Op amper een figuurlijke boogscheut van het centrum van Brussel zorgt de hostellerie du Petit Spinois in het Waals Brabantse Rebecq voor een harmonieuze combinatie van charme en rust.
De hostellerie maakt samen met de Ferme du Grand Spinois, 300m verder gelegen, deel uit van een complex dat zowel de individuele bezoekers als de zakenman aanspreekt. Dineren en logeren kan op een efficiënte manier worden aangevuld met zowel privé-feesten als seminaries. De hostellerie waarvoor Raffael Gonzalez verantwoordelijk is, vond een onderkomen in een voormalige hoeve die op treffende wijze werd ingericht en thans plaats biedt aan een brasserie en 14 smaakvol ingerichte kamers o.m. voorzien van een flat screen tv, minibar en haardroger.
In het hoofdgebouw is een brasserie gevestigd waar Frederic Arnould het menu uittekent. Hier vind je eveneens de ontbijtzaal, de keuken en de receptie terug. Op de kaart een aantal typische brasseriegerechten maar evenzeer regionale specialiteiten en suggesties van de dag waarbij de chef profiteert van uitzonderlijke aanbiedingen en ook seizoengerechten voorstelt. Gezien de hostellerie op een druk belopen wandelroute ligt is er eveneens een speciale namiddagkaart zodat wandelaars hier even kunnen pauzeren terwijl ze genieten van huisbereide specialiteiten.
Het interieur van de brasserie geniet van houten dwarsbalken die voor een statige aanblik zorgen. De zware houten tafels, gecombineerd met heel wat ijzerwerk benadrukt de uitbouw. De muren in lichtgrijze tinten gaan perfect samen met de zwarte vloer en zorgen voor sfeer en gezelligheid.
Wij gingen voor onze degustatie grasduinen in de kaart en suggesties en opteerden uiteindelijk voor St Jacosvruchten met coulis van erwten en gekarameliseerd spek en scampi’s met Maredsous als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht viel de keuze op typische brasseriebereidingen nl een koninginnenhapje en een bereide americain van de chef.
Frederic drapeerde drie mooie grote St Jacobsnoten op een behoorlijk dikke snede spek en een leuke coulis van erwten. Een overvloedige en stevige schotel met een aantrekkelijk presentatie die toch een ruim smaakpalet aanbood. Onze scampi’s werden bedolven onder een smeuïge creatie van gesmolten maredsouskaas geparfumeerd met het gelijknamige bier. Mooi evenwichtig maar andermaal een overvloedig en erg vullend gerecht. De rustpauze vooraleer het hoofdgerecht werd geserveerd, bood de kans om even te genieten van een voortreffelijke Nero d’Avola 2011 Principé di Butera.
Ook onze hoofdgerechten vormden een uitstekende en overvloedige winterschotel. Beide kregen bovendien een mooi fris garnituur van sla, uitjes, en tomaat mee. Extra een schoteltje goudgele en krokante frietjes, mooi knapperig en perfect op smaak. Bij onze americain, een supergrote portie, die een heerlijke persoonlijke toets van de chef meekreeg, werd in een apart potje, een portie mayonaise geserveerd. Voor ons alleszins overbodig, maar we kunnen best begrijpen dat menig bezoeker ook dit potje met een extra portie friet zal degusteren. Ook bij deze gerechten vormde de Nero d’Avola een welgekomen partner. Bij het dessert, een tiramisu op basis van speculaas, een leuk speculaasje als garnituur.
Hostellerie du Petit Spinois – Chemin Ardoisière 60 – 1430 Rebecq
Tel 067-84 38 51 – www.hostelleriedupetitspinois.com
Gesloten op zondagavond en maandag
Culinaire commentaren:
6 minutes
1 minute
typische sfeervolle brasserie
landelijke ligging
stevige en overvloedige brasseriegerechten
vriendelijke bediening
Michelin:
karakteristieke oude boerderij op het platteland
mooie kamers met goed gekozen meubels en stoffen
fietsen te huur
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/1562962-51cdb0a781c3d28018a936ef53855fac.JPG)
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/1562962-e21ddad5e1edf8be9f4053fa88256517.JPG)
|