Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    15-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen misen 'echt' contact met vrienden en onbekenden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Limited edition ‘Say Hello’ Mentos helpt om het ijs te breken. Door Facebook en social media weet je snel wat er in je vriendenkring gebeurt, maar dat gaat ten koste van contact in de ‘echte’ wereld. Meer dan de helft van de Belgen ziet familie en vrienden namelijk minder dan voorgaande jaren door de overvloed aan digitale contactmogelijkheden. Ook nieuwe mensen ontmoeten wordt alsmaar moeilijker, zes op de tien Belgen weten namelijk niet hoe ze een gesprek met een onbekende kunnen aanknopen. Dat blijkt uit onderzoek* in samenwerking met Dedicated onder ruim 1.001 Belgen in opdracht van Mentos. Het snoepmerk wilt mensen een handje toesteken om ‘echt’ contact maken. De nieuwe limited edition ‘Say Hello’ Mentos-rollen stellen 14 leuke manieren voor om het ijs te breken. Van moonwalken tot een selfie maken.

    Social media heeft een reële impact op onze relaties, bijna de helft van de Belgen communiceert met vrienden en familie vaker digitaal dan face-to-face. Toch geeft meer dan 70% aan dat ze ‘echt’ contact missen. En een gesprek aanknopen met een onbekende wordt dan ook moeilijk. Alhoewel ze graag een praatje zouden willen maken in een horecagelegenheid (46%), of tijdens het wachten bij de bushalte (34%), of een leuke conversatie hebben met iemand in een winkel (39%).

    Smartphone zit in de weg

    Hoewel een meerderheid (64%) van de respondenten het wel leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, blijkt dat in de praktijk maar liefst 88% aan zijn telefoon gekluisterd zit. Toch kan het heel simpel zijn. Op de vraag hoe ze het gesprek met een onbekende zouden beginnen, antwoordt 68%: ‘gewoon hallo zeggen’. Makkie! Ook populair zijn ‘oogcontact maken en glimlachen’ (48%), een vraagje stellen (37%) of nog een praatje maken over het weer (30%). Alleen vraagt de meerderheid zich wel af hoe je dit op een leuke en originele manier aanpakt?

    Samen moonwalken?

    Speciaal voor situaties waarin mensen wel graag contact willen maken, maar niet weten hoe - bieden de nieuwe ‘Say Hello’ Mentos creatieve oplossingen aan. Carla Smeets, Brandmanager BLX van Mentos: “We hebben 34 grappige en uitdagende contactmogelijkheden geplaatst op de bolletjes: van een selfie maken en een high five geven tot samen een liedje zingen of moonwalken. In iedere limited edition rol zitten 14 snoepjes die je kan delen met wie je maar wilt. Zo willen we op een leuke, spontane manier het eerste contact stimuleren. Contact maken is eigenlijk heel natuurlijk kijk maar naar de manier waarop kinderen dat doen. De challenges zijn dan ook altijd een interactie tussen twee personen”.

    15-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seagull-Appetit: Belgische leiders ingerookte diepzeevis

    Het is uniek in België om een bedrijf te vinden dat opgestart werd in de negentiende eeuw en dat nu nog altijd groeit en bloeit. Het is nochtans zo bij Seagull-Appetit, een Brugs familiebedrijf dat het licht zag in 1859.

    Zonder zijn knowhow en authenticiteit te verloochenen, legde deze specialist in duurzame gerookte vis verschillende etappes in zijn modernisering af. In tijden van globalisering wist het de concurrentie af te weren zonder aan kwaliteit in te boeten en tegelijk zijn producten te perfectioneren. De markleider in gerookte pelagische vissen kiest vandaag voor nieuwe uitdagingen. Het gaat voor duurzame productie en wil dat de klanten gevarieerd en evenwichtig eten.

    August Van den Abeele creëerde de haringrokerij in Brugge onder het bewind van Leopold I. Tegenwoordig staat een driemanschap aan het roer. Vader Philippe Delva is algemeen directeur en zijn twee zonen, Felix en Sébastien, staan in voor de ontwikkeling van de firma, voor het assortiment en het dagelijkse contact met de belangrijkste partners. Vandaag voorziet Seagull-Appetit heel wat banen op lokaal niveau met 35 vaste medewerkers, waarvan meerdere door de wol geverfde en waardevolle specialisten in pekelen en roken.

    De organisatie blijft trouw aan haar principes. Het groeit en bloeit in zijn bakermat Brugge, gelegen op een strategisch kruispunt van visroutes tussen Noord- en Zuid-Europa. Seagull-Appetit doet een traditie en knowhow voortleven op haar West-Vlaamse vestiging van meer dan 2000 m2. Tegelijkertijd innoveert het bedrijf met een gamma nieuwe producten zoals pelagische en andere vissen die gerookt kunnen worden (zoet water, kweek, etc.).

    Het gamma

    Haring, makreel, sprot… Als je een gerookte pelagische vis eet, bestaat er een grote kans dat het team van Seagull-Appetit die klaarmaakte in Brugge, op enkele kilometers van de zee.                            

    Het bedrijf onder leiding van de familie Delva rookt forel, heilbot en paling, maar ook minder bekende vissen zoals claresse. Andere bereidingen zoals doornhaai buikflappen (ook wel Schillerlocken genoemd in de memoires van een Duitse poëet) maken ook deel uit van het Seagull-Appetit assortiment.

    De Noorse Zalm, warm gerookt of Belle-Vue, maakt het gevarieerde gamma van het bedrijf compleet. De Belgen en onze directe buren kunnen dit stukje vis wel appreciëren.

    De knowhow: In zijn activiteiten laat de firma technieken van weleer en duizend-en-een beroepen van de zee samenkomen met de knowhow van de toekomst. Seagull-Appetit houdt bij alles wat het doet rekening met het milieu en de natuur. De start van het traject is de aankoop van vis. Een dagelijkse vracht van verse vis doorkruist verschillende etappes van bereiding tot inpakken zodat het minder dan 48 uur later ‘huis Seagull-Appetit’ verlaat.

    Bij aankomst worden de vissen eerst schoongemaakt en gefileerd. Daarna volgt de fase van het traditionele visroken in drie stappen: het pekelen, dat bestaat uit het dompelen van de vissen in een waterbad met zout, daarna de droging en uiteindelijk het roken. Het volledige rookproces garandeert de beste bewaring van de vis. De laatste fase bestaat uit het verpakken van de afgewerkte producten en hun distributie.

    De specialiteit: het roken

    Seagull-Appetit slaagde erin een ouderwetse techniek volledig te verfijnen en op punt te stellen, wat een grote meerwaarde betekent voor het bedrijf. Door die manier van werken, zijn meerdere producten van het gamma tegenwoordig erkend als streekproducten van VLAM. Naast de betere bewaring van de vis, biedt het traditioneel roken nog heel wat andere voordelen. Het zorgt voor een natuurlijke kleur en het geeft smaak aan de vis. Bovendien garandeert het een beter behoud van de vis met dank aan zijn antimicrobieel effect. Ten slotte, draagt het roken bij aan de bewaring van de textuur en versterkt het de smaken.                                                                                                       

    Bij Seagull-Appetit gebeurt het rookproces altijd met rook afkomstig van beukenhout. Deze delicate handeling bestaat uit het vinden van een perfect evenwicht tussen drie essentiële parameters voor iedere soort gerookte vis: de vochtigheidsgraad, de temperatuur en de rook. Het is in deze kamer dat de meester-roker zijn talenten de vrije loop laat en al decennialang zijn kostbare recepten en ontwikkelde technieken geheimhoudt.

    Gerookte vis, een product van de toekomst

    Het zijn vooral vette vissoorten die vaak rijk zijn aan omega 3, die gerookt worden. Verschillende voedingsprofessionals schuiven gerookte vissoorten al jaren naar voren als gezond alternatief. Er wordt steeds getracht om de productie van gerookte vis van Seagull-Appetit in optimale omstandigheden te laten gebeuren om zo bij te dragen tot een keten van duurzame productie. Van bij het begin is Seagull-Appetit transparant over zijn traditionele werking en productie.

    Ondersteund door verschillende labels die een duurzaam visbeleid weergeven, waardoor per definitie de visquota gerespecteerd worden, kiest Seagull-Appetit resoluut voor een duurzame visvangst en bevordert het gezonde en evenwichtige voeding bij zijn klanten.

    De laatste nieuwigheden: De familie Delva weet dat het niet volstaat om enkel het keurige gamma voor te stellen om het voortbestaan van het bedrijf te verzekeren. Het bedrijf aarzelt niet om innoverende producten te bedenken die de honger naar nieuwigheden van zijn klanten stilt. Neem nu de rillettes, of je het nu eet als aperitiefhapje of als een licht voorgerecht, rillettes zijn er in drie soorten: van gerookte makreel, van gerookte forel en van warme gerookte zalm.

     Ook andere nieuwigheden, zoals biologische gerookte vis (zalm en forel) uit kweek, staan toe om een groot gamma van de beste producten aan te bieden aan de consumenten.

    De doelstellingen van Seagull-Appetit: De twee generaties van de familie Delva die Seagull-Appetit leiden, zijn er zich van bewust dat hun sector verandert en dat er hen nog veel uitdagingen te wachten staan.

     Seagull-Appetit heeft een aantal belangrijke doelen voor de toekomst:

    Ervoor zorgen dat jonge generaties gerookte pelagische vissen ontdekken door bereidingen makkelijker en ready-to-eat te maken.

    • De toekomstige trends anticiperen en deze vertalen in de corresponderende producten.
    • Verpakking ontwikkelen met focus op de socio-demografische veranderingen (bv. verpakkingen in kleine hoeveelheden voor singles en koppels zonder kinderen).
    • Het onderzoek voortzetten naar een groenere en duurzamere productie: het gebruiken van led, een waterzuiveringsinstallatie en zonnepanelen voorzien, waterverbruik verminderen, etc.
    • Kiezen voor duurzame bronnen. Actief bijdragen en op zoek gaan naar een duurzame visvangst voor de vangst van wilde vissen om zo de milieu- en natuurdoelstellingen te helpen verwezenlijken zoals het volgens de milieunormen moet.

    Goed om te weten

     

    • Vandaag is Seagull-Appetit aanwezig in vijf landen; vanzelfsprekend in België, maar ook bij directe buren: Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Duitsland.
    • Iedere dag worden 18 000 producten verpakt en klaargemaakt om te consumeren.
    • Gerookte sprot, gerookte heilbot en zachte haring (haring voor de helft gerookt) zijn door VLAM erkende als West-Vlaamse streekproducten.
    • De verse gerookte producten van Seagull-Appetit zijn beschikbaar bij de meeste warenhuizen in België onder het merk Appetit of onder de naam van de distributeur.

     

     







    15-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Costa wintercruise naar de zon?

    Het lijkt absurd om er nu aan te denken, maar wie in de wintermaanden snakt naar een flinke portie zon, boekt best nu een cruise met Costa cruises, want dankzij het TOTAL comfort principe, heb je de beste prijs-kwaliteitverhouding.

    Winterzon in Dubai, Muscat en Abu Dhabi: Dubai, dat wordt de winterthuishaven van het cruiseschip Costa Mediterranea. Van december tot maart zet het schip elke week koers naar Muscat (Oman), Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en het Sir Bani Yas eiland met zijn paradijselijke privéstranden.

    Minstens twee volle dagen lang krijgen de gasten ook de kans om Dubai te ontdekken. Het schip kan je dan vergelijken met een luxueus drijvend hotel, aan onklopbare prijzen in vergelijking met de lokale hotels.

    Beste prijs-kwaliteitverhouding

    Wie boekt in de tariefcategorie "TOTAL comfort" verzekert zich van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit is het tarief voor wie geen verrassingen wil en zijn vakantie ruim op tijd reserveert. Als klant ben je zeker van de lage prijs, want Costa garandeert een automatische aanpassing indien de cruise in deze categorie toch nog goedkoper zou worden.

    Het TOTAL Comfort tarief biedt nog meer voordelen. Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen welke specifieke standaardhut je wil (in de categorie Classic) of op welke bevoorrechte ligging (in de categorie Premium), bijvoorbeeld met het beste (zee)zicht.

    Een compleet drankenpakket is inbegrepen, en hoe meer excursies je boekt, hoe groter de korting. Een wintercruise van 8 dagen, in vol pension, heb je al vanaf 619 euro per persoon, vluchten niet inbegrepen.

    www.costacroisieres.be

     





    15-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gb: testwinner crash test Stiftung Warentest

    De eerste baby-autostoel van het merk gb behaalde uitmuntende resultaten in de laatste Europese autostoeltjestest 06/2017 door ADAC en Stiftung Warentest. De GB IDAN met de ISOFIX base Base-Fix behaalde het beste testresultaat in de categorie baby-autostoeltjes (groep 0+) met een ISOFIX base en is TESTWINNAAR.

    Testwinnaar in de groep 0+ in combinatie met de ISOFIX base Base-Fix met een eindscore van 1,8. De gb Idan heeft ook de beste score sinds 2015 voor een baby autostoel (groep 0+) behaald in de categorie ‘veiligheid’ in combinatie met een ISOFIX base met een score van 1,2.

    Samen met de ADAC en andere Europese consumenten test organisaties, test de onafhankelijke Duitse Stiftung Warentest diverse autostoeltjes op veiligheid, bediening, ergonomie en gevaarlijke stoffen. In de laatste test, is de baby-autostoel ‘met gordel’ gb Idan getest, eveneens in combinatie met de bijbehorende ISOFIX-base Base-Fix. In de categorie ‘veiligheid’ scoort de gb Idan ‘VERY GOOD’ (1,3). In combinatie met de ISOFIX base Base-Fix scoorde de gb Idan in de categorie ‘veiligheid’ eveneens uitmuntend (1,2) en is daarmee testwinnaar in de categorie (bab-autostoeltjes met een ISOFIX base).

    “Veiligheid van het kind is onze hoogste prioriteit. De vergelijkende tests van de Stiftung Warentest en de ADAC behoren bij de meest erkende veiligheidstests ter wereld. Hiermee zijn deze uitkomsten een belangrijke afweging voor ouders bij de aanschaf van een autostoeltje,” zegt Johannens Schlamminger, CEO van gb. “Ik ben vooral erg blij met de uitmuntende testresultaten van de gb Idan in de categorie ‘veiligheid’. Deze sensationele resultaten laten zien dat ons gedeelde ontwikkelingsplatform met CYBEX uitmuntende producten voortbrengt. De succesvolle samenwerking tussen onze ontwikkelaars, ontwerpers en consumenten zorgt voor autostoeltjes die voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden, boven het niveau van alle nationale wettelijke regelgeving.”

    Naast de prijswinnende Idan, biedt gb nog twee andere autostoeltjes aan die de familie completeren: de gb VAYA i-Size (van geboorte tot 105cm, tot ongeveer 4 jaar) en de gb Elian-fix (groep 2/3, 15 tot 36kg, van ongeveer 3 tot 12 jaar). Alle gb autostoeltjes brengen de beste en veiligste functionaliteiten bij elkaar met gebruik van de laatste materialen en het laatste veiligheidsonderzoek – gepresenteerd in een ‘fashion-forward’ ontwerp gericht op de toekomst.

     

    CYBEX : 6x beste beoordeling Stiftung Warentest

    CYBEX heeft wederom uitmuntende resultaten behaald in de laatste Europese kinderautostoeltest: 6 CYBEX kinderautostoeltjes ontvingen de beste beoordeling in de groep waarin ze vallen bij de onafhankelijke test van de Duitse Stiftung Warentest.

    CYBEX “Aton 5, met gordel” is de beste baby autostoel in de test, met de beoordeling “ZEER GOED” (1,3) voor       “veiligheid” en een eindresultaat “GOED” (1,6) in de groep 0+ (van geboorte tot 13kg).

    CYBEX “Aton 5” in combinatie met de ISOFIX base BASE 2, met gordel is testwinnaar in de group 0+ (van geboorte tot 13kg) met “ZEER GOED” (1,1) voor “veiligheid” en een eindresultaat “GOED” (1,7).

    CYBEX “Pallas M SL” is testwinnaar in de groep 1/2/3 (9 tot 36kg) met beoordeling “GOED” (1,9); zelfde score als een andere producent.

    CYBEX “Pallas M-Fix SL” (+ISOFIX) is testwinnaar in de groep 1/2/3/ (9 tot 36kg) met beoordeling “GOED” (1,9); zelfde score als een andere producent.

    CYBEX “Solution M SL” is testwinnaar in de groep 2/3 (15-36kg) met een totaal score van 1,7).

    CYBEX „Solution M-fix SL“ (+ ISOFIX) is testwinnaar in de groep 2/3 (15-36kg) met een totaal score van 1,7).

    De onafhankelijke Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest heeft in samenwerking met ADAC en andere Europese consumentenorganisaties verschillende kinderautostoeltjes in alle categoriën getest. De babyautostoeltjes CYBEX Aton 5 (met gordel), Aton 5 met ISOFIX base Aton Base 2 en Aton Base 2-Fix, de 2-in-1 autostoel Pallas M-Fix SL en Pallas M SL alsmede de groep 2/3 stoel Solution M-Fix SL en Solution M SL, zijn getest. Alle kinderautostoeltjes behaalden voortreffelijke resultaten in de laatste test. Zes van de stoeltjes zijn testwinnaar in de desbetreffende categorie bij de Stiftung Warentest en ‘best in class’ in de categorie bij ADAC. In combinatie met de base met gordel Aton Base 2 scoorde de Aton 5 ‘ZEER GOED’ (1,1) voor ‘veiligheid’. 37 verschillende stoeltjes in alle categoriën en groepen zijn getest en beoordeeld op veiligheid, bediening, ergonomie en schadelijke stoffen.

    “CYBEX heeft altijd de intentie om de beste producten te ontwikkelen voor onze consumenten en we zijn dan ook heel blij met de voortreffelijke prestatie van onze kinderautostoeltjes. Dit sensationele resultaat bevestigt wederom ons geloof dat een succesvolle samenwerking tussen ontwikkelaars, ontwerpers en consumenten de beste kwaliteit oplevert voor onze autostoeltjes en dat ze voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden, welke ver boven alle nationale wettelijke vereisten liggen. Het doel om autostoeltjes te ontwikkelen die de beste veiligheid en kwaliteit alsmede een uniek ontwerp en intelligente functionaliteit bij elkaar brengen, blijft de focus van het werk van CYBEX in de toekomst”, zegt Johannes Schlamminger, CYBEX CEO.











    14-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parc Astérix inaugureert nieuwe mytische atrractie Pégasse Express
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verhaal gaat dat Zeus besloot Pegasus in een constellatie te veranderen zodat hij voor altijd in de lucht kon zijn waar hij zijn hele leven had doorgebracht. Pegasus vergezelt de bezoeker op deze mythische en enigszins bewogen reis.

    De nieuwe attractie ingehuldigd op 11 juni, heeft de naam Pégase Express gekregen en bevindt zich in het Griekse gebied van Parc Astérix. De attractie bestaat uit een reis van bijna 1 kilometer, op hoge snelheid. Een unieke rit met de één na de andere bocht, indrukwekkende dalingen en stijgingen.

    Pégase Express vertelt het verhaal van een reis door de Oude Wereld met stopplaatsen in Olympia, Lutetia en Alexandrië. De trein wordt getrokken door het beroemde, gevleugde paard Pegasus zodat de reizigers zich op hoge snelheid door dit bijzondere universum bewegen. Tijdens de rit gaan de bezoekers door een gigantische poster een tunnel in en komen aan bij een indrukwekkende tempel waar het verschrikkelijke monster Medusa ligt te slapen. Helaas wordt het monster wakker en dreigt de bezoekers met één blik te verstenen. De reizigers hebben nog maar één keus: in z’n achteruit en vluchten!

    Het instapstation Het indrukwekkende “Montparnassos” station is bijna 17 meter hoog en 24 meter breed. Het gebouw is wit en blauw en heeft vele zuilen, geheel volgens de typische Griekse architectuur. Een van de meest indrukwekkende onderdelen van de voorgevel is de klok die zo’n 4 meter hoog is. Deze klok, het ultieme symbool van stations, toont Chronos, God van de tijd en bestemming. Helaas lijkt het erop dat door calamiteiten zoals een vulkaanuitbarsting of het tegenkomen van allerlei monsters, de treinen systematisch vertraging oplopen.

    Pégase Express is een achtbaan geschikt voor het hele gezin, uitgerust met verschillende aandrijfsystemen: klassieke liften maar ook katapulten aan voor- en achterzijde. Een derde van het traject gaat achteruit; dit maakt Pégase Express een unieke attractie in Europa.

    De attractie is bijna een kilometer lang en begint met een katapult waardoor er meteen hoge snelheid wordt opgebouwd. Vervolgens is er een lift van 21 meter die de trein optilt. Vervolgens gaat de trein over bulten, door scherpe bochten en spiralen en racet over de attractie “Romus et Rapidus”. Na een tweede lift van 13 meter hoog, gaan de reizigers door de enorme poster en betreden de legende. Ze bevinden zich dan bij de ingang van een mysterieuze tempel, de tempel van het monster uit de Oudheid, Medusa, één van de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie. Haar hoofd is bedekt met kronkelende slangen en ze kan elke sterveling laten verstenen door de persoon recht in de ogen te kijken. De reizigers gaan de tempel binnen waar ze iets verschrikkelijks te wachten staat. De trein die getrokken wordt door Pegagus kan nog maar één ding doen: snel in z’n achteruit. De rit eindigt met een katapult aan de achterkant met een aangepaste wissel zodat de bezoekers niet omgezet worden in steen. De trein gaat een tweede keer over de attractie Romus et Rapidus voordat het voertuig terugkeert naar het station. De totale duur van een rit in Pégase Express is 3 minuten.

    DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE ATTRACTIE

    • Gezinsattractie, toegankelijk voor kinderen vanaf 1 meter en begeleid door een volwassene • Duur van de rit: 3 minuten • Maximumsnelheid: 52 km/u • Fabrikant: Gerstlauer • 2 liften: de 1ste is 21 meter hoog en de tweede 13 meter hoog • Lengte van de rails: 928 meter • Aantal personen per trein: 20 • Een derde van het traject gaat achteruit • Een standbeeld van Pegasus van 5 m hoog • Een station van 17 meter hoog • Een budget van 16 miljoen euro.

     

    13-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parc Astérix: de Vikingende Vikingen

    Aan boord van een Vikingschip met een angstaanjagende boeg en een hele bijzonder bemanning die geen angst kent... Hier zult u moeten laten zien hoe moedig u bent: de koelbloedige bezoekers gaan 7 keer over de kop in deze achtbaan Goudurix om daarna de schommelboot La Galère te trotseren. De jongste bezoekers varen met de Petits Drakkars of zweven in de Petites Chaises Volantes.

    Voor de roekeloze Galliërs: • Goudurix : grote achtbaan met 7 verbijsterende loopings voor de waaghalzen.

    Voor het hele gezin: • La Galère: in deze schommelboot kunt je laten zien hoe moedig je bent • Les Petits Drakkars: de wilde zee op, met het hele gezin

    Voor de kleine Galiërs: • L’Escadrille des As: kleine vliegtuigen uit de vorige eeuw. • Les Petites Chaises Volantes: Een kleiner model voor de kleinste bezoekers! • Le Mini Carrousel: een miniatuur draaimolen. Viking-speeltuin: glijbanen, boten en originele aanlegsteigers op een schiereiland voor de beginnende Vikingen.

    Expeditie door de mysterieuze natuur van het Noorden:

    Van het kasteel van Philippe Auguste tot de auto’s aan het begin van de 20ste eeuw, met de attractie Nationale 7 in de “straten van Parijs” in Parc Astérix, gaat u in 300 meter door 1000 jaar geschiedenis.

    Voor het hele gezin: • Les Chaises Volantes: op meer dan 10 meter hoog draaien en zweven. • Transdémonium: een spooktrein die je meeneemt naar een griezelig kasteel. • Nationale 7: vakantie voorpret in deze ouderwetse autootjes. • Les Chaudrons: ze draaien op volle snelheid, houd uw voeten aan de grond! • Les Chevaux du Roy: een prachtige, traditionele draaimolen. • L’Oxygénarium: een frisse neus halen in een grote boei van de 195 meter lange glijbaan.

    Voorstelling: “MAIN BASSE SUR LA JOCONDE”… dé diefstal van de eeuw!

    Op de mistige kades van Le Havre, maakt een dievenbende een plan om de “Mona Lisa” te stelen voordat dit schilderij voor een tentoonstelling naar het beroemde Metropolitan Museum in New York wordt vervoerd. Explosies, achtervolgingen en stunts zijn de ingrediënten voor deze show met decors die zo van een filmset zouden kunnen komen. Achter de schermen: 8 acteurs-stuntmannen verzorgen 30 minuten aan stunts. De voorstelling wordt gecoördineerd door 7 regisseurs. Rues de Paris - 2000 zitplaatsen – voorstelling voor alle leeftijden – duur 30 min.







    13-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijmuseum Ter Duinen herdenkt Abt Idesbald

    Originele expo in Abdijmuseum Ten Duinen. In Koksijde-Oostduinkerke maak je in het Abdijmuseum Ten Duinen kennis met de abdijgeschiedenis én van 17 juni tot 10 september loopt er nu ook een merkwaardige en tevens originele tentoonstelling. Aan de hand van Playmobil-speelgoedmannetjes wordt 850 jaar herdenking van abt Idesbald in beeld gebracht.

    'Idesbald leeft!' – playmobil-expo van 17 juni tem 10 september

    Het leven van abt Idesbald leest als een boeiend verhaal. Hij werd in 1155 gekozen als derde abt en onder zijn leiding kwam de Duinenabdij tot bloei. Hij stierf in 1167 en werd in 1894 door de paus zalig verklaard. De badplaats Zeepanne-Baden kreeg toen ook de naam ‘Sint-Idesbald’. Al vanaf zijn dood werd Idesbald vereerd en in de loop der eeuwen werden hem allerlei wonderbaarlijke genezingen en duivel uitdrijvingen toegeschreven.

    De herdenking van Idesbald is het centrale thema van de expo die loopt van 17 juni tot 10 september. Het is een merkwaardige tentoonstelling omdat bijna negen eeuwen herdenking worden uitgebeeld in zes historische scenes aan de hand van Playmobil-speelgoedmannetjes. Zoveel van die mannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar !

    ‘Historisch Koksijde’ - Feest in de Abdij & Theaterwandeling Duinenabdij

    Er staan deze zomer nog meer activiteiten op de agenda van het Abdijmuseum Ten Duinen. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus wordt Feest in de Abdij georganiseerd met allerlei activiteiten die groot en klein zullen boeien. Op vrijdagavond geniet je vanaf 19 u van live muziek, eten en drinken, een middeleeuws kamp en een vuurshow. Zaterdag wordt van 14 u tot 18 u verder gefeest met boomklimmen, een demonstratie met roofvogels, theater, animatie… kortom, een niet te missen evenement voor de ganse familie.

    Op zaterdag 19 augustus word je tijdens de Theaterwandeling Duinenabdij ‘Tussen berries en barakken’ ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal in W.O.1. In een regie van Felix van den Broeck kan je vzw Dakbroeders, met onder andere Kurt Defranq en Andrea Croonenberghs aan het werk zien. Je kan terecht in de abdijsite Ten Duinen op 19 augustus tussen 10u en 18u.

    Praktisch: Info: www.tenduinen.be

    Playmobil-Expo: di. – vr. van 10u tot 18 u, weekends en feestdagen 14u tot 18 u, ingang € 7 (inclusief museum), 65 + € 5, 7 tot 18 jaar € 2

     





    13-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parc Astérix: het Romeinse Rijk onder het toeiznd oog van Caesar

    Caesar maakt zich zorgen, het ontbreekt hem aan spionnen voor een hele speciale missie: het nabijgelegen Gallië infiltreren zodat het keizerlijke leger dit stuk land kan veroveren dat maar weerstand blijft bieden. Bezoekers uit alle landen worden dus uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende wervingstesten die onze formidabele keizer heeft opgezet. Om “Elite Centurion” te worden moet men het meedogenloze galeischip Défi de César trotseren, de Romus et Rapidus -stroomversnellingen doorkruisen en de kans krijgen geaccepteerd te worden in de Romeinse Arena om daar carrière te maken. De jongste bezoekers die aan boord stappen van de Espions de César dienen van bovenaf een oogje te houden op het Gallische Dorp. Lang leve Rome!

    Voor het hele gezin: • Le Défi de César: duik het stripverhaal in een ga de 4 uitdagingen aan die Caesar heeft opgelegd: het Romeinse gewaad waardig dragen, de Grote Caesar zelf weerstaan, bestand zijn tegen de geweldige charme van de Gallische vrouwen en een bewogen reis aan boord van een echt galeischip kunnen verdragen. • Les Espions de César: om het Gallische Dorp van bovenaf te bespioneren, aan boord van deze hele aparte strijdwagens. • Le Carrousel de César: draai rond en rond en rond in het gezelschap van de personages uit het stripverhaal. • Romus et Rapidus: een bewogen afdaling aan boord van enorme boeien die op stroomversnellingen, geisers en watervallen zwalken.

    Voor de kleine Galliërs: • Le Petit Train: treintje voor de kleinste bezoekers.

    Voorstelling: “Gaulois-Romains; Le Match’: In de moderne Arena kunnen de bezoekers een gigantische tv-show bijwonen. Bij deze uitzonderlijke spelen is het Galliërs tegen Romeinen, dit is de wedstrijd van het jaar. Deze voorstelling, gepresenteerd door een beroemde presentatrice, bestaat uit 3 onderdelen waarna er over het lot van de Galliërs wordt beslist. Het gaat om maar één ding: vrijheid voor altijd! Achter de schermen: 10 acteurs en 5 regisseurs Romeinse Arena: 940 zitplaatsen - duur 25 min.

    DE GRIEKSE OUDHEID

    In Discobélix, een wit en blauwe wereld komen diverse mythologische verhalen tot leven. De meest moedige bezoekers bieden Zeus het hoofd in een indrukwekkende houten achtbaan, of proberen het record discuswerpen te verbeteren in de Discobélix, verkozen tot Beste Nieuwe attractie van het jaar door tijdschrift Kirmes & Park Revue. En de meest heldhaftigen maken een ongelooflijke reis in de Pégase Express. Terwijl de kleintjes van een boottocht op de Rivier Elis genieten. Iedereen komt daarna naar het Theater van Poseidon voor de prachtige dolfijnen en zeeleeuwenshow.

    Voor de roekeloze Galliërs: • Tonnerre de Zeus: durft u Zeus te trotseren? Deze houten achtbaan is 30 meter hoog en neemt onze bezoekers op hoge snelheid (80km/u) mee op een duizelingwekkende reis ... 90 seconden geraas! • Le Cheval de Troie: een ronddraaiend “zwevend tapijt” dat 12 meter de lucht in gaat!

    Voor het hele gezin:• Pégase Express: een dolle reis op hoge snelheid door de Griekse Oudheid (vanaf 1 meter). Nieuw • Discobélix: een wervelende avontuur in een gigantische discuswerper • Le Vol d’Icare: achtbaan voor het hele gezin met Icarus in de hoofdrol. Totaal gerenoveerde attractie! • L’Hydre de Lerne: een duizelingwekkende attractie in de tentakels van het 7-koppige monster.

    Voor de kleine Galliërs: • La Rivière D’Elis : rondvaart in een mediterrane omgeving onder het toeziend oog van de goden.

    « RÉVÉRENCE » ballet van dolfijnen en zeeleeuwen:

    Dolfijnen en zeeleeuwen van het Dolfinarium in Parc Astérix verzorgen een komische en leerzame voorstelling. Een geweldig moment van ontspanning en emotie; duik in de fascinerende wereld van deze zeezoogdieren en ontdek hun levenswijze en de hechte relatie tussen dier en verzorger...Een bezoek aan het Theater van Poseidon is een must! Theater van Poseidon - 2000 zitplaatsen - voorstelling geschikt voor alle leeftijden: 20 minuten.







    12-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjällräven must haves SS17

    Zware rugzakken is iets waar wij niet licht over denken. Snel lopen geeft geen garantie dat je ook ver zult komen. Dit is de reden waarom we ons eigen tempo aanhouden wanneer we voor jou een nieuwe uitrusting ontwikkelen om mee te nemen in de wildernis. We blijven hardnekkig de draagprincipes onderzoeken, ontdekken nieuwe dingen en denken innovatief.

    Wij creëren draagsystemen die het gewicht goed verdelen, die beter ventileren en die makkelijk aan te passen zijn aan de rug van verschillende gebruikers. We onderzoeken de verpakkingscompartimenten opnieuw om inpakken nog eenvoudiger te maken en je spullen makkelijker in de gaten te kunnen houden. En we maken niet alleen grote trekking rugzakken met bekroonde ergonomie.

    De weg naar grote avonturen gaat via vele leuke dagtochten. Vandaar dat we met dezelfde passie die we voor onze grote rugzakken hebben, ook werken aan rugzakken die ideaal zijn voor dagtochten, korte trips of woon-werkverkeer. En we zorgen er altijd voor dat onze producten zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. De nieuwkomers van deze zomer zijn allemaal gemaakt van G-1000 Eco van gerecycled polyester en biologische katoen. Het zijn duurzame reisgenoten met veel comfort en een aantal duidelijke groene kenmerken.

    Kajka

    De duurzame, comfortabele, bekroonde Kajka, die veel mogelijkheden heeft, is een geavanceerde trekking rugzak in de klassieke stijl van Fjällräven. Het draagsysteem is ontworpen om zeer zware belasting te dragen en kan aan verschillende lichaamstypes worden aangepast. De houten frameconstructie is uniek en verlaagt de klimatologische uitstoot met 90 procent ten opzichte van aluminium, maar heeft dezelfde hoge functionaliteit en sterkte.

    Kaipak

    Eenvoudige en slijtvaste trekking rugzak gemaakt van G-1000 HeavyDuty Eco. Het draagsysteem is groot voor de omvang van de tas en heeft een vaste ruglengte en een ergonomisch gevormde heupriem en schouderbanden. De modellen 38 l en 58 l hebben bevestigingspunten voor zowel ijsbijlen als wandelstokken en kunnen worden voorzien van drinksystemen. De 28 l-versie is licht en geschikt voor alle soorten dagtochten.

    Abisko

    Eenvoudige rugzak met een gestroomlijnd ontwerp voor trekkers en off-piste skiërs en reizigers die zich graag verplaatsen zonder te veel gewicht.

     

    Abisko Hike

    De Abisko Hike 35 l is een allround rugzak voor wandelingen van hut naar hut en lichtgewicht trektochten.

    Abiski Friluft

    Het aluminium frame van de Abisko Friluft biedt cross-flow ventilatie en een uitstekend draagcomfort, waardoor je van het buitenleven in warme/vochtige klimaten kunt genieten. De Abisko Friluftcollectie heeft toegang vanaf de bovenkant en een voorpaneel dat volledig opent, en biedt zo meerdere toegangsmanieren tot de inhoud. Gemaakt van slijtvast G-1000 Eco met een versterkte polyamide basis voor extra bescherming tegen weersinvloeden.

    High Coast Trail

    Een allround dagrugzak voor hiking of het dagelijkse woon-werkverkeer. Gemaakt van slijtvast G-1000 Eco van gerecycled polyester en biologische katoen.

     

     







    12-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herba Sana, de medicale tuin van Laboratoires Ortis, blaast dit jaar 15 kaarjes uit

    In het weekend van 24 en 25 juni 2017 zet de tuin de deuren wijd open ter gelegenheid van zijn 15e verjaardag! In het hart van het natuurpark Hoge Venen-Eifel ligt Herba Sana, de medicinale tuin van Laboratoires Ortis. In het weekend van 24 en 25 juni 2017 zet de tuin de deuren wijd open ter gelegenheid van zijn 15e verjaardag!

    Bent u een natuurliefhebber of wilt u meer leren over fytotherapie, dan nodigt deze buitengewone plek u uit op een meeslepende ontdekkingswandeling in het thema: Vrije of geleide bezoeken aan de tuin: door gepassioneerde herboristen (duur: ongeveer 1 uur) Uurrooster van de geleide bezoeken: Frans: 10u00 – 14u00 – 16u00 Duits: 11u00 – 14u30 - Nederlands: bezoek in groep enkel mogelijk via registratie op voorhand via info@ortis.com - Permacultuurinitiatie - De tuin van de herborist - De hut van de herborist - Animatie voor kinderen - Snackbar

    Gezondheid kweek je in de tuin!

    De tuin Herba Sana werd speciaal aangelegd om het publiek te laten kennismaken met geneeskundige planten en hun dagelijks gebruik voor welzijn en gezondheid. De tuin ging open voor het publiek in juni 2002.

    De tuin werd ontworpen en gesponsord door Laboratoires ORTIS, een pioniersbedrijf in de fytogezondheid sinds 1958. Het is een prachtig didactisch én leuk hulpmiddel waarmee de planten, die gebruikt worden bij de vervaardiging van gezondheidsproducten, gepresenteerd kunnen worden in hun meest natuurlijke staat.

    Langs paden die afgezoomd zijn met charmante heggen, worden 144 geneeskrachtige planten gepresenteerd in originele bakken. Ze zijn ingedeeld volgens hun gezondheidsbevorderende werking (hart, bloedvaten, goed humeur, spijsvertering, immuniteit, langer leven, ontspanning-slaap, vitaliteit enz.), en worden geïdentificeerd door bordjes met uitleg waarop u de voordelen van iedere plant kunt lezen.

    Praktische info : GRATIS TOEGANG. 24 en 25 juni 2017 van 10 tot 18 u.

    Hinter der Heck 46 B-4750 BUTGENBACH - Contact: info@ortis.com

    De tuin is alle dagen open van 1 juni tot 30 september van 10 tot 20 u. Breng een muntstuk van € 2 per persoon mee (toegang via een automatisch muntapparaat).





    12-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parc Astérix bedt zijn bezoekers een verbazingwekkend programma

    Parc Astérix opende zijn deuren op 1 april 2017 voor een zeer geanimeerd seizoen. De Gallische avonden: 7 zomeravonden om tot middernacht van het park te genieten. Parc Astérix blijft extra lang open op de zomeravonden van 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2017. Ontdek het park na zonsondergang! Op het programma staan avondattracties en een nieuwe vuurwerkshow op muziek “Le Ciel vous tombe sur la Tête! ».

    PARC ASTÉRIX is al meer dan 25 jaar een getest en goedgekeurd toverdrankje, 35 km ten noorden van Parijs. Parc Astérix is een spetterende mix van 40 attracties en 5 voorstellingen die opgevoerd worden in 6 themagebieden (Gallië, het Romeinse Rijk, de Griekse Oudheid, de Vikingen, Egypte en Reis door de Tijd).

    De ONTEMBARE GALLIËRS :

    Een afdaling in een Gallische bobslee in La Trace du Hourra, gespetter en gespatter in Menhir Express of Le Grand Splatch, en daarna droogdraaien in La Petite Tempête… ; de dolle avonturen in themagebied Gallië. En vergeet niet een kijkje te nemen in het Gallische Dorp waar u zich midden in het stripverhaal waant.

    Voor roekeloze Galliërs: • Menhir Express: Menhir Express: pas op de draaikolken, de golven en de val van 13 meter....in een menhir. • La Trace du Hourra: een afdaling in een Gallische bobslee die bijna 60km/u gaat!

    Voor het hele gezin: • Le Grand Splatch: je houdt het niet droog tijdens deze boottocht! • Croisière Épidemaïs: leuke, humoristische boottocht rond het Gallische dorp. • La Petite Tempête: de kleine bootjes deinen op de golven.

    Voor de kleine Galliërs: • Aérodynamix : deze druïde organiseert een dwaze vlucht. • Énigmatix: het mechanische systeem zal ongetwijfeld voor een paar ups en downs zorgen... • Étamine: dit druïde-vrouwtje is gespecialiseerd in het mengen van drankjes: het draait rond en rond en rond... • Hydrolix: deze druïde heeft een machine uitgevonden waarmee hij tegen de stroom in kan varen. • Lavomatix: De “geleerde” heeft een combinatie gemaakt van een draaimolen en waskuipen. • Les Petits Chars Tamponneurs: Gallische en Romeinse botsauto’s. • Twee speeltuinen in het Forêt d’Idéfix: speeltuin Panoramix en speeltuin le Petit Chêne

    Ontmoetingen met personages: Asterix, Obelix en hun vrienden wachten in het Gallische Dorp op de bezoekers (vanaf 12 u). Nieuw: een kleine boerderij waar de bezoekers de dieren uit het stripverhaal kunnen ontmoeten zoals de tamme ganzen, Gele van Bourgondië-konijnen, Brahma-kippen en varkens uit Bayeux. Magische Panoramix-voorstelling: Panoramix en zijn twee leerlingen experimenteren met de toverdrankjes; humor en 25 minuten

    Op naar het Land van de Piramides:

    Na een korte stop in Gallië waar hij Asterix en Obelix ontmoet heeft, gaat tovenaar Iris terug naar Egypte om daar een tempel te bouwen die aan hem gewijd is. Om zijn reputatie hoog te houden, betovert Iris de bezoekers met zijn hypnotiserende blik en laat ze vliegen en ronddraaien alsof ze wilde vogels zijn. “OzIris en Apis, durft u Iris recht in de ogen te kijken?“

    De vrijwillige en nieuwsgierige bezoekers worden uitgenodigd de tempel binnen te gaan om de meest recente toverkunst van de tovenaar te testen. De bezoekers gaan aan Egyptische muurschilderingen, papyrus, sarcofagen en andere beelden van Iris voorbij en duiken in een betoverende en verontrustende atmosfeer. Eenmaal aangekomen op de 2de verdieping, bevindt men zich in de instapzone: het licht is gedimd, de muziek is dramatisch... Dit is het moment de explosieve combinatie van hypnose en zweven samen te testen.

    Voor de roekeloze Galliërs: • OzIris : Dit nieuwe type attractie heeft al menig bezoeker verrast. Met je voeten in de lucht op 40 meter hoogte... en daarna met 90km per uur over de rails voor een sensationeel en adembenemend avontuur.

    Voor het hele gezin: • SOS Numérobis : welkom in de steengroeve van Numérobis...Hier kunnen kinderen plaatsnemen in de trein die op volle snelheid de stenen levert.

     







    11-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Weber master Tpuch GBS houtskoolbarbecue

    Een Barbecue - Een Buitenkeuken: De Weber Master-Touch biedt je een veelzijdige en luxueuze barbecue-ervaring. Hij is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, en wordt standaard geleverd met het Gourmet Barbecue System (GBS) rooster.

    Dankzij het GBS wordt je barbecue een echte buitenkeuken. Het bestaat uit een grillrooster met een uitneembaar middenstuk en een hele reeks GBS accessoires - wok, poffertjespan, wafelijzer, pizzasteen, sudderpot ('Dutch Oven'), enz.

    Je kan het grillrooster dus gewoon gebruiken om te grillen, of je kan het middenstuk er uit nemen en vervangen door één van de accessoires.

    De veelzijdige Weber Master-Touch samengevat:

    •Met porselein geëmailleerde ketel en deksel

    •Dekselthermometer

    •Twee weerbestendige handgrepen met gereedschapshaken - de dekselhandgreept is voorzien van een beschermend hitteschild

    •Roestvrijstalen One-Touch reinigingssysteem

    •Drievoudig verchroomd Gourmet BBQ System grillrooster om te gebruiken met GBS accessoires

    •Roestbestendig, aluminium ventilatierooster in het deksel en hittebestendige met glasvezel versterkte handgreep zorgen voor de juiste luchtstroom voor perfect barbecuen

    •Tuck-Away dekselhouder

    •Adviesprijs: 329 €

    •Adviesprijs Special Edition Black: 349 €







    11-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaces Franklin viert het authetieke België

    Het nieuwe ambachtelijke ijs van Glaces Franklin blijft ons vlakke land in sneltempo veroveren met zes gloednieuwe smaken die in het teken staan België, land van authenticiteit en gastronomie.

    Dit 100% Belgische merk hanteert een originele en vernieuwende aanpak: “het genot van authentieke smaken herontdekken”. Met zuivere waarden en een unieke visie op de wereld van het premiumijs onderscheidt Glaces Franklin zich van de grote industriële spelers op de markt. Hun grootste troef is dat hun recepten géén toegevoegde suikers bevatten, zodat de aroma’s niet langer onderdrukt worden en alle rijke en ambachtelijke parfums optimaal tot uiting komen. Het resultaat: smeuïg en suikervrij ijs met een verbluffend lekkere smaak! Een echte krachttoer.

    Heerlijk Belgisch, de perfecte combinatie

    Glaces Franklin is op-en-top Belgisch. Logisch eigenlijk, want hun meesterijsbereider schuimt alle uithoeken van België af om de beste plaatselijke ingrediënten te vinden, zodat alle recepten meer dan volmaakt zijn. Hij werkt uitsluitend samen met gepassioneerde mensen die net als hij een grote liefde voor hun producten koesteren. De rauwe melk komt bijvoorbeeld rechtstreeks van een boerderij in de Hoge Venen. Omdat Glaces Franklin zijn producten integraal in België vervaardigt, is het bedrijf door de FOD Economie erkend als Belgisch ambachtsman, iets waar ze uiteraard erg trots op zijn! Ook dat betekent immers “echt en authentiek” zijn…

    Drie nieuwe ijssmaken

    “KRIEK SORBET WITH PIECES OF CHERRY”

    Franklin heeft brouwerij La Binchoise gevraagd speciaal voor hem een Kriek te ontwerpen, een primeur. Franklin vroeg nadrukkelijk om een authentiek bier zonder toegevoegde suikers. Na meer dan zestig pogingen is hij er uiteindelijk in geslaagd een fruitige sorbet te ontwerpen die voldeed aan zijn allerhoogste verwachtingen, een huzarenstukje. De finishing touch zijn de toegevoegde stukjes zure kersen die het geheel nét dat beetje extra smaak geven.

    “BELGIAN SPECULOOS WITH A HINT OF SEA SALT”

    Voor dit overheerlijke en smeuïge ijs heeft Franklin eigenhandig het speculoos ontworpen. Voor alle duidelijkheid: het is wel degelijk échte speculoos, met een gulle hoeveelheid kaneel en kruiden, precies zoals Franklin zich nog herinnerde uit zijn kindertijd. Een ware streling voor de tong! Een subtiel vleugje zeezout maakt deze ijssoort onweerstaanbaar.

    “BELGIAN CUBERDON WITH PIECES OF RASPBERRY”

    Franklin heeft het natuurlijke aroma van cuberdons herschapen en een authentieke zoete toets toegevoegd die gegarandeerd in de smaak zal vallen. De zurige toets van de fijne stukjes framboos geven het geheel het nodige smaakevenwicht. Een erg geslaagd recept van topkwaliteit dat zelfs de meest veeleisende lekkerbekken zal kunnen bekoren…

    Drie nieuwe ‘frozen yogurts’

    “FROZEN YOGURT FRESH BELGIAN YOGURT”

    Deze ‘frozen yogurt’ op basis van verse yoghurt die Franklin ontdekte in een Vlaams-Brabantse boerderij, valt op dankzij zijn smeuïge, delicate en rustgevende zachtheid en lichtzurige nasmaak. Een waar genot voor de puristen onder ons.

    “FROZEN YOGURT ‘SIROP DE LIEGE’”

    Een kleine wereldprimeur! Na een heleboel producenten te hebben bezocht, besliste Franklin in zee te gaan met de Siroperie Artisanale van Aubel. Zij leveren 100% echte, fruitige en overheerlijke Luikse siroop zonder toegevoegde suikers. Omdat Franklin een echte lekkerbek is, heeft hij deze frozen yogurt afgewerkt met fijne stukjes geroosterde hazelnoot.

    “FROZEN YOGURT FRUITS OF THE FOREST”

    Franklin heeft een selectie verse basvruchten gecombineerd met geroosterde amandelsnippers. Bij elke hap waan je je ergens diep in de bossen, naarstig op zoek naar al dat heerlijke fruit!

    De vier klassiekers van het huis

    PURE BELGIAN CHOCOLATE met echte stukjes Belgische chocolade. - BOURBON VANILLA OF MADAGASCAR met echte stokjes Bourbonvanille. - CREAMY SUMMER STRAWBERRY met aardbeien van bij ons. - ROASTED COFFEE met een selectie van ’s werelds beste Robustabonen.

    Eendracht maakt macht

    Franklin is een gastronomisch genie met zin voor avontuur. Elke dag opnieuw is deze guitige vijftiger uit Binche in zijn laboratorium onvermoeibaar op zoek naar nieuwe en originele smaken. Al snel nadat hij op zijn vijftiende een opleiding tot (banket)bakker aanvatte, besefte Franklin dat het hedendaagse ijs letterlijk verzadigd was met suikers die de authentieke smaken van de ingrediënten onderdrukten. Franklin besliste daarop ijs te ontwikkelen met de smaken uit zijn kindertijd: ambachtelijk en overheerlijk ijs op basis van Belgische streekproducten en onbewerkt fruit dat hij zelf verwerkte in zijn creaties. Zonder toegevoegde suikers uiteraard, en uitsluitend op basis van natuurlijke producten of producten van natuurlijke oorsprong, om zo de kracht van alle ingrediënten optimaal tot uiting te laten komen. Maar liefst drie jaar heeft hij nodig gehad om dit authentieke ijs te creëren. Tot vandaag proeft Franklin zijn ijs elke dag tijdens álle stappen van het productieproces, dit om er zeker van te zijn dat de smaak niet minder dan perfect is! Een fenomenale prestatie die enkel mogelijk is omdat hij op kleine schaal produceert vanuit zijn Belgisch atelier.

    De andere troef van Glaces Franklin is Vincent, een jonge dertiger uit Binche en een ondernemer in hart en nieren. Hij is echter geen ‘strak in het pak’-type, maar verkiest een simpele jeans en baskets, neemt geen blad voor de mond en loopt over van enthousiasme. Woensdag is zijn favoriete dag, want dan sluit hij zich op in Franklin’s atelier om samen met hem alle nieuwe recepten te proeven en uit te testen.

    België heeft goede smaak!

    Met slechts twee vaste werknemers – de oprichters – is Franklin op dit ogenblik nog een kleine onderneming. Door de komst van twee Belgische privé-investeerders in 2015 en een derde in 2016 beginnen deze petits Binchois de dingen groots te zien en maken zij zich klaar om de hele wereld te veroveren… Maar bovenaan hun lijst stond uiteraard hun teerbeminde België. De eerste proeven met hun ijs deden ze in 2011. Ze lanceerden hun producten in Binche in 2013, kregen een voet aan de grond in Brussel begin 2014 en veroverden het hele grondgebied eind 2015… Men kan het gerust de intocht van de goede smaak noemen! In 2016 telde Franklin meer dan 250 verkooppunten en in 2017 hopen ze in totaal 500 verkooppunten te verleiden met hun op-en-top Belgische en hoogwaardige ijs.

    Een KMO met vleugels

    Van zijn vier eerste parfums produceerde Franklin 2.000 liter ijs in 2015 en 17.000 liter in 2016. Met de tien smaken in 2017 maakt dit vrolijke bedrijf zich klaar om dit jaar 70.000 liter ijs en frozen yogurts te produceren, maar liefst 35 maal meer dan in het begin. In totaal zijn dat meer dan 140.000 kleine en grote potten, en evenveel Belgische gezinnen die hun Franklin-ijsjes liefst van al met niemand willen delen!

    Potjes van 100 ml (voorlopig enkel voor de 4 klassiekers): ong. 2,20 euro. - Potten van 500 ml: tussen 6,40 euro en 8,20 euro, afhankelijk van het parfum. Meer info en locaties verkooppunten via www.glacesfranklin.com















    10-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerdammer Finesse

    De bekende Leerdammer® kaas moet zijn strepen niet meer verdienen. Als het meest verkochte merk in voorverpakte sneetjes kaas. Leerdammer zet als marktleider in de markt meer dan ooit de toon met de volgende nieuwe producten: Leerdammer® Finesse Original en Leerdammer® Finesse Caractère

    Leerdammer ® Finesse Original en Caractère

    Leerdammer ® Finesse, dat zijn nog fijnere sneetjes kaas voor een unieke smaakervaring. Of je nu kiest voor de notensmaak van de Original of voor de wat meer uitgesproken smaak van Caractère, beide nieuwigheden zullen je zeker weten te bekoren.

    Leerdammer® Finesse voor elk moment van de dag !

    Als aperitiefhapje, snack tijdens een goede film, als hapje voor onderweg of om rijkelijk een smakelijke boterham mee te beleggen, Leerdammer® Finesse is er op elk moment van de dag voor jou.

    Geniet van de unieke ervaring en de combinatie van heerlijk dungesneden plakjes kaas en de intense Leerdammer® smaak.

    Leerdammer® Finesse is vanaf nu verkrijgbaar in de meeste Belgische supermarkten.

    Over de Bel Groep

    De Groep Bel is sinds meer dan 150 jaar gespecialiseerd in de productie en distributie van kazen (harde, half harde kazen en smeerkazen). La Vache Qui Rit, Kiri, Mini Babybel, Boursin en Leerdammer zijn de 5 belangrijkste merken van de groep. De producten van de Bel Group worden in meer dan 130 landen verdeeld.   De groep is de belangrijkste producent van smeerkazen in Europa en is de derde belangrijkste speler in de markt van de kaasmerken. La Vache Qui Rit wordt in 136 landen verkocht terwijl Kiri en Mini Babybel in 76 landen verkrijgbaar is. Leerdammer, verkrijgbaar in 27 landen, wordt voornamelijk in Europa verkocht.

     

     





    10-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AmaWaterways blijft innoveren

    AmaWaterways is een innoverende riviercruise-maatschappij met vijf-sterren service. De "Berlitz River Cruising in Europe Travel Guide" heeft 10 schepen van AmaWaterways in hun top tien gezet. Een bevestiging over de kwaliteit van hun product. Met AmaWaterways reis je over rivieren en kanalen, langs de mooiste plaatsen van Europa, Vietnam, Cambodja en zuidelijk Afrika. De brochure voor 2018 is klaar met daarin aardig wat nieuwigheden.

    Inhuldiging AmaKristina: Onlangs heeft de luxe riviercruiserederij AmaWaterways haar nieuwste schip, de AmaKristina, ingehuldigd in Lahnstein. De naam van het 20ste vaartuig verwijst naar Kristin Karst, mede-eigenaar en mede-oprichter van AmaWaterways, en voor het eerst ook doopmeter.

    De AmaKristina is een juweeltje. Op het design zonnedek is er een jogging track en een zwembad met een aansluitende bar. Vooraan is er een cosy openlucht lounge met panoramisch zicht. De ruime hutten vallen op door de balkons, iets wat je op weinig andere rivierschepen zal vinden. In elke hut staat een Mac scherm voor tv en Internet, en overal is gratis Wi-Fi. Naast het hoofdrestaurant is er de Chef's Table, een gastronomisch restaurant waar iedere passagier eenmaal per cruise een speciale fijnproevers avond mag doorbrengen. De AmaKristina (156 gasten) is een zusterschip van de AmaViola en de AmaStella, en vaart op de Rijn tussen Bazel en Amsterdam.

    Nog meer nieuwe schepen op komst

    Volgend jaar volgt nog een vierde schip, de AmaLea. En in 2019 wordt een revolutionair rivierschip in gebruik genomen, de AmaMagna, waarmee de grenzen in de riviercruisesector een flink stuk verlegd worden.

    • De AmaMagna zal dubbel zo breed zijn als een gewoon schip. Een gemiddelde stateroom is 30m² groot, wat erg ruim is. Er kunnen 194 gasten mee, ten opzichte van 164 gemiddeld, een verhoging van slechts 18%. Dit zorgt ervoor dat de gasten grotere hutten hebben, meer ruimte binnen en buiten, en meer faciliteiten. Het schip zal op de Donau varen, de enige rivier met sluizen die breed genoeg zijn. Verschillende restaurants, waarvan een openlucht restaurant. Een relatief groot zwembad, met jacuzzi en een Sky Bar.       Het eerste watersportplatform op een rivierschip, met o.a. zodiacs en kano's.     Een nieuw type motor, milieuvriendelijk, zuinig, stil en praktisch trillingvrij.

    Nieuwe brochure 2018

    AmaWaterways is koploper op gebied van innovatie, en dat merk je ook in de nieuwe brochure voor 2018. Vernieuwingen voor volgend seizoen zijn:

    • Gasten kunnen hun gezonde levensstijl aan boord verder zetten, met actieve excursies en gezonde voeding.
    • AmaWaterways heeft altijd een vloot fietsen aan boord, voor excursies en voor individueel gebruik.
    • Er zijn ook wandeltochten, en wie wil zal kunnen deelnemen aan groep sessies hardlopen (jogging), yoga of tai-chi, met instructeur.
    • Er zal nog meer aandacht zijn voor gezonde voeding, met meer vegetarische en glutenvrije gerechten.
    • Tijdens het varen zullen er lezingen zijn over gezondheid en wellness.

    AmaWaterways zal meer dan 50 wijncruises aanbieden in Portugal, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Daarbij horen degustaties, voordrachten aan boord en privé bezoeken aan exclusieve wijnkastelen en -kelders.

    Het aanbod van routes en bestemmingen is nog uitgebreid. Voor de eerste keer zijn er 10- en 11-nachten cruises op Rijn en Moezel, en er is een nieuwe Donaucruise die in Wenen start.

    AmaWaterways heeft eveneens schepen buiten Europa. Zo kan je Cambodja en Vietnam ontdekken vanop de Mekong rivier, eventueel in combinatie met extra nachten in Ho Chi Minh, Siem Reap (voor de tempels van Angkor Wat), Hanoi en Ha Long Bay. In Zuid-Afrika stelt AmaWaterways een unieke combinatiereis voor waar gasten op riviersafari gaan, de Victoria watervallen zien, en in Johannesburg verblijven. Kers op de taart zijn de twee dagen in een luxueuze safari lodge in het Greater Kruger National Park.

    Vroegboekvoordeel

    Wie voor 31 augustus 2017 een cruise boekt uit de nieuwe brochure, krijgt de vluchten en transfers naar het schip er gratis bij!

    Meer info op www.amawaterways.co.uk

    Bij AmaWaterways zijn de maaltijden, de dranken bij de maaltijden (lokale wijnen, bier, softdrinks, etc..), excursies (er is altijd keuze), Wi-Fi, en het gebruik van de fietsen altijd inbegrepen. Prijzen in pond, maar door een vaste wisselkoers van €1,2=£1 is er geen wisselkoersrisico. Boeken kan via uw dichtstbijzijnde reisagent.





    10-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dekton by Cosentino voor een bijzondere buitenkeuken

    » Designer Daniel Germani - Modulair en vrijstaand - Hitte-, kras- en vlekbestendig

    Haal de barbecue alvast van onder het stof, want de zomer is officieel in aantocht. Toch kan koken in openlucht ook wat uitgebreider: designer Daniel Germani ontwikkelde in samenwerking met Cosentino een wel heel bijzondere buitenkeuken. ASA-D2 is volledig vervaardigd uit het duurzame materiaal Dekton, modulair én allesbestendig. Kortom: een blikvanger die tegen een stootje kan!

    Om even te ontsnappen uit de dagelijkse drukte, trekken we ons graag terug in de natuur. Frisse lucht, een streepje groen en wat rust: het doet wonderen. Het hoeft dus niet te verbazen dat outdoor living steeds populairder wordt. Van buiten sporten tot buiten koken en zelfs slapen; zolang de hemel maar het dak van dienst is. Tal van ontwerpers laten zich dan ook inspireren door en in de natuur, een ervan is de Argentijnse designer Daniel Germani. Hij ontwikkelde ASA-D2; uitgesproken als asadito, naar het Spaanse asador wat grillen betekent.

    Hoogwaardig materiaal: In het Belgische klimaat moet het materiaal wel tegen een stootje kunnen. ASA-D2 is daarom volledig vervaardigd uit roestvrijstaal en Dekton: het perfecte materiaal om buiten te gebruiken.

    Dekton is niet alleen kras-, vlek- en hittebestendig, dankzij de vorst-, dooi- en de UV-bestendigheid blijft het materiaal in alle weersomstandigheden mooi. Deze buitenkeuken kan dus prima zomer én winter buiten blijven staan. Na de winter haal je er gewoon een doekje overheen en is de ASA-D2 net zo mooi als de zomer ervoor. En dat geldt trouwens ook bij het gebruik van Dekton voor de gevel, vloer- of wandbekleding, het zwembad, … De opties zijn legio!

    Uiteenlopende stijlen: Met 40 kleuren binnen het Dekton-gamma valt er volop te combineren in de look and feel van de buitenkeuken: van een meer industriële look in Dekton Trilium tot kleuren in hout-, natuursteen-, betonlook of met een egale uitvoering, zowel in mat als hoogglans gepolijst. Kwaliteit, robuustheid en technische uitmuntendheid gaan hier hand in hand met stijl en persoonlijke touch.

    Cosentino is een internationaal gericht, toonaangevend bedrijf, dat op verantwoordelijke wijze vernieuwende oppervlakken van topkwaliteit ontwikkelt. Het is 's werelds grootste producent van kwartsoppervlakken en een familiebedrijfsgroep die volledig in Spaanse handen is. Zij spitst zich toe op het ontwerp, de productie en distributie van architectonische en decoratieve oplossingen in natuursteen.

    Het bedrijf creëert merken en definieert toonaangevende producten die als doel hebben om vernieuwende en functionele oplossingen aan te dragen voor woningen en openbare ruimtes, met criteria als aandacht voor design, innovatie en respect voor het milieu. Tegenwoordig is het Spaanse bedrijf internationaal aanwezig, met vestigingen in een dertigtal landen. www.cosentino.com - www.dekton.com

    Het ultracompacte Dekton® by Cosentino vormt een nieuwe en innoverende categorie van oppervlakken. Het materiaal is de perfecte bondgenoot voor ontwerpers en architecten over de hele wereld. Dekton® is dan ook ontworpen met de bedoeling wereldwijd een toonaangevende positie in te nemen op het vlak van architectuur en design, met toepassingen voor zowel binnen als buiten.

    Dekton® bestaat uit een verfijnde mix van grondstoffen die ook gebruikt worden in de productie van glas-, porselein- en kwartsoppervlakken. Het kan de vorm aannemen van elk type materiaal met een hoog kwaliteitsniveau. Dekton® wordt geproduceerd in platen van groot formaat (320 x 144 cm) en met minimumdiktes (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm). Het oppervlak heeft een aantal superieure technische eigenschappen zoals hoge mechanische weerstand, goede vuur- en hittebestendigheid, hoge krasbestendigheid, hoge UV-bestendigheid, hoge weerstand tegen hydrolyse, lage waterabsorptie, zeer goede kleurstabiliteit, zeer goede dimensionale stabiliteit, hoge slijtvastheid, hoge vlekbestendigheid, hoge bestendigheid tegen vorst en dooi ...

     

     

     

     







    09-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designplezier voor iedereen

    » In een-twee-drie je eigen werkplek

    » Creativiteit en speelsheid bij de nieuwe collectie

    » Back to the basics

               

    Een persoonlijke woon- of werkkamer samenstellen begint met het kiezen van aanpasbare basics. Now! Vision van hülsta levert met zijn geüpdatete collectie de perfecte ontwerpen daarvoor. Een speelse opbouw en een gezellige uitstraling staan in de wooncollectie nog altijd centraal. Daarnaast kreeg de reeks veel nieuwe mogelijkheden op het vlak van inrichting die vooral voor kleine ruimtes veel voordelen bieden. Hangend of staand, open of met glazen deuren, van natuurlijke eik, van kernnoten of in kleur: now! Vision overtuigt met zijn grote variatie aan elementen, accentkleuren en houtoppervlakken.

    Modulaire alleskunner

    De meubels van de geüpdatete collectie hülsta now! Vision brengen een uitmuntende combinatie van open vlakken en vakken met bergruimte. Je huis ordelijk en netjes houden is vanaf nu een makkie. Het belangrijkste voorbeeld van die nieuwe mogelijkheden voor kleine ruimtes is de now! Vision-stellingkast. Dat kastsysteem kun je in drie hoogtes en in oneindig veel breedtes plannen. Dankzij de schuiflades, kleppen en deuren creëer je volgens je eigen smaak ruimte voor alles wat je in de spotlights wilt zetten, of net wilt verstoppen. Je kunt de kast personaliseren door de elementen of achterwanden in je favoriete kleuren te combineren.

    Wil je een thuiskantoor verwerken in de stellingkast? No problemo! Door er een bureau en een magneetbord in te verwerken, heb je in een-twee-drie een eigen werkplek.

    Nieuwe salontafel

    De nieuwe vierkante salontafel richt je in met handige accessoires als kleine schuiflades en een plateau van natuurlijk hout. Ook praktisch is het kussen dat je eenvoudigweg onder het optionele tafelonderstel wegschuift. De nieuwe salontafel heeft diverse opties. Zo kun je kiezen voor een vast onderstel of wieltjes. De lakaccenten zijn verkrijgbaar in duifblauw, petrolkleur of oudroze.

    Mooi en ruimtebesparend sideboard

    Een andere must have is het sideboard met vlak sluitende schuifdeuren. Vind je dat dit meubelstuk wat sfeer nodig heeft? De verlichting in de bovenste legplank schept in no time een knusse stemming.

    Creativiteit en speelsheid is bij de nieuwe hülsta now! Vision-collectie nooit ver weg. Je hangt de eenheden op, zet ze neer en voorziet ze van open of gesloten fronten. Zo kun je ruimte scheppen met de materialenmix van glas, hout, matte en hoogglanzende lakken.

    Aanpasbare basics

    Ben jij iemand die soms wat afwisseling nodig heeft? Om de zoveel maanden kun je je interieur eens volledig omgooien. Basics komen daarbij goed van pas. De elementen van de now! Vision-collectie bijvoorbeeld, die verschillende functies hebben. Zo kun je er een bureau of bar mee creëren. Of je haakt ze eenvoudig aan een kast vast. Multifunctioneel, toch? Ideaal om je indeling eens helemaal te veranderen.

    Hülsta is zonder twijfel het bekendste Duitse meubelmerk en staat vooral bekend om innovatieve inrichtingsconcepten voor woonkamers, slaapkamers, eetkamers, de hal en soundmeubels. Het succesverhaal begon in 1940 toen Alois Hüls een meubelmakerij startte. Zoon Karl nam in 1960 het bedrijf van zijn vader over en maakte er een wereldmerk van. Bij alle hülsta-ontwerpen wordt op elk detail gelet. Niet alleen het mooie design staat centraal, ook functionaliteit en duurzaamheid zijn belangrijk. Het bedrijf houdt de meeste productiestappen in eigen hand, waardoor het mogelijk wordt individuele wensen te verwezenlijken. Hülsta garandeert altijd hoge kwaliteit en exclusief design made in Germany. Hülsta heeft twee merken. Now! by hülsta en hülsta. www.hulsta.com

     

     

     







    08-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal van La Baleine: gezondheid en voeding

    Welzijn en gezondheid is voor La Baleine altijd een belangrijke pijler geweest bij het ontwikkelen van producten. Het merk engageert zich sinds lange tijd actief door gejodeerd en gefluorideerde zout aan te bieden, zoals het Programme National de Nutrition Santé in Frankrijk voorschrijft.

    Het zout (natriumchloride) bestaat voor 40% uit natrium (Na) en 60% chloor (Cl). Als voedingsmiddel is zout onmisbaar in een evenwichtig voedingspatroon. Zout helpt bovendien de samentrekking van de spieren door zenuwimpulsen van de hersenen naar de spieren te leiden. Daarnaast draagt zout bij aan de goede werking van het hart en stimuleert zout de bloeddruk en spijsvertering.

    Een dagelijkse hoeveelheid van 5 à 6 g zout is voldoende voor de mens. Zout dat je toevoegt bij het bereiden van een maaltijd of aan tafel vormt slechts 10 tot 20% van de dagelijkse zoutinname. Zoals het Plan National de Nutrition Santé voorstelt, heb je dagelijks een voldoende hoeveelheid zouthoudende producten nodig, zoals brood, charcuterie, kaas of bereide maaltijden als soepen, koek en gebak.

     







    07-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayenne verkennen via de Vélo Francette, fietsroute van het jaar 2017

    Een originele manier om het Franse departement Mayenne te verkennen, is op de fiets via de Vélo Francette. Deze fietsroute bestaat sinds 2015 en sleepte recentelijk al een prijs in de wacht, deze van Fietsroute van het jaar 2017, verkozen op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht. Dwars door de Mayenne op de fiets: De Vélo Francette is een meer dan zeshonderd km lange fietsroute die Ouistreham in Normandië verbindt met La Rochelle aan de Atlantische kust. Een belangrijk deel ervan, meer dan honderd km, loopt door de Mayenne. Dit departement zet volop in op slow toerisme en fietstoerisme. De Vélo Francette maakt daar deel van uit.

    Meerdaagse fietstocht : De Vélo Francette route is volledig bewegwijzerd zodat je op eender welk punt kunt inpikken. Ook vind je langs het traject voldoende overnachtingsmogelijkheden, zodat je er op je eigen tempo een meerdaagse ontdekkingstocht van kunt maken. Slapen in een oude molen, op een boerderij of in een vakantiedorp, het departement Mayenne biedt tal van originele logeerformules. Het hele traject is rustig en van een gemakkelijk niveau. Dat maakt het geschikt voor jong en oud, ideaal voor families met kids.

    Fietsen langs rivieren en kastelen : Pak je in het departement Mayenne de route zuidwaarts aan, dan arriveer je eerst in Ambrières-les-Vallées met de Varenne. Hierna kom je aan de oevers van de volgende rivier ‘Mayenne’, die haar naam gaf aan het departement en aan het stadje dat je wat verderop bereikt. Trek vooral de remmen dicht in Mayenne en bezoek het Karolingisch kasteel, een van de best bewaarde in Europa, dat de stad domineert. Struin vervolgens even door de straatjes, langs huizen met typische lemen gevels. Het fietspad vervolgt hierna zuidwaarts door de vallei van de Mayenne.

    Idyllische plekjes en dorpen : Je passeert al trappend idyllische plekjes zoals sluizen met hun typische woningen. Na rustige kilometers in het natuurgroen, kun je je weer vergapen aan statige panden in Laval. Dit is de grootste stad van het departement die het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ kreeg. De stad bereik je langs het originele voormalige treinviaduct dat voor fietsers werd aangepast. Blikvangers hier zijn het middeleeuwse kasteel aan de rivieroever en het middeleeuwse hart met zijn basiliek, kathedraal en vele intieme straatjes.

    Betoverende natuur : De volgende etappe brengt je, eenmaal de stad Laval uit, naar de beroemde abdij Port Salut en een ongerepte natuur langs de Mayenne. Je fietst verder langs rijke groene plekjes en natuurschoon, van kasteel naar watermolen, naar een volgend dorpje of charmante plezierhaven: om elke bocht wacht je wel een verrassing. De laatste etappe brengt je naar het lieflijke stadje Château-Gontier, dat staat vermeld in ‘Les 100 plus beaux détours de France’. www.mayenne-tourisme.com en www.mayenne-slowlydays.com





    07-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal van La Baleine: zoutwinning uit de meren

    Een zoutmeer bestaat uit verschillende ondiepe bassins en zouttafels. Het witte goud wordt gewonnen uit verdamping van water onder invloed van zon en wind.

    1. Zouttafels onder water

    Bij het begin van de lente laat de saunier de zouttafels onder water lopen, door de toevoer van water uit een zeekanaal.

    1. Concentratie

    Dankzij irrigatie rond de zouttafels en onder invloed van zon en wind verdampt het zeewater bijna volledig en blijft er een residu achter van water verzadigd met zout: ‘saumure’.

    1. Kristallisatie

    De natuurlijke verdamping onder invloed van zon en wind duurt van april tot september. De zoutresidu’s kristalliseren en vormen een soort taart van zout, gemiddeld 9 cm dik.

    1. Oogst

    Eén keer per jaar, meestal in september net voor het regenseizoen, vindt de zoutoogst plaats. De zouttaarten worden geoogst door ze voorzichtig van de bodem te scheppen. Vervolgens worden ze opgeslagen ‘en camelle’, een piramidevorm waarin het zout kan drogen.

    La Baleine, zeezout sinds 1934

    Al sinds 1934 bestaat het merk La Baleine. De natuurlijke productie van zeezout geeft een extra smaaktoets aan tal van gerechten. Als pionier op de zoutmarkt staat het merk dicht bij zijn consumenten:

    -           door het logo: een walvis, geliefd dier dat het merk al jarenlang typeert.

    -           door innovatie: La Baleine blijft erin slagen om te vernieuwen, zowel op het vlak van zoutkwaliteit als gebruiksvriendelijke verpakkingen.

    -           door een breed assortiment aan producten: van fijn zeezout tot grof zeezout, het grijze, grove zeezout van Guérande of de Fleur de sel de Méditerranée.

    Wist je dat…

    …Benjamin Rabier het logo van La Baleine ontwierp? De bekende Franse schilder en illustrator stond ook aan de wieg van het logo van La Vache qui Rit. Voor La Baleine liet Rabier zich inspireren door een walvis, koningin van de oceaan. De blauwwitte tinten symboliseren de kleuren van de Middellandse zee en verwijzen naar het natuurlijke karakter van de zoutwinning.

     

     

     







    06-06-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!