaarmaken van bijvoorbeeld gevogelte en wildragouts, zonder risico van aanbakken. Het gietijzer verzamelt en houdt immers de warmte gelijkmatig onder het plaatoppervlak, waardoor bereidingen volgens de temperatuur aanbraden, sudderen of warm gehouden worden.

    Maak je een heus menu klaar voor je gasten? Dan kan je tegelijkertijd meerdere potten en pannen op de zijkant van de plaat zetten om ze warm te houden. In het centrum van de plaat is het het warmst, naar de zijkant toe mindert de warmte. Zelfs voor de fervente wokkers is er goed nieuws. Haal je de middelste ronde uit de plaat, verschijnt er een plekje voor de Lacanche wokring. Laat je de wokring weg, dan kan je perfect vlees dichtschroeien boven de 5kW brander. De geëmailleerde Coup de feuplaat is makkelijk in onderhoud, mocht de culinaire chaos toeslaan…

    Stilletjes sudderen

    Is alles klaar maar wil je de lekkernijen nog even warmhouden? Dat kan met de Lacanche sudderoven. Deze garingsoven kan op 4 standen staan tussen 40 en 110°C. Dankzij het vermogen van 950W is er een constante warmte, zonderpieken, wat ideaal is voor fragiele gerechten. Ook om deeg te laten rijzen of aan slow cooking te doen van vlees of soep kan je bij deze oven terecht. Alvorens al dat lekkers te serveren, warm je ook best je borden even op!

     







    06-12-2014 om 17:47 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter Ć  la Demeyere

    In het najaar verplaatst het leven zich naar binnen. En wat is er gezelliger dan samen aan tafel te zitten? Demeyere schotelt je winterse kost voor met een sappige steak van hertenkalf… én de juiste keukentips voor een onweerstaanbaar resultaat.

    Multifunction, bakken op hoog niveau : Met de veelzijdige Multifunction-pannen van Demeyere ga je voor het beste bakresultaat – van vlees en aardappelen over het sauteren van groenten tot een heerlijke tarte-tatin. De pannen zijn ideaal om ingrediënten eerst aan te kleuren op het vuur en daarna rustig verder te laten garen in de oven. Beschikbaar in Ø 20, 24, 28 en 32 cm - Richtprijs: vanaf 149 euro, incl. btw

    Conische sauteuse, allesbehalve geschift: Geen winters gebraad zonder lekkere jus of saus! De conische sauteuse Atlantis van Demeyere is een onmisbare keukenhulp: voor delicate sauzen, het inkoken van vloeistoffen of smakelijke suddergerechtjes. Het verschil zit in de bodem. En dat vertaalt zich bij Demeyere in innovatief 7 PlyMaterial® tot aan de rand, voor een perfecte warmtespreiding. Vergeet schiften en aanbranden! De speciale ronding aan de binnenzijde maakt het roeren en luchtig kloppen ook een stuk makkelijker. Richtprijs: 159 euro, incl. btw

    Torenrasp, schaaf je keukenkunsten bij: Een rasp in de keuken maakt heel wat gerechten verrassender en verfijnder. En al zeker als je rasp 6 zijdes telt. De Cuisipro-torenrasp laat je variëren van fijn over grof tot extra grof, naast de duo, parmezaan en extra brede schaaf. Combineer met een slimme glijvlaktechnologie met uniek groevenpatroon, en je raspt meer met minder moeite. Richtprijs: 59 euro, incl. btw

    Toolbox, opgeruimd opgeborgen: Dilemma in de keuken: hulpjes zoals lepels en kloppers heb je graag bij de hand, maar mogen tegelijk niet rondslingeren… Met de opbergbox van Zwilling J.A. Henckels heb je een slimme oplossing: de vierkante toolbox in bamboe bergt alle keukenhulpen veilig en overzichtelijk op én biedt een stijlvol alternatief voor het traditioneel ophangsysteem aan de muur. Beschikbaar in 2 formaten: 11 x 11 cm, 16 x 16 cm (met uitneembare verdeling). Richtprijs: vanaf 22,95 euro, incl. btw

    Cocotte, sappig stoven met druppels: Niets gezelliger in het najaar, dan samen aan tafel zitten rond een stoofpotje. En wie stoven zegt, kan niet om Staub heen. Na de gekende cocottes met ‘picots’ brengt het Franse designmerk een revolutionair vervolg met het besprenkelingssysteem Chistera. Deze gietijzeren braadpannen hebben een unieke druppelstructuur voor een nieuwe en zachte manier van stoven. Richtprijs: vanaf 169 euro, incl. btw

     





    06-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Razendsnel reserveren met Resengo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Moet jij ook vaak puzzelen om alle toffe activiteiten geregeld te krijgen? Dan moet je dringend Resengo leren kennen. Gedaan met over en weer bellen, mailen, chatten… om een datum te vinden om dat gezellig etentje met vrienden te plannen. Resengo regelt datum en plaats met één muisklik.

    Resengo maakt het leven makkelijker. Dat mag je gerust letterlijk nemen want in no time is Resengo uitgegroeid tot hét reserveersysteem in België. Logisch, want zowel aanbieders als gebruikers zijn enthousiast over het sociaal media-platform dat toelaat om in één muisklik culinair tafelgenot, een relaxerend wellnessarrangement of een afspraak in dat hippe kapsalon vast te leggen. Uniek aan Resengo is dat je alles kunt reserveren waar je zin in hebt. Op één plaats. Er is dus geen apart portaal voor tandartsreserveringen, een ander om wellness te boeken of nog een ander voor workouts met een persoonlijke coach. Je vindt alles overzichtelijk samen. Uiterst praktisch dus, dat overschrijdend reserveerplatform van Resengo.

    Je surft naar www.resengo.com en kiest uit het ruime aanbod. Vooral qua restaurants is er keuze te over. Een chic diner in het Hof van Cleve? Zelf de creaties van The Jane beoordelen? In de zevende hemel komen door de culinaire kunsten van Kobe Desramault? De sterrenzaken vind je hier allemaal bij elkaar. Maar ook als je een lastminute reservering bij een gezellig restaurant bij jou in de buurt wil of je bent in de mood voor een specifieke keuken, vind je op Resengo je gading. Dankzij het feedbacksysteem zie je trouwens meteen wat je vrienden ervan vonden.

    Het ideale restaurant gevonden? Resengo toont je in real time hoeveel plaatsen er nog vrij zijn. Je kan meteen online reserveren en krijgt prompt een bevestiging. Gezellig uit eten met vrienden? Ook dat wordt eenvoudiger met Resengo. Via de sociale tools kun je anderen uitnodigen bij de reservatie die je hebt gemaakt. Of start een ‘Let’s go’ op om een datum te prikken die voor iedereen past.

    Sociale en praktische tools. Was je uitje een succes? Deel dat dan met je andere vrienden. Als beloning krijg je punten die je later inwisselt voor waardebonnen. Zo kun je voor minder geld nog meer genieten van de leuke dingen in het leven. Kiezen wordt alvast moeilijk want Resengo bundelt echt véél verrassende belevingen. In één-twee-drie regel je bijvoorbeeld een weekendje weg in een toffe B&B, een wellnesservaring om helemaal zen van te worden of een afspraak met topkinesist Lieven Maesschalk. Probeer alle handige tools van Resengo zelf eens uit. Zoveel keuze kan immers niet anders dan inspireren. www.resengo.com

    06-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Perla opent 'men' store in Milaan

    De eerste winkel van La Perla die uitsluitend gewijd is aan de mannen, opent de deuren in hartje Milaan. Deze winkel, ruim 100m² groot met dubbele vitrine besteedt aandacht aan het ondergoed, loungewear, nachtkledij en strandkledij en opent met de lente/zomercollectie 2015. Met deze nieuwe store komt La Perla meer dan tegemoet aan de groeiende vraag van de mannelijke klanten.

    Het architecturale design en interieur van grijze en lichtblauwe tinten, gekoppeld aan donkerder schakeringen is het werk van architect Roberto Baciocchi die tevens het nieuwe La Perla boetiek designconcept voor zijn rekening neemt. Afgezien van het feit dat de nieuwe winkel uitsluitend mannencollecties aanbiedt, werden bij de inrichting reeds gekende elementen aangewend die verwijzen naar de luxe, uitstraling en design dat in de damescollecties wordt weergevonden.

    Aansluitend bij deze eerste mannenwinkel in Milaan, opent La Perla nog voor het jaareinde identieke uitsluitend mannelijke units in Burlington Arcade in Londen en Plaza 66 in Shanghai. Bovendien zullen de mannencollectie ook te koop worden aangeboden in La Perla flagships in Rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs, in Zurich in de Storchengasse en op Madison Avenue in New Y





    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness center Aquamarijn, Belgiƫ's beste!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards 2014, in San Marco Village te Antwerpen, werd Wellness Center ‘Aquamarijn’ uit Lanaken gekozen tot: ‘beste wellness center van België’.

    Uit 20 voorgeselecteerde centra en na 5 Mystery Visits door professionals uit de branche, werd ‘Aquamarijn’ gekozen als de onbetwiste nummer 1. Het Wellness Center wordt geroemd vanwege uitblinken in gastvrijheid, klantvriendelijkheid, service, dienstbetoon naar de gast en management

    Manager Micha Soors: ‘Ik ben zo fier…wat een prachtige beloning voor de dagelijkse inspanningen die mijn team en ik doen om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen. In 2010 behaalden we ook al deze prijs, maar nu is het een extra bevestiging dat we op de juiste weg zijn, voordat we onze nieuwbouw gaan openen’.

    Wellness Center ‘Aquamarijn’ maakt onderdeel uit van Hostellerie La Butte aux Bois | Relais & Chateaux (www.labutteauxbois.be ) te Neerharen - Lanaken en omvat hiernaast: 41 hotelkamers & suites, bistro Gourmand 'Binnenhof', gastronomisch restaurant ‘La Source’ en een achttal salons voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europcar zet strategie duurzame ontwikeling verder

     

    In januari 2014 ondertekenden Europcar, marktleider in de Europese autoverhuursector en een belangrijke speler op het vlak van mobiliteit, en WeForest, een internationale vzw die als lid van het VN-Wereldpact strijdt tegen de opwarming van de Aarde, een akkoord dat de Europcar-klanten de kans biedt financiële steun te bieden aan een uniek project: het planten van bomen in de woestijn. Vandaag kondigt Europcar dan ook trots aan dat er dankzij de steun van die klanten reeds 12.920 bomen werden aangeplant in Burkina Faso, samen goed voor een opname van zo'n 6 ton CO².

    Europcar biedt zijn klanten bij de reservatie van een voertuig (via eender welk kanaal: internet, telefoon of een agentschap) de mogelijkheid om met een CO²-compensatie t.w.v. € 0,50 de aankoop van bomen voor de Burkinese woestijn te steunen. Voor elke boom die door de klanten wordt betaald, koopt Europcar er bovendien een extra boom bij. "De klimaatsveranderingen zijn in Burkina Faso bijzonder voelbaar. We waren dan ook meteen te vinden voor het WeForest-project, dat het kwetsbare gebied wil beschermen door er bomen te planten. Het project kadert bovendien perfect in onze milieu-aanpak," vertelt Marcus Bernhardt, Commercieel Directeur van de Europcar-groep.

    De inzet van Europcar voor het milieu: De samenwerking met WeForest vult het MVO-beleid van de Europcar-groep aan. Het milieucharter van Europcar, dat in 2008 door Bureau Veritas werd gecertificeerd, werd in juni 2012 voor drie jaar hernieuwd en vormt en heuse leidraad voor het milieubeleid van de groep. De 7 Europese filialen van de Europcar-groep (in Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk) kregen bovendien een ISO 14001-certificering voor hun bijdrage aan het milieubehoud en hun inspanningen om vervuiling te voorkomen. Daarnaast biedt Europcar zijn klanten een milieuvriendelijk wagenpark aan, met elektrische voertuigen en hybride modellen. In oktober 2014 bedroeg de gemiddelde CO²-uitstoot in het Europcar-wagenpark 119,7 g/km.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghent, clarinet capital 2015

    Door Latemse kunstenaar Wim De Prez ontworpen beeld maakt klarinet als muziekinstrument toegankelijker bij het grote publiek

    Topklarinettist Eddy Vanoosthuyse en beeldhouwer-schilder Wim De Prez onthulden een reuzeklarinet, het officiële beeld van “Gent, Clarinet Capital 2015” een internationaal, muzikaal project rond de klarinet. Het originele, kleurrijke en grappige logo en reuze-uitwerking ervan verenigen de ambitie om de derde editie van de “International Clarinet Competition” verder uit te bouwen tot de meest prestigieuze internationale wedstrijd rond het instrument, met de vaste wil om de klarinet alomtegenwoordig te maken in het Gentse straatbeeld en bij het grote publiek.

    Een internationaal concours van het niveau van de Elisabethwedstrijd met 130 topklarinettisten, een Europees festival met tal van grote musici, maar ook allerlei activiteiten om de klarinet in het Gentse straatbeeld te brengen, met deze en nog vele andere activiteiten wordt Gent in 2015 resoluut de internationale hoofdstad van de klarinet. Om niet alleen de ingewijden uit de muziekwereld maar ook het grote publiek te informeren over en te laten genieten van het ambitieuze project, ontwikkelde de Oost-Vlaamse kunstenaar Wim De Prez een origineel en leuk beeld en logo als symbool voor “GHENT, CLARINET CAPITAL 2015”.

    Voor topklarinettist, leraar aan het Gentse Conservatorium en stuwende kracht achter het project, Eddy Vanoosthuyse, beantwoordt het beeld perfect aan de ambitie van het project : “In Gent wordt in 2015 voor de derde maal een internationale klarinetwedstrijd en voor de tweede maal een Europees klarinetfestival georganiseerd. De vorige edities trokken alvast de aandacht van de topmusici en ingewijden, maar gingen aan het grote publiek voorbij. Dit symbool moet ons helpen om de interesse van een veel bredere doelgroep op te wekken”.

    Het orgelpunt van Ghent Clarinet Capital 2015 loopt van 7 tot en met 19 april 2015 en gaat door in de Miry Concertzaal van het Conservatorium. Het omvat de derde editie van de International Clarinet Competition Ghent . Deze ‘Koningin Elisabethwedstrijd voor klarinet’ bestaat uit vier rondes. De finales vallen op 17 en 18 april en worden begeleid door het Brussels Philharmonic en het Litouwse Ciurlionis String Quartet. De jury, eveneens onder voorzitterschap van Gunther Broucke bestaat uit solisten en pedagogen aan internationale orkesten en universiteiten. Op het programma eveneens het vijfde European Clarinet Festival met concerten, masterclasses, clinics en optredens door diverse topsolisten en -ensembles.

    Met dit project ambieert Eddy Vanoosthuyse om van Gent op termijn de internationale hoofdstad van de klarinet te maken. “We willen niet alleen het gotha van de klarinettisten verzamelen rond deze unieke wedstrijd en concerten en master classes door internationale beroemdheden laten plaatsvinden, maar de klarinet ook letterlijk in het straatbeeld brengen”, verklaart Eddy Vanoosthuyse.

    Tijdens de internationale Klarinetwedstrijd vinden meerdere topevenementen plaats die een hulde brengen aan het instrument : 15 april 2015 : in samenwerking met Ballet van Vlaanderen zal er een concert doorgaan met als thema ‘De Grote Oorlog’. Tijdens dit concert zal er een première zijn van een nieuwe compositie geschreven door componist Piet Swerts. 16 april 2015: Gentse componisten Lucien Posman, Johan Duijck en Bart Picqueur, brengen een speciaal voor die gelegenheid gecomponeerd werk waarin de klarinet telkens als solist op de voorgrond treedt samen met het Vlaams Radiokoor gedirigeerd door Johan Duijck. 17 en 18 april 2015 finale avonden van de internationale klarinetwedstrijd met Brussels Philharmonic. 19 april 2015 : slotconcert met als centrale figuur Nicolas Piovani.

    Met de aanwezigheid van Nicola Piovani op deze Internationale klarinetwedstrijd, haalt de organisatie een absolute wereldtopper van de filmmuziek naar Gent. Piovani, die in 2000 bekroond werd met een Oscar voor de beste filmmuziek voor La Vita e Bella en onder andere samenwerkte met wereldberoemde regisseurs zoals Federico Fellini, schreef gedurende zijn carrière de muziek voor meer dan 130 films.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penthouse Art Space

    Hotel BLOOM! & de Harlan Levey Projects Galerij stellen voor: ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma

     

    Hotel BLOOM! en de Harlan Levey Projects Galerij stellen met trots hun samenwerking voor; een nieuw ‘artistiek residentieel’ programma, als antwoord op de culturele bezuinigingen en de gevolgen van de financiële crisis voor artistieke producties over de hele wereld. Elke maand krijgt een kunstenaar, galerij of curator een plaats om te wonen en werken alsook ondersteuning bij evenementen en communicatie.

    De presidentiële suite wordt omgetoverd tot ‘Penthouse Art Space’. Tijdens de jaren ’70 en ’90 was deze ruimte, die zich op de 9e verdieping van het hotel bevindt, een presidentiële suite waar beroemde gasten, zoals Michael Jackson of president Ronald Reagan, verbleven. Over de jaren heen werd het een minder decadente ruimte die niet langer verhuurd werd. In 2014 werd deze verdieping heropend als een kunstruimte die zowel nationaal als internationaal talent de mogelijkheid geeft om te wonen, werken en tentoon te stellen.

    Art’n BLOOM! Kunst en creatieve levensstijl maken deel uit van de Hotel BLOOM!-identiteit. Sinds de opening van het hotel is het de bedoeling om kunstenaars, en op hun beurt gasten, tegemoet te komen door een frisse, inspirerende en unieke omgeving beschikbaar te stellen. Kunst definieert het hotel en het hotelmanagement vindt het belangrijk om kunst te ondersteunen als wederdienst.

    ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma. In september 2014 werkten Penthouse Art Space, Design September en 6 internationale ontwerpers samen om dit residentieel programma op te starten en dit na een erg succesvolle tentoonstelling en een reeks voorstellingen in april 2014 tijdens Art Brussels. Van oktober 2014 tot september 2015 biedt Penthouse Art Space graag de mogelijkheid aan kunstenaars, curatoren en galerijen uit het VK, Polen, de VS, Italië en België om hier te wonen en te werken.

    De eerste gasten zijn Petr Davydtchenko en zijn partner Astrid Gnosis. Petr studeerde af als master in het beeldhouwen aan het Royal College of Art te Londen en was vorig jaar vertegenwoordigd als kunstenaar bij Art Brussel. Davydtchenko en Gnosis zullen gasten uitnodigen om hen het resultaat van hun verblijf te laten ontdekken op 12 December 2014 om 19:00.

    Residentiële partners 2014/2015:

    Oktober – december 2014- Kunstenaar: Petr Davydtchenko and Astrid Gnosis (Rusland, Zweden) http://petrdavydtchenko.com

    Januari 2015: Kunstenaars: Helena Hladilovà en Namsal Siedlecky - http://www.galleriafuoricampo.com

    20 Januari tot 11 Februari, 2015: Kunstenaars: Mozart Fernandes & Mônica Rodrigues Fernandes (BRAZIL) in samenwerkinq met Beleza Design & Art www.belezadesignart.org

    Februari 2015 - http://rowingprojects.com - Voorstellingen, screenings, lezingen

    Maart 2015 - Kunstenaar: TR Ericsson (VS) - http://www.trericsson.com

    Maart, april 2015 - Kunstenaar: Radek Szlaga (Polen, in samenwerking met: http://leto.pl/en) http://radek-szlaga.tumblr.com

    April 2015 - Kunstenaar: Sergio Bromberg (Mexico) - http://www.sergiobromberg.com

    Juli 2015 - Kunstenaar: Daniel Baird (VS) - http://www.danielgbaird.com

    De Harlan Levey Projects (HLP) Galerij bevindt zich in het centrum van Brussel, in het hartje van het nieuwe galerijen- en ontwerpdistrict van de Europese hoofdstad. De galerij werkt nauw samen met een groepje internationale kunstenaars en organiseert een jaarlijks programma met soloprojecten, thematische groepstentoonstellingen, voorstellingen en gemeenschapsvorming / educatieve activiteiten. HLP verzorgt ook cruciale teksten voor klanten zoals Gingko Press (DE/VS), het VanAbbe Museum (Eindhoven), Showroom Mama (Rotterdam) en het Domein voor Kunst Kritique (Amsterdam) en biedt zo bilateraal advies aan kunstenaars, creatieve industriepartners en allerlei hedendaagse kunstcollecties.

    Hotel BLOOM! - Koningsstraat 250 - B-1210 Brussel

    www.hotelbloom.com







    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!