Inhoud blog
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Citizen Series 8
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowertime 2015

    De Grote Markt en het Stadhuis in een Italiaans barok kleedje ...Flowertime 2015.

     

    U hebt er misschien nog een mooie herinnering aan, aan die prachtige, artistieke bloementuin uit de eerste editie van Floraliëntime in de zomer van 2013 op de Grote Markt en in het Stadhuis van Brussel. Met meer dan 20.000 bezoekers op 4 dagen was het een laaiend succes. De tweede editie van deze grote tweejaarlijkse internationale artistieke bloemen- en plantenvoorstelling loopt vanaf nu met een nieuwe naam die alle bloemenliefhebbers als muziek in de oren zal klinken: Flowertime.

    Deze editie gaat door van 13 tot 16 augustus 2015, op de Grote Markt en in het Stadhuis van Brussel, met als thema 'Het barokke Italië': de Italiaanse tuinen worden als het ware op magische wijze getransporteerd naar het hart van Brussel. Een ambitieus en verfrissend project!

    De barok: een verhaal doorheen de tijd. Om het decor van deze editie van 2015 in perspectief te plaatsen, geven we graag een woordje uitleg bij de oorsprong van het woord 'barok'. De wortels van dit woord zijn Portugees: 'barrocco' betekent zoveel als 'dikke rots van afwisselende grootte'. De Italianen namen dit idioom over en maakten het wereldberoemd. De huidige betekenis van dit eigenaardige woord is 'extravagant', 'onverwacht', en dus ... 'onregelmatig'!

    De stroming van de barok staat dus voor het afwijken van de klassieke vormen en de creatie van vrijheid, met als resultaat luister, fantasie en decoratie beladen met krullen, spiralen en het gebruik van polychroom marmer. Laat ons terugreizen in de tijd naar de oorsprong van de barok in de 2e helft van de 16e eeuw. Deze nieuwe stroming zal reflecteren in heel Europa. De architectuur van kastelen, kerken, stadsinrichting ... geen ontkomen aan de barokke invloeden! Wenen, Praag, Nancy, de Landen van de Loire, Duitsland, Engeland, Denemarken en zelfs Rusland ... ze vallen om de beurt voor de barokstijl.

    Deze stroming is verzot op genereuze kromme lijnen, de Europese klokkentorens krijgen stilaan een sierlijk rond kantje, beelden van engeltjes met bolle wangen bestormen de kerken en de plafonds worden hemeldaken bij wijze van trompe-l'oeil, een zeer gegeerde frescokeuze uit die tijd. Ook het licht wordt anders. Clair-obscur wordt trendy en kunstenaars wagen zich aan de eerste special effects uit de geschiedenis. Parallel ontstaat dankzij deze nieuwe vormvrijheid de kunst van de siertuinen. Beetje bij beetje zien de tuinen er steeds creatiever uit tot ze uiteindelijk als het ware tot ‘natuurtheaters’ uitgroeien.

    Landschapsarchitecten creëren vakantieoorden, met planten gedecoreerde terrassen, balkons en waterspiegels waarin gesculpteerde fonteinen hun reflectie zien. Geometrie gaat vanaf nu gepaard met ronde krullen, zorgvuldig vormgegeven planten in combinatie met bloemen die het geheel leven inblazen.

    De tuin wordt een volwaardige leefruimte ... Dat staat de bezoekers op de Grote Markt vanaf 13 augustus te wachten! Vier dagen lang hebben ze de tijd om in de tuin van de Grote Markt te vertoeven en krijgen ze de exclusieve gelegenheid om de prachtige zalen van het Stadhuis te bezoeken en de bloemenarrangementen te bewonderen.

    Flowertime is een tweejaarlijks evenement, met als initiatiefnemers: de Stad Brussel, de vzw Tapis de fleurs de Bruxelles, organisator van de befaamde Brusselse bloementapijten, de Gentse Floraliën, al eeuwenlang wereldberoemde pionier op het vlak van bloemen- en plantenkunst in België, de gerenommeerde bloemenkunstenaars uit onze 3 regio's die ons met hun deelname aan deze ongelofelijke uitdaging alle eer aandoen

    NIEUW: Apero-nocturnes!

    Dit jaar krijgen de bezoekers tussen 19.30 en 22 u. niet enkel de gelegenheid om van de bloemententoonstelling in het Stadhuis te genieten, ze worden bovendien getrakteerd op een Italiaanse aperitief met orkestbegeleiding in de prestigieuze Ogivale-zaal. (Prijs: 8 euro) Meer info: www.flowertime.brussels

    26-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIZZair viert 11de verjaardag met opgefriste vlietuigkleuren

     

    Wizz Air, de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal-en Oost-Europa, viert zijn 11de verjaardag. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in september 2003. De allereerste Wizz Air-vlucht werd uitgevoerd vanuit het Poolse Katowice op 19 mei 2004. Wizz Air had als ambitieus plan om de grootste lagekostenmaatschappij in Centraal-en Oost-Europa te worden. Dit doel werd inmiddels bereikt. Intussen blijft Wizz Air zich ontwikkelen en stelt het bedrijf vandaag zijn nieuwe merk-en vliegtuigkleuren voor.

    Tijdens de voorbije 11 jaar heeft Wizz Air 90 miljoen passagiers vervoerd. Op dit ogenblik heeft Wizz Air 59 viegtuigen. Het netwerk telt meer dan 380 routes in 38 landen. Sinds de oprichting staat de dienstverlening aan de klanten centraal. Daarom kondigt Wizz Air een reeks vernieuwingen aan die de klantenervaring nog zullen verbeteren.

    WIZZ ondernam de voorbije maanden een aantal stappen om zijn merk te verjongen. De lancering van de nieuwe bedrijfs-en vliegtuigkleuren illustreren de blijvende inspanningen die de maatschappij zich getroost om aan de passagiers een positieve vliegervaring te bieden. Het WIZZ-merk heeft nu een frissere, levendigere en meer geraffineerde look & feel. Naast deze merkverjonging voert Wizz Air ook een aantal andere initiatieven door, waaronder: stoeltoewijzing op alle routes, nieuwe tariefstructuur (Basic en Plus) zodat makkelijker kan gekozen worden tussen lage basistarieven of lage tarieven in combinatie met populaire comfortdiensten.

    In de loop van 2015 wort dit aangevuld met: Vernieuwingen aan de website om sneller en makkelijker reservaties te kunnen maken, de lancering van de mobiele Wizz Air-website, een laagste-tarieven-zoekfunctie op de website, Wizz Tours-vakantiepakketten zullen in 2015 in nog meer landen beschikbaar zijn, de nieuwe A320-en A321-toestellen zullen in de nieuwe kleuren geleverd worden, nieuw A321-interieur vanaf november 2015, nieuwe uniformen met de nieuwe bedrijfskleuren

    József Váradi, CEO van Wizz Air, verklaarde: ”De voorbije 10 jaar heeft Wizz Air de luchtvaartsector met succes hertekend. Ons initiële doel om voor iedereen betrouwbare en betaalbare vluchten van en naar Centraal-en Oost-Europa aan te bieden, werd ruimschoots bereikt. De lancering van onze nieuwe merkkleuren is een van de vele stappen die wij nemen om de vliegervaring van onze passagiers te verbeteren. We zijn enorm verheugd dat wij vandaag de nieuwe kleuren voor zowel de A320 als onze nieuwe A321 kunnen bekendmaken. Wij zullen ons pan-Europees netwerk verder blijven ontwikkelen en we kijken ernaar uit om zowel terugkomende als nieuwe klanten aan boord van onze vliegtuigen te verwelkomen.”

    www.wizzair.com

    26-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw strategisch plan voor Scheldeland

    Meer bezoekers van buiten de regio, een authentieke beleving van water en erfgoed en een gevarieerd en kwaliteitsvol logiesaanbod, dat zijn enkele ambities uit het nieuwe Strategisch Beleidsplan Toerisme in Scheldeland. Het ambitieuze actieplan maakt met negen ‘werven’ een dynamische toeristische regio van het Scheldeland. Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om het plan tot uitvoer te brengen.

    Het nieuwe Strategisch Beleidsplan Toerisme in Scheldeland formuleert de krijtlijnen en beleidsdoelstellingen voor de komende jaren. Het is het resultaat van intensief overleg tussen Toerisme Scheldeland, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen en de dertig steden en gemeenten van Scheldeland.120 genodigden woonden de officiële voorstelling van het plan in het Keizershof in Aalst bij.

    Sterk en authentiek profiel: Een sterke en authentieke identiteit opbouwen is de belangrijkste ambitie van het nieuwe plan. Voor Scheldeland komt het eropaan het aanbod en de beleving langs en op het water beter op elkaar af te stemmen en te ontsluiten voor de toerist. Door creatief en innovatief uit de hoek te komen, gaat Scheldeland zich onderscheiden van andere toeristische regio’s. Ook zal er gewerkt worden aan de naambekendheid, zodat potentiële bezoekers een toeristische uitstap sneller associëren met Scheldeland.

    Groei verblijfstoerisme: Toerisme Scheldeland mikt vooral op bezoekers uit de grote Vlaamse steden en de aangrenzende provincies in Nederland. Kwaliteitsvolle logeeradressen moeten hen verleiden tot een korte vakantie in plaats van een daguitstap. De verbetering van het logiesaanbod in Scheldeland vormt dan ook een van de negen ‘werven’ uit het nieuwe actieplan. "Verder wil Toerisme Scheldeland onder meer inzetten op een sterke productontwikkeling, een uitgekiende marketing en een eigentijdse communicatie", aldus Antwerps gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters.

    Wij-gevoel: Na de officiële voorstelling van het plan volgt de uitvoering. Een overtuigd wij-gevoel bij alle toeristische partners uit de publieke en private sector is daarbij cruciaal. Toerisme Scheldeland wil daarom de bestaande samenwerkingsverbanden uitbouwen en nieuwe opstarten. Overlegmomenten en een interactief sectorplatform moeten de uitwisseling van informatie en expertise vergemakkelijken. "Bovenal wil Toerisme Scheldeland partners ondersteunen en stimuleren om samen te bouwen aan een dynamische en economisch sterke toeristische regio", besluit Oost-Vlaamse gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt.

    info@scheldeland.be - www.scheldeland.be

    26-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tönissteiner in handige PET-flessen

    Wie binnenkort in de wandelgangen van de supermarkt rondloopt, zal het niet ontgaan: de dranken van Tönissteiner zitten in een nieuw jasje!

    De appelsienlimonade Orange fit en het verfrissende water zijn vanaf nu ook beschikbaar in handige PET-flessen van 1 liter! Veel smaak in een gemakkelijk flesje voor ‘on the go’! Op warme dagen in de stad steek je zo’n flesje in je handtas, een praktische verfrisser tijdens een looptraining of een uurtje in de fitness, een welgekomen metgezel in de auto tijdens een roadtrip of een lekkere smaakmaker voor op je bureau.

    Arm aan calorieën: De kwaliteit van de dranken blijft nog steeds top! De frisdranken zijn arm aan calorieën en bevatten geen toegevoegde suikers. Kleurstoffen en bewaarmiddelen zijn eveneens uit den boze! Het water is afkomstig van de Tönissteiner-bronnen in de Eifelstreek en is uitzonderlijk zuiver en rijk aan mineralen. De ideale dorstlesser om in de zomer zorgeloos te genieten van een heerlijk fris drankje! Ook de glazen flessen werden in een nieuw jasje gestoken en vind je vanaf nu terug in de supermarkt. Meer info: www.tönissteiner.be





    25-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezouten karneboter fleur de sel

    geliefd, gesmaakt, genieten!

     

    Ongeveer één jaar na de lancering van onze allereerste verse ongezouten trommelkarneboter, verrassen we graag opnieuw met een nieuwe variant: Pur Natur gezouten karneboter fleur de sel. Fleur de sel is een speciaal soort zeezout met een fijne kristalstructuur. Naast zijn typische structuur geeft fleur de sel ook een uiterst zachte en zilte smaak aan de karneboter. Geliefd bij de gourmands, gesmaakt door iedereen.

    De volle smaak van de smeuïge, biologische boter is te danken aan de traditionele werkwijze die gehanteerd wordt. De boter wordt na de rijping van de room dagelijks vers gekarnd in authentieke trommelkarnen. Zo is de boter steeds perfect smeerbaar en van onbetwistbare kwaliteit. Je proeft en ruikt het verschil! De productiemethode van de Pur Natur karneboter is dan ook uniek in de Benelux! De zachte en gezouten karneboter is verkrijgbaar in een handige verpakking van 200 gram en kan je herkennen aan het eenvoudige en stijlvolle Pur Natur-design.

    Verlang jij al naar warmere lentedagen? Pur Natur ook, en daarom lanceren zij 2 smaakmakende yoghurts met méér en grotere stukjes fruit. De zoete smaak van aardbeien in ‘Boordevol Aardbeien’ prikkelt je smaakpapillen en is het ideale tussendoortje voor fruitliefhebbers. Smullen van frisse bosbessen kan met de ‘Boordevol Bosbessen’ yoghurt. Een intense smaakbeleving, voor genieters. Verkrijgbaar in een hersluitbare beker van 700g.

    NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten.

    www.purnatur.eu





    25-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe telg voor caolriearme frisdrank FINLEY
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    FÏNLEY, de nieuwe frisdrank ‘voor volwassenen’ is een schot in de roos. Sinds de lancering in september 2014 heeft de Belg de fijne bubbels en natuurlijke aroma’s van FÏNLEY helemaal omarmd. Voor het vernieuwende karakter viel producent Coca-Cola zelfs internationale erkenning te beurt. Op 1 juni komt er een derde variant op de markt: sinaasappel-cranberrysmaak. In september vorig jaar verraste Coca-Cola met de lancering van FÏNLEY, een nieuwe caloriearme frisdrank met enkel natuurlijke aroma’s, fijne bubbels en een subtiel smakenpalet van pompelmoes-bloedappelsien of citroen-vlierbloesem. Met deze innovatieve nieuwkomer – volledig ontwikkeld in België – mikte Coca-Cola op een nieuwe doelgroep: volwassenen. Met succes, zo blijkt.

    “Intussen heeft bijna 40% van de Belgische volwassenen kennisgemaakt met FÏNLEY, en bijna 2 op de tien Belgische huishoudens het gedegusteerd”, zegt Céline Van den Rijn, Marketing Director Belgium & Luxembourg. “FÏNLEY wordt door volwassenen gezien als een welkome afwisseling, omdat met de leeftijd de voorkeur voor fel bruisende dranken afneemt. Zo kiest amper één op de tien volwassenen frisdrank als drank tijdens een pauze. De verfijnde smaken met natuurlijke aroma’s en fijne bubbels van FÏNLEY bieden een mooi alternatief voor de meer ontwikkelde en veeleisende smaakpapillen.”

    Als erkenning voor innovatieve smaak kreeg FÏNLEY 'pompelmoes-bloedappelsien' 2 gouden sterren van het iTQi (International Taste and Quality Institute). Deze onafhankelijke organisatie is een wereldautoriteit op het vlak van smaak en voedselkwaliteit. Elke erkenning is gebaseerd op een blinde proeftest van chefs, sommeliers en andere experts in smaak. Daarnaast ging FÏNLEY ook aan de haal met twee ‘best innovation’ awards: de Golden Archer en de INN’ Award. Beide worden door magazines uit de vakpers toegekend.

    De nieuwe smaakvariant, sinaasappel-cranberrysmaak, gaat verder op deze succesformule: natuurlijke aroma’s die mooi het midden houden tussen zoet en bitter, caloriearm (20 kcal per 100 ml), enkel gezoet met suiker en zoetstoffen van natuurlijke oorsprong (uit stevia) en zonder bewaarmiddelen. Met FÏNLEY heeft Coca-Cola sterk ingezet op de uitbreiding van het caloriearme aanbod. Beschikbaarheid: PET: 1,5l - Blik: 250 ml

    De ontwikkeling van FÏNLEY, gestart in 2011, vond plaats in het R&D-centrum in Anderlecht, het tweede grootste innovatiecentrum van Coca-Cola wereldwijd. Elk jaar worden hier zo’n 350 innovaties voor 108 landen wereldwijd ontwikkeld. FÏNLEY was de derde drank met suiker en zoetstoffen uit stevia die Coca-Cola in België op de markt brengt, na Nestea in 2012 en Sprite in 2013, en voor Coca-Cola life in 2015.

    www.FINLEY.com

    24-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn

    Seabourn start samenwerking met wereldberoemde chef Thomas Keller

     

    Seabourn’s status als culinaire leider in de cruise industrie groeit door samenwerking met de met drie Michelin-sterren bekroonde chef. Dineren aan boord van een cruiseschip wordt door Seabourn naar nieuwe hoogten gebracht door haar samenwerking met Amerikaanse chef en restauranthouder Thomas Keller. Het culinaire genie achter de drie Michelin-sterren restaurants – The French Laundry, Per Se, and Bouchon – introduceert zijn bekroonde Franse en Amerikaanse gerechten in 2015 op de ultra-luxe cruiseschepen van Seabourn.

    Chef-kok Keller zal een variatie aan gerechten ontwikkelen die vanaf komend najaar in verschillende restaurants aan boord van de Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest geserveerd zullen worden. De culinaire creaties worden bereid volgens specifieke richtlijnen en met ingrediënten van hoge kwaliteit, hetgeen zorgt voor een ongeëvenaarde dinerervaring op zee. Seabourn werkt daarnaast met Keller samen aan de introductie van een nieuw restaurant van niveau. Dit restaurant wordt in het vroege voorjaar van 2016 onthuld op de Seabourn Quest, waarna het concept op de gehele vloot wordt geïntroduceerd, inclusief de twee nieuwe schepen die door Adam D. Tihany zijn ontworpen: de Seabourn Ecore en de Seabourn Ovation, die respectievelijk eind 2016 en begin 2018 in de vaart gaan. Keller zal zijn kennis en expertise eveneens gebruiken om de rederij advies te geven op het gebied van diverse aspecten van de culinaire processen.

    “Er is geen chef-kok met meer talent of aanzien dan chef-kok Keller en wij zijn vereerd en verheugd dat een restauranthouder van dit kaliber ons culinaire aanbod aan boord naar een nog hoger niveau brengt”, aldus Richard Meadows, president bij Seabourn. “Zijn culinaire talent en geraffineerde gerechten zijn onvergelijkbaar en een perfecte match met onze gasten. Wij twijfelen er niet aan dat onze gasten net zo enthousiast zijn als wij om aan boord te proeven en te genieten van de gerechten van chef-kok Keller.”

    “Onze wederzijdse filosofie, zorgt voor een samenwerking met Seabourn die onze restaurantgroep een enerverende nieuwe mogelijkheid biedt. Wij kijken ernaar uit om ons culinaire repertoire en beste gerechten met het uitstekende culinaire team van Seabourn te delen”, aldus Thomas Keller, chef-kok en eigenaar van de Thomas Keller Restaurant Group.

    Als culinaire leider in de cruise industrie, biedt Seabourn haar gasten een culinaire ervaring die vergelijkbaar is met die van de beste restaurants in de wereld. De afgelopen twee jaar heeft Seabourn de titel “Best Culinary Cruise Line” ontvangen tijdens de SAVEUR Culinary Travel Awards van 2013 and 2014.

     

    Thomas Keller is wereldwijd bekend vanwege zijn culinaire vaardigheden en bijzonder hoge normen. Hij heeft twaalf restaurants en bakkerijen die een nieuwe standaard hebben geïntroduceerd in de hospitality sector. Hij is de eerste en enige Amerikaanse chef-kok met 3 Michelin-sterren en ook de eerste mannelijke Amerikaanse chef-kok die is onderscheiden met de ‘Chevalier of The French Legion of Honor’, de hoogste onderscheiding in Frankrijk.

    Hij heeft talloze onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, waaronder de ‘Chef of the Year‘ Award van het Culinary Institute of America en de James Beard Foundation’s ‘Outstanding Chef’ en ‘Outstanding Restaurateur’ Awards. Zijn restaurants bevinden zich in Beverly Hills, Yountville, California, Las Vegas en New York. Chef-kok Keller is ook auteur van vijf kookboeken en uitgever van het magazine Finesse.

    24-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevarom: smaakarchitect
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de jaren heen is de wereld van de voeding en de voedingsindustrie grondig veranderd. Onze producten en smaken lijken niet meer op die van een tiental jaren geleden. De constante toevoer van nieuwe smaken zorgde ervoor dat consumenten een stuk veeleisender geworden zijn en almeer op zoek gaan naar authenticiteit en raffinement op het bord, naar smaken die uitgesproken maar tegelijk verfijnd zijn en bovendien niet schadelijk voor de gezondheid. Vandaag maken aroma’s integraal deel uit van onze voeding. Zonder het te weten, consumeren we elke dag producten waar aroma’s aan toegevoegd zijn. Maar waar komen ze vandaan? Wie zijn de nieuwkomers op de markt van smaken en aroma’s? En zijn deze aroma’s wel goed voor onze gezondheid?

    Tussen de vele tientallen giganten uit de voedingsmiddelenindustrie zien we een nieuw bedrijf: TEVAROM. Door zijn bewuste keuze voor Fair Trade, zijn natuurlijke manier van werken en het ontwikkelen van recepten ‘op maat’, staat dit bedrijf voortaan bovenaan de top wanneer het op creativiteit aankomt in de wereld van smaken en aroma’s.

    Van Fit naar TEVAROM: a star is born! TEVAROM, dit nieuwe bedrijf dat aroma’s creëert, kwam tot stand in een complexe en ietwat dubbelzinnige context. Het is een baanbrekend bedrijf dat perfect inspeelt op de huidige eisen van de markt, een bedrijf dat de creatie, fabricatie en commercialisering van aroma’s verzekert voor artisanale maar ook industriële bedrijven in de voedingssector. TEVAROM is de samentrekking van natuur en aroma in het Hebreeuws. Want inderdaad, alle ingrediënten van de aroma’s van TEVAROM steunen op al het fijne wat de natuur te bieden heeft.

    Met vele jaren ervaring in de sector van de voedingsmiddelenindustrie richt David Landau in 2013 TEVAROM op. Aanvankelijk werkt hij voor Reinert, een bedrijf gespecialiseerd in de handel van specerijen en gelatines voor voedingsmiddelen. In die tijd realiseert hij zich dat grote holdings niet langer toegankelijk zijn voor specifieke vragen en bestellingen van klanten. Omdat ze vrijwel enkel bezig zijn met grote omzetten, is hun gebrek aan flexibiliteit een handicap om zich tot kleinere structuren te richten.

    David Landau besluit een service aan te bieden die zich richt op de ontwikkeling van puur functionele en aromatische ingrediënten. In 1998 richt hij Fit op (www.fit-ingredients.com) dat zich tot alle Europese voedingsbedrijven richt en een flexibele en gepersonaliseerde service aanbiedt die perfect inspeelt op hun specifieke eisen. Na tal van voedselcrisissen overleefd te hebben (dollekoeienziekte, dioxinekippen, schapenvleesschandaal,...) is Fit in 2014 goed voor een zakencijfer van 4.500.000€. Steunend op een volledig onafhankelijk privékapitaal, vrij van pensioen- of investeringsfondsen, garandeert Fit de geheimhouding van zijn recepten.

    Het is met diezelfde filosofie op gebied van flexibiliteit dat het aromatisch avontuur van TEVAROM 3 jaar geleden start. Opvallend is dat grote namen uit de aromaindustrie, om een goed zakencijfer voor te leggen, eerder voor massaconsumptie kiezen dan voor onderzoek en ontwikkeling. Maar omdat de toekomst weggelegd is voor net dat tegenovergestelde, zwemt TEVAROM tegen de stroom in en stelt het puur maatwerk voor. Een keuze die zijn vruchten reeds vandaag afwerpt aangezien tal van R&D kantoren beroep doen op de competenties van het bedrijf.

    In tegenstelling tot gekende grote bedrijven binnen de sector, stelt TEVAROM zijn expertise ten dienste van kleinere structuren en biedt het onuitgegeven en op maat gemaakte aroma’s aan, met een exclusiviteitscontract en zonder een verplichte minimale hoeveelheid van afname! Reeds vanaf 100 gram worden er aromamengelingen gemaakt. Het is deze flexibiliteit gekoppeld aan creativiteit en een sterk reactievermogen dat de kracht is van TEVAROM. Onderzoek en ontwikkeling staan centraal. Het team van aromaexperten stelt zijn knowhow ten dienste van het cliënteel, telkens met dezelfde ernst en verantwoordelijkheidszin.

    Controle en kwaliteit van de grondstoffen

    TEVAROM bevoorraadt zich met natuurlijke molecules uit alle uithoeken van de wereld en garandeert een doorgedreven kwaliteitscontrole. De productie draagt het IFS Food label (International Featured Standard), een vooraanstaande certificering in de sector. De uiterst zorgvuldige selectie van de grondstoffen en de strenge kwaliteitscontroles staan voor aroma’s van topkwaliteit. Hierdoor is TEVAROM de meest geschikte zintuiglijke partner van de voedingsmiddelensector. Voor het overgrote deel zijn de grondstoffen afkomstig van duurzame handel en maakt Fair Trade als vanzelfsprekend deel uit van de bedrijfspolitiek. Met zijn 1000 recepten, waaronder vele actuele standaardaroma’s, is TEVAROM permanent op zoek naar nieuwe smaken die verkregen worden door uiterst nauwkeurig zintuiglijk en technologisch onderzoek. Zoals recent nog met de ontwikkeling van aroma’s van granaatappel en cacao om een zoete toets (zonder toevoeging van suiker) aan een poedermengeling te geven.

    TEVAROM kan er prat op gaan een kostbare knowhow te bezitten wat het neutraliseren en versterken van specifieke smaken betreft. Zo biedt TEVAROM zogenaamde neutraliserende aroma’s aan die onder meer minder aangename smaken en geuren intomen van bijvoorbeeld plantaardige eiwitten zoals soja en erwten. Door de hetze rond smaakversterkers, gelanceerd door consumenten en vertegenwoordigers van volksgezondheid, is TEVAROM eveneens in staat om volledig natuurlijke aroma’s te ontwikkelen die de smaken en de geuren van producten versterken.

    De toekomst tegemoet : TEVAROM staat reeds vandaag voor meer dan 150 exclusieve recepten (zoet, zout, fruitig, alcohol, bouillon, noten, vlees, enz.). Maar het doel is DE partner van de voedingsmiddelenindustrie te worden in Frankrijk en in de Benelux, zonder het menselijke aspect met de klanten uit het oog te verliezen. Naast andere ideeën en projecten concentreert David Landau zich op de creatie van een smaakversterker die voor 100% natuurlijk is, dankzij de extractie van aromamolecules die tot een product zonder allergenen moet leiden. Het bedrijf wil bovendien zo ecologisch mogelijk werken en overweegt zich voor de productie te baseren op een anaeroob vergistingsproces, door gebruik te maken van landbouwkundige afvalstoffen voor de werking van de installaties.

    Op een uiterst toegankelijke en relaxte manier kijkt TEVAROM ernaar uit om zijn competentie aan te bieden in een B2B relatie, met respect voor de voorwaarden van het bestek en een ultra persoonlijke benadering. www.tevarom.com

     

    23-05-2015 om 18:53 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abama resort gerdefinieert tweede verblijfsmarkt op Tenerife

    Wie droomt van een appartement of villa in Tenerife heeft voortaan een nieuw referentiepunt: Abama Resort. Over een oppervlakte van 160 hectare aan de westkust van het eiland, met prachtige vistas over het eiland La Gomera en de Atlantische Oceaan, wordt momenteel een luxueus nieuwbouwproject uit de grond gestampt. Het resort mikt op Europeanen die een tweede verblijf wensen in een exclusieve omgeving. Hierbij heeft men de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen en villa’s of een woning op maat. Alle verblijven liggen aan een 18-hole golfterrein dat ontworpen is door Ryder-cup kampioen Dave Thomas. Eigenaars kunnen daarnaast gebruik maken van de faciliteiten van het Ritz Carlton Hotel deel van het resort, inclusief 12 restaurants (waaronder twee met een Michelin-ster), een spa en tal van luxe boetieks.

    De markt van de tweede verblijven zit in de lift. In 2014 bezaten 380.000 Belgen een tweede woning voor recreatieve doeleinden, een absoluut record. Vooral Spanje wint sinds de vastgoedcrisis enorm aan populariteit. In eerste instantie omwille van de interessante prijzen. Maar de tijd van de koopjes en onafgewerkte vastgoedprojecten is echter voorbij en ondertussen wordt er weer volop geïnvesteerd in hoogwaardige nieuwbouwprojecten. Zo ook op Tenerife, waar men in Guia de Isora aan de westkust van het eiland, volop bouwt aan het Abama Resort, een gigantisch nieuwbouwproject dat zijn weerga op Tenerife niet kent.

    The Terraces: luxe-appartementen aan de Atlantische Oceaan: Kopers hebben de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen (The Terraces) en villa’s (Bellevue) of een ‘Custom Villa’ op maat. Van The Terraces is de eerste fase zonet afgerond. Alle 24 appartementen hebben frontaal zeezicht, zijn gelegen tussen het eerste en tweede hole van een 18-hole golfterrein en zijn volledig gedecoreerd. De naam ‘Terraces’ is toepasselijk gekozen aangezien alle appartementen beschikken over een groot buitenterras dat varieert tussen 28 en 123m2. Het interieur werd zorgvuldig samengesteld door Rita Roses, een bekend interieurarchitecte uit Spanje. Eigenaars van een Terrace appartement kunnen gebruik maken van een 5*-hotelservice en kunnen terugvallen op het management van Abama tijdens hun afwezigheid.

    Om het communitygevoel te vergroten hebben eigenaars van een Terrace appartement exclusief toegang tot de Social Club. Deze vormt het kloppende hart van het complex en is in dezelfde stijl opgetrokken als het Ritz Carlton hotel. De Social Club telt drie verdiepingen van totaal 920 m2 en omvat niet alleen een groot buitenzwembad en een kinderzwembad, maar ook een fitnesszaal, bar, restaurant, speel- en relaxruimte.

    Bellevue: 5*-villa’s met privé-zwembad: Wie het graag wat groter ziet kan kiezen voor een Bellevue villa. Deze moderne en exclusieve villa’s hebben een bewoonbare oppervlakte van 260 m2 en zijn gebouwd op een perceel van 500 m2, met private tuin, privé-zwembad en parking. De woningen bieden eveneens uitzicht op de Atlantische Oceaan en zijn ontworpen door de gerenommeerde Spaanse architecten Virgilio Gutiérrez Herreros en Eustaquio Martinez. Eigenaars van een Bellevue villa kunnen net zoals die van The Terraces gebruik maken van de hotelfaciliteiten van het Ritz Carlton.

    Custom Villa’s: ontwerp je eigen droomwoning : Tot slot heb je ook nog de keuze om je eigen woning te laten ontwerpen en neer te poten binnen het Abama Resort. Een team van architecten (woning-, landschaps- en interieurarchitecten) staat klaar om jouw droomwoning te realiseren. De medewerkers van Abama helpen je verder met alle administratie voor het aanschaffen van bouwgrond en het verkrijgen van de juiste vergunningen en begeleiden het bouwproces mee van A tot Z.

    Topfaciliteiten: van sterrenrestaurants tot 18-hole golfterrein

    Naast de verschillende woningtypes huisvest Abama ook het 5* luxehotel Ritz Carlton, dat 469 kamers telt, waaronder 148 luxe-villa’s. Het hotel is opgetrokken in Noord-Afrikaanse architecturale stijl in combinatie met Aziatische invloeden, zoals tropische tuinen en tal van verborgen hoekjes. De faciliteiten van het hotel, die ook toegankelijk zijn voor eigenaars van een woning of appartement binnen het Abama Resort, bestaan ondermeer uit 12 verschillende restaurants. Hieronder restaurant M.B van sterrenchef Martin Berasategui, dat met twee Michelinsterren bekroond is, en het Japanse fusionrestaurant Kabuki, eveneens in het bezit van een Michelinster. De spa van het Ritz Carlton is eveneens van wereldklasse en ingericht door het team dat ondermeer the Sanctuary Spa in Londen en Chiva Son in Thailand uit de grond stampten. Tot slot hebben luxemerken als Burberry, Miu Miu, D&G en Omega elk een boetiek binnen het Ritz Carlton. Golfliefhebbers komen dan weer aan hun trekken op het 18-hole golfterrein dat ontworpen werd door voormalig Ryder Cup golfkampioen Dave Thomas. Abama huisvest komende oktober overigens de jaarlijkse International Golf Travel Market, waarmee het haar positie als golfbestemming nog wat extra in de verf zet.

    Wie er nog mocht aan twijfelen: Abama Resort zet een nieuwe standaard binnen het aanbod van luxueuze tweede verblijven op Tenerife, dankzij een ongezien aanbod aan faciliteiten op een unieke locatie.

    De prijzen voor een 2de verblijf in Abama Resort zijn als volgt: Terrace apartment: vanaf €350.000, Bellevue Villa: vanaf €1.650.000 en een Custom Villa: bouwgrond vanaf €300.000. Meer info: www.abamahotelresort.com

     







    23-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels lamsvlees

    April-mei, is traditioneel de aftrap van het nieuwe lamsseizoen in Engeland. Het New Season Lamb is dan beschikbaar, lamsvlees dat een erg milde smaak heeft en bovendien extra zacht is van textuur. Engels lamsvlees is natuurlijk ook het hele jaar door te verkrijgen. De heerlijke smaak is niet het enige wat dit lamsvlees typeert. De gegarandeerde kwaliteit van enerzijds het vlees en anderzijds het productieproces, behoort tot de belangrijkste troeven. Hoe wordt de kwaliteit precies gegarandeerd? Hoe transparant is het productieproces, voor wie belang hecht aan de herkomst van zijn stukje vlees?

    Transparantie: Eerder onderzoek van Testaankoop toont aan dat de consument een groeiende belangstelling heeft voor de herkomst van het vlees dat op zijn bord komt te liggen. Bij Engels lamsvlees kan je zeker zijn van een veilige keuze. De woorden ‘kwaliteit’ en ‘transparantie’ gaan hier hand in hand. De vleesproducenten zijn namelijk verplicht de herkomst van het vlees te vermelden op hun producten. Van de kweker tot in de winkel: iedere stap in de productiecyclus is opspoorbaar. Zo kan je telkens achterhalen waar uit Engeland het vlees precies komt, waar het dier is gekweekt en waar het is geslacht. Verschillende Engelse instanties stimuleren en engageren de vleesproducenten hiertoe. Na strenge selectieprocedures onderscheiden de betere producenten zich zo door het EBLEX Quality Standard Mark te krijgen.

    Kwaliteit, een zekerheid! Het Quality Standard Mark draagt bij tot de verzekerde kwaliteit van Engels lamsvlees dat bij ons in de winkels komt te liggen. Dit label is het keurmerk van EBLEX, het promotiebureau voor Engels lams- en rundvlees, en wordt wereldwijd erkend als standaard. Van vlees met dit kenteken kan de slager of supermarkt zeker zijn dat het aan strenge onafhankelijke controles onderworpen is. Er wordt gekeken of regels rond voedselveiligheid, dierenwelzijn en zorg voor het milieu worden nageleefd. Dit begint al op de boerderij: de dieren moeten in de beste levensomstandigheden worden grootgebracht. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de sappigheid en malsheid van het vlees. Ook in de verdere keten van de vleesproductie is controle prioritair, alle regels van voedselveiligheid worden in acht genomen. De liefde voor het vak proef je bij dit vlees. Vraag dus naar Engels lamsvlees bij je slager of supermarkt!

    Met de recepten hieronder kan je dan meteen aan de slag in de keuken. Laat het smaken!

    Recept 1: Club Sandwich: Ingrediënten voor 4 personen : 400 g sneetjes van gebraad van Engelse lamsschouder, 150 g fetakaas, 1 rode ui, 50 g rucolasalade, peper en zout. Voor de tomatensalsa: 2 tomaten, 1/2 ui, fijngehakt, 1 gehakt teentje knoflook, 1 elwittewijnazijn, 1/2 koffielepel suiker en 2 el olijfolie. Voor de afwerking: 12 sneetjes toastbrood en 4 lange satéstokjes

    Bereiding: Bak het gebraad van lamsschouder mooi rosé in de oven, en snijdt in sneetjes. Maak eerst de tomatensalsa. Schil en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de fijngehakte ui en de gehakte knoflook gedurende 5 minuten zacht aanstoven in een scheut olijfolie. Voeg de tomaten toe. Laat even opwarmen en voeg de wittewijnazijn en suiker toe. Laat nog 2 minuten doorbakken en laat afkoelen. Snijd de fetakaas in blokjes. Peper en zout het vlees. Gril de sneetjes toastbrood. Leg op elk bord een sneetje toastbrood. Bedek met een dunne laag tomatensalsa. Leg er wat rucola op en een paar ringen van rode ui. Voeg de blokjes fetakaas toe. Bedek met sneetjes lamsvlees. Leg er een sneetje toastbrood op en herbegin. Bedek de sandwich met een sneetje toastbrood en doorprik de sandwich met een stokje om alles bij elkaar te houden. Serveer.

    Recept 2: Papillot van lamsnekfilet met rozemarijn en aardappelen met knoflook Ingrediënten voor 4 personen : 8 Engelse lamsnekfilets van 120 g, 4 bintjes, 3 teentjes knoflook, 6 takjes rozemarijn, 20 cl olijfolie, 5 dl lamsjus, Boter, Zout, peper en Aluminiumfolie. Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelen 8 tot 10 minuten in de schil, samen met de knoflook en twee takjes rozemarijn. Zorg dat de aardappelen nog ietwat stevig zijn.           Bak de lamsfilets 2 tot 3 minuten aan op een hoog vuur in wat olijfolie en een nootje boter. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Maak uw papillotten. Pak elke aardappel samen met twee lamsfilets, 2 lepels lamsjus en een takje rozemarijn in aluminiumfolie in. Kruid goed af. Sluit de papillotten en stop ze 5 minuten in de oven op 180 °C.

     

     





    22-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Licht voor de wereld en Walibi strijden samen tegen blindheid in Afrika

    LICHT VOOR DE WERELD, een ngo die blindheid bestrijdt in Afrika, lanceert een originele campagne i.s.m. Walibi Belgium. Bezoekers van het pretpark kunnen er een oogmasker kopen, waarmee ze geblinddoekt een spectaculaire rit kunnen maken op de attracties. Om deze samenwerking te vieren, organiseren de twee partners op 18 juni een persevent in Walibi. Enkele bekende Belgen zullen geblinddoekt iets bijzonders beleven in het park.

    Elke 5 seconden wordt ergens ter wereld een persoon blind, en elke minuut is dat een kind. Vaak is dit het gevolg van een gebrekkige hygiëne en een tekort aan gespecialiseerde hulp en medicatie. Niet minder dan 80% van deze blinde mensen kan echter opnieuw zien als ze de nodige medische zorgen krijgen.

    Walibi, dat elke dag talloze Belgische families en kinderen verwelkomt, wilde zich meteen engageren hiervoor. LICHT VOOR DE WERELD en Walibi Belgium slaan de handen in elkaar om samen te strijden tegen nodeloze blindheid en de problematiek onder de aandacht te brengen. Tot november kunnen de bezoekers van het pretpark voor slechts €2 een oogmasker kopen aan de kassa’s en in de shops. Niet alleen steunen ze hiermee LICHT VOOR DE WERELD, ze beleven ook een extra spannende rit ‘in het donker’ op de attracties. Posters en displays aan de kassa’s en in de shops van het park informeren de bezoekers en maken hen warm om deel te nemen aan deze unieke ervaring.

    Bij aankoop van het masker ontvangen de bezoekers een flyer met informatie over de werking van LICHT VOOR DE WERELD, met een oproep om een extra gift te doen. De ingezamelde fondsen zullen gebruikt worden voor de werking van de organisatie in drie Afrikaanse landen: Democratische Republiek Congo, Rwanda en Tanzania. In totaal worden 20.000 oogmaskers te koop aangeboden gedurende de campagne.

    Door deze actie kan LICHT VOOR DE WERELD rekenen op de vrijgevigheid en nieuwsgierigheid van de meer dan 1 miljoen bezoekers die Walibi elk seizoen verwelkomt in België.







    21-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair Slovenië

    Slovenen zijn van nature uit gepassioneerde koks. Honger brengt hen op fantastische ideeën en ze weten dat de weg naar het hart langs de maag loopt. Zij halen inspiratie uit een culinaire traditie en ze houden van lokale ingrediënten. Dat resulteert in heerlijke Sloveense gerechten, met een moderne touch en het resultaat van een pak eigen creativiteit.

    Wie naar Slovenië reist, zal kennismaken met die fantastische keuken, in familierestaurants, dorpsherbergen waar zowel eten als drank van het eigen huis is, dat wil zeggen home made. Ontdek de smaken van Slovenië! Dat kan via Gostilna Slovenija, een groep van 40 restaurants die typische Sloveense gerechten aanbieden. De Sloveense specialiteiten worden doorgaans vergezeld van uitstekende Sloveense wijnen. Kortom, Slovenië is een topbestemming voor zij die houden van gastronomie en dus een land voor de lekkerbekken.

    De smaken van Centraal Slovenië en de Gorenjska Regio

    Een gastronomische reis door Slovenië kan best starten in Ljubljana. De hoofdstad werd in 2015 door het gourmetmagazine Fine Dining Lovers gerangschikt bij de top acht van wereldwijde culinaire bestemmingen. In Ljubljana kan je de restaurants met het label Okusi Ljubljana opzoeken. Daar vind je de typische gerechten zoals de heerlijke Vodnik salade. Van maart tot oktober is er telkens op vrijdag Open Keuken (Odprta kuhna), een markt in openlucht waar topchefs aan het kookfornuis staan. Een belangrijk gerecht van Centraal Slovenië is Trnič, ook wel ‘liefdes kaas’ genoemd omdat de herders die aan hun lief schonken. In de stad Bled moet je alleszins kremšnita proeven, een crème cake, en op het eiland in het meer van Bled kan je zien hoe het dessert potica, een gerolde cake, op 80 manieren wordt gevuld. Ook de stad Radovljca, op slechts 30 minuten van Ljubljana, is bekend om zijn regionale keuken die je kan proeven in talloze restaurants en tijdens het Flavours of Radol’ca Festival in de herfst.

    De wijngebieden van Slovenië

    Er zijn negen wijnregio’s en er wordt wijn van topkwaliteit geproduceerd, soorten van eigen bodem zoals zelen, vitovska, rebula, pinela en teran. De oudste wijnrank van de wereld, 400 jaar, groeit in Slovenië en je maakt er kennis mee langs de Ljubljana Wijnroute. Ook de wijnfestivals zijn een bezoek waard zoals het Old Vine Festival en de druivenoogst in Lendava, nog een evenement in het teken van de wijntraditie. In het ganse land, in alle wijnbieden, wordt in de herfst Saint Martin’s Day (Martinovo) gevierd. Het is de dag dat de most wijn wordt. Proeven van wijn kan perfect gecombineerd worden met proeven van prosciutto en daarvoor ga je naar de Kras regio voor het Festival van Teran en Prosciutto.

    Land van bieren en vleesdelicatessen

    De kranjska klobasa worsten zijn wereldberoemd en je kan ze best eten vergezeld van zuurkool of zure raap.
    Ook koud zijn ze lekker met een broodje en een glas bier. In Gorenjska is er tijdens de maand augustus het Kranjska klobasa Sausage Festival en in Laško, de stad met de langste biertraditie, wordt in juli het Beer & Flower Festival georganiseerd.

    Een harmonie van zout en zoet

    De geheimen van de bekende keukenchefs liggen in de kruiden. Een leven zonder zout kan men zich niet voorstellen en zeker niet in Slovenië waar zoveel zout wordt gewonnen. De zoutproductie is eeuwenoud en wil je er meer over weten dan ga je in april naar het Zoutpannen Feest in Piran. Deze stad is rijk geworden door de zoutwinning die vroeger handmatig gebeurde. De opvolgers van de zoutwinning traditie maken nu originele producten en souvenirs zoals chocolade met een vleugje zout. Nog meer zoetigheid kan je proeven in Radovljica tijdens het Chocolade Festival.

    Fruit in overvloed

    Slovenië is dankzij het goede klimaat een grote fruitproducent. In de Brda heuvels groeien meer dan 50 soorten kersen en daar wordt jaarlijks het Kersen Festival georganiseerd. Door het kersenlandschap lopen enkele ‘Cherry Blossom wandelroutes’. In de herfst worden in West-Slovenië massaal druiven en persimmons geoogst. In november kan je in Stunjan het Persimmon Festival bijwonen en genieten van talloze culinaire delicatessen. Wie van olijven houdt reist naar Izola waar je de olijfolie kan proeven en kopen en waar in de lente het Fish, Olive Tree & Wine Festival plaatsvindt.

     

     

    21-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunny Cars: No Deposit pakket nu ook in Portugal en Malaga

    Het nieuwe No Deposit pakket van Sunny Cars is nu ook in Portugal en Malaga beschikbaar. Met het No Deposit pakket biedt de specialist als enige in de verhuurmarkt de mogelijkheid om een auto te huren zonder creditcard of contante waarborgsom, door zelf garant te staan.

    Het No Deposit pakket is onmiddellijk beschikbaar voor reserveringen op de luchthaven van Malaga bij vloot 8. In Portugal is dat bij vloot 1 op de luchthavens van Lissabon, Porto en Faro. Deze lokale partners werken met een zogenaamde meet&greet, waarbij de huurauto op het afgesproken tijdstip op de luchthaven wordt afgeleverd. Een extra bestuurder en de klantvriendelijke vol-vol tankregeling zijn inbegrepen (NoDeposit/FF/AD).

    Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België: “Al jarenlang voert Malaga de lijst van autohuurbestemmingen onder Belgen aan. Andalusië is een populaire bestemming die voor veel mensen te ver is om vanuit België heen te rijden en daarom het beste per huurauto te ontdekken is. Ook Portugal behoort top onze top 5 bestemmingen. Het is dus een logische stap om ons nieuwe No Deposit pakket ook op deze bestemmingen te introduceren. Doordat wij de waarborg volledig voor onze rekening nemen, bieden we een ideale oplossing voor vakantiegangers die geen creditcard hebben of een beperkte kredietlimiet.´

    Een No Deposit reservering dient minimaal 10 dagen voor huuraanvang gemaakt te worden. Na reservering ontvangt de klant een link naar een registratiepagina. Pas zodra zijn persoonlijke gegevens hier zijn ingevuld, kan de huurauto akkoord worden gegeven. Het No Deposit pakket was al beschikbaar in Griekenland, de Balearen, de Canarische Eilanden en Kroatië.

    Express Service : In Portugal is daarnaast de Express Service als nieuw servicepakket aan het aanbod toegevoegd. Bij de Express Service zorgt een online registratie vooraf ervoor dat het huurcontract al voorbereid is zodra de klant de auto komt ophalen. Bovendien krijgt hij voorrang aan de balie van de lokale partner, waardoor een eventuele wachtrij hem bespaard blijft. Vooral in het hoogseizoen kan dit veel tijd schelen. Voor meer informatie: b2b.sunnycars.be

    20-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Center Parcs test belevingswereld

    Center Parcs test de belevingswereld van kinderen met de #EchtWaar Test

     

     

    Kunnen kinderen in onze technologische samenleving de virtuele van de echte wereld onderscheiden? Of hebben ze de neiging om de realiteit uit het oog te verliezen? Naar aanleiding van de recentelijk gelanceerde campagne en de slogan “Echt even samen” heeft Center Parcs besloten om met behulp van het bureau OgilvyOne kinderen testen te laten doen door middel van een nog nooit eerder vertoond experiment: #EchtWaar

    60 nieuwe “EchtWaar” activiteiten

    De uiteindelijke bedoeling van het experiment is om kinderen de reële werkelijkheid te laten ondervinden, de natuur te laten ontdekken. De 60 nieuwe activiteiten van Center Parcs bieden daartoe alle mogelijkheid, of het nu om sportieve, creatieve of avontuurlijke activiteiten gaat. Ontdek alle nieuwe activiteiten: http://www.centerparcs.be/be-vl/EchteWaar_ms

    FASE 1 - Eén experiment, drie testen.

    De belevingswereld van kinderen wordt tegenwoordig sterk beïnvloed door verschillende factoren zoals de nieuwste technologieën, media en veel meer. Het experiment #EchtWaar tracht aan te tonen of er in de belevingswereld van kinderen nog behoefte is om de werkelijke wereld te ontdekken, te beleven wat #EchtWaar is!?

    De eerste fase van dit experiment bestaat uit drie testjes waarin de kinderen gevraagd worden het irreële van het echt te onderscheiden: irreël of #EchtWaar? Om de uitkomst van het onderzoekje niet te beïnvloeden krijgen de kinderen vooraf geen informatie.

    FASE 2 - Gedurende de tweede fase wordt een aantal kinderen met hun familie uitgenodigd in één van de Center Parcs’ parken. Kinderen kunnen zich hier uitleven, deelnemen aan diverse activiteiten en echte avonturen beleven. Voorafgaand aan dit verblijf hebben wij de ouders gevraagd hun kind te filmen terwijl hij/zij een eigen verhaaltje vertelt. Alle verhalen blijken doorspekt met personages en situaties uit films, videospelletjes of animatiefilms. Hoe zullen hun vertellingen klinken na het verblijf bij Center Parcs? De video’s van de tweede fase kunnen vanaf juni online worden bekeken.

    Consequente aanpak

    Door dit experiment bevestigt Center Parcs zijn nieuwe positionering als merk, gekoppeld aan vier kernbegrippen: “Emotion, Share, Care en Joy”. Een aanpak die naadloos aansluit bij de vernieuwing van het merk en zijn ambitie om het korte-afstandstoerisme een nieuw impuls te geven door het aanbieden van originele ervaringen gebaseerd op het authentieke, het menselijke. Deze vastberadenheid is terug te vinden in de nieuwe handtekening van Center Parcs: “Echt even samen”.

    Trend: Kinderen zitten meer en meer voor het scherm

    82% van de 3-10 jarigen gamet tenminste één keer per week (2015, iMinds digiMeter)

    91% van de kinderen van 10 t/m 17 jaar heeft een eigen mobiele telefoon (OIVO 2013)

    40% van de 15+ jarigen in Vlaanderen gebruikt een smartphone en 31% een tablet (Sanoma Mobile Barometer 2014. Persephone Monitor 18/08/2014-12/09/2014)

     

    Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties - bestaat uit Center Parcs en Sunparks en is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Group. Vandaag de dag omvat de groep 5 toeristische merken: Pierre & Vacances, met de labels premium en villages clubs, de Maeva resorts, Center Parcs, Sunparks en Adagio City Aparthotel. Het totale aantal accommodaties bestaat uit bijna 50.000 appartementen en bungalows in Europa. In 2013/2014 realiseerde de groep een omzet van 1.415 miljoen euro en verwelkomde 7,5 miljoen bezoekers.

     

    19-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galler: twee nieuwe chocoladerepen met fruit

    Jean Galler, die naam en faam geniet voor zijn gevulde chocoladerepen, stelt vandaag twee nieuwe varianten voor: Banaan en Mango-Passievrucht. Gallers chocoladerepen staan bekend om hun vrolijke verpakking in alle kleuren van de regenboog en springen meteen in het oog dankzij enkele guitige minivarianten. Maar ze zijn vooral beroemd om hun rijkelijke vulling, lekker en verfijnd, met een heerlijke smaak.

    De Galler-familie telt voortaan twee nieuwe chocoladerepen met een fruitige vulling: de perfecte combinatie voor wie op zoek is naar een frisse, lichte lekkernij. De repen Framboos en Appelsien uit het assortiment pure chocolade krijgen het gezelschap van Banaan (melk) en Mango-Passievrucht (puur). De buitengewoon zachte en smeuïge vulling van 'Banaan' doet meteen denken aan heerlijk vers geprakte bananen, omhuld meteen fijn laagje melkchocolade. 'Mango-Passievrucht' heeft dan weer een heel eigenkarakter en combineert de pittige smaak van passievruchten met de zachte toets van mango. Een knapperig laagje pure chocolade doet de smakenperfect tot hun recht komen.

    Jean Galler aan het woord: "Ik heb normaal een vast ochtendritueel: ik snijd een frambozenreep minutieus in blokjes en eet hem op met een sneetje brood. Maar nu amuseer ik me pas écht: ik begin met banaan, gevolgd door sinaasappel, framboos en nog een blokje mango-passievrucht als afsluiter. Zo heb ik een echt fruitslaatje bij mijn ontbijt!"

    Het assortiment gevulde chocoladerepen van Galler telt voortaan elf varianten met pure chocolade, zeven met melkchocolade en vijf met witte chocolade. Voor het plezier van klein en groot!

    De wereldberoemde chocolaterie Galler is het product van de passie, creativiteit en knowhow van Jean Galler, Belgisch ambachtelijk chocolatier sinds 1976. Een vrijgevige, creatieve geest die altijd de beste kwaliteit en smaken levert. Hij selecteert de beste ingrediënten en laat ze in heerlijke chocoladerecepten, volledig tot hun recht komen.

    Galler biedt een brede waaier aan producten, van pralines, tabletten, gevulde chocoladerepen en kattentongen tot ijsjes, gebakjes en smeerpasta’s. Het bedrijf telt vandaag meer dan 150 medewerkers en meer dan 2000 verkooppunten wereldwijd. Galler is een van de meest innoverende chocolatiers en familiebedrijven, waar heerlijke chocoladeproducten centraal staan. Dankzij zijn dynamische geest en oog voor perfectie mag Jean Galler zich sinds 1994 onafgebroken ‘gebrevetteerd hofleverancier van België’ noemen.

     





    19-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlvol met P&O ferries naar film- en televisieland Groot Brittannië

    Elke avond vertrekt uit de haven van Zeebrugge een cruiseferry van P&O Ferries met bestemming Hull in Noord-Engeland. Dat is de poort naar tientallen vakantiebestemmingen in Groot-Brittannië, ook naar regio’s die we kennen van boeiende films en tv-series en die we maar al te graag ‘in het echt’ willen zien. Aan boord van de ferry van P&0 Ferries geniet je meteen van het vakantiegevoel. Van files is hier geen sprake en de check-in met de auto verloopt zonder stress. Daarenboven is er geen bagagelimiet waardoor je alle nodige vakantiespullen kan meenemen.

    Edinburgh en Case Histories: Vanuit Hull rijd je in noordelijke richting naar Edinburgh. De hoofdstad van Schotland is een toeristische topper en werd nog meer bekend door de detectiveserie Case Histories, gebaseerd op de boeken van Kate Atkinson. Hoofdfiguur is Jackson Broodie die na zijn vertrek bij de politie als privé detective aan de slag gaat in Edinburgh. We kennen Broodie als een man met een harde façade maar met een gevoelige persoonlijkheid. Wandel in zijn spoor door het fraaie historische decor van de Schotse hoofdstad en bezoek alleszins Edinburgh Castle en de National Gallery of Scotland met een mooie collectie Britse en Europese schilderijen. Edinburgh is internationaal bekend door de Royal Edinburgh Military Tattoo in augustus en door het jaarlijkse Edinburgh Festival dat in de zomer wordt georganiseerd met een brede waaier van muziek-, opera-, dans- en theatervoorstellingen.

    Vera Stanhope achterna door Northumberland: Onderweg naar Edinburgh doorkruis je Northumberland, ook bekend door de tv-serie Vera, gebaseerd op de misdaadromans van Ann Cleeves. Hoofdfiguur, Detective Chief Inspector Vera Stanhope is obsessief gedreven door haar werk en steekt boordevol bijtende humor. De filmlocatie is het sublieme kustlandschap van Northumberland, een regio die vooral rustzoekers en natuurliefhebbers zal boeien met als de topbezienswaardigheid Northumberland National Park. Toegangspoort tot deze natuurpracht is het stadje Rothbury. Eveneens geliefd is het schilderachtige Whitly Bay met zijn mooie stranden. Het land van Vera Stanhope is vlot en snel bereikbaar vanaf de haven van Hull waar de ferry van P&0 elke ochtend om 8u30 binnenvaart.

    Het Yorkshire van DCI Banks: Misschien verlang je naar een rustige vakantie in de mooie natuur en reis je daarom naar het graafschap Yorkshire, net als Inspector Banks, uit de gelijknamige misdaadserie en gebaseerd op de boeken van Peter Robinson. Banks wil het drukke Londen ruilen voor een rustiger bestaan. Dat komt niet helemaal uit want DCI Banks wordt in Yorkshire geconfronteerd met gruwelijke misdaden en zelfs met een lastige baas. Vanuit Hull sta je in geen tijd midden in het prachtige Yorkshire landschap.

    Natuurliefhebbers komen in de Yorkshire Dales ongetwijfeld in contact met de film Calendar Girls. Het verhaal van deze grappige prent, boordevol Engelse humor, speelt zich onder meer af in Kettlewell, een juweel van een dorpje in de Dales.

    Up to the west! De haven van Hull is ook een goede startplaats om naar het Lake District en naar Wales te reizen. Er zijn diverse snelle autoroutes door centraal Engeland. Hoeveel films werden er niet in het Lake District gedraaid! Zo is het Engelse merengebied onlosmakelijk verbonden met de film Miss Potter, over het leven van de wereldvermaarder schrijfster Beatrix Potter van de boeken over Peter Rabbit. Volgende filmlocaties moet je zeker zien: Loughrigg Terrace & Tarn, Grasmere en Coniston.

    Comfortabel reizen met P&O Ferries

    De aangewezen partner voor een trip naar Filmland Groot-Brittannië is P&O Ferries die je tussen Zeebrugge en Hull verwent met o.a. goede restaurants (à la carte en buffet), een piano bar en een wine bar, een discowinkel met speeltafels, shoppingmogelijkheden en niet in het minst met een ‘premier hut’ of een ‘de luxe buitenhut’ waarin je ongestoord een rustige nacht doorbrengt. Tarieven: In mei en juni kan je vanaf 169 EUR een ticket Zeebrugge – Hull (enkele reis) boeken. In het hoogseizoen (juli-augustus) heb je een ticket vanaf 221 EUR. Info en reservaties: www.poferries.com, T 028 085 020

     

    19-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milner inspirireert je voor een zomer vol vitaliteit

    In de lente is het leven eens zo leuk: frisse wandelingen maken, genieten van de eerste brunch buiten, je interieur een nieuwe look aanmeten… Voor een energiek voorjaar, trakteert Milner je graag op enkele lichte maar smaakvolle ideeën met Milner-kaas. Bij kaasliefhebbers is Milner al langer gekend om zijn volle smaak. Deze kaas is gemaakt van halfvolle weidemelk, van koeien die minstens 6 uur per dag in de wei lopen. En dat vertaalt zich naar een zachte, rijke smaak én essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen.

    Belangrijk voor kinderen die in de groei zijn, maar even onmisbaar voor volwassenen die fit en vitaal willen blijven. Milner bevat trouwens 40% minder vet vergeleken met Goudse 48+. En met het uitgebreide assortiment – van jong tot oud, met mosterd, komijn of geitenmelk – verras je jezelf en je gezin keer op keer. Enkele inspirerende ideeën voor een lentelichte lunch of een niet-alledaags dessert.

    Praktische info Milner: Milner is te koop via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…Milner heeft een rijk smakenpalet met acht varianten: Milner Jong, Milner Licht Gerijpt, Milner Gerijpt, Milner Extra Gerijpt, Milner Mosterd, Milner Maasdam, Milner Komijn en Milner Geit & Koe - Richtprijs: 2,59 euro (175 g, 5 sneetjes)

    Tosti met Milner & kalkoen

    Ingrediënten (voor 4 personen): 4 vierkante sneetjes roggebrood, 2 sneetjes Milner jong, 4 plakjes kalkoenfilet, 2 tomaten, 75 g rucola, olijfolie,    4 kl olijventapenade

    Bereiding: Bestrijk een snee roggebrood met een laagje olijventapenade, leg er een plakje kalkoen op, enkele schijfjes tomaat, wat rucola, een sneetje Milner en opnieuw een plakje kalkoen. Dek toe met een snee brood en warm op in een toaster of in een pan met wat olijfolie. Draai de boterhammen regelmatig om, tot de kaas gesmolten is. Snij in twee driehoeken.

    Groentegratin met Milner

    Ingrediënten (voor 4 personen): 2 courgettes, 3 wortelen, 8 broccoliroosjes, 20 cl lichte room, 2 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 150 g geraspte Milner Jong, nootmuskaat, peper, zout

    Bereiding: Schil de courgettes en de wortelen en snijd ze in schijfjes. Kook de broccoli en de wortelen in gezouten water. Voeg, als de broccoli en de wortelen bijna gaar zijn, de courgetteschijfjes toe. Giet de groenten af en leg ze in een schotel. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de eieren, de room, 50 g geraspte Milner, zout en peper. Giet de mengeling over de groenten. Bedek met de rest van de geraspte Milner. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bestrooi met nootmuskaat, zout en peper. Laat zo’n 20 minuten bakken in de oven tot het gerecht gegratineerd is.

    Caesarsalade met Milner

    Ingrediënten (voor 4 personen): 4 kippenlapjes (borstvlees), 1 citroen, 1 groene sla, bv. Romeinse sla, 200 g Milner, een pakje korstjes, 4 eetlepels verse room, mosterd, balsamicoazijn, peper, zout

    Bereiding: Snijd de kip in reepjes en bak ze in de pan met een scheutje olie en een beetje citroensap. Spoel de sla, centrifugeer, snij in stukken en schik in 4 borden. Schaaf met een keukenmandoline grote schilfers Milner. Om de saus klaar te maken, meng je de verse room met het citroensap, de mosterd en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Schik de kip, de Milner-schilfers en de korstjes op de sla in de borden en overgiet met saus.







    18-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdens het oogstseizoen naar Oman

    Een bezoek aan het sultanaat van Oman is altijd een beleving, maar tijdens het zomerse oogstseizoen is het toch iets heel apart. Van juni tot oktober worden er tal van vruchten zoals granaatappels, dadels, walnoten maar ook rozen op traditionele wijze geoogst! De moeite waard om dit te zien én te proeven.

    Rozen hebben een veelzijdige functie

    Zij die denken dat er in Oman alleen maar woestijn is moeten eens de streek rond Nizwa doorkruisen. Het is een overweldigende mengeling van bergen, vruchtbare oases en authentieke dorpjes. Deze dorpjes maken nog steeds gebruik van de falaj, een 4.500 jaar oud irrigatie systeem dat water van de bergen naar de dorpen leidt.

    Langs deze irrigatiekanalen vind je diverse plantensoorten zoals dadelpalmen maar ook rozenstruiken bloeien open dankzij het bronwater. Op de terrassen rond het dorpje Al Aqar is de rozenpracht tijdens de bloeiperiode overweldigend.

    Rozen worden uiteraard gekweekt omdat ze decoratief zijn maar in Oman worden de bloemen ook verwerkt tot rozenwater en in parfums. In huis wordt een schaaltje met rozenwater geplaatst en dat zorgt voor een aangename geur. Ook in het voedsel wordt rozenwater verwerkt zoals in brood waardoor het een goed aroma krijgt. De Omani drinken graag sterke koffie waarbij Halwa wordt opgediend, een soort zoetigheid bereid met verschillende ingrediënten zoals chocolade, noten én rozenwater.

    Driehonderdduizend ton dadels!

    Oman is één van de grootste dadelproducenten van de wereld. De dadelpalm is het belangrijkste gewas van het sultanaat. Alleen reeds in de vruchtbare Batinah-vlakte staan er tien miljoen dadelpalmen. Het is fantastisch om tijdens de zomer de dadeloogst (Suh) mee te maken. De meeste dadelplantages liggen daarenboven in de mooiste streken van het land, aan weerszijden van de bergketen Al Hajar. Tussen de dadelplantages zie je machtige forten die getuigen van de bewogen geschiedenis van dit Arabische land. De streek is ook makkelijk bereisbaar. De wegen zijn goed, het is er veilig, je doorkruist prachtige lemen dorpen en de Omani zijn super gastvrij. Niet zelden word je uitgenodigd voor een koffie en dan staat er vast en zeker een schoteltje met dadels op tafel. De vruchten zijn heerlijk zoet en ze bevatten veel vitamine C. In gedroogde vorm zijn ze rijk aan kalium. Dadels worden ook verwerkt in andere voedingsproducten, bijvoorbeeld in siroop en snoep. Hoe dat gebeurt, kan je zelf gaan bekijken in de Nizwa souk.

    Reizen in de oogsttijd

    Van juni tot september worden in Oman allerlei vruchten rijkelijk geoogst (peren, druiven, vijgen, noten, granaatappels…) en elke oogsttijd is interessant omdat je kennismaakt met het dagelijkse leven van de Omani. Er zijn kwaliteitsvolle logiesmogelijkheden, zoals Alila Abal Akhdar Resort (De Groene Berg), een gloednieuw vijf-sterren hotel dat midden in het spectaculaire landschap van het Al Hajar gebergte (www.alilahotels.com/jabalakhdar) ligt. In diezelfde bloemenrijke regio kan je overnachten in het schitterende Sahab Hotel, met prachtig zicht op de terrassen en uitvalsbasis van een mooie wandelroute (www.sahab-hotel.com).

    info: www.visitoman.be

    Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom, gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur. Oman in één woord: GEWELDIG!

     

    18-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin help Peugeot bij brandstofbesparing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als strategisch partner van PSA, ontwikkelde Michelin de banden voor de nieuwe Peugeot 208 1.6L BlueHDi waarmee het record voor het laagste brandstofverbruik door een massaproductievoertuig behaald moest worden. De best mogelijke energie-efficiëntie en dynamische eigenschappen waarmee de veiligheid wordt verhoogd en het gewicht wordt verlaagd, zijn kenmerkend voor de MICHELIN Energy Saver + banden die standaard worden gemonteerd onder de Peugeot 208.

    MICHELIN levert met de MICHELIN Energy Saver + en de MICHELIN Primacy banden met weinig rolweerstand voor de Peugeot 208, 308, 508, 2008, 3008 en 5008 De nieuwe Peugeot 208 1.6L Blue HDI is standaard voorzien van MICHELIN Energy Saver + banden. Deze auto is erin geslaagd om op de PSA Peugeot Citroën testbanen in Belchamp (Doubs) een afstand van 2.152 km af te leggen met slechts 43 liter brandstof. De Peugeot haalde dus over deze afstand een gemiddeld brandstofverbruik van 2 liter per 100 km. Dat lukte met behulp van MICHELIN Energy Saver + banden die op het Europese bandenlabel een A-notering hebben voor energie-efficiëntie.

    Een vijfde deel van het brandstofverbruik is direct toe te schrijven aan de banden. De keuze voor banden met lage rolweerstand is dus cruciaal. Dit was aanleiding voor de introductie van het Europese bandenlabel waar banden afhankelijk van hun energie-efficiëntie een score van A tot en met F kunnen behalen. Het verschil in brandstofverbruik tussen een band met een A-notering en een band met een F-notering ligt op 0,4 liter per 100 kilometer. Dat komt bij een A-notering neer op een brandstofbesparing van 168 liter gedurende het leven van een band (circa 45.000 km). Daarmee wordt een CO2-uitstoot van 421 kg voorkomen. De gezamenlijke ontwikkelingsprojecten van de Michelin en de PSA Peugeot Citroën ingenieurs voor de nieuwe Peugeot 208 waren er in essentie op gericht om gebruikers van de 208 banden aan te bieden waarmee ze gegarandeerd het beste uit hun auto kunnen halen.

    Mike Bundick, Marketing Directeur Eerste Montage: "De teams van Michelin en PSA Peugeot Citroën werken nauw samen volgens een vooraf gedefinieerde strategie. De waarde daarvan is vandaag gebleken met dit ongelooflijke brandstofrecord van de nieuwe Peugeot 208. MICHELIN Energy Saver + banden in 15 en 16 inch kunnen in belangrijke mate bijdragen aan betere prestaties en een hogere energie-efficiëntie van deze stadsauto, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid verhogen en langer meegaan. De stuurprecisie en wegligging doen het eveneens goed. Dit record is slechts één voorbeeld van de effectiviteit van de inspanningen die we samen met de Peugeot teams leveren voor hun gehele aanbod van kleine stadsauto’s tot crossovers" De Michelin ingenieurs die werkten aan de gezamenlijke ontwikkeling van de banden voor de nieuwe 208 begrepen de specificaties van Peugeot en waren in staat om daaraan te voldoen. Daarmee is opnieuw aangetoond dat het strategische en historische partnership van beide groepen bijdraagt aan het ontwerp van een voertuig met een bijzonder lange lijst goede pluspunten.

    Een goedkeuringsproces dat aansluit bij de MICHELIN Total Performance strategie

    MICHELIN Total Performance is de strategie van de Groep om verschillende soorten prestaties samen te brengen in één band. Michelin ontwikkelt en produceert banden die onder alle omstandigheden – zowel op droge als op natte wegen, in bochten en op rechte stukken – veiligheid kunnen bieden terwijl ze minder brandstof verbruiken en langer meegaan.

     

     

    17-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De architecturale meerwaarde van gevelpleister

    Gevelpleister is steeds meer in trek, onder meer om de woning kleur te geven en in combinatie met gevelisolatie de energieprestatie op te trekken. Maar dat gevelpleister ook een architecturaal bepalende factor is, zien we in de creatieve ontwerpen van architect Leander Kippers van R2Livin Architects (www.r2livin.be) in Zonhoven. Aannemer Gevelco uit dezelfde gemeente werkte voor deze nieuwe woning in Hasselt met Knauf SKAP om het spel van volumes te accentueren en het architecturale concept te ondersteunen.

    “Wij zijn meer dan plantekenaars”, legt de architect uit, duidelijk gepassioneerd door zijn vak. “Wat architectuur voor mij inhoudt? Eerlijkheid en eenvoud. Daarom heb ik het moeilijk met begrippen als ‘tijdloze architectuur’, die volgens mij niet bestaat. Als een woning twintig jaar oud is, dan zie je dat. Wat wél van belang is, is het concept erachter. Een goed idee vandaag, moet dat binnen twintig jaar nog altijd zijn. Het is een beetje als muziek maken: aan een plaat hoor je ook dat ze uit de sixties komt, maar je legt ze nog altijd even graag op. Wie de song mooi vindt of niet, dat doet er niet toe.”

    De architecturale ‘eenvoud’ streeft de architect na door het ontwerp voor zich te laten spreken. Leander: “Het moet allemaal niet te vergezocht of moeilijk uit te leggen zijn. Architectuur is voor mij een antwoord op zowel de functionele als smaakvereisten van de bouwheer, maar wel één dat door creativiteit een echte meerwaarde biedt.” Zo heeft Leander Kippers van het ‘spelen met volumes’ zijn handelsmerk gemaakt. Volumes die door de materiaalkeuze wordt geaccentueerd.

    “Met een combinatie van eender welk gevelmateriaal en gevelpleister, breng je zowel via kleur- als structuurverschil dynamiek aan het concept. Het is bovendien een manier om zonder moeilijke of dure constructies uitspringende of zwevende volumes te realiseren. Doe je dat bijvoorbeeld allemaal in dezelfde steen, dan werkt het niet altijd. Soms is het omgekeerd, en heb je juist geen onderscheidend pleisterwerk nodig, zoals vaak bij robuuste, monolithische structuren. Alles hangt af van hoe het concept vormgegeven wordt.”

    Eén van de aannemers in gevelbepleistering waar de architect al jaren mee werkt, is Joris Droshout van Gevelco in Zonhoven. Hij gebruikte voor deze woning Knauf SKAP, de gebruiksklare en vochtwerende korrelpleister op siliconenharsbasis. “Grote troef van Knauf SKAP is zijn veelzijdigheid”, legt Joris uit. “Steeds makkelijk te verwerken, voor nieuwbouw en renovatie, voor eenvoudige of complexe gebouwen, in alle kleuren verkrijgbaar en toepasbaar op diverse ondergronden, zoals isolatie als metselwerken.”

    Volgens de aannemer hebben uitvoerder en fabrikant dezelfde missie, wat de sleutel is van een geslaagd partnership: voor de architect en bouwheer de bouwervaring zo aangenaam mogelijk te maken. “Knauf is meer dan een leverancier voor ons. Het zijn kwaliteitsproducten natuurlijk, maar misschien vooral omdat ze zo sterk staan in service. Met oog voor detail en advies ter plaatse, op het vlak van ondergrond, gevelisolatiesystemen, primers enzovoort. Ze zijn van in het begin,
    nu al 10 jaar, een echte partner.”







    17-05-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!