The Drink Alsace experience -slot- distillerie Theo Preiss
De distillerie Theo Preiss bevindt zich in Mittelwihr en werd indertijd opgericht door Jean Camille Preiss, wijnbouwer die eveneens over een erg grote boomgaard beschikte en zijn fruit symbolisch wou vereeuwigen.
Eerder uit nieuwsgierigheid over het eindresultaat besliste hij om zijn fruit te laten gisten door er marc van druiven aan toe te voegen. Hij was anderzijds stimulator om zich na de phyloxera-crisis vooral op kwaliteit te concentreren om op deze manier de wijngaarden van de Elzas de nodige overlevingskansen te bezorgen. Zijn zoon Theo bouwde na 1945 de eerste gistingsvaten uit tot een degelijke ambachtelijke distillerie maar kon door een vroegtijdig overlijden zijn plannen niet ten volle realiseren. Na zijn dood vertrouwden zijn erfgenamen de installaties toe aan een familielid dat ook heil zag in fruitdistillatie nl Jacques Bresch die in 1979 de hulp kreeg van André Thuet waardoor nieuwe buitenlandse markten konden worden aangeboord.
The Drink Alsace experience - 10 - wijnhuis Arthur Metz
Het wijndomein Arthur Metz in Marlenheim, het noordelijk deel van de Elzasser wijnroute, werd gesticht in 1904 en fusioneerde in de periode 1980-2000 met enkele kleinere domeinen waardoor het meteen uitgroeide tot een van de uitgesproken leaders in de Alsace.
De eigen domeinen maar ook de samenwerking met meer dan 700 individuele wijnboeren zijn samen goed voor ruim 1050 ha wijngaarden, met een gezamenlijke productie van zowat 32 miljoen flessen per jaar. Meer dan een kwart van deze productie is voorbehouden aan de crémantwijnen wat van het wijnhuis Arthur Metz meteen de belangrijkste producent van crémant maakt in deze regio.
Twee gouden sterren voor Pur Natur aardbeienconfituur
Pur Natur werd zopas bekroond met maar liefst twee gouden sterren door het International Taste & Quality Institute (iTQi). De Superior Taste Awards zijn een internationale erkenning, gebaseerd op blinde testen die uitgevoerd worden door gerenommeerde chefs en sommeliers, ook wel de opinieleiders op gebied van smaak genoemd. Met zijn twee sterren hoort de Pur Natur aardbeienconfituur nu bij de “opmerkelijke” producten die bij de testen tussen 80% en 90% van de totale punten scoorden.
We halen er niets uit, en we voegen er niets aan toe! En of Pur Natur trots is op zijn twee sterren. De Pur Natur confituur krijgt zijn heerlijke smaak dan ook dankzij een vernieuwd productieproces dat tot stand is gebracht in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen.
Zo wordt de confituur onder vacuüm bereid aan een lage kooktemperatuur. De aromacondensator bewaart alle aroma’s zodat er niets van de smaak van de vruchten verloren gaat. De stukken fruit behouden ook hun mooie kleur dankzij de lage kooktemperatuur. En het werd gesmaakt!
Ook de internationale juryleden wisten de confituur te appreciëren. Zonder enige vorm van identificatie wordt de confituur aan enkele zintuigelijke testen onderworpen: uiterlijk, reuk, structuur, smaak en mondgevoel worden beoordeeld. Aan de hand van de eindscore worden er al dan niet een, twee of drie sterren gegeven. Een ster is weggelegd voor ‘goed smakende producten’ en drie sterren staan voor ‘uitzonderlijke producten’. Met zijn twee sterren is Pur Natur tot een ‘opmerkelijk product’ gekroond. Een resultaat om trots op te zijn!
Wie zelf een potje heerlijke confituur wil proeven kan terecht bij: Colruyt, Bioplanet, Origino winkels, Match, Cora, Makro, Spar én in natuurwinkels.
Zeg nooit zomaar stokbrood tegen… stokbrood. Wit, bruin, multigranen, campagne, met of zonder zaadjes bestrooid. Deze overheerlijke krokante baguettes en parisiennes worden gebakken met de beste ingrediënten en zijn perfect voor elke gelegenheid. Verwen jezelf en waan je tussen de Franse zonnebloemvelden met een heerlijk Frans stokbrood.
BIO stokbrood: Ben jij een fan van biologische producten? Dan is dit knapperige bio-stokbrood perfect voor jou. Een heerlijk én eerlijk broodje op het bord! Prijs: € 1,49
Authentiek Boerenstokbrood: Het echte Frankrijk proef je in deze artisanale robuuste baguette. Deze wordt op een vloeroven gebakken en geeft een authentieke, originele smaak. Prijs: € 1,70
Stokbrood croustifit : Start je dag met een stokbrood croustifit en je kan alles aan. Dit evenwichtig en voedzaam stokbrood op basis van een unieke granenmix en bestrooid met havervlokken, sesam- en lijnzaad geeft je in no time een ware energieboost! Prijs: € 1,40
Stokbrood meergranen: Een overvoed aan granen, dat vind je in dit heerlijk gezond stokbrood. Tarwe, rogge, gerst, haver, zonnebloempitten en sesamzaden, ze zijn allemaal van de partij! Ook beschikbaar als parisienne van 400 gram. Prijs stokbrood meergranen: € 1,05 Prijs parisienne: € 1,30. Geniet tot de laatste kruimel!
Het Belgische Croustifrance, opgericht door Wim Martens, maakt deel uit van het Vandemoorteleconcern en is al 15 jaar actief als prominente speler in de markt van de bake-off producten. De 1.500 klanten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Polen zijn in goede handen bij de 68 werknemers van het Gentse bedrijf. Croustifrance heeft meer dan 150 verschillende producten in portefeuille, en heeft een jaaromzet van 70 miljoen euro. www.croustifrance.com
Het wijnhuis André Blanck rust op de ervaring van 7 generaties wijnboeren met de eerste aanplantingen rond 1675. Toch is het vooral André Blanck naar wie het wijnhuis wordt genoemd die in het begin van de 20ste eeuw een enorme boost gaf aan de exploitatie. Aan zijn zonen gaf hij de passie voor wijn door, maar eveneens aandacht voor het detail en het broodnodige enthousiasme. Het bedrijf is thans in handen van de broers Michel en Charles Blanck.
Sommige bronnen verwijzen voor het ontstaan van het wijnhuis zelfs naar banden met de kruisvaarten uit de 13de eeuw al is het hier onduidelijk of de familie Blanck destijds met de wijnproductie startte, dan wel of er wijn werd geproduceerd met ranken die uit de regio Jeruzalem zouden afkomstig zijn. Mogelijk voedt ook de locatie van het wijnhuis, een voormalig slot van de Ridders van Malta de beweringen over Jeruzalem.
Na de opening in 2012 van de spectaculaire megawaterglijbaan de Monkey Splash in het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo, werd zopas de kabel waterskibaan op Center Parcs De Vossemeren ingehuldigd. Center Parcs De Vossemeren is al sinds 1987 een begrip in de recreatieve sector, niet alleen in Limburg, maar ook op nationaal niveau. Cottage, natuur en water horen bij Center Parcs onlosmakelijk bij elkaar. En dat zorgt voor onvergetelijke vakanties. Om de ervaringen van de gasten te blijven verbeteren blijft Center Parcs investeren in de parken.
Sinds vele jaren, staat het Surf & Fun Center op De Vossemeren garant voor plezier bij watersporters: windsurfen, banana rides, tube rides, kanoverhuur en nog veel meer. Op kleine schaal werd ook al waterskiën en wakeboarden aangeboden - achter een boot. Vanaf heden echter kunnen gasten, ongeacht niveau en leeftijd, zich aan een heuse kabel waterskibaan wagen. Ook zullen stand up paddling en flyboarden worden toegevoegd aan de activiteiten.
De Surf & Fun zone is uitgebreid met de nieuwe Kids Haven: kinderen kunnen hier zelf een gethematiseerd elektrisch bootje besturen en rondjes varen over het meer. Ook is er een nieuw gebouw geplaatst met kleedruimtes, douches en sanitaire voorzieningen. Tenslotte is de ingang van de minigolfbanen aangepast. Deze ligt nu pal naast het Surf & Fun Center en kan ook aldaar geboekt worden. Men kan hier ook waterfietsen en Funbikes huren.
De uitbreiding van de Surf & Fun zone zal zeker ook een meerwaarde zijn van het aanbod voor de B2B markt in de omgeving (Limburg en Kempen) welke De Vossemeren al vaak weet te vinden voor zakelijke bijeenkomsten met een informeel karakter. Naast de zakelijke markt biedt de uitbreiding met de waterskibaan ook nieuwe mogelijkheden voor scholen en sportkampen welke Center Parcs De Vossemeren al in grote regelmaat bezoeken voor een actieve dag.
Kabel waterskibaan: Lengte : 577 m, 5 masten, hoogte 10 meter, 7 meenemers dus 7 personen kunnen tegelijkertijd skiën - Capaciteit Max 35 personen per sessie, sessie duurt 1,5 uur- Snelheid normaal 30 km per uur - Max snelheid 60 km per uur.
Center Parcs is Europees marktleider in nabijheidstoerisme en maakt deel uit van de Groep Pierre & Vacances Center Parcs. Het unieke businessmodel van de Groep is gebaseerd op de synergie tussen twee focusgebieden: toerisme en immobiliën. Het totaal aantal accommodaties bestaat uit bijna 50.000 appartementen en bungalows op 300 locaties in Europa. www.centerparcs.be - www.pierreetvacances.be
Het pallet Vlaamse traditionele streekproducten is uitgebreid met twee lekkernijen: splitwafels uit West-Vlaanderen en boullie met mosterdsaus uit het Waasland. De sectorgroep Streekproducten van VLAM keurde hun erkenningsaanvragen goed zodat de producenten het label STREEKPRODUCT.BE mogen gebruiken in hun verkoop en communicatie.
Splitwafels uit West-Vlaanderen: aangeboden door versbakkerij Jannick en Els uit Oostende
Splitwafels, spletwafels of spletters zijn wafels gevuld met echte boterroom. Reeds in onze oudste kookboeken vind je wafels “om te spauwen” of te splitten, maar in die tijd werden de wafels warm gegeten overgoten met wat gesmolten boter.
Splitwafels hebben een ovale vorm en worden met gist bereid. De gist zorgt ervoor dat de wafels opblazen bij het bakken en maakt dat de wafels ook makkelijk doormidden te snijden zijn. Ze zijn heel wat zachter dan hun streekgenoten, de lukken, die zonder gist gemaakt worden. De traditionele vulling van splitwafels bestaat uit verse boter gemengd met kristal- of kandijsuiker, eventueel op smaak gebracht met rum of kaneel.
Versbakker Jannick uit Oostende werkt volgens het overgeleverde recept van zijn oude leermeester. Het grondgebied van de splitwafeltraditie behelst West-Vlaanderen en Frans-Vlaanderen.
Versbakkerij Jannick en Els - Nieuwpoortsesteenweg 47 - 8400 Oostende
Boullie met mosterdsaus uit het Waasland - Kleurslager Placide uit Beveren-Waas
Soepvlees met mosterd is in heel Vlaanderen en ver daarbuiten dagelijkse kost, tenminste voor diegenen die nog verse bouillon maken. In het Waasland en in de provincie Antwerpen werd deze combinatie door de lokale slagers omgezet naar een pittig broodbeleg. In Antwerpen wordt het vlees verfijnd en spreekt men over “boulliesla”. In het Waasland worden soeprollen, ontbeende en opgerolde runderborsten, gekookt en in plakken gesneden. Deze plakken worden door lokale slagers verkocht samen met mosterdvinaigrette en veel fijngesneden ajuin overgoten met azijn. In Beveren-Waas bij Keurslager Placide gaan er zo dagelijks 4 tot 5 soeprollen de deur uit.
The Drink Alsace experience - 8 Domaine Fernand Engel
Het domein Fernand Engel in Rorschwihr, een klein dorpje in hartje Elzas, in de schaduw van het kasteel van Haut Koenigsbourg, een van de beroemdste Franse monumenten dat jaarlijks vele miljoenen bezoekers mag verwelkomen, staat bekend als een bio-domein bij uitstek.
Jammer dat deze bezoekers niet naar ons domein overwaaien aldus Xavier Baril, verantwoordelijke voor de productie en export, maar tegelijk gelukkig zo niet moesten we ons domein dat op een leuke heuvelrug ligt uitgespreid, ongetwijfeld vergroten, maar vooral de authenticiteit en eigenheid prijsgeven en de kwalitatieve biologische wijnen inruilen voor massaproductie.
Schenk uit in stijl met de nieuwe theepotjes van BergHOFF!
BergHOFF staat voor veelzijdigheid in model en kleur. Van strak design tot frivole hebbedingetjes. Die troeven vind je nu ook terug in de nieuwe collectie theepotjes. De elegante ontwerpen zijn handig in gebruik en tillen je tea-time naar een hoger niveau.
In stijl genieten van je kopje thee op een zomeravond? Dat doe je met de gekleurde theepotjes van BergHOFF. De hedendaagse look in combinatie met de behendige handgreep maken van dit item een betaalbaar, trendy accessoire.
Een doordachte materiaalkeuze is uiteraard van cruciaal belang. Daarom is elke theepot gemaakt uit gietijzer met aan de binnenzijde een laag email. Zo geniet je langer van warme thee en van je theepot zelf! De 18/10 roestvrijstalen filter houdt residu’s uit de thee, terwijl de gelijkmatige warmteverspreiding een optimale extractie garandeert. De coherente collectie biedt bij elk theepot design een bijhorende kopje aan.
Dieprode gietijzeren theepot 0,8L- Richtprijs: € 47,40 - Ook beschikbaar in de kleuren groen en blauw. Blauwe gietijzeren theepot 1L -Richtprijs: € 59,00 - ook beschikbaar in de kleuren groen en donkerrood - Groene gietijzeren theepot 1,25L - Richtprijs: € 64,60 - Ook beschikbaar in de kleuren donkerrood, zwart en paars.
BergHOFF Worldwide is een internationaal bedrijf, aanwezig in 60 landen en met hoofdkantoor in Heusden-Zolder, België. BergHOFF Belgium verdeelt exclusief de BergHOFF kookartikelen in de Benelux. BergHOFF ontwerpt, ontwikkelt en produceert keuken- en tafeluitrusting verdeeld over 8 productgroepen. Die categorieën zijn: kookpotten, messen, bestek, kristal, porselein, accessoires, kleine elektrische artikelen en barbecue. Kostenbewuste productiemethoden en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers stellen BergHOFF in staat om designartikelen bereikbaar te maken voor het grote publiek.
Picard diepvries opent winkel in de wijk Fort Jaco
Picard Diepvries opende op 5 juni 2014 een nieuwe winkel in Ukkel, in de gezellige wijk Fort Jaco. Met de nieuwe winkel wil Picard Diepvries de aanwezigheid van het Franse merk in Brussel versterken. Op dit ogenblik heeft Picard zes winkels in de regio, waaronder twee andere in Ukkel. De opening van de nieuwe winkel zal het totale aantal Picard-winkels in België op veertien brengen.
De nieuwe winkel van de Franse specialist in diepvriesproducten zal de deuren open op 5 juni en is gelegen aan de Waterloosesteenweg 1324, te 1180 Ukkel – midden in de bekende wijk Fort Jaco. De nieuwe winkel bevindt zich op een uitstekende locatie, beschikt over meerdere parkeerplaatsen en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De winkel zelf beschikt over meer dan 1.000 verschillende producten. In het modern ingerichte kader kunnen de klanten alle dagen van de week terecht voor hun favoriete bereidingen en kunnen ze de 200 nieuwe recepten ontdekken, die elk jaar worden ontwikkeld. De winkel is geopend van dinsdag tot zaterdag van 09u00 tot 20u00, op zondag van 09u00 tot 13u00 en op maandag van 13u00 tot 20u00.
Met de grote diversiteit van het gamma (zowel de klaargemaakte gerechten als de basisproducten), de gezelligheid van de winkels en met een dynamisch magazijn-concept wil PICARD Diepvries zijn klanten zijn knowhow tonen en culinaire voedings-ervaringen bieden. In alle winkels wordt bijzondere aandacht geschonken aan de inrichting: warme oranje kleuren aan het onthaal en aan de verschillende afdelingen. Een blauwachtige sfeer begeleidt de klanten doorheen de winkel om het rijke aanbod producten in alle rust te ontdekken. Twee werelden worden hier gecombineerd: “Aan tafel” (kant-en-klare gerechten) en “In de keuken” (ruwe basisproducten).
The Drink Alsace experience - Domaine Schlumberger
Achter de Domaines Schlumberger schuilt een boeiende geschiedenis die in de vroege 16de eeuw van start gaat wanneer Claus Schlumberger, afkomstig uit Schwaben, thans behorend tot Baden Wurtenberg, zich in Guebwiller vestigt.
Het onthaal door de Abten die een onaantastbare hegemonie op de regio uitoefenen is alles behalve hartelijk, wanneer hij hiertegen in opstand komt wordt hij met zachte hand gedwongen om elders een onderkomen te zoeken. Hij vestigt zich in Mulhouse waar hij zijn leerlooierijbedrijf succesvol uitbouwt. Na zijn overlijden zakken een aantal familieleden af naar Mulhouse om het bedrijf verder uit te bouwen. Het is Nicolas Schlumberger die zich in 1810 opnieuw in Geubwiller vestigt waar hij een succesvol bedrijf voor textielmachines opstart. Om zich onmiddellijk van de lokale bourgeoisie te onderscheiden koopt hij als extraatje een wijndomein van 20 hectaren. De parallelle activiteiten van de familie Schlumberger, deels wijnbouwers, maar vooral industriëlen is nog steeds een van de kenmerkende eigenschappen van de holding Schlumberger.
Het doet de wenkbrauwen fronsen en vooral voor zij die houden van opera klinkt het ongelofelijk. Oman, de fantastische reisbestemming in het Midden Oosten, pakt uit met een operaseizoen van wereldniveau! Een reden te meer voor een vakantie in het sultanaat.
De toeristische troeven van Oman zijn al bij veel reizigers bekend. Het is een gastvrij en veilig land met een onvoorstelbare verscheidenheid, van paradijselijk witte stranden tot imponerende woestijnen, oases, groene valleien en bergen tot 3000 meter hoog. Maar dat Oman ook een super attractieve operakalender heeft is nauwelijks geweten, meer zelfs, het klinkt bij velen als een verrassing. De operagezelschappen tijdens het seizoen 2014/15 in het Royal Opera House van de hoofdstad Muscat spreken boekdelen: Verdi Theater uit Trieste, Duitse Opera Berlijn, Accademia Teatro alle Scale Milaan, Opera Keulen, Teatro Comunale van Bologna en de Staatsopera van Beieren ! Het seizoen gaat van start op 18 september met een programma dat al even tot de verbeelding spreekt als de gerenommeerde uitvoerders: Macbeth en Falstaff (Verdi), Manon Lescaut (Puccini), Don Pasquale (Donizetti), Cinderella (Rossini) en de musical My Fair Lady.
Indrukwekkende concertzaal: De ROHM, Royal Opera House Muscat, officieel geopend op 12 oktober 2011, is een indrukwekkend gebouw in de hoofdstad van Oman. Het ziet er uit als een schitterend Arabisch paleis met sierlijke bogen, koepels, mozaïeken, deuren met ambachtelijk houtsnijwerk en marmeren vloeren. De Britse ontwerpers van de ROHM zijn er in geslaagd het rijke Omaanse erfgoed te mengen met internationale architecturale concepten en ideeën. Muziekliefhebbers staan als aan de grond genageld als ze kennis maken met de akoestiek van de concertzaal. Internationale orkesten zoals het Budapest Festival Orchestra met dirigent Ivan Fischer hebben de ROHM één van de beste concertzalen van de wereld genoemd. Naast opera worden ook andere muziekgenres geprogrammeerd zoals klassieke muziek, jazz en balletmuziek.
Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur. Oman is één woord: GEWELDIG !
Kortom, alleen reeds voor dat hoogstaande muziekaanbod zou je met vakantie gaan naar Oman. De vele andere mooie dingen van dat unieke land zijn intussen mooi meegenomen. Info en programma 2014/15: www.rohmuscat.org.com
the Drink Alsace experience - culinair - Lekouglof
De herkomst van de Kouglof, een traditionele brioche uit de Elzas is op z’n minst twijfelachtig. Sommigen beweren dat volgens de legende, één van de Wijzen, op bezoek in de kribbe in Bethlehem zijn tulband vergat. Na afloop van de kruisvaarten, eeuwen later, werd deze tulband plots weergevonden in een bakkerij in Straatsburg, waar de plaatselijk bakker hem als vorm voor zijn gebakjes gebruikte. Toevallig vertoont de vorm van het gebak enorme gelijkenissen met een tulband, bovendien betekent ‘kugelhopf’ in het dialect tulband. Anderen beweren dan weer dat Keizerin Marie-Antoinette op bezoek in Oostenrijk verzot raakte op de smaak van het gebak dat ze zonder enige schroom introduceerde aan het Franse koningshuis…
“Wie wil het laatste potje Pur Natur?” “Ikke!” De makers van Pur Natur weten dat een gezin nooit genoeg tussendoortjes paraat kan hebben. Daarom is er nu voor de yoghurt met rietsuiker en die met aardbeismaak een nieuwe familieverpakking, om nog meer van te genieten! De verpakking van rietsuiker breidt uit van vier naar zes potjes en het 6-pack met aardbeiensmaak is zelfs gloednieuw!
Gun de kinderen en jezelf een heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen, een gezond tussendoortje onderweg of een romig dessert met Pur Natur yoghurt rietsuiker.
De handige portieverpakkingen (6x125g) yoghurt met aardbeismaak bevatten een heerlijk stevige yoghurt, opgefrist door een fris-zure aardbeismaak. Een echte smaakbom! Deze smeuïge lekkernijen bestaan voor 100% uit biologische ingrediënten en zoals altijd staat Pur Natur garant voor kwaliteit. Smakelijk!
NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten.
ECHTE FIJNPROEVERS VALLEN VOOR HET MANUSJE-VAN-ALLES VAN NAPOLEON® GOURMET GRILLS
Barbecuefans, opgelet! Als je een robuuste Canadees in huis wil halen dan moet je bij Napoleon® zijn.Voor elk gerecht kan je kiezen uit acht bereidingswijzen. Met de Multi Bakwijzen barbecue heb je niet alleen een oerdegelijke en robuuste gasbarbecue in huis, deze alleskunner werkt op houtskool, je kan dichtschroeien op 980°C op de SIZZLE ZONE™, direct bakken, indirect bakken, bakken op een plancha in gietijzer, bakken op de inox Teppanyaki, braden aan het spit en roken met houtschilfers voor wie extra smaak wil.Wedden dat je gasten nog een tijdje napraten over je kookkunsten.
Napoleon® is al 38 jaar een Canadees merk en daar barbecueën ze in alle weersomstandigheden. Professionele chef, hobby-kok of amateur van grillades het maakt niet uit. Binnen de brede waaier aan barbecues die Napoleon® aanbiedt, vind je zeker je gading. Napoleon® gaat er prat op dat de klanten sowieso uitkomen bij een kwaliteitsgasbarbecue.
Een Napoleon® hoef je niet op te bergen eens het goede weer voorbij is. Het volledige gamma van klein naar groot is gemaakt in kwaliteit inox. Allemaal hebben ze speciale knoppen tegen extreme vrieskou (min. 30°!) en vanaf de LE 485 RSIB-reeks hebben alle modellen een IR-Brander die temperaturen haalt van 980°C. Napoleon® gaat altijd voor branders met dikke wanden wat een lange levensduur garandeert. Dankzij de speciaal ontworpen sproeiers behaal je zelfs bij vrieskou nog de ideale baktemperatuur. In onze tijd waar het terras ook gebruikt wordt in herfstperiodes komt een Napoleon® lang van pas. Ook in de winter wordt er steeds vaker gebarbecued.
Napoleon® is een Canadees merk van hoogwaardige barbecues en is sinds drie jaar op de Belgische markt. Napoleon® gebruikt enkel de beste materialen. De dubbelwandige, stalen deksels behouden hun warmte goed en zijn duurzaam. Barbecues zijn voorzien van ruime kookoppervlakken met warmhoudrekken, zijbranders als standaard (ideaal voor het bereiden van bijgerechten) en grill-roosters uit gietijzer (het beste materiaal voor een gelijkmatige warmte verspreiding). De elektronische ontsteking, de geïntegreerde houders voor keukengerei, de ingebouwde flesopeners en de thermometers zijn standaard. Accessoires zoals draaispit-kits, ijsemmers, snijplanken en een bijkomende infrarode SIZZLE ZONE™, voor het perfect dichtschroeien van vlees zijn redelijk geprijsd.
NAPOLEON® TRIUMPH: TRIOMFEREN MET HET INSTAPMODEL
Ben je gevoelig aan een kwaliteitsgasbarbecue maar wil je geen hoge prijs betalen? Dan raden we je de serie Napoleon® Triumph aan. Standaard uitgerust met een zijbrander kan je een bijgerecht klaarmaken, iets opwarmen of een saus indikken terwijl je het hoofdgerecht maakt. Naargelang het model heb je 2, 3 of 4 branders en altijd een zijbrander. De grillroosters zijn in gietijzer van 7 mm en in gegolfd design (wave-rooster) waardoor niets tussen de roosters valt. De Triumph oogt ook bijzonder fraai met zijn zwart geëmailleerd deksel. De neerklapbare zijtabletten maken de barbecue zeer compact. En wat typisch is voor Napoleon®: het is een stevige rakker! Laat ons zeggen eentje die stevig op zijn poten staat. Zij het op transportwielen maar dan wel met een blokkeersysteem.
Prijs vanaf 499 Euro (incl. BTW) - Triumph T325SB met twee hoofdbranders: 499 Euro - Triumph T410SB met drie hoofdbranders: 599 Euro - Triumph T495SB met vier hoofdbranders: 749 Euro
NAPOLEON® LE : VOOR DE DESIGNLIEFHEBBER
Alle barbecues van de serie LE strelen het oog door hun design. Hun troeven zitten in de details zoals zijtabletten in roestvrij staal en geïntegreerde bestekhouders. De verborgen wielen geven de LE een heel mooie zuivere look. De verlichte bedieningsknoppen en twee halogeenlampen binnen de barbecue staan u toe uw outdoor-moment zo lang mogelijk te rekken. Entertainment verzekerd tot in de vroege uurtjes. De LE-serie is verkrijgbaar met drie branders, een achterbrander en een zijbrander of SIZZLE ZONE™ naargelang de uitvoering. Het dubbelwandig deksel is van roestvrij staal. Hier ook alle grillroosters in gegoten WAVE-model waardoor geen enkel ingrediënt ertussen valt. In de reeks LE beschikt de LE 485 RSIB over een SIZZLE ZONE™ voor het dichtschroeien van vlees. De LE-serie is verkrijgbaar in roestvrij staal of in zwarte email met een chroomafwerking op de knoppen, handvatten en alles rondom de barbecue. Prijs vanaf 899 Euro (incl. BTW) - LE 485 RSIB met SIZZLE ZONE™: 1299 Euro
NAPOLEON® PRESTIGE 500 : HET PARADEPAARDJE
Met de Prestige 500 kan je dagen en avonden genieten van een volledig uitgeruste barbecue van hoogstaand niveau. Dankzij de SIZZLE ZONE™ (voor het perfect dichtschroeien van het vlees) en de verschillende bakwijzen scoor je hoog bij je gasten. Nieuw dit jaar zijn de vlammenbeschermers die het volledige bakoppervlak innemen. Dat garandeert nog meer BBQ aroma en minder risico op vlammen. In totaal heb je zes branders: vier branders met één zijbrander SIZZLE ZONE™ in keramiek met bakgrill in 2 posities en één infrarood achterbrander. Het dubbelwandig deksel zorgt voor een optimaal behoud van de warmte en dankzij het LIFT-EASE systeem kan je het zware deksel moeiteloos openen. Het buisvormig handvat is in roestvrij staal dat koud blijft bij aanraking. Hier ook (maar dat geldt voor elke Napoleon) stevig golvende grillstaven. Geen enkel ingrediënt valt door de grill. De Prestige 500 is verkrijgbaar in inox, zwart en nieuw dit jaar in smokey quartz. Prijs Prestige 500 vanaf 1.999 Euro (incl. BTW) .
Ontdek de nieuwe collectie van Häagen-Dasz, geïnspireerd op de heerlijke creaties uit onze winkels! De ijsjes krijgen een extra dimensie door de smeuïge sausjes en knapperige toppings. Om duimen en vingers bij af te likken!
3 keer meer plezier en een maximum aan sensatie met één enkele lepel. De Triple Sensations-doosjes (4 mini potjes van 86ml) zijn beschikbaar aan een richtprijs van 6,69 euro. PRALINE CARAMEL SEDUCTION : Vanille-ijs met stukjes gekarameliseerde hazelnoten, smeuïge karamelsaus en stukjes geroosterde amandelen; SPECULOOS CARAMEL DESIRE: Karamelijs met stukjes speculoos, smeuïge karamelsaus en stukjes geroosterde amandelen; CHOCOLATE CARAMEL PASSION: Chocolade-ijs bestrooid met stukjes fondant chocolade: smeuïge karamelsaus en stukjes geroosterde amandelen.
HÄAGEN-DAZS STELT VOOR: VANILLA ATTRACTION
Back to basics. Häagen-Dazs innoveert dé klassieker onder het roomijs: vanille. Met vier nieuwe vanillevarianten wordt Vanilla Attraction deze zomer de dessertfavoriet! Deze succulente smaken zijn opnieuw een topper van formaat in het Häagen-Dazs assortiment. Macadamia Nut Brittle: Heerlijk zacht vanille-ijs verrijkt met crunchy gekarameliseerde macadamianoten; Vanilla: Elk schepje van deze klassieker staat gelijk aan puur genot; Cookies & Cream: Ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling geven een extra dimensie aan het vanille-ijs van Häagen-Dazs. Bij elke hap krijg je zin in meer! Pralines & Cream: Linten van gouden karamel vergezeld door zoete pecannoten zijn de perfecte toevoeging aan het hemelse vanille-roomijs. Deze smaakbom brengt je in pure extase! Vanilla Attraction bevat 4 MiniCups, verzameld in één box. Deze box is beschikbaar aan een richtprijs van 6,19 euro.
HÄAGEN-DAZS MANGO & RASPBERRY: ROOMIJS MET EEN FRUITIGE TOETS
Hemels zacht mango-ijs overgoten met een coulis van frambozen. Dat is echt de zomer in een potje! Deze originele smakencombinatie was reeds een bestseller in de Häagen-Dazs winkels maar is nu ook verkrijgbaar in de iconische 473 ml pints! Handig voor thuis, heerlijk voor tussendoor. De Mango & Raspberry-pints zijn beschikbaar aan een richtprijs van 5,99 euro.
Häagen-Dazs roomijs bestaat steeds uit natuurlijke en kwaliteitsvolle ingrediënten. De basisingrediënten melk, room en eigeel worden met veel zorg uitgekozen en zijn afkomstig van boerderijen in de nabije omgeving van de fabriek in Arras, Noord-Frankrijk. Kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen maken nooit deel uit van de verrukkelijke recepten van Häagen-Dazs. Kwaliteit en de keuze voor de beste ingrediënten liggen dan ook al meer dan 50 jaar aan de basis van hun filosofie. www.haagen-dazs.be
Huis Delacre lanceert langverwachte nieuwe koninklijke doos - Afbeelding koning Filip & koningin Mathilde siert koekjesblik
Traditiegetrouw brengt Delacre een koninklijke koekjesdoos uit om een mooi moment binnen de koninklijke familie, zoals bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk, te vieren. Helemaal in lijn met deze traditie viert Huis Delacre de eerste troonverjaardag van koning Filip en koningin Mathilde met een speciaal koekjesblik. De nieuwe ‘koninklijke doos’, waarop het koningspaar en haar gezin staat afgebeeld, ligt vanaf juni in de winkelrekken.
"Al van bij de aankondiging van de troonsbestijging van het nieuwe koningspaar worden we overspoeld door vragen over de komst van een nieuwe koninklijke doos, met daarop koning Filip”, zegt Gunther Deckers, marketing manager bij Delacre. “Voor veel mensen zijn de ‘koninklijke dozen’ van Delacre iconen geworden. De koekjesblikken schetsen de geschiedenis van ons koningshuis en bevatten de klassiekers uit het assortiment van Delacre.”
Het Huis Delacre werd opgericht in 1891 door Charles Delacre en vereeuwigt al meer dan 120 jaar traditionele recepten en artisanale knowhow. Het Huis Delacre is benoemd tot Gebrevetteerd Hofleverancier en heeft een plaatsje als Belgische ster veroverd in de harten van alle lekkerbekken. Iconische Delacrekoekjes zoals de Cigarette Russe, de Marquisette, de Matadi en de Biarritz maken deel uit van de alom bekende Tea Time-collectie. Die bevatten een assortiment van maar liefst 16 verschillende koekjes en geven het merk een gerenommeerde positie. Daarnaast opende Delacre een exclusieve koekjeswinkel in hartje Brussel. Daar stelt het merk originele lekkernijen voor, die ter plaatse in een warme en authentieke sfeer door de meester-patissier gebakken worden. Sinds 1998 maakt Delacre deel uit van de groep United Biscuits.
Toen koning Filip in juli 2013 de troon besteeg, was het uitkijken naar de nieuwe lijst van Hofleveranciers gekozen door hem en zijn echtgenote. In november vorig jaar kreeg Delacre het brevet van Hofleverancier opnieuw toebedeeld, een titel die de koekjesproducent al sinds 1879 met trots draagt.
De koninklijke doos is een gelimiteerde editie. Het assortiment is een selectie van 10 van de bekendste koekjes van Delacre: Marquisettes, Biarritz, Cigarettes Russes, Coeur Blanc, Brazil, Caracas, Nordica, Délichoc Melk, Suprême en Délichoc Puur. De dozen liggen vanaf 23 juni in de rekken van de winkelketens, aan de adviesprijs van 7,99€.
The drink Alsace experience - culinair - kaas en witte wijn
Pain, vin et fromage …brood, wijn en kaas, is nagenoeg de heilige drievuldigheid van de Franse fijnproeverij. Als gulden regel hierbij de spreuk: ‘à l’heure du fromage, un vin rouge tu déboucheras’ . Dit 11de gebod bleek onaantastelijk tot enkele betweters hun nieuwsgierigheid aan een uitdaging koppelden en kaastdegustaties met witte wijnen organiseerden. Modegrap, mysterie of serieuze ernst?
Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat uit meerdere proeverijen, witte wijn wel degelijk een leuke en originele aanvulling kan vormt bij tal van kazen. Voor de Alsacewijnen met een zeer ruim smaakpalet een uitdaging, die ondersteund door zeer specifieke texturen en karaktertrekken, maar evenzeer door hun natuurlijke eigenschappen, om tal van kaassoorten binnen te rijven.
Georgio ‘the Dove’ Valentino verbaast weer met dubbel-LP - releaseparty: Zaterdag 21 juni 2014
Een persbericht of een bespreking over de muziek van Georgio ‘The Dove’ Valentino schrijven is een hachelijke onderneming: de songs van de band rond deze Amerikaanse Brusselaar zijn niet met een woord, zin of zelfs paragraaf te vatten, net zomin als het levensverhaal van de gitarist/zanger/journalist/kunstcriticus wiens magnetische persoonlijkheid en avant-gardistische muziek de luisteraars onderdompelt in een bijwijlen gitzwart alternatief universum waar ook Edgar Allen Poe, H.P. Lovecraft, William S. Burroughs of Hansi Rüdi Giger zich ongetwijfeld in zouden thuisvoelen – al refereert de kunstenaar zelf liever naar een aantal voor leken iets obscuurdere namen als Martin Gore, Bobby Beausoleil, Joe Meek, Michel Foucault, Stefan Georg en natuurlijk de satanische dominee Steven Johnson Leyba.
De vier zijden van de Mille Plateaux-dubbel-LP zijn dan ook versierd met artwork van die laatste artiest. Elk beeld staat garant voor een hypnotiserende blik op een donkere schaduwwereld, een fantasmagorische, surreële representatie van Georgio ‘the Dove’ Valentino, Chuck Berry en Piero Ciampi, de Italiaanse artiest die in 2012 al werd gecovered op een album van Georgio ‘the Dove’ Valentino, overigens zonder dat die laatste zelf enig woord Italiaans begrijpt of spreekt.
Bij het beluisteren van Georgio’s songs moeten we zelfs gelouterde muziekcritici waarschuwen: in dit geval is een luisterbeurt van enkele minuten beslist niet genoeg om een beeld te krijgen van de uitgebreide, vaak kille, geluidlandschappen die op ’s mans gitaar en via zijn erotiserende, soms spookachtige, stem worden gecreëerd. De schizoïde muziek die door hem en zijn band, in de Benelux bekend als la Société des Mélancoliques en grotendeels bestaande uit leden van het legendarische experimentele kunstcollectief Tuxedomoon, wordt uitgebraakt, stroomt langs de oevers van song-and-dance, performance art, belles lettres en institutionele kritiek, terwijl het water bezoedeld is door torch song, soundtrack, Kraut-rock, country-and-western, surf, lofi en high-concept avant-gardemuziek. Dat resulteert in een experimenteel, esoterisch geluid, een gestructureerde chaos met rustige momenten waarin alle instrumenten veel ruimte krijgen om samen een bloedmooi sonisch tapijt te breien, onderbroken door post - apocalyptische explosies van puur muzikaal geweld.
Geen twijfel aan: dit is avant-gardistische, organische muziek die niet gekunsteld overkomt. Hier wordt geen kunst bedreven omwille van het woord, er wordt niet ‘artsy fartsy’ gedaan om op te vallen: het resultaat is veeleer een blootgeven van Georgio’s diepste zieleroerselen, een onbeschaamd exhibitionistische afdruk van niet alleen zijn eigen naaktheid, maar ook die van de maatschappij zelf.
De ontstaansgeschiedenis van het dubbelalbum Mille Plateaux gaat terug tot januari 2013, toen Georgio ‘the Dove’ Valentino voor het eerst een podium in Metz betrad met een performancestuk dat op dat moment nog The Year of the Dove heette. Tijdens de daaropvolgende twaalf maanden evolueerde het werk tot het gevarieerde Mille Plateaux, dat in België, Frankrijk, Schotland, Nederland en de Verenigde Staten werd opgenomen met een internationaal gezelschap van topmuzikanten.
Het gebeurt niet elke dag dat je de inwoners van San Francisco weet te schokken en zo internationale aandacht weet te trekken, maar Steven Johnson Leyba slaagde erin toen hij zichzelf in 1997 liet sodomiseren door een vrouw die een fles Jack Daniels aan zichzelf had bevestigd. Leyba zelf heeft Apachebloed en het grootste deel van zijn symboliek ontleent hij dan ook aan zijn Indiaanse wortels. ‘Uniek, privé en origineel,’ noemde H.R. Giger de man die met zijn schilderijen, performance art en muziek wereldwijd de meest toonaangevende media wist te halen. Leyba staat voor harde maatschappijkritiek, een radicale vorm van seksualiteitsbeleving, modern satanisme en het beschermen van de persoonlijke vrijheden. Zijn ‘mixed media’-schilderijen gebruiken foto’s, acrylverf, olieverf, parels en zelfs menselijk bloed, meestal als doel om de menselijke seksualiteit te ‘bevrijden’ van commercieel belang. Wat je ook van zijn methoden vindt: Leyba wordt binnen de kunstwereld gezien als belangrijk en baanbrekend artiest en het betekent dan ook heel wat dat hij het artwork wilde verzorgen voor Mille Plateaux
De releaseparty gaat door op zaterdag 21 juni in la Maison de la Création in Brussel, een adembenemende happening samen met de Nederlandse ‘special guests’ Grey Lotus!
The Drink Alsace experience – Confrerie Saint-Etienne d’Alsace – 6
De geschiedenis van de meeste confréries gaat terug tot het midden van de 14de eeuw wanneer wijnboeren hun lokale productie willen beschermen door jaarlijks een groot feest te beleggen waarop nieuwe leden die aan de opgestelde gedrags- en productiecode voldoen, worden geïntroniseerd.
Ook in de Elzas vinden we dergelijke verenigingen terug met de gilde van Ammerschwihr als voortrekker, gilde die jaarlijks op 26 december nieuwe leden aantrekt, op voorwaarde dat ze aan de kwaliteitsnormen voldoen. Vanaf 1848 noteren we mede door de vele oorlogen die Frankrijk teisteren, een terugval van hun activiteiten.