Maasmechelen Village en haar verwante merkendorpen wordt gekenmerkt door nationale en internationale luxemerken, een charmante sfeer, een warme en superieure service alsook een waaier van evenementen. Ontdek ‘s werelds meest gerenommeerde designermerken in luxueuze boetieks, 30% tot 60% voordeliger, t.o.v de originele winkelprijs en dit het hele jaar door.
Maasmechelen Village is aldus David Winkels fier om meerdere toppers van wereldklasse aan te bieden. Typerend ook voor dit merkendorp is de dynamen en vernieuwing van het merkenaanbod. Zo werkt men, net als een department store naar de meest attractieve merkenmix toe: als de klant (lees: gast ) maar centraal staat. Daarenboven werd dit jaar financieel een tandje bijgestoken en hebben de aandeelhouders achter Maasmechelen Village extra vertrouwen gegeven door – voor een bedrag van 190 miljoen euro – schulden om te zetten in preferentiële aandelen. Daarenboven werd een nieuwe financiëring voor de komende 5 jaar afgesloten hetgeen het merkendorp klaarmaakt voor een sterke toekomst.
Het aanboren van nieuwe markten door beter in te spelen op de mogelijkheden om kapitaalkrachtige gasten naar Maasmechelen te brengen, biedt op middellange en lange termijn de kans om de negatieve curve volledig om te buigen. Tot het actuele aureool van Maasmechelen Village behoren o.m. Escada, Stijn Helsen, Guess, Lacoste, Gaastra, United Colors of Beneton, Armani, River woods, Mc Gregor, Marlies Dekkers, Versace en Wolford. In de wachtrij staan zelfs nog enkele bijkomende wereldtoppers die nog voor het jaareinde in Maasmechelen Village zullen gepresenteerd worden.
Het zit allemaal in de details als het gaat om de fijne kunst van het shoppen, elk van de zogenaamde Chic Outlets shopping villages biedt onder de noemer ‘village services’ een reeks van superieure diensten. In Maasmechelen zijn dit o.m. gratis wifi, restaurants en cafés, een speeltuin, gratis parking en de Maasmechelen Village gift card. Chic Travel is een ander onderdeel waarbij je jezelf kan trakteren op een fantastisch dagje uit met de Shopping Packages waarbij je kan genieten van een scala aan speciale diensten, de dagelijkse Shopping express shuttle vanuit het centrum van Brussel, shopping arrangementen en andere luxe reisdiensten. Bovendien kan je mijlen of punten sparen door te shoppen in Maasmechelen en dit via diverse partners inclusief Flying Blue, Miles & More, Etihad Guest en British airways. Ook de Chic Outlet shopping app is een ideale voorbereiding op een dagje shoppen in Maasmechelen.
Maar ook op het vlak van ‘villages services’ kan men een aantal facetten verfijnen en verruimen en blijft het team achter Maasmechelen Village innoveren. Hoe dan ook, de luxury shopping experience in Maasmechelen is geen alleenstaand item. Culinair bieden Giuliano en Ellis gourmet burger leuke verrassingen, er is het Terhills hotel met sterrenrestaurant Danny zonder de enorme mogelijkheden van Connecterra over het hoofd te zien.
Een adequate samenwerking met de diverse partners die op de site aanwezig zijn moet de aantrekkingskracht van Maasmechelen Village een duidelijke boost geven. Enkele van hen lichten we de komende dagen graag toe in aparte artikels. Deze samenwerking zal voor alle partners positieve resultaten meebrengen. Vanuit een coherente hospitality visie krijgt elke partner trouwens extra ontwikkelingskansen en creëert men een bloeiende ‘mijn’-site.
Kent werpt deze zomer Europese reizigers kusjes toe
Honderden inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent (Verenigd Koninkrijk) werpen kusjes toe naar mensen overal in Europa – een massale virale uitnodiging om deze zomer de Tuin van Engeland te bezoeken. Via #KissesFromKent namen mensen en bedrijven uit het hele graafschap in Zuidoost-Engeland selfies waarop ze kusjes toewerpen op hun favoriete plekje in Kent, die ze dan op sociale media delen met een leuke boodschap erbij.
De campagne kent sinds haar lancering op 22 juli een enorm succes en bereikte al meer dan 850.000 mensen op Twitter. Het doel van deze campagne van Visit Kent is te laten zien hoe vriendelijk en gastvrij Kent is. Ze zet bezoekers ertoe aan het graafschap zelf te ontdekken – zeker nu de euro zo sterk staat tegenover het pond. Chief executive Sandra Matthews-Marsh MBE van Visit Kent zegt: “Kent is echt de Tuin van Engeland en we willen de wereld laten zien welke geweldige, positieve en creatieve bestemming we zijn.
“#KissesFromKent gaat over mensen die leuke, positieve boodschappen over ons graafschap delen met vrienden, familie of zelfs onbekenden overal ter wereld. Bekijk de posts die op sociale media worden gedeeld – we zijn er zeker van dat ze je zullen inspireren. “Door de sterke euro en het zwakke pond is het Verenigd Koninkrijk een uitstekende keuze voor reizigers uit Europa en Kent zou in alle geval bovenaan hun lijstje moeten staan. Onze Europese buren mogen er zeker van zijn: er wacht hen een heel warm onthaal.”
De campagne #KissesFromKent duurt nog de hele zomer. Inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent kunnen deelnemen. De ‘kusjesselfies’ kun je alleen of in groep nemen tijdens een wandeling in het groen, bij een toeristische attractie, terwijl je je vingers aflikt van lokale lekkernijen, ligt te zonnen of steentjes keilt op het strand, of aan het dansen bent op een festival. Het draait erom een beetje liefde uit Kent te delen.
Kent is de 3de populairste bestemming bij de Britten. De regio ligt vlak bij Londen en is vlot bereikbaar dankzij de hogesnelheidstreinen naar Londen en het Europese vasteland. Je vindt er een ongelofelijk ruim en divers toeristisch aanbod voor ieders smaak en budget. De kustlijn in het oosten van Kent leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en de afgelegen kusten zijn ideaal om te surfen. Bezoekers kunnen overnachten in enkele van de bekendste historische monumenten van Kent zoals de kastelen van Leeds, Hever of Dover. Het schitterende Port Lympne Reserve is het enige reservaat van het Verenigd Koninkrijk waar je op safari kunt gaan en ook nog kunt overnachten. Je kunt kiezen uit een waaier van overnachtingsmogelijkheden voor korte vakanties, zoals landhuizen en boetiek-B&B’s. Wie graag wat langer blijft, kan zijn vakantie doorbrengen in zijn eigen gezellige cottage of chic appartement voor een culturele citytrip of een landelijke reis naar het typische Engelse platteland.
Wie nog twijfelt aan de kwaliteit van de Engelse keuken: de superverse producten van Kent, haar bekende Michelin-sterrenrestaurants en kleurrijke eetfestivals zullen zelfs de meest kieskeurige smaakpapillen over de streep trekken. Foodies worden verwend met Whitstable oesters, zoete aardbeien, en Romney Marsh lamsvlees, evenals ambachtelijke gin, beroemde bieren en enkele van de meest verfijnde schuimwijnen ter wereld. Ook kun je genieten van heel wat gezinsvriendelijke eet- en muziekfestivals, zoals Whitstable Oyster Festival, Faversham Hop Festival, Broadstairs Folk Week of middeleeuwse festiviteiten met toernooien in Hever Castle.
Sandra Matthews-Marsh: “Ons landschap inspireerde dichters, overal ter wereld drinkt men onze ale en op onze kusten werd geschiedenis geschreven. Kent is een fantastische plek om te bezoeken en het is meer dan ooit belangrijk dat we allemaal positieve boodschappen van liefde en vriendschap met elkaar delen. “We hopen dat #KissesFromKent je zal inspireren. En als je onze streek bezoekt, wil je dan je eigen #KissesFromKent met je vrienden en familie thuis delen?”
Nieuwe fietsen in Bike to the Future : Fietsen is in, fietsen is hip! Talrijke reacties op de tentoonstelling ‘Bike to the Future’ illustreren dit. Zowel in binnen- als in buitenland zijn jonge mensen en gerenommeerde ontwerpers met fietsdesign bezig. Aan ‘Bike to the Future’ werden nog verschillende fietsen toegevoegd van de eerste Nederlandse ligfiets van Aart Roelandt, over een bijna supersonisch model van ontwerper Pierre Lallemand tot een volledig houten fiets, een project van HoGent i.s.m. KTA Dendermonde. Ook MOBI 1, een idee van twee studenten van TU Delft, en OToK van Dezigno verdienen hun plek in de expo.
Een meubel is ook een huis : Interieur en meubelen, M.José Van Hee, Robbrecht en Daem architecten, Christian Kieckens en Marc Dubois
Vijf architecten, Marie-José Van Hee, Christian Kieckens, Marc Dubois, Paul Robbrecht & Hilde Daem, afgestudeerd in 1974/75 in Gent kunnen als protagonisten van een generatie worden beschouwd. Hun werk en invloed is van groot belang voor de ontwikkeling van de architectuurcultuur in Vlaanderen.
Interesse in de bouwgeschiedenis, de relatie met kunst en de aandacht voor de maakbaarheid van de dingen zijn ook de basis voor het interieur- en meubelontwerp. Daarnaast kiest elk van hen een of meerdere stukken uit de collectie van Design museum Gent. Hun verwantschap, inspiratie of verwondering is hiervoor de leidraad. Een spannende constellatie in de stijlkamers van het Hotel de Coninck is verzekerd.
UNFOLD. The transaction project, blown glass in printed ceramics
Claire Warnier en Dries Verbruggen richtten na hun afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven in 2002 de multidisciplinaire studio Unfold op in Antwerpen. Vanuit een multidisciplinaire kijk op design, technologie en kunst experimenteren ze met ’ berekening- en productiemethoden’, ‘ruimtelijk design en producten’ en ‘theorie en samenstellen’.
Het duo ontwikkelde een aantal interessante open design projecten, waaronder ‘Transition Project’ een coproductie. Twee jaar onderzoek verenigt het werk van keramiekkunstenaar Jonathan Keep (GB), glaskunstenaar/ onderzoeker Charles Stern (SE) en ontwerpstudio Unfold (BE). Het 3D printen, toegepast op de verenigbaarheid van keramiek en glas, resulteerde in een iteratief proces dat snel testen van materialen en vormen mogelijk maakt. De resultaten zijn ‘samengestelde objecten’ die integriteit naar handmade en digitale vaardigheden illustreren. Kortom, eeuwenoude technieken in een nieuw kleedje.
Alonso International Glass Collection
De talrijke kwaliteiten en technische mogelijkheden van glas wisten Antonio Alonso verschillende decennia terug te bekoren. Het was voor de Spaanse diplomaat een ware passie om kristal en glaswerk te verzamelen. Sinds 2005 is een deel van zijn verzameling in langdurige bruikleen bij Design museum Gent. Sinds begin juli tonen we een vernieuwde presentatie van de Alonso International Glass Collection. De klemtoon ligt op de productie van de Cristalleries de Val Saint-Lambert nabij Luik, sinds 1826 gespecialiseerd in sierglas, glazen en kristallen kunst- en gebruiksvoorwerpen. Zo tonen we onder meer de zogenaamde ‘Oignons de Jemeppe’, Van de Veldiaans glaswerk van hoofdontwerper Léon Ledru, en ook art deco en modernistische uitvoeringen van Joseph Simon en Charles Graffart.
Maasmechelen Village Outlet Shopping behoort samen met 8 andere merkendorpen in Europa – en recentelijk 2 outlet centra in China – tot de ‘Collectie’ van Value Retail, het bedrijf achter deze stijlvolle bestemmingen. Sinds 1992 beheert Value Retail met Chic Outlet Shopping®, als zogenaamde verzamelnaam, een uniek concept in outlet shopping. Met meer dan 1.000 boetieks van wereldbekende luxe, mode - en lifestylemerken bieden deze villages een buitengewone shoppingervaring voor de slimme shopper in wat reeds toeristische bestemmingen op zich zijn geworden.
Doel van al deze shopping bestemmingen is het samenbrengen van een selectie van internationale en nationale luxemerken – tegen voordelige prijzen (30% tot 60% goedkoper) - op één enkele locatie en dit op slechts een uurtje buiten het centrum van wereldsteden, zoals respectievelijk Londen, Parijs, München, Barcelona, Dublin, Frankfurt, Madrid, Shanghai en Suzhou. Het is dan niet voor niets dat Maasmechelen Village gepositioneerd wordt als “Brussels-Aachen/Köln. Een Anglo-Amerikaanse succesformule die na Bicester Village nabij Londen en La Vallée Village nabij Parijs uitzwermde over Europa en China.
De basisidee voor een Belgische Village was simpel: Maasmechelen ligt immers zeer strategisch in Europa, omringd door een dicht bevolkingsgebied met vele potentiële klanten. Daarenboven ontstond - na de sluiting van de Limburgse mijnen – een opportuniteit qua locatie op de voormalige mijnterreinen van Eisden-mijn in Maasmechelen en paste de komst van Maasmechelen Village perfect in de toen opgemaakte reconversieplannen. Maasmechelen Village werd uiteindelijk een onderdeel van een groter project –Terhills genaamd - waarbij de mijnen van Eisden als toeristische bestemming binnen een kwalitatief project werd ingekapseld waardoor het complex nationale en internationale uitstraling meekreeg.
Daarenboven - in het kielzog van de vroegere mijnindustrie – kreeg het project alsmaar een grotere meerwaarde en is Maasmechelen Village regionaal uitgegroeid tot een belangrijke, zo niet de belangrijkste, (indirecte) werkgever met een 100-tal boetieks die een kleine 1000 werknemers tewerkstellen.
Het outlet concept bestaat uit het aanbieden van de collecties van nationale en internationale luxemerken van vorig seizoen die binnen- en buitenlandse bezoekers aantrekken. Maasmechelen Village geniet van een grote inbound belangstelling van de Euregio maar is anderzijds omgeven door meerdere regionale luchthavens o.m. Brussel, Antwerpen, Keulen-Bonn, Eindhoven en Luik waardoor buitenlande bezoekers erg makkelijk het centrum kunnen bezoeken. Opvallend hierbij zijn aldus David Winkels, Director, de vele Chinezen die via de luchthaven van Luik, de regio bezoeken ( naar Amsterdam, Parijs, Brussel, …) en alsmaar meer hun weg vinden naar Maasmechelen Village. De opening van de Chinese villages zal ongetwijfeld de belangstelling van de Chinezen voor Maasmechelen Village nog meer doen opflakkeren omdat hier immers alle grote Europese luxemerken aanwezig zijn en een ommetje via Maasmechelen Village relatief makkelijk in hun druk reisschema kan worden ingebouwd.
Het 15 jarig bestaan van Maasmechelen Village berust volgens onze gesprekspartner enerzijds op het feit dat de Village 7 dagen op 7 geopend is, met meer dan 2.5 miljoen bezoeker sper jaar, maar vooral op de hospitality-accenten die in Maasmechelen Village worden meegeven, accenten die niemand onberoerd laten.
Zo praat men in Maasmechelen niet over klanten, maar wel over gasten, een niet onbelangrijke nuance gezien men zijn gasten optimaal wil verwennen. Met de hotelschool van Lausanne (Hotel Ecolière de Lausanne) werd een langdurig partnership uitgewerkt waarbij het personeel van de respectievelijke boetieks een aanvullende vorming over gastenonthaal meekrijgt. Anderzijds zijn in het merkendorp een aantal hoogkwalitatieve food & beverage hotspots aanwezig waar men de innerlijke mens kan versterken. Foodbars en eetstandjes sluiten ’s avonds maar restaurant Giuliano en Ellis Gourmet burger verwelkomen ook ‘s avonds ontelbare gasten. Afsluitend aspect van de hospitality is de nabijheid van overnachtingsmogelijkheden. Het nieuwe Terhills hotel sluit aan op Maasmechelen Village maar ook andere leuke kwaliteitsvolle locaties en tal van gezellige B&B’s liggen op amper een boogscheut.
Gault&Millau bekroont het beste festival-food op Tomorrowland
Gault&Millau was dit jaar voor de 4e keer op rij aanwezig op Tomorrowland voor inspecties van het ‘festival food’. De restaurantgids reikte daarbij voor het eerst ook 3 awards uit aan de best presterende food-stands. Gault&Millau was dit jaar met een team van eigen inspecteurs drie dagen aanwezig en ging 1 dag op pad met een jonge festivalinspectrice die speciaal voor Tomorrowland werd gerekruteerd.
Gault&Millau Festival Food Awards: Uit de meer dan 60 food stands werden 3 winnaars, die een certificaat kregen waarmee ze op andere festivals kunnen uitpakken, geselecteerd binnen 3 categorieën:
1. Gault&Millau best festival food: ‘Taco Pork Belly’
De ‘Taco Pork Belly’ was een mooi gevulde taco met sappige stukjes varkensbuik, avocado, sla, krokante groentjes en verse kruiden. De balans tussen de ingrediënten was uitmuntend en het vettige van het vlees werd mooi uitgebalanceerd met de frisse groentjes en kruiden. Het zachte tacobroodje was bovendien gemakkelijk te vouwen waardoor het gerecht uitstekend fungeerde als ‘festival food’.
2. Gault&Millau best healthy festival food: ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’
De award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de ‘Korean BBQ pulled soy sandwich’. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. De smaak van de vleesvervanger op basis van soja was uitzonderlijk en het geheel was een gezond, superlekker festivalgerecht.
3. Gault&Millau most innovative festival food: ‘Belgitude wafelfrietjes’
Het meest innovatieve festivalgerecht was het ‘Belgitude’ dessert van Callebaut®. Zij brachten een verrassend dessert dat al het beste uit de Belgische keuken verenigde: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. De frietjes waren gemaakt van versgebakken wafels, gevuld met chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes. Ze werden geserveerd met chocoladesaus om te deppen, een mayonaise van witte chocolade en citroen, en afgewerkt met een bolletje frambozenijs als variant op ketchup. Een gerecht dat innovatie en smaak samenbracht!
Inspecties op het festival
Tomorrowland, het bekendste muziekfestival ter wereld, won recent nog de Gault&Millau Culinary Innovators ‘Event Award’. Ook tijdens de editie van 2016 waren de inspecteurs van Gault&Millau aanwezig om het enorme aanbod aan festivaleten en de meer dan 120 food-stands en 4 restaurants te beoordelen. Daarbij werd rekening gehouden met criteria zoals smaak, kwaliteit, sfeer en bediening, gebruikte ingrediënten en gezondheid. De analyses en resultaten van de inspecties worden in de komende weken bekendgemaakt.
Jonge inspectrice mee naar op Tomorrowland
Gault&Millau lanceerde dit jaar ook een unieke zoektocht naar één festivalinspecteur of -inspectrice die het inspectieteam op Tomorrowland éénmalig kon vergezellen. Uit honderden inschrijvingen werd Charlotte uit Oost-Vlaanderen gekozen. Zij wist de jury te overtuigen met een goede kennis van gastronomie, festivals en cultuur, gecombineerd met een vlotte en professionele schrijfstijl. Daarnaast had ze een duidelijke visie op de criteria waaraan festivaleten moet voldoen. Charlotte beleefde een onvergetelijke dag en proefde mee van tientallen gerechtjes op het festival.
Over Gault&Millau
Gault&Millau is een leidende uitgever binnen de wereld van de gastronomie. Maar Gault&Millau brengt veel meer dan dat. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld naar kwaliteitsverbetering voor gemeenschapskeukens via het project Grote Keuken en de Gault&Millau Catering Awards, en naar gezond genieten via de Groene Gault&Millau. De beste chocolatiers en patissiers vindt u in de Gault&Millau ‘chocolaterie en patisserie gids’. Met het project Culinary Innovators staat de groep stil bij de sleutels van het succes van horeca en voedingsnijverheid in de toekomst. Want nooit eerder in de geschiedenis evolueerde alles zo snel. Ook wordt Gault&Millau meer en meer gevraagd als consultant door bedrijven uit de ruime voedingssector.
Ongewoon verblijf aan boord van een ‘toue cabané’ in Auvergne
Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles. In de 17e eeuw werd de toue, een houten boot met platte bodem, gebruikt voor de visvangst en het vervoer van personen en goederen op de Loire. De boot was lange tijd verdwenen uit het rivierlandschap maar keerde terug in de vorm van drijvend logies met alle comfort, dat kan vergeleken worden met een kamer in een viersterrenhotel.
Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles ligt aan de grens van Auvergne met Bourgogne, aan de oever van de Loire. Het is een unieke plek in Frankrijk voor iemand die er eens helemaal uit wil zijn in een ongewone omgeving. Op een vijver van 3 ha biedt men 12 toues cabanées van 25 m² met een terras van 10 m². De ‘schuit-hut’ kan tot vijf personen herbergen en biedt een weergaloos uitzicht op de natuur, dankzij grote glasramen.
Het Village Toue op het Domaine des Demoiselles is volledig gewijd aan het leven op het water, maar ook aan de ontdekking van het erfgoed. Men kan er te voet, met de fiets, met de elektrische scooter of per boot op uit trekken. Aan activiteiten er is geen gebrek! Prijs 2015: vanaf € 115 per nacht en € 592 voor een week.
Vakantie in de stad - Marseille, oogverblindend mooi
Citytrip met shopping, cultuur en gastronomie. Het jaar 2016 zal gekenmerkt worden door de tentoonstelling ‘Picasso et les arts et traditions populaires’. Ze zal plaatsvinden in het ‘Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée’ (het MuCEM, gebouwd in 2013 ter gelegenheid van Marseille, culturele hoofdstad van Europa), van 27 april tot 29 augustus. Deze grote retrospectieve zal aantonen hoe Picasso, die vasthield aan zijn tijd en zijn wortels, zijn werk liet beïnvloeden door populaire kunst en tradities.
Wie shopping verkiest: ‘Les Docks Village Marseille’, open sinds oktober 2015, zullen de liefhebbers van lokale creaties beslist kunnen bekoren. Chique en trendy winkels staan er zij aan zij met nieuwe restaurants, cafés, een overdekte markt… Rechtover de Docks zullen Les Terrasses du Port’ u kunnen verleiden met 160 winkels en een adembenemend uitzicht op de rede van de stad.
Men kan niet naar Marseille komen zonder de plaatselijke specialiteiten en de gevarieerde gastronomie te proeven. De jonge generatie laat zich volop gelden en aarzelt niet zich een plaats te verwerven tussen traditie, moderniteit en valorisatie van lokale producten. Zo hebben twee jonge chefs hun eerste ster gekregen in 2015: Ludovic Turac voor ‘Une table au Sud’ en Alexandre Mazzi voor zijn restaurant ‘AM’. www.marseille-tourisme.com
De vallei van de Isle in de Périgord ontdekken met ‘slow’ toerisme
Langs de nieuwe ‘Véloroute Voie Verte’ van de vallei van de Isle
Van Le Pizou tot Annesse-et-Beaulieu werd recent een tracé van 86 km aangelegd, met delen van fietsroutes en groene passages langs de oever van de rivier de Isle. Deze route richt zich tot gezinnen en wil de natuurlijke schoonheid laten ontdekken van de oevers van de rivier. Men kan er verschillende ludieke, sportieve en ecologische activiteiten beoefenen:
• Tochten met een Segway met vertrek aan het recreatiecentrum van Neuvic sur l’Isle. Deze ecologisch verantwoorde manier van verplaatsen situeert zich halfweg tussen ski en vliegend tapijt en is op zijn minst origineel te noemen. www.gyropole.fr
• De rust die rond de rivier hangt en de bucolische charme van de dorpen Neuvic sur l’Isle, Saint-Léon-sur-l’Isle en Saint-Astier ontdekken, met hun kastelen, sluizen en oude bruggen, tijdens een sportieve tocht die bestaat uit een combinatie van 3 uur kanoën en 1.30 u mountainbiken. www.canoeneuvic.com
• En waarom geen cruise van een dag op de Isle? Op het programma: bezoek aan de Moulin de Duellas in Saint-Martial-D’artenset, een originele watermolen die uniek is vanwege zijn indrukwekkende architectuur, een getuige van de oude industriële activiteiten die hun energie haalden uit hydraulische kracht. Nadien excursie langs de ‘Véloroute Voie Verte’, pistespel bij de romaanse kerk van Saint-Martin-l’Astier en tocht op een gabarre (schuit) met een verteller. www.moulin-duellas.fr
Charmant gastro-biologisch verblijf in Les Orangeries, in Poitou-Charentes
Een hotel-restaurant dat zich engageert voor onze planeet. In 2016 viert hotel Les Orangeries de tiende verjaardag als eerste hotel in Frankrijk met de Europese ecolabel. Na twee jaar na elkaar bekroond te zijn als ‘Restaurant Durable International’, in 2014 en 2015, onderscheidt het etablissement zich opnieuw: in de Gault & Millau 2016 werd chef David Royer vernoemd als ‘jong talent’. Deze bijkomende erkenning beloont de inspanningen op het gebied van ‘locavore’ (gebruik van lokaal geproduceerde voedingsmiddelen). De erkenning slaat op de groente- en biotuin en de deelname aan een nationaal experiment voor milieu-etikettering.
Het is de globale aanpak voor duurzame ontwikkeling die chef David Royer naar Poitou bracht. Samen met lokale producenten exploreert hij een meer vegetale keuken, gastro-biologisch, met een origineel gebruik van de natuur (hydrolaten, floraal water en eetbare bloemen).
Kooklessen van twee tot drie uur staan op het programma op zaterdagvoormiddag tussen november en april, op reservering (maximaal acht personen). Tijdens deze ateliers toont de chef allerlei trucs en tips om groenten beter te gebruiken maar ook om energie te sparen. Op het programma van de kookateliers: lekkernijen en kleine patisserie, volledige gerechten met seizoensproducten, koken met bloemen en wilde planten.
Het hotel biedt ook een elektromobiele safari met een no-smoke: bezoek aan Futuroscope of de apenvallei met herladen ter plaatse, lus van de vallei van de fresco’s en de abdijen, natuurcircuit voor een ontdekking van fauna en flora (vogelobservatorium, reigersnest…) op de 2000 km berijdbare wandelpaden.
La Balagne met de fiets, op Corsica - Langs de mooiste Corsicaanse dorpen
De 100e Ronde van Frankrijk heeft indruk nagelaten met beelden van Corsica, waarvan de schoonheid miljoenen kijkers heeft gecharmeerd. Tal van fietsers zouden graag deze bestemming, en meer bepaald la Balagne, willen ontdekken per fiets.
Dit kleine ‘eiland op een eiland’, gelegen in het noordwesten, biedt met zijn dorpen en kustlijn verschillende parcours, gaande van gemakkelijk tot zeer sportief, met vertrek in Calvi en l’Ile-Rousse, de twee toegangspoorten van la Balagne.
Liefhebbers van weidse ruimtes, beginnelingen en ervaren fietsers, kunnen hier trajecten volgen met gevarieerde landschappen tussen zee en gebergte. De circuits bevatten haltes in de mooiste dorpen van Corsica: Sant’Antonino, Pigna, Lumio, Monticello, Montemaggiore, Calenzana...
Er zijn verschillende types van tochten mogelijk: er zijn er van een veertigtal kilometer zonder grote moeilijkheden, maar ook sportieve van bijna 100 km met een aanzienlijk hoogteverschil. De parcours volgen kleine wegen waar men volledig wordt ondergedompeld in het authentieke Corsica. Tussen Calvi en de golf van Galeria bijvoorbeeld, wacht u langs de kust een zeer ongerept kader, terwijl de Col de Battaglia, de moeilijkste bergpas van Corsica, de meest sportieve fietsers zal kunnen bekoren.
Voor dit soort vakanties zijn de maanden mei en juni of september en oktober de meest aangename op het niveau van temperaturen en verkeer langs de wegen. Voor de niet-fietsende partners worden wandelingen en culturele of ludieke activiteiten aangeboden. De Offices de Tourisme van la Balagne staan ter beschikking om u bij te staan met raad en daad.
Nieuwigheden voor conditieverbetering op het île de Ré, in Poitou-Charentes
Kuren die sport, wellness en mariene weldadigheid combineren. Met drie thalassotherapiecentra op de zes die de kust van de Charente-Maritime telt, is het île de Ré de plaats bij uitstek om zich te herbronnen. In 2016 bieden Le Relais Thalasso Ile de Ré en Le Centre Thalacap nieuwe kuren.
In Le Relais Thalasso Ile de Ré worden drie nieuwe sport- en wellnessconcepten aangeboden: Club Aqua-Activités, een formule die activiteiten in zeewater koppelt aan een ‘hydromariene ruimte’ voor hen die eenvoud zoeken (aquagym lessen, toegang tot de ‘hydromariene ruimte’ en fitnesszaal); Wellness Club Thalasso, om de conditie te onderhouden en nieuwe trends te ontdekken (combinatie van binnen- en buitenactiviteiten met activiteiten in zeewater en fitnessactiviteiten: cardio fitness, abdo flash, zachte gym, yoga, sofrologie, Nordic walking...); Wellness coaching club, een complete coaching om overtuigende en zichtbare resultaten te bekomen (balans conditie en dieet, persoonlijke coach om bepaalde doelstellingen te bereiken op het gebied van spiertraining of gewichtsverlies).
Deze drie formules die men zeven dagen/week aanbiedt, laten u genieten van aangepaste voorzieningen en oefeningen in zeewater in een uitzonderlijke site aan de rand van de Atlantische Oceaan.
In het Centre Thalacap d’Ars en Ré, is de nieuwigheid van 2016 de anti burn-out kuur. Deze kuur bestaat uit een compleet programma behandelingen met gebruik van olie van marien magnesium, waarvan de anti-stress en relaxerende invloeden voor het herstel van het evenwicht in het lichaam en het wegwerken van vermoeidheid erkend zijn. Dit programma combineert behandelingen, fysieke oefeningen en relaxatietechnieken. Het bestaat uit 20 behandelingen verdeeld over 5 ½ dagen: modelages met olie van marien magnesium, oxygenatiesessies met coach, hydrojets, pakkings met algen, bubbelbaden, gewichtsloosheidssessies op drijvend bed en sofrologie met audio.
Wijnvakantie: La Maison du Colombier in Beaune, in Bourgogne
Een nieuwe gastro-bar, steeds meer in de kijker...La Maison du Colombier ligt in het hart van de oude stad en is een van de emblematische monumenten van Beaune. Sinds kort is het een gastro-bar die meer dan 700 wijnreferenties aanbiedt, plus een selectie van wijnen per glas.
De gelukkige eigenaar, Roland Chanliaud, voormalige chef van het sterrenrestaurant ‘Le Jardin des Remparts’ en bekend figuur in de gastronomiewereld van Beaune, heeft een nieuwe uitdaging aangenomen. Zijn gerechten veranderen dagelijks in functie van de inspiratie van het moment. Alle producten zijn vers en komen van lokale producenten. Om het nog gezelliger te maken, bereidt hij de gerechten voor de neus van zijn gasten.
Het etablissement vond onderdak in een van de oudste huizen van Beaune, het dateert van 1574. Als kers op de taart kunnen gasten terecht in een van de vijf luxueuze design stadsgîtes, op een steenworp van de Hospices de Beaune. Zij laten toe het genoegen te verlengen en de tijd te nemen om Beaune en zijn omgeving te verkennen.
Extraatje: het sublieme terras bij het 16e-eeuwse gebouw en twee kleine gewelfde salons met gemakkelijke zetels om een van de tien wijnen per glas te proeven. Gîtes vanaf € 155 per nacht voor twee personen. www.maisonducolombier.com
Spoorverbindingen: Kom naar Frankrijk ‘aan hoge snelheid’, dankzij de TGV of de Thalys.
De Thalys rijdt vanuit Brussel tot 25 keer per dag in 1u22 naar Parijs, vanuit Antwerpen tot 12 keer per dag en vanuit Luik tot 5 keer per dag. Sinds 12 april 2014 verbindt Thalys Brussel en Antwerpen ook met Rijsel. In het zomerseizoen neemt de Thalys Soleil de reizigers op enkele uren mee naar de steden Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. In het winterseizoen liggen de Franse Alpen binnen ieders bereik met de Thalys Neige, die halt houdt in Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-la-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. www.thalys.com
TGV(R) Brussel-Frankrijk heeft verbindingen naar tientallen bestemmingen in Frankrijk, zoals Disneyland®Paris, Lyon, Avignon, Marseille, Cannes, Nice, Aix-en-Provence, Nîmes, Montpellier, Perpignan…Deze steden zijn rechtstreeks en in recordtijd bereikbaar met vertrek uit Brussel-Zuid. En dankzij de vele aansluitingen met de TGV in Frankrijk (onder meer in Rijsel, Parijs en Lyon), kan u bliksemsnel naar een honderdtal bijkomende bestemmingen overal in Frankrijk.
Elke dag zijn er aansluitende verbindingen naar de regio’s van het zuidwesten en de Middellandse Zee, maar ook naar Bretagne, Bourgogne, Poitou-Charentes en Franche-Comté, en verder naar het oosten, de Alpen en de Hautes-Alpes. Ten slotte is er ook een verbinding tussen Bordeaux en de Pyreneeën. Naast de InterCity treinen, zijn er andere en even comfortabele treinen die België dagelijks verbinden met het oosten van Frankrijk (Metz, Strasbourg, Colmar en Mulhouse) en Rijsel.
www.nmbs-europe.com
Voyages-sncf.com voor de aankoop van uw TGV-, Thalys- en Eurostar-tickets
Voyages-sncf.com is de expert voor alle reizen naar Frankrijk met de hogesnelheidstrein, en de officiële online verdeler van treintickets van de Franse spoorwegen.
Voyages-sncf.com biedt Belgen een informatie- en reserveringswebsite in drie talen: Frans, Nederlands en Engels. Daarop kunnen zij alle treinaanbiedingen vinden: van België naar Frankrijk (TGV Brussel-Frankrijk, Thalys en Eurostar), alle treinen die rijden op het Franse grondgebied (TGV, iDTGV, Intercité, TER), van de overige internationale vervoerondernemingen (TGV, Thalys, Eurostar, TGV Espagne-France, TGV Lyria, TGV France-Italie, Italo…) om zo door heel Europa te reizen aan hoge snelheid. De website Voyages-sncf.com is ook een inspiratiebron om een bestemming in Frankrijk te kiezen en om zijn reis voor te bereiden.
Voyages-sncf.com heeft een gespecialiseerd team, een meertalige naverkoopdienst, een beveiligd betaalsysteem en biedt het gemak van elektronische tickets.
Met Voyages-sncf.com kan men reizen aan zachte prijzen: Thalys Brussel-Parijs: vanaf € 22, TGV Brussel-Parijs: vanaf € 25, TGV Brussel-Lyon: vanaf € 49, TGV Brussel-Marseille: vanaf € 59, TGV Rijsel-Parijs: vanaf € 15; prijs ‘vanaf’, per persoon, enkele reis in 2e klasse. Om een treinticket naar Frankrijk te kopen: www.voyages-sncf.com en de mobiele app ‘V. Voyages-sncf’.
Luchtverbindingen
Air France biedt met vertrek in België regelmatig lijnvluchten naar Frankrijk en de Franse Overzeese gebieden.
Met vertrek in Brussels Airport: Drie vluchten naar Lyon in de week en één op zaterdag. Twee vluchten naar Nantes en Bordeaux op weekdagen en één op zondag. Passagiers met bestemming Bordeaux blijven (in Nantes) aan boord.
Met vertrek in Brussel-Zuid, via Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly: 40 bestemmingen in het hele land en meer dan 50 vluchten per week naar de Franse Overzeese gebieden.
Met vertrek in Rijsel: rechtstreekse en dagelijkse Air France vluchten naar tien binnenlandse bestemmingen en Corsica, in samenwerking met HOP!
www.airfrance.be
Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Group en Star Alliance, is de Belgische luchtvaartmaatschappij die Brussels Airport verbindt met meer dan 80 bestemmingen in Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De mission statement van Brussels Airlines luidt: “we want to be the most personal airline, bringing people together and making travel a pleasure”.
Brussels Airlines heeft elke dag meerdere verbindingen met zes grote bestemmingen in Frankrijk: Lyon, Marseille, Nice, Parijs-Charles de Gaulle, Straatsburg en Toulouse. Tijdens het zomerseizoen (april-oktober) vliegt Brussels Airlines ook naar Ajaccio, Bastia, Figari en Bordeaux.
Op haar Europese vluchten biedt de Belgische luchtvaartmaatschappij de keuze tussen vier producten: de formule Check&Go biedt tickets vanaf € 69 binnen Europa (12 kg handbagage); Light&Relax tickets zijn beschikbaar vanaf € 109 (12 kg handbagage en 23 kg ruimbagage) en laten toe om je plaats tijdens de reservatie te kiezen; vanaf € 359 biedt de formule Flex&Fast een maaltijd en flexibiliteit om tickets te wijzigen; de formule Bizz&Class, vanaf € 699, geeft voorrang bij check-in en boarding, een maaltijd naar keuze, toegang tot de Business Lounge van Brussels Airlines, twee stuks handbagage van 16 kg, twee stuks ruimbagage van 32 kg).
In oktober 2014 opende Brussels Airlines ‘THE LOFT’ in Brussels Airport, een nieuw business lounge die technologie, design en Belgische gastronomie samenbrengt. Dankzij een samenwerking met Microsoft kunnen de klanten gratis gebruik maken van een Microsoft Surface tablet, die hen toegang geeft tot een unieke digitale ervaring en de mogelijkheid een bed, een badkamer of een vergaderzaal te reserveren via de ConnectedLounge app. www.brusselsairlines.com
Jetairfly is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van België. In 2014 vervoerde ze bijna 4 miljoen passagiers. Jetairfly heeft een netwerk van 180 routes en vertrekt vanuit Brussel, Charleroi, Luik, Antwerpen en Oostende naar 107 luchthavens. De vloot telt 23 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van 5,5 jaar, wat van Jetairfly de jongste en modernste luchtvaartmaatschappij van België maakt. Ze heeft aantrekkelijke ticketprijzen waarin 15kg ruimbagage en 10kg handbagage begrepen zit. Jetairfly maakt deel uit van de internationale toerismegroep TUI.
Jetairfly biedt rechtstreekse vluchten aan naar verschillende Franse bestemmingen vanuit de luchthavens van Brussels Airport, Brussels South Charleroi Airport, en nieuw voor zomer 2016 Ostend-Bruges Airport: Brussel – Ajaccio (Corsica): twee vluchten per week (zomerseizoen) , Brussel – Bastia (Corsica): wekelijkse vlucht (zomerseizoen) , Brussel – Lourdes: twee vluchten per week (zomerseizoen), Charleroi – Nice: twee vluchten per week (zomerseizoen), Charleroi – Toulon: twee vluchten per week en Ostend-Bruges – Nice: twee vluchten per week (nieuwe lijn voor zomer 2016).
Jetairfly verzorgt ook een binnenlandse verbinding in Frankrijk: Toulon – Brest (twee vluchten per week). Jetairfly heeft in Frankrijk vier Boeings, gestationeerd in de luchthavens van Lille, Parijs-Charles de Gaulle, Nantes en Lyon, die vluchten zullen uitvoeren voor touroperators van TUI France. Bovendien is de luchtvaartmaatschappij een belangrijke speler voor reizen naar Marokko, vanuit verschillende Franse luchthavens zoals Paris Orly, Bordeaux, Toulouse, Lyon, … www.jetairfly.com
Traditionele, verse trommelkrneboter, net zoals vroeger
Denk je aan kwaliteit, dan denk je aan Pur Natur. De Belgische zuivelspecialist introduceert nu échte, heerlijke karneboter in handige verpakkingen van 500g en 1kg.
Trommelkarneboter is bezig aan een heuse comeback. Het is de authenticiteit die je weet te charmeren. De Pur Natur karneboter wordt elke dag – na de rijping van de room - vers en op traditionele wijze gekarnd. Traditioneel? Jawel, in echte karntonnen. Pur Natur is de enige in de Benelux die nog volgens het eeuwenoude, ambachtelijke proces karneboter maakt.
De knowhow van de botermaker is hierbij essentieel. De slingerbeweging van de karn maakt de karneboter van onbetwistbare kwaliteit en dat proef je. De volle smaak is volledig te danken aan de authentieke bereidingswijze. Dankzij de smeuïgheid is de boter perfect smeerbaar op een stukje brood. Al kan je karneboter evengoed gebruiken in patisserie, om krieltjes op smaak te brengen of om vlees te bakken.
Vanaf nu verkrijgbaar in een handige verpakking van 500g en 1kg. www.purnatur.eu
ORGANIC ECOBIO
NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten
Belvedere Vodka, ’s werelds eerste luxe wodka, beschouwt de Belvedere Tonics Cocktails als het perfecte visitekaartje voor wat universeel erkend wordt als de ultieme uiting van kwaliteit. Welke variatie het ook wordt, deze cocktail staat voor een ware persoonlijke beleving met eindeloos veel mogelijkheden: van verfrissend licht tot vol van smaak en onvervalst gesofisticeerd.
Samengesteld uit slechts een handvol ingrediënten lijken de Belvedere Tonics op het eerste gezicht duivels simpel. Maar achter de schijnbaar eenvoudige formule zitten een indrukwekkende flexibiliteit en eindeloos veel mogelijkheden verborgen. De stemming, het soort tonic, de garnituur en talloze andere factoren bepalen mee hoe de cocktail perfect gepersonaliseerd kan worden voor elke cocktailliefhebber.
De Belvedere Vodka, gemaakt van Dankowskie-rogge, een superieure graansoort geteeld in het Poolse Mazovië en verdund met artisanaal gewonnen water, is de meest logische keuze voor cocktails met wodka en tonic. De zijdezachte textuur en de verfijnde, romige roggetoets vormen de perfecte basis voor deze klassieke cocktail met tonics van Fever-Tree, met als resultaat een harmonieuze mix van subtiliteit, elegantie en finesse.
Belvedere pakt het minimalistisch aan, niet alleen op vlak van productie maar ook wanneer het aankomt op cocktails. Het wodkamerk lanceert vandaag de Belvedere Tonics Cocktails, een reeks van drie eenvoudig klaar te maken, lichte en heerlijk verfrissende cocktails die gepersonaliseerd kunnen worden.
Voor de Belvedere Tonic is er keuze tussen drie Fever-Tree tonics (Mediterranean, Ginger Ale en Silician Lemonade), afgewerkt met verse garnituren. Makkelijk zelf te maken en perfect voor elke gelegenheid.
BELVEDERE MEDITERRANEAN TONIC: 1 deel Belvedere Vodka, 3 delen Fever-Tree Mediterranean Tonic. Garneer met een vers takje rozemarijn.
BELVEDERE MOSCOW MULE : 1 deel Belvedere Vodka, 3 delen Fever-Tree Ginger Ale limoensap. Garneer met limoenschijfjes.
BELVEDERE SICILIAN LEMONADE : 1 deel Belvedere Vodka, 3 delen Fever-Tree Sicilian Lemonade. Garneer met framboos en munt OF met grapefruit zeste.
Een heerlijke warme chocolademelk van Neuhaus bij jou thuis!
Droomt u van een echte huisgemaakte warme chocolademelk van Neuhaus? Dat is heel eenvoudig: warm 200 ml melk op, voeg de Choco’licious Drops van Neuhaus toe, meng en geniet! De Choco’licious Drops van Neuhaus zijn chocoladestukjes die smelten in warme melk. De Choco’licious Drops zijn beschikbaar in melkchocolade, donkere chocolade of witte chocolade. U zal niet kunnen weerstaan aan de zin in een kop warme chocolademelk!
NIEUW! Het koffertje met drie smaken
Of u nu de intensiteit van donkere chocolade, de karameltoets van melkchocolade of de zachtheid van witte chocolade verkiest, dit koffertje bevat alles wat u nodig hebt voor de warme chocolademelk van uw dromen. Dit koffertje bevat een assortiment van 21 zakjes met chocoladestukjes van melkchocolade, donkere chocolade of witte chocolade. Elk zakje bevat de exacte hoeveelheid chocolade die nodig is om een kop warme chocolademelk van 200 ml te bereiden. Prijs: € 30
NIEUW! De kubussen
Voor iedereen zijn favoriete smaak... Onze Choco’licious Drops zijn ook als individueel doosje beschikbaar. Elke verpakking bevat 8 zakjes, voor 8 lekkere koppen warme chocolademelk.
Stukjes melkchocolade met de intense smaak van cacao, samengesteld op basis van gebrande volledige bonen die zorgen voor een delicate karameltoets. Prijs €12. Stukjes donkere chocolade, bereid met volledige cacaobonen van superieure kwaliteit, die intense en gegrilde toetsen combineren. Prijs €12. Stukjes wille chocolade die heerlijk gesuikerd zijn en zachte en smeuïge vanillearoma’s afgeven. Prijs € 12.
Ontdek de Hot Choco’licous Drops in alle Neuhausboetieks vanaf eind augustus 2016.
Gegrilde makreelfilet van Rio Mare met barbecuesaus
Dit nieuwe zomerse recept is heelrijk fris zit boordevol omega-3 en zal uw smaken prikkelen. Het is eenvoudig te bereiden voor een snelle lunch:
Het recept: 2 blikjes gegrilde makreel filets Rio Mare met barbecuesaus, 1 aubergine, 1 courgette, 1 paprika en 2 eieren
Snijd de aubergine in rondjes van een halve centimeter dik. Doe hetzelfde met de courgette. Rooster de paprika in een hete oven of rechtstreeks in de vlam van de gaspit (hou hem vast met een tang of lange vork!). Laat afkoelen, pel en snijd in reepjes. Gril de courgette en de aubergine op een grill of eventueel in een grillpan met wat olijfolie; kook de eieren zacht (6 minuten) laat ze afkoelen, pel en snijd ze in twee. Schik de makreel, de (gekruide) groenten en eieren op de borden en overgiet alles met de in een steelpannetje opgewarmde barbecuesaus.
Het is een exclusief recept van Rio Mare! De barbecuesaus die werd toegevoegd aan het klassieke recept van gegrilde makreelfilet van Rio Mare geeft de vis een zomers parfum dat de authentieke smaak van zijn witte vlees nog meer tot zijn recht laat komen. Koud of warm, bij een gerecht geserveerd, in een pasta of salade, thuis of op kantoor, makreelfilets in saus geven je dagelijkse zomermaaltijd extra pit, zonder ze te moeten bijkruiden. De filets zijn rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, mineralen en vitaminen. Makreel bevat ook een grote hoeveelheid omega-3.
Rxtra pit voor de zomer: twee nieuwe recepten voor makreelfilet
Deze zomer breidt Rio Mare zijn assortiment uit met nieuwe zomerse makreelrecepten: gegrilde makreelfilet met barbecuesaus en makreelfilet met tomatensaus. Ze zijn een aanvulling op de gegrilde makreel met extrazuivere olijfolie en de gegrilde makreel natuur. Deze vergeten vis heeft nu net zoals de vergeten groenten zijn plekje opnieuw verworven op het bord van gezinnen en de jongere generatie.
Twee nieuwe recepten – extra pit voor de zomer. De barbecue- en tomatensaus die zijn toegevoegd aan dit klassieke makreelfiletrecept van Rio Mare geven de vis een zomers parfum dat de authentiek smaak van zijn witte vlees benadrukt. Koud of warm, bij een gerecht geserveerd, in een pasta of salade, thuis of op kantoor, makreelfilets in saus geven je dagelijkse zomermaaltijd extra pit, zonder te moeten bijkruiden. Ze zijn beschikbaar in twee versie en beantwoorden aan ieders smaak.
Alle voedingsweldaden van makreel bewaard in het bekende ‘roze’ blikje van Rio Mare. Naast hun originele smaak en het gebruiks- en bewaargemak zijn makreelfilets rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, mineralen (ijzer, fosfor, zink, koper, calcium, …) oligo-elementen (fluor, selenium, kobalt, mangaan, …) en vitaminen (vooral b-vitaminen).
Daarbij komt nog Omega 3 vetzuren die van essentieel belang zijn voor de goede werking van ons organisme. Door een kwaliteitsproduct aan te bieden afkomstig uit de ecologische verantwoorde visvangst waakt Rio Mare, marktleider op het vlak van visconserven, over het principe ‘verantwoorde kwaliteit’ dat de verantwoorde visvangst moet garanderen, de bescherming van het ecosysteem, het respect voor het milieu, het respect voor de personen betrokken bij de productieketen en het algemeen welzijn.
Makreelfilets met Italiaanse tomatensaus op een bedje van courgettespaghetti: een middelgrote courgette, 1 blikje makreelfilets in tomatensaus Rio Mare, een takje met 8 kerstomaten, 1 rode paprika, 1 ui, enkele blaadjes verse basilicum, enkele takjes tijm, 2 knoflooktenen, enkele pijnboompitten, peper en zout.
Power bowl met mediterrane en oosterse smaken: couscous makreelfilets in barbecuesaus: 100 gr griesmeel, 1 blik makreelfilet in barbecuesaus van Rio Mare, 2 wortels, 2 courgettes, 1 raap, kikkererwten, enkele amandelen, 1 ui, 1 teentje knoflook.
De Crystal Lounge in Sofitel Brussels Le Louise viert de zomer met zijn Hawaiien Eye cocktail. Geïnspireerd door de gelijknamige tv-serie uit de jaren 60, deze fruitige cocktail is vol vitaminen, uitgesproken exotisch en doet denken aan kokospalmen en zalig nietsdoen. Een zonnige en inspirerende cocktail.
Beschikbaar van 1 tot 31 augustus. Prijs: € 16.
Om deze cocktail te maken, mengt u in een shaker: 3 cl bruine rum, 1,5 cl chartreuse, 1 cl likeur van banaan, 2 cl ananassap, 2 cl sap van passie en 2 cl sap van verse citroen. Fijne degustatie!
Lotus Frangipane limited edition met bosvruchtenfruit
EEN KLASSIEKER MET EEN TWIST
Ben je helemaal weg van de Lotus Frangipane? Dan is de Lotus Frangipane Limited Edition met bosvruchten vast ook iets voor jou. Je leest het goed: dé klassieker van Lotus krijgt er tijdelijk een variant bij.
LOTUS FRANGIPANE: VOOR JOU ALLEEN EN IEDEREEN: Op de speelplaats, als vieruurtje op het werk of tijdens een stevige wandeling: een Lotus Frangipane smaakt altijd en overal. De Frangipane is niet voor niets het favoriete Lotus gebakje van de consument. Als je eraan denkt, komt het water je in de mond: de Lotus Frangipane geliefd om zijn zachte cake met een subtiele amandelsmaak, een laagje abrikozenconfituur en een krokant suikerglazuurlaagje er bovenop.
PROEF ‘M VOOR HET TE LAAT IS.: Dit had niemand zien aankomen: Lotus verrast jong en oud met een Limited Edition van hun begeerde Frangipanes. Het gekende gebakje is er nu tijdelijk met een nieuwe smaaksensatie: bosvruchtenconfituur. De Lotus Frangipane Limited Edition met bosvruchten is te koop van 19 september tot half oktober, naast je vertrouwde Lotus Frangipane.
Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het traditionele en gezonde segment van tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Nakd, Trek, BEAR en Urban Fruit. Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, en zeventien eigen verkooporganisaties in Europa, Amerika en Azië. Verder werkt Lotus
Bakeries samen met commerciële partners in een veertigtal landen wereldwijd. Lotus Bakeries telt ongeveer 1.350 medewerkers. Door een gezond evenwicht te bewaren tussen traditie en innovatie verwent het Lotus merk de consument met een uniek gamma van kwaliteitsvolle en lekkere producten. Met Peijnenburg en Snelle Jelle is de onderneming marktleider in ontbijtkoek in Nederland. Onder de merken Nakd, Trek, BEAR en Urban Fruit biedt Lotus Bakeries lekkere tussendoortjes aan, gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers. In 2015 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 411,6 miljoen EUR. De
aandelen van Lotus Bakeries zijn genoteerd op Euronext Brussels.
Je hoeft geen honderden kilometers te rijden om te genieten van je vakantie. Dat weten ook pakweg 40 % van de Belgen die opteren voor een thuisvakantie. De zogenaamde “staycation” biedt tal van mogelijkheden. Zo wordt ook Les Lacs de l’Eau d’Heure steeds populairder.
Op de grens van de provincies Namen en Henegouwen ligt het grootste waterrecreatiegebied van Wallonië: Les Lacs de l’Eau d’Heure. Vanuit de meeste Vlaamse steden is het maar twee uur rijden en dus kun je makkelijk een dagje op en neer naar het Land van de Meren. De budgetvriendelijke thuisvakantie krijgt hierdoor een heuse meerwaarde want er is voor elk wat wils, zeker voor kinderen die extra worden verwend: de grootste attractie is het Aquacentrum, een tropisch zwembad met alle voorzieningen om te ontspannen en te spelen, met een glijbaan, buitenzwembad, waterkannonnen, massagebaden, een kinderbad, een ligweide met uitzicht op het meer en een buitenbar; het Natura Parc is een wandel- en klimparcours door de bomen met negen verschillende trajecten, van 5 tot 25 meter boven de grond. Er is zelfs een traject voor de allerkleinsten; de Crocodile Rouge is een attractie voor kinderen, een amfibie bus met plaats voor 40 personen waarmee tochten op het meer worden gemaakt; er is een Laser Game, in de stuwdam van Lac de la Platte Taille. In 2D of 3D ga je de strijd aan met de krokodillenkoning; fietsers en wandelaars vinden in het Land van de Meren een fantastisch netwerk van bewegwijzerde routes, ver weg van het gemotoriseerd verkeer en dus helemaal veilig en bevindt zich ook een strandje langs een van de meren voor watersportplezier (zeilen, windsurfen, duiken, zwemmen …)
Vergeet de excursiemogelijkheden niet want de regio rond Les Lacs de l’Eau d’Heure heeft ontzettend veel te bieden, vooral ook voor families met kinderen. Maak alleszins een ritje met de Stoomtrein van de Drie Valleien, tussen Mariembourg en Treignes. Reken twee uur voor deze uitstap, heen en terug. Het is als een reis terug in de tijd door een prachtig landschap.
Voor een kennismaking met het Waalse plattelandsleven van vroeger ga je naar de Vallei van de Viroin om er het Espace Arthur Masson te bezoeken. Je kunt er zelfs een aardig woordje traditioneel Waals leren.
Een trip is zo gepland!
Nu plan je alles nog gemakkelijker want sinds kort bestaat er het nieuwe platform waar alle excursies en activiteiten in en rond Les Lacs de l’Eau d’Heure aangeboden worden. Zo kan je gemakkelijk een keuze maken uit het grote en diverse aanbod. Surf naar www.lepaysdeslacs.be en ontdek welke leuke combinaties je kan maken.
Een thuisvakantie en toch naar het Land van de Meren ! Dat kan want op één dag reis je vlot heen en terug vanuit Vlaanderen. De kans dat families kiezen om er toch langer te vertoeven, is echter wel groot. Ook dat is vlug geregeld want er zijn heel gezellige accommodatiemogelijkheden. Naast de gezellige vakantiewoningen van Golden Lakes Village zijn er tal van mogelijkheden: gîtes, chambres d’hôtes, campings…. Kortom, je weet nooit hoe het uitdraait met een thuisvakantie want in het Land van de Meren wordt die staycation plots iets meer.
Info: www.lepaysdeslacs.be en www.lacsdeleaudheure.be
Het Land van de Meren ligt in de provincie Henegouwen en Namen. Het is een vakantiebestemming voor het hele jaar, voor jong en oud en omvat de hele omgeving rond Les Lacs de l’Eau d’Heure, het grootste merengebied van België. De infrastructuur is fantastisch met comfortabele vakantiewoningen en bungalows, mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën, wandelen, fietsen. Het Land van de Meren is een goede uitvalsbasis om de verscholen hoekjes in het zuiden van Wallonië te ontdekken. Kortom, het is een uitgelezen dichtbij huis bestemming met een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.
EXKi, de restaurantketen voor lekker gezonde voeding breidt zijn vega aanbod uit met een nieuw product: de Energy Balls.
EXKi lanceert het 100% plantaardige alternatief Veg’energy voor al wie op een gezonde en natuurlijk evenwichtige manier wil eten. EXKi biedt een heel gevarieerd en volledig gamma vegetarische en veganistische producten aan, om tegemoet te komen aan de verlangens van zowel de overtuigde als de startende vegetariërs inzake evenwichtige en milieuvriendelijke voedingsalternatieven. Parallel hiermee behoudt het merk zijn recepten met vlees, vis, eieren, enz. Het volledige aanbod blijft nu ook het hele jaar door beschikbaar in alle restaurants.
Om nog beter in te spelen op de verwachtingen van de klanten die op zoek zijn naar een gezond, lekker tussendoortje wordt het aanbod van EXKi uitgebreid met de “Energy Balls”, een gezonde, heel vezelrijke en instant-klare vegan snack die geen geraffineerde suikers bevat.
Rio Mare breid zijn meeneemasoortiment Insalatissime uit
Op vraag van 60% van de consumenten breidde Rio Mare zijn assortiment Insalatissime uit met drie nieuwe heerlijke recepten in een verpakking van 220g.
In een handige verpakking stelt Rio Mare drie Italiaanse recepten voor zonder conserveermiddelen, die de unieke smaak van Rio Mare tonijn combineren met die van heerlijke groenten: een traditionele Niçoise-slaatje (Insalatissime Niçoise), een couscous waarin het Middellands zeegebied en het Oosten in harmonie samensmelten (Insalatissime Couscous) en de altijd populaire pasta (Insalatissime Pasta).
Een gezonde, smakelijke en handige maaltijd, klaar om van te genieten. Je hoeft je lunch niet de avond tevoren te bereiden of nog snel naar de winkel te hollen. De productlijn Insalatissime in formaat 220g is een volledige, gezonde en heerlijke maaltijd die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Een portie stemt overeen met een evenwichtige maaltijd waarin de proteïnen van een kwaliteitstonijn worden gecombineerd met zetmeelproduct en heelrijke groenten. Dankzij een stevige verpakking met een hersluitbaar deksel en een geïntegreerde vork voor extra gebruikscomfort, kan je genieten van de drie nieuwe Insalatissme-recepten op het werk, in het park, op het strand of onderweg naar je vakantiebestemming.
De salades Insalatissime Pole & Line (met de hengel gevist). Met respect voor het engagement van het merk kunnen de Insalatissime van Rio Mare prat gaan op de erkenning als product van ’verantwoorde kwaliteit’. De vismethode Pole&Line is een bijna artisanale vismethode, die meestal dicht bij de kust wordt toegepast. De vissers gebruiken geen grote netten, maar laten hun hengel neer in het water, waardoor ze niet onnodig andere vissoorten vangen. Het teruggrijpen naar deze manier van vissen, verzekert bovendien de tewerkstelling van een groot aantal lokale vissers op de Maladieven en de Salomonseilanden. Dankzij Rio Mare is de activiteit in de Pole & Line’ visgebieden verhoogd en wordt de stabiliteit van de sector verzekerd, waardoor kleine, lokale, industriële structuren een nieuwe elan krijgen.
Pronto in de Sunny Cars huurauto met Express service in Italië
Sunny Cars biedt nu ook de Express Service aan in Italië als aanvulling op het standaard all-inclusive pakket. Met deze extra service kunnen klanten de huurauto extra snel ophalen, omdat het huurcontract al ingevuld voor ze klaarligt dankzij een online registratie vooraf. Express klanten krijgen bovendien voorrang aan de verhuurbalie of kunnen zich zelfs melden bij een speciale balie.
Naast alle benodigde verzekeringen, een aanvullende BA-verzekering en terugbetaling eigen risico is bij een Express boeking in Italië ook een extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Het pakket is ook inclusief GPS te boeken. Het Express product is beschikbaar in heel Italië, dus inclusief Sicilië en Sardinië, op zowel luchthavens als in stadskantoren.
Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, over de nieuwe service in Italië: “Dat de snelle Express Service nu ook beschikbaar is in Italië, is heel goed nieuws. Italië is een van de populairste autohuurbestemmingen waardoor vooral in het hoogseizoen lange wachtrijen bij de verhuurbalies kunnen ontstaan. Door voor de Express Service te kiezen, ontloopt een klant een eventuele wachtrij. Dan begint je vakantie toch een stuk prettiger.”
De Express Service was al beschikbaar in 8 andere landen: Verenigde Staten, Spanje (vasteland en Balearen), Portugal, Zuid-Afrika, Griekenland, Cyprus, Botswana en Namibië. Voor meer informatie: b2b.sunnycars.be
Kroatië heeft iets te bieden voor ieders smaak en lifestyle.
Nog geen vakantie gepland? Hier zijn 5 redenen waarom je nú je reiskoffers moet pakken en naar Kroatië moet trekken! Van ongerepte eilanden, de Dalmatische kust en avontuurlijke sporten tot de beste lokale gerechten en Unesco werelderfgoedsites – in Kroatië is er voor iedere reiziger wat wils en dat op amper een paar uur vliegen!
1: Laat je onderdompelen in de geschiedenis, cultuur en rijke tradities! Kom de Kroatische cultuur opsnuiven en ontdek de rijke geschiedenis van het land van de duizend eilanden. Wandel door de adembenemende, autovrije Oude Stad van Dubrovnik – een Unesco werelderfgoedsite – en verken het netwerk van pittoreske straatjes en pleinen.
In Split kan je tot 1.700 jaar teruggaan naar de tijd van de Romeinse keizer Diocletianus. Die besloot zijn paleis te bouwen op het schiereiland waar hij de laatste jaren van zijn leven wou doorbrengen. De hele historische kern van Split, met het Paleis van Diocletianus, staat sinds 1979 eveneens op de Unesco-werelderfgoedlijst. In Poreč gaat de geschiedenis terug tot het Romeinse Rijk wat nog altijd te merken is aan het dorpscentrum, waarvan het symmetrische en geometrische stratenplan bewaard is gebleven. De basiliek van Euphrasius uit de 6de eeuw, het meest waardevolle culturele en historische monument van Istrië, staat ook op de Unesco-werelderfgoedlijst.
Verken de 3.000 jaar oude stad Zadar, die in 2016 door de organisatie European Best Destinations werd uitgeroepen tot ´Beste Europese Bestemming´. European Best Destinations is een Europese organisatie in Brussel die werd opgericht om cultuur en toerisme in Europa te promoten. Zadar overtuigde hen door historisch erfgoed aan een adembenemende natuurlijke schoonheid te koppelen om bezoekers een unieke belevenis te bieden. Bezoek het grootste Romeinse forum aan de Kroatische kant van de Adriatische Zee en de onvergetelijke Romaanse kerk van Sint-Donatus.
2: Geniet van de verbazend mooie landschappen en unieke uitzichten! De regio Slavonija in het oosten is het best bewaarde geheim van Kroatië. Deze streek, gevormd door de kracht van de machtige rivieren Drava, Donau en Sava, wordt gekenmerkt door zijn opvallende en boeiende landschap, met eindeloze gouden akkers, heuvels doorspekt met uitstekende wijngaarden en één van de grootste, waterrijke natuurgebieden van Europa, het natuurpark Kopacki Rit.
3: Ga helemaal los in het bruisende nachtleven! Zit je niet graag stil tijdens je vakantie? Geen probleem, in de zomer zijn er tal van activiteiten en evenementen waar je naartoe kan gaan! Het zomerfestival van Dubrovnik (10 juli – 25 augustus 2016) staat altijd garant voor een massa toeschouwers en een bruisend nachtleven. En wat plezier en het nachtleven betreft: deze zomer nodigt Poreč bewoners en bezoekers uit op zijn eerste Openluchtfestival. Van 9 juni tot 10 september komen de straten en pleinen van het historische stadscentrum en het betoverende eiland Sveti Nikola tot leven met meer dan honderd culturele evenementen en straatoptredens. Elke vrijdag is de zee voor de promenade van Poreč het toneel van een spectaculaire lasershow.
Het eiland Hvar het meest luxueuze eiland en de zonnigste plek van het land is een niet te missen bestemming voor al wie op zoek is naar plezier en nachtclubs. De beste manier om Hvar en de nabijgelegen 79 eilanden en zo’n 500 eilandjes langs de Dalmatische kust te verkennen, is een gulet-zeilschip te charteren en aan island-hopping te doen. Nadien kan je genieten van het nachtleven van Hvar, het eiland waar alles draait rond chique hotels, elegante restaurants, dure jachten, trendy bars en clubs.
4: Laat je verleiden door de culinaire tradities en de beste wijnen in de wereld! Voor de fijnproevers zijn er meerdere plaatsen in Kroatië waar je de culinaire tradities van het land kan ontdekken. Rovinj ligt in Istrië en is een wereldvermaarde gastronomische bestemming. Enkele van de plaatselijke specialiteiten zijn zwarte en witte truffels, die tot de beste ter wereld behoren, verse zeevruchten, wilde asperges, olijfolie van topkwaliteit en bekroonde wijnen.
De geschiedenis van de regio Slavonija en zijn banden met de buurlanden hebben voor een intrigerende culturele achtergrond gezorgd, die ook uit de verschillende regionale gerechten blijkt: door het rijkelijke gebruik van paprika en knoflook zijn die sterker gekruid dan elders in Kroatië. Overige unieke culinaire tradities kan je vinden in Zadar met de Maraschino, een likeur van kruiden en fruit die aan het begin van de 16de eeuw ontwikkeld werd door de apothekers van het Dominicaanse klooster van Zadar. Ook in Opatija moet je zeker de culinaire streekspecialiteit proeven: Kvarner Scampi, die als de beste ter wereld wordt beschouwd!
5: Daag jezelf uit: Kroatië is de ´place to be` voor adrenalinejunkies!
Meer op zoek naar avontuur en adrenaline? Ontdek de Plitvice meren op een unieke manier en bewonder deze prachtige omgeving vanuit de lucht, met een deltavlieger of zweefvlieger. Met zijn fantastische natuurlijke schoonheid biedt Rovinj ook een ruime waaier aan openluchtavonturen, zoals zweefvliegen, vrij klimmen, canyoning, spelonken, paardrijden, bergwandelingen en mountainbiking – perfect voor al wie op zoek is naar een actieve vakantie! En voor de echte adrenalinejunkies is er de zip-lining route in Omiš, ongeveer 25 kilometer ten zuid-oosten van Split en 2100 meter lang, die bezoekers door de lucht laat vliegen over het landschap van de prachtige rivier Cetina. Een spectaculair uitzicht en vogelvluchtervaring van één van de meest prachtige landschappen van Kroatië.
Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.