Inhoud blog
  • AQUALEX WIL DE WERELD VEROVEREN
  • De ultieme gids voor eindejaarsgeschenken
  • Walibi winter keert terug
  • La Maison: historisch nieuw hoofdstuk
  • DHIST'L lanceert cadeausets
  • Koken doe je samen met HEMA en Philips
  • B Corp score Weleda van 106.9 naar 120.66!
  • Hout aan het plafond terug toegestaan
  • Shiny black in de badkamer
  • Geen Black friday, wel Blue friday
  • Vitra kerstaccessoires collectie FW24
  • Healthy 'dupe' alert
  • Ernesto illy coffee award 2024
  • Ibiza-sneakers van SJ
  • Swatch holiday collection
  • Kiabi start met eigen interieurmerk
  • Claes retail group
  • Winter Efteling vol betovering
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BergHOFF en harry & Olga (s) pannen samen

    Voortaan staat de Harry & Olgapan op nummer één ten huize Schurmans. De Russische schone houdt het graag vetvrij. Harry is dol op versgebakken spek. Keukenspecialist BergHOFF beantwoordt hun vragen met één pan. Resultaat? De Harry & Olgapan is geboren en wordt nu al getipt als ideaal eindejaarscadeau!

    Het idee voor de pan ontstond tijdens een gezellige babbel tussen zaakvoerster Hilde Rutten en Olga Zalenko en ontpopte zich iets later tot de lancering van een nieuw product. De Harry & Olgabraadpan is een klasbak want ze bestaat uit twee sterke materialen: roestvrij staal en gegoten aluminium. In combinatie met de solide, gegoten roestvrij stalen handgrepen spreken we dus terecht van een duurzaam kwaliteitsproduct.

    What’s in it for Olga? Olga bakt voortaan vetvrij in haar eigen pan. Dankzij de innovatieve, milieuvriendelijke en fernokeramische antiaanbaklaag, is vet gebruiken overbodig. Zo kan de mooie Olga zonder problemen haar strakke lijn behouden. Bovendien bevat het materiaal geen giftige stoffen of schadelijke materialen, wat onze gezondheid en het milieu dan weer ten goede komt. Deze pan is bruikbaar op elk fornuis en ovenvast tot 320°C.

    What’s in it for Harry? De braadpan met doorsnede van 26cm is geknipt om lekkere stukken spek te bakken. Het oog wil ook wat volgens Harry, dus BergHOFF stak de Harry&Olgapan in een modieus jasje. De gekleurde binnenkant in blauwgrijs valt meteen op. Vervaardigd uit 3 mm dik aluminium is elke Earthchef braadpan afgewerkt met een handige, stijlvolle handgreep. De glanzende afwerking zorgt ervoor dat de braadpan ontegensprekelijk een plaats verdient in elke keuken.

    Wie de braadpan cadeau wil doen of ze liever zelf een mooie plaats in de keuken geeft, kan terecht bij Selexion. Prijs :€62.90 - www.berghoffworldwide.com







    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TravelXenarjo: nieuw reisaanbod voor 40-ers en 50-ers

    Samenwerking tussen Davidsfonds Cultuurreizen, Joker Reizen en Intersoc. Een complementair aanbod van topreizen voor generatiegenoten: cultuur, natuur, avontuur, actief of ontspanning.             Online platform www.travelxenarjo.be met, behalve de reizen, ook ervaringen van anderen en interessant leesvoer.

    Negen op de tien Vlamingen wil meer op reis gaan en zegt dat hun geluk daarvan afhangt. Bij vijftigplussers kriebelt die reismicrobe nog het meest, maar ze vinden niet vlot een aanbod op maat. Dat blijkt uit de Trendbarometer 2015, een onderzoek bij duizenden Belgen. Om een zo breed en divers mogelijk reisaanbod te bieden aan die groeiende groep reizigers, sloegen Davidsfonds Cultuurreizen, Joker en Intersoc de handen in elkaar en bouwden ze een gezamenlijk reisplatform uit. Ze deden dat binnen de coöperatieve onderneming Xenarjo en ook Omnia Travel en Westtoer sloten zich aan.

    Het reisaanbod van de vijf partners is complementair maar weerspiegelt tegelijk hun eigen karakter. De gemeenschappelijke deler is dat ze allemaal een unieke ervaring bieden, met gelijkgestemde generatiegenoten en met een kwaliteitsvolle organisatie. “De reisformules overlappen echter niet, maar vullen elkaar perfect aan.”, verklaart Johan Smeuninx, directeur van Davidsfonds Cultuurreizen. “Davidsfonds Cultuurreizen legt zijn focus op cultuur, terwijl Intersoc de klemtoon legt op gezellig ontspannen. Joker zet dan weer meer in op actieve en avontuurlijke ontdekking.”

    Deze samenwerking is uitzonderlijk in de Belgische reissector en ze krijgt verder stevig vorm via een gezamenlijke reischeque, die bij elke partner kan gebruikt worden om een reis te boeken. De cheques kun je bestellen voor een bedrag naar keuze, waarmee je dan weer bijvoorbeeld een familielid of collega een flink duwtje in de rug kunt geven om een droomreis waar te maken. De cheques hebben een waarde van 100 tot 1.000 euro en zijn eenvoudig via de website te bestellen.

    De reizen die aangeboden worden onder de koepel TravelXenarjo staan los van het reguliere aanbod van Davidsfonds Cultuurreizen. Veertigers en vijftigers blijven uiteraard meer dan welkom op de reizen die Davidsfonds Cultuurreizen in de brochures en op www.davidsfonds.be/cultuurreizen aanbiedt.

    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele decembermaand Friesland in feestelijke kerstsferen

    Bezoek kerstmarkten met straattheater, ijsbaan, live muziek en winterse lekkernijen

    Nog even een weekendje weg voor de jaarwisseling? In Friesland zit je er rond de kerst warmpjes bij. In december duiken namelijk in verschillende dorpen en steden in gezellige kerstmarkten op die je gegarandeerd in de kerstsferen brengen.

    Kerstfair Dokkum: kerstmarkt in Dickensstijl: Op 12 december barst het feest los in Elfstedenstad Dokkum in Noord-Oost Friesland. Die dag wordt de historische binnenstad omgetoverd tot magische kerstfair aangekleed met duizenden lichtjes, brandende vuurtonnen, een grote levende kerststal en diverse live Dickensacts voor het nostalgische kerstgevoel. In de kerken luister je naar kerstverhalen en koren en op straat zing je mee met de muzikanten onder het genot van een glaasje échte Dickenswinterdrank (mulled cider). Ook kijk je je ogen uit bij het zien van alle bekende figuren uit de verhalen van Charles Dickens op de markt. Kraampjes vol kerstartikelen, winterse woonwaren en lekkernijen als gepofte kastanjes en vers gerookte zalmforel maken de kerstfair in Dokkum helemaal compleet.

    Kerstdorp Leeuwarden: kerstmarkt met ijsbaan en circus: Het weekend van 13 en 14 december is Leeuwarden aan de beurt. De oude (en stijlvolle) gevangenis de Blokhuispoort maakt zich dan op voor een sfeervol kerstfeest. Op een van de binnenplaatsen komt een ijsbaan met echt ijs en daar omheen wordt een kerstdorp gebouwd waar je onder meer taarten, lijnzaadolieproducten, sjaals, kerststukjes, wintersportkleding, cadeautjes en kerstdecoratie kunt kopen. Kinderen halen hun hart op bij het kerstcircus in het cellencomplex en leven zich uit bij de verschillende schaats-clinics die worden georganiseerd. Op vrijdag 12 december kom je vanaf 16:00 uur alvast in de stemming op de Tiroler vrijmibo (vrijdagmiddagborrel), waar je verkleed in je Tiroler pakje en met een biertje of glühwein in je hand het weekend inluidt.

    Kerstmarkt Harlingen: sfeervol sprookje aan de Zoutsloot: De Zoutsloter kerstmarkt is na tien jaar niet meer weg te denken uit Harlingen. De meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden met meer dan 200 kraampjes die langs de sprookjesachtig verlichte gracht prijken. Het festijn vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 december. Doe alle benodigde kerstinspiratie op bij de vele kramen vol kerstdecoratie, kleding en ambachtelijke winterlekkernijen en kom in de feeststemming met gevarieerde live optredens van muziekbands, koren en straattheateracts. Vergeet niet om binnen te kijken bij de bewoners van de pittoreske huisjes langs de Zoutsloot. Bijna alle bewoners hebben hun woonkamer omgetoverd tot de mooiste kerstetalages. Frieslands enige echte zeehavenstad Harlingen is die dag een waar winterparadijs waar je zeker in nostalgische kerstsferen komt. www.beleeffriesland.nl









    07-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lacanche, coup de foudre of Coup de feu?

    De gietijzeren kookplaat ‘coup de feu’ en de sudderoven doen alle culinaire harten sneller slaan. Met koude dagen in het vooruitzicht kunnen we maar beter hartverwarmende maaltijden op tafel toveren. De Coup de feu plaat van Lacanche is hier de ideale vervanger van de ‘Leuvense stoof’ en laat je schotels rustig garen. Ook de sudderoven is een duizendpoot tijdens de drukke feesten: van borden warmen tot slow cooking!

    De Coup de feu plaat is een geëmailleerde gietijzeren plaat die verwarmd wordt door een gasbrander met een hoog vermogen (5kW). De praktische mogelijkheden zijn eindeloos. In eerste instantie leent de Coup de feu zich perfect tot het langzaam klaarmaken van bijvoorbeeld gevogelte en wildragouts, zonder risico van aanbakken. Het gietijzer verzamelt en houdt immers de warmte gelijkmatig onder het plaatoppervlak, waardoor bereidingen volgens de temperatuur aanbraden, sudderen of warm gehouden worden.

    Maak je een heus menu klaar voor je gasten? Dan kan je tegelijkertijd meerdere potten en pannen op de zijkant van de plaat zetten om ze warm te houden. In het centrum van de plaat is het het warmst, naar de zijkant toe mindert de warmte. Zelfs voor de fervente wokkers is er goed nieuws. Haal je de middelste ronde uit de plaat, verschijnt er een plekje voor de Lacanche wokring. Laat je de wokring weg, dan kan je perfect vlees dichtschroeien boven de 5kW brander. De geëmailleerde Coup de feuplaat is makkelijk in onderhoud, mocht de culinaire chaos toeslaan…

    Stilletjes sudderen

    Is alles klaar maar wil je de lekkernijen nog even warmhouden? Dat kan met de Lacanche sudderoven. Deze garingsoven kan op 4 standen staan tussen 40 en 110°C. Dankzij het vermogen van 950W is er een constante warmte, zonderpieken, wat ideaal is voor fragiele gerechten. Ook om deeg te laten rijzen of aan slow cooking te doen van vlees of soep kan je bij deze oven terecht. Alvorens al dat lekkers te serveren, warm je ook best je borden even op!

     







    06-12-2014 om 17:47 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter à la Demeyere

    In het najaar verplaatst het leven zich naar binnen. En wat is er gezelliger dan samen aan tafel te zitten? Demeyere schotelt je winterse kost voor met een sappige steak van hertenkalf… én de juiste keukentips voor een onweerstaanbaar resultaat.

    Multifunction, bakken op hoog niveau : Met de veelzijdige Multifunction-pannen van Demeyere ga je voor het beste bakresultaat – van vlees en aardappelen over het sauteren van groenten tot een heerlijke tarte-tatin. De pannen zijn ideaal om ingrediënten eerst aan te kleuren op het vuur en daarna rustig verder te laten garen in de oven. Beschikbaar in Ø 20, 24, 28 en 32 cm - Richtprijs: vanaf 149 euro, incl. btw

    Conische sauteuse, allesbehalve geschift: Geen winters gebraad zonder lekkere jus of saus! De conische sauteuse Atlantis van Demeyere is een onmisbare keukenhulp: voor delicate sauzen, het inkoken van vloeistoffen of smakelijke suddergerechtjes. Het verschil zit in de bodem. En dat vertaalt zich bij Demeyere in innovatief 7 PlyMaterial® tot aan de rand, voor een perfecte warmtespreiding. Vergeet schiften en aanbranden! De speciale ronding aan de binnenzijde maakt het roeren en luchtig kloppen ook een stuk makkelijker. Richtprijs: 159 euro, incl. btw

    Torenrasp, schaaf je keukenkunsten bij: Een rasp in de keuken maakt heel wat gerechten verrassender en verfijnder. En al zeker als je rasp 6 zijdes telt. De Cuisipro-torenrasp laat je variëren van fijn over grof tot extra grof, naast de duo, parmezaan en extra brede schaaf. Combineer met een slimme glijvlaktechnologie met uniek groevenpatroon, en je raspt meer met minder moeite. Richtprijs: 59 euro, incl. btw

    Toolbox, opgeruimd opgeborgen: Dilemma in de keuken: hulpjes zoals lepels en kloppers heb je graag bij de hand, maar mogen tegelijk niet rondslingeren… Met de opbergbox van Zwilling J.A. Henckels heb je een slimme oplossing: de vierkante toolbox in bamboe bergt alle keukenhulpen veilig en overzichtelijk op én biedt een stijlvol alternatief voor het traditioneel ophangsysteem aan de muur. Beschikbaar in 2 formaten: 11 x 11 cm, 16 x 16 cm (met uitneembare verdeling). Richtprijs: vanaf 22,95 euro, incl. btw

    Cocotte, sappig stoven met druppels: Niets gezelliger in het najaar, dan samen aan tafel zitten rond een stoofpotje. En wie stoven zegt, kan niet om Staub heen. Na de gekende cocottes met ‘picots’ brengt het Franse designmerk een revolutionair vervolg met het besprenkelingssysteem Chistera. Deze gietijzeren braadpannen hebben een unieke druppelstructuur voor een nieuwe en zachte manier van stoven. Richtprijs: vanaf 169 euro, incl. btw

     





    06-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Razendsnel reserveren met Resengo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Moet jij ook vaak puzzelen om alle toffe activiteiten geregeld te krijgen? Dan moet je dringend Resengo leren kennen. Gedaan met over en weer bellen, mailen, chatten… om een datum te vinden om dat gezellig etentje met vrienden te plannen. Resengo regelt datum en plaats met één muisklik.

    Resengo maakt het leven makkelijker. Dat mag je gerust letterlijk nemen want in no time is Resengo uitgegroeid tot hét reserveersysteem in België. Logisch, want zowel aanbieders als gebruikers zijn enthousiast over het sociaal media-platform dat toelaat om in één muisklik culinair tafelgenot, een relaxerend wellnessarrangement of een afspraak in dat hippe kapsalon vast te leggen. Uniek aan Resengo is dat je alles kunt reserveren waar je zin in hebt. Op één plaats. Er is dus geen apart portaal voor tandartsreserveringen, een ander om wellness te boeken of nog een ander voor workouts met een persoonlijke coach. Je vindt alles overzichtelijk samen. Uiterst praktisch dus, dat overschrijdend reserveerplatform van Resengo.

    Je surft naar www.resengo.com en kiest uit het ruime aanbod. Vooral qua restaurants is er keuze te over. Een chic diner in het Hof van Cleve? Zelf de creaties van The Jane beoordelen? In de zevende hemel komen door de culinaire kunsten van Kobe Desramault? De sterrenzaken vind je hier allemaal bij elkaar. Maar ook als je een lastminute reservering bij een gezellig restaurant bij jou in de buurt wil of je bent in de mood voor een specifieke keuken, vind je op Resengo je gading. Dankzij het feedbacksysteem zie je trouwens meteen wat je vrienden ervan vonden.

    Het ideale restaurant gevonden? Resengo toont je in real time hoeveel plaatsen er nog vrij zijn. Je kan meteen online reserveren en krijgt prompt een bevestiging. Gezellig uit eten met vrienden? Ook dat wordt eenvoudiger met Resengo. Via de sociale tools kun je anderen uitnodigen bij de reservatie die je hebt gemaakt. Of start een ‘Let’s go’ op om een datum te prikken die voor iedereen past.

    Sociale en praktische tools. Was je uitje een succes? Deel dat dan met je andere vrienden. Als beloning krijg je punten die je later inwisselt voor waardebonnen. Zo kun je voor minder geld nog meer genieten van de leuke dingen in het leven. Kiezen wordt alvast moeilijk want Resengo bundelt echt véél verrassende belevingen. In één-twee-drie regel je bijvoorbeeld een weekendje weg in een toffe B&B, een wellnesservaring om helemaal zen van te worden of een afspraak met topkinesist Lieven Maesschalk. Probeer alle handige tools van Resengo zelf eens uit. Zoveel keuze kan immers niet anders dan inspireren. www.resengo.com

    06-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Perla opent 'men' store in Milaan

    De eerste winkel van La Perla die uitsluitend gewijd is aan de mannen, opent de deuren in hartje Milaan. Deze winkel, ruim 100m² groot met dubbele vitrine besteedt aandacht aan het ondergoed, loungewear, nachtkledij en strandkledij en opent met de lente/zomercollectie 2015. Met deze nieuwe store komt La Perla meer dan tegemoet aan de groeiende vraag van de mannelijke klanten.

    Het architecturale design en interieur van grijze en lichtblauwe tinten, gekoppeld aan donkerder schakeringen is het werk van architect Roberto Baciocchi die tevens het nieuwe La Perla boetiek designconcept voor zijn rekening neemt. Afgezien van het feit dat de nieuwe winkel uitsluitend mannencollecties aanbiedt, werden bij de inrichting reeds gekende elementen aangewend die verwijzen naar de luxe, uitstraling en design dat in de damescollecties wordt weergevonden.

    Aansluitend bij deze eerste mannenwinkel in Milaan, opent La Perla nog voor het jaareinde identieke uitsluitend mannelijke units in Burlington Arcade in Londen en Plaza 66 in Shanghai. Bovendien zullen de mannencollectie ook te koop worden aangeboden in La Perla flagships in Rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs, in Zurich in de Storchengasse en op Madison Avenue in New Y





    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness center Aquamarijn, België's beste!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards 2014, in San Marco Village te Antwerpen, werd Wellness Center ‘Aquamarijn’ uit Lanaken gekozen tot: ‘beste wellness center van België’.

    Uit 20 voorgeselecteerde centra en na 5 Mystery Visits door professionals uit de branche, werd ‘Aquamarijn’ gekozen als de onbetwiste nummer 1. Het Wellness Center wordt geroemd vanwege uitblinken in gastvrijheid, klantvriendelijkheid, service, dienstbetoon naar de gast en management

    Manager Micha Soors: ‘Ik ben zo fier…wat een prachtige beloning voor de dagelijkse inspanningen die mijn team en ik doen om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen. In 2010 behaalden we ook al deze prijs, maar nu is het een extra bevestiging dat we op de juiste weg zijn, voordat we onze nieuwbouw gaan openen’.

    Wellness Center ‘Aquamarijn’ maakt onderdeel uit van Hostellerie La Butte aux Bois | Relais & Chateaux (www.labutteauxbois.be ) te Neerharen - Lanaken en omvat hiernaast: 41 hotelkamers & suites, bistro Gourmand 'Binnenhof', gastronomisch restaurant ‘La Source’ en een achttal salons voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europcar zet strategie duurzame ontwikeling verder

     

    In januari 2014 ondertekenden Europcar, marktleider in de Europese autoverhuursector en een belangrijke speler op het vlak van mobiliteit, en WeForest, een internationale vzw die als lid van het VN-Wereldpact strijdt tegen de opwarming van de Aarde, een akkoord dat de Europcar-klanten de kans biedt financiële steun te bieden aan een uniek project: het planten van bomen in de woestijn. Vandaag kondigt Europcar dan ook trots aan dat er dankzij de steun van die klanten reeds 12.920 bomen werden aangeplant in Burkina Faso, samen goed voor een opname van zo'n 6 ton CO².

    Europcar biedt zijn klanten bij de reservatie van een voertuig (via eender welk kanaal: internet, telefoon of een agentschap) de mogelijkheid om met een CO²-compensatie t.w.v. € 0,50 de aankoop van bomen voor de Burkinese woestijn te steunen. Voor elke boom die door de klanten wordt betaald, koopt Europcar er bovendien een extra boom bij. "De klimaatsveranderingen zijn in Burkina Faso bijzonder voelbaar. We waren dan ook meteen te vinden voor het WeForest-project, dat het kwetsbare gebied wil beschermen door er bomen te planten. Het project kadert bovendien perfect in onze milieu-aanpak," vertelt Marcus Bernhardt, Commercieel Directeur van de Europcar-groep.

    De inzet van Europcar voor het milieu: De samenwerking met WeForest vult het MVO-beleid van de Europcar-groep aan. Het milieucharter van Europcar, dat in 2008 door Bureau Veritas werd gecertificeerd, werd in juni 2012 voor drie jaar hernieuwd en vormt en heuse leidraad voor het milieubeleid van de groep. De 7 Europese filialen van de Europcar-groep (in Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk) kregen bovendien een ISO 14001-certificering voor hun bijdrage aan het milieubehoud en hun inspanningen om vervuiling te voorkomen. Daarnaast biedt Europcar zijn klanten een milieuvriendelijk wagenpark aan, met elektrische voertuigen en hybride modellen. In oktober 2014 bedroeg de gemiddelde CO²-uitstoot in het Europcar-wagenpark 119,7 g/km.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghent, clarinet capital 2015

    Door Latemse kunstenaar Wim De Prez ontworpen beeld maakt klarinet als muziekinstrument toegankelijker bij het grote publiek

    Topklarinettist Eddy Vanoosthuyse en beeldhouwer-schilder Wim De Prez onthulden een reuzeklarinet, het officiële beeld van “Gent, Clarinet Capital 2015” een internationaal, muzikaal project rond de klarinet. Het originele, kleurrijke en grappige logo en reuze-uitwerking ervan verenigen de ambitie om de derde editie van de “International Clarinet Competition” verder uit te bouwen tot de meest prestigieuze internationale wedstrijd rond het instrument, met de vaste wil om de klarinet alomtegenwoordig te maken in het Gentse straatbeeld en bij het grote publiek.

    Een internationaal concours van het niveau van de Elisabethwedstrijd met 130 topklarinettisten, een Europees festival met tal van grote musici, maar ook allerlei activiteiten om de klarinet in het Gentse straatbeeld te brengen, met deze en nog vele andere activiteiten wordt Gent in 2015 resoluut de internationale hoofdstad van de klarinet. Om niet alleen de ingewijden uit de muziekwereld maar ook het grote publiek te informeren over en te laten genieten van het ambitieuze project, ontwikkelde de Oost-Vlaamse kunstenaar Wim De Prez een origineel en leuk beeld en logo als symbool voor “GHENT, CLARINET CAPITAL 2015”.

    Voor topklarinettist, leraar aan het Gentse Conservatorium en stuwende kracht achter het project, Eddy Vanoosthuyse, beantwoordt het beeld perfect aan de ambitie van het project : “In Gent wordt in 2015 voor de derde maal een internationale klarinetwedstrijd en voor de tweede maal een Europees klarinetfestival georganiseerd. De vorige edities trokken alvast de aandacht van de topmusici en ingewijden, maar gingen aan het grote publiek voorbij. Dit symbool moet ons helpen om de interesse van een veel bredere doelgroep op te wekken”.

    Het orgelpunt van Ghent Clarinet Capital 2015 loopt van 7 tot en met 19 april 2015 en gaat door in de Miry Concertzaal van het Conservatorium. Het omvat de derde editie van de International Clarinet Competition Ghent . Deze ‘Koningin Elisabethwedstrijd voor klarinet’ bestaat uit vier rondes. De finales vallen op 17 en 18 april en worden begeleid door het Brussels Philharmonic en het Litouwse Ciurlionis String Quartet. De jury, eveneens onder voorzitterschap van Gunther Broucke bestaat uit solisten en pedagogen aan internationale orkesten en universiteiten. Op het programma eveneens het vijfde European Clarinet Festival met concerten, masterclasses, clinics en optredens door diverse topsolisten en -ensembles.

    Met dit project ambieert Eddy Vanoosthuyse om van Gent op termijn de internationale hoofdstad van de klarinet te maken. “We willen niet alleen het gotha van de klarinettisten verzamelen rond deze unieke wedstrijd en concerten en master classes door internationale beroemdheden laten plaatsvinden, maar de klarinet ook letterlijk in het straatbeeld brengen”, verklaart Eddy Vanoosthuyse.

    Tijdens de internationale Klarinetwedstrijd vinden meerdere topevenementen plaats die een hulde brengen aan het instrument : 15 april 2015 : in samenwerking met Ballet van Vlaanderen zal er een concert doorgaan met als thema ‘De Grote Oorlog’. Tijdens dit concert zal er een première zijn van een nieuwe compositie geschreven door componist Piet Swerts. 16 april 2015: Gentse componisten Lucien Posman, Johan Duijck en Bart Picqueur, brengen een speciaal voor die gelegenheid gecomponeerd werk waarin de klarinet telkens als solist op de voorgrond treedt samen met het Vlaams Radiokoor gedirigeerd door Johan Duijck. 17 en 18 april 2015 finale avonden van de internationale klarinetwedstrijd met Brussels Philharmonic. 19 april 2015 : slotconcert met als centrale figuur Nicolas Piovani.

    Met de aanwezigheid van Nicola Piovani op deze Internationale klarinetwedstrijd, haalt de organisatie een absolute wereldtopper van de filmmuziek naar Gent. Piovani, die in 2000 bekroond werd met een Oscar voor de beste filmmuziek voor La Vita e Bella en onder andere samenwerkte met wereldberoemde regisseurs zoals Federico Fellini, schreef gedurende zijn carrière de muziek voor meer dan 130 films.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penthouse Art Space

    Hotel BLOOM! & de Harlan Levey Projects Galerij stellen voor: ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma

     

    Hotel BLOOM! en de Harlan Levey Projects Galerij stellen met trots hun samenwerking voor; een nieuw ‘artistiek residentieel’ programma, als antwoord op de culturele bezuinigingen en de gevolgen van de financiële crisis voor artistieke producties over de hele wereld. Elke maand krijgt een kunstenaar, galerij of curator een plaats om te wonen en werken alsook ondersteuning bij evenementen en communicatie.

    De presidentiële suite wordt omgetoverd tot ‘Penthouse Art Space’. Tijdens de jaren ’70 en ’90 was deze ruimte, die zich op de 9e verdieping van het hotel bevindt, een presidentiële suite waar beroemde gasten, zoals Michael Jackson of president Ronald Reagan, verbleven. Over de jaren heen werd het een minder decadente ruimte die niet langer verhuurd werd. In 2014 werd deze verdieping heropend als een kunstruimte die zowel nationaal als internationaal talent de mogelijkheid geeft om te wonen, werken en tentoon te stellen.

    Art’n BLOOM! Kunst en creatieve levensstijl maken deel uit van de Hotel BLOOM!-identiteit. Sinds de opening van het hotel is het de bedoeling om kunstenaars, en op hun beurt gasten, tegemoet te komen door een frisse, inspirerende en unieke omgeving beschikbaar te stellen. Kunst definieert het hotel en het hotelmanagement vindt het belangrijk om kunst te ondersteunen als wederdienst.

    ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma. In september 2014 werkten Penthouse Art Space, Design September en 6 internationale ontwerpers samen om dit residentieel programma op te starten en dit na een erg succesvolle tentoonstelling en een reeks voorstellingen in april 2014 tijdens Art Brussels. Van oktober 2014 tot september 2015 biedt Penthouse Art Space graag de mogelijkheid aan kunstenaars, curatoren en galerijen uit het VK, Polen, de VS, Italië en België om hier te wonen en te werken.

    De eerste gasten zijn Petr Davydtchenko en zijn partner Astrid Gnosis. Petr studeerde af als master in het beeldhouwen aan het Royal College of Art te Londen en was vorig jaar vertegenwoordigd als kunstenaar bij Art Brussel. Davydtchenko en Gnosis zullen gasten uitnodigen om hen het resultaat van hun verblijf te laten ontdekken op 12 December 2014 om 19:00.

    Residentiële partners 2014/2015:

    Oktober – december 2014- Kunstenaar: Petr Davydtchenko and Astrid Gnosis (Rusland, Zweden) http://petrdavydtchenko.com

    Januari 2015: Kunstenaars: Helena Hladilovà en Namsal Siedlecky - http://www.galleriafuoricampo.com

    20 Januari tot 11 Februari, 2015: Kunstenaars: Mozart Fernandes & Mônica Rodrigues Fernandes (BRAZIL) in samenwerkinq met Beleza Design & Art www.belezadesignart.org

    Februari 2015 - http://rowingprojects.com - Voorstellingen, screenings, lezingen

    Maart 2015 - Kunstenaar: TR Ericsson (VS) - http://www.trericsson.com

    Maart, april 2015 - Kunstenaar: Radek Szlaga (Polen, in samenwerking met: http://leto.pl/en) http://radek-szlaga.tumblr.com

    April 2015 - Kunstenaar: Sergio Bromberg (Mexico) - http://www.sergiobromberg.com

    Juli 2015 - Kunstenaar: Daniel Baird (VS) - http://www.danielgbaird.com

    De Harlan Levey Projects (HLP) Galerij bevindt zich in het centrum van Brussel, in het hartje van het nieuwe galerijen- en ontwerpdistrict van de Europese hoofdstad. De galerij werkt nauw samen met een groepje internationale kunstenaars en organiseert een jaarlijks programma met soloprojecten, thematische groepstentoonstellingen, voorstellingen en gemeenschapsvorming / educatieve activiteiten. HLP verzorgt ook cruciale teksten voor klanten zoals Gingko Press (DE/VS), het VanAbbe Museum (Eindhoven), Showroom Mama (Rotterdam) en het Domein voor Kunst Kritique (Amsterdam) en biedt zo bilateraal advies aan kunstenaars, creatieve industriepartners en allerlei hedendaagse kunstcollecties.

    Hotel BLOOM! - Koningsstraat 250 - B-1210 Brussel

    www.hotelbloom.com







    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw lifestyle hotel in Maasmechelen Terhills hotel

    De hotelgroep Different Hotels opent begin 2015 het Terhills Hotel op de gelijknamige Terhills site. Dit nieuwe lifestyle experience hotel zal zich vestigen in het voormalige hoofdgebouw van de steenkoolmijn in Eisden, deelgemeente van Maasmechelen.

    Terhills Hotel, een lifestyle experience  : Het Terhills Hotel bezoek je niet, je beleeft het. Een inspirerend nieuw hotel gevestigd in het voormalige hoofdgebouw van de steenkoolmijn in Eisden, deelgemeente van Maasmechelen. Een cocktail van mode, natuur, comfort en culinair genieten zorgen voor een onvergetelijk lifestyle experience: het goede leven in zijn oorsprong.

    De neo-classicistische barokstijl van het gebouw laat het industrieel verleden herleven. Met de Franse tuinen als groene loper naar het naastgelegen Maasmechelen Village of als toegangspoort naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Zestig stijlvol ingerichte luxe kamers, waarvan zeven suites, verdeeld over vier verdiepingen. Een cosy elegante bar met loungecorners, voor een goede cappucino, creatieve cocktail, afternoon tea en zoete en hartige gerechtjes van het buffet. Spa behandelingen als gelaatsbehandelingen, manicure en relaxerende of sportieve massages - in het aanbouw zijnde wellness centrum - maken deel uit van de lifestyle experience.

    Limburgse vormgeving & interieurinrichting: Limburgse ontwerpers werden benaderd voor de realisatie. De architectuur en vormgeving zijn van de hand van Simoni Architecten (www.simoni.be) uit Hasselt die moderne en strakke lijnen hebben aangebracht in het neo-classsicistiche barokstijl gebouw. Het interieur, zoals de meubelen, home accessoires en interieur textiel, zijn verzorgd door Dôme Deco uit Dilsen-Stokkem. www.domedeco.com

    Different vergaderen bij Terhills Hotel: Terhills Hotel is een veelzijdige locatie voor zakelijke meetings. Je kunt er de natuur in voor een teambuilding of brainstorm. Wakeboarden of waterskiën bij Terhills Cablepark, een bezoek aan Euroscoop, shoppen in Maasmechelen Village Chic Outlet Shopping of een chocolade-, cocktail- of lifestyleworkshop in het hotel zijn mogelijk.

    Het projectgebied Terhills situeert zich in het noorden van de gemeente Maasmechelen, in het zuiden van de stad Dilsen-Stokkem en in de perimeter van het Nationaal Park Hoge Kempen. De site, een gebied van circa 365 ha, kent een verleden als industriële site voor mijn- en grindontginning.

    “ Zuurstof voor groei!” LRM is als impact gedreven investeringsmaatschappij de katalysator achter de herbestemming van het gebied. Het omvat een vakantiepark, kmozone, woningen, wellness en een hotel. LRM bouwt mee aan kwalitatieve communities rond de Limburgse sectorclusters. De activiteiten van LRM dragen op die manier bij tot duurzame en inclusieve jobcreatie. www.lrm.be

    Terhills Hotel - Zetellaan 68 - 3630 Maasmechelen - www.terhillshotel.com

     

    Het Terhills Hotel maakt deel uit van de van oorsprong Belgisch-Limburgse hotelgroep Different Hotels met totaal 11 hotels in Limburg en Antwerpen; Ecu Hotel Genk (1993), Hotel Atlantis Genk (2004), Eurotel te Lanaken (2006), Carbon Hotel Genk (2008) en Eburon Hotel Tongeren (2008), Mardaga Hotel As (2010), M Hotel Genk (2012), Antwerp City Center Hotel (2012), De Barrier Houthalen (2013). Different Hotels opent begin 2015 het tiende hotel, Terhills Hotel te Eisden (Maasmechelen) en in mei 2015 een budget hotel in het centrum van Hasselt. De hotels van de holding hebben elk hun eigen identiteit, zijn onafhankelijk en elk different! www.differenthotels.com

     

     





    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graindor koffie voortaan ook in cups

    Het bekende merk Graindor biedt voortaan ook koffie in cups aan, individuele porties in capsules geschikt voor Nespresso®-toestellen. ( merk van een derde partij dat niet verbonden is met Colruyt groep) De cups van het eigen koffiemerk van Colruyt Group liggen sinds kort in de rekken bij Colruyt. De klanten krijgen er tot en met 2 december een aantrekkelijke lanceringskorting van 1 euro per verpakking.

    Cups vormen een stijgend segment in de markt, en Colruyt Group wil haar klanten mee laten genieten van zijn vakkennis in koffie, in alle verschillende verpakkingsvormen. Koffie in cups is een toepassing die zeer geschikt is voor kwaliteitsvolle koffie, waarvoor ook het huismerk Graindor staat, en die alle smaken en aroma’s van de koffie bewaart.

    De groene koffiebonen die we verwerken voor de koffie in de cups, zijn zorgvuldig geselecteerd uit koffieplantages van over de hele wereld en worden door onze meester-koffiebrander verwerkt tot uitmuntende koffies. De range van « cups » bestaat uit 2 soorten Espresso en 2 varianten Lungo, voor een zachte of intense smaak, naargelang de brandgraad.

    Colruyt Group is de enige Belgische distributeur die nog zelf zijn koffie produceert. Sinds 1937 brandt, mengt en verpakt de productieafdeling een 50-tal koffiesoorten in blik, packs, filters, pads en nu dus ook in cups. Specialisten hebben er de volledige controle over het productieproces, kwaliteit en smaak en garanderen zo de beste verhouding prijs/kwaliteit

    04-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NorthSeaChefs gaan in zee met Flanders Fish Cooperative

    NorthSeachefs zijn chefs die niet alleen begaan zijn met het comfort en de verwachtingen van hun gasten. Ze waarderen alle elementen in de maritieme waardeketen die begint op zee en via reders en vissers, verder vervolgt over verkopers en chefs om uiteindelijk op het bord van de consument te eindigen. Deze chefs zien zichzelf als een kleine schakel in die keten. Het is hun zorg, bekommernis en engagement dat die keten ook in de toekomst blijft bestaan. Een zorg die door alle belanghebbenden moet gedeeld worden en Flanders Fish Cooperative is het levende bewijs dat die keten alleen maar sterker wordt.

     

    Deze coöperatieve vennootschap omvat momenteel een tiental reders die zich niet alleen engageren om de door hen gevangen vis in de klassieke distributiekanalen te brengen maar bij een tekort kunnen ze ook op de vangst van niet aangesloten reders beroep doen. Bovendien engageren ze zich om de vis exclusief met het label van NorthSeaChefs te verkopen. Dit moet de bekendheid en de vraag naar respectvol gevangen vis aanwakkeren. 

     

    Tot voor kort was er vooral een logistiek probleem om die onbekende vis ook in de bekende verkoopkanalen te krijgen. Bij nogal wat reders en vissers bestond terughoudendheid aangaande de praktische uitwerking van het gedachtegoed van de NorthSeaChefs. Voor onbekende vis krijgt men tot nu toe nog steeds een lage prijs maar er is sinds enige tijd toch een kentering. Daardoor engageerden een aantal reders zich samen met de NorthSeaChef in een samenwerkingsverband, in een coöperatieve vennootschap namelijk Flanders Fish Cooperative. Alle aangesloten reders bundelen daarbij hun krachten om de minder bekende vissoorten in de toonbank van viswinkel, marktkramer, supermarkt en groothandel te krijgen

     

    Duurzaamheid. Het is een toverwoord van de laatste jaren, het wordt te pas en te onpas gebruikt en ook al eens misbruikt. Duurzaamheid is ook een duur woord. Respect voor de natuur en wat de natuur nu voortbrengt en in de toekomst voor de volgende generaties kan voortbrengen, dat zit allemaal in dat ene woord ‘duurzaamheid’ omvat. Er zijn ook chefs die nadenken over dat begrip. Er zijn er ook die er niet alleen over nadenken maar ook zeer concreet mee bezig zijn. Een initiatief als NorthSeaChefs, een initiatief van chefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen ondersteund door een groot aantal andere chefs is, het bewijs dat ook chefs in staat zijn om een draagvlak voor meer respect kunnen creëren.

     

    Daarvoor hielden ze in 2013 de NorthSeaChefs boven de doopvont. En wel in aanwezigheid van toenmalige Minister President Kris Peeters, ook verantwoordelijk voor de Vlaamse Visserij. Het mag gezegd worden dat Filip en Rudi er in lukten om ook onder meer de overheid bij de problematiek van de onbekende Noordzeevis te betrekken. Het kan niet genoeg benadrukt worden, maar de NorthSeaChefs is een schoolvoorbeeld van hoe van onderuit een bepaalde problematiek in de actualiteit en op het voorplan wordt gebracht en ook wordt aangepakt door het debat aan te gaan.

    NorthSeaChefs, een a-commerciële werkgroep, pleit voor een mentaliteitswijziging, namelijk voor het duurzaam gebruik van onbekende, onbeminde vis, die door Belgische vissers in de Noordzee wordt gevangen. Ze willen die onbekende, onbeminde vis zoals bijvoorbeeld pieterman, hondshaai en zeekat in de belangstelling brengen door er mee te werken, door te tonen hoe lekker die vissen wel zijn, en welke mogelijkheden ze op culinair vlak bieden. Op die manier maken ze die vis gegeerd, krijgt die vis ook voor de reders en vissers meer commerciële waarde en kan op termijn de druk op de overbeviste variëteiten afnemen. En last but not least is de invoer van goedkope, smaakarme kweekvis uit exotische landen overbodig.

     

    Leden NortSeaChefs®: Filip Claeys (De Jonkman, Sint Kruis/Brugge), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Denys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F., Gent), Olly Ceulenaere (Publiek, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d’Amis, Kortrijk), Ilse D’Hooge (Libelle), Patrick Spiessens (Belgocatering, Aalst), Robrecht Wissels, Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Brussel), Kenny Bernaerts en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

     

    Voor volgend jaar hebben de NSC een aantal nieuwe vissen aan de haak geslagen. Trots kondigen ze aan dat de volgende chefs binnenkort hun team versterken: Christophe Hardiquest (Bon-Bon, Brussel), Bart Desmidt (Bartholomeus, Knokke) en Lode De Roover (Fleur de Lin, Zele). www.northseachefs.be

     

     

     

     

    04-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blender Magimix: Nieuwe kleur oranje…
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Krachtig en geruisloos, de Blender is voorzien van de BlenderMix voor perfecte emulsies, en 4 voorgeprogrammeerde functies : Smoothies, gestampt ijs, soepen en ijsdesserts. Hittebestendig glazen kom voor warme en koude bereidingen.

    Optionele accessoires : Minikom voor snelle bereidingen, kleine gerechten en gemalen specerijen.

    Mojito, citroengranité, flan met caramel, ijkoffie, courgettepuree met kervel, en voor nog meer recepten : http://www.magimix.com/be-nl/recepten

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europess kampioenschap 'écailler 2014'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorbije dagen werd op de esplanade van het Europees Parlement in Brussel het Europees kampioenschap ‘écailler’ betwist onder het peterschap van Alain Cadec, Europarlementariër en voorzitter van de commissie ‘visteelt’.

    Acht kandidaten afkomstig uit vijf landen geselecteerd op basis van de nationale wedstrijden betwistten een spannende competitie. De deelnemers uit België, Italië, Zweden, Frankrijk en Spanje moesten twee behendigheidsproeven afleggen. Vooreerst dienden ze om ter snelst, 50 creuses en 50 platte oesters te openen. Nadien moest een zeevruchtenschotel worden gepresenteerd binnen een maximale tijd van 20 minuten. Hierbij werd door de jury rekening gehouden met de creativiteit en de diversiteit van de zeevruchten en de globale presentatie.

    De jury o.l.v. Bruno Gauvain, meilleur ouvrier de France, bestond uit een zestal professionelen uit de sector, hun taak was vooral bij de zeevruchtenschotel erg moeilijk gezien de schotels enkel een nummer meekrijgen, blind jureren dus.

    Laureaat werd uiteindelijk Clément Maradon van L’Ecailler du Jutard in Lyon die eveneens de individuele winnaar werd van de zeevruchtenschotel. Ecailler Paulo Campos, Le Toucan sur Mer in Brussel behaalde een verdienstelijke 3de plaats en kreeg de bronzen medaille. Minder goed verging het Laurent Rod, Brasserie des Six Colonnes in Waterloo, die na een eerder teleurstellende prestatie in het onderdeel ‘oesters openen’ toch nog een 5de plaats kon bemachtigen.

     

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 9de kunst brengt hulde aan John Martin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het bedrijf uit Genval viert ook de komst van de Guinness Special Export. Deze stout wordt in vaten afgeleverd in België. De geschiedenis van John Martin's leest als een roman en als een succesverhaal. En vermits het bedrijf zich heeft gevestigd in het land van het stripverhaal, hoeft het nauwelijks te verbazen dat dit verhaal tegenwoordig ook in stripvorm te krijgen is.

    "Message on a Bottle" is het werk van Thomas Du Caju en Erik Verdonck. De twee auteurs nodigen hun lezer uit om zich – via een zoektocht door tijd en ruimte, tussen Dublin en Antwerpen – te laten meevoeren naar de roerige beginjaren van het bedrijf dat nu in Genval gevestigd is. Een ideale manier om het buitengewone afgelegde parcours beter te begrijpen! Het album "Message on a Bottle" is te koop in een 100-tal boekenwinkels en shops, zowat gelijkmatig verdeeld tussen België en Nederland, tegen de adviesprijs van 10,95 euro.

    Er is méér te melden dan alleen maar de verschijning van dit speciale album. John Martin's wil zich tegen het jaareinde ook uitgesproken profileren met de lancering van een volledig nieuwe versie – op vat – van de Guinness Special Export. Deze stout wordt – exclusief voor de Belgische markt! – in Dublin gebrouwen. Kenmerkend voor dit exclusieve bier zijn de delicate zoetheid, een karaktervolle toets van gebrande mout en de lange nasmaak van hop.

    De firma John Martin is sinds 1909 gevestigd in België en is bekend voor haar brede waaier van speciaalbieren (volume van 200.000 hectoliter): Gordon Finest Beers, Martin’s Pale Ale, Bourgogne des Flandres, Timmermans, McDouglas, Waterloo,... In totaal zo’n 65 verschillende en exclusieve producten. John Martin nv wordt sinds 2004 geleid door Anthony Martin. De firma verdubbelde haar omzet sinds de creatie van de "Finest Beer Selection".

    Meer informatie? Surf naar www.anthonymartin.be

     

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin: revolutionaire band zonder lucht

    MICHELIN OPENT DE EERSTE FABRIEK TER WERELD VOOR DE FABRICAGE VAN EEN REVOLUTIONAIRE BAND ZONDER LUCHT

     

    In Piedmont, South Carolina (VS) wordt de nieuwe geavanceerde fabriek voor de productie van de MICHELIN® TWEEL® — de band die nooit lek raakt – gevestigd. Michelin heeft de opening aangekondigd van een nieuwe fabriek in Noord-Amerika die de innovatieve MICHELIN® X® TWEEL® radiaalband zonder lucht gaat produceren voor commerciële toepassingen.

    Deze baanbrekende innovatie is ontwikkeld door onderzoeksteams in de Verenigde Staten. De MICHELIN® X® TWEEL® is een revolutionaire band zonder lucht en gaat veel verder dan het traditionele ontwerp van een band doordat hij de band en het wiel samenvoegt tot één solide geheel. De MICHELIN® X® TWEEL® bestaat uit een rigide naaf die via flexibele spaken van polyurethaan wordt verbonden met het loopvlak. Die bestanddelen functioneren als één geheel.

    Anders dan een conventionele band, is de MICHELIN® X® TWEEL® een “open” band die zonder lucht rijdt. Zo biedt hij een onmiskenbaar en definitief antwoord op de risico’s van lekrijden die men loopt tijdens het werk op werven en bouwplaatsen, in de landbouw en bij afvalverwerking.

    “De Tweel is een nieuw voorbeeld van de capaciteiten waarover Michelin beschikt om baanbrekende innovaties op de markt te brengen,” aldus Pete SELLECK, president van Michelin Noord-Amerika. “Het concept van de Tweel is bedacht in het Research Centre van Greenville, South Carolina. Dit is één van de drie wereldwijde technologiecentra van Michelin. De Tweel zal worden gemaakt in de omgeving van Greenville om tegemoet te komen aan een interesse en een groeiende vraag vanuit de markt.”

    Met deze nieuwe fabriek kan Michelin een boost geven aan de innovatie van de MICHELIN® X® TWEEL® SSL (stir-skeed loader), die herhaaldelijk prijzen heeft gewonnen en is bedoeld voor compacte laadmachines. Tevens kan Michelin hier een start maken met de fabricage van de nieuwe MICHELIN® X® TWEEL® TURFTM die onder de ZTRAKTM 900 serie grasmaaiers van John Deere zal worden gemonteerd.

    “De Tweel radiaalband zonder lucht is de eerste radiale oplossing zonder lucht die op de markt wordt gebracht en waarmee we een onze afstand ten opzichte van onze concurrenten kunnen vergroten. Hij bevestigt het technologisch leiderschap van Michelin als het gaat om de toekomst van de mobiliteit,” verklaart Ralph DIMENNA, directeur Michelin Tweel Technologies. “De Tweel radiaalband zonder lucht, biedt Michelin de mogelijkheid om nieuwe markten op te gaan en zichzelf breder neer te zetten op markten voor producten die bij lagere snelheden worden gebruikt. De industrie schreeuwt om oplossingen die bijdragen aan meer veiligheid en een hogere productiviteit. Het bedienen van onze klanten staat centraal in onze strategie voor succes.”

    De nieuwe fabriek in Piedmont, met een oppervlak van 12.500 m2, is de tiende fabriek van Michelin in South Carolina en de zestiende in de Verenigde Staten. De Groep zal zo een $ 50 miljoen investeren in deze nieuwe fabriek.

    De MICHELIN® X® TWEEL® werd oorspronkelijk, in 2004, als een prototype gepresenteerd op de Mondial de l’Automobile in Paris. Het is de meest geavanceerde innovatie van Michelin op het gebied van radiaalbanden zonder lucht. Tevens is de Tweel het enige commerciële aanbod dat, zonder concessies te doen, een voortdurende productiviteit kan garanderen waarbij geen onderhoud nodig is. De band is uitgevoerd met radiaaltechnologie, maar heeft geen lucht nodig.

    Daardoor wordt het risico van lekrijden geëlimineerd. Omdat ze het tijdverlies door reparaties van lekke banden willen vermijden, zijn veel industriële gebruikers op zoek naar een alternatief dat niet ten koste gaat van trekkracht, manoeuvreerbaarheid en comfort. De X® TWEEL® biedt de volgende voordelen: hij hoeft niet op bandenspanning gecontroleerd te worden, laat zich makkelijk monteren, is bestand tegen schade, zorgt voor meer comfort en minder vermoeidheid voor degene die met de machine werkt, verhoogt de productiviteit, en gaat langer mee dan een conventionele band.

    Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, auto’s, tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel-en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 111 200 mensen, en beschikt over 67 fabrieken in 17 verschillende landen. Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor Research & Development. (www.michelin.com)

     





    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonathan Olivier viskok 2015

    Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2015. Al voor de 26ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, zeetong, als hoofdingrediënt. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 24 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

    De finalisten waren: Bart Gils van restaurant Het Keizershof in Turnhout met licht gebrande zeetong “meunière”, gremolata van eekhoorntjesbrood en opgelegde citroen, puree van witte bonen en vinaigrette van crustacés; Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel met een gegrilde zeetong met emulsie van citroenverbena, structuren van aardpeer, citrus, kardemom en gekaramelliseerd witloof; Jean-Philippe Vormezeele van Restaurant Boury in Roeselare met Noordzeetong, bouchot-mossel, grijze Noordzeegarnaal en peterselie; Jonathan Oliver van Restaurant De Jonkman in Brugge met een gebakken zeetong met spitskool en pastinaak en Dimitri Van Berlo van Restaurant Chef’s Table in Burcht met Noordzeetong “ meunière” nieuwe stijl, poeder van hazelnootboter, linzen, duxelle en schuim van scheermessen en wulken, broccolipuree, coulis en krokant van peterselie, crème van citroen op een carpaccio van gemarineerde broccolistelen en licht gerookte aardappelrolletjes.

    Een professionele jury voorgezeten door NorthSeaChef Rudi Van Beylen en samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingen, beoordeelde de prestaties. Het betreft de Jeunes Restaurateurs d'Europe, Les Disciples d'Escoffier, Euro-Toques, Orde der 33 Meesterkoks van België, Meesterkoks van België en NorthSeaChefs.

    Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met zijn 'gebakken zeetong met spitskool en pastinaak'. De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een 'Vis van het jaar'-diploma, een dinerkaart voor twee personen in De Jonkman in Brugge.









    02-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.megabus.com biedt 20.000 gratis plaatsen in winterpromotie

    Megabus.com geeft gratis plaatsen weg voor reizen in Europa en het VK - Gratis plaatsen kunnen nu geboekt worden op www.megabus.com

     

    Marktleider megabus.com helpt mensen om de winterdip te bestrijden door duizenden gratis plaatsen aan te bieden op haar verbindingen in Europa en het VK. De low-budget busmaatschappij, deel van de Stagecoach Group, biedt voor de periode tussen 12 januari 2015 en 12 februari 2015 20.000 gratis plaatsen aan op haar busverbindingen in Engeland, Wales, Schotland en Europa tijdens een grote weggeefactie.

    De gratis plaatsen zijn elke week beschikbaar voor reizen van maandag tot donderdag gedurende de promotieperiode en kunnen nu geboekt worden via de megabus.com website (www.megabus.com) te bezoeken. De midweektickets zullen 60 dagen voor vertrek beschikbaar zijn om passagiers voortdurend nieuwe kansen aan te bieden om een gratis ticket te pakken te krijgen.

    megabus.com biedt tickets aan vanaf €1 (plus €0,50 boekingskosten) en biedt verschillende bestemmingen aan in Engeland, Wales, Schotland en Europa. Onder de bestemmingen zijn zowel grote als kleine steden, zoals Newcastle, Bristol, Manchester, Preston, London, Birmingham, Norwich, Swindon, Plymouth, Glasgow, Edinburgh, Inverness, Parijs, Barcelona, Brussel, Newport, Swansea en ook Pembroke Dock, vanwaar passagiers de ferry kunnen nemen naar Rosslare in Ierland.

    Managing Director van megabus.com VK en Europa, Edward Hodgson zegt: “Dit is een unieke kans voor onze klanten om een fantastisch koopje te doen voor de winterdip te verslaan. We hebben loyale klanten en we zijn verheugd om hen deze special promotie aan te bieden. We hopen ook dat deze promotie nieuwe klanten zal overhalen om onze diensten te proberen en over te gaan op busreizen die groener, comfortabeler en goedkoper zijn. In de promotie zitten ook sommige van onze nieuwe routes naar Spanje, Duitsland en België.”

    Zoals reeds aangekondigd was zal megabus.com dit jaar opnieuw een dienstverlening hebben op kerstdag, met in Europa 14 bestemmingen waaronder Parijs, Barcelona, Amsterdam, Keulen en Brussel. In het VK reist men ook naar 17 bestemmingen, waaronder London, Bristol, Cardiff, Birmingham, Manchester, Leicester, Loughborough, en Sheffield.

    Vanuit het Brusselse depot van megabus.com zal er een volledige dienstverlening zijn op alle routes gedurende de hele kerstperiode, inclusief kerstdag. Op alle andere dagen gedurende de kerstperiode, inclusief nieuwjaarsdag, zal megabus.com een bijna normale dienstverlening hebben op haar routes in het VK. Passagiers worden wel aangeraden om de tijdstippen van hun reizen na te kijken aangezien er lichte veranderingen kunnen zijn aan de route of aan de dienstregeling. Ook in Europa zal ze gedurende de hele kerstperiode, inclusief kerstdag en nieuwjaarsdag, alle locaties aandoen, alhoewel er op bepaalde routes een verminderde dienstverlening kan zijn.

    De dienstregeling van de slaapbussen van megabusGold.com zullen ook gedurende het grootste deel van de kerstperiode een normale dienstverlening hebben, met kerstavond, kerstdag en oudjaaravond als uitzonderingen.

    De low-budget busmaatschappij biedt een dienstverlening van en naar het hart van grote steden en vermijdt de extra transfers en wachttijden van vliegreizen. De duidelijke low-budget prijzen met geen extra kosten voor bagage of taksen, vormen een sterk contrast met low-cost luchtvaartmaatschappijen die extra kosten rekenen boven op de basisprijs.

    Verdere informatie over de service van megabus.com en de voorwaarden van de weggeefactie kan men vinden op www.megabus.com

     

    01-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/12-08/12 2024
  • 25/11-01/12 2024
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!