Zwarte keuken als blikvanger Dekton by Cosentino verrast met unieke kleur
Zwart is misschien niet de eerste kleur die bij je opkomt als je denkt aan een nieuwe keuken. Toch bewijst Dekton® by Cosentino dat het perfect werkt als je houdt van dat tikkeltje meer luxe en elegantie. Het ultracompacte oppervlak Dekton® combineert de nieuwe trendkleur Domoos met innovatieve technologie in een uniek design. Zo haal je meteen een échte blikvanger in huis!
Het kleurengamma van Dekton® zorgt voor talloze keuzemogelijkheden. Zwart is daarin een unieke aanvulling, dankzij het originele, pittige karakter. Bovendien oogt Domoos, dat deel uitmaakt van de solid collection, krachtig en luxueus, maar tegelijk ook knus en elegant. Een combinatie die graag gezien is in het interieurlandschap. Durf jij een innovatieve keuken aan? Dan is een zwart werkblad de ideale keuze. Je haalt er een ware blikvanger mee in huis die gebruiksvriendelijk is én blijft. Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino is immers kras- en vlekbestendig. Daarbij profiteer je van een slijtvastheid om u tegen te zeggen.
Dekton® Domoos zorgt voor een vernieuwend, tijdloos design in een moderne of landelijke keuken. Bovendien creëer je bijzondere contrasten door het te combineren met lichte en donkere kleuren. En dat terwijl je geniet van kwaliteit van de bovenste plank.
Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino betekent een nieuwe en innoverende categorie van oppervlakken die is ontstaan met als doel wereldleider te worden op het gebied van architectuur en design, met toepassingen voor zowel binnen als buiten. Het is het resultaat van een investering van 128 miljoen euro en 22.000 uur onderzoek en ontwikkeling en is uitgegroeid tot een perfecte bondgenoot voor ontwerpers en architecten over de hele wereld. Het Dekton® oppervlak bestaat uit een verfijnde mix van grondstoffen die ook gebruikt worden in de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken. Het Dekton® oppervlak kan de vorm aan nemen van ieder type materiaal, met een hoog kwaliteitsniveau. Het wordt vervaardigd in platen van groot formaat (320 cm x 144 cm) en minimumdiktes (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm), en heeft een aantal superieure technische eigenschappen: hoge mechanische weerstand, goede vuur- en hittebestendigheid, hoge weerstand tegen hydrolyse, hoge krasbestendigheid, hoge UV-bestendigheid, lage waterabsorptie, zeer goede kleurstabiliteit, zeer goede dimensionale stabiliteit, hoge slijtvastheid, hoge vlekbestendigheid en bestand tegen vorst en dooi.
Al deze unieke kenmerken van Dekton® zijn werkelijkheid geworden dankzij de Technology of Sinterized Particles (TSP) die exclusief ontwikkeld is door de R&D-afdeling van Cosentino Group. De TSP technologie bestaat uit een vernieuwend proces van ultracompactie, dit zorgt ervoor dat Dekton® een revolutionair product is dat weinig onderhoud vergt, een lange levensduur heeft en mogelijkheden biedt voor veelzijdige toepassingen.
De prestigieuze architect en ontwerper Daniel Libeskind creëerde in 2014 “Beyond The Wall”, een spectaculair beeldhouwwerk dat wordt beschouwd als de eerste bouwkundige en design mijlpaal, gemaakt van Dekton® by Cosentino. Daarnaast werd het ultracompacte oppervlak Dekton® gekozen voor de vloeren van Baku Airport, Pepe Jeans Stores in Barcelona, Parijs en Rotterdam, het restaurant Dani García in Marbella (2-Michelinsterren) en restaurant DiverXO van David Muñoz in Madrid (3-Michelinsterren).
Sinds 2011 is Cosentino Group sponsor en officiële leverancier van werkbladen in “De 50 Beste Restaurants ter Wereld”. Het merk Dekton® sponsort vanaf 2014 de prijs “One To Watch”. Sinds 2013 is Dekton® persoonlijk sponsor van de viervoudig wereldkampioen motorracen, Jorge Lorenzo. Het imago van Dekton® is te zien op de officiële pet van de Spaanse motorcoureur. In 2015 werkt de Spaanse tennisser Rafa Nadal samen in de wereldwijde advertentie campagne van Dekton®. Bovendien ondersteunt Dekton® het project "Rafa Nadal Academy by Movistar" door middel van diverse Dekton®-toepassingen voor de spectaculaire gebouwen van de academie.
Tunesiƫ, de ideale vakantiebestemming voor gezinnen
Wil je graag het authentieke Tunesië ontdekken met het hele gezin? Prima idee! Tunesië biedt tal van originele activiteiten voor groot en klein te midden van adembenemende landschappen. Je vindt er unieke plekjes en een waaier aan ontspanningsmogelijkheden!
De trein, het perfecte vervoermiddel om Tunesië op een andere manier te verkennen. In Tunesië rijden twee oldtimer treinen die je meenemen op een originele reis door het land. Met de ecologische trein La Rose des Sables ontdek je de grote steden maar evengoed het binnenland, met zijn rijke culturele en architecturale erfgoed. De rondreis Tunis-Tunis duurt 5 tot 9 dagen en brengt je onder andere naar El Kef, Haidra, Sbeitla, Metlaoui en Tozeur. Ook de oude trein Lézard Rouge, die van het station van Metlaoui vertrekt, ten noorden van Tozeur, is volledig gerenoveerd. Hij baant zich een weg door de woestijn en de bergen: een reis vol verrassingen en verborgen schatten. Ideaal voor een excursie met jonge kinderen!
Speelse en originele activiteiten: Tunesië heeft heel wat in petto voor kinderen! Er is keuze uit alle mogelijke ‘klassieke’ watersporten. Of houdt je kroost van wat meer sensatie? Dan zijn parasailing, de banana boat of kitesurfen leuke tips. Kinderen kunnen ook dolle avonturen beleven tijdens excursies aan boord van piratenboten of in een avonturenparcours. Spanning en plezier verzekerd!
De wonderen van de woestijn: Naast dromedaristochten en overnachtingen in tentenkampen, biedt de Tunesische woestijn tal van nieuwe ontdekkingen en ontspanningsmogelijkheden. Tijdens tochten per 4x4 scheer je tegen hoge snelheid over de zandduinen. Op mountainbiketochten brengt het pad je dan weer langs buitengewone uitzichtpunten. Ook de grotwoningen van de Berbers in het binnenland bijvoorbeeld zijn meer dan een bezoek waard.
In de voetsporen van Indiana Jones en Luke Skywalker: Tal van regisseurs uit Hollywood kozen de fascinerende landschappen van de Tunesische woestijn als decor voor hun films. Zo vormde het plateau van Dahar, een maanlandschap met ontelbare kraters en kalkrotsen, een inspiratiebron voor de regisseur van de successerie ‘Star Wars’. In de originele decors beleef je een unieke ervaring wanneer je in de voetsporen van de Jedi Orde en Luke Skywalker treedt! De Tunesische woestijn was ook de locatie voor de spectaculaire actiescènes van Indiana Jones en The English Patient. www.travelintunisia.be
Vlaams acteur, presentator en tv-kok Peter van Asbroeck is peter van Fly In, het familie-evenement rond luchtvaart en WOI in Koksijde dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 4 en zondag 5 juli.
Volgens Peter van Asbroeck is Fly In Koksijde de ‘place to be’ tijdens het eerste weekend van juli: “De Fly In in Koksijde is de ideale bestemming voor een dagje uit aan de kust. Het is zeker niet alleen een event voor de ‘die hards’ die houden van al wat vliegt. Uiteraard kan je oude vliegtuigen bewonderen, de sfeer opsnuiven van de militaire basis, misschien voor de eerste keer in je leven met een ‘taildragger’ de lucht in gaan, maar je kan ook wandelen langs de standjes, een natje en een droogje consumeren, genieten van optredens, noem maar op….Ik ben trots dat ik als piloot/eigenaar van een oud Belgisch militair toestel peter mag zijn van dit fantastisch event. De Fly In in Koksijde is de plek om naar toe te komen in het eerste weekend van juli! Gezelligheid, geschiedenis en genieten op de Basis Koksijde!”
Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn erg trots met Peters peterschap. Hij is uiteraard een BV, maar heeft wel voeling met ons evenement want hij is zelf en bezield piloot. Vorig jaar heeft hij op het evenement de sfeer gesnoven en er echt van genoten. We zijn blij zijn naam aan Fly In te koppelen. Liefhebbers van de airshow van vroeger zullen zeker niet ontgoocheld zijn. Nu gaat het om static shows met heel veel vliegtuigen! Daarom mijn dank aan de West Aviation Club en de luchtmachtbasis van Koksijde voor de fijne samenwerking, de provincie West-Vlaanderen voor de financiële steun en uiteraard aan de gemeentediensten voor hun totale inzet!”
niet enkel de top in gastronomie maar ook in verlichting
Bert Meewis en Karlijn Libbrechts vatten in 2013 het plan op om de oude opslagschuur aan hun tweesterrenrestaurant Slagmolen in Opglabbeek te verbouwen tot feestzaal. Voor de inrichting ervan werd een beroep gedaan op de 25 jaar lange ervaring in interieurarchitectuur van Pascal Segers van PAS Interieur uit Dilsen-Stokkem. Die maakte er een high-end en bijna volledig Limburgs state-of-the-artconcept van. Zo werden voor de verlichting van de nieuwe feestzaal diverse types lichtarmaturen van Kreon ingezet, een in Opglabbeek gevestigd bedrijf dat sinds 1982 is uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen voor verlichting en audio en in metalen plafondsystemen. Het fantastisch geslaagd resultaat van deze samenwerking is sinds begin maart te bewonderen tijdens één van de betere trouwpartijen, exquise recepties of bedrijfspresentaties die nu in de Banketzaal van de Slagmolen plaatsvinden.
High-endfeestzaal : Het gaat goed met sterrenrestaurant de Slagmolen, dat in 2015 precies 20 jaar bestaat: twee Michelinsterren, 15 mensen in dienst en een investering van omtrent een miljoen euro in de verdere uitbreiding én in de toekomst van het restaurant. De oude opslagschuur naast de parking werd omgebouwd tot een feestlocatie voor recepties, huwelijken en vergaderingen. “We kregen inderdaad veel vragen voor feesten”, vertelt chef Bert Meewis, “maar konden dit niet aanbieden. Het restaurant is te klein daarvoor. Dankzij de verbouwing van schuur tot feestzaal met eigen inkom, toiletten, bar en keuken hebben we vijf extra mensen in dienst genomen en kunnen we nu plaats bieden aan ruim 90 personen. En dat in een schitterend architecturaal kader, een verdienste die op het palmares te schrijven is van PAS Interieur.”
PAS Interieur en lichtpartner Kreon: Pascal Segers van PAS interieur: “ We hadden al in 2013 een interieurplan uitgewerkt dat volledig goedgekeurd was, maar wegens problemen met vergunningen – de schuur lag in een natuurgebied en de klant moest een afzonderlijke vergunning voor de uitbating van een feestzaal aanvragen – werd een architect ingeschakeld die totaal andere constructies voorzag: er kwam een lift bij, de ramen werden anders ingepland… We hebben ons eerste plan dus helemaal moeten herbekijken. Ook wat het verlichtingsaspect betreft. Hiervoor werk ik al sinds jaar en dag samen met Kreon. Niet alleen omdat ze van Limburg zijn, maar vooral omdat ze enorm goede producten hebben, de uitvoering steeds tiptop is en ze onze architectuur- en interieurbeleving erg goed aanvoelen. Voor de opmaak van het voorstel voor de banketzaal van de Slagmolen heb ik samengezeten met Carol Pareit, lighting consultant van Kreon. We hebben het idee, het materiaalgebruik en de gewenste beleving van de ruimte besproken en dit alles samen in een goed lichtplan vertaald. Na de periode waarin het project uitgesteld was wegens de problemen met de bouwvergunningen, hebben Carol en ik het voorstel opnieuw ter hand genomen en ons lichtplan geoptimaliseerd aan de hand van de doorgevoerde wijzigingen. We zijn dit samen opnieuw gaan bespreken met chef Bert, die heel erg gecharmeerd was door het voorstel en onmiddellijk zijn goedkeuring tot uitvoering gegeven heeft. Bij PAS Interieur dragen we een totaalaanpak – plan en uitvoering – hoog in het vaandel. Na de opmaak van het lichtplan heb ik nauw samengewerkt met de installateur van de Kreonarmaturen. Die moeten immers perfect geplaatst worden, anders gaat de sterkte van het product verloren. Carol en ik zijn dan ook vaak op de werf geweest met demo’s, info, detailtekeningen enzovoort.”
Weldoordacht lichtplan : “Bij de opmaak van de lichtstudie zijn Pascal en ik uitgegaan van de gedachte dat de verlichting wat specialer mocht ogen dan in een particuliere woning. De Slagmolen is een sterrenrestaurant, en ook in de banketzaal moest het eten een totaalgebeuren worden waar niet enkel de smaak goed moet zitten, maar waar ook het interieur een meerwaarde moet bieden”, gaat Carol Pareit van Kreon verder.
“Voor de verlichting in de feestzaal van de Slagmolen hebben we een combinatie gemaakt tussen inbouw- en opbouwverlichtingsarmaturen uit het Kreongamma omdat dit visueel een sterker resultaat oplevert dan enkel inbouwarmaturen. Bij het kiezen van de meest geschikte armaturen hebben we niet enkel rekening gehouden met de esthetische kant van het verhaal, maar ook met het technische aspect. In de inkomzaal en de barzone bijvoorbeeld is een akoestisch plafond verwerkt en daarin kan je niet eender welk type armatuur verwerken. Daarnaast hebben we met verschillende lichtkringen gewerkt. Voor een avondfeest met dansgelegenheid moet je met de verlichting immers een totaal andere sfeer kunnen creëren dan voor bijvoorbeeld een zakelijke meeting. En als er een feest is, moeten alle lampen kunnen branden als de gasten ontvangen worden, maar naarmate de avond vordert is het belangrijk dat bepaalde kringen gedimd kunnen worden. Naargelang het type evenement kan dat heel eenvoudig met een iPad.”
Elke ruimte haar Kreon-armaturen : In de inkomhal van de banketzaal van de Slagmolen werd Nuit Profile van Kreon ingezet. Nuit is een elementair vormgegeven balk die als massieve lijn een grafische structuur in interieurs kan brengen. De profielsystemen worden als maatwerk besteld en kunnen opgebouwd of verzonken geïnstalleerd worden. In de Slagmolen werd één Nuit Profile in het plafond ingebouwd om de richting naar de feestzaal aan te geven en dwars daarop werden er 2 Nuit Profiles in opbouw geplaatst.
De sanitaire ruimte in de banketzaal van de Slagmolen wordt verlicht met Aplis 40 directional-spotjes. Enkele speels opgestelde, kantelbare, minimalistische en toch zeer decoratieve opbouwelementen Holon 40 directional doorbreken de strakheid, terwijl hoogkwalitatieve ‘Cree leds’ met warme kleurtemperatuur garant staan voor een goede verlichting van de wastafels. Daarnaast werd een lineaire en flexibele Johto-ledverlichtingsarmatuur tussen de tegels ingewerkt. Die zorgt voor een subtiele en homogene doorloopverlichting. In de toiletruimtes zelf is gewerkt met indirecte verlichting.
In de feestzaal wordt de opennokzone doorbroken door een zware spant. Als hier voor een decoratieve hangende armatuur zou worden gekozen, zijn er al snel twee pendels nodig, waardoor het geheel visueel zou worden opgesplitst. Om dat te vermijden, werden Nuit Profiles kriskras door elkaar gependeld tot één strakke en decoratieve constructie. “Eigenlijk hebben we van een heel technische verlichtingsstructuur iets heel decoratiefs gemaakt”, legt Pascal Segers uit. “Dankzij een hoogefficiënte lensoptiek maken Nuit Profiles een emotionele en schaduwrijke lichtplanning mogelijk, kunnen accenten met lichte en donkere vlakken worden gelegd, en kan tussen de ledmodules een schermerzone worden gecreëerd. Dat is een heel toffe manier om het dag- en nachtgedeelte binnen de feestzaal terug te laten komen in de verlichting.” Als extra verlichting hangt Erubo aan de wand. Deze lichtelementen zijn zowel op architecturaal als op functioneel vlak schoolvoorbeelden van de ‘Purity in Light’-filosofie die Kreon nastreeft. Ze zijn richtbaar en dimbaar en zorgen voor extra sfeer.
“Voor de doorgang van de feestzaal naar de keuken had chef Bert aanvankelijk de idee om doorloopverlichting te voorzien, aangevuld met enkele wandarmaturen”, legt Carol Pareit uit, “maar wij hebben dit vertaald naar inbouwprofielen Dolma 80 Outdoor Black. Een wandarmatuur doet een muur smaller lijken en vormt bovendien een risico dat je er tegen gaat lopen. Deze Dolma’s zijn inbouwelementen, opgebouwd rond een aluminium profiel, die in sleuven in betonnen of bakstenen muren kunnen worden ingebouwd. De Dolma 80 Outdoor heeft een visuele breedte van 80 mm, net als de Prologe in line 80 die we in het plafond hebben gebruikt. Door die – ogenschijnlijk dezelfde – profielen door te trekken, versterk je het architecturaal element van de ruimte en lijkt de ruimte visueel breder. Boven de bar met akoestisch verlaagd plafond hebben we eenzelfde profiel gebruikt, maar dan in een ‘in- Dolmaversie’. De armaturen komen met andere woorden iets uit het profiel om de bar te benadrukken en de ruimte op een subtiele manier op te splitsen zonder de belijning te doorbreken.”
VERWEN JEZELF EN REIS DEZE ZOMER IN EERSTE KLASSE NAAR LONDEN: -30% VOOR TICKETS IN STANDARD PREMIER
Om deze zomer het Kanaal in stijl te kunnen oversteken, biedt Eurostar 30% korting op de treintickets in Standard Premier (eerste klasse voor vrijetijdsreizigers), geldig voor een reis naar Londen vanuit Brussel*. Reserveren kan vanaf 11 juni tot en met 23 juni voor een reis naar Londen van 15 juli tot en met 13 september 2015. De reisklasse Standard Premier heeft veel voordelen om optimaal te reizen: een tweegangenmaaltijd met drankjes geserveerd aan de zitplaats, ruime en comfortabele zitplaatsen, gratis tijdschriften in de trein, stopcontacten aan de zitplaats, enz. Reserveren via eurostar.com of in de andere verkooppunten van Eurostar.
Geniet van de zomer in Londen
> Openluchtcinema: Film kijken onder de blote sterrenhemel in het hartje van Londen, van 6 tot 19 augustus kan het in Somerset House. Maar je kunt het ook hogerop gaan zoeken: op het dak van de Bussey Building in Peckham bijvoorbeeld, of op de rooftop van het Queen of Hoxton-gebouw in Shoreditch, in de rooftopbar Stratford en zelfs pal in de schitterende Kensington Roof Gardens, de op een na grootste daktuin van Europa. Ook op het water kun je genieten van een film dankzij het Floating Cinema-project dat ook deze zomer weer op verschillende plaatsen aan de verschillende Londense waterwegen halt houdt.
> Festivalzomer: Ook dit jaar is de gigantische paarse koe, het symbool van het Udderbelly Festival, weer geland op de Southbank. Nog tot 19 juli kun je op de zuidelijke oever van de Theems terecht voor allerlei entertainment, van cabaret over comedy shows tot speciale shows voor kinderen. Van 17 tot 18 juli ontvangt het Victoria Park dan weer de grootste artiesten van over de hele wereld. Onder andere Snoop Dogg, Rudimental en Jessie Ware schitteren er op het podium.
> 2FOR1: Deze zomer brengt Tate Britain ode aan het werk van Barbara Hepworth, een van de invloedrijkste abstracte beeldhouwsters van het begin van de twintigste eeuw. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van haar belangrijkste beeldhouwwerken waaronder enkele imposante sculpturen in brons en steen.
2 FOR 1: Om voluit van Londen te genieten, heeft Eurostar een exclusief voordeelprogramma ontwikkeld. Op eenvoudig vertoon van een geldig Eurostar-ticket kan elke klant genieten van 2 toegangstickets voor de prijs van 1 voor de betalende tentoonstellingen in negen van de grootste musea in Londen. Voor meer informatie, surf naar eurostar.com
Mooiste meren van Scandinaviƫ: 6 tips voor een actieve vakantie aan het water
Ontdek het labyrint van duizend serene meren in Scandinavië en voel de vrijheid in de soms nog pure wildernis van het hoge Noorden. Duik vanop een drijvende sauna aan het Zweedse Vättermeer of spot beren aan het Siljanmeer. Scandinavian Airlines selecteerde 6 actieve vakanties langs de mooiste meren van Scandinavië.
1) Slow living in een drijvende stuga met sauna over het Vättermeer: Combineer natuur en ontspanning aan het Vättermeer in Zuid-Zweden door een drijvende stuga (huisje) met sauna te huren. Je kunt er koken, buiten zitten op de patio en relaxen in een bastu (sauna). Deze heeft een opening in de vloer waardoor het meer fungeert als dompelbad. Het Vättermeer ligt vlakbij de stad Jönköping en is het tweede grootste meer van Zweden. SAS voert dagelijks vluchten uit van Brussel naar Göteborg, met overstap in Stockholm of Kopenhagen.
2) Wandelen bij het Gjendemeer in Nationaal Park Jotunheimen: Geen betere manier om het Nationaal Park Jotunheimen in Noorwegen te verkennen dan met een paar stevige wandelschoenen. In Jothunheimen liggen de bekende meren Tyin, Gjende, Bygdin en Vinstri. Kies voor de uitdagende Beseggen route tussen het groengekleurde Gjende en intieme, diepblauwe Bessvatnetmeer. Overnachten doe je in het Herangtunet Boutique hotel met inspirerende themakamers, gerund door een Nederlands koppel. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn die van Alesund en Oslo, beide respectevielijk op 4u en 5u rijden van Jotunheimen. Naar Oslo heb je dagelijks rechtstreekse vluchten vanuit Brussel met SAS. Alesund bereik je via een stop in Oslo.
3) Hardlopen rondom Maridalsvannetmeer: Een paar hardloopschoenen passen altijd nog wel in de koffer of handbagage. Reis je naar Oslo, neem ze dan mee, want je kunt uitstekend hardlopen langs de rivier Akerselve en het Maridalsvannetmeer. Vanaf het Maridalsvannetmeer volg je de Akerselva rivier die door het centrum van Oslo stroomt. Tussen Grønland en het Maridalsvannetmeer kun je je over 8 kilometer in het zweet lopen, vlakbij de stad. SAS heeft dagelijks rechtstreekse vluchten naar Oslo vanuit Brussel.
4) Citylife en fietsen langs oevers van het Mälarenmeer : De schoonheid van Stockholm is ongekend met z’n ligging op veertien eilanden. Hier komen de wateren van het Mälarenmeer, het op twee na grootste meer van Zweden, en de Baltische zee samen. Beleef Stockholm als stad van architectuur, met mooie musea en Swedish design zoals in het creatieve Södermalm, door tijdschrift Vogue vorig jaar bestempeld als coolste wijk in Europa. Extra leuk is de Stockholm vibe verkennen vanaf de fiets. Fiets naar het stadsdistrict Djurgården met z’n groene, nationale stadspark en langs de oevers van het Mälarenmeer. Ook naar Stockholm vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel met SAS.
5) Met een stoomschip over het Siljanmeer varen en beren spotten: De Zweedse provincie Dalarna met zijn Siljanmeer ligt in het hart van Zweden en wordt ook wel eens ‘berenland’ genoemd. Vanaf de plaatsen Leksand, Rättvik of Mora cruise je van mei tot september over het Siljanmeer met het oude stoomschip M/S Gustaf Wasa. Combineer het met het Orsa Grönklitt Björnpark, het grootste berenpark van Europa. Geen tamme of gekooide beren overigens, je ziet ze vanaf platformen en via overdekte paden. Vanuit Stockholm is het nog 4u rijden tot aan het Siljanmeer.
6) Vissen in Tystrup-Bavelsemeer in het Deense Seeland: Vissen is onlosmakelijk verbonden met Scandinavië en vis is dan ook een veelgebruikt ingrediënt in de vermaarde Nordic cuisine. In Denemarken gooi je je hengel uit in meer dan 500 meren. Zo kun je boven het Deense Kopenhagen als visser je hart ophalen in het westelijke deel van Sjælland (Seeland). Hier vis je op onder meer snoek, baars en karper. Het Tystrup-Bavelsemeer telt veel visrijke plekken. Tystrup is trouwens een bijzonder natuurgebied waar de zeearend graag vertoeft. Om te vissen is een Deense visakte verplicht, ter plaatse te koop bij onder meer de VVV’s. SAS vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Brussel naar Kopenhagen.
Standaard 23kg ingecheckte bagage bij vluchten SAS: Wie zijn vlucht boekt bij SAS kan standaard 23kg ingecheckte bagage meenemen, ongeacht de afmetingen van de bagage. Zin om naast je wandel- en loopschoenen dus ook nog je fiets mee te nemen? Dat kan, zonder enige meerprijs. Scandinavian Airlines vliegt meerdere keren per dag naar Kopenhagen, Oslo en Stockholm. Boeken kan via www.flysas.be
SAS is de leidende Scandinavische luchtvaartmaatschappij met dagelijkse vluchten naar bestemmingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. SAS is lid van Star Alliance (www.staralliance.com) en biedt samen met de 27 partners meer dan 1300 bestemmingen wereldwijd in 195 landen. Meer informatie op www.flysas.com
Interhome promoot vakantiewoningen met flexibele verblijfsduur
Vermijd zwarte verkeersweekends in zomerperiode dankzij vrije vertrekdatum
Nog een kleine maand en de exodus richting het zuiden vat weer aan. Van de Belgen die een vakantiewoning huren reist naar schatting zowat 80% met de wagen. Om het vele fileleed te vermijden zet Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, volop in op vakantiewoningen met een flexibele verblijfsduur. Dit houdt in dat huurders niet langer gebonden zijn aan de klassieke verhuurperiode van één week, vaak met vertrek en aankomst op zaterdag, maar zelf kunnen kiezen hoeveel nachten ze blijven en wanneer ze vertrekken en aankomen. Interhome wil hiermee haar klanten de kans geven om in alle rust en comfort te reizen buiten de zogenaamde zwarte weekends. Tegelijk zorgen de flexibele data voor een secundair voordeel: extra last minute kortingen op korte verblijven.
De vele waarschuwingen over zwarte weekends op de Europese wegen ten spijt, trotseren jaarlijks nog duizenden Belgen gigantische files om hun vakantiebestemming te bereiken. “Bij velen onder hen leeft nog de perceptie dat een vakantiewoning enkel maar per week gehuurd kan worden en dat aankomst en vertrek op zaterdag verplicht is”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Maar deze realiteit is stilaan achterhaald. Bij Interhome zijn de meeste van onze woningen flexibel te boeken vanaf 3 nachten. Daarnaast bieden we nu reeds 2.500 vakantiewoningen aan waar je zelfs voor één nacht kan boeken, een unicum in de sector! En dat aantal zal alleen nog maar toenemen. Want het systeem van de vaste verblijfsduur beantwoordt niet meer aan de manier van reizen van onze klanten. Die willen flexibel zijn en soms meerdere bestemmingen op één reis aandoen of kiezen meermaals per jaar een kort verblijf van enkele nachten in plaats van één lange reis in de zomer.”
Bijkomend voordeel: extra last minute kortingen tot 33%: De versnipperde boekingen met flexibele verblijfsduur en vrije vertrek- en aankomstdata hebben voor de consument nog een bijkomend voordeel. Want op die manier ontstaan er vaak heel wat gaten in de bezetting van bepaalde vakantiewoningen. Om die gaten op te vullen worden de meeste van die woningen dan aan uitzonderlijke kortingen aangeboden, soms zelfs tot een derde van de prijs. Ideaal voor last minute boekers die er nog enkele dagen tussenuit willen. “In het systeem met vaste verblijfsduur gebeurde het soms dat bepaalde woningen al een jaar op voorhand volgeboekt waren, terwijl andere net leeg bleven omdat men onvoldoende flexibiliteit had in de beschikbare data. Dit is nu niet langer het geval, waardoor late beslissers vaak toch nog in hun favoriete vakantiewoning terecht kunnen en dit aan zeer scherpe prijzen. Voorwaarde is dat men een beetje flexibel is met zijn data, maar dat is bij last minute boekers vaak net het geval. Op die manier komen we tot een zeer democratisch systeem van vraag en aanbod, waar alle partijen wel bij varen”, besluit Thibault Van Look. www.interhome.be
Dag van de smaakmakers toont primeurs van lokale producenten
Op zondag 28 juni 2015 vindt voor het eerst de Dag van de Smaakmakers plaats. Dan zetten producenten van lokaal lekkers in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het product, leren het productieproces kennen en proeven bijzondere spijzen en dranken.
Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw. De organisatie wil consument en producent (opnieuw) dichter bij elkaar brengen. Initiatiefnemer Didier Bastiaens: “Mensen staan vaak niet meer stil bij het verhaal achter een product. Ze eten en drinken te weinig bewust. Met de Dag van de Smaakmakers brengen we mensen – letterlijk – dichter bij de producten. De Smaakmakers zetten hun deuren open en tonen het productieproces van a tot z. En natuurlijk wordt er ook geproefd. Dag van de Smaakmakers is tenslotte een culinaire familie-uitstap!”
Voor bezoekers is de Dag van de Smaakmakers een leuke, leerzame en laagdrempelige excursie om meer dan 300 producten te ontdekken van 24 Vlaamse producenten. Voor producenten is het een uitgelezen kans om hun producten te tonen en hun passionele verhaal te vertellen aan de consument. Nele Quick (Blueberry Fields, Koersel): "We dompelen bezoekers onder in de fascinerende wereld van de blauwbessen, en brengen ideeën aan voor creatieve gerechten." Hans Denoo ('t Groenselpoortje, Middelkerke): "Na jaren vergeten koolsoorten te kweken, zijn we dit jaar gestart met het telen van spitskool. Een erg gezonde groente die vrij gekend is bij onze noorderburen, maar in België wat in de vergeethoek raakte. Dankzij onze liefde voor vergeten groenten associëren Vlamingen de kust binnenkort niet meer alleen met vis." Ghislain Houben (Wijndomein Hoenshof, Hoepertingen): "Als enige producent van Belgische ijswijn zijn we trots deel te nemen aan dit publieksevent. Veel mensen weten niet dat Haspengouw een schitterend gebied is voor wijnbouw." Rob Biesmans (Foodmonkeys Ketchup, Hasselt): "We ontwikkelden onze eigen ketchup, homemade in Hasselt, met onder andere tomaten uit de regio. Tof dat we de kans krijgen dat aan het grote publiek te tonen!" Fabian Deckers (Musa Lova likeuren, Leuven): "Ook al doet de naam van ons product anders vermoeden, onze Musa Lova bananenlikeuren zijn op-en-top Vlaamse streekprocucten!"
De Smaakmakers zijn heel uiteenlopend. Het is een ontdekking van groente- en fruittelers, koffiebranders en hoeve-ijsdraaiers tot whiskystokers – ze bieden állemaal een smakelijke ervaring en een unieke kijk op hun productieproces: van het veld tot op het bord, van de stokerij tot in het glas, …
Sommige producenten zijn écht enig in Vlaanderen, of pakken speciaal voor de gelegenheid uit met primeurs: Wijndomein Hoenshof (Hoepertingen): eerste en enige Belgische ijswijn; Seitanmakerij Maya (Hasselt): nieuw vegetarisch product, Tempeh; BroodNodig (Hofstade): ambachtelijke bakkerij met innovatief zelfbedieningssysteem; Op Het Veld (Bevel-Nijlen): vers geplukte aardbeien met Belgische chocolade; Jessenhofke (Hasselt): nieuw niet-alcoholisch biologisch bier van Limburgse appelen en peren; 't Groenselpoortje (Middelkerke): enige spitskoolteler in West-Vlaanderen; Musa Lova likeuren (Leuven): exclusief binnenkijken in labo en serres en Koffiebranderij De Gulden Tas (Bree): kleinste koffiebranderij van België
Dag van de Smaakmakers vindt plaats op zondag 28 juni, van 10 tot 18 uur, op de locaties van de deelnemers. De toegang is gratis. Sommige producenten vragen om vooraf te reserveren. Op www.dagvandesmaakmakers.be vind je meer informatie, de deelnemende Smaakmakers en hun adressen.
Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw, die mensen op een originele manier dichter bij de producten op hun bord, én dichter bij elkaar wil brengen. Sinds 2012 organiseren zij de schitterende dinerbelevingen Vrienden van de Smaak. Daarbij schuiven een 70-tal gasten gemoedelijk aan een lange tafel, op uitzonderlijk mooie plekjes die vaak exclusief voor Vrienden van de Smaak worden opengesteld. Ze krijgen een verrassingsdiner voorgeschoteld met lokale ingrediënten, pure producten en authentieke smaken.
De sfeer, de gerechten en de verhalen van de diners werden op prachtige wijze gebundeld in het kook- en sfeerboek Met Vrienden van de Smaak aan tafel. Je ontdekt inspirerende recepten van Belgische topchefs. En je maakt kennis met lokale producten en hun telers en kwekers – een must-have boek dat werd genomineerd voor de Gourmand World Cookbook Awards 2015.
Om het groeiend aantal gasten op te vangen wordt in Les Lacs de l’Eau d’Heure het reeds bestaande en indrukwekkende logiesaanbod uitgebreid met een hotelresidentie. Hiervoor gaat de Belgische Group Lamy in zee met het Amerikaanse hotel concern Best Western. In het Land van de Meren is het aangenaam logeren in een van de gezellige vakantiewoningen van Golden Lakes Village aan de rand van het meer, tijdens een weekend of voor een langere vakantie. Er wordt hard gewerkt om die infrastructuur uit te bouwen want er komen een twintigtal nieuwe vakantievilla’s bij, naast de honderd die reeds in uitbating zijn.
Maar de Group Lamy wil het logiesaanbod diversifiëren en is van start gegaan met de bouw van een hotel, waarvan de opening is aangekondigd voor de herfst van 2016. Het betreft een complex van negentig kamers, studio’s en appartementen met een viersterren niveau. Uniek aan dit hotel is dat de mensen een hotelkamer kunnen kopen. Onder de slogan “In ons hotel slaapt uw geld niet”, verkopen ze de kamers aan investeerders, die in ruil een rendement uitbetaald krijgen. Deze financieringsmethode van LAMY heeft zijn succes al aangetoond met de vakantiewoningen van Golden Lakes Village.
Ook in het najaar van 2016 wordt, naast het hotel, een seminariecentrum geopend van 600 m2. Opdrachtgever is het Waalse Gewest dat in samenwerking met Group Lamy alle kansen wil benutten die zich aandienen via het MICE-toerisme. Les Lacs de l’Eau d’Heure is met zijn talloze recreatiemogelijkheden een unieke locatie voor incentives.
Nu werd bekend dat de Group Lamy tekende bij het Amerikaanse label Best Western, een van de grote spelers op wereldniveau in de hotelsector. “De keuze voor een samenwerking met Best Western, een wereldwijd netwerk, zal onze naambekendheid fors vergroten. Daarenboven stappen we in een performant reservatiesysteem en krijgen we een grote kwaliteitsgarantie die het vertrouwen geniet bij de vakantiegangers” aldus Jordane Lamy, afgevaardigd bestuurder. De samenwerking tussen de Group Lamy en Best Western situeert zich binnen de categorie Best Western plus gezien het viersterren niveau van de nieuwe hotelresidentie in het Land van de Meren.
Op het hotel is het nog even wachten, maar vrienden en families kunnen deze zomer volop genieten van het viersterren vakantiedorp, Golden Lakes Village. Met zo’n vakantiewoning aan het rand van het meer, besef je dat je niet ver hoeft te rijden voor een zorgeloze rustige vakantie. Info: www.lacsdeleaudheure.be
Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor het hele jaar, voor jong en oud en omvat de hele omgeving rond Les Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste merengebied van België. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.
Maak je zomer extra leuk en lekker met deze handige ijsvormpjes
Design en gebruiksgemak laten samensmelten? Een koud kunstje voor Cuisipro!
Ontdek jouw favoriete ijsvorm: stoere raket met steekvlam: Met de raketvormpjes van Cuisipro wensen kindjes hun ouders voor één keer niet naar de maan! Vul de vormpjes met jouw favoriete smaak en zet ze in de diepvries. De raketten blijven mooi rechtstaan dankzij hun brede bodem en ze nemen weinig plaats in doordat je ze aan elkaar kan klikken, in een rij of cirkel. Zo, en nu maar smullen tot je de astronaut tegenkomt! O ja, ze kunnen probleemloos in de vaatwasser én maken komaf met plakkende kinderhandjes dankzij de slimme antidruppelrand. Richtprijs: 16,95 euro voor set van 6
schattige ijssandwiches: Een ijssandwich? Even leuk en lekker als gemakkelijk. Duw je favoriete Cuisipro-vormpje (ster, cirkel of hartje) in een koekje om het uit te snijden. Gebruik daarna de vorm om wat ijs op te scheppen, liefst smeuïg roomijs. Neem een tweede koekje en snij opnieuw een vorm uit. Hou de sandwichmaker over dit koekje en duw het geheel aan door bovenaan aan het gekleurde uiteinde te draaien. Voor een alledaags dessertje of een feestelijke creatie! Richtprijs: 14,95 euro voor 3-delige set
kunstzinnige cilinders: En of je kan opscheppen met deze Cuisipro! In een handomdraai toon je je coole kunsten: schep ijs op tot het metalen deel van de ijsstapelschep helemaal gevuld is. Haal de schep uit het ijs, hou hem over je bord of horentje en druk wat aan door op de knop in het midden van de greep te duwen. Haal het ijs uit de schep door verder op de knop te duwen. Het ontwerp is zo bedacht dat je nauwelijks kracht moet zetten op de ijsschep. En het resultaat zijn strakke cilindervormige ‘ijsbollen’ die je moeiteloos inspireren tot een creatief dessert. Ideaal ook om te stapelen in verschillende kleuren en smaken. Richtprijs: 24,95 euro
Over Cuisipro – www.cuisipro.com / www.demeyere.be
Het merk Cuisipro, dat in België exclusief via Demeyere wordt verdeeld, wordt sinds jaar en dag met professioneel keukengereedschap geassocieerd: design dat in het oog springt, efficiëntie die je kookkunst ondersteunt, kwaliteit die duurzaam is, een meerwaarde die telkens verrast en innovatie die voortdurend alle verwachtingen weerlegt – geruggensteund door 25 jaar garantie.
Sultanat Oman intop 10 van meest veilige reisbestemmingen
Steeds meer mensen gaan op reis naar Oman en dat is niet verwonderlijk. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een gevarieerde natuurpracht, culturele rijkdom, een gastvrije bevolking en degelijke infrastructuur.
Wie omwille van de veiligheid nog twijfelt om naar Oman te reizen kan zijn vrees meteen aan de kant schuiven. Het sultanaat staat in de top 10 van meest veilige landen om op reis te gaan volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report 2015” van het World Economic Forum. Met plaats negen scoort Oman zelfs beter dan België, dat op het nummer zestien staat! www.mmis.co/News/WEF-TT-2015/report.pdf
Eeuwenoude handelsrelaties: Als bezoeker wordt je steeds warm onthaalt, wat een belangrijk deel van de reiservaring is. De Omani zijn blij en fier dat je hun land wil ontdekken. Deze gastvrijheid heeft zijn wortels in een lang verleden. Oman ligt sinds eeuwen op belangrijke handelsroutes tussen het Oosten en het Westen en is altijd een grote ontmoetingsplaats geweest tussen handelaars uit alle windstreken.
Stabiliteit: Het sultanaat Oman ligt aan de zuidwestkust van het Arabische Schiereiland. Oman is een oase van rust, een land zonder conflicten, zonder enig ongemak voor reizigers. Ongetwijfeld hebben de rust en de veiligheid te maken met de manier waarop het land wordt bestuurd. Oman slaagt er perfect in om het oude en het nieuwe met elkaar te verzoenen. Voor bezoekers betekent het dat ze in een modern land met een goede toeristische infrastructuur kunnen genieten van authenticiteit en van een rijk erfgoed dat met zorg wordt omringd. Oman is een monarchie en sinds de aantreding van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 is het sultanaat een veilige bestemming voor toeristen. De stabiliteit van Oman is mede het gevolg van hun politiek van neutraliteit in de meeste conflictsituaties. Zeg maar dat Oman een beetje het Zwitserland van het Midden-Oosten is.
Verrassend: Toeristen wacht in Oman een variëteit van indrukken en landschappen die ze zich niet hadden kunnen voorstellen. Wie denkt dat er in Oman alleen maar uitgestrekte woestijngebieden zijn, heeft het verkeerd voor. Het sultanaat is een fascinerend patchwork van groene oases, prachtige valleien met een weelderige vegetatie, machtige bergketens tot 3000 meter hoog en dat allemaal dichtbij de zandstranden en het azuurblauw van de Golf van Oman.
Rederij Star Clippers zal van december 2016 tot april 2017 opnieuw opereren tijdens het winter cruiseseizoen in Thailand, Maleisië en Singapore. Het is geleden van maart 2010 dat de grote zeilschepen van Star Clippers in de regio actief waren.
Op het einde de zomer zal de Star Clipper, met een capaciteit van 170 passagiers, de Middellandse Zee verlaten en via het Suez Kanaal en Sri Lanka zijn winterthuishaven Phuket bereiken. Van daaruit zal het schip twee verschillende routes varen tijdens cruises van zeven nachten, met startdatum 2 december 2016. In het aanbod van de rederij zitten ook enkele cruises richting Singapore.
Er zijn dus twee reisroutes, een noordelijke en een zuidelijke, evenals zeven afvaarten, met vertrek of aankomst in Singapore. De cruises zijn een fascinerende kennismaking met de eilanden voor de kust van Phuket, bekend om hun exotische stranden en de mooiste zeefauna. Onderweg is er veel gelegenheid om te zonnebaden, snorkelen, watersporten te beoefenen en de eilanden wandelend te verkennen. Er zullen ook fotosafari’s met rubberboten worden georganiseerd.
Noordelijke route vanuit Phuket: Ko Surin National Marine Park, een groep van 5 beboste eilanden met sublieme stranden en spectaculaire zeefauna en –flora. Similan Eilanden, een koraalarchipel met kristalherder water, Ko Rok Nok, een onbewoond eiland met een fantastisch rif, Langkwai, Maleisië, mooie stranden en tempels, Ko Kradan, een beach resort met een ontspannen sfeer en Phang Nga Bay, landschap van bossen en verdoken grotten.
Zuidelijke route vanuit Phuket: Ko Butang, met prachtige stranden en wereldklasse snorkelen, Penang met zijn koloniaal erfgoed, Ko Adang, een klein, onbewoond eiland met onvoorstelbare riffen, Ro Rok Nok, onbewoond eiland met een fantastisch rif, Phang Nga Bay, bosrijk, verdoken grotten en Siliman Eilanden, koraalarchipel, kristalhelder water, divers wildlife.
“Wij hebben lang gewacht om deze populaire cruises te hervatten maar we keren nu terug naar Zuidoost-Azië om de stranden, eilanden een aanlegplaatsen die nog niet door andere schepen worden bezocht, te ontdekken. Wij weten, uit 15 jaar ervaring in het verleden, dat als we een schip tijdens de winter in deze regio laten opereren, de cruises populair zijn bij natuurliefhebbers en bij hen die gefascineerd zijn door de gratievolle zeilschepen in de tropen’” aldus Mikael Krafft, eigenaar en president van Star Clippers.
Intussen blijft Star Clippers ook actief in de Caraïben, in Cuba met reizen vanuit Havana en Cienfuegos tijdens de winter 2016/17, in combinatie met langere cruises richting St. Maarten en het Panama Kanaal. De Royal Clipper zal het ganse seizoen varen vanuit Barbados, naar de Grenadines en de Britse Maagdeneilanden, met twee verlengde 14 nachten cruises naar de ABC Eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) en verlengde reizen tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. De verkoop van het Star Clippers winterprogramma 2016/17 start in juni 2015.
Star Clippers exploiteert drie van ’s werelds grootste zeilschepen. Passagiers ervaren aan boord de romantiek van het zeilen in een relaxte omgeving en met een hoog niveau van dienstverlening. De schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele pianobar. De schepen zijn groot genoeg om 1e klas accommodatie te bieden en klein genoeg om intieme havens aan te doen die onbereikbaar zijn voor de grote cruiseschepen. De twee kleinere schepen, Star Flyer en Star Clipper, hebben per schip plaats voor 170 passagiers tegenover 70 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 mensen tegenover 106 bemanningsleden. Door het comfort, de activiteiten en de sfeer van een privé jacht, wordt Star Clippers gezien als een van de meest vooraanstaande specialisten in de cruisebranche. Voor meer info en de concrete voorwaarden: www.starclippers.com of ga langs bij je reisagent.
Op Curaçao is er altijd voldoende tijd om de inwoners en hun cultuur te leren kennen, want grote afstanden zijn er niet, zelfs niet tussen de toeristen en de gastvrije Curaçaoënaars. Curaçao is dan ook hét eiland van de slow travel, de bestemming waar je makkelijk contact legt met plaatsen, mensen en cultuur.
Reis je naar verre bestemmingen dan is er niet zelden een taalbarrière. Wat dat betreft zit je als vakantieganger goed op Curaçao want naast het Papiaments en het Engels is ook het Nederlands een officiële taal. Het maakt dat je makkelijk en veelvuldig in contact komt met de lokale bevolking en heel wat opsteekt over de identiteit van het eiland en zijn bewoners.
Langzaam genieten: De inwoners van Curaçao stralen een warme hartelijkheid uit en gastvrij als ze zijn nemen ze ook de tijd om toeristen te helpen of te informeren. Een brede lach en een warm onthaal zorgen ervoor dat je van direct bij aankomst op je gemak bent en geniet van een rustig vakantieritme. Het slow-travel gevoel op Curaçao wordt nog versterkt door het feit dat je helemaal niet moet rushen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Het Caribisch eiland is 64 km lang en van 5 tot 16 km breed. Met andere woorden, vanuit je verblijfplaats doe je alles op je gemak. Op het einde van je vakantie zal je versteld staan van hoeveel dingen je hebt gezien en beleefd, zonder dat er maar ook een moment haast achter zat.
Wijngaard opent zijn deuren op Curaçao: Je kan in alle rust en kalmte genieten van een Caribisch wijntje, verbouwd op Curaçao, aan het landgoed Hato. Dit landgoed opende nog niet zo lang geleden zijn deuren en wijnliefhebbers kunnen na een bezoek aan de wijngaard, ook inschrijven voor de wijnproeverij. Er zijn ook enkele gastenkamers want het landgoed is voor een deel omgebouwd tot B&B.
Rijke Cultuur: Gezien het excellente klimaat het hele jaar door is het logisch dat veel vakantiegangers naar Curaçao reizen om te genieten van zee en strand. Voor veel reizigers is de rijke cultuur van het eiland een ware verrassing door de fantastische mix van culturele invloeden en ingrediënten, een gevolg van de bewogen geschiedenis.
De kleurrijke culturele rijkdom van Curaçao is daarenboven makkelijk toegankelijk en je kan er op een slow-way kennis mee maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale markten, ze bruisen van het leven en je ontdekt er allerlei speciale producten, aangeboden door verkopers van wie de voorouders uit alle hoeken van de wereld komen. Ook de keuken van Curaçao is gekleurd door geuren en smaken uit alle hoeken van de wereld. Ga maar eens naar Marshe Bieu, de overdekte markt, en proef de Creoolse keuken tussen de locals. Het eten is goedkoop, het is er gezellig en je voelt je meteen een inwoner van het Curaçao. Zo toegankelijk is dat prachtige eiland.
Kleinschalig logies: Dat je in een hotel met honderden kamers moeilijker in contact komt met de locals is normaal. Er is ook de mogelijkheid op Curaçao om te kiezen voor een ander soort logies, een plek waar je tussen de mensen leeft, waar de uitbaters je maar al te graag helpen bij het plannen van uitstapjes of je de mooiste plaatsen en beste restaurantjes aanwijzen. Overal op het eiland vind je de boutique hotels, klein en knus en van waaruit je het eiland op een perfecte manier kan ontdekken. De kleinschaligheid en de kleine oppervlakte van Curaçao zorgen ervoor dat je, zelfs met een vakantie van maar één week, ontzettend veel ziet en beleeft. Op die manier wordt Curaçao voor elke vakantieganger in geen tijd een vertrouwde vakantiebestemming.
Curaçao is een veelzijdig eiland in het Caribisch gebied, dat elke reiziger verrassend veel te bieden heeft. Naast de constante tropische temperatuur biedt het zonnige eiland een variëteit aan accommodatiemogelijkheden en bezienswaardigheden: bekijk historisch Willemstad, oude landhuizen, beklim de Christoffelberg of laat je verrassen door helderblauwe zee en witte stranden. Onderneem één van de vele watersportactiviteiten of ontdek de adembenemende onderwaterwereld. Vergeet de festiviteiten niet, zoals het kleurrijke Carnaval (februari-maart), Curaçao North Sea Jazz (sept) en de Curaçao Marathon (nov.). Samen met de ontspannen sfeer van de tropen en de Europese invloeden is Curaçao dé ideale vakantiebestemming.
Curaçao ligt buiten het orkaangebied en heeft het hele jaar een minimale temperatuur van 28 graden. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam (9 uur) en wekelijks vanuit Düsseldorf (10,5 uur) naar het eiland. Curaçao is vorig jaar door Zoover wederom uitgeroepen tot “Populairste vliegvakantieland buiten de EU”. Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) is het aanspreekpunt voor reizen naar het zonovergoten Curaçao. www.curacao.com
ATTB, de Belgische sectorassociatie voor thermische technieken, heeft een nieuwe raad van bestuur gekozen met Jo Notaerts (Weishaupt) als voorzitter. Hij volgt daarmee Patrick O (Viessmann) op die 4 jaar voorzitter was van ATTB. Ook in de 5 secties waarin ATTB is onderverdeeld – ketels en branders, dienst-na-verkoop, accessoires en materialen, warmtepompen en alternatieve systemen, thermische zonne-energie - werden bestuurswissels doorgevoerd.
ATTB - de Associatie voor de Thermische Technieken van België - profileert zich als informatie- en vertegenwoordigingsplatform voor de verwarmingssector bij de overheden en de bouwsector in het algemeen. Het is een ‘rondetafelforum’ waar verschillende partijen elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen, hun ervaringen kunnen delen, de evolutie van de markt kunnen becommentariëren en verkoopstatistieken kunnen verzamelen. De vereniging is ook een middel om de belangen van de sector bij de publieke en private overheden te verdedigen, door haar leden te vertegenwoordigen bij nationale en regionale beslissingsnemers en energieleveranciers. ATTB werd in 1973 opgestart, telt op vandaag een vijftigtal leden en vertegenwoordigt meer dan 100 merken, zo’n 2.000 medewerkers en een omzet van ongeveer 900 miljoen euro. ATTB vertegenwoordigt in België 95% van de sector van verwarmingsketels, 85% van branders, 85% van geothermische warmtepompen en 80% van de zonneboilers.
Voor de periode 2015 – 2016 werd een nieuwe bestuursploeg gekozen. De nieuwe voorzitter wordt Jo Notaerts (Weishaupt). Patrick O (Viessmann) die de voorbije 4 jaar voorzitter was, wordt nu vice-voorzitter. Ze worden bijgestaan door algemeen secretaris en penningmeester Christophe Leroy (Remeha).
Ook voor de 5 secties waarin ATTB is onderverdeeld werden nieuwe voorzitters gekozen: Sectie 1 (ketels en branders): Patrick O (Viessmann) en Robert Brandon (Vaillant); Sectie 2 (dienst-na-verkoop): Christophe Leroy (Remeha) en Jo Notaerts (Weishaupt); Sectie 3 (accessoires en materialen): Dimitri Klein (Wilo) en Eric Ladang (Aqualisys); Sectie 4 (warmtepompen en alternatieve systemen): Hans Van der Perre (Atlantic) en Jan Rijnen (Bosch Thermotechnology) en Sectie 5 (thermische zonne-energie): Wim Persoons (Sanutal) en Kris Duchesne (Izen).
Het nieuwe bestuur van ATTB neemt zich voor om de verwarmingssector doorheen alle komende ontwikkelingen, zoals de nieuwe energielabels en de nakende invoer van Ecodesign te loodsen. Wetende dat centrale verwarming goed is voor bijna 40 % van het energieverbruik van een gezin en dat een klassieke verwarmingsketel een levensduur heeft van ongeveer 20 jaar, moedigt ATTB ten zeerste de overstap naar condensatieketels aan. De nieuwe technieken maken het immers mogelijk om op energie te bezuinigen en zo ook het milieu te sparen. ATTB beperkt zich evenwel niet tot de klassieke verwarmingstechniek, maar vertegenwoordigt ook toekomstgerichte oplossingen zoals zonneboilers en warmtepompen. Milieu-efficiënt verwarmen wordt immers de ecologische en economische uitdaging bij uitstek voor de komende jaren.
Star Clippers bouwt grootste 'square rigger' zeilschip
Star Clippers, specialist in wereldwijde zeilcruises, heeft de start aangekondigd van de bouw van een vierde schip dat aan zijn vloot zal worden toegevoegd. Het is het eerste nieuw gebouwde schip sinds de lancering van de Royal Clipper in 2000. Het nieuwe schip, groots en ambitieus, moet nog een naam krijgen en de tewaterlating is voorzien in de tweede helft van 2017. Er zal ruimte zijn voor 300 passagiers, de tonnenmaat bedraagt 8770 ton en het wordt aangedreven door 6350 vierkante meter zeil! Het is een vijfmaster, een vierkant getuigde boot, een bijna-replica van de fameuze France 11, besteld in 1911 en de grootste square rigger ooit gebouwd. Ter informatie, voor de bouw van het vlaggenschip Royal Clipper van rederij Star Clippers liet men zich inspireren door het Duitse zeilschip Preussen.
Mikael Krafft, oprichter en eigenaar van Star Clippers: “Wij hebben reeds de vijfmaster Royal Clipper gebouwd die sterk beïnvloed was door de Preussen. Deze keer hebben we de intentie een schip te bouwen waarvoor we de inspiratie halen bij France II. Dat is een ambitie die ik sinds lange tijd koester. De rig van het schip zal identiek zijn aan die van de France II en de afmetingen vergelijkbaar. Toch hebben wij nieuwe functies toegevoegd waardoor we het allermooiste zeilschip in de vaart creëren”.
Het nieuwe schip zal drie zwembaden tellen waarvan eentje het zonlicht via het atrium in het elegant ingerichte restaurant stuurt. Er komt ook een watersport platform op de achtersteven en er zullen diverse soorten cabines zijn, inclusief 34 suites met balkon en vier luxueuze eigenaars suites. Voeg daarbij een luchtig restaurant, een gezellige bibliotheek, een Tropical Bar voor de avondontspanning en animatie. Ook aan het ecologische aspect is gedacht, met hoog technologische motoren en het nieuwe schip zal net als de andere schepen van de vloot maximaal op windenergie varen. De levering, op de bouwwerf Brodosplit Shipyard in Kroatië, is voorzien in de tweede helft van 2017 en het nieuwe schip zal de meest populaire reisroutes van Star Clippers varen, zijnde op de Middellandse Zee en in de Caraïben.
Fast facts: Bouwwerf: Brodosplit shipyard, Split, Krotatië; Tonnage: 8,770 grt, Hull: Steel, Passengiers: 300 in 150 kajuiten, Bemanning: 140, Zeilen: area 6,350 m2, Rig: Five-mast barque.
Faciliteiten: Drie zwembaden, massage en schoonheidsbehandelingen; watersport platform met uitrusting; bibliotheek; vergaderzaal; piano bar; Tropical Bar; buitendek bar; sports bar; open seating dining. Kajuiten: 150 kajuiten inclusief 34 suites met balkon en vier eigenaarshutten.
Voor meer info en de concrete voorwaarden: www.starclippers.com of ga langs bij je reisagent.
Mercure hotels onderzoekt vriendschap in tijden van reizen en internet
Nieuwe studie toont aan dat reizigers meer vrienden hebben dankzij sociale media
Jong én oud doet het: de wereld rondreizen, op de mooiste plekken overnachten en die ervaringen delen via sociale media. Ook al zijn we op dat moment ver weg, onze vriendschappen lijken er alleen maar hechter door te worden. Bovendien maken we dankzij onze reizen vele nieuwe vrienden, soms spontaan, soms via de vrienden die we al hebben. Dat blijkt uit een onderzoek dat Mercure Hotels heeft laten uitvoeren onder vijfduizend reizigers uit dertien landen.
Wie vandaag de dag rondloopt in Parijs, Barcelona of Brussel, kan er niet omheen: het toerisme groeit en bloeit, we reizen wat af met z’n allen. En we genieten niet alleen van wat we zien, we delen onze foto’s, filmpjes en verhalen ook steeds meer met de thuisblijvers.
Groot onderzoek onder reizigers uit dertien landen : Mercure Hotels krijgt dagelijks duizenden globetrotters over de vloer en raakte gefascineerd door de manier waarop we in tijden van internet en sociale media onze vriendschapsbanden aanhalen én nieuwe vrienden maken. Het was de aanleiding voor een grootschalig onderzoek van TNS Sofres onder vijfduizend reizigers van zestien tot vijfenzestig jaar, afkomstig uit dertien landen: België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Brazilië, China, Japan en Australië.
Reizen maakt nieuwe vrienden: Wat blijkt? 56 procent maakt tijdens het reizen vrienden (in België ook 56 procent). Vooral Brazilianen (84 procent) en Chinezen (71 procent) zijn dol op nieuwe ontmoetingen, wat opmerkelijk is gezien de taalbarrière die zij regelmatig ervaren. Japanners (11 procent) zijn op reis het meest gereserveerde volk. 45 procent zoekt op reis bovendien contact met lokale vrienden-van-vrienden (in België 37 procent). Vooral voor leuke praktische tips – een festival, een museum, een goed restaurant – maar ook als contactadres in noodgevallen of als hulp bij het vinden van een leuk hotel.
Door sociale media is onze vriendenkring sterk uitgebreid. 44 procent heeft online vriendschappen gesloten met mensen die ze nooit in het echt hebben gezien (in China 72 procent, in België 34 procent). Daarbij zijn vooral Franse, Italiaanse en Australische mannen de koplopers. Maar omgekeerd werkt het ook: 58 procent vroeg aan mensen die ze op reis waren tegengekomen om online contact te blijven houden. Steeds vaker gaan mensen op stap om vrienden van vroeger te ontmoeten. Die oude vrienden waren via internet teruggevonden. Onder de Belgische deelnemers van het onderzoek heeft zelfs meer dan de helft (59 procent) online oude vrienden opgezocht.
Het thuisfront blijft op de hoogte : Thuisblijvers reizen tegenwoordig virtueel mee, want 77 procent van de reizigers houdt zijn vrienden via Facebook of Twitter op de hoogte van de belevenissen op reis. Dat gebeurt allang niet meer met een postkaart. Belgen doen dat nu vooral via e-mail (35 procent), Whatsapp en Messenger (27 procent), en foto’s (28 procent) en posts (27 procent) op Facebook en Twitter. Maar als we eenmaal thuis zijn, kiezen we toch weer eerder voor de telefoon (64 procent), uitgaan (59 procent) of een sms (57 procent) om onze vriendschappen warm te houden.
Six Friends Theory
Mercure Hotels, actief in tweeënvijftig landen, deed het onderzoek in het kader van de Six Friends Theory, de bekende theorie die zegt dat iedereen via maximaal zes andere mensen vrienden is met iedereen op de planeet. Een derde van de respondenten kende de ‘Six Friends Theory’ al, van de Chinese deelnemers aan het onderzoek zelfs zevenenzestig procent. Mercure stelde de theorie op de proef in een reusachtig sociaal experiment dat moest bewijzen dat elk mens maar zes stappen is verwijderd van een Aboriginal diep in de Australische woestijn. Vijf miljoen mensen deden eraan mee. De gelukkige winnaar, een eenentwintig jaar-oude Italiaanse, Ludovica Loda, maakte een wereldreis langs Mercure-hotels in de steden waar de vijf mensen wonen die haar verbonden met de Aboriginal.
Ludovica is net terug van haar reis rond de wereld via het globale Mercure Hotels netwerk. Ze vertrok vanuit Rome en verbleef in Mercure hotels in Parijs, Berlijn, Londen, Rio, Nelspruit in Zuid-Afrika en Bali, totdat ze Nigel ontmoette, een Aboriginal van de Bundjalung stam in Australië. Tijdens haar reis, die zesenveertig dagen duurde, heeft regisseur, Jean-François Julian, al haar avonturen en ontmoetingen op camera vastgelegd.
Mercure is het midscale niet-gestandaardiseerde merk van Accor, ‘s werelds meest toonaangevende hoteloperator, aanwezig in 92 landen met 3.700 hotels en 180.000 werknemers. De Mercure hotels delen eenzelfde kwaliteitsstandaard en worden beheerd door gepassioneerde hoteliers. Of ze nu in de grootste stadscentra, aan zee of in de bergen zijn gelegen, elk hotel biedt een authentieke ervaring voor zowel bedrijfs- als vrijetijdsreizigers. Het Mercure netwerk bevat 711 hotels in 52 landen over de hele wereld en biedt een echt alternatief voor gestandaardiseerde of onafhankelijke hotels, en combineert de kracht van een internationaal netwerk met professionele en digitale expertise. www.mercure.com
Het beste van Agatha Christie met de sfeer van Mad Men
Achtergrond: 150 korte verhalen, 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott 4 non-fictiewerken: de legendarische Agatha Christie heeft tussen 1890 en 1976 een onuitwisbare indruk achtergelaten op de literaire wereld. Met meer dan 200 verfilmingen van of over haar werk blijft de winnares van de Grand Master Award, twee Anthony Awards (als ‘Beste Schrijver van de Eeuw’ en voor de ‘Beste Serie van de Eeuw’) en de Poisoned Pen Award (‘Favoriete Mysterie van de Eeuw’) ook postuum op de beeldbuis haar stempel drukken. Straf, dus, dat Little Murders (in het Frans Les Petits Meurtres d'Agatha Christie) zich zowel bij het grote publiek als bij de filmpers wist te onderscheiden van de talloze andere tv- en filmversies die op Agatha Christie’s werk zijn gebaseerd.
Les Petits Meurtres d'Agatha Christie ging van start in 2009 en is dit jaar aan haar zesde seizoen toe. Voor het zover is, kan je de vier afleveringen van de vijfde jaargang nu op dvd bekijken. Elke aflevering is overigens 90 minuten lang, waardoor er jaarlijks dus eigenlijk vier volwaardige speelfilms worden voorgeschoteld. Niet verwonderlijk, dus, dat het Franse publiek storm liep voor Little Murders. Al drie jaar voor de productie startte, werd de huidige reeks voorafgegaan door de miniserie Petits meurtres en famille, die maar liefst 7,3 miljoen kijkers naar France 2 lokte.
Tot 2012 waren de hoofdpersonages commissaris Jean Larosière (Antoine Duléry) en zijn homoseksuele rechterhand Émile Lampion (Marius Colucci). Die waren gebaseerd op respectievelijk Hercule Poirot en kapitein Hastings uit de oorspronkelijke verhalen van Agatha Christie. Nadat Duléry en Lampion de serie verlieten, werd er beslist om een sprong te maken van de jaren dertig naar de jaren vijftig, wat de makers in staat stelde om visueel nog interessanter voor de dag te komen en de sfeer die zo eigen is aan die periode over te hevelen naar tv. In plaats van een duo, staat nu een trio centraal: journaliste Alice Avril (Blandine Bellavoir), commissaris Swan Laurence (Samuel Labarthe) en diens secretaresse, Marlène (Élodie Frenck). Samen zorgen ze voor fantastische bewerkingen van de beste verhalen die Agatha Christie ooit heeft geschreven. Dat de huidige bezetting in 2013 de Pyrénées d’Or in de categorie ‘Beste Serie’ op het het Festival du film de télévision de Luchon én de prijs voor ‘Beste Jonge Vrouwelijke Nieuwkomer’ op het Festival de la fiction TV de La Rochelle won, onderstreept hoe goed de nieuwe cast en crew het al hebben gedaan.
Wat de pers schrijft
‘Samuel Labarthe, die onafscheidelijk lijkt van zijn flanellen broek, bezit het ouderwetse raffinement van een Roger Moore, gespijsd met een vleugje grove vrouwenhaat. Zijn ruzies met de onstuimige Blandine Bellavoir zijn geweldig.’
Hélène Rochette, Télévision Télérama : ‘Hetzelfde trouwe en veeleisende artistieke team staat er opnieuw, zodat Les Petits Meurtres d'Agatha Christie terug aanknoopt met de 5 miljoen trouwe kijkers die verkocht zijn aan de zo bijzondere atmosfeer die al sinds 2006 voor het succes van de serie zorgt. … Uitstekend in beeld gebracht. De acteurs zijn perfect.’
La Cité des Artistes : ‘Het is nooit gemakkelijk om “na” te komen. Na Larosière en Lampion … komen, had catastrofaal kunnen blijken te zijn. Dat was zonder rekening te houden met de dynamiek en de ongelooflijke alchemie tussen het duo Laurence en Avril. Sinds maart 2013 is dit nieuwe koppel onderzoekers er wel degelijk in geslaagd om een tweede leven en een tweede adem te geven aan een formule waar de kijkers thuis van houden, door hen de jaren vijftig in te gooien, op weg naar avonturen die even passionerend als grappig zijn.’
Artistieke Fiche : Blandine Bellavoir: Alice Avril; Samuel Labarthe: Swan Laurence; Elodie Frenck: Marlène; Dominique Thomas: Tricard en François Godart: Robert Jourdeuil
Technische fiche: Regie: Eric Woreth, Marc Angelo; Scenario: Thierry Debroux, Jean-Luc Gaget, Sylvie Simon, gebaseerd op verhalen van Agatha Christie; Productie: Denis Carot, Sophie Révil; Muziek: Stéphanie Moucha; Cinematografie: Bertrand Mouly en Montage: Loïc Jaspard
Dvd info : Release: 19 mei 2015 Distributie: Just Entertainment CAP: €14,99 Verpakking: 2-dvd stackpack + slipcase Speelduur: 360 minuten (4 x 90 minuten) Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Beeldformaat: 16:9 Audio: Dolby Digital 5.1
Horito CVO en hypermarkt Carrefour Tournhout lanceren opleiding basiskoken in de winkel
Unieke samenwerking tussen Hypermarkt en professionele koks van Horito CVO - Professionele kooklessen in demokeuken van Hypermarkt Carrefour van Turnhout vanaf september 2015.
De hotelafdeling van Horito CVO en de Hypermarkt Carrefour van Turnhout (Parklaan 80-82) zetten samen een uniek project op poten. Vanaf september 2015 geven de professionele koks van de koksopleiding van Horito CVO een opleiding basiskoken in de Hypermarkt Carrefour. De Hypermarkt stelt hiervoor haar demokeuken in de versmarkt ter beschikking en voorziet van cursus van alle producten. Op woensdag 27 mei 2015 om 11 uur werd de aftrap gegeven van deze unieke samenwerking. De leerkrachten van Horito CVO toonden hun kunde én lieten geïnteresseerden proeven.
Vanaf woensdag 2 september 2015 gaan de echte sessies in de Hypermarkt Carrefour van start, in de voormiddag en de namiddag. Per sessie kunnen 10 cursisten deelnemen. Kandidaten kunnen zich nog inschrijven via het inschrijvingsformulier van Horito CVO, dat ook beschikbaar zal zijn aan de demokeuken in de Hypermarkt Carrefour van Turnhout. Per les betaalt de cursist 12 euro en hij schrijft zich in voor een opleiding van 10 lessen, waarvan hij achteraf een officieel certificaat ontvangt. De cursisten zullen verrassende en smaakvolle gerechtjes leren bereiden, waarvoor men absoluut geen uren in de keuken moet staan. Na de les worden de zelfgemaakte gerechtjes gedegusteerd met een bijpassend glaasje wijn.
De 45 Hypermarkten Carrefour bieden je de beste keuze tegen lage prijzen met het grootste winkelplezier onder één dak aan: van 30 verschillende tv-modellen tot meer dan 300 referenties bier of 80 whisky's, zonder de versmarkt te vergeten waar Carrefour een service door echte professionals garandeert. Want in een Hypermarkt Carrefour vindt men ook een 700-tal referenties smakelijke kazen, verse vis geleverd vanuit de veiling in Zeebrugge en brood dat door gevormde bakkers in de winkel wordt gemaakt. Men ontdekt er in totaal 130.000 referenties aan hypervoordelige prijzen en onklopbare aanbiedingen. De Hypermarkten Carrefour maken deel uit van Carrefour België, één van de grootste distributeurs in België, dat ongeveer 11.500 medewerkers tewerkstelt.
Als centrum voor volwassenenonderwijs biedt Horito CVO meer dan twintig opleidingen aan en telt ruim 2000 cursisten. We maken ons sterk in het begeleiden van volwassenen in hun individuele ontplooiing. We moedigen cursisten aan de eigen kracht te mobiliseren, zich inhoudelijk te vormen en een evolutie af te leggen op menselijk vlak. Een team van gepassioneerde leerkrachten met grondige kennis van de praktijk begeleiden hen hierbij.
EXKi zorgt voor een heerlijk gezond en verfrissend drankje op basis van vers fruit en groene thee. Het perfecte tussendoortje deze zomer is EXKi’s Fruit&Tea. Fruit& Tea combineert heerlijk vers fruit met groene thee. Het verrassende drankje wordt à la minute gemixt en kan ter plaatse worden gedronken of worden meegenomen. Ook te ontdekken is EXKi’s Veg&Mix, gemaakt van verse groenten. Prijs ter plaatse €4.50, prijs op mee te nemen €4.10. www.EXKi.com
Brouwerij Den Druppel brouwt beste hobbybier der Lage Landen
"De Goedheilige Mannen" wint titel Beste Studentenbier!
De spanning steeg ten top voor de finale van de zesde Brouwland Biercompetitie. 152 teams hadden hun eigen bierbrouwsel ingediend bij organisator Brouwland na ijverig thuis schroten, maischen, mengen, gisten en bottelen. Na een eerste selectie bleven er voor elke categorie (Beste Hobbybier en Beste Studentenbier) nog vijf kandidaten over. Een professionele jury verkoos "Brouwerij Den Druppel" na een uitgebreide blinde proeftest tot Beste Hobbybier der Lage Landen; "De Goedheilige Mannen" werd bekroond met de titel Beste Studentenbier. De winnaars gaan naar huis met de hoofdprijs: 500 liter van hun eigen bierrecept. Bovendien zullen deze twee nieuwe brouwsels drie maanden lang exclusief door Delhaize verdeeld worden. Santé!
De jaarlijkse wedstrijd van Brouwland voor het brouwen van een eigen bier is dit jaar opnieuw een groot succes. Begin dit jaar werd het startschot gegeven, sindsdien zijn de deelnemers uit België en Nederland bezig met deze competitie: brouwen, gisten, bottelen, een originele naam bedenken en een subliem etiket ontwerpen; de afgelopen maanden stonden voor 152 teams uit België en Nederland in het teken van Bier! Na een grondige voorproefronde selecteerde de Brouwland vakjury begin mei per categorie uiteindelijk vijf teams. Zij namen het tegen elkaar op in de finale.
Op 23 mei verzamelden de tien finalisten tijdens de opendeurdagen van Brouwland in Beverlo. In de categorie ‘Beste Hobbybier der Lage Landen’ traden aan: Brouwerij Den Druppel, Triton, Krisis brouwers, Legia, Tomax Brewery en in de categorie ‘Beste Studentenbier der Lage Landen’: Brewgineers, The Wild Brewers, De Goedheilige Mannen, Bob De Brouwer en het Collège Saint François d'Assise.
Peter van Asbroeck zorgde voor de presentatie en de juiste sfeer en toen was het aan de deskundige jury (bestaande uit Sofie Vanrafelghem, Dirk De Kelver, Luc De Raedemaeker, Fiona De Lange, Dominik Maldoner, Yannick De Cocquéau, Jan Rumes en Hilaire Spreuwers) om na een blinde smaaktest te wikken en wegen en uit de finalisten het bier te kiezen dat aan alle strenge selectienormen voldeed inzake smaak, textuur, schuimkraag, enz.
Nieuwsgierig naar deze twee totaal nieuwe biertjes op de biermarkt? Binnenkort verdeelt Delhaize drie maanden lang exclusief het bier van "Brouwerij Den Druppel" en "De Goedheilige Mannen" in hun winkels. Laat de kroonkurken maar ploppen!
De Resultaten:
Categorie Beste Hobbybier: 1. Brouwerij Den Druppel - 2. Krisis brouwers - 3. Legia - 4. Tomax Brewery en 5. Triton
Categorie Beste Studentenbier: 1. De Goedheilige Mannen - 2. Collège Saint François d'Assise - 3. Bob De Brouwer - 4. The Wild Brewers en 5. Brewgineers
Brouwland: waar bierbrouwers thuis zijn …
De firma Brouwland in Beverlo bestaat al meer dan veertig jaar en heeft een sterke reputatie opgebouwd als de meest gespecialiseerde leverancier in Europa van ingrediënten en uitrusting voor het zelf maken van bier, wijn en likeur. Je kunt er terecht voor het kleinste waterslot tot de grootste brouwketel, zowel voor hoogwaardige basisstoffen als de bekende Beierse Weyermann (bio)mouten tot de populaire Belgische Brewferm kits voor hobbybrouwers. Alles om jouw bier net dat tikkeltje meer te geven!