Inhoud blog
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel de wereld viert met ons bier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En daar mogen we best fier op zijn.

     

    De ‘Dag van het Bier’ ! Een zoveelste ‘dag van…’ horen we u al denken. Niet helemaal, want dit jaar kleurde de internationale feestdag van het bier opvallend Belgisch. 17 wereldsteden hieven - telkens om 18 uur lokale tijd – het glas op onze gezondheid. Een indrukwekkende actie van de Belgische Brouwers en VLAM, die daarmee onze trots voor Belgisch bier willen benadrukken.  

    Dit jaar viel de internationale hoogmis van het bier op 5 augustus. Om deze unieke feestdag in de verf te zetten, bedachten de Belgische Brouwers – in samenwerking met VLAM - een leuke stunt. Beide organisaties slaagden erin om heel de wereld te laten toosten met Belgisch bier. Dat deden ze via een online-marketingcampagne. “Ons bier wordt overal ter wereld gedronken”, zegt Jean-Louis van de Perre, voorzitter van de Belgische Brouwers. “Het leek ons dan ook niet meer dan normaal om op de ‘Internationale dag van het bier’ alle fans over de hele wereld te herenigen. We hebben getracht om iedereen op precies hetzelfde moment te laten toosten. Een Tournée Mondiale, zeg maar (glimlacht). Aangezien onze wereld in tijdzones verdeeld is, kan er dus op elk moment van de dag gevierd worden. Een unieke gebeurtenis.”

    De start van de actie werd gegeven in Sydney waar er om 18 uur lokale tijd geklonken werd op onze gezondheid. “Op dat moment was het hier nog 10 uur. Redelijk vroeg, dus”, lacht Jean-Louis. “In totaal doen 17 wereldsteden mee. Naast heel wat bierliefhebbers kregen we ook de Belgische ambassades in het buitenland warm om deel te nemen. Hun reacties waren uitermate positief.”

    Nog de hele dag lang werd er in tal van landen - en tijdzones - getoost met Belgisch bier. De apotheose volgde in ons land. “Overal zal er getoost worden op ‘International Beer Day’. Ook enkele bekende bierliefhebbers zoals Eric Boschman, Sofie Van Rafelghem, Marc Penxten, Sven Gatz en Cécile Delorme hieven om 18u het glas.

     

    14-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'exotique c'est chif! Het hoge Noorden goes tropical

     

    Baal je van het typisch Belgisch zomerweer? Zorg dan voor wat tropische sfeer in huis! Geef je Scandinavisch interieur - gekenmerkt door minimalisme en zwart-wit contrasten - een exotische toets met trendy accessoires in kaki of riet of ga voor een florale touch met prints van palmbladeren. De gloednieuwe collecties van HK Living en Bloomingville kunnen nu al besteld worden op de Belgische woonwebshop Nordic Living!

    Om je huis zo snel mogelijk die tropische vibes te bezorgen, organiseert Nordic Living speciaal een voorverkoop van deze gloednieuwe collectie! Levering is mogelijk

    Nordic Living (www.nordicliving.be) ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

    Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.

    Adres: Grote Markt 5, 3290 Diest. Openingsuren: woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur. Tel: 011 727858 E-mail: info@nordicliving.bewww.nordicliving.be - www.purewooddesign.be      

     





    14-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passionata

    Geïnspireerd door Hippies en rock 'n rol, dit seizoen brengt Passionata muziek in uw leven met hun nieuwe collectie en thema! Passionata lanceert dit seizoen ook enkele nieuwe lijnen binnen hun segmenten waaronder Crazy Night, Cheeky en Dream Passio.

    Crazy Night: een verleidelijke en geraffineerde lijn. Borduurwerk in dierenvelmotieven vermengd met luchtige plumetistule leveren een verfijnd resultaat af.

    Cheeky: Prachtige platte kant met grafische patronen gecombineerd met zacht en comfortabel gaas.

    Dream Passio is een lijn voor alledag die je doet smelten met zijn reliëfgaas en afwerkingen in netwerk.

    Giovane: Boho Chic en direct de Paris!

    De seventies blijven een grote modehit deze winter. Strikbloezen, franjes, lederen midi skirts, suède wikkelriemen en blanket scarfs mogen niet in de kleerkast ontbreken. Dit alles met een eigentijdse touch - denk boho light à la Jane Birkin.

    Ciao Tutti:

    Ciao Tutti brengt voor het winterseizoen 16/17 een collectie waarin het spannende samenspel tussen sterke en zachte materialen de hoofdrol speelt. De look is comfortabel, stoer maar toch vrouwelijk. Lederen jurken laten zich combineren met streelzachte sjaals. Jurken, vestjes en rokken in zachte wol bieden met hun relaxte snit ultiem comfort tijdens koude dagen.

    De collectie sjaals blijft de hoofdmotor van Ciao Tutti. Roze, aardetinten en blauw vormen de hoofdkleuren, met hier en daar een fel accent. Gestreepte poncho's in faux fur zijn een echte blikvanger. Ook de fair-trade collectie wordt verder gezet. Alexandra Hochstenbag, de bezielster van het merk, belandde in haar zoektocht naar de beste wol in Centraal-Azië. Daar leverde de buikwol van de jak het materiaal op voor een serie poncho's en sjaals die vakkundig geproduceerd werden door lokale ambachtlieden.

    La Pomme de Lovely

    La Pomme de Loveley, het Belgische accessoire - en modelabel, staat er weer met een prachtige herfst/winter collectie 2016. Warme kleuren zoals wijnrood, camel en bruin vervolledigen het zwarte en donkerblauwe kleurenpalet bij de kledij.

    Elke La Pomme outfit kan worden afgewerkt met bijhorende accessoires voor een extra dosis glamour. Absolute must-have dit seizoen is de nieuwe oversized clutch, Fuji! Naast stijlvolle en elegante pumps kan je ook bij La Pomme de Loveley terecht voor stoere laarzen en edgy brogues!

    Donkerblauw is niet weg te denken uit het modebeeld dit winterseizoen. Laat u inspireren door onderstaande selectie kledij en accessoires van La Pomme de Loveley.

    Rosa Faia:

    Het Duitse lingerielabel Rosa Faia lanceert deze winter het model Malia in de limited edition kleur saffierblauw. Deze glamoureuze en intense tint straalt luxueuze elegantie uit en verleidt met de sierlijke veertjesprint. Niet alleen de looks van dit model voldoen aan de hoogste normen, maar ook de pasvorm en het draagcomfort tot in de grotere cups.

    Het Duitse label Rosa Faia brengt voor winter 2016 eveneens de nieuwe limited edition kleur Purple Wine binnen de lijn Josephine. Het label vond haar inspiratie voor de collectie bij de danseres Josephine Baker met een grafische pied de poule print gecombineerd met weelderig bloemborduurwerk. Daarbij combineren alle modellen hoge functionaliteit met perfecte pasvorm en bijzonder draagcomfort. Kortom, vrouwelijk, betoverend en feestelijk.













    13-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lifestyle experience Terhills hotel

    Maasmechelen Village is slechts een deel van een groter reconversieplan dat werd opgezet door LRM, de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij, die de uitwerking van de diverse projecten toevertrouwde aan haar dochteronderneming de NV MVDC. De diverse projecten werden gebundeld on de noemer ‘Terhills’. Met een eigen paviljoen op de site zorgt Toerisme Maasmechelen samen met Toerisme Limburg alvast voor de nodige promotie. Blikvangers en toppers in het Terhills-project zijn het Terhills hotel en Connecterra, projecten die we verder toelichten.

    Terhills Hotel bezoek je niet, je beleeft het. Een inspirerend nieuw hotel gevestigd in het voormalige hoofdgebouw van de mijn in Eisden. Een cocktail van mode, natuur, comfort en culinair genieten zorgen voor een onvergetelijk lifestyle experience: het goede leven in zijn oorsprong.

    De neo-classicistische barokstijl van het gebouw, opgericht in 1932, laat het industrieel verleden een beetje herleven, met de Franse tuinen als groene loper naar het naastgelegen Maasmechelen Village of als toegangspoort naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Het gebouw werd al snel de prestigieuze, imposante blikvanger van de site. De Franse tuin accentueerde het belang van het gebouw en in 1993 werd het pand beschermd erfgoed. Sinds 1950 is er een niveauverschil van 48 cm over de gehele gevellengte, ten gevolge van mijnverzakkingen. De archictonische trap bij de hoofdingang is het visuele bewijs van de mijnschade en staat gekend in de streek als de ‘scheve trap’. Men hoeft echter niets te vrezen, het gebouw is ondertussen al jaren in rust.

    De receptie van Terhills hotel bevindt zich in één van de voormalige salons op de gelijkvloers. De gast wordt hier ontvangen met een drankje en neemt plaats in een gemakkelijke fauteuil om in te checken op een tablet. Bij Terhills wordt zelfs het invullen van een registratieformulier een belevenis.

    Terhills hotel heeft totaal zestig stijlvol ingerichte luxe kamers waarvan zeven suites en twee familiekamers. Iedere kamer is zoveel mogelijk aangepast aan de architectonische troeven en soms beperkingen van het originele gebouw. De kamers hebben zeer uiteenlopende beige-en grijstinten gecombineerd met donker houten panelen. De kosmopolitische hedendaagse meubelen, sierkussens, lampen, accessoires en decoratie objecten van het Limburgse interior design bureau Dôme Deco zorgen voor een internationale elegantie en gezellige sfeer.

    In de suites zijn de wanden van de badkamer semi-transparant. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het sanitair is van licht marmer en de douches zijn voorzin van rain showers. Er werd veel aandacht besteed aan de luxe kwaliteit van het bed- en badlinnen, de subtiele parfum van de badproducten, de keuze van een goede kwaliteitskoffie en –thee en originele drankjes in de minibar. Wat elk detail zorgt voor de beleving.

    De gangen van de vier verdiepingen die naar de kamers leiden kregen een rythme door een afwisseling van tinten crème en beige soms meteen lichte bewerking. De materialen zijn glad of met een lichte structuur en verhogen het effect van een harmonieus geheel. De grote vensters hebben verschillende invalshoekenwaardoor het daglicht de ruimte krijgt om voor een natuurlijke schittering te zorgen. De hoge plafonds met fascinerende indirecte verlichting, benadrukken de hoogte van de statige ruimtes.

    De Limburgse sterrenchef Danny Vanderhoven en zijn partner Ineke Dols staan voor ‘very personal’ in de aandacht die je krijgt, ‘very personal’ in de beleving, stijlvol en met klasse, en ‘very personal’ in food & drinks. Daarmee leggen ze je verwachtingsniveau torenhoog. Dat mag en dat moet, want het is hun persoonlijke uitdaging en belofte aan een ieder!

    Zowel in de keuze van de gerechten als de bereiding combineert hij klassiekers let nieuwe verrassende invalshoeken. Bereid met regionale en lokaal traceerbare producten en een eigentijdse flair. De gerechten worden gepresenteerd op de eigen servieslijn van Ineke Dols, partner van Danny en gastvrouw.

    Op de gelijkvloers van het gebouw aan het einde van de gang bevindt zich de Pacaud Delight room. Een verrukkelijke plek waar men tijd voor zichzelf maakt. Men gaat naar de Delight room voor een zalige massage of een effectieve gezichtsbehandeling. Daarnaast kan men er terecht voor een fijne handverzorging, trendy make-up of een brushing van een kapsel.

    Natuurlijk heeft Terhills hotel ook aan de zakelijke klant geacht. Een exclusieve lounge ruimte waar men eigenlijk van alles kan organiseren: een lunch, diner, receptie wel of niet gecombineerd met een zakelijke bijeenkomst. De capaciteit van de lounge gaat tot 15 personen.

    Er worden nog vier multi-functionele zalen gebouwd met een oppervlakte van 300m² en een maximale capaciteit van 120 personen in theateropstelling en op te delen in een ruimte van 100m² en 200m². Deze zalen worden uitgerust met het meest recente en geavanceerde geluidssysteem en zijn smaakvol en weloverwogen ingericht met alle aandacht op comfort en beleving. Terhills hotel is een veelzijdige locatie voor zakelijke meetings. ‘ De hei op’ voor teambuilding en brainstorm. Wakeboarden of waterskiën bij Terhills Cablepark, een bezoekje aan Connecterra of Euroscoop of een chocolade-, cocktail of lifestyleworkshop in het hotel zijn eveneens mogelijk.

    Terhills Hotel - Zetellaan 68 - 3630 Maasmechelen – tel 089- 77 40 00

    www.terhillshotel.com

     









    13-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari Negroni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Belgen nippen als een van de eersten aan ‘Negroni, ready to enjoy!’

     

    Deze zomer instant een The Great Gatsby-sfeer op je terras? Dat kan in een handomdraai met de ‘Negroni, ready to enjoy’, een bitter aperitef volgens het aloude recept van graaf Camilio Negroni waaraan je enkel nog wat ijs en een schijfje sinaasappel moet toevoegen. Zo nip je in stijl aan deze absolute cocktail-klassieker.

    Negroni is vandaag uitgegroeid tot een van de populairste cocktail klassiekers. Met drie gelijke delen van ingrediënten – Campari, gin en rode vermout – is Negroni ook een van de meest onderschatte cocktails. Zo heb je een zekere punch nodig én een goede balans tussen bitter en zoet.

    Met Negroni, Ready to Enjoy, biedt Campari je de perfecte kant-en-klare mix volgens het aloude recept zodat je dit heel makkelijk en toch in flamboyante jaren ’20-stijl kan serveren in een klassiek cocktailglas. Het enige wat je nog moet toevoegen zijn ijsblokjes – of beter, één grote ijsblok om langzaam je cocktail te verdunnen – en een schijfje sinaasappel. En wat het nog leuker maakt: je schenkt een absoluut uniek aperitief want België is een van de eerste Europese landen waar deze Ready to Enjoy op de markt komt.

    Zo maak je deze cocktail: vul een ‘old fashioned’ cocktailglas met grote ijsblokken; voeg 9 cl Negroni Ready to Enjoy toe; draai (stir) een barlepel enkele seconden zacht rond om de cocktail tot zijn recht te laten komen en garneer met een schijfje sinaasappel.

    Zin om je eigen accent toe te voegen? Bestrijk de rand van het glas met een zeste van sinaasappel en gebruik ze als garnering voor een zoete, zachte smaak. Of kies voor een ander citrusfruit en snij met een dunschiller een mooie krul uit de schil!

    Geen Negroni zonder Campari … De iconische Negroni-cocktail gaat terug tot 1919. Toen was er een graaf Camilio Negroni. In zijn stamcafé in Firenze bestelde hij altijd een Americano, een mix van Campari, vermout en bruiswater. Op een dag vroeg hij een wat straffere cocktail… De barman voegde geen bruiswater maar gin toe en garneerde de cocktail met een schijfje sinaasappel in plaats van een partje citroen. De Negroni was geboren. Intussen is het recept bijna 100 jaar oud. Maar de bittere cocktail op basis van Campari, London dry gin en zoete rode vermout blijft populair. Geen wonder dat Negroni tot de 25 meest invloedrijke cocktails ooit behoort. En met Negroni Ready to Enjoy klinkt Campari vandaag op jouw gezondheid en die van de graaf.

    Authentieke smaak: Deze cocktail heeft het uitzicht van oud rood met amber, getooid met enkele extra oranje toetsen. In de neus een overtuigend aroma, scherp, accent van jeneverbes gecombineerd met een pittig vleugje kruiden en typische vermout. In de mond een uitgesproken smaak die jeneverbes en zachte citrus introduceert, om over te gaan op pittige en kruidige accenten, wat zorgt voor een mooie, zachte en langblijvende bittere afdronk.

     

     

    12-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birchbox X Wear Lemonade - Keep it siple, Smile!

    Een samenwerking tussen Wear Lemonade en Birchbox

    Om de zomer (nog) een beetje te verlengen en de terugkeer naar school of het werk meer kleur te geven, heeft Birchbox Lisa Gachet aangesproken. Zij is doe-het-zelver bij uitstek en de sterke dame achter het merk Wear Lemonade. Voor Birchbox heeft zij de nieuwe box haar eigen creatieve toets gegeven. Onder de bruisende leiding van Lisa wordt KISS (zoals Keep it Simple, Smile) het nieuwe motto van september. Een box die je zin doet krijgen om terug naar kantoor te vertrekken, met een selectie kleurrijke beautyproducten. Birchbox laat zich helemaal gaan in de samenwerking met zo’n inspirerende ontwerpster en presenteert twee onuitgegeven edities om je dressing blijvend zomers te houden…

    In de wandelgangen van een bruisende samenwerking… De KISS box wordt het uithangbord van dit najaar, kleurrijk, vrouwelijk en geïnspireerd door de stijl en motieven van de volgende Wear Lemonade collectie. In de box vid je een selectie van onontbeerlijke producten voor dit najaar (Rituals, Codage, Revlon, René Furterer, Aussie, …) met zorg gekozen door Lisa om je te begeleiden in het dagelijkse schoonheidsgebaar, beschikbaar vanaf september.

    En elke box bevat iets van deze inspiratie:

    Wear Lemonade X Birchbox: de mini Dalida: je leven kleur geven, Birchbox en Wear Lemonade hebben de box de kleuren van het seizoen gegeven met een Dalida sjaaltje ontworpen door Lisa. In het haar, rond de nek of in de riem … alles kan en alles mag om met kleurrijke looks het najaar tegemoet te gaan.

    Wear Lemonade X Birchbox: lippenstift Peony cosmetics Maria, India, Simona: Een beetje kleur op de lippen: het recept voor een verlengd zomers snoetje. Drie kleuren voor een goed humeur, naar keuze: Maria, India en Simona gekozen door Lisa en exclusief voor deze samenwerking gemaakt. De textuur glijdt over de lippen blijft de hele dag goed zitten. KISS KISS!

    Het is moeilijk om naast één van de meest iconische stukken van het moment te kijken. Getekend Wear Lemonade ! Lisa heeft exclusief voor Birchbox een nieuwe versie van de sweater Mia ontworpen. Deze sweater hangt binnenkort in de dressing van alle Birchbox abonnees – en wellicht ook in die van de niet-abonnees. We zien een brede halsopening en een lusvormig borduurwerk dat zo typisch is voor Mia met lichte materialen, perfect dus voor september wanneer de temperaturen nog aangenaam zacht zijn… Psst … bij Birchbox klinkt het de hele dag KISS!

    De Birchbox van de maand september Kiss met de selectie beautyproducten de Mini Dalida 13€. De sweater Mia beschikbaar vanaf 3 september in de e-shop 29€ voor abonnees, 59€ voor niet-abonnees. www.birchbox.fr









    12-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superfoods voor super foodies

    Hennepzaad zit boordevol essentiële omega-3 en -6 vetzuren. Daarnaast bestaan ze voor 50% uit eiwitten.

    Niets dan lof voor hennepzaad: je huidt wordt elastischer, het bevordert de werking van het zenuwstelsel en het helpt in de ontwikkeling en de werking van de hersenen. Of je nu een intensieve sporter bent, een veganist, of binnenkort een kleine ukkepuk ter wereld brengt, ... Het komt iedereen ten goede! Prijs: 4,89 € WWW.NUTRIDIA.BE







    12-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellis Gourmet Burger - Maasmechelen

    Who the f*ck is Ellis…Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen dat in mei 2011 het levenslicht zag, met één doel voor ogen: betere burgers serveren. Ze gebruiken absoluut de beste producten zeggen de initiatiefnemers, bovendien verfijnen ze hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. De eerste vestiging in hartje Brussel werd spoedig gevolgd door restaurants in andere steden zoals Knokke, Gent, Leuven, Antwerpen …, waaide over naar Nederland. Ellis gourmet burger opent eerstdaags haar eerste vestiging in Frankrijk, in de lichtstad Parijs nota bene. Ellis Gourmet Burger hoort aldus Olivier Hayes, algemeen directeur Frankrijk Eliis Gourmet Burger, onbetwistbaar thuis in de stad van de mode, glamour, toeristische monumenten en horeca.

    We moeten de waarheid onder ogen zien: hoewel de hamburger eeuwen geleden bedacht werd, werd hij de laatste decennia vooral vervolmaakt in de VS. Onze naam verwijst daarom naar Ellis Island bij New York, een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden. Ellis Gourmet Burger wil de kwaliteitsburger uit de VS opnieuw introduceren in Europa.

    Wat is de 'Louis Original'…, ? Aan het begin van de 13e eeuw legden de soldaten van de Mongoolse krijgsheer Dzjengis Khan rauw vlees onder hun zadel, zodat de beweging van de paarden het vlees mals zou maken. Toen zijn kleinzoon Koeblai Khan Moskou veroverde, vond dit culinaire gebruik ook daar ingang. De Russen noemden het vlees 'steak tartaar' naar de naam die ze de Mongolen toedichtten en Russische koks voegden al snel ui en eieren toe voor een rijkere smaak. Door de handel met Russische steden raakte het gerecht 'ingeburgerd' in de Duitse havenstad Hamburg, waar het Hamburgse steak gedoopt werd. Vorige eeuw emigreerden heel wat Europeanen naar Amerika via Ellis Island in New York. Omdat gerookt en gepekeld vlees langer houdbaar is, werd een variant van deze Hamburgse steak populair op de oceaanstomers die immigranten naar het 'beloofde land' brachten. Eethuisjes in de haven van New York zetten begin 19e eeuw steak Hamburgse stijl op het menu, om zo de pas aangekomen Duitse emigranten te lokken. Volgens de legende serveerde Louis Lunch in New Haven, rond 1900, een hamburger tussen twee sneetjes toast aan een klant die er snel vandoor moest...

    Kwaliteit is een absolute vereiste bij Ellis gourmet burger. De hamburgers worden traditioneel medium gebakken, de klant kan eventueel een andere bakwijze vragen. De hamburgers worden opgedeeld in Classic gourmet burgers, geserveerd met 100% rundergehakt van het Holsteinerras, een melkkoe dat een tweede leven en doel krijgt als een smaakvol sappig puur stuk vlees. Hieronder ressorteren de Classic: 100% rundergehakt, sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup en de Ellis Special-bacon: 100% rundergehakt, cheddar, gerookt spek, sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup. De Veggie gourmet burgers zijn overheerlijke burgers in een vegetarische versie, met smaak samengesteld en in samenspraak met Paul Floorizoone, pionier van het vegetarisme in België, naast de Portobello is er een Crazy red veggie by Paul Florizoone met rode paprilka-soja burger, raketsla, babyspinazie; peacannoten en limoenmayonnaise. De Tribute gourmet burger is een smakelijk eerbetoon aan het restaurant in de USA in New Haven waar omstreeks 1900 de eerste burger ‘on the go’ werd geserveerd. Als ode aan dit prachtig verhaal serveert Ellis gourmet burger, net als bij Louis Lunch, deze burger op een toast. De Signature gourmet burgers werden speciaal door de chefs samengesteld, hier vinden we o.m. een Blue Cheese Madness by Van Tricht, de must voor elke kaasliefhebber met verfijnde smaak van een ‘bleu de Causses’ uitgezocht en geaffineerd door meesterkaasmaker Van Tricht; een Funkt Chicken en Lovely Lamb with spoon by Van Tricht, de zachte smaak van Texel-lam wordt heerlijk geaccentueerd door de Torta de Oveja, een karaktervolle kaas van rauwe schaapsmelk. Bovendien kunnen gasten een keuze maken uit een aantal side dishes, salads en desserts.

    Wij kozen bij onze degustatie voor een sexy smoked salmon en een meatlover by Dierendonck. De sexy smoked salmon is een heerlijk samenspel tussen zalmfilet en gerookte zalm, samengebracht door een heerlijke zoetzure gravlaxsaus en garnituur van sla en raketsla. De Meatlover bestaat uit 100% rundergehakt van Dierendonck, salade, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup. Ongetwijfeld de lievelingsburger van elke carnivoor. Deze hamburger werd vakkundig en exclusief voor Ellis Gourmet Burger samengesteld door sterrenslager Dierendonck uit Sint Idesbald.

    Ellis Gourmet Burger – Zetellaan 100 – 3630 Maasmechelen

    www.ellisgourmetburger.be

    Culinaire commentaren: mooi ogende presentatie, drukke bedoening, gewone hamburger waarbij het ‘gourmet-aspect’ de mist ingaat





    11-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEBER

    Dat Weber meer dan gewone barbecues in huis heeft, is al lang geen geheim meer. Wie dacht dat met de braadpan "Dutch Oven" alles gezien was, vergist zich. Het merk blijft vernieuwen en brengt weer een gamma aan nieuwe snufjes in haar assortiment. Transformeer je barbecue in een volledige keuken met het Gourmet BBQ Systeem!

    Met het GBS wafelijzer zijn wafels als ontbijt, lunch of diner nooit meer veraf. Plaats het gietijzeren accessoire in het midden van het grillrooster op de barbecue en maak in een handomdraai de lekkerste wafels en tosti's. Veel Weber barbecues hebben het grillrooster standaard bijgeleverd.

    De mogelijkheden gaan verder dan een braadpan en wafelijzer alleen - met het Gourmet BBQ Systeem kan je de pizzabakker in jezelf loslaten met de pizzasteen, poffertjes in hopen maken met de Ebelskiver (poffertjespan), en nog zo veel meer. Er is oneindig veel ruimte om te experimenteren.

    Weber: waar rook is, is Weber:

    We roken al heel lang vlees. Vroeger gebruikten mensen dit proces om voedsel gedurende het hele jaar te kunnen bewaren en serveren. Tegenwoordig het een echte trend geworden binnen het barbecueën. Veel mensen kunnen niet weerstaan aan de delicate smaak van gerookte gerechten. Weber pakt daarom uit met een uitgebreid rookassortiment.

    Niets is leuker dan experimenteren met nieuwe snufjes. De Cold Smoke Generator van Weber is daar de perfecte tool voor. Het rookbakje is speciaal ontwikkeld om koud te kunnen roken op de barbecue. Het enige wat je nog extra nodig hebt, is een pakje Smoking Dust, optimale smaakpapillen en grote honger.

    Ook met de Smoker Box wordt roken kinderspel. De Smoker Box past op de Flavorizer Bar van alle Weber buitenkeukens. Om een optimaal rookproces te ervaren, maak je een keuze uit het uitgebreide aanbod van Firespice houtblokjes en -snippers. Kies je voor de milde rooksmaak van appel bij je verse vis, of ben je toch eerder een liefhebber van pecan bij een mooi stuk rundvlees? Er is voor ieder wat wils!

    Wie zijn barbecue- en rookskills volledig op punt wil zetten, brengt best een bezoekje aan de Weber Grill Academy. Met verscheidene locaties in België en dertien andere landen, vormt de Grill Academy het grootste netwerk van kookscholen ter wereld. Voor wie de microbe van het barbecueën volledig te pakken heeft, is er naast de rookworkshop nog een gamma aan andere, meer all round cursussen beschikbaar. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Je leert er uiteenlopende gerechten maken, en tijdens de kerstperiode wordt er gewerkt rond een uitgebreid feestmenu. Ontdek samen met vrienden of familie de oneindige mogelijkheden van barbecueën laat je verrassen!

    Duravit:

    Geen enkele ontwerpwens voor de badkamer is te veel voor Duravit. Om dat te bewijzen, lanceert het merk een innovatief, wereldwijd uniek procedé, dat het keramiek van de wastafel en het meubeloppervlak van de onderbouwkast naadloos met elkaar verbindt tot een optisch én technisch meesterstuk. De nieuwe complexe techologie draagt de naam "C-Bonded".

    De techniek verrast niet enkel optisch, maar overtuigt ook vanuit haptisch oogpunt - de overgang van het koele, gladde keramiek en de natuurlijke structuur van het hout, zorgen daarvoor. De grote zijdelingse afzetvlakken bieden een uitstekend gebruikscomfort en de gladde, naadloze vlakken laten zich makkelijk reinigen.

    De precisie van de bonded technologie wordt mogelijk gemaakt door de speciale keramiek DuraCeram, die zich kenmerkt door een bijzonder hoge stootvastheid. Duravit toont de "C-Bonded" versie voor het eerst met de design-serie Darling New in combinatie met het meubelprogramma L-Cube.

    Duravit; badkamerinrichting in loftsijl

    Levenskunstenaars en designers in Londen en New York waren de eersten om de fabriekshallen en garages te ontdekken die leegstonden in hun stad. Ze besloten om hier open, vrij en ook onconventioneel te gaan wonen en daarmee was een nieuwe inrichtings- en levensstijl geboren: de nonchalante loft-look. Deze royale ruimtes vormen ook de perfecte spot voor royale badkamers.

    Bij de badkamerinrichting is het belangrijk om het royale karakter van de ruimte te accentueren. Juist een loft biedt ruimte voor opvallende kleuren en patronen. Meubels mogen royaal zijn, maar niet tot in details worden afgestemd. Zoals bijvoorbeeld de meubelserie L-Cube van Christian Werner voor Duravit.

    Het Duravit ligbad Paiova 5 van EOOS gaat nog een stap verder en verenigt sculpturaal design met individueel comfort: twee verschillende rugleuningen bieden de keuze tussen een ergonomische zitpositie en een bijzonder vlakke ligpositie, bovendien biedt het bad tegelijk plaats aan twee personen.

    In zacht contrast met de loft in ruw industrie-chique omgeving staat het bad Cape Cod van Philippe Starck. De organische vormen en warm aanvoelend materiaal maakt het bad licht en filigraan.

    Antwrp

    De tweede levering van het Belgische herenlabel Antwrp staat in het teken van Modsport - retro ski.

    Skikampioenschappen in de sixties en de seventies en nostalgische familiekiekjes op wintersport vormen de
    grote inspiratiebron voor dit thema dat draait rond gletsjerblauw, chiné grijs, chiné navy en een warm bordeaux. Modsport is een sterk grafisch thema met gestileerde logo’s uit de competitiesport van de sixties en seventies. Jacquardtruien met grafische motieven lijken gestileerde bergtoppen. Heel fris is het bleu-blanc-rouge Antwrp logo.

    Fotocollages van skicompetities, prints van oude postkaartjes en familiefoto’s sieren T-shirts en sweaters. Sweaters in American college stijl zijn bedrukt met opschriften zoals “U of A ski” of “New Champshirt”.

    Art comes First:

    Het Britse label Fred Perry gaat deze winter in zee met Art Comes First, opgericht door de ontwerpers Sam en Shaka. Het duo noemt zichzelf ook wel de reizende kleermakers en worden gedreven door de samenhang van stijl en subculturen. Deze samenwerking brengt modern maatwerk en oog voor detail samen in Fred Perry klassiekers zoals het polo shirt.















    10-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logis-vakantieadresjes temidden de wijngaarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de Belgen betekent reizen ook de lekkere producten van de streken die ze doorkruisen, ontdekken en proeven. Bij Logis delen we dezelfde passie voor streekproducten. In de wijnstreken maakt wijn vaak integraal deel uit van de vakantie-ervaringen. September is een ideale maand om er even tussenuit te knijpen naar het hartje van de wijngaarden. Hierna vind je vier Logis-kwaliteitshotels waar wijnliefhebbers extra aan hun trekken komen.

    1.       Hotel Château de Salettes - Cahuzac sur Vere (Frankrijk)

    Een burcht met torens in ruwe natuursteen, omgeven door een leger van wijngaarden: achter dit wat ruige plaatje schuilt een geweldig vakantieadres. Hier beland je in het hartje van de oude wijngaarden van Gaillac. Het karakter- en sfeervolle Château de Salettes dateert uit de 13e en 14e eeuw en was het optrekje van de jongere tak van het geslacht Toulouse-Lautrec, en daarna van de familie Hautpoul. Het kasteel is omgebouwd tot een charmehotel-restaurant, maar de unieke, authentieke sfeer is bewaard gebleven. De kamers zijn ondergebracht in de kasteeltorens en verdedigingsmuren, wat hen heel apart maakt, met name qua volume. De keuken is een ode aan de traditionele kwaliteitsproducten uit de streek, die op een eigentijdse wijze worden klaargemaakt. Hun smaak komt perfect tot zijn recht in combinatie met enkele van de 269 referenties op de wijnkaart, zoals een zestigtal Gaillac-etiketten! Het zwembad aan de voet van een rotsachtig gebergte, hoog boven de wijngaarden, is een andere troef van dit vakantieverblijf.

    Voor wijnliefhebbers: wijncursus, bezoek aan een distilleerderij, bezoek aan wijnkelder, bezoek aan kastelen in de streek en wijndegustatie. Vanaf 187 €/nacht voor 2 personen.

    2.       Hotel Burgunderhof - Hagnau (Duitsland)

    Hotel Burgunderhof biedt in de eerste plaats een subliem uitzicht op het Bodenmeer en de Zwitserse Alpen. Wat ook uniek is, is dat de eigendom omgeven is door het eerste biologische wijndomein aan de oevers van het meer. Levensgenieters en fijnproevers genieten er van wijnen die al heel wat prijzen in de wacht sleepten en van de verfijnde, zelfgemaakte wijnen van het huis. Het is dan ook geen verrassing dat dit hotel een van de meest prestigieuze adresjes van de streek van het Bodenmeer is en een plaatsje verworven heeft in de categorie Logis d’Exception, een extra garantie op een buitengewone vakantie. De kamers en suites zijn uitzonderlijk mooi. Vanuit het salon waar je ontbijt, geniet je een adembenemend zicht op het meer. De tuin en het openluchtzwembad bieden hetzelfde rustgevende panorama. Nog meer relaxen doe je dankzij het wellnessaanbod volgens het nieuwe concept Bali Spa.

    Voor wijnliefhebbers: bezoek aan de distilleerderij van het domein, bezoek aan de wijnkelder en wijndegustatie. Vanaf 210 €/nacht voor 2 personen

    3.       Château Labro - Onet le Château (Frankrijk)

    In het hartje van de regio Aveyron vind je dit domein, op nauwelijks enkele kilometers van Rodez en haar museum Soulages. In dit 16de-eeuwse kasteel gaan romantiek en modern comfort hand in hand. Elke kamer vertelt een verhaal, wat nog versterkt wordt door de antieke decoratie die de eigenaar, een fervent antiekliefhebber, op de kop kon tikken. Elke kamer baadt in een aparte sfeer: de rode warmte van de kamer ‘Cardinale’ met haar schitterend meubilair, de baldakijnen in Jouy-stof van de ‘Margaux’ en ‘Violette’. ‘Angélique’ beschikt zelfs over een bubbelbad. Een origineel alternatief 100% natuur: de luxueuze boomhut. Stuk voor stuk zijn ze uitgedacht om je innerlijk helemaal tot rust te brengen... Wil je nog meer ontspannen, trek dan naar de Spa, met een schitterend uitzicht op het platteland, of het geweldige zwembad omgeven door wijnstokken. Hier word je overweldigd door de authentieke sfeer, de traditionele gastronomie, de toeristische bezienswaardigheden van de streek en het vriendelijke onthaal.

    Voor wijnliefhebbers: kookcursus, wijncursus, bezoek aan wijnkelder, wijn- en kaasdegustatie. Vanaf 90 €/nacht voor 2 personen

    4.       Hotel Agriturismo Terensano - Monleale (Italië)

    Hotel Agriturisme Terensano bevindt zich halfweg tussen Milaan en Genua. De stijlvolle 18de-eeuwse boerderij Terensano bezit mooie kamers in rustieke stijl, die sober en smaakvol zijn ingericht. Op een boerderij word je natuurlijk verwend met verse producten, rechtstreeks van producent naar consument, en een keuken waarin streekproducten centraal staan. Deze boerderij ligt op de groene heuvels van de Curonevallei. Op haar gronden groeien perziken van Volpedo alsook allerlei groente- en fruitsoorten waarvan uitstekende confituur, sauzen en ingemaakte groenten worden bereid. Op de wijngaarden vind je verschillende druivensoorten, vooral Cortese, Barbera en Timorasso. Cortese levert een droge en frisse wijn op met een strogele kleur en een langdurige, verfijnde smaak. Met Barbera wordt een krachtige, karaktervolle rode wijn geproduceerd, ideaal om te rijpen. Timorasso, ten slotte, wordt gebruikt voor een kwaliteitswijn met een uitgesproken gele kleur en een intense, complexe, langdurige smaak.

    Voor wijnliefhebbers: truffels zoeken, kookcursus, wijncursus, bezoek aan wijnkelder en wijndegustatie. Vanaf 75 €/nacht voor 2 personen

    VOOR MEER INFORMATIE: www.logishotels.com

    10-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giuliano: Italiaans restaurant in Maasmechelen Village

    Hoewel shoppen de absolute ‘hoofdattractie’ is bij de uitbouw van de Chic Outlet Shopping Villages, worden de boetieks precies om de ‘gastverwennerij’’ optimaal te onderbouwen, omkaderd door een ruim assortiment food&beverage outlets. In Maasmechelen Village is dit eveneens get geval. Wij gingen op ontdekking en selecteerden restaurant Giuliano en Ellis Gourmet Burger.

    Giuliano cucina tradizionale italiana biedt u de mogelijkheid te lunchen/dineren met uw geliefde, gezellig een vorkje te prikken met een gezelschap na een dagje heerlijk shoppen of met hele gezin heerlijk op het terras te genieten. De Italiaanse sfeer en de menukaart lenen zich uitstekend voor iedere gelegenheid.

    Het concept van Giuliano vindt zich in de oorsprong van het gelijknamige restaurant dat door Giuliano Pagnotta indertijd werd uitgebouwd. Hij deed de overstap naar de exploitatie van koffiebars in diverse tankstations, maar zag ruim 2 jaar terug toen de locatie te huur stond, de kans voor een nieuwe uitdaging. Giuliano’s neef, Massimo, net afgestudeerd en beschikkend over een pak managements- en sociale bagage kreeg de leidng van het restaurant. Een forse uitdaging voor ons beide aldus Massimo, het keukenpersoneel werd door Giuliano geselecteerd en getest op hun kennis van de typische Italiaanse producten en keuken.

    Restaurant Giuliano biedt ondertussen midden het Maasmechelen Village shopping center een traditionele Italiaanse keuken in een stijl- en sfeervol ingericht restaurant. Op het menu staan pastagerechten & vers gebakken pizza’s. In het midden van het restaurant vindt u een van de grootste pizza ovens uit Italië, speciaal voor Giuliano overgekomen. In deze oven, waarin het hout geduldig brandt, bakken de pizzaioli meer dan 200 pizza’s per uur. De lekkerste pasta’s worden geserveerd in pannetjes.

    Het restaurant veroverde dit jaar de titel van beste Limburgse pizzaiola, een bewijs van vakkundige en kwalitatieve bereidingen. Momenteel stelt het restaurant een 70-tal personeelsleden tewerk die elke dag van de week de gasten verwennen. De keukenbrigade telt op haar eentje een 10-tal werknemers. De ruime schare medewerkers is aldus Massimo een noodzaak gezien er dagelijkse vele honderden gasten moeten worden bediend. Dit neemt niet weg dat geopteerd wordt voor kwalitatieve ingrediënten die op de verschillende niveaus zorgvuldig worden geselecteerd.

    Giuliano verwelkomt de gasten reeds vanaf 9u30 en serveert tot 11u30 een klein of groot ontbijt. Het ‘klein’ ontbijt bestaat uit 1 Croissant | Chocolade Croissant, 2 spiegeleieren, 1 botercup, 1 confituurcup, 1 schijfje kaas, 1 schijfje gekookte ham, 1 glas fruitsap en koffie, thee of Cappuccino. Het ‘groot’ ontbijt bevat 1 Croissant | Chocolade Croissant, 2 spiegeleieren & 3 schijfjes gebakken spek, 1 botercup, 1 Nutellacup, 1 confituurcup, 2 schijfjes kaas, 2 schijfjes gekookte ham, 2 schijfjes salami, 1 glas fruitsap, koffie, thee of Cappuccino. Met het ontbijt speelt Giuliano in op de vroege gasten die al een lang parcours achter de rug hebben, maar ook op de gasten die van de vele overnachtingsmogelijkheden in de regio gebruik maakten en toch iets willen eten vooraleer hun shopping experience te starten.

    Organisatorisch kunnen gasten terecht in de grote zaal, een aanpalende serre, die eventueel in de namiddag of ’s avonds in een vergaderzaal kan worden omgevormd, of het terras, Massimo hoopt dit laatste te kunnen uitbreiden en oogt hiervoor op een stukje braakliggend terrein achter de take-away. Zij die opteren voor een snelle hap tussen het shoppen door, kunnen terecht inde take-away vlak naast het restaurant. De uitgelezen kaart vergt soms enig studiewerk, maar in ruil krijgen de gasten een uitgelezen assortiment Italiaanse specialiteiten.

    Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor meloen met parmaham en gefrituurde inktvisrolletjes en als hoofdgerecht voor een scaloppine alle Giuliano en een pepate di cozzo Giuliano. Onze voorgerechten zorgden alvast voor een leuke decoratieve presentatie, de zeer behoorlijke porties werden opgefleurd met een schijfje citroen en leuke takjes raketsla. Ze boden mooie smaaktoetsen en volle knapperige accenten met vers gebakken ciabatta’s en wisten alvast de smaakpapillen te bekoren.

    Dat je Maasmechelen Village ten voeten uit moet beleven bewezen de hoofdgerechten. De scaloppine alla Giuliano werd een leuk gerecht met mooi gebakken kalfslapjes getooid met een uitgebreid assortiment gegaarde groentjes waaronder tomaat, augurken, slaatje en heerlijke citroensaus. De eye-catcher van de avond werd evenwel de pepata di cozze, een vispannetje, correctie een enorme pan met mosselen, venusschelpen, scampi en gamba’s die volop genoten van een uitmuntend sausje op basis van tomaat, basilicum en augurken. Gewoonweg succulent! De karaf Trebbiano kon enkel het genot van de smaakpapillen ondersteunen.

    Restaurant Giuliano – Zetellaan 100 – 3630 Maasmechelen – tel 089-20 49 93

    www.maasmechelen-giuliano.be

    Culinaire commentaren: attente bediening ondanks de massale toeloop,            gezellige, sfeervolle eetzaal, succulente bereidingen, kwalitatieve ingrediënten. Onbetwistbare aanrader

     













    09-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar England met de smaak van Gin en tonic !

     

    De ferryverbinding Zeebrugge-Hull is de aangewezen reisroute naar vakantieplaatsen in Noord-Engeland en Schotland. Deze oversteek wordt op 23 september iets heel bijzonder want dan begint in Zeebrugge een heuse Gin & Tonic Minicruise, een driedaagse reis, uiteraard mét tasting !

    De ferry van P&O vaart gedurende de nacht tussen Zeebrugge en Hull. Dat is handig want zo kom je uitgerust aan in Noord-Engeland en kun je nog dezelfde dag je vakantieplek bereiken. Denk maar aan de Moors en Dales in Yorkshire, het minder bekende maar prachtige Northumberland, de Schotse Highlands en de cultuurstad Edinburgh. Zelfs Wales, de Hebriden en de Orkney-eilanden zijn vanuit uitvalsbasis Hull vlot bereikbaar.

    Voor zij die even willen proeven van die handige ferryverbinding vanuit Zeebrugge - wie weet met het oog op een volgende vakantie - is er nu een uitgelezen kans. Je kunt bij P&O Ferries een ontspannende Gin & Tonic minicruise boeken, met afreis op 23 september e.k. De minitrip bestaat uit twee nachten aan boord en een volle dag bezoek aan de interessante steden Hull of York. Zowel tijdens de heen- als de terugreis wordt gin geproefd, vier soorten, en het zijn echte connaisseurs die je wegwijs maken in de wereld van de gin. Dat wordt ongetwijfeld een unieke ervaring, een ontdekking van heerlijke geuren en smaken. De gin wordt puur gedronken en je mag ook zelf gaan mixen om een drankje naar jouw eigen smaak te toveren.

    De gin-en-tonic-hype sluit aan bij de whisky minicruises van P&O Ferries die al langer bekend en geliefd zijn en die ook in het komende najaar worden georganiseerd (afreis in Zeebrugge op 14 oktober, 11 november en 9 december, prijs € 199,50 per persoon).

    De Gin & Tonic minicruise van P&O Ferries tussen Zeebrugge en Hull kost € 189,50 per persoon (h/t Zeebrugge-Hull, binnenhut met douche en toilet, 2 overnachtingen aan boord, 5 gangen buffet diner op heen- en terugreis, 2 x ontbijt, 2 x proeverij, transport met bus naar Hull of York).

    Boeken: online of tel. 02 808 50 20. Info: www.poferries.com

    09-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuba heeft wind in de zeilen

     

    Cuba is hot. Iedereen voelt duidelijk aan dat, na het historische bezoek van President Obama in maart, het land de volgende jaren sterk zal veranderen. De stijgende belangstelling is alvast te merken aan de hotels. De vraag is soms zo groot dat het vaak moeilijk is om nog een kamer te vinden.

    Star Clippers, de cruiserederij met de majestueuze zeilschepen biedt meer dan de perfecte oplossing. De viermaster Star Flyer zal komende winter een zevental reizen uitvoeren met focus op Cuba. Dat zijn meteen twee vliegen in een klap.

    Ten eerste blijft het schip telkens een nacht liggen in de vertrekhaven, Havana of Cienfuegos. Dat zorgt ervoor dat je direct van het vliegtuig naar het schip kan. Dat maakt een hotel helemaal overbodig. Het schip kan je vergelijken met een luxueus boetiekhotel. Op de langere cruises is er eveneens een extra overnachting aan boord voorzien in de aankomsthaven.

    Verder is Cuba veel meer dan Havana alleen. Is het niet fantastisch om andere plekken in de buurt te gaan verkennen, in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers? En net zoals hen, met een zeilschip!

    De zeilcruises variëren van zeven tot elf nachten, en er wordt gevaren van Havana naar Cienfuegos of omgekeerd. We kennen allemaal de beelden van Havana, met zijn klassieke Amerikaanse auto's, de prachtige oude koloniale gebouwen en de sigaar-rokende vrouwen.  

    Cienfuegos werd nog niet ontdekt door het massatoerisme en is absoluut de moeite waard. De stad met zijn elegante boulevard, kathedraal en fort staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst omwille van zijn historisch centrum.

    De Star Flyer gooit ook het anker uit in de azuurblauwe wateren van enkele Cubaanse eilandjes die tot de Canarreos Archipel behoren, zoals het Isla de la Juventud, Cayo Largo en Cayo Rico. Sta je helemaal in vakantiemodus dan kan je er genieten van de mooiste stranden, met de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken. Het zijn paradijsjes voor natuurliefhebbers. Tijdens de reizen worden de zeilen gehesen richting de Kaaiman Eilanden en op de langere cruises is er ook een aanloop in het Jamaica van Bob Marley.

    Het Cuba seizoen van Star Clippers loopt van 7 januari tot 25 februari 2017. Dan verlaat de viermaster Cienfuegos voor een Caraïbische tweeweken cruise richting Sint-Maarten.

    Info: www.starclippers.com

     

    08-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beats, bassen en beachpary's

    Deze zomer draait in Kroatië alles om feesten, vrienden en fantastische muziek. Kroatië biedt unieke festivals voor feestbeesten uit de hele wereld die willen genieten van muziek, kunst en cultuur. We hebben alvast enkele hoogtepunten van deze bruisende festivalzomer voor jou op een rijtje gezet:

    Defected Croatia 2016, Tisno, 11 tot 15 augustus

    Beleef het grootste feest aller tijden aan de kust van de Adriatische Zee. Tisno is dé place to be voor fuifbeesten: meteen na Soundwave, nodigt Defected Croatia je uit voor een heuse beach party. Er zijn de hele dag strandoptredens van supersterren uit de housemuziek en disco-iconen die je bloed doen pompen. Beleef extra veel plezier door aan te sluiten bij een van de vele bootfeestjes.

    Je kan de locatie gemakkelijk bereiken met de georganiseerde luchthavenbussen vanuit Zadar of Split, of je kan het openbaar vervoer nemen naar Tisno. Vergeet niet om je tickets op voorhand te kopen en Defected Croatia te bezoeken voor meer info.

    Sonus Festival 2016, eiland Pag, 21 tot 25 augustus

    Ga feesten op een van de populairste stranden van het eiland Pag . Het Sonus Festival zorgt vijf dagen en vijf nachten lang voor goede muziek op Zrce Beach, met drie Open Air Clubs en ontelbare bootfeestjes. Ervaar tal van feestmogelijkheden in een paradijselijke omgeving, omringd door glashelder water.

    De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Zadar, Split en Rijeka. Vanaf daar kan je met de auto, bus, shuttle of veerboot naar het eiland Pag gaan. Klik op Sonus Festival om je reis te plannen en feest erop los met je vrienden.

    Dimensions 2016, Pula, 24 tot 29 augustus

    Feest in een geweldig negentiende-eeuws verlaten fort. Fort Punta Christo is een van de meest uitzonderlijke locaties aller tijden waar binnenkort elektronica, house, techno, wereldmuziek, disco, dubstep en andere elektronische sounds zullen weergalmen. Met speciale live optredens van Massive Attack, Moritz Von Oswald Trio FT Tony Allen and Max Loderbauer, Hiatus Kaiyote, Mood II Swing, Moodymann, Joe Claussell en meer. Overdag zijn er tal van strandoptredens en bootfeesten.

    Je kan kiezen tussen luchthaventransfers vanuit de luchthavens van Triëst, Ljubljana, Zagreb, Venetië-Treviso en Venetië Marco Polo om op deze prachtige locatie te geraken. Er zijn ook bussen vanuit de Benelux beschikbaar. Of, boek je all-intickets rechtstreeks op de website. De eenvoudigste manier is de luchthaven van Pula, die op maar 20 minuten rijden ligt. Daar kan je een pendeldienst nemen.

    Dekmantel Selectors 2016, Tisno, 1 tot 5 september

    Ervaar niet alleen de kunst van de muziek, maar ook de kunst van het dj’en. Ook in Tisno, in het prachtige Garden Resort, pakt Selectors uit met enkele van de allerbeste dj’s ter wereld in een intieme en pittoreske omgeving. Wees snel om je ticket te bemachtigen, want het festival heeft een erg kleine capaciteit van slechts 1.500 plaatsen! De dag begint met een feest op de Adriatische kust en eindigt ‘s nachts in de legendarische outdoor nachtclub ‘Barbarella’s Discotheque’.

    Vanaf de luchthaven van Zadar is het slechts 45 minuten rijden, en vanaf de luchthaven van Split is het een reisje van 60 minuten naar Tisno. Er zijn ook pendeldiensten van en naar de luchthaven beschikbaar. Ga naar Dekmantel Selectors voor meer details.

    Outlook Festival 2016, Pula, 2 tot 6 september

    Breng vier dagen door met underground dancemuziek in een verlaten fort boven de Adriatische Zee. Een ander hoogtepunt is het grootste Soundsystem Cultural festival in Europa dat al voor het negende jaar op rij zorgt voor geweldige vibes, schitterende muziek en een fabelachtige setting. Dit jaar brengt het festival liveoptredens van Damian “Jr. Gong” Marley, Andy C, Stormzy, Joey Bada$$, Noisia, Kano en meer.

    Je kan de locatie gemakkelijk bereiken met een luchthaventransfer vanuit Triëst, Ljubljana, Zagreb, Venetië Treviso en Venetië Marco-Polo. Naast busreispaketten vanuit de Benelux, zijn er ook all-intickets beschikbaar waarbij het transport inbegrepen is. De luchthaven in Pula ligt het dichtst bij het festival en is slechts 20 minuten rijden met de shuttle. Ga naar Outlook Festival voor meer info.

    De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

    Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopacki rit en de stranden van Zrce in Novalja en Zlatni Rat.

    Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr









    08-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maasmechelen Village, een bestemming met stijl

    Maasmechelen Village en haar verwante merkendorpen wordt gekenmerkt door nationale en internationale luxemerken, een charmante sfeer, een warme en superieure service alsook een waaier van evenementen. Ontdek ‘s werelds meest gerenommeerde designermerken in luxueuze boetieks, 30% tot 60% voordeliger, t.o.v de originele winkelprijs en dit het hele jaar door.

    Maasmechelen Village is aldus David Winkels fier om meerdere toppers van wereldklasse aan te bieden. Typerend ook voor dit merkendorp is de dynamen en vernieuwing van het merkenaanbod. Zo werkt men, net als een department store naar de meest attractieve merkenmix toe: als de klant (lees: gast ) maar centraal staat. Daarenboven werd dit jaar financieel een tandje bijgestoken en hebben de aandeelhouders achter Maasmechelen Village extra vertrouwen gegeven door – voor een bedrag van 190 miljoen euro – schulden om te zetten in preferentiële aandelen. Daarenboven werd een nieuwe financiëring voor de komende 5 jaar afgesloten hetgeen het merkendorp klaarmaakt voor een sterke toekomst.

    Het aanboren van nieuwe markten door beter in te spelen op de mogelijkheden om kapitaalkrachtige gasten naar Maasmechelen te brengen, biedt op middellange en lange termijn de kans om de negatieve curve volledig om te buigen. Tot het actuele aureool van Maasmechelen Village behoren o.m. Escada, Stijn Helsen, Guess, Lacoste, Gaastra, United Colors of Beneton, Armani, River woods, Mc Gregor, Marlies Dekkers, Versace en Wolford. In de wachtrij staan zelfs nog enkele bijkomende wereldtoppers die nog voor het jaareinde in Maasmechelen Village zullen gepresenteerd worden.

    Het zit allemaal in de details als het gaat om de fijne kunst van het shoppen, elk van de zogenaamde Chic Outlets shopping villages biedt onder de noemer ‘village services’ een reeks van superieure diensten. In Maasmechelen zijn dit o.m. gratis wifi, restaurants en cafés, een speeltuin, gratis parking en de Maasmechelen Village gift card. Chic Travel is een ander onderdeel waarbij je jezelf kan trakteren op een fantastisch dagje uit met de Shopping Packages waarbij je kan genieten van een scala aan speciale diensten, de dagelijkse Shopping express shuttle vanuit het centrum van Brussel, shopping arrangementen en andere luxe reisdiensten. Bovendien kan je mijlen of punten sparen door te shoppen in Maasmechelen en dit via diverse partners inclusief Flying Blue, Miles & More, Etihad Guest en British airways. Ook de Chic Outlet shopping app is een ideale voorbereiding op een dagje shoppen in Maasmechelen.

    Maar ook op het vlak van ‘villages services’ kan men een aantal facetten verfijnen en verruimen en blijft het team achter Maasmechelen Village innoveren. Hoe dan ook, de luxury shopping experience in Maasmechelen is geen alleenstaand item. Culinair bieden Giuliano en Ellis gourmet burger leuke verrassingen, er is het Terhills hotel met sterrenrestaurant Danny zonder de enorme mogelijkheden van Connecterra over het hoofd te zien.

    Een adequate samenwerking met de diverse partners die op de site aanwezig zijn moet de aantrekkingskracht van Maasmechelen Village een duidelijke boost geven. Enkele van hen lichten we de komende dagen graag toe in aparte artikels. Deze samenwerking zal voor alle partners positieve resultaten meebrengen. Vanuit een coherente hospitality visie krijgt elke partner trouwens extra ontwikkelingskansen en creëert men een bloeiende ‘mijn’-site.







    07-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeg je al #kissesfrontKent?

    Kent werpt deze zomer Europese reizigers kusjes toe

     

    Honderden inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent (Verenigd Koninkrijk) werpen kusjes toe naar mensen overal in Europa – een massale virale uitnodiging om deze zomer de Tuin van Engeland te bezoeken. Via #KissesFromKent namen mensen en bedrijven uit het hele graafschap in Zuidoost-Engeland selfies waarop ze kusjes toewerpen op hun favoriete plekje in Kent, die ze dan op sociale media delen met een leuke boodschap erbij.

    De campagne kent sinds haar lancering op 22 juli een enorm succes en bereikte al meer dan 850.000 mensen op Twitter. Het doel van deze campagne van Visit Kent is te laten zien hoe vriendelijk en gastvrij Kent is. Ze zet bezoekers ertoe aan het graafschap zelf te ontdekken – zeker nu de euro zo sterk staat tegenover het pond. Chief executive Sandra Matthews-Marsh MBE van Visit Kent zegt: “Kent is echt de Tuin van Engeland en we willen de wereld laten zien welke geweldige, positieve en creatieve bestemming we zijn.

    “#KissesFromKent gaat over mensen die leuke, positieve boodschappen over ons graafschap delen met vrienden, familie of zelfs onbekenden overal ter wereld. Bekijk de posts die op sociale media worden gedeeld – we zijn er zeker van dat ze je zullen inspireren. “Door de sterke euro en het zwakke pond is het Verenigd Koninkrijk een uitstekende keuze voor reizigers uit Europa en Kent zou in alle geval bovenaan hun lijstje moeten staan. Onze Europese buren mogen er zeker van zijn: er wacht hen een heel warm onthaal.”

    De campagne #KissesFromKent duurt nog de hele zomer. Inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent kunnen deelnemen. De ‘kusjesselfies’ kun je alleen of in groep nemen tijdens een wandeling in het groen, bij een toeristische attractie, terwijl je je vingers aflikt van lokale lekkernijen, ligt te zonnen of steentjes keilt op het strand, of aan het dansen bent op een festival. Het draait erom een beetje liefde uit Kent te delen.

    Kent is de 3de populairste bestemming bij de Britten. De regio ligt vlak bij Londen en is vlot bereikbaar dankzij de hogesnelheidstreinen naar Londen en het Europese vasteland. Je vindt er een ongelofelijk ruim en divers toeristisch aanbod voor ieders smaak en budget. De kustlijn in het oosten van Kent leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en de afgelegen kusten zijn ideaal om te surfen. Bezoekers kunnen overnachten in enkele van de bekendste historische monumenten van Kent zoals de kastelen van Leeds, Hever of Dover. Het schitterende Port Lympne Reserve is het enige reservaat van het Verenigd Koninkrijk waar je op safari kunt gaan en ook nog kunt overnachten. Je kunt kiezen uit een waaier van overnachtingsmogelijkheden voor korte vakanties, zoals landhuizen en boetiek-B&B’s. Wie graag wat langer blijft, kan zijn vakantie doorbrengen in zijn eigen gezellige cottage of chic appartement voor een culturele citytrip of een landelijke reis naar het typische Engelse platteland.

    Wie nog twijfelt aan de kwaliteit van de Engelse keuken: de superverse producten van Kent, haar bekende Michelin-sterrenrestaurants en kleurrijke eetfestivals zullen zelfs de meest kieskeurige smaakpapillen over de streep trekken. Foodies worden verwend met Whitstable oesters, zoete aardbeien, en Romney Marsh lamsvlees, evenals ambachtelijke gin, beroemde bieren en enkele van de meest verfijnde schuimwijnen ter wereld. Ook kun je genieten van heel wat gezinsvriendelijke eet- en muziekfestivals, zoals Whitstable Oyster Festival, Faversham Hop Festival, Broadstairs Folk Week of middeleeuwse festiviteiten met toernooien in Hever Castle.

    Sandra Matthews-Marsh: “Ons landschap inspireerde dichters, overal ter wereld drinkt men onze ale en op onze kusten werd geschiedenis geschreven. Kent is een fantastische plek om te bezoeken en het is meer dan ooit belangrijk dat we allemaal positieve boodschappen van liefde en vriendschap met elkaar delen. “We hopen dat #KissesFromKent je zal inspireren. En als je onze streek bezoekt, wil je dan je eigen #KissesFromKent met je vrienden en familie thuis delen?”

    Meer informatie over Kent: www.visitkent.co.uk

     







    07-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zomert in Design museum Gent

    Nieuwe fietsen in Bike to the Future : Fietsen is in, fietsen is hip! Talrijke reacties op de tentoonstelling ‘Bike to the Future’ illustreren dit. Zowel in binnen- als in buitenland zijn jonge mensen en gerenommeerde ontwerpers met fietsdesign bezig. Aan ‘Bike to the Future’ werden nog verschillende fietsen toegevoegd van de eerste Nederlandse ligfiets van Aart Roelandt, over een bijna supersonisch model van ontwerper Pierre Lallemand tot een volledig houten fiets, een project van HoGent i.s.m. KTA Dendermonde. Ook MOBI 1, een idee van twee studenten van TU Delft, en OToK van Dezigno verdienen hun plek in de expo.

    Een meubel is ook een huis : Interieur en meubelen, M.José Van Hee, Robbrecht en Daem architecten, Christian Kieckens en Marc Dubois

    Vijf architecten, Marie-José Van Hee, Christian Kieckens, Marc Dubois, Paul Robbrecht & Hilde Daem, afgestudeerd in 1974/75 in Gent kunnen als protagonisten van een generatie worden beschouwd. Hun werk en invloed is van groot belang voor de ontwikkeling van de architectuurcultuur in Vlaanderen.

    Interesse in de bouwgeschiedenis, de relatie met kunst en de aandacht voor de maakbaarheid van de dingen zijn ook de basis voor het interieur- en meubelontwerp. Daarnaast kiest elk van hen een of meerdere stukken uit de collectie van Design museum Gent. Hun verwantschap, inspiratie of verwondering is hiervoor de leidraad. Een spannende constellatie in de stijlkamers van het Hotel de Coninck is verzekerd.

    UNFOLD. The transaction project, blown glass in printed ceramics

    Claire Warnier en Dries Verbruggen richtten na hun afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven in 2002 de multidisciplinaire studio Unfold op in Antwerpen. Vanuit een multidisciplinaire kijk op design, technologie en kunst experimenteren ze met ’ berekening- en productiemethoden’, ‘ruimtelijk design en producten’ en ‘theorie en samenstellen’.

    Het duo ontwikkelde een aantal interessante open design projecten, waaronder ‘Transition Project’ een coproductie. Twee jaar onderzoek verenigt het werk van keramiekkunstenaar Jonathan Keep (GB), glaskunstenaar/ onderzoeker Charles Stern (SE) en ontwerpstudio Unfold (BE). Het 3D printen, toegepast op de verenigbaarheid van keramiek en glas, resulteerde in een iteratief proces dat snel testen van materialen en vormen mogelijk maakt. De resultaten zijn ‘samengestelde objecten’ die integriteit naar handmade en digitale vaardigheden illustreren. Kortom, eeuwenoude technieken in een nieuw kleedje.

    Alonso International Glass Collection

    De talrijke kwaliteiten en technische mogelijkheden van glas wisten Antonio Alonso verschillende decennia terug te bekoren. Het was voor de Spaanse diplomaat een ware passie om kristal en glaswerk te verzamelen. Sinds 2005 is een deel van zijn verzameling in langdurige bruikleen bij Design museum Gent. Sinds begin juli tonen we een vernieuwde presentatie van de Alonso International Glass Collection. De klemtoon ligt op de productie van de Cristalleries de Val Saint-Lambert nabij Luik, sinds 1826 gespecialiseerd in sierglas, glazen en kristallen kunst- en gebruiksvoorwerpen. Zo tonen we onder meer de zogenaamde ‘Oignons de Jemeppe’, Van de Veldiaans glaswerk van hoofdontwerper Léon Ledru, en ook art deco en modernistische uitvoeringen van Joseph Simon en Charles Graffart.   

    06-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maasmechelen Village, een bestemming met stijl

    Maasmechelen Village Outlet Shopping behoort samen met 8 andere merkendorpen in Europa – en recentelijk 2 outlet centra in China – tot de ‘Collectie’ van Value Retail, het bedrijf achter deze stijlvolle bestemmingen. Sinds 1992 beheert Value Retail met Chic Outlet Shopping®, als zogenaamde verzamelnaam, een uniek concept in outlet shopping. Met meer dan 1.000 boetieks van wereldbekende luxe, mode - en lifestylemerken bieden deze villages een buitengewone shoppingervaring voor de slimme shopper in wat reeds toeristische bestemmingen op zich zijn geworden.

    Doel van al deze shopping bestemmingen is het samenbrengen van een selectie van internationale en nationale luxemerken – tegen voordelige prijzen (30% tot 60% goedkoper) - op één enkele locatie en dit op slechts een uurtje buiten het centrum van wereldsteden, zoals respectievelijk Londen, Parijs, München, Barcelona, Dublin, Frankfurt, Madrid, Shanghai en Suzhou. Het is dan niet voor niets dat Maasmechelen Village gepositioneerd wordt als “Brussels-Aachen/Köln. Een Anglo-Amerikaanse succesformule die na Bicester Village nabij Londen en La Vallée Village nabij Parijs uitzwermde over Europa en China.

    De basisidee voor een Belgische Village was simpel: Maasmechelen ligt immers zeer strategisch in Europa, omringd door een dicht bevolkingsgebied met vele potentiële klanten. Daarenboven ontstond - na de sluiting van de Limburgse mijnen – een opportuniteit qua locatie op de voormalige mijnterreinen van Eisden-mijn in Maasmechelen en paste de komst van Maasmechelen Village perfect in de toen opgemaakte reconversieplannen. Maasmechelen Village werd uiteindelijk een onderdeel van een groter project –Terhills genaamd - waarbij de mijnen van Eisden als toeristische bestemming binnen een kwalitatief project werd ingekapseld waardoor het complex nationale en internationale uitstraling meekreeg.

    Daarenboven - in het kielzog van de vroegere mijnindustrie – kreeg het project alsmaar een grotere meerwaarde en is Maasmechelen Village regionaal uitgegroeid tot een belangrijke, zo niet de belangrijkste, (indirecte) werkgever met een 100-tal boetieks die een kleine 1000 werknemers tewerkstellen.

    Het outlet concept bestaat uit het aanbieden van de collecties van nationale en internationale luxemerken van vorig seizoen die binnen- en buitenlandse bezoekers aantrekken. Maasmechelen Village geniet van een grote inbound belangstelling van de Euregio maar is anderzijds omgeven door meerdere regionale luchthavens o.m. Brussel, Antwerpen, Keulen-Bonn, Eindhoven en Luik waardoor buitenlande bezoekers erg makkelijk het centrum kunnen bezoeken. Opvallend hierbij zijn aldus David Winkels, Director, de vele Chinezen die via de luchthaven van Luik, de regio bezoeken ( naar Amsterdam, Parijs, Brussel, …) en alsmaar meer hun weg vinden naar Maasmechelen Village. De opening van de Chinese villages zal ongetwijfeld de belangstelling van de Chinezen voor Maasmechelen Village nog meer doen opflakkeren omdat hier immers alle grote Europese luxemerken aanwezig zijn en een ommetje via Maasmechelen Village relatief makkelijk in hun druk reisschema kan worden ingebouwd.

    Het 15 jarig bestaan van Maasmechelen Village berust volgens onze gesprekspartner enerzijds op het feit dat de Village 7 dagen op 7 geopend is, met meer dan 2.5 miljoen bezoeker sper jaar, maar vooral op de hospitality-accenten die in Maasmechelen Village worden meegeven, accenten die niemand onberoerd laten.

    Zo praat men in Maasmechelen niet over klanten, maar wel over gasten, een niet onbelangrijke nuance gezien men zijn gasten optimaal wil verwennen. Met de hotelschool van Lausanne (Hotel Ecolière de Lausanne) werd een langdurig partnership uitgewerkt waarbij het personeel van de respectievelijke boetieks een aanvullende vorming over gastenonthaal meekrijgt. Anderzijds zijn in het merkendorp een aantal hoogkwalitatieve food & beverage hotspots aanwezig waar men de innerlijke mens kan versterken. Foodbars en eetstandjes sluiten ’s avonds maar restaurant Giuliano en Ellis Gourmet burger verwelkomen ook ‘s avonds ontelbare gasten. Afsluitend aspect van de hospitality is de nabijheid van overnachtingsmogelijkheden. Het nieuwe Terhills hotel sluit aan op Maasmechelen Village maar ook andere leuke kwaliteitsvolle locaties en tal van gezellige B&B’s liggen op amper een boogscheut.







    05-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gault&Millau bekroont het beste festival-food op Tomorrowland

    Gault&Millau was dit jaar voor de 4e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij voor het eerst ook 3 awards uit aan de best presterende food-stands. Gault&Millau was dit jaar met een team van eigen inspecteurs drie dagen aanwezig en ging 1 dag op pad met een jonge festivalinspectrice die speciaal voor Tomorrowland werd gerekruteerd.

    Gault&Millau Festival Food Awards: Uit de meer dan 60 food stands werden 3 winnaars, die een certificaat kregen waarmee ze op andere festivals kunnen uitpakken, geselecteerd binnen 3 categorieën:

    1. Gault&Millau best festival food: ‘Taco Pork Belly’

    De ‘Taco Pork Belly’ was een mooi gevulde taco met sappige stukjes varkensbuik, avocado, sla, krokante groentjes en verse kruiden. De balans tussen de ingrediënten was uitmuntend en het vettige van het vlees werd mooi uitgebalanceerd met de frisse groentjes en kruiden. Het zachte tacobroodje was bovendien gemakkelijk te vouwen waardoor het gerecht uitstekend fungeerde als ‘festival food’.

    2. Gault&Millau best healthy festival food: ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’

    De award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. De smaak van de vleesvervanger op basis van soja was uitzonderlijk en het geheel was een gezond, superlekker festivalgerecht.

    3. Gault&Millau most innovative festival food: ‘Belgitude wafelfrietjes’

    Het meest innovatieve festivalgerecht was het ‘Belgitude’ dessert van Callebaut®. Zij brachten een verrassend dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigde: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. De frietjes waren gemaakt van versgebakken wafels, gevuld met chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes. Ze werden geserveerd met chocoladesaus om te deppen, een mayonaise van witte chocolade en citroen, en afgewerkt met een bolletje frambozenijs als variant op ketchup. Een gerecht dat innovatie en smaak samenbracht!

    Inspecties op het festival

    Tomorrowland, het bekendste muziekfestival ter wereld, won recent nog de Gault&Millau Culinary Innovators ‘Event Award’. Ook tijdens de editie van 2016 waren de inspecteurs van Gault&Millau aanwezig om het enorme aanbod aan festivaleten en de meer dan 120 food-stands en 4 restaurants te beoordelen. Daarbij werd rekening gehouden met criteria zoals smaak, kwaliteit, sfeer en bediening, gebruikte ingrediënten en gezondheid. De analyses en resultaten van de inspecties worden in de komende weken bekendgemaakt.

    Jonge inspectrice mee naar op Tomorrowland

    Gault&Millau lanceerde dit jaar ook een unieke zoektocht naar één festivalinspecteur of -inspectrice die het inspectieteam op Tomorrowland éénmalig kon vergezellen. Uit honderden inschrijvingen werd Charlotte uit Oost-Vlaanderen gekozen. Zij wist de jury te overtuigen met een goede kennis van gastronomie, festivals en cultuur, gecombineerd met een vlotte en professionele schrijfstijl. Daarnaast had ze een duidelijke visie op de criteria waaraan festivaleten moet voldoen. Charlotte beleefde een onvergetelijke dag en proefde mee van tientallen gerechtjes op het festival.

    Over Gault&Millau  

    Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via het project Grote Keuken en de Gault&Millau Catering Awards, en naar gezond genieten via de Groene Gault&Millau. De beste chocolatiers en patissiers vindt u in de Gault&Millau ‘chocolaterie en patisserie gids’. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van horeca en voedingsnijverheid in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Ook wordt Gault&Millau meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector.

     





    05-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frabkrijk dichterbij dan u denkt ...

    Ongewoon verblijf aan boord van een ‘toue cabané’ in Auvergne

     

    Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles. In de 17e eeuw werd de toue, een houten boot met platte bodem, gebruikt voor de visvangst en het vervoer van personen en goederen op de Loire. De boot was lange tijd verdwenen uit het rivierlandschap maar keerde terug in de vorm van drijvend logies met alle comfort, dat kan vergeleken worden met een kamer in een viersterrenhotel.

    Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles ligt aan de grens van Auvergne met Bourgogne, aan de oever van de Loire. Het is een unieke plek in Frankrijk voor iemand die er eens helemaal uit wil zijn in een ongewone omgeving. Op een vijver van 3 ha biedt men 12 toues cabanées van 25 m² met een terras van 10 m². De ‘schuit-hut’ kan tot vijf personen herbergen en biedt een weergaloos uitzicht op de natuur, dankzij grote glasramen.

    Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles is volledig gewijd aan het leven op het water, maar ook aan de ontdekking van het erfgoed. Men kan er te voet, met de fiets, met de elektrische scooter of per boot op uit trekken. Aan activiteiten er is geen gebrek! Prijs 2015: vanaf € 115 per nacht en € 592 voor een week.

    www.village-toue.fr

    Vakantie in de stad - Marseille, oogverblindend mooi

    Citytrip met shopping, cultuur en gastronomie. Het jaar 2016 zal gekenmerkt worden door de tentoonstelling ‘Picasso et les arts et traditions populaires’. Ze zal plaatsvinden in het ‘Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée’ (het MuCEM, gebouwd in 2013 ter gelegenheid van Marseille, culturele hoofdstad van Europa), van 27 april tot 29 augustus. Deze grote retrospectieve zal aantonen hoe Picasso, die vasthield aan zijn tijd en zijn wortels, zijn werk liet beïnvloeden door populaire kunst en tradities.

    Wie shopping verkiest: ‘Les Docks Village Marseille’, open sinds oktober 2015, zullen de liefhebbers van lokale creaties beslist kunnen bekoren. Chique en trendy winkels staan er zij aan zij met nieuwe restaurants, cafés, een overdekte markt… Rechtover de Docks zullen Les Terrasses du Port’ u kunnen verleiden met 160 winkels en een adembenemend uitzicht op de rede van de stad.

    Men kan niet naar Marseille komen zonder de plaatselijke specialiteiten en de gevarieerde gastronomie te proeven. De jonge generatie laat zich volop gelden en aarzelt niet zich een plaats te verwerven tussen traditie, moderniteit en valorisatie van lokale producten. Zo hebben twee jonge chefs hun eerste ster gekregen in 2015: Ludovic Turac voor ‘Une table au Sud’ en Alexandre Mazzi voor zijn restaurant ‘AM’. www.marseille-tourisme.com

    De vallei van de Isle in de Périgord ontdekken met ‘slow’ toerisme

    Langs de nieuwe ‘Véloroute Voie Verte’ van de vallei van de Isle

    Van Le Pizou tot Annesse-et-Beaulieu werd recent een tracé van 86 km aangelegd, met delen van fietsroutes en groene passages langs de oever van de rivier de Isle. Deze route richt zich tot gezinnen en wil de natuurlijke schoonheid laten ontdekken van de oevers van de rivier. Men kan er verschillende ludieke, sportieve en ecologische activiteiten beoefenen:

    • Tochten met een Segway met vertrek aan het recreatiecentrum van Neuvic sur l’Isle. Deze ecologisch verantwoorde manier van verplaatsen situeert zich halfweg tussen ski en vliegend tapijt en is op zijn minst origineel te noemen. www.gyropole.fr

    • De rust die rond de rivier hangt en de bucolische charme van de dorpen Neuvic sur l’Isle, Saint-Léon-sur-l’Isle en Saint-Astier ontdekken, met hun kastelen, sluizen en oude bruggen, tijdens een sportieve tocht die bestaat uit een combinatie van 3 uur kanoën en 1.30 u mountainbiken. www.canoeneuvic.com

    • En waarom geen cruise van een dag op de Isle? Op het programma: bezoek aan de Moulin de Duellas in Saint-Martial-D’artenset, een originele watermolen die uniek is vanwege zijn indrukwekkende architectuur, een getuige van de oude industriële activiteiten die hun energie haalden uit hydraulische kracht. Nadien excursie langs de ‘Véloroute Voie Verte’, pistespel bij de romaanse kerk van Saint-Martin-l’Astier en tocht op een gabarre (schuit) met een verteller. www.moulin-duellas.fr

    www.dordogne-perigord-tourisme.fr

    Charmant gastro-biologisch verblijf in Les Orangeries, in Poitou-Charentes

    Een hotel-restaurant dat zich engageert voor onze planeet. In 2016 viert hotel Les Orangeries de tiende verjaardag als eerste hotel in Frankrijk met de Europese ecolabel. Na twee jaar na elkaar bekroond te zijn als ‘Restaurant Durable International’, in 2014 en 2015, onderscheidt het etablissement zich opnieuw: in de Gault & Millau 2016 werd chef David Royer vernoemd als ‘jong talent’. Deze bijkomende erkenning beloont de inspanningen op het gebied van ‘locavore’ (gebruik van lokaal geproduceerde voedingsmiddelen). De erkenning slaat op de groente- en biotuin en de deelname aan een nationaal experiment voor milieu-etikettering.

    Het is de globale aanpak voor duurzame ontwikkeling die chef David Royer naar Poitou bracht. Samen met lokale producenten exploreert hij een meer vegetale keuken, gastro-biologisch, met een origineel gebruik van de natuur (hydrolaten, floraal water en eetbare bloemen).

    Kooklessen van twee tot drie uur staan op het programma op zaterdagvoormiddag tussen november en april, op reservering (maximaal acht personen). Tijdens deze ateliers toont de chef allerlei trucs en tips om groenten beter te gebruiken maar ook om energie te sparen. Op het programma van de kookateliers: lekkernijen en kleine patisserie, volledige gerechten met seizoensproducten, koken met bloemen en wilde planten.

    Het hotel biedt ook een elektromobiele safari met een no-smoke: bezoek aan Futuroscope of de apenvallei met herladen ter plaatse, lus van de vallei van de fresco’s en de abdijen, natuurcircuit voor een ontdekking van fauna en flora (vogelobservatorium, reigersnest…) op de 2000 km berijdbare wandelpaden.

    www.lesorangeries.fr

    05-08-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!