Inhoud blog
  • Claes retail group
  • Winter Efteling vol betovering
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
  • Let it snow
  • Interhome breidt uit aan Noordzee
  • Evenement Kerstmis Avontuur
  • Op naar de feestdagen met V-Tech
  • 5 tips om de Memphis stijl in huis (en je kleerkast) te halen
  • Home stories winter 2024
  • Het efect van schermtijd bij jonge kinderen:
  • Tsuyosa Kiniro: een nieuw icoon
  • Fresh 'n rebel
  • Kerstmis in de winterserre
  • Nieuwe Flik Flak collectie: Mystic Land
  • A Walkie Talkie Christmas
  • Chocoladehuis Boon Hasselt
  • Winterwandelingen op de Waddeneilanden
  • Circular & chic
  • Exclusieve horloges
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enoteca Tognini

    Enoteca Tognini ligt verscholen in de pittoreske straatjes van Bolgheri waar het doorgaand verkeer gelukkig beperkt blijft. Vanop de straat oogt het een traditionele wijnwinkel al laat een krijtbord aan de buitendeur vermoeden dat je er ook een hapje kan meepikken.

    Eens binnen wordt men gewoonweg overrompeld door het massale aanbod van Toscaanse wijnen, grappa’s en lokale olijfoliesoorten. Een onvoorstelbare rijkdom van jaartallen, DOC, DOCG en etiketten, maakt een keuze erg moeilijk.

    Tussen flessen en wijnkisten werd bovendien een restaurantruimte uitgebouwd waar men zowel in groep, meestal toeristen op ontdekkingstocht in Toscane, als individueel kan lunchen of dineren. Het krijtbord aan de ingangsdeur is enkel een blikvanger gezien de kaart heel wat meer regionale specialiteiten aanbiedt. Bovendien wordt hier terdege rekening gehouden met de opeenvolging van de seizoenen evenals met de nabijheid van de zee. Toch blijven diverse hoofdgerechten afgestemd op de lokale wijnteelt waardoor vleesgerechten een grote diversiteit uitmaken en de voorbije jaren uitgroeiden tot oersterke publiekstrekkers.

    Francesco Tognoni opende zijn restaurant begin 2004 en ging aanvankelijk als ervaren chef zelf in de keuken aan de slag. Vrij snel bleek de combinatie chef/oenoloog raadgever onhoudbaar zodat hij een chef aantrok die ruim drie jaar erg actief en creatief was. Enkele familiale problemen lagen aan de basis van zijn vertrek waardoor Francesco op zoek moest naar een vervanger. Met Filippo Rofi heeft hij een prima kracht maar ook geestesgenoot in huis die oog heeft voor regionale specialiteiten en aanbevelingen van stamgasten erg graag in zijn aanbod verwerkt.

    Bij ons bezoek ditmaal geen vrije keuze maar een goed georchestreerde lunch die in overvloed de kans bood om Filippo’s keuken te ontdekken. Een sprankelende prosseco met erg fijne bubbels die bijzoder lang zich dartel in het glas profileerden, werd aangevuld met een sliert hapjes zoals gevulde champignons, frisse kerstomaatjes en garnaalspiesje. Volgde een huiscreatie van een antipasta toscana met diverse soorten salami, artisjokhartjes, olijven en zongedroogde tomaten. Het voorgerecht een tartaro di manzo, tartaar van rundvlees, die een leuk garnituur van selderreepjes, harde geitenkazen en traditionele schapenkaas meekreeg.

    Als tussendoortje een winters ajuinsoepje op Toscaanse wijze met pittige stukjes vlees en vooral een uitmuntend dekseltje van Italiaanse kaas. Vooraleer men de selectie desserts laat aanrukken nog even een lokale pastacreatie. De Tagnolino e vongole, een smeuïge ragfijne pasta getooid met schepjes uit de Tyrrheense zee, rimpeloos gevolgd door een citroensorbet, tiramisu en millefeuille.

    Om de veelvoud van Toscaanse lekkernijen aantrekkelijk en lekker te houden gebruikt men olijfolie van de eerste koude persing. De reden is vrij eenvoudig: olijfolie is nu eenmaal een super gezond voedingsmiddel. Een presentatie waarbij we ons alleen aanvragen wie er ooit durfde te beweren dat Italianen geen fijnproevers zijn.

    Enoteca Tognoni Via Lauretta 5 – Bolgheri – www.enotecatognino.it

    Culinaire commentaren:

    A la carte:

                            3 borden

                            creatieve bereidingen

                            origineel intens smaakpalet

                            accent op dagverse regionale producten

                            mooi wijnassortiment.





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Indigo St Petersburg

    Russische culturele hoofdstad krijgt een Indigo Hotel.

     

    Voor het eerst opent de IHG-boetiek brand, Hotel Indigo, de deuren in Rusland. Deze primeur is voorbehouden aan het Hotel Indigo St Petersburg Tchaikivskogo.

    Dit nieuwe hotel werd ingeplant temidden de indrukwekkende architecturale pareltjes en historische gebouwen van St Petersburg in het hartje van de stad tussen de Neva en de Fontaka rivieren. De Zomertuin en de Tavrichesky garden, maar ook de paleizen op de oevers van de Fintaka en zelfs de hoofdstaat Nevskiy prospect liggen op wandelafstand van het hotel.

    In de 119 kamers en suites van het hotel worden talloze decoraties weergevonden die verwijzen naar de enorme culturele rijkdom van St Petersburg. De straatnaam werd in 1923 herdoopt na de uitvoering van een ballet van de componist en dit ter ere van het feit dat hij in St Petersburg studeerde.

    Niet alleen de kamers, maar ook het zwembad en de wellnessruimte getuigen van de pracht en praal van de stad. Het Hotel Indigo betreden is aldus Viktoria Shamlikashvili, eigenaar van het complex, ondergedompeld worden in de majestueuze omgeving van een spetterende zomer midden een staatsmuseum.

    Dit eerste Indigo hotel in Rusland is aldus Tom Rownree, IHG V-P upscale en luxury, het perfecte model van de charme en sfeer van deze brand die ingecapseld wordt in historische, culturele of memorabele sites. Het is een aanvulling op de 13 Indigo hotels die reeds de deuren opende in Europa en meteen het operationeel worden van het eerste van 15 hotels die op het continent in de pipeline zitten.

     





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelingids Main cities of Europe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Michelingids “Main cities of Europe 2014”.

     

    De 31ste editie van de Michelinggids van de belangrijkste Europese steden pronkt meteen met een nieuw tweesterren restaurant in de Griekse hoofdstad Athene, nl. Fucky Gourmet.

    Deze gids geeft andermaal een spetterend overzicht van de gastronomische diversiteit van het Europese continent maar toont anderzijds het groeiend dynamisme in het figuurlijke Europese avondland. Centraal Europa doet een uitstekende zaak, Wenen kreeg 4 nieuwe sterrenzaken, terwijl ook restaurant Borkonyha Winekitchen in de Hongaarse hoofdstad Budapest een ster veroverde als beloning voor de enorme smaakvolle beleving en het rijke smakenpalet en dit aan aantrekkelijke prijzen. Ook Scandinavië blijft een gastronomische groeipool met nieuwe sterrenzaken in Kopenhagen, Helsinki, Stockholm en Goteborg. Ook Antwerpen, Brussel en Luxemburg blijven in de gids met hun Michelinsterrenrestaurants.

    Naast de sterrenrestaurants, maakt de gids ook melding van maar liefst 279 BIB-gourmand restaurants in de verschillende referentiesteden. De gids enkel in het Engels, wil vooral zakenlui een helpende hand reiken bij hun contacten en buitenlandse verplaatsingen. Net als in de vorige edities, werden ook nu hotels, congrescentra en vergaderlocaties naast andere nuttige informatie in de gids opgenomen.

    Michelin kondigt anderzijds aan dat de gids “Scandinvië” vanaf 15 april te koop zal worden aangeboden. Ook in deze gids worden nieuwe laureaten verwacht, terwijl met belangstelling wordt uitgekeken naar de prestaties van de traditionele sterrenzaken.

     

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knauf digitaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOE-HET-BETER MET DE NIEUWE KNAUF DIY-APP

     

    Met net geen 300.000 bezoekers was Batibouw opnieuw een schot in de roos. Ook Knauf blikt tevreden terug. Een pak kijklustigen voor de productnieuwigheden, de real life demonstraties en niet het minst de première van de nieuwe DIY-applicatie. Deze handige hulp geeft de klusser zowel op smartphone als tablet een antwoord op alle vragen inzake de toepassing en verwerking van Knauf-producten.

    Bouwers en verbouwers steken steeds vaker zelf de handen uit de mouwen. Vooral in de fase van de afwerking. Op zich geen slecht idee, want je kan de kosten aardig drukken en bepaalt zelf tempo en timing van de werken. Maar als je geen of weinig ervaring hebt, is het toch oppassen geblazen. ‘Bezint dus eer je begint’, want verkeerd of haastig gebruik van producten kan heel wat meer schade veroorzaken dan een gehavend ego.

    Knauf dicht nu ook dat gat (in de markt) met een nieuwe DIY-applicatie die veel ellende kan voorkomen. De app is gratis beschikbaar op http://apps.knauf.be voor elke klusser op zijn smartphone- of tablet. Handige tips, afbeeldingen en weetjes informeren de klusser over de toepassingsmogelijkheden van de Knauf-producten. Tijdens Batibouw was de belangstelling groot en werd de app meer dan 900 maal gedownload en ongeveer 13.000 pagina’s geraadpleegd.

    Steeds up-to-date: Juan MIRANDA, Directeur Retail bij Knauf: “Klussers verliezen niet graag tijd met omslachtig opzoekwerk, zij willen zo snel mogelijk van start naar het gewenste resultaat toewerken. Met deze toepassing bieden we een extra kanaal om op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier te werken.” Ook bij Knauf worden producten continu verbeterd of nieuwe op de markt gebracht. De Knauf DIY-applicatie zal de gebruiker daarvan aan de hand van een korte melding telkens op de hoogte brengen.

    DIY-toepassingen via de applicatie: gipspleisters, afwerken met gipsplaten, metselen en betonneren, egaliseren, renoveren en verbeteren, tegelen en sierpleisters.

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopus Primeur

    Hopus Primeur 2014: nieuwe frisse lentesmaak

     

    Voor het tweede jaar op rij pakt Brouwerij Lefebvre uit met een Hopus Primeur. Vorig jaar bracht de brouwerij voor het eerst een Hopus Primeur op de markt in het voorjaar. Meteen goed voor het eerste bier gebrouwen met vers geplukte hop. Het biertje sloeg aan bij het publiek en dus beloofde het team van brouwerij Lefebvre om jaarlijks in de lente dit brouwproces te herhalen. Net zoals vorig jaar werd opnieuw voor de rijkste en nobelste hopsoort gekozen en het resultaat is verrassend: een frisse pint met een complex karakter, ideaal voor degustatie in de lente!

    Het verhaal van Hopus gaat terug tot 2008. Paul Lefebvre, reeds zesde generatie in de familiebrouwerij, wilde voor zijn huwelijk een uniek bier brouwen. Hij creëerde een ‘Cuvée Du Mariage’ die op zijn huwelijksfeest geschonken werd. Het bier werd zo goed onthaald dat de familie Lefebvre reeds snel na het huwelijk besliste om het nieuwe bier te commercialiseren. Zes maanden later was de lancering van Hopus een feit. De vertrouwde Hopus wordt ondertussen zes jaar gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept. Ondanks het seizoensgebonden karakter van een aantal van de grondstoffen, tracht brouwerij Lefebvre jaar na jaar een bier te creëren dat dezelfde karakteristieken heeft. Het succes van de Hopus is intussen bekend.

    De brouwerij wil zichzelf echter voortdurend vernieuwen en pakte daarom in 2013 uit met een nieuwe smaak: de Hopus Primeur, op basis van de traditionele Hopus gecombineerd met een uniek gistingsproces, dat van de dry-hopping. Hierbij dringen de aroma’s geleidelijk aan in het koude bier, met behoud van al de versheid die we herkennen aan de parfums van citrus en exotisch fruit, de kenmerken van de geselecteerde hop.

    Trouw blijvend aan ons brouwproces maakten wij ook hier geen gebruik van filtering tussen de dry-hopping en het eindproduct. Dit geeft ons de bijkomende garantie dat de verkregen aroma’s zo veel mogelijk worden behouden. Dit verklaart waarom Hopus Primeur, net zoals de andere bieren van de Brouwerij Lefebvre, een troebele schijn kan vertonen indien het koud en zonder de restgisten wordt geserveerd. Het brouwproces beëindigen doen we met de traditionele hergisting in de typische beugelfles. Op die manier bekomen we een bier met de juiste verzadiging, ideaal om de verkregen parfums vrij te geven.

    Na het succes van de Hopus Primeur vorig jaar, besliste de brouwerij om ook in 2014 uit te pakken met een lentebier. Dankzij het gebruik van de beste hopsoort met specifieke aromatische eigenschappen is nu een nieuwe Hopus Primeur gebrouwen. Het resultaat is een frisse pint met een complex karakter. De geselecteerde hop bevat de karakteristieke en intense geuren van citrus. Bloemen en plantaardige noten, reeds aanwezig in de traditionele Hopus, worden ook versterkt. Kortom, het is een vintage 2014, waarvan de bitterheid en het smaakprofiel perfect in elkaar zijn geïntegreerd.

    De hop werd in de herfst van 2013 geoogst, vacuüm verpakt en overgebracht naar de brouwerij. De naam Hopus Primeur is niet toevallig gekozen: primeur wijst op vers. Om de rijkdom aan aroma’s van de gekozen hopvariëteit ten volle te benutten, brouwen we dit bier vanaf februari tot mei en is het aanbod beperkt. De nieuwe Hopus Primeur zal beschikbaar zijn in de brouwerij van 21 maart tot 30 juni 2014 of zolang de voorraad strekt. Om ten volle te genieten van de Primeur bevelen wij aan deze jong te drinken, dit garandeert intense en pure aroma’s. Door zijn smaakeigenschappen is het een ideaal bier om te degusteren tijdens de lente, een periode die er tot ieders vreugde snel aankomt.

    De brouwerij Lefebvre, gesticht in 1876 door Jules Lefebvre, is gelegen in de vallei van de Zenne in Quenast, Waals Brabant. Eertijds gebeurde de distributie van het bier enkel lokaal, in de cafés gelegen rond de steengroeve van Quenast die in die tijd ongeveer 4.000 steenkapers tewerkstelde. Door de jaren heen groeide het familiebedrijf uit tot een gedegen speler op de markt van vooral de speciaal bieren. Zes generaties volgden elkaar reeds op en telkens bleven ze trouw aan de traditie en ondernemingszin. Vandaag exporteert men ongeveer 80% van het geproduceerde volume en blijft het totaal volume groeien.

    De brouwerij Lefebvre biedt een compleet gamma aan speciaal bieren (Hopus, Barbãr, Barbãr Bok, Moeder Overste), abdijbieren (Floreffe Blond, Floreffe Bruin, Floreffe Triple et Floreffe Prima Melior), fruitbieren (Newton, Belgian Kriek, Belgian Pêches, Belgian Framboises) en enkele lichtere bieren (Blanche de Bruxelles, Saison 1900 et Manneken Pils).

    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe haarmascara

    Nieuwe haarmascara in 12 kleuren verbergt zichtbare grijze haren in een knipoog

    Goed nieuws voor al diegenen die op een ochtend vol afschuw een grijs haar in hun kapsel ontdekt hebben. Dankzij de NIEUWE HAARMASCARA MASC-A-GRAY van Rashell Cosmetics hoeft het vervloekte haartje voortaan niet meer genadeloos uitgetrokken te worden. De nieuwe haarmascara is verkrijgbaar in 12 kleuren – gaande van blond tot zwart en alle mogelijke kleurschakeringen daartussen – deze haarmascara is voortaan dé redding: onmiddelijk wordt het grijze haar weggewerkt, zonder dat men daarvoor naar de kapper moet hollen. Ideaal ook voor de heren om het grijze haar in hun slapen en baard te dekken.

    Met zijn handig, compact formaat, identiek aan een oogmascara, past hij gemakkelijk in een handtas. Een geweldige en makkelijke oplossing om zichtbare grijze haren en uitgroei tijdelijk te verbergen. De 12 kleuren zwart, koperbruin, donkerbruin, middelbruin, mahonie, donkerblond, blond, lichtblond, asblond, koffie, bruin en lichtbruin, kunnen ook worden gebruikt om het haar te kleuren voor een avondje uit of om een nieuwe look uit te proberen. Test een bepaalde kleur op een aantal haarlokken om te zien wat het effect van een kleur op het haar zal hebben.

    Hoe gebruikt u de haarmascara ? Breng de haarmascara aan op licht vochtig haar. Met het gemakkelijk te gebruiken borsteltje verkrijgt u snel de gewenste kleur. De mascara is geschikt voor alle haartypes. Waterbestendig, de kleur houdt tot de volgende wasbeurt. Na de wasbeurt wordt de mascara volledig verwijderd zonder enig residu na te laten en zonder het haar te beschadigen.

    De nieuwe HAARMASCARA MASH-A-GRAY van Rashell Cosmetics is online verkrijgbaar op www.rashelleurope.com en zal vanaf 2 april 2014 verkrijgbaar zijn in schoonheidssalons in België. Adviesprijs: 14,90€





    20-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tenuta San Guido

    In de vroege 20-er jaren droomde markies Mario Incisa delle Rochetta ervan zijn eigen wijn aan te maken die voor hem, net als voor het vergrote deel van de Italiaanse aristocratie de gelijke was van hun ideaal, nl de Bordeauxwijn.

    Toen hij op een dag de Toscaanse Sangiovese ontdekte kreeg zijn droom een nieuwe impuls en werden de wijngaarden van Toscane die net als de Bordeauxwijnen op een ondergrond van graves werden geteeld, een nieuw streefdoel en tegelijk obsessie. Dit wijnhuis op 13 km van de zee biedt ruim 2500 hectaren eigendom opgesplitst in wijngaarden, olijfbomen, bos en landerijen en biedt drie belangrijke Bolgheri DOC wijnen.

    Sassicaia 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc – 13.5% alc.

    De bessen krijgen een fermentatie in inox onder gecontroleerde temperatuur, beide rassen macereren gedurende 15 dagen, waarna een rijping volgt van 24 maand op Franse eik en 6 maand op fles.

    De Sassicaia geeft een intense robijnrode kleur in het glas, zorgt voor elegante maar toch complexe aroma’s in de neus, die in de mond overgaan in zoeterige en zachte tannines maar uiteindelijk uitmonden in een lange en evenwichtige afdronk.

    Guidalberto: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot – 14% alc.

    Bessen fermenteren 15 dagen in inox onder gecontroleerde temperatuur, wordt nadien overgepompt in eiken vaten voor een rijping van 15 maand, hiervoor wordt meestal een beroep gedaan op Franse eik, maar een klein percentage rijpt ook op Amerikaanse eik waardoor de wijn een speciaal karakter meekrijgt. De eindrijping vindt plaats op fles en dit gedurende drie maand.

    Het resultaat is een intense purperen kleur met stevige aroma’s in de neus. In de mond vormt het rijp zwart fruit een mooi onthaal aangevuld met delicate ronde tannines wat uiteindelijk zorgt voor een mooie evenwichtige afdronk.

    Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon - 30% Sangiovese

    Beide rassen fermenteren apart; de Cabernet fermenteert in inox gedurende maximaal 15 dagen, terwijl de Sangiovese 16 tot 18 dagen fermenteert, eveneens in inox. Vooraleer te worden gemengd rijpen beide gedurende 12 maand op eik, voor beide is dit 50/50 Franse en Amerikaanse eik.

    Een stevige mooie kleur is het resultaat, een wijn met mooie textuur, leuke fruitige toetsen die aangename tannines aangeeft en zorgt voor een zachte afdronk.

     





    19-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DFDS England

    NAAR ENGELAND VOOR HERDENKING VAN BEIDE WERELDOORLOGEN

     

    In Engeland worden net als in andere landen de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog herdacht. Die liggen honderd jaar en vijfenzeventig jaar achter ons. De meest uiteenlopende evenementen worden georganiseerd en voor sommige loont het echt de moeite om naar Engeland te reizen. De ferry van DFDS Seaways vanuit Duinkerke of Dover is hiervoor het aangewezen transportmiddel.

    Uiteraard zijn er talloze geleide bezoeken aan wat van vandaag nog altijd getuigt van dat oorlogsgeweld, aan bunkers, onderaardse tunnels, militaire begraafplaatsen, enz. Maar er zijn initiatieven die omwille van hun bijzonderheid de aandacht trekken. Zo wordt tijdens de maand augustus, in Port Lympne Wild Animal Park in Hythe, Kent, gefocust op de rol van de dieren tijdens de oorlog. In het kustplaatsje Ramsgate worden geleide Blitz Walks georganiseerd waarbij de deelnemers teruggevoerd worden naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog. Nog in Ramsgate bezoek je het ondergrondse tunnelnetwerk, een stad onder de stad.

    Er zijn ook meer klassieke evenementen zoals het Wartime Weekend (26/27 april) in Dover. Je kunt ook voor een dagje naar Engeland om in het Dover Transport Museum de herdenking mee te maken van de rol die de stad heeft gespeeld in de verdediging van Engeland tijdens WO II (www.dovertransportmuseum.org.uk). Het is ook een gelegenheid om het museum in Dover Castle te bezoeken.

    Ook in 1066country, een regio die zijn naam te danken heeft aan de Slag van Hastings, staat de kalender bol van de evenementen die verwijzen naar de Wereldoorlogen. Een goede eerste kennismaking met deze streek, anderhalf uur rijden van Dover, is een rit met de trein van de Kent & East Sussex Steam Railway. Tijdens het weekend van 17 en 18 mei kunnen de passagiers, in de stations langs de route, de sfeer van de jaren 40 beleven. Er worden acts uitgevoerd in kledij van die jaren en er zijn tal van memorabilia te bewonderen zoals oude voertuigen (www.kesr.org.uk).

    Een bijzonder mooi en betekenisvol initiatief is het zaaien van klaprozen, van poppies die uiteraard verwijzen naar de oorlog en vooral naar de oorlogsslachtoffers. Het uitzaaien zal in het district Arun, West Sussex, gebeuren. Miljoenen zaadjes zullen elke maand maart en dat tot 2018, de honderdste verjaardag van het einde van WO I, worden gezaaid. Het is uitkijken naar het resultaat, velden die omgetoverd worden tot een gigantisch tapijt vol klaprozen.

    Tarieven DFDS Seaways vanuit Calais/Duinkerke naar Dover geldig voor reizen tot 24 juli 2014: 1 dag retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 29 (code E24SB), 2 daags retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 45 (code E48SB), 4 daags retour ticket: auto met tot 9 personen: vanaf € 55 (code E96SB).

    www.dfdsseaways.be - Tel: 02/ 514 09 91 (€ 5 toeslag voor telefonische boekingen)

    19-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osteria San Guido

    De symboliek van een ‘osteria’ die zowel eetgelegenheid, vergadermogelijkheden als overnachtigen aanbiedt staat bij de Osteria San Guido uiterst centraal. Het complex verzorgt alle facetten en biedt ruimschoots de kans om op een vrijwel uniek locatie volop te degusteren en te genieten.

    Aan het begin van de cypressenlaan ontdek je aan de einder het Castello di Bogheri, hoewel de Osteria ook aandacht verdient. De historische roots en de nabijheid van het wijnhuis San Guido gaven aanleiding voor een Bolgheri DOC. Begin 2007 nam Giuseppe Rossi, de osteria over en gaf het complex een eigen identiteit. De kaart kreeg een grondige opwaardering met een accent op kwalitatieve dagverse ingrediënten waarbij de regionale specialiteiten op de voorgrond kwamen terwijl ook de internationale accenten voldoende in de kijker worden gesteld. Regionale accenten zijn aldus Giuseppe een must gelet op de rijke historische achtergrond van de regio, ze zijn bovendien een stimulans voor de vele producenten die op deze manier ook in eigen contreien een afzetmarkt vinden. Dat Giuseppe met zijn osteria op deze manier ook de ecologische voetafdruk kan verkleinen is een extraatje dat hij er graag bovenop neemt.

    Het interieur van het restaurant is gezellig, klantvriendelijk en charmant. Men voelt er zich onmiddellijk thuis en krijgt ondanks de mooie tafelversiering met leuk glaswerk, gesteven servetten en degelijk bestek, de indruk thuis aan tafel aan te schuiven. Lucia en Lorenzo zijn de chefs van dienst en verwennen volop hun gasten die kunnen kiezen uit een ruime kaart, maar evenzeer enkele keuzemenu’s krijgen voorgeschoteld.

    Wij gingen grasduinen in de kaart en kozen op aanraden van Lucia, chef van dienst, voor enkele huisspecialiteiten. Bij het aperitief de traditionele Italiaanse antipasto met ruim aanbod van diverse salamis en plaatselijke kazen. Het voorgerecht werd een gekarameliseerde eendenlever, mooi knapperig heerlijk van smaak en dagvers, gerecht waarbij Le Difese, een evenwichtig en delicaat smaakpalet ontwikkelde. In Italië ontsnap je niet aan de onvermijdelijke pasta, voor de gelegenheid een spetterende en romige ravioli gevuld met ganzenlever en overgoten met een geurige en smeuïge tête de moine. Super lekker en gelukkig een beperkte portie.

    Het hoofdgerecht werd een prachtige filet van everzwijn, knapperig rosé gehouden met natuuraardappelen en pasta aangelengd met een keurig en heerlijk mosterdsausje. De Massimo 2005, eveneens een Bolgheri DOC , vormde een mooie compagnon en zorgde voor lichte tannines, diepe en subtiele accenten van rijp rood en zwart fruit, kortom een perfecte afronding.

    Osteria San Guido – loc. San Guido 50 – 57022 Bolgheri Castagneto C (LI)

    www.enotecasanguido.com

    Culinaire commentaren:

    À la carte:

                4 borden

                dagverse producten

                gezellig interieur

                mooie wijnen

                subtiele smaakpatronen.

     





    18-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interscholenwedstrijd "Sommelier de Flandre"

     

    Het Syndicat des AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur organiseerde, in samenwerking met het agentschap Ubifrance en Convivialité&Business, de finale van de eerste inter-scholen wedstrijd in het prestigieuze kader van de Residentie van Frankrijk te Brussel.

    Deze wedstrijd heeft als doel de toekomstige Vlaamse sommeliers te sensibiliseren voor de appellatie en vormt tegelijkertijd een uitdaging van formaat voor de hotelscholen met een afdeling “wijnkunde” (7de jaar specialisatie). De kandidaten van de Vlaamse hotelscholen Ter Groene Poorte, Ter Duinen, Piva, VTI Leuven en het St Niklaasinstituut Kortrijk namen het tegen elkaar op tijdens diverse opdrachten. De wedstrijd startte met opleidingen over de appellaties Bordeaux & Bordeaux Supérieur die in 2013 werden gegeven in de Vlaamse hotelscholen en tijdens het salon Megavino. Het volgende onderdeel was het voorbereiden van een dossier en het samenstellen van een mini-video van 2 minuten waarin beide appellaties op de voorgrond geplaatst werden en waarin ook hun modern en toegankelijk aspect aan bod moesten komen. De finale omvatte het invullen van een vragenlijst binnen een bepaalde tijd, een degustatie met een ‘foute’ wijn, een rollenspel over de commercialisatie van één van de AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur wijnen, een bonusvraag in het Frans en de presentatie van de mini-video.

    Deze finale vond plaats in aanwezigheid van een professionele jury van hoog niveau, de sommeliers van Comme Chez Soi en Hof van Cleve en afgevaardigden van het Syndicat des AOC.

    Na een spannende competitie kroonde Ter Groene Poorte, Brugge, zich tot winnaar, de 2de prijs ging naar Ter Duinen, Koksijde, terwijl het St Niklaasinstituur Kortrijk als derde eindigde. De winnaars en laureaten kregen door de Consul-generaal van Frankrijk, M Sylvain Berger, en de voorzitter van de AOC Bordeaux & Bordeaux Supérieur, M Hervé Grandeau, een aanzienlijke hoeveelheid wijnen van deze appellaties overhandigd.





    18-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Castello Bolgheri

    Castello di Bolgheri

     

    De pioniers van de Bolgheri DOC hebben de laatste decennia grote navolging gekregen en tellen momenteel een 40-tal wijnbouwers in hun omgeving. De initiatieven van San Guido omvatten thans meer dan 3200 acres aan wijngaarden waarvan ruim 2/3 de appellatie Bolgheri DOC draagt.

    De origine van het Castello di Bolgheri gaan terug tot in de vroege 16de eeuw toen de hertogen van Gherardesca er een eerste vestiging optrokken. Enkele aanpassingen en de versterking van de burcht met aanleg van een wijnkelder dateren uit de 18de eeuw. Het is pas in 1895 dat de toegangstoren werd opgetrokken door de hertogen Zileri dal Verne, hertogen die ondanks hun naamwijziging de 30ste generatie van de Gherardesca’s vertegenwoordigen. Samen met de toren werd ook een lijnrechte cypressenlaan aangelegd van meer dan 5 km lengte. Deze laan werd wereldberoemd door een gedicht van Giosuè Carducci, schrijver en poëet die in 1906 de Nobelprijs voor literatuur in ontvangst mocht nemen.

    Het wijndomein omvat 130 ha waarvan 50ha wijngaarden en 7000 olijfbomen. De recente aanplantingen van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en Petit Verdot zijn specifiek op de Bolgheri DOC afgestemd. De ondergrond is een dominante zand-klei compositie met alkine gesteente, vroegere sedimenten van de zee. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 70m boven het zeeniveau en genieten van het zeeklimaat van de Tyrrheense zee, amper 10 km verwijderd.

    Castello di Bolgheri – DOC Bolgheri superior:

    Selectie van de beste wijngaarden rondom het kasteel, het is de betrachting om een elegante wijn te produceren met grote persoonlijkheid die de lokale terroirs prettig illustreert.

    Melange van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, aanplantingen van 6500 voet per ha met een opbrengst van 5000kg/ha. Manuele oogst begin september met start van de Merlot, nadien Cabernet Franc en Cabernet sauvignon begin oktober. Handmatige selectie van de druiven en maceratie van 25 tot 30 dagen. Most fermenteert in inoxvaten onder gecontroleerde temperatuur en rijpt nadien 20 maand op eiken vaten en 12 maand op fles. Zorgt voor een leuke aciditeit, zachte tannines en stevige kleur.

    Varvara – DOC Bolgheri

    Naamgeving is hulde aan barones Varvara Wrangel, geboren in Oekraine en echtgenote van hertog Ugolino della Gherardesca, grootouders van de huidige eigenaars. Is een melange van Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Petit Verdot met 6500 voet per ha en een opbrengst van 8000kg/ha.

    De manuele oogst gaat begin september van start met de Merlot, nadien volgen de Syrah en Cabernet Sauvignon om begin oktober te eindigen met de Petit Verdot. Ook hier een handmatige selectie van de druiven bij aankomst in de chai, na de maceratie en fermentatie volgt een rijping van 12 maand in barriques die wordt afgesloten met een eindrijping van minimaal 6 maand op fles. Het is een wijn met elegante tannines met complexe aroma’s in de neus, terwijl in de mond een fruitig aureool van rode vruchten ontstaat. Charmante en delicate toetsen van kreupelhout ondersteunen de dieprode kleur.





    17-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danone Shakira

    Danone kondigt internationale samenwerking aan tussen Activia en Shakira voor de nieuwe ‘Dare To Feel Good’-campagne

     

    Ook in België wordt het startschot gegeven voor de boeiende samenwerking van Activia met wereldster Shakira. De ster van Colombiaanse oorsprong ondersteunt immers de nieuwe ‘Dare to Feel Good’-campagne van Danone. Dit internationale partnership zal de Activia communicatie ‘Voel je goed vanbinnen’ opvrolijken. In de nieuwe creatie staat dans centraal om te vieren dat Activia een lach op je buik tovert.

    De nieuwe tv-spot werd in Barcelona opgenomen. Hoofdrolspeelster Shakira danst er in een sprookjesbos, omhuld in sterrennevels, en toont hoe goed ze zich vanbinnen voelt. “Ik geloof dat zorg dragen voor je innerlijke gezondheid de sleutel is tot je eigen welzijn, en dansen is één manier om aan anderen te laten zien dat ik me goed voel vanbinnen én vanbuiten,” aldus Shakira.

    De soundtrack van de tv-spot is Shakira.s nieuwe single „Dare (La La La)., onderdeel van haar gloednieuwe album „Shakira” dat op 25 maart 2014 verschijnt. Vinizius Young & Rubicam ontwikkelde de reclamespot die de kern vormt van Activia.s allereerste internationale reclamecampagne. Deze zal op 16 maart voor het eerst in meer dan 50 landen wereldwijd worden uitgezonden. Luca Casaura, Activia Global VP Marketing bij Danone geeft meer uitleg: “Shakira is de verpersoonlijking van de ambitie die we hebben op het vlak van innerlijke gezondheid. Als wereldberoemd artiest is ze het perfecte voorbeeld van waarom een goed gevoel vanbinnen essentieel is.”

    Tijdens haar hele carrière verkocht de Colombiaanse singer-songwriter en Grammy-winnares Shakira wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. Bovendien sleepte ze heel wat prijzen in de wacht, ze is niet alleen de enige Zuid-Amerikaanse artiest die een nummer 1-hit scoorde in de Verenigde Staten, maar ze had in het voorbije decennium maar liefst 4 van de 20 best verkopende hits. Op 18-jarige leeftijd stichtte ze de Pies Descalzos (Barefoot) Foundation, die momenteel instaat voor het onderwijs en de voeding van meer dan 6000 arme kinderen in Colombia en andere landen. Zo lanceerde de stichting onlangs projecten in Haïti en Zuid-Afrika.

    Activia is aanwezig in meer dan 70 landen op de 5 continenten, en is daarmee het grootste verse zuivelmerk, dat in 1987 door Danone Dairy werd gelanceerd. Het bevat een unieke mengeling van bacteriën die door de experts van Danone werden geselecteerd, onder meer het exclusieve Bifidus Actiregularis (meer dan 4 miljard Bifidus Actiregularis bacteriën per portie van 125 g). De gefermenteerde zuivelproducten van Activia zijn het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek en expertise.

     





    17-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dichtbijvakantie in het Land van de Meren

     

    Ben je op zoek naar een vakantieplek in een merengebied dan hoef je helemaal niet ver te reizen want ‘Het Land van de Meren’ is dichterbij dan je denkt. Op pakweg twee uur rijden van Gent en Antwerpen, in de provincie Henegouwen, ligt een fantastisch vakantiegebied. Je kunt er logeren in prachtige vakantiewoningen, luierend en actief genieten, aan en op het water.

    Lac de la Plate Taille, Lac de l’Eau d’Heure, Lac du Ry Jaune, Lac de Feronval en Lac de Falemprise vormen samen een aaneengesloten merengebied, die Les Lacs de l’Eau d’Heure worden genoemd. Ze liggen zowel in de provincie Namen als Henegouwen, op een steenworp van het bekende trappistenoord Chimay. De oevers van Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn 70 km lang, dat is meer dan de totale lengte van de Belgische kust! Voeg daarbij dat hier een fantastische infrastructuur voorhanden is, goed voor elk type reiziger die uitkijkt naar een super vakantie dichtbij huis. Het Land van de Meren is nog niet zo bekend, zeker niet in Vlaanderen, maar daar komt snel verandering in. Hoe kan het ook anders met dit paradijs voor natuurliefhebbers en actieve recreanten, een vakantieoord dat zelfs door Europa wordt gelauwerd als een voorbeeld van duurzaam toerisme.

    1800 ha sport en natuur: Met zoveel water in de buurt, een oppervlakte van 600 ha, is het niet verwonderlijk dat Les Lacs de l’Eau d’Heure een mekka is voor liefhebbers van watersporten. Onvoorstelbaar hoeveel mogelijkheden er zijn: duiken, zwemmen, kajak, waterski, jetski, zeilen, surfen, vissen en zelfs aqua golf en teleski. Voor al deze sporten zijn er goed uitgeruste sportcentra, professionele sportmonitoren en je kan er het nodige materiaal huren.

    Rond de meren is er veel ruimte voor andere sporten en recreatie, er is een netwerk van fiets- en wandelpaden voor tochten van 2 tot 24 km. Er loopt zelfs een RAVeL-route rond de meren (Réseau Autonome des Voies Lentes) waar je fantastisch kunt genieten midden de prachtige natuur die je zo dichtbij huis niet eens zou vermoeden.

    Fun ! Een vakantie van een week in het Land van de Meren is zo voorbij omdat er zoveel te zien en te beleven is. Kinderen zullen zich hier rot amuseren, op de zandstranden waar ze stoeien in het heldere water, op de veilige speelpleinen, in het aquacenter en zelfs in de buik van de “Crocodile Rouge”, een amfibiebus dat tochtjes maakt in het merengebied. Kortom, in het Land van de Meren is er een aanbod voor groot en klein, op waterfietsen, in de minigolf, langs het avonturenparcours door de kruinen van de bomen.

    Excursies: Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis voor talloze excursies in een streek die misschien niet zo bekend is en precies daarom vol verrassingen steekt. Uiteraard staat Chimay op het programma waar je na een bezoek aan de brouwerij geniet van de subtiele aroma’s van het trappistenbier. Ook Binche is een aanrader met zijn Internationaal Museum van het Masker en het Carnaval. Het middeleeuwse stadje Thuin, met zijn hangende tuinen, is een nog grotere verrassing en als je door de vallei van de Samber rijdt, wandelt of fietst dan kom je tot het besef hoe mooi dit land is.

    Comfortabel, groen en duurzaam: De logiesmogelijkheden in Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn zeer gezellig, bieden comfort, liggen in een rustige, groene omgeving en zijn op een duurzame manier recent gebouwd. Je beleeft er een vakantie in harmonie met de natuur. De 225 comfortabele bungalows van de Landal Village zijn voor 4, 6, 8 of 10 personen en hebben allemaal een terras dat uitkijkt op het meer. Vanaf de bungalow loop je zomaar naar het strand en in een aantal vakantiewoningen is er een sauna, een solarium en een bubbelbad. In het Golden Lakes Village, op de oever van Lac de la Plate Taille, zijn er luxueuze verblijfsmogelijkheden. De naar het zuiden gerichte vakantiewoningen, zeg maar vakantie villa’s, hebben twee verdiepingen met schitterende uitkijk op de groene omgeving en op het water. Ze bieden het hoogste comfort en zijn gebouwd op basis van de strengste ecologische normen. www.lacsdeleaudheure.be

    16-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Europa

    Mini-Europa viert zijn 25ste verjaardag met een maxi programma!

     

    Het miniatuurpark geeft op 15 maart de aftrap van een goedgevuld seizoen. Zaterdag 15 maart opent Mini-Europa voor de 25ste keer opnieuw de deuren. Komend seizoen staat in het teken van vele nieuwe attracties, renovaties en de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog. Ook laat het park de nationale Hongaarse feestdag niet onopgemerkt voorbijgaan!

    Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart staat Mini-Europa in het teken van Hongarije. Met ‘Szekler Legends’ schenkt het miniatuurpark dan aandacht aan de Szeklers, een Hongaarse etnische groep. Op het programma staan spelletjes, interactieve animatie, folkmuziek en een wedstrijd met veel prijzen! Op vrijdag van 14u tot 18u en op zaterdag van 10u30 tot 17u30, kunnen de bezoekers van het park ook kennismaken met de typische Transsylvanische keuken. Volwassenen kunnen er nippen aan een glaasje Palinka (alcoholische drank op basis van fruit) en regionale wijnen uit Tokaj en Arad proeven. Voor kinderen staat een vers en verfrissend cranberrysapje klaar.

    “Wat is een betere locatie dan de Europese hoofdstad voor een miniatuurpark gevuld met de meest belangrijke gebouwen van elk land uit de Europese Unie ?” Aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa. "Het avontuur van Mini-Europa begon in 1989 met de inhuldiging door de toenmalige prins Filip… Sinds die eerste dag zijn wij het park blijven verbeteren, renoveren en verrijken zodat we zijn uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische attracties van Brussel en België. In 2013 verwelkomden we maar liefst 380.000 bezoekers”.

    Naar jaarlijkse gewoonte – en dit al voor de 25ste keer - maakte Mini-Europa ook nu van de winterstop gebruik om enkele maquettes van belangrijke attracties grondig onder handen te nemen. Zo werd onder andere de klokkentoren van het Palace of Westminster, vooral bekend voor de Big Ben, geretoucheerd op basis van de informatie die het Britse parlement vrijgaf. Het nam Mini-Europa niet minder dan drie maanden in beslag om de wapenschilden opnieuw in te kleuren en alle gouden onderdelen van bladgoud te voorzien. Een echt monnikenwerk !

    De Børsen of de voormalige Beurs van Kopenhagen - waarvan het origineel in de eerste helft van de 17de eeuw werd opgetrokken- en de Brandenburger Tor - het symbool van de Duitse hoofdstad -werden eveneens gerenoveerd. Hetzelfde geldt voor de La Mancha site, de Spaanse plaats met de bekende windmolens die Don Quichot bestormde.

    In mei wordt de nieuwe maquette van El Escorial samengesteld. Dit immense abdijcomplex van   Filips II van Spanje - vlakbij de stad San Lorenzo de El Escorial - is zowel een paleis, abdij als een koninklijk mausoleum. Dit buitengewoon staaltje architectuur bevat vele kunstwerken die Filips II meenam uit Vlaanderen. De maquette in Mini-Europa meet maar liefst 10 meter op 8 !

    Vanaf juni wordt een stukje Mini-Europa ingenomen door zonnevoertuigen. De PlanetSolar (de catamaran van Raphaël Domjan), de Nuna7 (de zonnewagen gebouwd door studenten van de universiteit van Delft) en de Solar Impulse krijgen een plaatsje in het park. Net zoals bij het echte vliegtuig van Bertrand Picard heeft Solvay meegewerkt aan het tot stand komen van deze maquette.

    Vanaf mei stelt Mini-Europa haar bezoekers een herdenkingswandeling in het teken van de ‘Groote Oorlog’ voor. Dit parcours leidt hen langs Belgische en Europese monumenten die een link hebben met 14-18. Dit wordt aangevuld met een nieuwe site met de graven en beelden van Belgische oorlogskerkhoven : Saint-Symphorien (voor Duitse en Britse soldaten), Vladslo en Langemark (voor Duitse soldaten), Houthulst (voor Belgische en Italiaanse soldaten) en Saint-Charles de Potyze (voor Franse soldaten). Deze site werd voor een derde gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en brengt de meer dan 10 miljoen slachtoffers van dit conflict in herinnering. Maar er wordt ook stilgestaan bij de zeldzame menselijke momenten van deze oorlog, zoals het kerstbestand van 1914 met een voetbalmatch tussen Duitse en Britse soldaten in het Vlaamse niemandsland.

    In totaal werd meer dan 200.000 euro geïnvesteerd in de renovaties en nieuwigheden in het miniatuurpark. Daaruit blijkt opnieuw de wens van Mini-Europa om zich te blijven ontwikkelen en verbeteren. "Zowel veel Belgen als buitenlanders vinden hun weg naar Mini-Europa, aldus Thierry Meeùs. Vanaf april telt onze gids geen 10 maar 11 talen: om in te spelen op het groeiend aantal Chinese bezoekers hebben wij er het Mandarijns aan toegevoegd ".

    Bruparck 1020 Brussel (Laken) - Infoline: 02-478.05.50 - www.minieurope.eu. Tarieven: 14,30€ voor een volwassene / 10,70€ voor een kind – speciale tarieven voor groepen





    15-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofitel Dubai The Palm

    Sofitel The Palm Dubai

     

    Sofitel The Palm Dubai heeft nauwelijks enkele maanden na de opening van het luxueuze resort, reeds wereldwijde erkenning afgedwongen. Genesteld op de stranden van Palm Jumeirah geniet het resort van een parelwit strand van ruim 500m breedte zodat gasten onbeperkt de weidse einder van de Oceaan kunnen bewonderen.

    Sofitel The Palm Dubai biedt meer dan 100.000m² Franse luxe en charme die op unieke wijze werd gecombineerd met de Polynesische cultuur en beschaving. Een unieke cocktail van architectuur, groene ruimten en tropische, tijdloze allure die uitgroeit tot een ongedwongen ‘art de vivre’. Het hotel biedt 361 kamers en suites, uitgerust met alle luxury amenities van de Sofitelbrand. Gasten die kiezen voor een langer verblijf kunnen terecht in 182 fully serviced residenties met 1, 2 of 3 kamers, waardoor deze residenties ook geschikt zijn voor families met kinderen.

    Het nieuwe resort is een mooie aanvulling van het aanbod en verwelkomt zowel regionale als internationale gasten. Zij kunnen hier genieten van 7 verschillende restauranttypes, naast een SoFit en SoSpa, staan ook state-of-the-art vergaderzalen ter beschikking van de businessklanten.

    Het culinaire aureool omvat restaurant Manava, een all-day restaurant; Moana, een eigentijds seafood restaurant met Polynesische sushi en een ceviche bar; de Studio du Chef serveert de Franse topgastronomie maar kan ook voor privé maaltijden worden gehuurd. Steakhouse Porterhouse, Hong Loong is een gallerij van Chinese gerechten en theerituelen in een Aziatisch decor; Cha House met 70 theesoorten, Bottega met Italiaanse delicatessen, het Maul beach restaurant en bar, de Habana Cigar Lounge en de Lobby lounge vervolledigen het aanbod. Amura KidsClub en restaurant biedt de jeugd een unieke gelegenheid om zich culinair uit te leven bij de drums of andere Polynesische tradities. De 2LIV nightclub biedt op drie niveaus aanvullende entertainment.

    Het project Inspired Meetings zorgt voor optimale condities om conferenties, meetings, incentives en andere evenementen te organiseren. Audio-visuele en technische ondersteuning met de meest recente technische apparatuur, evenals de indrukwekkende ballroom, maximaal 700 personen, met een handgesculpteerd plafond dat de pirogues weergeeft, vervolledigen het meeting aanbod.

     





    15-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glamour en rock and roll bij British airways

    Glamour en rock-’n-roll bij British Airways: Kristin Davis en Jerry Hall zijn fan van gloednieuwe routes naar Singapore en Austin

    Kristin Davis, alias Charlotte York uit Sex and the City, staat voor pure elegantie en onvervalste Hollywood glamour. Geen wonder dat British Airways haar uitkoos als gezicht voor de nieuwste route van de Airbus A380 richting Singapore. Daarnaast doet de luchtvaartmaatschappij ook een beroep op het vroegere topmodel Jerry Hall, die een vleugje rock-’n-roll toevoegt aan de gloednieuwe rechtstreekse verbinding tussen Londen en Austin, hoofdstad van de livemuziek.

    Kristin Davis, pure elegantie: Kristin Davis staat wereldwijd bekend om haar vertolking als Charlotte York, de klassevolle en pittige vrouw uit de serie Sex and the City. De actrice vertoeft momenteel in Londen voor de repetities van het theaterstuk Fatal Attraction, dat op 25 maart in première gaat. Ze vertelt honderduit over haar passie voor Singapore en London vanuit de eerste klasse van de gloednieuwe Airbus A380 van British Airways. “Ik reis vaak voor mijn werk maar ook voor ontspanning. Ik stel de uitstekend service van British Airways bijzonder op prijs. Deze luchtvaartmaatschappij heeft al meer dan 80 jaar ervaring op de route Londen-Singapore, ik kan me dan ook geen beter decor voorstellen dan de nieuwe A380 om richting Azië te vliegen.” legt de actrice uit. Kirstin Davis draagt een creatie van Temperley London in de eerste klasse cabine aan boord van de A380

    Jerry Hall, een fotoshoot in cowboylaarzen: Voor de lancering van haar gloednieuwe rechtstreekse route naar Austin doet British Airways een beroep op het legendarische Texaanse model Jerry Hall. Ze is vol lof over Texas: “Ik woon vandaag in Londen maar blijf een Texaanse in hart en nieren. Austin is een bruisende culturele stad waar het fantastisch is om te leven. Ik kan het alleen maar toejuichen dat de reizigers van British Airways voortaan zelf kunnen ontdekken wat Austin te bieden heeft!” Jerry Hall installeert zich in één van de luxueuze zitplaatsen aan bood van de Boeing B787. Ze combineert een glamoureuze jurk van The Gathering Goddess Vintage met cowboylaarzen van R.Soles.

    De directe verbinding vanuit Londen naar de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas is sinds 3 maart actief. De Boeing 787 zal wekelijks vijf keer naar de hoofdstad van de livemuziek vliegen. Vanaf mei zal deze vlucht dagelijks worden aangeboden.

    In de komende 3 weken zal British Airways haar klantenservice verder optimaliseren door meer toestellen aan te bieden op internationale lijnen. De nieuwe vliegtuigen staan centraal in de investeringsronde ter waarde van £5 miljard om de beleving van de reizigers verder te blijven verbeteren.

    Reizigers kunnen genieten van tal van voordelen aan boord van de Boeing 787 Dreamliner en Airbus A380. Beide toestellen bieden niet enkel een zee van rust, ze voorzien ook ruimere opbergruimtes, gezondere lucht, aangename sfeerverlichting, een hypermodern entertainmentsysteem en meer stopcontacten voor persoonlijke elektronische apparatuur. De Dreamliner vliegt vandaag op Newark, Toronto en Austin. Vanaf deze zomer zal het aanbod uitgebreid worden naar Hyderabad, Chengdu, Philadelphia en Calgary. Vanaf oktober 2014 wordt deze lijst verder aangevuld met Chennai. De Airbus A380 biedt momenteel vluchten naar Los Angeles, Hong Kong en sinds 12 febrauri ook naar Johannesburg. Daarnaast zal het toestel ook richting Washington DC (september 2014) en Singapore (oktober 2014) vliegen.







    15-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa neoRiviera

    Costa neoRiviera: SLOW CRUISES en FESTIVAL VAN DE MEDITERRANE KEUKEN

     

    Van 11 april tot 25 mei 2014 pakt Costa Cruises uit met een aantrekkelijk lente aanbod. De Costa neoRiviera vaart dan een 12-daagse cruise op de Middellandse Zee waarbij de geuren en smaken van de mediterrane keuken centraal staan.

    In samenwerking met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen van Pollenzo worden tijdens de cruise seminaries georganiseerd en zijn er allerlei degustaties. Op het menu staan traditionele gerechten uit het Middellandse Zeegebied en zelfs de excursies zijn gericht op de kennismaking met de rijke gastronomische traditie van de regio.

     Costa Cruises focust bij deze lancering op ‘slow cruising’ , aan boord van de kleinere schepen van de vloot die een route varen ‘off the beaten track’. Met andere woorden, het gaat om een uniek product in de cruisewereld, temeer dat het aanbod wordt gecombineerd met het Festival van Mediterrane Keuken, een ode aan het gastronomische erfgoed van de Mediterranée.

     Het Festival vindt plaats van 11 april tot 25 mei, in combinatie met een twaalfdaagse reis aan boord van de Costa neoRiviera, een cruise die een veelzeggende naam kreeg: Hidden Treasures of the Mediterranean. Het wordt een reis vol verrassingen. In Salerno bijvoorbeeld zullen pasta makers van de Amalfitaanse Kust een demonstratie geven van hoe je fusilli maakt. Op het menu van het à la carte restaurant en het buffet aan boord van de Costa neoRiviera staan talloze smaakvolle regionale gerechten: moscardini alla ligure, Provencaalse bouillabaise, stoccafisso alla livornese, coniglio all’ischitana, crema catalana.

     Op basis van de namen van deze gerechten is het makkelijk raden naar de reisroute van de Costa neoRiviera. Haven van vertrek is Savona waar de passagiers in de buurt de ‘mooiste dorpen van Italië’ kunnen bezoeken. Dat zijn Finalborgo en Noli, bekend om de heerlijke pesto. Daarna gaat het richting Frankrijk, naar Toulon, St. Tropez en Cannes, met een bezoek aan het eiland Porquerolles. Na een halte in Barcelona is Sicilië aan de beurt waar er gelegenheid is om de beroemde archeologische sites van Segesta en Selinunte te bezoeken. Volgende haven is La Valleta, Malta, waar de gasten de culinaire hoogstandjes van het beroemde restaurant Rubino zullen ontdekken. Ook de Amalfitaanse kust ligt op de reisroute en Livorno met excursiemogelijkheden naar Pisa en Florence. Kortom, deze slow cruise is zondermeer een topproduct, omwille van het culinaire luik, omwille van de tot de verbeelding sprekende reisroute en dat allemaal tijdens de heerlijke lentedagen van 2014.

     De 12-daagse cruise aan boord Costa neoRiviera vertrek uit Savona 11 april kan reeds vanaf 957€! info: www.costacruises.be

     

    15-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië in Vlaanderen

    ‘WALLONIE IN VLAANDEREN’ KOMT NAAR GROENPLAATS ANTWERPEN

     

    De gratis beurs “Wallonië in Vlaanderen” slaat dit jaar letterlijk haar tent op in Antwerpen, op de Groenplaats. In een grote U-vormige tentenconstructie kunnen de bezoekers er naar goede gewoonte weer heel wat toeristische informatie over Wallonië verkrijgen. De beurs wordt georganiseerd door Idee Productions NV, met de steun van Wallonië-Brussel Toerisme.

    Meer dan 60 exposanten uit de vijf Waalse provincies zullen aanwezig zijn: toeristische diensten, logies, attracties… Daarnaast zijn er heel wat animaties voorzien. In het kader van het Waals herinneringstoerisme in 2014 en 2015 wordt er een bioscoopzaaltje ingericht, waar een kortfilm over de Eerste Wereldoorlog in Wallonië getoond zal worden. Verder kan de bezoeker Wallonië haast levensecht beleven dankzij het 360°-filmpje dat je bekijkt door een speciale bril. Op de fotostand kan iedereen zich laten fotograferen in een Ardens decor. Voor de liefhebbers van lekker eten zal de Belgische topkok Christer Elfving verschillende kookdemonstraties geven, met degustaties achteraf. De avonturiers kunnen zich dan weer uitleven op het indoor avonturenparcours van Natura Parc.

    Traditiegetrouw is er de jaarlijkse tombola met mooie toeristische prijzen en kunnen er gratis culinaire specialiteiten en streekbieren geproefd worden. De toegang tot de gehele beurs is gratis. Vakantiebeurs voor Wallonië – Groenplaats Antwerpen op 21, 22 en 23 maart.

    15-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofitel Dubai Jumeirah beach

    Het Sofitel Dubai Jumeirah beach bezit een centrale locatie aan het waterfront van de Dubai Marina. Met directe toegang tot The Walk, Dubai’s meest populaire beachside shopping promenade en vlotte toegang tot zowel Dubai Media City als de Jebel Ali Free zone, zorgt het hotel voor het onthaal van zowel de leisure als de businessklanten.

    De 438 kamers van het hotel, elk met balkon en zeezicht over de Arabische golf, liggen verspreid over de 31 verdiepingen en omvatten 12 junior suites, 12 Prestige suites en een Imperial suite. Spetterende en levendige kleuren, duidelijke Arabische toetsen in de lobby, waar men ook een 5m hoge waterval en een meer dan 6 m hoge acaciaboom terugvindt, zorgen voor een aparte sfeer.

    Simultaan met de Franse art-de-vivre, vormt het gastronomische aspect een van de hoekstenen van dit hotel. Maar liefst 5 restaurants en lounges combineren klasse, stijl, elegantie, kwaliteit en internationale smaken en aroma’s. De AOC French Brasserie wordt aangevuld met het Italiaanse Rococo dat recent een award in de wacht sleepte, The Bu, een Ierse bar, de Plantation Lounge en de Infini Pool lounge.

    Het hotel verwent niet alleen de leisuregasten optimaal, maar draagt eveneens absolute zorg voor de corporate klanten. Het up-to-date ingerichte business center wordt aangevuld met talloze vergaderfaciliteiten die de volledige eerste verdieping in beslag nemen. Hier vindt men o.m. 5 vergaderzalen en function rooms, een Grand Ballroom, 400 personen. De marmeren en warm houten decoraties pikken stijlvol in op de uiterst moderne en innovatieve technologie en gepersonaliseerde service voor de zakenlui.

    Faciliteiten voor alle hotelgasten zijn o.m. de Infinity pool met zeezicht, de Carita spa, SoFit health club met sauna en stoombad en een dameskapper. Dubai’s belangrijkste malls, de Mall of the Emirates en The Dubai Mall , liggen vlakbij evenals 3 leuke golfclubs. In het centrum van The Walk vinden klanten ongetwijfeld hun gading in de meer dan 200 nabijgelegen boetieks, cafés, terrasjes en tuinen. Sofitel Dubai Jumeirah is zonder meer een pareltje aan de Arabische golf.

     





    14-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accor:groepen online boeken

    Via een speciale tab op de website van de Accorgroep onder de hoofding ‘professional solutions’ kunnen partners uit de toeristische industrie voortaan in eenmaal hotelkamers voor groepen van 15 tot 60 personen ( 8 tot 30kamers) boeken.

    Dit jaar is deze extra service beschikbaar voor hotels in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, service die begin 2015 naar Azië wordt uitgebreid om tegen eind 2015 het volledig aanbod te omschrijven. De toepassing geldt voor alle marktsegmenten van luxury tot economy hotels. Deze service is voorlopig in maar liefst 7 talen waaronder het Nederlands beschikbaar, indien de proefperiode succesvol verloopt en de service volledig operationeel wordt, komen er wellicht nog diverse talen bij.

    14-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!