In de lente is het leven eens zo leuk: frisse wandelingen maken, genieten van de eerste brunch buiten, je interieur een nieuwe look aanmeten… Voor een energiek voorjaar, trakteert Milner je graag op enkele lichte maar smaakvolle ideeën met Milner-kaas. Bij kaasliefhebbers is Milner al langer gekend om zijn volle smaak. Deze kaas is gemaakt van halfvolle weidemelk, van koeien die minstens 6 uur per dag in de wei lopen. En dat vertaalt zich naar een zachte, rijke smaak én essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen.
Belangrijk voor kinderen die in de groei zijn, maar even onmisbaar voor volwassenen die fit en vitaal willen blijven. Milner bevat trouwens 40% minder vet vergeleken met Goudse 48+. En met het uitgebreide assortiment – van jong tot oud, met mosterd, komijn of geitenmelk – verras je jezelf en je gezin keer op keer. Enkele inspirerende ideeën voor een lentelichte lunch of een niet-alledaags dessert.
Praktische info Milner: Milner is te koop via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers…Milner heeft een rijk smakenpalet met acht varianten: Milner Jong, Milner Licht Gerijpt, Milner Gerijpt, Milner Extra Gerijpt, Milner Mosterd, Milner Maasdam, Milner Komijn en Milner Geit & Koe - Richtprijs: 2,59 euro (175 g, 5 sneetjes)
Tosti met Milner & kalkoen
Ingrediënten (voor 4 personen): 4 vierkante sneetjes roggebrood, 2 sneetjes Milner jong, 4 plakjes kalkoenfilet, 2 tomaten, 75 g rucola, olijfolie, 4 kl olijventapenade
Bereiding: Bestrijk een snee roggebrood met een laagje olijventapenade, leg er een plakje kalkoen op, enkele schijfjes tomaat, wat rucola, een sneetje Milner en opnieuw een plakje kalkoen. Dek toe met een snee brood en warm op in een toaster of in een pan met wat olijfolie. Draai de boterhammen regelmatig om, tot de kaas gesmolten is. Snij in twee driehoeken.
Groentegratin met Milner
Ingrediënten (voor 4 personen): 2 courgettes, 3 wortelen, 8 broccoliroosjes, 20 cl lichte room, 2 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 150 g geraspte Milner Jong, nootmuskaat, peper, zout
Bereiding: Schil de courgettes en de wortelen en snijd ze in schijfjes. Kook de broccoli en de wortelen in gezouten water. Voeg, als de broccoli en de wortelen bijna gaar zijn, de courgetteschijfjes toe. Giet de groenten af en leg ze in een schotel. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de eieren, de room, 50 g geraspte Milner, zout en peper. Giet de mengeling over de groenten. Bedek met de rest van de geraspte Milner. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bestrooi met nootmuskaat, zout en peper. Laat zo’n 20 minuten bakken in de oven tot het gerecht gegratineerd is.
Caesarsalade met Milner
Ingrediënten (voor 4 personen): 4 kippenlapjes (borstvlees), 1 citroen, 1 groene sla, bv. Romeinse sla, 200 g Milner, een pakje korstjes, 4 eetlepels verse room, mosterd, balsamicoazijn, peper, zout
Bereiding: Snijd de kip in reepjes en bak ze in de pan met een scheutje olie en een beetje citroensap. Spoel de sla, centrifugeer, snij in stukken en schik in 4 borden. Schaaf met een keukenmandoline grote schilfers Milner. Om de saus klaar te maken, meng je de verse room met het citroensap, de mosterd en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Schik de kip, de Milner-schilfers en de korstjes op de sla in de borden en overgiet met saus.
|