Inhoud blog
  • Claes retail group
  • Winter Efteling vol betovering
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
  • Let it snow
  • Interhome breidt uit aan Noordzee
  • Evenement Kerstmis Avontuur
  • Op naar de feestdagen met V-Tech
  • 5 tips om de Memphis stijl in huis (en je kleerkast) te halen
  • Home stories winter 2024
  • Het efect van schermtijd bij jonge kinderen:
  • Tsuyosa Kiniro: een nieuw icoon
  • Fresh 'n rebel
  • Kerstmis in de winterserre
  • Nieuwe Flik Flak collectie: Mystic Land
  • A Walkie Talkie Christmas
  • Chocoladehuis Boon Hasselt
  • Winterwandelingen op de Waddeneilanden
  • Circular & chic
  • Exclusieve horloges
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommelier of the year
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De provinciale winnaars ‘Sommelier of the Year’ zijn gekend. Voor de vijfde maal organiseerde de firma MEYHUI, specialist voor de gedekte tafel, samen met FOODPRINT1314, jaarboek van de gastronomie in woord en beeld, de verkiezing van de “SOMMELIER OF THE YEAR”.

    De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. We spreken dus niet over een wedstrijd maar wel over een verkiezing. De duizenden stemmers, zowel gastronomen als professionelen, hebben in totaal meer dan 28.000 punten toegekend, en zo werden de provinciale winnaars verkozen.

    De winnaars worden vereeuwigd in het boek Foodprint1314 dat verschijnt in maart 2014 en zowel de provinciale winnaars als de overall winnaar ontvangen een prachtige trofee geschonken door de firma Meyhui en Schott Zwiesel.

    Uit de provinciale laureaten wordt de uiteindelijke winnaar gekozen, enerzijds door een culinaire jury van specialisten, maar anderzijds stemmen de provinciale winnaars ook onderling voor elkaar (behalve voor zichzelf). Het resultaat van deze beide stemmingen duidt de uiteindelijke winnaar aan die de titel ‘Sommelier of the Year 2014’ mag dragen.

    De provinciale laureaten zijn Antwerpen: Luck DICKENS // De Schone van Boskoop // Bouchout; Brabant Wallon: Gaëtan POELS // Divino Gusto // Nivelles; Brussel: Fabian HENRION // Ventre Saint Gris // Ukkel; Henegouwen: Bart LAMON // Château du Mylord // Ellezelles; Limburg: Aagje MOENS // Magis // Tongeren; Luik: Micke MELOTTE // Coq aux Champs // Soheit-Tinlot; Luxemburg: Barbara HOORNAERT // La Grappe d'Or // Torgny; Namen: Michaël JACQUES // Chai Gourmand // Gembloux; Oost-Vlaanderen: Gregory VAN ACKER // Lijsterbes // Berlare; Vlaams Brabant: Yannick DEHANDSCHUTTER // Sir Kwinten // Lennik en West Vlaanderen: Tijs COESSENS // Dell'Anno // Kortrijk.

    Op 17 maart 2014 wordt op de feestelijke presentatie van Foodprint1314 te Gent in Flanders Expo, tijdens de lifestylebeurs Sfeer, de overall winnaar bekendgemaakt.

    14-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Cruises

    DE ROMANTIEK VAN COSTA CRUISES

     

    14 februari is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, de gelegenheid om te tonen dat je van iemand houdt. Dat doe je met cadeautjes, een wenskaart, bloemen of een etentje bij kaarslicht. Maar romantiek kan het hele jaar door, en hiervoor ben je bij Costa Cruises aan het juiste adres.

    Het voordeel van een cruise is dat geliefden zich niet moeten uitputten in het vinden van ideeën voor een romantische ervaring met zijn twee. Integendeel, cruisen ís romantiek, een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten die je altijd zal blijven koesteren. Een cruisereis haalt je helemaal weg uit het ritme van het leven van elke dag, uit de routine. Genieten van een luie middag in de zon, op het dek van het schip, met uitzicht op de azuurblauwe zee, van een diner-zonder-haast, bij kaarslicht, van een wandeling onder de open sterrenhemel. De schepen van Costa Cruises gaan overdag voor anker, bij steden vol verrassingen, gezellige excursies, een gezellig terras, een winkelbuurt. Aan boord geniet je van de sauna, spa faciliteiten en vind je de rust en stilte in een comfortabele cabine.

    In april heeft Costa Cruises enkele fantastische aanbiedingen in de Middellandse Zee. April is een heerlijke periode om te cruisen in dat gebied want het is dan volop lente, langs de kust van Griekenland, Italië en Kroatië. De reis start in Venetië, een romantische bestemmingen, duurt zeven dagen en de Costa Fascinosa gaat voor anker bij Dubrovnik, Corfu, Mykonos, Santorini en het Italiaanse Bari. Deze cruise biedt een mix van de mooiste hoekjes van het oosten van de Middellandse Zee. Prijs vanaf 560€ pp

     Cruisen in de Caraïben, dat is de ultieme droom. Met Costa Cruises kun je die wens ook in vervulling laten gaan want op 17 maart vertrekt in La Romana, Dominicaanse Republiek, de Costa Magica voor een zevendaagse cruise door de Caraïben. Op de reisroute liggen de Britse Maagdeneilanden, Antigua, Martinique, Guadaloupe en de Nederlandse Antillen. Het wordt een kennismaking met alle tropische charmes en kleuren van de Caraïben. Handig bij deze cruise is dat je kunt genieten van een makkelijke vliegverbinding naar de vertrekhaven van de reis (Brussel-Madrid-La Romana). Prijs vanaf 1139€ pp vlucht inclusief

     Eigenlijk kun je Valentijn het hele jaar door met Costa Cruises vieren want elke reis biedt de sfeer, de gezelligheid, de rust en vooral de romantiek waarnaar alle verliefden verlangen.

     

    13-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Dutruch

    Châteaux Dutruch Grand Poujeaux in Moulis-en-Médoc

     

    In september 1993 strijkt Jean-Baptiste Cordonnier neer in Château Dutruch Grand Poujeaux om een helpende hand te reiken aan zijn oom en tante, eigenaars van het domein sinds 1967.

    De jonge landbouwingenieur, 25 jaar, heeft net twee jaar ervaring als coöperant op een boerderij in Congo Brazzaville achter de rug en stort zich vol enthousiasme op het wijnavontuur. Nu 20 jaar later is hij niet alleen de enthousiaste wijnboer-eigenaar die het domein van zijn oom heeft overgenomen, maar eveneens eigenaar van Château Anthonic, een ander domein in Moulis-en-Médoc dat hij van zijn vader erfde.

    Zijn enthousiasme gaat samen met een nieuwe dynamiek, het domein werd van 24 naar 31 ha uitgebreid, terwijl hij in de persoon van zijn echtgenote Nathalie een enorme steunpilaar en rechterhand terugvindt. De voorbije 20 jaar hebben Nathalie en Jean-Baptiste zowel geïnvesteerd in de verbouwing en aanpassing van de chai, als in een moderne uitrusting zonder echter het directe contact met de natuurlijke rijkommen te verwaarlozen. Met o.m. de steun van oenoloog-consultant Eric Boissenot, een dynamisch en gemotiveerd team, zijn ze erin geslaagd om deze uitzonderlijke terroir tot een gewaardeerde referentie binnen de AOC Moulis-en-Médoc uit te bouwen.

    Domein Château Dutruch Grand Poujeaux ligt op het gerenommeerde plateau Grand Poujeaux en telt 31 ha, waarvan 50% Cabernet sauvignon voor de kracht en het bewaarpotentieel van de wijn, 45% Médoc voor de charme en fruitigheid van de wijn, 3% Petit Verdot, karakteristiek voor de nervositeit van de betere Médocwijnen en recenter aangeplant 2% Cabernet Franc die met een aromatisch palet en de onnabootsbare florale toets voor nog betere wijnen moet zorgen.

    Kenmerkend voor deze wijnen zijn o.m. het griffelen voor minder opbrengst, aanplantingen tussen 8.500 en 10.000 ranken per ha; streven naar een gemiddelde ouderdom van 25 jaar en een systematische drainage van de gronden.

    Voor de vinificatie wordt 60% manueel geoogst, 40% machinaal met tri van de bessen per perceel en het gebruik van thermogereguleerde cuves in beton en inox met korte maceratie,17 à 25 dagen op een temperatuur van 26 tot 28°C. De rijping neemt 18 maand in beslag waarvan 12 maand op Frans eik met jaarlijks 1/3 nieuwe eiken vaten, terwijl de mix van 40% met de 2de wijn het niveau opkrikt en eindigt met een collage van eiwit.

    De wijnen Châteaux Dutruch Grand Poujeaux staan gekend voor hun drievoudige “C”: classe, charme en caractère. Klasse voor de finesse en elegantie dankzij de uitzonderlijke terroir, Charme met ronde fruitigheid, de assemblage van Merlot en Cabernet Sauvignon geeft meer evenwicht en Karakter als een complexe wijn, uitgesproken originaliteit die bij het ouderen voor verrassende smaakaccenten zorgt.

    12-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cahors is back
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cahors is back.

     

    De voorbije decennia zijn wijnbouwers en verkopers erin geslaagd om de wijngaarden van Cahors nieuw leven in te blazen. Deze 2000 jaar oude wijnrank werd in de loop van de XIXde eeuw zwaar getroffen door de phylloxera waardoor het wijnras nauwelijks kon overleven.

    Meerdere generaties hebben zich ingezet om de wijngaarden opnieuw aan te planten en om de kelders te vernieuwen, zowel gezamenlijk, in coöperatieven en op individuele basis. Deze activiteiten boden meer dan 260 domeinen en kastelen een nieuwe toekomst en maakte de wijn opnieuw competitief.

    Na een figuurlijke renaissance, breekt nu het tijdperk van erkenning aan. De jonge generatie was bij machte om van de Cahors opnieuw een grote wijn te maken die geteeld op een uitzonderlijk terroir tal van merkwaardige eigenschappen bezit. Historisch gezien moet alleszins worden toegegeven dat de internationale waardering voor de Malbecwijn dé opening vormt voor deze erkenning. ‘Cahors is back’ zo blijkt o.m. uit de massale deelname van wijnproducenten aan Vinisud in Montpellier, de wijnbeurs bij uitstek.

    Enerzijds is er een gemeenschappelijke stand onder de vlag van de UIVC, Union interprofessionelle du vin de Cahors waarop volgende producenten worden weergevonden: Domaine La Borie; Domaine de Capelanel; Château Castellas; Domaine de Cause; Château Chambert; Château La Coustarelle; Château Croisille; Château Eugénie; Château de Gaudou; Château Haut Monplaisir; Château Lamartine; Métairie Grande du Théron; Château Nozières; Château Ponzac; Château Saint Didier Parnac / Prieuré de Cénac; Château Saint Sernin; Clos Troteligotte en Vinovalie.

    Op individuele basis nemen ook Château Armandière; Domaine La Bérangeraie; Château Bovila / Château de Rouffiac; Château La Caminade; Château de Cénac / Château du Port; Clos du Chêne; Château Croze de Pys; Château Nozières; Château Paillas; Domaine du Prince; Château Saint Didier Parnac / Prieuré de Cénac en het Domaine Serre de Bovila aan deze wijnbeurs deel.

    12-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordeling met kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    NU EXTRA VOORDELIG MET DE KINDEREN NAAR CORSICA

    Nu boeken en straks voordelig reizen

    Het mediterrane eiland Corsica is een top reisbestemming voor gezinnen met kinderen. Ferrymaatschappij SNCM, de specialist voor reizen naar Corsica, lanceert nu een heel kindvriendelijke vroegboekkorting. Als je nog deze maand boekt, dan reizen de kinderen gratis mee!

    SNCM roept februari uit tot ‘Maand van de Kinderen’ en pakt daarom uit met een interessant aanbod: een reis met de ferry vanuit Marseille, Toulon of Nice naar eender welke haven op Corsica is gratis voor kinderen tot 12 jaar indien er geboekt wordt vóór 28 februari 2014. De korting is van toepassing op de reisperiode vanaf nu tot 1 november 2014. Kortom, het gaat om een tijdelijke actie maar gericht op een volledig reisseizoen.

    Corsica is een gevarieerde vakantiebestemming die zeer geschikt is voor welke reiziger dan ook, want tijdens een en dezelfde reisdag kan je zwemmen in zee en ravotten op het zandstrand, wandelen tussen grillige bergtoppen die tot de verbeelding spreken, genieten van charmante dorpjes en stadjes en de dag afsluiten met alweer een duik in het water van een natuurlijk rivierzwembad. Er is altijd iets dat boeit, ook ouders en volwassenen ontdekken op Ile de Beauté een mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden, een buitengewone gastronomie en tientallen smaakvolle streekproducten.

    Omdat er op Corsica zoveel te doen is, omdat kinderen er zoveel onvergetelijke avonturen kunnen beleven, moet er van alles mee. De auto raakt volgestouwd met strandmateriaal, surfplanken, opblaasbare bootjes, een bal, een badmintonuitrusting, stapschoenen, kledij voor aan zee en voor in de bergen, gezelschapsspelen, boeken en stripverhalen en nog dit en ook dat moet zeker mee! Geen probleem want alles gaat in de auto en die gaat in de buik van de ferry van SNCM. Reizen met de eigen auto bespaart je de kosten van een huurauto, want een auto heb je echt wel nodig op Corsica waar het openbaar vervoer niet frequent genoeg is om uitstappen mee te plannen. Met je eigen wagen trek je zorgeloos de bergen in, zoek je afgelegen baaien waar je de blauwe Mediterranée helemaal voor jou alleen hebt, rij je vanuit een vakantiewoning op de buiten of een camping gemakkelijk naar de stad voor een wandeling, een etentje op een gezellig terras, een streekmarkt of openlucht concert.

    SNCM - AGORA Galerij - Grasmarkt 105/bus 10 - 1000 Brussel - Tel: 02-54 908 80

    Email: resa.benelux@sncm.fr - www.sncm.be

     

    12-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allures of the Sea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘S WERELDS GROOTSTE EN MEEST INNOVATIEVE CRUISESCHIP ALLURE OF THE SEAS VAART HET HELE ZOMERSEIZOEN 2015 IN EUROPA

     

    Al bijna vijf jaar spreken Oasis of the Seas en Allure of the Seas tot de verbeelding van de vakantiegangers. Meer dan twee miljoen gasten hebben in de Caraïben intussen een onvergetelijke vakantie beleefd aan boord van deze zusterschepen die de titel van ‘s werelds grootste en meest innovatieve cruiseschip delen. Vandaag kondigt Royal Caribbean International aan dat Allure of the Seas voor het eerst sinds haar oplevering eind 2010 in het Finse Turku, terugkeert naar Europa. Een hele zomer lang zal dit schip van de Oasis-klasse in de Middellandse Zee varen vanuit haar thuishaven Barcelona. Leden van Royal Caribbean’s getrouwheidsprogramma Crown & Anchor Society kunnen vanaf 12 februari aanstaande in exclusiviteit hun cruise boeken. Een week later stelt Royal Caribbean de reservaties open voor iedereen.

    Allure of the Seas vertrekt op 19 april 2015 voor een twaalfdaagse trans-Atlantische overtocht vanuit Florida naar Barcelona en gaat daarna naar het droogdok in Cadiz. Op 19 mei 2015 komt het schip opnieuw in de vaart met een vijfnachtencruise tussen Barcelona, Civitavecchia (Rome) en Napels. Van 24 mei tot 18 oktober 2015 zal Allure of the Seas elke zondag vanuit Barcelona koers zetten naar Palma De Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa), Civitavecchia (Rome) en Napels. Via interporting kunnen gasten eveneens in Italië inschepen op Allure of the Seas voor een zevennachtencruise van/tot Civitavecchia (Rome). Het Europese seizoen eindigt op 22 oktober met een minitrip van drie nachten tussen Rome en Barcelona. Vanuit de Spaanse haven steekt Allure of the Seas vanaf 25 oktober 2015 terug de Atlantische Oceaan over richting Fort Lauderdale.

    Verspreid over zeven baanbrekende ‘omgevingen’ vinden de vakantiegangers aan boord van Allure of the Seas een uitgebreide keuze aan innovatieve voorzieningen waaronder een 25m lange zipline, een draaimolen, de Rising Tide Bar die op en neer beweegt tussen drie dekken, Broadway-musicals, adembenemende duikshows in het AquaTheater en een Central Park met meer dan 12.000 bomen en planten. Allure of the Seas biedt daarnaast een hele reeks faciliteiten waarmee de Royal Caribbean-klanten reeds vertrouwd zijn, waaronder twee FlowRider surfsimulatoren, bubbelbaden die buiten het schip hangen, een kunstijsbaan, het H2O Zone-waterpark voor de kinderen en de Royal Promenade, een winkelwandelstraat met restaurants, bars en winkels die zich uitstrekt over de bijna volledige lengte van het schip.

    Gezinnen met kinderen zullen tijdens hun cruise op Allure of the Seas zeker genieten van de DreamWorks Experience, een amusementsprogramma rond de personages van DreamWorks Animation SKG. The DreamWorks Experience werd trouwens in november 2010 op Allure of the Seas gelanceerd door Prinses Fiona, de meter van het schip. Gasten kunnen op het schip onder meer genieten van parades en activiteiten rond populaire figuren als Po uit “Kung Fu Panda”, Shrek, Fiona en Puss In Boots uit “Shrek” en Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en de pinguins uit “Madagascar”. Allure of the Seas is eveneens uitgerust met een 3D-theater waar de nieuwste DreamWorks-animatiefilms worden vertoond.

    Royal Caribbean’s bekroonde kinder- en jeugdprogramma zorgt er verder voor dat gasten van alle generaties een onvergetelijke familievakantie beleven aan boord van Allure of the Seas. Het gratis Adventure Ocean-programma omvat creatieve en educatieve activiteiten in drie leeftijdsgroepen voor kinderen van 3 tot 11 jaar, geleid door een team van gediplomeerde opvoeders en animatoren. Tieners van 12 tot 17 kunnen met hun leeftijdsgenoten in twee groepen deelnemen aan aangepaste activiteiten. In Allure of the Seas’ kleurrijke kinderopvang Royal Babies & Tots Nursery genieten de kleine cruisegasten van 6 tot 36 maanden van speciale uitgewerkte programma’s.

    Feiten en cijfers

    Registratie: Bahamas - Gebouwd: STX Europe scheepswerf, Turku (Finland) - Eerste reis: 5 december 2010 - Tonnage: 225.282 BRT - Lengte: 360 m - Breedte: 64 m -Diepgang: 9,10 m - Kruissnelheid: 22 knopen (ca. 41 km/u)

    16 passagiersdekken en 24 passagiersliften, 4 boegschroeven van 7.500 pk elk, 5.400 passagiers (dubbele bezetting van de hutten), 6.318 passagiers (maximale bezetting) en 2.384 bemanningsleden (ruim 80 nationaliteiten)

    Totaal aantal hutten: 2.706 waarvan 1.956 met een balkon, 254 met zeezicht en 496 binnenhutten, 46 hutten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle hutten hebben een king-size bed, badkamer, make-upruimte, flatscreen-tv, minibar, haardroger en een individueel instelbare airconditioning. info@cruiseconnection.be

    11-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reggae month

    Jamaicaanse hoofdstad Kingston is klaar voor Reggae Month

     

    Jamaica's hoofdstad Kingston staat in deze maand opnieuw in de schijnwerpers als onderdeel van de viering van Reggae Month. De reggae gerichte activiteiten vinden plaats onder het thema “The Journey Continues”. Het vijfde jaar Reggae Month trapt af met een Reggae Legends Roots Party met optredens van Mutabaruka, TTI Sounds, Mikey T en Pablo Soul.

    De Jamaica Reggae Industry Association (Jaria) is de organisator van een maand lang activiteiten, waaronder ook de serie "Reggae Wednesday”. De serie zal de sociale achtergrond en genres van de Reggae belichten; van Mento naar Dancehall, de optekening van de evolutie en de dynamiek van de Reggae beleving. Elke week zijn er live concerten waarin verschillende genres te horen zijn: de traditionele drums , Mento, Jazz, Klassiek, Ska en Rocksteady, Reggae, Rockers, Dub en Dub dichtkunst, Dancehall, Gospel en alternatieve muziek. Reggae woensdag vindt plaats in Emancipation Park, met uitzondering van 19 februari, als het Ranny Williams Entertainment Center de locatie is.

    "Reggae maand biedt ons opnieuw de kans om de hoofdstad Kingston met zijn rijke culturele erfgoed onder de aandacht te brengen", aldus John Lynch, directeur van de Jamaica Tourist Board. "Met de verschillende evenementen die gedurende de maand worden gehouden, zullen de reggae fans het leven en de muziek van legendes als Bob Marley, Dennis Brown, Peter Tosh en Gregory Isaacs beleven en vieren. Een bezoek aan Kingston in februari zal reggae fans uit de hele wereld bevallen. "

    Hoogtepunten van Reggae Month zijn onder andere: donderdag 13 februari 2014 met het Reggae Month Symposium – Jamaica Pegasus Hotel; zaterdag 15 februari 2014 Jaria Honour Awards - Terra Nova Hotel Auditorium; vrijdag 21 februari 2014 met Reggae beurs - Emancipation Park en zaterdag 22 februari 2014: Sound Explosion - Red Stripe Ovaal.

    Op zondag 23 februari vindt een gratis openbaar concert plaats bij Waterfront, Downtown Kingston. Dit is een eerbetoon aan Denis Brown, de kroonprins van de Reggae. Dit evenement zal een viering zijn ter ere van zijn grootse carrière waarbij hedendaagse vooraanstaande reggae artiesten met eigen interpretaties van zijn liedjes optreden.

    Reggae Month 2014 komt tot stand door een samenwerking van de Jamaica Tourist Board en het ministerie van Jeugd en Cultuur en het werd door Sir. Kenneth Hall, de toenmalige gouverneur-generaal van Jamaica, officieel afgekondigd op 24 januari 2008. www.jariajamaica.com of www.visitjamaica.com www.visitjamaica.com en www.ontdekjamaica.nl

    11-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenkit Hansa plast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KEUKEN KIT VAN HANSAPLAST: STRESS- EN GEVAARVRIJ KOKEN!

     

    Hansaplast, marktleider in het pleistersegment en dé expert in eerste hulp bij ongevallen, innoveert met de Keuken Kit: een assortiment met 40 speciale pleisters voor wonden opgelopen tijdens het koken.

    Koken is helemaal je ding! Je kids zijn verzot op je home made taarten en je vrienden slaan voor geen geld ter wereld een etentje bij je af. Iedereen geniet wanneer je aan het koken slaat; ook jij, want je ben gek op koken! Maar van al dat stressen, loop je af en toe wel eens een verwonding op.

    Je bent niet zo’n keukenprinses en kent enkel de basisbeginselen. Je houdt van lekker eten, maar staat liever niet zelf achter de kookpotten. Als je dan toch achter het fornuis kruipt, ben je dan eerder onhandig. In de keuken worden de meeste kleine, alledaagse verwondingen opgelopen zoals schrammen, snij- of krabwonden. Voortaan bedekt en beschermt u deze wonden in een recordtempo dankzij de gloednieuwe Keuken Kit van Hansaplast.

    Een doeltreffende oplossing naargelang ieders behoefte. Deze multifunctionele kit bevat 40 pleisters met verschillende afmetingen, vormen en texturen die inspelen op de specifieke noden van iedere hobby- of professionele kok. Textielstrips: extra flexibel, laten de huid ademen. Plastic strips: water- en vuilbestendig.

    Deze pleisters hechten zich uitstekend vast aan de huid, beschermen de wonden en vangen schokken op waardoor u onmiddellijk terug aan de slag kan. De Keuken Kit van Hansaplast is beschikbaar tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs en is kortom dé nieuwe must-have voor uw medicijnkastje!

    Kit met 40 pleisters. Verkrijgbaar in de grootwarenhuizen. Aanbevolen verkoopprijs: € 5,49.

    11-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hostellerie du Petit Spinois

    Op amper een figuurlijke boogscheut van het centrum van Brussel zorgt de hostellerie du Petit Spinois in het Waals Brabantse Rebecq voor een harmonieuze combinatie van charme en rust.

    De hostellerie maakt samen met de Ferme du Grand Spinois, 300m verder gelegen, deel uit van een complex dat zowel de individuele bezoekers als de zakenman aanspreekt. Dineren en logeren kan op een efficiënte manier worden aangevuld met zowel privé-feesten als seminaries. De hostellerie waarvoor Raffael Gonzalez verantwoordelijk is, vond een onderkomen in een voormalige hoeve die op treffende wijze werd ingericht en thans plaats biedt aan een brasserie en 14 smaakvol ingerichte kamers o.m. voorzien van een flat screen tv, minibar en haardroger.

    In het hoofdgebouw is een brasserie gevestigd waar Frederic Arnould het menu uittekent. Hier vind je eveneens de ontbijtzaal, de keuken en de receptie terug. Op de kaart een aantal typische brasseriegerechten maar evenzeer regionale specialiteiten en suggesties van de dag waarbij de chef profiteert van uitzonderlijke aanbiedingen en ook seizoengerechten voorstelt. Gezien de hostellerie op een druk belopen wandelroute ligt is er eveneens een speciale namiddagkaart zodat wandelaars hier even kunnen pauzeren terwijl ze genieten van huisbereide specialiteiten.

    Het interieur van de brasserie geniet van houten dwarsbalken die voor een statige aanblik zorgen. De zware houten tafels, gecombineerd met heel wat ijzerwerk benadrukt de uitbouw. De muren in lichtgrijze tinten gaan perfect samen met de zwarte vloer en zorgen voor sfeer en gezelligheid.

    Wij gingen voor onze degustatie grasduinen in de kaart en suggesties en opteerden uiteindelijk voor St Jacosvruchten met coulis van erwten en gekarameliseerd spek en scampi’s met Maredsous als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht viel de keuze op typische brasseriebereidingen nl een koninginnenhapje en een bereide americain van de chef.

    Frederic drapeerde drie mooie grote St Jacobsnoten op een behoorlijk dikke snede spek en een leuke coulis van erwten. Een overvloedige en stevige schotel met een aantrekkelijk presentatie die toch een ruim smaakpalet aanbood. Onze scampi’s werden bedolven onder een smeuïge creatie van gesmolten maredsouskaas geparfumeerd met het gelijknamige bier. Mooi evenwichtig maar andermaal een overvloedig en erg vullend gerecht. De rustpauze vooraleer het hoofdgerecht werd geserveerd, bood de kans om even te genieten van een voortreffelijke Nero d’Avola 2011 Principé di Butera.

    Ook onze hoofdgerechten vormden een uitstekende en overvloedige winterschotel. Beide kregen bovendien een mooi fris garnituur van sla, uitjes, en tomaat mee. Extra een schoteltje goudgele en krokante frietjes, mooi knapperig en perfect op smaak. Bij onze americain, een supergrote portie, die een heerlijke persoonlijke toets van de chef meekreeg, werd in een apart potje, een portie mayonaise geserveerd. Voor ons alleszins overbodig, maar we kunnen best begrijpen dat menig bezoeker ook dit potje met een extra portie friet zal degusteren. Ook bij deze gerechten vormde de Nero d’Avola een welgekomen partner. Bij het dessert, een tiramisu op basis van speculaas, een leuk speculaasje als garnituur.

    Hostellerie du Petit Spinois – Chemin Ardoisière 60 – 1430 Rebecq

    Tel 067-84 38 51 – www.hostelleriedupetitspinois.com

    Gesloten op zondagavond en maandag

     

    Culinaire commentaren:

    6 minutes

                1 minute

                typische sfeervolle brasserie

                landelijke ligging

    stevige en overvloedige brasseriegerechten

                vriendelijke bediening

    Michelin:

                karakteristieke oude boerderij op het platteland

    mooie kamers met goed gekozen meubels en stoffen

    fietsen te huur

     

     







    10-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cave de Rasteau VDN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cave de Rasteau, VDN Rasteau, 70 jaar jong.

     

    De 70ste verjaardag van de natuurlijke zoete wijnen van Rasteau zitten vervat in een speelse ronde jerrycan die een oude postkaart als etiket meekreeg. Een verwijzing naar het vrolijke karakter uit de 50-er jaren waarin de jonge wijn reeds furore maakte.

    De ‘jerrycan’ is in twee kleuren beschikbaar die zowel de ruby als de goudgele uitstraling van de Rasteau VDN toelichten. Ondanks zijn respectabele ouderdom blijft Rasteau VDN een moderne wijn, fris en elegant, die zowel in de professionele keuken als in de huiskamer een perfecte compagnon is om uitstekende composities te realiseren.

    Rasteau VDN, vin doux naturel, heeft zich de laatste decennia een nieuw imago toegemeten, het is en blijft een niche wijn, maar meer dan ooit figuurlijk een typische stadsbewoner met verjongd karakter. Hoewel deze wijn slechts 3% van de totale productie van de Ortas-Cave de Rasteau wijnen vertegenwoordigt, wordt jaarlijks meer dan 80% van de productie verkocht en dit sinds het ontstaan van de wijn. Jammer genoeg blijven hier door slechts enkele echte pareltjes in de kelders ter beschikking.

    Rasteau Rouge:

    Vinificatie door mutage op granen met fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, een lange post-fermentatie en cuvaison met rijping deels in cuves, deels in eiken vaten waardoor het alcoholpercentage tot 16.5% stijgt, de wijn bevat 90 g residuele suikers.

    De granaatrode kleur met amberkleurige toetsen in het glas, zorgt in de neus voor weelderige aroma’s van plum pudding, kers, gekonfijte pruim en witte tabak, maar ook kruidige toetsen van muskaatnoot en kruidnagel met delicate accenten van zwarte chocolade en zure sinaasappel. In de mond kruidig en fris, volrond en evenwichtig, mooie fruitige wijn met finale van kruiden en chocolade. Perfecte gezel bij everzwijn met kastanjes, roquefort en desserts van zwarte chocolade en noten. Kostprijs in retro jerrycan TTC 19.5€.

    Rasteau Doré:

    Vinificatie door mutage op mout en fermentatie op lage temperatuur, door rijping in cuves en vaten zorgt deze wijn voor 15% alcoholgehalte en 100g residuele suikers.

    In het glas goudkleurig met mooie lichte schakeringen, biedt de Rasteau Doré in de neus een frisse wilde toets, zeer complex en intens, bruisend en levendig, met fruitige karaktertrekken van gele perzik, mango en litchie en subtiele toetsen van kaneel, nootmuskaat, bergamot en suikerspin. In de mond exotisch fruit met delicate suikers en zoetigheden en licht gekruide afdronk die het smaakpalet aangenaam afrondt. Kan culinair zowel een mooie gebakken ganzenlever als een crème brulée vergezellen. Kostprijs in retro jerrycan TTC 19.5€.

     

    10-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floralia Brussels

    Floralia Brussels in Groot-Bijgaarden: één en al bloem dit voorjaar!

     

    De tentoonstelling Floralia Brussels is dit jaar al aan de 11e editie toe. Van vrijdag 4 april tot donderdag 8 mei 2014 kan het brede publiek de nieuwe bloemententoonstelling in het park en de serres van het Kasteel van Groot-Bijgaarden bezoeken. Tijdens een bezoek aan het park – in het begin van de XXe eeuw ontworpen door tuinarchitect Louis Fuchs – ontdekt u het prachtige 14 hectaren grote domein, dat bijzonder populair is bij zowel Belgische als buitenlandse bloemenliefhebbers.

    Ook dit jaar hebben de tuinmannen van het kasteel meer dan een miljoen bloembollen geplant. Er zijn tulpen (400 soorten), hyacinten, narcissen en andere voorjaarsbloembollen. Daarnaast hebben de kunstenaars volgende pareltjes aangelegd: een tapijt van wilde bloemen (blauwe en gele druifhyacinten), een groot hart samengesteld uit verschillende tulpensoorten en een labyrint versierd in alle kleuren van de regenboog. Er is een speciale tuin met de rododendrons en azalea’s die uit de Exbury Gardens (zuidwesten van Engeland) afkomstig zijn.

    De bezoekers kunnen bovendien heerlijk grasduinen in de grote serre (1.000 m²) die naar het model van de “Franse tuinen” opgevat werd. Ze vinden er bloemstukken en plantenarrangementen van bloemsierkunstenaar Hans Danko (150 bloemstukken of 10.000 snijbloemen/week). Om de schoonheid van de locatie extra kleur te geven, worden nieuwe bloemsoorten tijdens de één maand durende tentoonstelling in de kijker gezet.

    Het ontwerp en de aanleg van Floralia Brussels worden verzorgd door Maarten en Pieter Bakker, afstammelingen van een bekende Nederlandse familie bloembollenproducenten. Ze maken er telkens weer een erezaak van om de kwaliteit van opvallende soorten in de verf te zetten en leggen de meest originele bloemenperken aan, in samenwerking met producenten uit Nederland.

    Kasteel van Groot-Bijgaarden - Isidoor Van Beverenstraat 5 - 1702 Groot-Bijgaarden

    www.floralia-brussels.be

    Toegangsprijs: € 12 / volwassenen, € 10 / senioren, € 5 / kinderen van 6 tot 14 jaar

    10-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Zodiac

    Chinese Zodiac- Armour of God III

     

    Nieuw op DVD en Blue Ray, de mogelijk laatste grote actiefilm van Jackie Chans met twee wereldrecords en een terugkeer naar de acties en stunts waar Jackie Chans beroemd is voor geworden.

    Het verhaal: We leren ‘J.C.’ (Jackie Chan) kennen wanneer hij een militaire basis in de voormalige Sovjet-Unie binnendringt en vervolgens weet te ontsnappen in een pak met ingebouwde wieltjes waarmee hij op een soort levend skateboard lijkt. J.C. en zijn ploeg blijken te werken voor ene Morgan (Oliver Platt), een kunst- en antiekverzamelaar die doubleert als meestervervalser. ’s Mans huidige project? Het recupereren van 12 bronzen dierenhoofden die samen de Chinese dierenriem voorstellen en in 1860 door de Europese veroveraars in Peking werden buitgemaakt. De hoofden worden tijdens elke veiling kostbaarder en J.C. zal er dan ook een aardig duitje aan kunnen verdienen: 1 miljoen dollar per stuk, met een bonus van 10 miljoen als hij ook het zeldzame drakenhoofd kan vinden.

    J.C. reist eerst naar Frankrijk, waar hij zich voordoet als journalist voor National Geographic. Een plaatselijke verzamelaar heeft immers twee van de beelden in bezit, maar al snel blijkt ook Coco (Yao Xingtong), een jonge Chinese vrouw, op zoek te zijn naar de voorwerpen. Coco wil de hoofden immers terugbrengen naar haar eigen land en gaat een bondgenootschap aan met de avonturier. Ze is zich immers niet bewust van het feit dat die laatste eigenlijk enkel uit is op geld...

    De film: Laten we er geen doekjes om winden: Jackie Chan is een fenomeen. De in Hong Kong geboren acteur begon te acteren in de jaren zestig, speelde sindsdien mee in meer dan 100 films (Chinese Zodiac is officieel zijn 101ste prent) en wordt in april 60 jaar oud. Chinese Zodiac zou dan ook wel eens zijn laatste grote actiefilm kunnen worden: ondanks het feit dat hij vorig jaar in alweer twee films te zien was en in 2015 zal aantreden in Skiptrace, wist hij na de opnames van Chinese Zodiac te vertellen dat hij meer pijn heeft geleden dan vroeger en ook zijn rug zwaar heeft geblesseerd.

    Dat Jackie Chan enkele verwondingen heeft opgelopen, is in ieder geval al lang niets bijzonder meer: de acteur brak door in een film van Bruce Lee (toen nog als stuntman!) en heeft er altijd op gestaan om zijn eigen stunts te doen. Meer, nog: hij verwacht dat ook van zijn collega’s – een houding die hij wel wat moest bijstellen toen hij steeds vaker in Amerikaanse films begon op te duiken, waar men nogal voorzichtig is als het om de gezondheid van de filmsterren gaat. Chan, die overigens ook een getrainde (opera)zanger is en verschillende albums op zijn conto heeft, wist in het verleden al zijn vingers, tenen, kaakbeenderen, heupen, sternum, nek, enkel en ribben te breken.

    Toen Police Story duidelijk maakte dat meewerken aan zijn films écht gevaarlijk kan zijn, wilde geen enkele maatschappij nog zijn films verzekeren... waarop de actieheld dan maar besliste om zijn eigen stuntvereniging op te richten en alle medische rekeningen uit eigen zak te betalen. Dat hij nu, op negenenvijftig jarige leeftijd, nog het wereldrecord voor ‘meeste aantal stunts door een levende acteur in een film’ wist binnen te rijven, toont aan dat Jackie Chan nog een laatste keer wilde tonen tot wat hij in staat is. Vooral de intro en het laatste half uur van Chinese Zodiac staan weer bol van de dingen waar de man zijn handelsmerk van heeft gemaakt: halsbrekende stunts, innoverende actie, gemengd met comedy, het onconventionele gebruik van allerlei voorwerpen op de set en verbluffende vechtscènes (met onder andere ex-wereldkampioen taekwondo Alaa Safi) die uitblinken in originaliteit, finesse en snelheid van uitvoering. Het is dan ook niet toevallig dat Chinese Zodiac eigenlijk een drieluik afsluit waarvan het legendarische tweede deel dateert uit 1991: de Armour of God-reeks. Armour of God III: Chinese Zodiac bezorgde Jackie Chan meteen ook een Golden Horse Award en een Hong Kong Film Award voor beste actiechoreografie en een Huabiao Film Award voor uitzonderlijke gecoproduceerde film. Hij duikt ook maar liefst 15 keer op in de credits van deze prent: ook al een wereldrecord. Chan speelt immers niet alleen de hoofdrol, hij schreef, regisseerde en produceerde Chinese Zodiac en vervulde ook nog eens een hoop andere functies, waaronder die van componist en vechtchoreograaf.

    Chinese Zodiac ligt wat de verhaallijn betreft zowel in de lijn van de Armour of God-films als van de tekenfilmreeks die rond Jackie Chan te zien was. Alles is daardoor een stuk lichthartiger dan de dramatiek die het geweldige New Police Story kenmerkte. Het verhaal is dus bedoeld om de hele familie aan te spreken, met dus ook de nodige absurde humor en slapstick, maar natuurlijk weten we allemaal waarom we in de eerste plaats zullen kijken: om het soort actie en stunts te zien dat je nergens anders ziet opduiken... en dan bedoelen we ook écht nergens. Beloofd. Blijf trouwens vooral kijken naar de aftiteling, want naar goede gewoonte krijg je weer een hoop bloopers te zien. Deze keer volgt er echter nog een extraatje: een boodschap voor de fans en een compilatie van Chans beste werk uit het verleden. Een afscheid? Misschien wel en dus absoluut niet te missen!

    Technische fiche: Regie: Jackie Chan; Scenario: Frankie Chan, Jackie Chan, Edward Tang & Stanley Tong; Productie: Jackie Chan, Esmond Ren, Barbie Tung, Zhonglei Wang, Albert Yeung & Dajun Zhang; Cinematografie: Jackie Chan, Man-Ching Ng, Ben Nott & Horace Wong; Muziek: Gary Chase, Nathan Wang, met ‘theme song’ geschreven en gezongen door Jackie Chan en Montage: Chi Wai Yau

    Artistieke fiche: Jackie Chan: J.C./Asian Hawk; Oliver Platt: Lawrence Morgan; Laura Weissbecker: Catherine de Sichel; Caitlin Dechelle: Katie; Xingtong Yao: Coco en Alaa Safi: Vulture







    09-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narvik homeParcs

    Samenwerking De Brouwerij en Narvik HomeParcs

     

    Het gekende eet- en bierencafé De Brouwerij uit Lanaken gaat vanaf 1 maart een samenwerkingsverband aan met Narvik HomeParcs.


    Narvik HomeParcs heeft drie exclusieve vakantieparken waarvan één in Zutendaal. Narvik HomeParc Mooi Zutendaal is 40 ha. groot en momenteel staan er al ruim 200 vakantiewoningen. Op dit luxueuze vakantiepark, gelegen in een natuurrijke omgeving, kunt u verblijven in een massief houten vakantiewoning van 4 tot 12 personen. U kunt er ook overnachten een vakantievilla, ontworpen door de gekende Nederlandse architect Jan des Bouvrie. Geniet in de luxe wellnessvilla bovendien van uw eigen privé wellnessruimte met sauna, jacuzzi, infraroodstraler en stoomcabine.

    Narvik HomeParc Mooi Zutendaal is de uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de nabij gelegen bruisende steden of attracties in Limburg. Het vakantiepark biedt zelf ook de nodige faciliteiten voor een aangenaam verblijf voor jong en oud. Het gastvrije team achter de Brouwerij zal nu ook de exploitatie van het horeca-gedeelte, Mooi Parkzicht, op het park Mooi Zutendaal voor haar rekening nemen.

    Gastvrouw Veerle Sandhövel: "Aan de uitbating van de Brouwerij zal niets veranderen. Dit blijft de gezelligste huiskamer van Lanaken met keuze uit 230 bieren en een lekkere keuken aan gezinsvriendelijke prijzen. In restaurant Mooi Parkzicht zullen niet alleen de talrijke toeristen in de watten gelegd worden. De mooie feestzaal, in combinatie met een binnen-en buitenspeeltuin en zwembad, is ook een geschikte ruimte voor vergaderingen, babyborrels, kinder- en familiefeesten."

    "We zijn op de vraag van Narvik HomeParcs ingegaan omdat we geloven in het professionele product dat zij aanbieden aan de verblijfstoerist en dagrecreant. De uitbatingen van Parkzicht-Zutendaal en De Brouwerij-Lanaken vullen mekaar aan en zullen mekaar zeker versterken. Ook culinair is dit voor mij een nieuwe en bijkomende uitdaging" besluit chef-kok Maarten Caubergh.

     

     

    09-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oman

    OMAN, EEN WARM WELKOM IN DE WINTER !

     

    Het sultanaat Oman is aardig op weg om een van de populairste reisbestemmingen in het Midden-Oosten te worden. De veelzijdigheid, de veiligheid, de goede toeristische infrastructuur en de hartelijkheid van de bevolking zijn niet vreemd aan dat succes. Daarenboven is Oman een winterzon bestemming waar je tijdens onze wintermaanden kunt genieten van heerlijke temperaturen aan zonovergoten stranden.

     Aan de Golf van Oman, ten noorden en ten zuiden van de hoofdstad Muscat, liggen enkele fantastische vakantieresorts waar je maximaal kunt genieten van de zomerse winter van Oman. De namen van de bekende strandhotels klinken als muziek in de oren: Shangri-La’s Barr Al Jissah Resort & Spa, Al Bustan Palace, The Chedi Muscat, Sifawy Boutique Hotel, Millennium Resort Mussanah. Deze en andere onvergetelijke luxe verblijfplaatsen bieden een mix van hedendaagse top design met traditionele Omaanse invloeden. Het comfort, de service en de netheid in deze resorts zijn vergelijkbaar met de top Europese standaard. Kortom, Oman is dé bestemming voor een verwenvakantie in de winter, om zalig te genieten of actief te ontdekken.

     Het is makkelijk om vanuit je verblijfplaats aan zee de hoofdstad van Oman te bezoeken. Gedurende eeuwen lag Oman op belangrijke handelsroutes tussen oost en west waardoor je, ook in Muscat, de invloeden ziet van economische en culturele uitwisseling met de landen rond de Middellandse Zee, Oost-Afrika, Pakistan, China. Tijdens een Muscat City Tour bezoek je onder meer de Sultan Qaboos Moskee, het archeologisch museum, de forten Jalali en Mirani en de Muttrah Souk, de kleurrijke markt waar je typische Omaanse souvenirtjes kunt kopen.

    Voor een dagexcursie spreekt een bezoek aan de forten van Oman zeker tot de verbeelding. Eerst gaat het richting Nizwa Fort van waar je een prachtig uitzicht hebt op het stadje met zijn levendige vrijdagmarkt. Dan volgt Jabreen Castle uit de 17de eeuw en op de terugweg staat een bezoek aan het Bahla Fort op het programma.

    Wil je het echte Oman ontdekken dan dring je nog dieper het land in. Dat is best mogelijk want overal vind je goede overnachtingsplaatsen. Een excursie naar het Jabal Akhdar gebergte, op circa 100 km van Muscat, is om nooit te vergeten. Hier reiken de bergtoppen tot drieduizend meter hoogte en de regio is bekend om zijn rijke cultuur, zijn vriendelijke bevolking en uiteraard het sublieme natuurschoon. Een verblijf in het Sahab Hotel, met fantastisch uitzicht over de bergen, is de kers op de taart van deze reis. Binnenkort wordt hier ook het Alila Jabal Akhdar Hotelgeopend, op een spectaculaire plaats, 2000m hoog, met binnen- en buitenzwembad, wellness- en fitnessfaciliteiten.

     Oman is veel meer dan een kuststrook met daarachter een eentonige woestijnvlakte. Het landschap is afwisselend met hoge bergketens, groene oases met palmbomen en meertjes en verrassende woestijngebieden waar je kennis maakt met het leven van de bedoeïen. Die grote variatie opent mogelijkheden voor de actieve en avontuurlijke reizigers. Een wandelvakantie in Oman is dus perfect mogelijk en logeren in een tent, luxueus met airco, of in een bedoeïenentent is gewoon fantastisch. Stel je voor, een nacht in de woestijn, luisteren naar de stilte onder een sterrenhemel zoals je die nooit eerder hebt gezien!

     Het programma van een reis in Oman is altijd gevarieerd. Na een dag in de woestijn ben je alweer aan zee, bijvoorbeeld in Ras Al Hadd waar de zeeschildpadden aan land komen. Nog een paar uur rijden en je bent terug in de buurt van Muscat waar je de laatste dagen van een zomerse winterreis kunt naganieten in een luxueus hotel, alvorens het vliegtuig te nemen richting thuis.

     Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur. Oman in één woord: GEWELDIG ! www.visitoman.be

    08-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bed en Bike label

    Toeristische diensten Oostkantons lanceren het „bed+bike“ label

     

    Ook in de Oostkantons vindt men vanaf nu het „bed+bike“ label voor fietsvriendelijke verblijven. Isabelle Weykmans, Minister voor Toerisme van de Duitstalige Gemeenschap en Sandra De Taey, Directrice van het Toeristisch Agentschap Oost-België, overhandigden deze onderscheiding voor uitzonderlijke kwaliteit in de verblijfssector, aan 23 partnerbedrijven.

    Tijdens haar introductie onderstreepte minister Weykmans, het belang van het fietstoerisme voor de regio: „47 % van onze toeristen (1ste plaats) komen tijdens hun verblijf genieten van de mooie natuur en 38 % (2de plaats) verklaart dat ze onze regio bezoeken voor de uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden. “Reden genoeg dus, om juist deze sector verder uit te bouwen, zelfs te versterken”, aldus de minister.

    Het „bed+bike“ project werd door de dienst productontwikkeling en marketing van het Toeristisch Agentschap Oost-België uitgewerkt en doorgevoerd. Met als doel langs de Vennbahn en andere fietsroutes hoogstaande kwaliteit uit te bouwen in de verblijfssector, bemiddelde het Toeristisch Agentschap met het ADFC en startte met dezelfde projecten in Luxemburg en in Nordrhein-Westfalen.

    De vertegenwoordigster van het ADFC voor de Oostkantons en Luxemburg, Monique Goldschmid, stelde het „bed+bike“ label voor. Daaruit bleek dat de fietsende vakantiegast op een service kan rekenen die aan zijn verwachtingen voldoet. „bed+bike“ verblijven zijn op de speciale behoeftes van de fietsers ingesteld, zo zijn fietsers ook voor één nacht welkom, wordt hun fiets veilig gestald en kan natte kleding en uitrusting worden gedroogd. Voor kleine reparaties aan de fiets staat het juiste materiaal ter beschikking, terwijl men voor grotere pannes terecht kan in de dichtstbijzijnde garage. Dankzij uitgebreide wandelkaarten en nauw aansluitende bus-en treindienstregelingen kunnen er leuke uitstapjes gepland worden in de omgeving.

    Door het „bed+bike“ label kunnen de Oostkantons hun belang als fietsregio verder uitbouwen. Bij de infrastructuur hoort een fietsnetwerk van meer dan 850 km. Vooral het fietsknooppunt Velotours en de unieke Vennbahn van het RAVEL-netwerk zijn ontzettend populair.

    Het “bed+bike” label werd in de jaren negentig in Duitsland ingevoerd op vraag van de “Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club” (ADFC), met ruim 140.000 leden, de belangrijkste belangen-en consumentenorganisatie voor fietsers in Duitsland. In Duitsland bezitten ondertussen meer dan 5.500 bedrijven het "bed+bike"-Label, dat ondertussen ook in Luxemburg en Oostenrijk werd ingevoerd.

    info@eastbelgium.com





    07-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn met knuffelduik

    Valentijn vieren met een Knuffelduik in zee

     

    Op 14 februari vieren we Valentijn. Zij die mekaar graag zien geven elkaar cadeautjes en laten we eerlijk zijn, het is soms toch wat zoeken naar dat ene originele cadeau. Badplaats Koksijde-Oostduinkerke heeft een aantal troeven in huis die zich lenen voor een romantisch weekendje aan zee en daarbij ook nog eens een bijzondere beleving in petto hebben met de Knuffelduik op 15 februari…

    Een Knuffelduik, het laat zich raden wat hiermee bedoeld wordt. Samen met je partner ga je het frisse, zeg maar koude (10°C), zeewater in, een uitdaging voor allebei. Je kunt ook solo in de aanrollende golven springen en wie weet ontdek je tijdens het ‘duiken’ de soul mate van je leven. Het startschot voor de Knuffelduik wordt om 15 u gegeven maar zowel ervoor als erna kunnen de dapperen zich opwarmen aan allerlei animatie en muziek, met een waardige afsluiter, een spetterend vuurwerk, om 18u30.

    Met een natuurlijke kuststrook van wel 7.95 km lang, biedt de badplaats voldoende ruimte om samen uit te waaien langs het strand. Er zijn ook leuke bewegwijzerde wandelpaden die je kan volgen doorheen beschermde duinen en bossen. Voor een romantische wandeling door de duinen is er de 8 km lange Doornpanne wandelroute waar je samen kennis maakt met een imponerend duinmassief en het brede zandstrand. Na een dag in de gezonde lucht is het uitkijken naar een sfeervol restaurantje. In de badplaats vind je restaurants genoeg waar een gezellige tête à tête verzekerd is en waar je bovendien lekkere menu’s aan de gunstige prijs van € 25 vindt, gebundeld in de Horecagids. Een hotel arrangement met hoog romantiek gehalte ontdek je het beste adres op www.hotels-koksijde.be

    In het cultureel centrum CasinoKoksijde kun je terecht voor theater, dans, humor, concerten en filmvoorstellingen. Er is bv de film ‘Night Train to Lisbon’ (12/02), naar de gelijknamige bestseller van Pascal Mercier. Op 15 februari wordt in de theaterzaal ‘De Broosheid van een Lichaam’ opgevoerd, een theaterstuk dat tranen losmaakt. www.casinokoksijde.be In het NAVIGO Nationaal Visserijmuseum wordt het verhaal verteld over de zee- en kustvisserij, het harde leven van de Vlaamse vissersfamilie, de avonturen van de IJslandvaarders, de garnaalvissers te paard, een unieke levende traditie die nog maar net tot Immaterieel Cultureel Erfgoed is verklaard. Of het Paul Delvaux Museum met een aardige verzameling schilderijen, tekeningen en prenten van Paul Delvaux. www.navigomuseum.be en www.delvauxmuseum.com

    In het Abdijmuseum Ten Duinen kom je alles te weten over het leven in de Middeleeuwen in een Cisterciënzerabdij. Je maakt er kennis met een verhaal over wonen, werken, bidden, eten, spelen en jawel, liefhebben. Liefde en lust, het is van alle tijden en wat dat betreft, verschilt de mens van de Middeleeuwen in niets van de moderne mens www.tenduinen.be

    07-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre & Vacances wellness

    Pierre & Vacances premium, kwaliteitsvolle wellnessverblijven

     

    De vakantieperiode is het moment bij uitstek om tot rust te komen, te ontspannen en te herbronnen. Net daarom zijn de vakantieverblijven van Pierre & Vacances premium opgevat als authentieke, aantrekkelijke plaatsen waar men kwaliteit hoog in het vaandel draagt. De ruime verblijven zijn stijlvol en rustgevend, en de wellnessruimten zijn perfect geïntegreerd. Een heerlijk ontspannende vakantie verzekerd!

    Pierre & Vacances telt 12 residenties in de bergen en 6 aan zee. De meeste daarvan beschikken over een wellnessruimte met vrij toegankelijke sauna, hamams binnenzwembaden en een spa- of thalassoruimte in samenwerking met befaamde partners (Cinq Mondes®, Algotherm® en Thalgo®).

    Massage, gelaats- en lichaamsverzorging kunnen tegelijk met uw verblijf worden geboekt. Zo stellen we alles in het werk om u van een optimale wellnessvakantie te laten genieten.

    Hét wellnessaanbod van het moment: Le Village Arc 1950 Pierre & Vacances premium***** Te midden van de Franse Alpen vormen acht 5-sterrenresidenties samen het autovrije dorp Arc 1950. Zowel skiërs als wandelaars vinden er alles voor een perfecte vakantie. Hoogstaande, volledig uitgeruste appartementen, alsook heel wat diensten en activiteiten maken er uw verblijf nog aangenamer.

    In de gloednieuwe "Deep Nature Spa®" van Cinq Mondes komen alle zintuigen tot rust. U kunt er heerlijk relaxen in een badruimte met een innovatief concept: twee verwarmde buitenbaden, jacuzzi’s, fitnesszaal, sauna en hamam.

    Speciale aanbieding: BADRUIMTE-PAS “5 beurten voor € 1(Aanbod geldig tot en met 1 maart 2014, voor elk verblijf van minstens 7 overnachtingen, bij aankomst op 08/02, 22/02 en 08/03/2014. - Eén pas per verblijf - Te reserveren via 070 246 100.) Dankzij de vijfbeurtenkaart (€ 1 in plaats van € 79) kunt u volop ontspannen in een minerale omgeving met zwembaden, sauna, hamam, jacuzzi’s, sensorische douches en een relaxruimte rond een centraal haardvuur.

    PIERRE & VACANCES PREMIUM : 18 locaties, 2.200 appartementen en huizen, 10 “Deep Nature Spa’s®” in de residenties en 2 Thalassotherapiecentra van Thalgo in de residenties.

    06-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse strekproducten

    8 Vlaamse streekproducten krijgen erkenning STREEKPRODUCT.be

     

    Tijdens de eerste erkenningsronde van 2014 werden 8 nieuwe Vlaamse traditionele streekproducten boven de doopvont gehouden. Het betreft vleeswaren, mosterd, koffie en bier afkomstig uit 4 Vlaamse provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

    Straffe mosterd uit het Leuvense is een oud pareltje dat nieuw leven wordt ingeblazen. Voor pensen, Brabantse kop, roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen, Lierse koffie en filet d’ Anvers kunnen de producenten bogen op méér dan een paar generaties traditie die wordt voortgezet. In Zoersel krijgt de Sint-Antoniusbeuling het Vlaams erkenningslabel. De nieuw erkende Vlaamse traditionele streekproducten zijn stuk voor stuk echte smaakmakers waarin je de traditie proeft.

    De Sectorgroep Streekproducten binnen VLAM houdt 3 erkenningsrondes per jaar. De ronde van januari levert 8 nieuwe erkenningen op. U vindt ze hieronder overzichtelijk voorgesteld. De producenten ervan mogen voortaan het label STREEKPRODUCT.BE gebruiken op hun product en in hun communicatie.

    Sint-Antoniusbeuling- aangeboden door Keurslager Bart uit Zoersel

    Vlak bij de Sint-Antoniuskerk van Zoersel produceert Bart Van Dijck naar jaarlijkse traditie zijn Sint-Antoniusbeulingen in januari. Feestelijke beulingen zoals het hoort, zoet en op smaak gebracht met stukjes appel, Calvados en kruidnagel. Na de hoogmis op de feestdag van Sint-Antonius (17 januari) kan je in Zoersel nog een echt stukje folklore beleven. Dan worden de pensen per opbod verkocht ten voordele van de parochie, en met groot succes. Keurslager Bart - www.keurslagerbart.be

    Straffe mosterd uit het Leuvense - Aangeboden door BVBA De Ster uit Lubbeek

    Na meer dan 80 jaar enkel zachte mosterd geproduceerd te hebben (die de erkenning STREEKPRODUCT.be al op zak heeft) grijpt mosterdmaker De Ster terug naar het oudste basisrecept. Dit basisrecept was al in 1924 in gebruik voor de productie van een straffe mosterd. Hiervoor maakte De Ster gebruik van donkere mosterdzaden. Nadien kwam de vraag naar zachtere mosterd en werd er lokale gele mosterd toegevoegd. De straffe mosterd wordt eveneens in 3 stappen fijngemalen tussen indrukwekkende handgebeitelde molenstenen. Deze unieke molen staat gerant voor de smeuïge structuur van mosterd De Ster. www.de-ster.com

    Witte en Zwarte pensen en Brabantse kop uit Midden-Brabant - aangeboden door Beenhouwerij Segers-Kerremans uit Strombeek-Bever

    Zwarte en witten pensen maken sinds 1929 deel uit van het ruime gamma huisbereide vleeswaren bij Beenhouwerij Segers-Kerremans. De recepten bleven 3 generaties lang onveranderd, dit betekent voor de zwarte pensen een traditioneel recept met varkensvlees, bloed, brood, ajuin, eieren en als voornaamste kruiden kruidnagel en piment. In tegenstelling tot de witte pensen zijn de zwarte pensen vrij zacht gekruid en is de structuur smeuïger. De witte pensen zijn vast van structuur, typisch voor Brabant is de toevoeging van vrij veel wit broodkruim. Gesneden zie je mooie vleestukjes en, zoals de traditie vraagt, domineren de smaken muskaat en foelie.

    Sinds 1929 is de beenhouwer Segers gevestigd in Strombeek-Bever ten noorden van Brussel. De vele huisbereide vleeswaren zorgen voor een groot en vast cliënteel. Een van de toppers is de Brabantse geperste kop, flink gekruid met muskaatnoot en foelie. De voorgezouten varkenskoppen en tongen worden gaargekookt in een bouillon, vervolgens wordt het vlees in blokjes gesneden. Het kookvocht wordt bijgekruid en extra gelatine wordt toegevoegd, daarna mag alles opstijven. Het resultaat is nog steeds hetzelfde: een mooie vlezige en stevig gekruide kopbereiding. www.beenhouwerijsegers.be

    Lierse koffie - aangeboden als Java-Mokka en De Doornen Kroon door Koffiebrander Van Ouytsel uit Lier

    Sinds 1876 brandt de familie Van Ouytsel koffie in Lier, eerst op de Grote Markt in huis De Doornen Kroon, nu bevindt de koffiebranderij zich in de Rechtsestraat. De oudste mengeling van het huis is nog steeds genoemd naar De Doornen Kroon. In kleine hoeveelheden worden de Arabica bonen langzaam gebrand tot ongeveer 180°C. Aan de hand van de geur en de kleur bepaalt Judith Van Ouytsel hoelang de koffiebonen moeten branden.

    Deze koffie uit Lier sluit het nauwst aan bij de Antwerpse koffies en laat zich graag smaken bij een Liers vlaaike! www.koffievanouytsel.com

    Roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen - aangeboden als Ichtegems Grand Cru door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem

    Brouwerij Strubbe bevindt zich reeds sinds 1831 onder de kerktoren van Ichtegem, 7 generaties lang wordt er al gebrouwen. Zoals elders in het land focuste ook Brouwerij Strubbe zich op bier van hoge gisting. Na WOI werd de trend van de lagegistingsbieren gevolgd. Sinds kort knoopt de brouwerij terug aan bij de traditie van de Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren. Voor De Ichtegemse Grand Cru werden 3 foeders aangekocht waarin het basisbier van hoge gisting rijpt en verzuurt. Het is aan de brouwmeester om dit oude bier te blenden met jong bier en zo tot een lichtzurig en dorstlessend bier te komen. Ondanks het vrij lage alcoholgehalte heeft dit biertje veel smaak. www.brouwerij-strubbe.be

    Filet d’Anvers - aangeboden door Ernell Vleeswaren uit Temse

    Het bedrijf Ernell, opgericht in 1975, bereidde zijn vleeswaren oorspronkelijk in Borgerhout, in 1988 verhuisde het bedrijf naar Temse. Men werkt er op ambachtelijke wijze en zoals het hoort gebruikt men voor de filet d’Anvers enkel het muisstuk van de platte bil, een stevige magere spier. Vakmensen ontvliezen de spieren en het muisstuk wordt in de juiste vorm versneden, een secuur werkje. Nadien worden ze gezouten, vervolgens volgt de rijping en ten slotte het roken met beukenhout. Filet d’Anvers is een zeer mooi stukje charcuterie, rijk aan smaak, extra mager en typisch Vlaams. www.ernell.be









    06-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines Tomorrowland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Dubbel zo veel Brussels Airlines vluchten voor jubileumeditie Tomorrowland

     

    Voor het derde jaar op rij is Brussels Airlines de reispartner van Tomorrowland. De maatschappij zal dit jaar 15.000 feestvierders naar België vliegen van over heel de wereld.

    Vorig jaar werden er 214 verschillende nationaliteiten geteld op Tomorrowland. Zo’n 13.000 bezoekers reisden met een Global Journey pakket naar Tomorrowland en ook dit jaar worden er opnieuw speciale reispakketen met vervoer, verblijf en toegang tot het festival aangeboden. Vorig jaar vloog Brussels Airlines 8.000 feestvierders naar België en dit jaar biedt de maatschappij opnieuw vluchten aan met vertrek over heel de wereld. In totaal, verspreid over twee weekends, zullen 15.000 passagiers door Brussels Airlines naar Tomorrowland worden gevlogen, op 150 verschillende vluchten vanuit 50 steden in Europa, Afrika en de USA. Nog eens 2.500 Tomorrowlandgangers vliegen naar België met Lufthansa, Thai Airways of Air Canada vanuit de USA, Canada, Zuid-Amerika, Australië en Azië.

    Vorig jaar zette Brussels Airlines twee Airbus A330 toestellen in voor party flights met live DJ’s aan boord vanuit Basel en Tel Aviv. Naar goede gewoonte start het Tomorrowland gevoel ook dit jaar vanaf het vertrek: de Brussels Airlines vluchten zullen omgetoverd worden tot party flights en zullen baden in de magische Tomorrowland sfeer. Global Journey selecteerde ook drie hotels die getransformeerd zullen worden tot échte Tomorrowland hotels. Vanaf de check-in zullen de bezoekers dus al helemaal in de sfeer zitten.

    De Global Journey verkoop, die naast vluchten ook treintickets zal aanbieden, gaat zaterdag 1 februari om 17h van start. Via tomorrowland.com kunnen geïnteresseerden hun reispakket nu al van van a tot z samenstellen en de prijs berekenen.

    05-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwland Biercompetitie

    't Kwam aan als een mokerslag vorig jaar: Een Nederlands biertje werd verkozen tot beste Hobbybier der Lage Landen. Tijd voor de Belgen om in 2014 de titel te heroveren!

    De Brouwland Biercompetitie is reeds aan zijn vijfde editie toe. Vorig jaar verkoos een professionele jury ‘Barliman’s Best’ als beste hobbybier. Het bier, gebrouwen en gebotteld door het team ‘Jan en Herman’ uit Rotterdam verraste de kenners en haalde het voor 124 andere ploegen. ‘Eden Quadruppel’ kreeg de titel van Beste Studentenbier der Lage Landen. De Lustige Brouwers’ uit Weelde konden dankzij die winst hun vrienden en medestudenten trakteren met 500 liter gratis bier.

    Brouwland, Europa's meest gespecialiseerde leverancier voor bierbrouwers, organiseert voor de vijfde maal de Brouwland Biercompetitie. Nu de Nederlanders vorig jaar, tijdens hun eerste deelname, aan de haal zijn gegaan met de titel van Beste Hobbybrouwer is de honger naar succes bij de Belgen groot. Daarom is het tijd voor een nieuwe ‘Bierbattle der Lage Langen.’ Wij Belgen hebben dan wel één veldslag verloren, de strijd om het beste bier is nog lang niet gestreden en dat zullen we de Nederlanders in de twee categorieën aan de lijve laten ondervinden. Op 7 juni 2014 weten we wie de winnaar is.

    Ook dit jaar mogen studenten opnieuw hun kans wagen en dingen ze mee naar de titel van beste studentenbier. De winnende teams krijgen naar goede gewoonte 500 liter van hun bier mee naar huis. Schol!

    NIEUW dit jaar is een samenwerking met Delhaize. Voor het eerst zal een supermarktketen de winnende biertjes commercialiseren en gedurende drie maanden verkopen in zijn winkels. Op die manier krijgt het grote publiek de kans om de bieren te proeven.

    Brouwen is voor iedereen, dus mannen en vrouwen, net 18 of al een meer gevorderde leeftijd, iedereen is welkom om een team samen te stellen van 2 tot 8 personen en deel te nemen aan de wedstrijd. En heb je nog geen ervaring, geen probleem. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een gratis brouwopleiding. In deze theoretische cursus legt Brouwland je het volledige brouwproces uit. De deelnemers moeten ouder zijn dan 18 jaar en professionele bierbrouwers worden uitgesloten van de competitie. Inschrijven kan via www.mijnbier.be en dit uiterlijk voor 5 maart 2014

    04-02-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!