Inhoud blog
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
  • Gespot door Pearle opticiens
  • LolaLiza lanceert zesdelige podcast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    10-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weber grill academy - haal het maximum uit je barbecue

    Bij de Weber Grill Academy leer je onder leiding van een gerenommeerde en door Weber gecertificeerde Grill Master de fijne kneepjes van het betere barbecueën, ook wel eens "Weberen" genoemd.

    Gedurende een aantal uren tonen getrainde professionals je tijdens deze gevarieerde workshop hoe je een compleet menu voor meerdere personen kan bereiden op je barbecue. Hierbij komen uiteraard de meest gebruikte technieken uitgebreid aan bod en ontvang je ook nuttige tips, bijvoorbeeld voor het aansteken, onderhoud en praktische accessoires.

    Er is een programma voor ieder niveau, dus zowel voor enthousiaste beginners als voor 'semiprofessionals'. Voor bedrijven worden zelfs programma's op maat ontwikkeld. En omdat we het hele jaar door Weberen, is er ook een winterprogramma met een heerlijk eindejaarsmenu. Meer informatie vind je op www.grillacademy.net

     

    Granola en Griffon, twee przewalskipaarden in de voetsporen van hun voorouders. Het laatste wilde paard ter wereld!

    Dinsdag 4 april 2017 vertrokken de twee przewalskipaarden Granola en Griffon, die in het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han zijn geboren, naar het reservaat Dolni Dobrejov in Tsjechië. Daar worden ze voorbereid op hun terugkeer naar het land van hun voorouders.

    Nikolaj Przewalski ontdekte dit wilde paard in 1879 in de Gobiwoestijn. In de jaren 1900 kwamen 53 przewalskipaarden naar Europa. Het przewalskipaard werd zowel in het wild als in dierentuinen een heel zeldzame soort, zodat in 1957 een internationale stamboom werd opgericht. Er bleven in de Europese parken dan nog 13 przewalskipaarden over. Maar in het wild raakte de soort rond 1960 uitgestorven. Er kwam toen een zorgvuldig gecoördineerd internationaal fokprogramma om de soort te redden.

    Pas in de jaren 1990 vonden de eerste herintroducties plaats in Mongolië, China, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. Tegenwoordig zijn er vijf herintroductiesites, meer bepaald drie in Mongolië en twee in China. Momenteel telt men 860 przewalskipaarden in gevangenschap (European Endangered species Programme), 350 in de natuur in Mongolië en in totaal ongeveer 1500 wereldwijd. Przewalskipaarden leven in groepen van één hengst, twee of drie merries en hun veulens.

    De EEP-coördinator heeft Griffon en Granola geselecteerd om dekhengsten te worden. Talrijke testen werden verricht om succes te garanderen: fysiologische criteria, staat van de hoeven, bloed- en bacteriologische analyses, enz. Ze zullen eerst in quarantaine worden geplaatst in Dolni Dobrejov en daarna in hun respectieve groep worden uitgezet. Griffon vertrekt in juni naar de Gobiwoestijn in Mongolië en Granola in september naar China (‘Wild Animal Breeding Center’ van Jimsar in Xinjiang, autonome regio van de Volksrepubliek China).

    Het Wildpark van Han-sur-Lesse is de vertegenwoordiger van het Europese fokprogramma voor de Benelux. Het Wildpark heeft een duidelijke missie: in belangrijke mate bijdragen aan het behoud van deze soort. Daartoe herbergt het Waalse park 9 przewalskipaarden: drie volwassen hengsten, vijf merries en een jong mannelijk veulen.

    Voor zover dat nog nodig is, bewijst deze operatie dat het Domein van de Grotten van Han niet alleen een toeristische attractie is, maar ook bijzonder actief bijdraagt tot het behoud van onze fauna. Het przewalskipaard kwam immers in Europa voor, zoals blijkt uit de rotswandschilderingen van de grotten van Lascaux. Het Domein zet zich niet alleen in voor het herstel van het habitat van de zomererebia (vlinder), de oprichting van een kraamkliniek voor de echte hoefijzerneus (vleermuis), maar ook voor 7 Europese programma’s voor bedreigde soorten. En sinds 1999 keren elk jaar dieren die in Han geboren zijn, terug naar de natuur.

     







    10-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eitjes leggen, niemand zeggen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maasmechelen Village organiseert een paaszoektocht & supernanny Wendy Bosmans geeft verstoptips. Nog even en de zoektocht naar eitjes gaat weer van start! In Maasmechelen Village kan je straks zelfs speuren naar een gouden ei ter waarde van 500 euro. Maar ook thuis maak je eieren verstoppen extra leuk, dankzij de verrassende tips van supernanny Wendy Bosmans. En voor echte chocoladeliefhebbers zijn er dan nog de workshops van chocolatier Stephen Vandeparre…

    5x verrassend verstoppen

    Paaseieren zoeken, dat is meer dan door de tuin hollen en de buit in drie minuten veroveren… Gedragstherapeute Wendy Bosmans, vooral gekend van haar opvoedingstips in het tv-programma ‘Supernanny’, geeft alvast 5 ideeën voor extra lang zoekplezier:

    • Goed begonnen, is half gewonnen. In plaats van snel-snel-snel eitjes te verstoppen, sta je best eerst even stil bij originele verstopplaatsen. Wat dacht je van hoog in een boom, onder een struik, in de bloempot, op de trampoline of schommel, in het tuinhuis, de brievenbus, het fietsmandje of gewoon in het kippenhok? Ook binnen kan je creatief aan de slag: tussen de schoenen, de planten, in de koekjestrommel, boven op de boekenplank, in een kommetje in de oven of vaatwasmachine...

    • Werk met kleurcodes. Geef elk kind de opdracht om een andere kleur eieren te zoeken en voorzie telkens een mandje, zak of tas in dezelfde kleur. Zo kan je eenvoudige vindplaatsen voor de kleinsten combineren met uitdagendere schuilplekken voor de groteren. De speurtocht extra spannend maken? Verstop een zilveren ei (bv. omhuld met aluminiumpapier) als bonus!

    • Nummer de eieren en stel de timer in. Bedoeling is om zo snel mogelijk, allemaal samen, de eieren op volgorde binnen te brengen. Verstop daarbij verschillende soorten eieren – hardgekookt, van chocola, zelfgemaakt met snoepjes in, fopeieren… Hou stiekem een checklist bij de hand, zodat je zelf nog weet waar de paashaas welke nummers gelegd heeft.

    • Ga voor een heuse speurtocht met opdrachten of een schatkaart. Als een opdracht – een geheimschrift of puzzel – goed wordt opgelost, geef je de volgende aanwijzing mee. Het wordt nog leuker natuurlijk als de speurtocht je door de tuin én het hele huis leidt… Het spreekt voor zich dat de schat op het einde een royale portie paaseitjes is!

    • Echte durvers, die leven zich uit in een paasparcours. Geblinddoekt voor grotere kinderen, waarbij je ‘warm’ of ‘koud’ roept om de richting bij te sturen. Of met schattige pijlenbordjes in de tuin voor de jongere generatie.

    Wendy Bosmans, mama van Kaat en Marie: “In ons gezin ligt eieren rapen al even achter ons. Maar het was wel elk jaar een moment waar de kinderen naar uitkeken. Om de berg chocola binnen de perken te houden, recupereerde ik eieren. Zo legde ik chocola die Kaat de dag ervoor bij haar meter vond, terug in onze eigen tuin, uiteraard aangevuld met enkele eigen exemplaren. Stiekem moest ik altijd lachen dat onze dochters twee keer dezelfde eieren raapten, maar het is hen nooit opgevallen!”

    Vind het gouden ei… of volg een chocoladeworkshop

    • Ook in Maasmechelen Village kunnen speurneuzen zich op Pasen (16 april) en paasmaandag (17 april) uitleven. Alleen, deze keer zoek je niet naar eieren maar naar de kleren van de paashaas. In 8 kleine paashuisjes vind je stickers van verschillende kledingstukken, waarmee je een leuke outfit kan samenstellen voor jouw paashaas. Breng de ingevulde postkaart binnen… en maak kans op een gouden ei ter waarde van 500 euro. Elke deelnemer ontvangt ook een heerlijk chocolade-ei van Neuhaus.

    • Nog meer lekkers heeft Maasmechelen Village in petto in het paasweekend van 15 en 16 april (telkens om 13, 15 en 17 uur): workshops van onze Belgische chocolatier Stephen Vandeparre. Na enkele leuke weetjes over chocola en het ontstaan ervan, kan je natuurlijk zelf aan de slag. Benieuwd om je eigen ‘orangettes’ of studentenhaver te maken? Schrijf je dan in via www.maasmechelenvillage.com. Op de site vind je alle praktische info.

    Maasmechelen Village, een van de Chic Outlet Shopping® Villages, biedt een premium outletshopping-ervaring in België. Het dorp ligt ongeveer op 60 minuten van Brussel, Antwerpen, Keulen en Düsseldorf, en op 20 minuten van Maastricht. In Maasmechelen Village vind je meer dan 100 luxueuze outletboetieks van nationale en internationale modemerken, alsook luxeartikelen voor de woning.

    Bovendien kan je er het hele jaar shoppen met kortingen tot 60% op de aanbevolen retailprijs. Armani, Calvin Klein Underwear, Escada, HUGO BOSS, Le Creuset, Sandro en Versace, zijn slechts enkele van de internationale merken aanwezig naast de boetieks van plaatselijke ontwerpers, zoals Stijn Helsen, Essentiel en Scapa. Een brede waaier diensten in Maasmechelen Village bevat gratis parking, de Shopping Express® – een shuttleservice tijdens het weekend en op feestdagen vanuit Brussel (http://www.maasmechelenvillage.com/shoppingexpress), Hands-Free Shopping, een Tourist Information Centre, een speeltuin en gratis wifi. Met een selectie van restaurants en cafés, het 4 sterrenhotel Terhills met 60 kamers en een sterrenrestaurant op amper 100 m, is het dorp uitgegroeid tot een unieke bestemming voor gasten op zoek naar een superieure winkelervaring en een plezierige dag uit. Voor meer informatie, bezoek www.maasmechelenvillage.com  

     

    09-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clics Koksijde - een zomer lang spleeplezier aan de kust!

    De gemeente Koksijde en de Belgische speelgoedfabrikant Clics slaan de handen in elkaar voor een zomer lang speelplezier! Van 12 juli t.e.m. 27 augustus 2017 wordt het c.c. CasinoKoksijde voor het 2e jaar op rij helemaal omgetoverd tot een wereld vol Clics blokken.

    In de verschillende speelzones wachten meer dan 150.000 blokjes in 22 verschillende kleuren en ook accessoires zoals wielen op de kinderen die hiermee zelf aan de slag gaan. Jongens en meisjes kunnen hun mooiste creatie maken in de themahoeken van o.a. Clics Build & Play, Zoo, Dinos, Racing, Heros maar ook Glitter en Fashion! Geen inspiratie? Geen probleem, de bouwplannen helpen de bezoekers op weg.

    NIEUW in 2017: Kinderen kunnen in primeur met de splinternieuwe blokken van Clicformers spelen! Deze nieuwe blokken zijn een volledig nieuwe spelbelevenis voor kleine constructeurs!

    Na urenlang speelplezier gaan de kinderen niet met lege handen naar huis, want aan de uitgang mogen ze een zakje Clics blokken mee nemen. Niet genoeg? Dan vind je in de heuse Clics shop verschillende boxen met allerhande blokken aan zeer scherpe prijzen. Ook hier zijn de nieuwe Clicformer blokjes te verkrijgen.

    Thuis kan je ook meedoen aan de grote bouwwedstrijd van Clics. Laad een foto of een video van je originele bouwwerk op de website van Clics en zo maak je kans op mooie prijzen.

    Wil je op de hoogte blijven over het evenement, breng zeker een bezoekje aan onze Facebook-pagina (facebook.com/clicskoksijde)

    Praktisch

    Clics Koksijde - c.c. CasinoKoksijde - Casinoplein 11 - 8670 Koksijde - www.clicskoksijde.be

    Info dienst Toerisme: toerisme@koksijde.be – t 058 51 29 10

    Openingsuren: 12 juli tot en met 27 augustus, dagelijks (behalve op dinsdag) van 14-18 uur

    Inkomprijzen: gratis voor kinderen onder de 3 jaar - vanaf 3 jaar : €5 per persoon (incl. starterszakje Clics blokjes t.w.v. €3,99)

     

    09-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayenne, de bestemming voor slow toerisme

    Ken je Mayenne? Dit Franse departement ligt tussen Bretagne, Normandië en Loire, op amper 70 kilometer van de Mont Saint-Michel. En maar 500 km van België! De streek is bij het grote publiek weinig bekend, maar al wie graag eens van de platgetreden paden afdwaalt en er soms bij toeval belandt, is er dol op. Mayenne is een groene bestemming voor 100% slow toerisme.

    5 goede redenen om naar Mayenne te trekken:

    1. Omdat je de streek op je eigen ritme kunt verkennen met een ‘traag’ vervoermiddel zoals de fiets, boot, te voet of te paard. Voorbeeld: Je stapt op je fiets en volgt de Vélo Francette. Deze fietsroute van meer dan 600 km, die op de Fiets- en Wandelbeurs van Utrecht verkozen is tot fietsroute van het jaar, verbindt Ouistreham in Normandië met La Rochelle aan de Atlantische kust. Meer dan 100 km van de route loopt door het departement Mayenne. Je fietst langs de jaagpaden op het mooie platteland, van sluis naar sluis, tussen historische kunststadjes en kastelen.

    2. Omdat je er culturele sites ontdekt die nog niet zo druk en toeristisch zijn. Het is zalig verpozen in de ontelbare middeleeuwse dorpen en karaktervolle stadjes met een divers en authentiek historisch erfgoed. Voorbeeld: Cultuur wordt sinds 1973 elke zomer dichter bij het grote publiek gebracht tijdens Les Nuits de la Mayenne. Op historische locaties worden theaterstukken opgevoerd. De focus ligt op klassieke teksten, die actueler zijn dan ooit. De voorstellingen kun je samen met de inwoners van Mayenne op drie schitterende sites bekijken: Sainte-Suzanne, Jublains en Laval, van 15 juli tot 15 augustus 2017.

    3.   Omdat je in Mayenne één bent met de natuur. Voorbeeld: het Echologia-project, een prachtig natuurgebied op nauwelijks 3 km van Laval, is gebaseerd op drie elementen: water, erfgoed en ecologie. Er zijn heel wat activiteiten te beleven zoals wandelen, boogschieten, duiken, zwemmen in een natuurlijk zwembad … En er is keuze uit 30 volledig atypische overnachtingsmogelijkheden: drijvende hutten, boshutten, jagershutten, joerten, wigwams of zelfs een kamer in een oude kalkbranderij, met een ideale akoestiek …

    4.     Omdat je graag geniet van de goede dingen van het leven, neem je de tijd om te proeven van de lokale producten tijdens een picknick of in een goed restaurant. Voorbeeld: Proef de overheerlijke Entrammes-kaas. Deze geperste, ongekookte kaas met gewassen korst wordt in de Fromagerie Bio du Maine geproduceerd. Entrammes wordt zo gegeten, maar ook in kaasfondue. Een andere lekkernij van Mayenne is de cider van Eric Bordelet. Ultrafijne bubbels, subliem schuim, intense neus, volle smaak en lange afdronk. Een echt gastronomische cider!

    5.     Omdat iedereen er zijn gading vindt. In Mayenne beleeft jong en oud een actieve en tegelijk ontspannen vakantie. Voorbeeld: Een bezoek aan Refuge de l’Arche met niet minder dan 1400 dieren! Een unieke site in Frankrijk met verzwakte exotische dieren. De kinderen zullen liefdevol omgaan met de gewonde of achtergelaten dieren. Daarna kan iedereen te voet of met de fiets de jaagpaden aan de rivier Mayenne verkennen en heel wat opsteken van de didactische borden langs het beveiligde parcours.

    Meer info: www.mayenne-tourisme.com en www.mayenne-slowlydays.com





    08-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picknick proof dankzij ECOlunchbox!

    Dé must-have voor de perfecte picknick of on-the-go lunch

     

    Wanneer de vogels beginnen te fluiten en ook de zon langzaamaan laat merken dat de lente in aantocht is, dan wordt al snel een eerste picknick gepland. Trek je binnenkort met je picknickmand naar een park in de buurt of ga je gewoon buiten in de vrije natuur lunchen, vergeet dan vooral je ECOlunchbox niet mee te nemen!

    Want met ECOlunchbox wordt picknicken nu nóg aangenamer en vooral milieuvriendelijker. Dankzij het gamma roestvrijstalen lunchboxen geniet je immers op een duurzame manier van je lunch: je hebt niet langer een plastieken broodtrommel nodig en je laat ook geen vervuilend verpakkingsmateriaal achter.

    Iedere ECOlunchbox is zowel plastic-, vinyl-, PVC-, BPA-, als loodvrij en bevat geen giftige stoffen. Daarnaast ziet deze box er dankzij z’n stalen look erg clean uit en is ie handig qua formaat om overal mee naartoe te nemen. Een ECOlunchbox is verkrijgbaar in meerdere groottes. Hierdoor kan je je picknick (of lunch) op maat samenstellen.

    De absolute top 3:

    Ideaal om 3 verschillende gerechten in mee te nemen is de ECOlunchbox three-in-one GIANT. Maar je kan deze driedelige lunchtrommel even goed gebruiken om je dressing, kip en groenten gescheiden te houden tot het allerlaatste moment. Voor een heerlijk verse salade! In deze ECOlunchbox kun je dikkere vloeistoffen meenemen, zoals curry, mayonaise of een dressing. Advies verkoopprijs three-in-one GIANT € 49,95

    Neem je toch liever gewoon je thuis bereide boterhammen mee, dan is de ECOlunchbox solo rectangle handig van formaat. Advies verkoopprijs € 23,95

    Dankzij de felblauwe siliconen sluiting is de ECO splash box 100% lekvrij. Deze rechthoekige lunchtrommel is makkelijk mee te nemen, om zowel je lunch als een kleine snack in te bewaren. Advies verkoopprijs € 26,95

    Over ECOlunchbox

    ECOlunchbox werd in 2008 opgericht door de Amerikaanse Sandra Ann Harris. Ze streeft ernaar om, samen met haar gezin, zo gezond en duurzaam mogelijk te leven. Daarom dronken ze al uit roestvrijstalen waterflessen, maar daarnaast wilde Sandra graag haar lunch ook veilig en duurzaam houden. Nadat ze een tijd heeft gezocht naar een veilige broodtrommel en die nergens kon vinden, heeft ze besloten er zelf één te ontwerpen. En zo ontstond het familiaal geleide ECOlunchbox dat verantwoord geproduceerd wordt in Thailand, China en India.

               







    07-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weber Genesis II - een nieuwe gasbarbecue

    Weber brengt in 2017 een gloednieuwe reeks op de markt, de Genesis II! Als vernieuwende marktleider heeft Weber-Stephen een nieuwe barbecuelijn ontwikkeld die voldoet aan de nieuwste technische vereisten met als lijfspreuk 'Weber for Life' waarmee het perfect past in de levensstijl van de barbecueliefhebber.

    De modellen in de Genesis II reeks zijn niet enkel ideale partners van barbecueliefhebbers vandaag en morgen, maar tijdens hun hele leven. Genesis II brengt een revolutie tot stand in de wereld van het barbecueën op gas. Dankzij het nieuwe 'GS4 High Performance Grilling System' zijn de meest veelzijdige modellen van de reeks voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit toestel voldoet aan de wensen van elke consument: van het aansteken van de barbecue met gascontrole tot het reinigen. De nieuwe reeks zal verkocht worden in twee versies en in verschillende modellen, gaande van twee tot zes branders.

    Weber dealers zullen een model voor elk type barbecueliefhebber hebben - alleenstaand of getrouwd met kinderen, amateur tijdens vrije tijd in de stad of professional met grote tuin. Dat is de reden waarom Genesis II de toekomst van het barbecueën is - en waarom Weber dealers, vanaf 2017, hun klanten volledig kunnen tevreden stellen. Prijzen op aanvraag.

     

    La Redoute Intérieurs : Opbergmeubels voor een opgeruimd huis

    Geen beter moment voor een grote schoonmaak dan de start van de lente. En dan hebben we het niet alleen over poetsen, maar ook over opruimen en opbergen. Een opgeruimd huis brengt rust in je hoofd en geeft een gevoel van controle. Maak dus komaf met schreeuwerige stapels rommel en laat je inspireren door de opbergmeubelen van AM.PM en La Redoute Interieurs.

     

    Caroline Biss Spring 2017 :: Thema 6 - Safari Chic

    Elegantie, kleur en vrouwelijkheid vormen de pijlers van het Belgische label Caroline Biss. Ook komende zomer lopen ze als een rode draad doorheen de collectie die de trends vertaalt op een eigen, herkenbare manier.

    Caroline Biss straalt altijd een positieve mood uit dankzij het gul gebruik van kleur. Dit seizoen reikt het palet van felle kleuren zoals rood en electric blue over pastels tot klassiekers zoals wit, zwart en beige. Verschillende prints worden onderling gecombineerd en nodigen uit tot een creatief mix&match spel.

    Lange jurken en rokken zijn goed vertegenwoordigd in de collectie en zetten een boho-chic stijl neer. Dankzij de lichtheid van de materialen vallen de lange silhouetten heel soepel en elegant om het lichaam. De modellen variëren van effen zwarte jurken met stroken van romantische kant tot vederlichte, veelkleurige jurken met etnische details aan de kraag. Tunieken met uitwaaierende mouwen, veters en kwastjes sluiten zich bij deze stijl aan.

    Waar er gefeest wordt, is Caroline Biss van de partij, op haar eigen discrete, stijlvolle manier. Jurken en bijhorende jasjes in ecru en lichtgoud of in jacquardmotief met zilveren accenten vormen een mooi staaltje van de getemperde glamour die zo eigen is aan het merk. Effen jurken in reliëfstof worden versierd met opvallende metalen details, verwerkt in een ceintuur, goed voor een edgy touch.

    Licht zomerdenim vormt de basis van easy going outfits zoals lange jeansjurken met een diepe split, culottes met uitgerafelde randen, “carrot” jeans, bootleg jeans en tunieken met wijde mouwen en uitgerafelde randen. Naast de blue denim zijn er ook gekleurde bootleg jeans. Ze worden nu eens gecombineerd met truien en cardigans in veelkleurige garens, afgewerkt met franjes en dan weer met tunieken, bloesjes met ruches en T-shirts met metalen details. Dit resulteert in totaal verschillende stijlen, van vrouwelijk tot casual-chic.

    Leder en suède geven altijd present bij Caroline Biss. Blikvangers vormden de jurken en tops met stroken van geperforeerd leder in cognactint of in poederroze. Mantels in taupekleurige suède en getailleerde leren jasjes voegen girlpower aan de collectie toe.

     















    06-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress en slaap natuurlijk aanpakken

    Een verstoord slaappatroon? Een Chinees gezegde luidt: “ook een tijger moet af en toe slapen”. We hebben allemaal strakke deadlines en moeten steeds proactief en scherp zijn. Hoe hou je dat vol? Slaap speelt een belangrijke rol in onze gezondheid: betere werking van de hormonen, het herstel van onze cellen of de ontwikkeling van het immuunsysteem. Het belang van slaap onderschatten, kan leiden tot zware gevolgen op lange termijn: overgewicht, depressie, verminderde concentratie, diabetes,... Niet echt bemoedigende vooruitzichten.

    Nochtans dwingt het haastige leven ons vaak om het aantal uren slaap te beperken. Computerschermen, smartphones en permanente stress hebben ook een invloed op de kwaliteit van onze slaap. Resultaat: volgens het Belgian Association for Sleep Research and Sleep Medicine had één Belg op drie in 2015 een te weinig of helemaal geen herstellende slaap. Laten we in 2017 opnieuw gaan voor een kwalitatieve slaap!

    De natuurlijke oplossing tegen vermoeidheid:

    SLEEP&GO de natuurlijke oplossing tegen vermoeidheid: hop, eschscholzia, citroenmelisse & passiebloem. SLEEP&GO is een voedingssupplement van Laboratoires ORTIS, van 100% natuurlijke oorsprong en op basis van planten die bijdragen tot een kwalitatieve slaap, je sneller doen inslapen en vroegtijdig ontwaken vermijden.

    Dankzij de hoge dosis van vier plantenextracten met kalmerende eigenschappen is dit voedingssupplement, ongetwijfeld, een belangrijke troef in geval van slaaptekort. Eén tablet nemen tijdens het avondmaal en één tot twee tabletten een half uur voor het slapengaan. Veroorzaakt geen verslaving, noch bijwerkingen, noch slaperigheid tijdens de dag. Aanbevolen verkoopprijs: doos van 36 tabletten – 13,50€ - Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

    Planten en hun weldaden

    Sleep&Go bevat vier geconcentreerde plantenextracten: Citroenmelisse verbetert de kwaliteit van de slaap en bestrijdt stress. Passiebloem heeft een kalmerende werking en regelt op een natuurlijke manier spijsverteringsproblemen die voortkomen uit zenuwachtigheid.

    Hop is een plant die regelmatig gebruikt wordt in de bierindustrie en die kalmerende eigenschappen heeft. Eschscholzia (slaapmutsje) bevordert de ontspanning en verbetert de kwaliteit van de natuurlijke slaap.

    Hoe goed slapen? Onze tips

    Iedere dag op hetzelfde uur opstaan. Ontspannen vóór het slapengaan. Geen stimulerende middelen nemen vanaf de namiddag (cafeïne, nicotine, zware maaltijden, alcohol). De slaapkamer alleen gebruiken om uit te rusten. De slaapkamer correct en comfortabel inrichten (goed beddengoed, goede temperatuur, goede verlichting, enz). De lakens regelmatig verversen om mijten te verwijderen en zo ademhalingsproblemen te vermijden.

    Ginseng & saffraan - Stress? Neen, dank u!

    wanted: stress! Stress is van nature stimulerend maar vermoeit uiteindelijk wel ons organisme en put onze energiereserves uit. De uitdagingen op het werk en een jachtig levensritme zorgen ervoor dat de stress op een hoog niveau actief blijft. Of het nu om tijdelijke stress gaat, om sporadische vermoeidheid of een slecht humeur, RELAX&GO, met ginseng en saffraan, is de perfecte bondgenoot van de actieve vrouw en man! Deze natuurlijke, snelle en doeltreffende oplossing op basis van planten garandeert een goed humeur.

    • Ginseng helpt om stress te bestrijden, onder welke vorm die ook optreedt, en geeft het organisme de juiste energie.

    • Saffraan heeft een snelle werking op het emotioneel evenwicht en behoudt zo het “goede humeur”.

    Volwassenen: twee tabletten per dag innemen tijdens een periode van stress en vermoeidheid. Veroorzaakt geen verslaving, noch bijwerkingen, noch slaperigheid. Aanbevolen verkoopprijs: doos van 30 tabletten – 13,90€

    ORTIS, een familiegeschiedenis

    Al bijna 60 jaar deelt Laboratoires ORTIS het potentieel van actieve inhoudsstoffen van planten met het grote publiek. Het merk legde de basis voor de moderne fyto-gezondheid in België en werkt vanuit een groot respect voor mens en natuur. Laboratoires ORTIS werd in 1958 opgericht door Adolphe en Irène Horn en het bedrijf is tegenwoordig in handen van hun kinderen, Michel, Philippe en hun schoondochter, Solange. Dit familiebedrijf, gedreven door een grote passie voor de plantenwereld, maakt er een erezaak van om strikte procedures na te volgen en zo een maximale werkzaamheid en kwaliteit van hun producten te garanderen.

    Om een geconcentreerd en gestandaardiseerd actief bestanddeel van hoge kwaliteit te bekomen, selecteert ORTIS heel nauwkeurig de planten van haar formules, meestal 100% bio. Hun experten in fytotherapie combineren vervolgens de verschillende actieve bestanddelen van planten, voor een werking in synergie en doeltreffendheid. Deze unieke combinaties met maximale doeltreffendheid en zonder risico op ongewenste effecten maken van ORTIS een betrouwbare partner en leider in een trend die wereldwijd erkend is.







    05-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola.Liza zet de lente pittig in

    LolaLiza heeft de lentekriebels goed te pakken. De Belgische topfotografe Lisa Carletta wist de schalkse LolaLiza-vrouw perfect te portretteren in “tongue in cheek” campagnebeelden die aanstekelijk werken.

    Fun en fashion, daar draait het om bij LolaLiza: de collecties stralen één en al joie de vivre uit. Kleur, leuke motieven, good vibes en een tikkeltje eigenzinnigheid vormen de draad doorheen de collecties. De LolaLiza vrouw is geen fashion victim. Akkoord, ze wordt vrolijk van een dagje shoppen onder vriendinnen, maar niet alleen voor de kleren, ook voor de gezellige terrasjes met bubbels en babbels.

    De nieuwe campagne straalt dat gevoel helemaal uit. Dat een modeplaatje niet altijd perfect hoeft te zijn, bewijzen de beelden die doorspekt zijn met een alles relativerende humor die eigen is aan de LolaLiza spirit maar ook aan de stijl van Lisa Carletta. Zoals het beeld met de knappe blondine die haar lokken nog even in de krul legt voor ze naar haar date vertrekt. Ze kijkt zelfvoldaan naar haar spiegelbeeld, terwijl haar vriendin zich verkneukelt dat miss beauty letterlijk met de billen bloot staat. Oeps, de achterkant van de jurk is in de slip blijven steken. De stijl van Lisa Carletta is zo verhalend dat je je afvraagt hoe het eindigt met de blondine: behoedt de vriendin haar voor de totale afgang of stuurt ze haar zo de straat op? So what? Nobody’s perfect.

    Dat de LolaLiza-vrouw met volle teugen van het leven geniet en zichzelf ook eens wat gunt, zien we op andere beelden van de campagne. Zo voelt ze zich een echte queen in het beautysalon, aan de ene hand een toegewijde nagelstiliste, in de andere hand een cocktail. De LolaLiza neemt zichzelf niet teveel au sérieux. Maniakaal calorieën tellen staat niet op haar prioriteitenlijst. Wanneer niemand het ziet, stort de LolaLiza-vrouw zich samen met een sister-in-crime op de ijskast vol zoetigheden. Het leven is te kort om jezelf lekkers te ontzeggen, toch?

    VERANDER JE BADKAMER IN EEN LUXE SPA - NIEUW: The Ritual of Hammam by Rituals Cosmetics

    Sluit je ogen en ervaar de warmte van je eigen wellness-ceremonie. De hammam is een van de oudste reinigingsrituelen voor het lichaam ter wereld. The Ritual of Hammam is geïnspireerd op deze eeuwenoude traditie maar beantwoordt ook aan de behoeften van ons moderne leven. Geniet van onze collectie luxe verzorgingsproducten, die het lichaam helpen ontspannen en de geest zuiveren met de revitaliserende geur van verfrissende eucalyptus. Voor de relaunch introduceren we een nieuw luxe verpakkingsontwerp dat de geactualiseerde en elegante geur van de Hammam-lijn nog aantrekkelijker maakt. Creëer je eigen luxe thuisspa met onze vernieuwde Hammam-collectie en ontdek een zuiverende ceremonie die welzijn voor lichaam en geest stimuleert.

    Deze producten zijn vanaf juni 2017 verkrijgbaar bij de Rituals Cosmetics winkels, bepaalde warenhuizen en op RITUALS.com.

     

    COLLISTAR - NATURA

    Collistar verwelkomt 2017 met een strategische introductie in de wereld van natuurlijke cosmetica die tevens een revolutie teweeg zal brengen in het concept van gepersonaliseerde ‘home-made’ cosmetica.

    De Collistar Natura lijn is vanaf april 2017 exclusief te koop bij ICI PARIS XL.

     

     

     

     

     

     

     

     













    04-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Redoute interieurs - Garden party

    De zomer komt eraan, en dat betekent dat we weer optimaal van de tuin kunnen genieten. Tijd voor een gezellige picknick, een spetterend tuinfeest of om gewoon lekker onderuit in de hangmat te zakken. De decomerken van La Redoute, AM.PM en La Redoute Intérieurs, staan garant voor een geslaagde aankleding. Dek de tuintafel met vrolijk servies, vlei je neer op een etnische plaid of tapijt, en creëer ‘s avonds een feeërieke sfeer met kandelaars en lichtslingers.

     

    Floris van Bommel meets Magritte - Ceci n'est pas une pipe collectie

    Dit jaar herdenken we de 50ste sterfdag van de surrealistische kunstschilder Magritte. Zijn talent blijft ook na zijn dood inspireren tot over de landsgrenzen. Schoenenontwerper Floris van Bommel brengt ook een eerbetoon en introduceert een limited edition ‘Ceci n’est une pipe’ sneaker.

    Magritte heeft geen introductie meer nodig. Honderden publicaties, exposities in alle grote internationale musea, een eigen museum in Brussel en het portret van Magritte op officiële Belgische bankbiljetten illustreren de grootsheid van Magritte’s oeuvre. De pijp, de bolhoed, de appel, de duif en het mannetje zijn de meeste iconische beelden uit zijn oeuvre en blijven keer op keer tot de verbeelding spreken. Met de grootste eerbied voor dit Belgisch erfgoed ging Floris aan de slag en bedacht hij een kleurrijke collectie sneakers die een speelse ode zijn aan de kunstenaar.

    Zien is geloven..

    Floris: “De nalatenschap van Magritte wordt streng bewaakt door zijn familie. Het is een waanzinnige eer om in dit jubileum jaar een officieel Magritte project te mogen lanceren. Al 89 jaar vragen mensen zich af wat de ‘Pipe’ die geen ‘Pipe’ is, dan wel is. We hebben eens onderzocht of het misschien een sportbelijning voor op een sneaker is. Helemaal zeker ben ik er niet van, maar het was een interessante zoektocht. Misschien is die zoektocht wel wat de ‘Pipe’ is?! Ingewikkeld... ”

    Floris: “We zijn eigenlijk een beetje Andy Warhol gegaan op de Pijp van Magritte. De bruintinten zijn popkleuren geworden. Warhol is ooit begonnen als illustrator van schoenen, dus zo is de circkel weer mooi rond. Soort van..”

     

    Sleeplife: Flaming Love

    De lente staat voor de deur. Dan mag het allemaal wat vrolijker. Ook in onze slaapkamer. De flamboyante trendkleur rood-oranje straalt zoveel plezier en kracht uit dat je in een mum van tijd over je winterblues heen bent. Het katoensatijnen dekbedovertrek Calypso van Oilily doet er zelfs nog een schepje bovenop. De geslaagde combinatie met warm geel en roze doet je vanzelf glimlachen. Laat je in gedachten meevoeren naar zonnige oorden en passionele nachten. Wedden dat je elke morgen met het goede been uit bed stapt?

    Leuke tip: mix het dekbedovertrek Calypso met Throw Pale Lemon en sierkussens Marshmellow Orange en Velvet Morning Yellow voor een nog beter resultaat.

    Het dekbedovertrek Calypso

    Het dekbedovertrek Calypso is gemaakt van zeer zachte 100% katoensatijn van hoge kwaliteit. Dit geeft het overtrek een chique glans en voelt heerlijk glad. De speciale druktechniek creëert een extra zacht gevoel.

    De grafische print is opgebouwd uit handgeschilderde vlakken in krachtig rood-oranje, roze en geel. De achterzijde heeft een neutrale lichte verfstructuur. Op de bovenzijde van de bijpassende kussenslopen prijkt een grafische, rode print. Net als het dekbedovertrek kan je die langs beide kanten gebruiken.

    Bovendien blijft het overtrek zijn kleur behouden. Ook na veelvuldig wassen. Daarnaast blijven de kleuren erg mooi na het wassen. Strijken gaat lekker vlot en langs beide zijden tref je een instopstrook die loopt langs de volledige breedte. Zo kan je het dekbed gemakkelijk onder de matras stoppen én voorkom je koude voeten.

     

     











    03-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koele zomerse drankjes dankzij Klean Kanteen

    Duurzame must-haves bij dorstig weer

     

    Wat brengt meer verfrissing op een zwoele zomerse dag dan héérlijk koel water, een verse smoothie of mocktail/cocktail met veel ijsblokjes? Enig probleem: je drankje langdurig koud houden op een warme dag. Want geef toe… een lekker drankje dat lang fris blijft, smaakt eens zo goed. Amerikaans drinkflessenmerk Klean Kanteen komt nu met enkele handige, maar bovenal duurzame oplossingen op de proppen!

    Drinkfles die tot 24u koel houdt: Het paradepaardje onder de Klean Kanteen drinkflessen komt nu uit in een Insulated versie: dubbelwandig en daardoor perfect isolerend. Ijskoude dranken blijven in deze Reflect Insulated maar liefst 24u koel.

    Met z’n prachtig glimmende look en 100% lekvrije bamboo dop, is deze drinkfles voortaan je nieuwe partner-in-crime om hete zomerdagen te trotseren. De fles matcht bij iedere outfit en is bovendien erg duurzaam, want gemaakt uit roestvrij staal, zonder plastic, zonder verf én zonder BPA, ftalaten of andere toxische stoffen.

    “Glas” dat je drankje langer koel houdt: Serveer je sangria, smoothie of ander drankje voortaan in een Tumbler Vacuum Insulated van 8 of 16oz. Deze is dubbelwandig en isoleert daardoor beter dan een normaal drinkglas. Perfect om je drankje net iets langer koel te houden. Ook altijd leuk om een milkshake of ijsje uit te lepelen!

    Herbruikbare rietjes: On the move/road? Dan kan je de Tumbler perfect afsluiten met de Straw Lid Set. Het deksel sluit naadloos aan op een Tumbler van 16 oz. Dankzij het rietje, uit roestvrij staal, blijf je genieten van je drankje. Very cool! Bij deze set zit ook een schoonmaakborsteltje, maar je kan het rietje even goed in de vaatwasser plaatsen.

    De RVS rietjes worden ook in een Straw Set van 4 aangeboden, afgewerkt met een siliconen omhulsel (al dan niet in een fel kleurtje), inclusief schoonmaakborsteltje. Twijfel niet langer en investeer in duurzame rietjes, want plastic rietjes belanden steevast in de vuilnisbak, en helaas ook in de oceanen. Help dus net als Klean Kanteen mee aan een plastic free world!

    Laat de zomer maar beginnen, want jij bent er dankzij Klean Kanteen helemaal klaar voor!

     





    03-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland America Line introduceert Franse brasserie Sel de Mer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Holland America Line eert zijn meesterkok en voorzitter van de Culinary Council, Rudi Sodamin, door de lancering van de Franse brasserie Sel de Mer als pop-up restaurant op zes schepen binnen de vloot. Rudi is de bedenker van dit concept aan boord van het ms Koningsdam, het nieuwste schip van Holland America Line (2016). Het pop-up restaurant draagt de naam Rudi’s Sel de Mer en zal op het ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Oosterdam, ms Westerdam en ms Zuiderdam komen op de plek van het bekende specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill.

    Sinds de lancering op het ms Koningsdam als een op zichzelf staand restaurant, heeft Sel de Mer veel lof gekregen van gasten en mensen uit de cruisewereld. Rudi’s Sel de Mer bouwt voort op dit succes met een menu van klassieke Franse gerechten waaronder lokaal gevangen vis. Dit wordt geserveerd in een setting waarbij de Pinnacle Grill omgetoverd wordt tot een intieme brasserie met speciale inrichting, borden en menu’s naar voorbeeld van het originele Koningsdam restaurant. Ook komt er een speciale wijnkaart en cocktailmenu. Rudi’s Sel de Mer zal eenmalig op 8-daagse cruises en tweemaal op cruises van 10 dagen of langer worden aangeboden.

    “Sel de Mer aan boord van het ms Koningsdam is ontzettend populair onder onze gasten en één van de meest besproken diner ervaringen in de cruisewereld,” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. ”Het restaurant toont de toewijding aan onze gasten om hen een ongeëvenaarde diner ervaring te bieden en door Rudi’s Sel de Mer als pop-up op nog zes schepen te lanceren, kunnen meer van onze gasten ontdekken waar de buzz over gaat en genieten van de fenomenale keuken.”

    Rudi’s Sel de Mer maakt zijn debuut in 2017 op het ms Nieuw Amsterdam op 31 maart, ms Oosterdam op 11 mei, ms Eurodam op 24 mei, ms Westerdam op 12 juni, ms Noordam op 2 oktober en ms Zuiderdam op 10 november.

    Proef de Librije avond

    Naast Rudi Sodamin is ook Jonnie Boer van drie Michelinsterren restaurant De Librije lid van de Culinary Council van Holland America Line. Jonnie heeft op enkele schepen zijn “Proef De Librije” avond met een speciaal menu in de Pinnacle Grill. Momenteel is dit beschikbaar op het ms Rotterdam, ms Eurodam en ms Koningsdam. Deze zomer zal dit ook geïntroduceerd worden op het ms Westerdam.

    Voor meer informatie over Holland America Line cruises en alle reisschema’s, bezoek de Nederlandstalige website www.hollandamerica.com of bel 0800-7245 425. Vind Holland America Line op Twitter, Facebook en het Holland America Blog. Directe toegang tot alle sociale media kanalen via de Online Communities link op de home page van www.hollandamerica.com

    02-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanta vernieuwt fles en logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Frisdrank pakt uit met volledig vernieuwde visuele identiteit

    Een opvallend speelse fles en een fris, handmade logo. Die twee evoluties introduceert frisdrankenmerk Fanta vandaag in België en Luxemburg. Allebei onderstrepen ze de fun waarvoor Fanta wil staan. Fles en logo sluiten nu nog beter aan bij de jonge, dynamische doelgroep – de tieners – en de nieuwe flessen-met-een-twist zullen zeker opvallen in het winkelrek. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

    Spiraalvormige fles

    Het eerste wat opvalt aan de Fanta-flessen die vanaf vandaag in het winkelrek verschijnen, is de flinke verandering die de verpakking heeft ondergaan. De flessen van 500 ml, 1 liter en 1,5 liter krijgen allemaal een nieuwe spiraalvorm. Een uniek en asymmetrisch design, dat exclusief voor Fanta werd ontworpen. De nieuwe vorm geeft het gevoel dat je je Fanta tot de allerlaatste druppel uit je fles kan knijpen. En tegelijk is het een knipoog naar de vruchtensappen die Fanta gebruikt om de drankjes te maken. De vernieuwde look benadrukt dus meer dan ooit het fruitige, fun én levendige karakter van Fanta.

    Handmade logo

    Het nieuwe logo van Fanta is gecreëerd door met papier en schaar aan de slag te gaan. “Het logo werd eerst met de hand uitgesneden uit papier en pas toen de designers tevreden waren, werd het gedigitaliseerd” licht Céline Van den Rijn toe, marketing directeur van Coca-Cola Belgium-Luxemburg. Een authentiek én handmade logo dus, waarmee Fanta inspeelt op de DIY-trend. “Verder hebben we voor een nieuw kleurenpalet gekozen”, vervolgt Van den Rijn, “de vertrouwde basiskleuren zijn er nog, maar de merknaam Fanta zie je vanaf nu altijd in het wit.” Als knipoog zit er in de laatste A van Fanta bovendien een glimlach verwerkt die perfect aansluit bij het speelse en fun karakter van het merk.

    Meer verrassingen

    De vernieuwde visuele identiteit van Fanta vind je vanaf nu ook terug op de blikken. En hou Fanta zeker in de gaten de volgende maanden, want er komen dit jaar nog meer verrassingen aan...

    Verkrijgbaarheid

    Vanaf eind maart zullen de nieuwe verpakkingen geleidelijk aan instromen op de markt.

     

     

    02-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walibi en Natagora vinden een duurzame oplossing voor de bevers

    De familie bevers die aan de rand van het park Walibi leeft zal in haar natuurlijke omgeving mogen blijven. Het park komt met Natagora overeen om de plek te beveiligen eerder dan de dieren te verplaatsen.

    Sinds enkele maanden woont er een familie bevers in de Dijle, bij de Weerwolf, een van de topattracties van het park, en bij de expressweg. Omdat voor Walibi de veiligheid van zijn bezoekers een absolute prioriteit is, vroeg het park advies aan het Département de la Nature et des Forêts (DNF, de Waalse tegenhanger van het Agentschap Natuur en Bos). Het DNF stelde toen voor om de bevers te verwijderen zodat ze de bomen in de buurt niet meer zouden afknabbelen.

    Natagora (de Waalse tegenhanger van Natuurpunt die instaat voor de bescherming van de natuur) adviseerde, in overleg met Walibi, om de site te beveiligen. De dieren uit de site verwijderen zou geen zin hebben, want een andere beverfamilie zou zich onmiddellijk in het leeggekomen territorium kunnen vestigen. Walibi is blij met dit gemeenschappelijk akkoord dat de wilde dieren in hun natuurlijke habitat laat leven en ze niet opsluit in een afgesloten omgeving.

    Jean-Christophe Parent (Algemeen Directeur Walibi): “Wij zijn uitermate verheugd dat er met Natagora een duurzame oplossing is gevonden om de beverfamilie in hun natuurlijke habitat te laten leven. De veiligheid van onze bezoekers is voor ons een absolute prioriteit, maar we kunnen het enkel toejuichen dat dit ook gepaard kan gaan met het welzijn van deze dieren.”

    Philippe Funcken (Algemeen Directeur Natagora) : “De oplossing gekozen door Walibi gaat in de richting van een samenleving met het wilde leven in plaats van een confrontatie. We feliciteren het park voor deze goed doordachte keuze. De verplaatsing of verwijdering van dieren is vaak de eerste optie. Het standpunt van Walibi geeft een voorbeeldfunctie voor alle volgende casussen die zich zouden kunnen voordoen.”

    Een verdere analyse van de plek zal binnenkort gebeuren zodat kan worden gezien hoe de bomen rond de Weerwolf en op de openbare weg het best kunnen worden beveiligd. Natagora zal haar technische kennis aanbrengen, kennis die daarna aan de medewerkers van Walibi doorgegeven zal worden door vrijwilligers van Natagora.

    Pionier in de pretparksector. Walibi is 41 jaar geleden ontstaan in Waver en ontvangt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen bezoekers. Vandaag bestaan er 3 Walibi-parken : Walibi Belgium, Walibi Rhone-Alpes (Frankrijk), en Walibi Holland (Nederland). Deze 3 parken maken sinds 2006 deel uit van Compagnie des Alpes

    01-04-2017 om 10:31 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek natuurpark Denali met nieuwe Seaboutn excursie voor of na de cruise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens het hele Alaska-reisseizoen 2017 biedt Seabourn, ’s werelds beste ultra luxe cruisemaatschappij, de Denali Experience aan, een exclusieve en optionele Seabournexcursie voor of na elke Ultimate Alaska Seabourncruise op het schip Seabourn Sojourn. Grootse natuurwonderen, rustieke grensstadjes en ongerepte natuur staan allemaal op het programma. Deze zomer keert de cruisemaatschappij voor het eerst in 15 jaar terug naar Alaska.

    De vierdaagse Denali Experience is een volledig begeleid, op maat samengesteld avontuur over land met overweldigende belevenissen, luxeaccommodatie en culinaire opties. De Seabourngasten kunnen Alaska, ‘The Great Land’, grondig verkennen, boven gletsjers vliegen en diep in de beschermde wildernis van Denali National Park trekken tijdens deze vierdaagse excursie.

    “We zijn blij onze gasten de kans te kunnen geven hun Seabournavontuur in Alaska te verlengen en nog meer van het mooie binnenland te verkennen met deze excursie op maat,” zegt Richard Meadows, president bij Seabourn. “De Denali Experience biedt unieke kansen om de essentie van Alaska te ontdekken, met een reisroute in echte Seabournstijl voor de luxereiziger die een totaalervaring over land en over zee wil.”  

    Enkele hoogtepunten van de Denali Experience:

    • Reis vanuit Seward langs een van de meest fascinerende stukjes Amerika: Turnagain Arm, een zeearm die bij vloed meer dan 65 km uitdijt. Bij aankomst in Anchorage stap je aan boord van een vliegtuig voor een adembenemende rondvlucht langs gletsjers, steile rotswanden, uitgeholde rivieren van ijs en de hoogste toppen van het Denali National Park. Daarna geniet je van een diner en avond in McKinley Chalet Resort, op de oevers van de rivier Nenana aan de rand van het natuurpark.
    • Volg een Denali-gids doorheen de wildernis van Denali National Park, met 2,4 miljoen hectare vol grizzly- en zwarte beren, wolven, elanden, kariboes, Dalls schapen en 169 vogelsoorten. Geniet van de schitterende uitzichten op glooiende heuvels, toendra, uitgestrekte valleien, onstuimige rivieren en de indrukwekkende sneeuwpracht van de berg Denali, die met zijn 6194 meter de hoogste berg in Noord-Amerika is.
    • Leun achterover in een comfortabele, overkoepelde observatiewagon voor een schilderachtige treinrit ten zuiden van het Denali National Park naar Anchorage met adembenemende uitzichten onderweg. Bij aankomst geniet u van een feestelijk diner in Crow’s Nest Restaurant met 360°-uitzichten op het besneeuwde Chugachgebergte.

     

    Seabourn biedt deze zomer een reeks van 11-, 12- en 14-daagse cruises aan vanuit Vancouver (Brits-Columbia) en Anchorage (Seward) in Alaska aan boord van het schip Seabourn Sojourn. Het seizoen start met de 11-daagse Ultimate Alaskan Sojourn, die op 1 juni 2017 vertrekt vanuit Vancouver, B.C. (vanaf 4999 dollar per persoon).

    Voor boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met een professionele reisadviseur of met Seabourn op tel. 1-800-929-9391 of www.seabourn.com

    01-04-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walibi opent op 1 april!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het grootste pretpark van België voor alle leeftijden opent op 1 april zijn deuren met attracties en sensaties voor jong en oud. Ook kunnen iedere dag tijdens de paasvakantie kinderen tot twaalf jaar op zoek gaan naar eieren in het paaslabyrint.

    Tijdens de paasvakantie worden kinderen tot twaalf jaar extra in de watten gelegd. Ze kunnen niet alleen genieten van vele attracties op hun maat in ‘Walibi Playland’ en van splash coaster PULSAR – kinderen vanaf 1 m 20 mogen al op de attractie ! – maar ze kunnen ook iedere dag van 14 tot 16 uur 30 deelnemen aan een paaseierenzoektocht met paaslabyrint in de zone voor de Weerwolf.

    Alle kinderen die aan de zoektocht deelnemen worden beloond met chocolade eieren van Jacques. Om helemaal in de paassfeer te komen, kunnen de kinderen zich ook gratis laten schminken in de schminkstand én is er een springkasteel speciaal voor hen voorzien.

    Beste nieuwe attractie ter wereld

    De beste nieuwe attractie ter wereld – en tegelijk de snelste én hoogste coaster van de België - , staat in Walibi Belgium. Kenners noemen PULSAR een ‘splash coaster’ omdat na de snelheid en hoogte er ook een enorme splash bijkomt. Bovendien is dit de allereerste attractie in de hele wereld die deze combinatie maakt. De attractie heeft vorig jaar een heel prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de jaarlijkse IAAPA Brass Ring Awards in Orlando (Florida). De International Attraction & Amusement Parks Associations (IAAPA) is het internationaal orgaan dat alle spelers in de pretparksector van over de hele wereld overkoepelt. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in Orlando ontving PULSAR de prijs voor ‘Best New Attraction of the World.’

    Het park opent op 1 april om 10 uur en is open tijdens de paasvakantie. Openingsuren zijn terug te vinden op www.walibi.be

    31-03-2017 om 13:02 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durbuy onthaalt 6de sculptuur symposium over monumentale steen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalksteen, leisteen, gres, puddingsteen, …steen is alomtegenwoordig op het grondgebied van Durbuy. Om dit materiaal dat zo kenmerkend is voor de regio extra aandacht te geven, is de idee ontstaan om een panel kunstenaars samen te brengen om te werken rond de steen die aanwezig is in deze regio. Met een eerste editie in 2005, is het evenement in 2009 tweejaarlijks geworden en heeft het de benaming biënnale gekregen. Dit jaar verwelkomt Durbuy van 20 mei tot en met 4 juni, de zesde editie van haar symposium. Een symposium dat steeds meer aan belang wint door een selectie van steeds internationalere kunstenaars voor te stellen met voor deze nieuwe editie beeldhouwers van over heel de wereld: België, Taiwan, Iran, Spanje, Zwitserland, …

    De geselecteerde beeldhouwers, elf in totaal, hebben ongeveer twee weken om een ruwe blok te transformeren in een eeuwige sculptuur die vervolgens tentoongesteld blijft in verschillende dorpen in Durbuy. Vijfenveertig werken kunnen overigens nog steeds worden bewonderd op de vele wandelwegen van de stad. Na « Grandeur et intimité des paysages de l’Ourthe Moyenne » (2005), « L’air du temps » (2009), « Colombe, libérons la paix » (2011), « Mémoire » (2013) en « Musique, langue des émotions » (2015), maken de elf beeldhouwers dit jaar werk rond het thema « Vision du monde en 3017 ».

    Drie beeldhouwers die speciaal werden uitgenodigd voor deze editie nemen deel aan het evenement; Kazuyoshi Hirai, een Japanse beeldhouwer die is uitgenodigd in het kader van de verbroedering tussen de steden Durbuy en Hanyu, Sylvie Koechlin, Franse beeldhouwer en voorzitter van de herfstbeurs in Parijs, Joroen Grillaert, een beeldhouwer die met Belgisch hout werkt, een première.

    Nieuw dit jaar zijn de peter en meter die de beeldhouwers omkaderen tijdens hun werk. Dit zijn Elizabeth Dieleman, galeriehouder (Dieleman Gallery), en Olivier Schmitz, Gouverneur van de Provincie Luxemburg. Hun rol is om de beeldhouwers bij te staan, te adviseren en aan te moedigen.

    Een rijk programma: Gedurende vijftien dagen, van 20 mei tot 4 juni 2017, leeft de stad Durbuy op het ritme van het symposium. Restaurants, het cultureel centrum, de openbare ruimte, … worden ingenomen door evenementen rond het gebeuren. Rond de biënnale vinden talrijke activiteiten plaats, zoals workshops, wedstrijden, nocturnes en tentoonstellingen.

    1) Open ateliers in de week en het weekend : Om de jongeren in de stad meer vertrouwd te maken met kunst en meer bepaald beeldhouwkunst, stelt het comité de schoolkinderen voor om de fascinerende wereld van creatie te ontdekken door deel te nemen aan workshops rond modelleren en een bezoek aan de site van het symposium. Het doel daarvan is om hen de mogelijkheid te bieden zich te initiëren in kunst, een dialoog aan te gaan met beeldhouwers, op concrete wijze het werk van modelleren en beeldhouwen te leren kennen. De leerkrachten van de scholen hebben positief geantwoord op de uitnodiging aangezien niet minder dan 354 leerlingen deelnemen aan deze workshops die worden omkaderd door vrijwillige kunstenaars. De weekends openen verschillende kunstenaars uit de regio initiatieworkshops voor het grote publiek: Rogier Pierre, met een workshop beeldhouwen met hout, Annick Gillet en Patrick Fusulier, met een keramiekatelier, Anne Segers, met een seriegrafie atelier en NAJA en William Livermore, met een atelier beeldhouwen met steen.

    2) Wedstrijden : Scholen die het wensen kunnen een project voorstellen rond het thema van het symposium, « 3017 ». Kinderen stellen een tekening van het project voor en realiseren het vervolgens in 3D. Een jury kiest een werk dat vervolgens wordt uitgevoerd als monumentale sculptuur door Naja en William Livermore. Dit werk wordt vervolgens geïnstalleerd in de school die de prijs heeft gewonnen. Daarnaast wordt een fotowedstrijd georganiseerd voor alle liefhebbers tijdens het symposium. De deelnemers moeten vijf foto’s voorstellen. Een jury van professionals selecteert de laureaten.

    3) Tentoonstellingen : De werken van de tentoongestelde beeldhouwers worden tentoongesteld in negen restaurants van de stad (Victoria, Guesthouse, Azur en Ardenne, Saint Amour, Le Parc, Lavie est Belle, Fou du Roy, Durbuy Ô, Mont des Pins et Ferme des Oliviers). Daarnaast wordt ook een tentoonstelling van kunstenaars uit de regio georganiseerd in het Centre Culturel de Barvaux sur Ourthe.

    Informatie: Toeristische dienst van Durbuy - T +32 (0)86 21 98 68 - tourisme@durbuy.be - www.symposium.durbuy.be

    31-03-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken jij het tweede grootste themapark van Frankrijk

    Ken jij Puy du Fou? Een themapark waar je ondergedompeld wordt in een fantastisch historisch epos, van de oudheid tot begin de 20ste eeuw. Spectaculaire shows voor het hele gezin met de laatste technologieën. In Puy du Fou beleef je de emotie van het witte doek en de sensatie van live theater dankzij de stuntmannen, dansers, acteurs, muzikanten, dieren, … live on stage!

    Dit jaar viert Puy du Fou zijn 40e verjaardag met nieuwe shows, twee nieuwe restaurants en een nieuw hotel. Leun achterover en geniet van wat Puy du Fou voor jou in petto heeft in het seizoen 2017. Beelden zeggen immers meer dan 1000 woorden.

    Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). Vandaag is het het tweede grootste themapark van Frankrijk met meer dan 2 200 000 bezoekers in 2016. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscéniespektakel met 3650 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren, die jaarlijks ruim 600 jongeren in de spektakelkunsten en -technieken opleiden. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.

    www.puydufou.com

     

     

    31-03-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belvilla verdubbelt aanbod vakantiehuizen in Groot-Brittannië

    Nieuwe regio’s Lake District en Yorkshire en uitbreiding in Wales, Devon en Cornwall. Belvilla, specialist in de online verhuur van vakantiehuizen, verdubbelt zijn aanbod in Groot-Brittannië naar 855 vakantiewoningen. Een flinke uitbreiding op een bestemming die door de Belgen goed wordt gesmaakt én nu extra aantrekkelijk is vanwege de gunstige wisselkoers van de Britse pond. Nieuwe regio’s voor Belvilla zijn Yorkshire en Lake District waar vanaf nu ook vakantiehuizen te boeken zijn. In de regio’s Devon & Cornwall en Pembrokeshire (Wales) wordt het aanbod verder uitgebreid.

    Eylard Wurpel, Director of Marketing van Belvilla, licht de keuze voor uitbreiding van het Belvilla aanbod in de UK nader toe: “In niet minder dan 24 Europese landen vind je onze Belvilla vakantiewoningen, vanuit de markt bemerkten we dat het volume van het bestaande aanbod van woningen in de UK niet altijd kon beantwoorden aan de toenemende vraag. Op basis van die klantbehoefte was de keuze voor een uitbreiding snel gemaakt. We zijn ook tevreden dat we in nieuwe upcoming regio’s mooie woningen konden toevoegen voor allerlei doelgroepen. Zelf heb ik een speciaal plekje voor de UK, doordat ik 7 jaar in London heb gewoond en het mooie landschap mocht verkennen. De gast van nu staat ook open voor minder bekende regio’s, wil eens wat anders dan het betreden pad en wil onthaasten. Daarvoor is de UK uitermate geschikt. Dat de lagere koers nu ook een extra voordeel in de portemonnee biedt, is alleen maar mooi meegenomen.”

    Nieuw: Lake District: Het Lake District met het prachtige gelijknamige nationale park is een nieuwe regio voor Belvilla met 20 vakantiewoningen. Vanuit België reis je er bijvoorbeeld heen met de ferry vanuit Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog 3 uur rijden is naar Clappersgate, midden in het Lake District National park. Hier vind je onder meer een typisch Britse en 400 jaar oude vakantiewoning waar je met zes personen kan gaan genieten. Het is een woning met comfort waarin originele elementen zijn behouden zoals de vloer, eikenhouten balken en open haarden. Ruimte, authenticiteit, charme en een prima ligging in het Lake District zijn de grote troeven. In de kindvriendelijke omgeving kan je wandelen, kanoën, kajakken, klimmen, fietsen en paardrijden. Ook de stad Carlisle, met zijn musea en klimcentrum, is binnen excursiebereik.

    Uitbreiding in Devon : In Devon had Belvilla al een aantal vakantiehuizen in de verhuur en dat aanbod is nu verder uitgebreid naar ruim 140. Devon heeft in het noorden en zuiden prachtige kustlijnen en natuurliefhebbers genieten in ondermeer het Dartmoor National park. Een nieuwe 8-persoons vakantiewoning met zicht op die ruige kustlijn vind je in Polruan. Dit is nu echt een ‘vakantiewoning with a view.’ Een vakantieplek met niets dan superlatieven: moderne uitrusting, sfeervolle houtkachel, veel lichtinval, barbecueën met uitzicht op zee, sublieme wandelomgeving, het gezellige Plymouth dichtbij en overal kinderplezier zoals de dierentuin in St. Austell of Kidzworld.

    Nog meer genieten in Cornwall: Ook in het naast Devon gelegen Cornwall wordt de keuze vergroot met bijna 90 woningen. Het is een vakantieregio van formaat vanwege het zachte klimaat en toeristische trekpleister Land’s End. In de ecolodge in Saint-Issey is het goed toeven. De woning wordt omringd door wijngaarden, appelbomen en natuurpracht. Voor wie uitkijkt naar een rustgevende vakantie in een ‘peaceful’ omgeving, op tien minuten rijden van Padstow.

    Nieuwe bestemming Yorkshire: In Yorkshire had Belvilla tot voor kort nog geen aanbod, maar dat is verleden tijd met zo’n 40 nieuwe vakantiewoningen. Yorkshire is een regio met prachtige natuur in o.a. het Yorkshire Dales National Park. Aan de rand van dit park, in Castle Bolton, vind je een charmante cottage met drie kamers, een houtkachel en gezellige tuin voor de afternoon tea. Het is de startplaats voor mooie wandelingen, dichtbij het gezellige marktstadje Leyburn.

    Uitbreiding Wales

    In Wales heeft er met name in de regio Pembrokeshire (Zuid-Wales) een uitbreiding plaatsgevonden naar 175 vakantiehuizen. Noord-Wales telt momenteel bijna 40 woningen. Wales met haar Pembrokeshire National Park en Pembrokeshire Coast Path heeft voldoende vakantiegenot in petto voor zij die houden van ‘fresh air’ en natuur. Op slechts ‘two miles’ van het Coast path, het strand en de beroemde St. David’s cathedraal ligt de woning Mor Awelon. Met 6 personen kan je hier genieten van een Welshe vakantie midden in het groen.

    Groot-Brittannië: voor elk wat wils met Belvilla

    Dit jaar reizen we met onze sterke euro naar het Verenigd Koninkrijk. Fietsers vinden er het beste bewegwijzerde netwerk van Europa (sustrans national cycle network). Wandelaars genieten van een wandelparadijs met duizenden kilometers public footpaths en bridleways. Cultuurliefhebbers ontdekken een uniek patrimonium, zorgvuldig bewaard door de National Trust. En wie gezelligheid zoekt, heeft tijd te kort in leuke stadjes, stokoude pubs en tearooms met versgebakken scones. Kortom, in Groot-Brittannië kan elke vakantieganger zijn hart ophalen, vanuit één van de vele vakantiehuizen van Belvilla.

     

    Meer informatie: Algemene website Belvilla: www.belvilla.be

    Belvilla UK: https://nl.belvilla.be/zoeken/#land=gb&newhouses=1

     





    30-03-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Domein van de grotten van Han
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bezoekerscijfers van de Krokusvakantie 2017 aan het Domein van de Grotten van Han zijn bekend. Wat Vlaanderen betreft wordt een stijging van 17 % genoteerd in vergelijking met vorig jaar. Met andere woorden, de Vlamingen vinden opnieuw massaal de weg naar Han, naar de grotten en naar het indrukwekkende Wildpark. De groeitrend zal zich ongetwijfeld doorzetten want tijdens de komende Paasvakantie, de verlengde weekends in mei en de zomervakantie is er op het Domein van de Grotten van Han van alles te beleven. De dieren zijn er alvast klaar voor. Het voorjaar en de lente zijn een uitgelezen periode om het Wildpark te bezoeken omdat er een heuse babyboom wordt verwacht.

    Tijdens de meimaand verwachten ze dat de hinden van zowel het edelhert als het damhert één of twee jonge hertjes ter wereld zal brengen. Met hun rossige vacht met witte vlekken zullen ze vele kinderhartjes sneller doen slaan. Ook bij de gemzen, oerossen en steenbokken worden binnenkort jongen verwacht. Het duurt nog even voor marmotjes weer wakker worden, maar ook dan zullen er kleintjes de groep verblijden! En vorige week werden een aantal everzwijnenbiggetjes geboren. Zo lief en aandoenlijk!

    Zeker niet te missen zijn de poolwolven die in maart worden verwacht. Twee mannetjes worden overgebracht vanuit Denemarken en enkele weken later een vrouwtje uit een dierenpark in Frankrijk. Men hoopt uiteraard op het vormen van een roedel. 2017 wordt voor het Domein van de Grotten van Han het Jaar van de Wolf. Verschillende animaties en evenementen rond de terugkeer van de wolf in België staan op het programma! Hiermee wordt de stijging van het aantal bezoekers ongetwijfeld doorgetrokken.

    Onlangs heeft het Domein 3 Przewalski merries verwelkomd, om de groep uit te breiden en het herinvoeringsproject van deze bedreigde diersoort te versterken. Tenslotte wordt binnenkort een koppel lynxen uit de Karpaten verwacht, er zijn volop werken bezig om een mooie behuizing voor hen te creëren. Deze lynx is een raszuivere soort en ook hiermee hoopt het Domein het behouden van het soort te verzekeren.

    Wie de grotten bezoekt zal straks nog meer kunnen genieten van de mysterieuze onderwereld want op 27 maart e.k. wordt de nieuwe LED-verlichting in werking gesteld. Dit in combinatie met een muziekspektakel, zorgt voor een magische sfeer. Dit jaar viert het Domein ook de 200e verjaardag van de eerste volledige doorkruising van de Grot (in 1817). Dit gaat gepaard met verschillende animaties en festiviteiten in de zomermaanden. Kortom, het Domein van de Grotten van Han, is ondergronds nog altijd mysterieus en bovengronds beestig interessant met een uniek Wildpark, inclusief super coole safari.

    29-03-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een appel om bij weg te dromen

    Italië in huis met de appels van Marlene®

     

    Uitstekende kwaliteit - Heerlijke smaak - Glanzende kleur – Rijke variëteit. Wie Zuid-Tirol hoort, denkt vooral aan bergen, sneeuw, natuur, skiën en wandelen. Maar vanaf vandaag voegen we ook ‘appels’ toe aan dit lijstje. Het appelmerk Marlene® teelt overheerlijke appels van hoge kwaliteit die afkomstig zijn uit de valleien van de Noord-Italiaanse Alpen. Dankzij haar Zuid-Tiroolse roots garandeert Marlene® kwaliteit, deskundigheid, territoriale identiteit en de beste smaak. Een andere troef is de uitgebreide waaier aan variëteiten. Heerlijk zoet, zuur, sappig, stevig en krokant. De slogan luidt niet voor niets, in het sappig Italiaans: “Vivi la varietà”. De beste smaak uit Zuid-Tirol

    Waarom zijn de Marlene®-appels zo bijzonder?

    Het aroma en de smaak worden gevormd door de rijke bodem en het unieke klimaat van Zuid-Tirol dat hen verwent met meer dan 300 dagen zonneschijn en 2.000 uren zon per jaar. Bovendien zorgt het brede temperatuurbereik waaraan de appels tussen dag en nacht worden blootgesteld voor een perfecte suikerbalans van de appel, wat resulteert in een krokante beet en de typische kleur van de appels uit Zuid-Tirol. Kortom, de hoogte, het Alpijns-Mediterraan klimaat van de zuidkant van de Alpen en de lange landbouwtraditie geven de appels uit Zuid-Tirol hun unieke en heerlijke smaak. Het is de meest uitgestrekte Europese regio waar appels worden gekweekt.

    Marlene® is een handelsmerk van VOG Consortium dat in 1995 werd opgericht. Het consortium, samengesteld uit 5.000 producenten en 16 coöperaties, is momenteel de grootste Europese organisatie voor de afzet van appels. In twintig jaar tijd is het appelmerk zelfs uitgegroeid tot een symbool voor kwaliteitsfruit uit Zuid-Tirol, evenals het toonaangevende Italiaanse merk op het gebied van appelteelt. Marlene® wint ook steeds meer aan populariteit in Europese landen.

    De hele regio is er dan ook zeer trots op. De boeren doen elke dag opnieuw hun uiterste best. Zo worden alle 5.000 fruittelers regelmatig geïnspecteerd vooraleer één van de vele appelsoorten in je hand belandt, altijd met dezelfde, goedgekeurde kwaliteit. De appels worden afzonderlijk gecontroleerd en gekweekt volgens geïntegreerde productierichtlijnen met aandacht voor het milieu.

    Rijke variëteit aan appels

    Rood, groen of geel, iedereen lust wel een appeltje. Liever wat zuur, sappig, zoet of krokant? Liefhebbers van Marlene® houden van het merk omwille van de ruime keuze aan verschillende soorten, waardoor er voor ieders smaak wel een appel is. Alle vijf variaties kregen het Europese certificaat ‘Mela Alto Adige PGI’ (beschermde geografische aanduiding), wat garandeert dat ze uit Zuid-Tirol afkomstig zijn.

    In volgorde van populariteit: Golden Delicious : Smaak: sappig, zoet en aromatisch, met een fijne, fruitige zuurheid - Beschikbaarheid: half september tot juli. Royal Gala : Smaak: krokant, weinig zuur, zoet aroma - Beschikbaarheid: eind augustus tot eind maart. Red Delicious : Smaak: stevig, sappig, zoet, aromatisch - Beschikbaarheid: eind september tot mei. Granny Smith : Smaak: stevig, elegant zuur, sappig - Beschikbaarheid: oktober tot april. Fuji : Smaak: krokant en stevig, sappig met een hoog suikergehalte - Beschikbaarheid: begin oktober tot mei

    Marlene® what’s in a name?

    Er waren eens... prachtige appels die groeiden in Zuid-Tirol. Ze waren de vrucht van de ongerepte natuur en het resultaat van een lange traditie, ze waren heerlijk en natuurlijk. Niemand kende ze, omdat ze geen naam hadden... Zo begon het verhaal van Marlene®.

    Een naam die voor vele landen en talen herkenbaar is, denk maar aan het Franse Marlène en het Nederlandse Marleen. De appel wordt trouwens ook gezien als het vrouwenfruit. Marlene® verwijst ook naar niemand minder dan Marlene® Dietrich, een Duits-Amerikaans iconische actrice. De meisjesnaam betekent ook "welgevormd schoon".

    Naast het klassieke tussendoortje zijn appels ook ideaal om te verwerken in je gerechten, desserts en home made drinks. Laat je inspireren door de vele recepten op de website http://www.Marlene.it/en/recipes/. Dat smaakt naar meer, nietwaar?





    28-03-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!