Dit nieuwe zomerse recept is heelrijk fris zit boordevol omega-3 en zal uw smaken prikkelen. Het is eenvoudig te bereiden voor een snelle lunch:
Het recept: 2 blikjes gegrilde makreel filets Rio Mare met barbecuesaus, 1 aubergine, 1 courgette, 1 paprika en 2 eieren
Snijd de aubergine in rondjes van een halve centimeter dik. Doe hetzelfde met de courgette. Rooster de paprika in een hete oven of rechtstreeks in de vlam van de gaspit (hou hem vast met een tang of lange vork!). Laat afkoelen, pel en snijd in reepjes. Gril de courgette en de aubergine op een grill of eventueel in een grillpan met wat olijfolie; kook de eieren zacht (6 minuten) laat ze afkoelen, pel en snijd ze in twee. Schik de makreel, de (gekruide) groenten en eieren op de borden en overgiet alles met de in een steelpannetje opgewarmde barbecuesaus.
Het is een exclusief recept van Rio Mare! De barbecuesaus die werd toegevoegd aan het klassieke recept van gegrilde makreelfilet van Rio Mare geeft de vis een zomers parfum dat de authentieke smaak van zijn witte vlees nog meer tot zijn recht laat komen. Koud of warm, bij een gerecht geserveerd, in een pasta of salade, thuis of op kantoor, makreelfilets in saus geven je dagelijkse zomermaaltijd extra pit, zonder ze te moeten bijkruiden. De filets zijn rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, mineralen en vitaminen. Makreel bevat ook een grote hoeveelheid omega-3.
|