Costa neoRiviera: SLOW CRUISES en FESTIVAL VAN DE MEDITERRANE KEUKEN
Van 11 april tot 25 mei 2014 pakt Costa Cruises uit met een aantrekkelijk lente aanbod. De Costa neoRiviera vaart dan een 12-daagse cruise op de Middellandse Zee waarbij de geuren en smaken van de mediterrane keuken centraal staan.
In samenwerking met de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen van Pollenzo worden tijdens de cruise seminaries georganiseerd en zijn er allerlei degustaties. Op het menu staan traditionele gerechten uit het Middellandse Zeegebied en zelfs de excursies zijn gericht op de kennismaking met de rijke gastronomische traditie van de regio.
Costa Cruises focust bij deze lancering op ‘slow cruising’ , aan boord van de kleinere schepen van de vloot die een route varen ‘off the beaten track’. Met andere woorden, het gaat om een uniek product in de cruisewereld, temeer dat het aanbod wordt gecombineerd met het Festival van Mediterrane Keuken, een ode aan het gastronomische erfgoed van de Mediterranée.
Het Festival vindt plaats van 11 april tot 25 mei, in combinatie met een twaalfdaagse reis aan boord van de Costa neoRiviera, een cruise die een veelzeggende naam kreeg: Hidden Treasures of the Mediterranean. Het wordt een reis vol verrassingen. In Salerno bijvoorbeeld zullen pasta makers van de Amalfitaanse Kust een demonstratie geven van hoe je fusilli maakt. Op het menu van het à la carte restaurant en het buffet aan boord van de Costa neoRiviera staan talloze smaakvolle regionale gerechten: moscardini alla ligure, Provencaalse bouillabaise, stoccafisso alla livornese, coniglio all’ischitana, crema catalana.
Op basis van de namen van deze gerechten is het makkelijk raden naar de reisroute van de Costa neoRiviera. Haven van vertrek is Savona waar de passagiers in de buurt de ‘mooiste dorpen van Italië’ kunnen bezoeken. Dat zijn Finalborgo en Noli, bekend om de heerlijke pesto. Daarna gaat het richting Frankrijk, naar Toulon, St. Tropez en Cannes, met een bezoek aan het eiland Porquerolles. Na een halte in Barcelona is Sicilië aan de beurt waar er gelegenheid is om de beroemde archeologische sites van Segesta en Selinunte te bezoeken. Volgende haven is La Valleta, Malta, waar de gasten de culinaire hoogstandjes van het beroemde restaurant Rubino zullen ontdekken. Ook de Amalfitaanse kust ligt op de reisroute en Livorno met excursiemogelijkheden naar Pisa en Florence. Kortom, deze slow cruise is zondermeer een topproduct, omwille van het culinaire luik, omwille van de tot de verbeelding sprekende reisroute en dat allemaal tijdens de heerlijke lentedagen van 2014.
De 12-daagse cruise aan boord Costa neoRiviera vertrek uit Savona 11 april kan reeds vanaf 957€! info: www.costacruises.be
|