Inhoud blog
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Swatch X Tate gallery collection
  • Citizen Series 8
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg de creatie van een wereldpremière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een webserie onthult “the making of” van PULSAR, de nieuwe splashcoaster in Walibi. De constructie van de wereldprimeur PULSAR in Walibi bereikt stilaan haar eindpunt. Vanaf nu is het volledige project te volgen via een 5-delige webserie die het volledige proces, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijke opening voor het publiek, belicht.

    Niet zomaar een nieuwe attractie

    Het bedenken en creëren van een wereldprimeur vereist het uitvinden en heruitvinden van nieuwe concepten, technologieën en thema’s. Alle Belgische en internationale bedrijven en medewerkers die hiervoor samenwerken werden voor belangrijke uitdagingen geplaatst om zowel de attractie zelf als de inplanting ervan in Walibi tot een goed einde te brengen. Voor de eerste keer geeft een blik achter de schermen een inzicht in dit uitdagende en boeiende proces.

    De combinatie van een hoogte van 45m, een snelheid van 100km per uur en een enorme splash in het water maakt reeds dat PULSAR een volledig nieuw concept is dat zijn gelijke niet kent. De volledig originele constructie ervan op een bestaand meer in het midden van het park en de totaal nieuwe technologiën die daarmee gepaard gaan, zijn slechts enkele elementen die het uiterste vergen van alle betrokken partijen.

    5 afleveringen: De webserie behandelt in 5 afleveringen het volledige proces van A tot Z, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijk realisatie en opening voor het publiek met de eerste reacties. Er werd zowel in Walibi als in het buitenland gefilmd om een zo compleet mogelijk document te kunnen afleveren met talloze interviews van alle kernspelers in de totstandkoming van PULSAR.

    Afl 1: De geboorte van een wereldprimeur – hoe wordt een attractie gekozen, wat zijn de criteria, wie beslist, …Afl 2: Het concept – wat is het thema, welk verhaal zit er achter de attractie, hoe worden de verschillende elementen gekozen, …Afl 3: De werf – een blik op de werf in Walibi, een bezoek aan de grootste attractiebouwer ter wereld Mack Rides, hoe wordt alles opgebouwd, wat zijn de cijfers, …Afl 4: De tests – de tests van de attractie, laatste hand wordt gelegd aan de thematiek, “putting the pieces together”, …Afl 5: De opening – de officiële inauguratie op 4 juni 2016

    Vanaf vandaag is de eerste aflevering te bekijken op het YouTube kanaal van Walibi Belgium en met een interval van een week tot 10 dagen worden de volgende afleveringen op het publiek losgelaten.

    Het verhaal van PULSAR

     

    In het midden van een meer, ergens in het centrum van België bevindt zich een mysterieuze installatie die de verloren energie van over de hele wereld opvangt. Omgevormd tot een groots hart, werd dit vat niet geprogrammeerd om al deze energie voor eeuwig op te slaan. Om een uitbarsting te voorkomen dient het hart de energie om te vormen en op regelmatige tijdstippen vrij te laten. Pulsar stuurt in 2016 moedige kinderen en hun ouders, in boten van 10 ton, tot 45m hoog aan 100 km per uur in maar liefst drie lanceringen waarvan twee achterwaarts. Afbouwen naar een normale hartslag zal pas kunnen na 70 seconden en een reusachtige splash in het meer.

    Bekroond tot «Best Concept » wereldwijd

    Deze wereldprimeur, bedacht door de Duitse attractiebouwer Mack Rides, mocht al een eerste prestigieuze prijs in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse IAAPA Brass Ring Awards in Orlando. De International Attraction & Amusement Parcs Associations (IAAPA) is het internationaal orgaan dat alle spelers in de pretparksector van over de hele wereld overkoepelt. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in Orlando ontving PULSAR de prijs voor “Best Concept”. De pretparkspecialisten van de LA Times haalden de PULSAR ook al aan als één van de attracties ter wereld waar het meest naar wordt uitgekeken in 2016.

    30-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe viersterrencamping in Zuid-Bretagne: Sandaya Les 2 Fontaines

    Sandaya, de specialist in vier- en vijfsterrencampings, opent op 30 april 2016 de deuren van haar nieuwste camping in Bretagne, in Finistère Sud, vlak bij Pont-Aven. Een droombestemming voor al wie dol is op de oceaan.

    Deze viersterrencamping in Nevez ligt op een boogscheut van het strand dat de exotische naam “Tahiti” draagt. Dit zandstrand strekt zich uit over een lengte van 300 m en is toegankelijk via een wandelpad. Vakantiegangers kunnen op het fijne zand genieten van de gezonde zeelucht, de open ruimte en het beste wat de zee te bieden heeft.

    Op slechts enkele kilometers afstand liggen de pittoreske havenstadjes Port-Manec’h, Kerdruc en Trévignon, en voor wie graag wat cultuur opsnuift, is een bezoekje aan de kunstgalerijen van Pont-Aven of de omwalde stad Concarneau een aanrader. Een boottochtje van 40 minuten naar het natuurreservaat van Saint-Nicolas des Glénan loont ook zeker de moeite.

    Vier sterren: comfort gegarandeerd : Viersterrencamping Les 2 Fontaines telt 93 staanplaatsen en 200 huuraccommodaties, waaronder luxecottages met privéterras en plaats voor maar liefst 7 personen. Het verwarmde aquapark (29 °C) beschikt over een buitenbad met massagestralen en ‘swim stream’, naast een overdekt zwembad met speelbad, glijbanen en plonsbad.

    Kinderanimatie : Geen betere plaats voor sport en ontspanning dan in de gezonde zeelucht van camping Les 2 Fontaines. Hét moment bij uitstek dus om deel te nemen aan één van de vele sporttoernooien of zich aan aquagym, pingpong, beachvolleybal, basketbal of een partijtje petanque te wagen. Daarnaast staan er nog karaokeavonden, shows en concerten op het programma en kunnen de kinderen zich uitleven in de speelhal, op het skatepark of de kinderboerderij, of ontmoeten ze leeftijdsgenoten in één van de clubs.

    Open op 30 april 2016 : Deze camping is één van de elf Sandaya-bestemmingen verspreid over Frankrijk en Spanje. Ontdek nu alle Sandaya-campings op www.sandaya.be en boek uw verblijf voor het seizoen 2016.

    SANDAYA werd in 2010 opgericht als campingketen en telt elf vier- en vijfsterrencampings in Frankrijk en Spanje, telkens goed voor minstens 300 verblijfplaatsen op buitengewone locaties, met een ruime keuze aan verblijfstypes (cottages, chalets, lodges en staanplaatsen) en een brede waaier aan voorzieningen, ontspanningsmogelijkheden en diensten. De keten wil een onbetwistbare speler in de luxecampingsector (4 en 5 sterren) worden en blijft daarom haar merk en aanbod verder uitbouwen door te investeren in kwaliteitsvolle sites aan de Europese kust.

    Informatie en reserveringen: www.sandaya.be





    30-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mengen, gieten en persen in 1-2-3

    Je gerechten summerproof met de 4-in-1 keukenset van Brabantia

     

    Lekker eten begint bij lekker koken. En dat laatste wordt dit voorjaar nog gemakkelijker met de juiste tools bij de hand. Brabantia schudt elke innerlijke chef-kok wakker met een nieuwe, stapelbare keukenset. De vier-in-een set bevat mengkommen, een vergiet en een citruspers in praktische designs. Compleet, modern, ruimtebesparend én onmisbaar tijdens warme zomerdagen.

    Smakelijke mix: De nieuwe mengkommen van Brabantia komen in twee stapelbare maten en kleuren. De frisgroene van 1,5 liter past zo perfect in de rode van 3,2 liter. Elke kom is uitgerust met een slim randje dat schenken zonder knoeien mogelijk maakt, terwijl de siliconen onderkant uitschuivers voorkomt. Die frisse dressing of heerlijke, zomerse maaltijdsalade is klaar in no-time.

    Flower power: Als het van Brabantia afhangt, is het voorgoed gedaan met natte keukenvloeren of –kasten. Het nieuwste vergiet staat stevig op drie pootjes, terwijl je het gemakkelijk vasthoudt aan de speciaal ontworpen rand. Leuke extra’s? De fleurige, blauwe kleur en de bloemvormige gaatjes waardoor het water wegloopt brengen de zon nog meer in huis.

    Vlugge vitamines: Geen tijd te verliezen en toch zin in een vers sapje bij warm weer? Gebruik de gele citruspers voor het perfect persen van je sinaasappels, limoenen of citroenen. De grote verticale sleuven sturen het sap rechtstreeks naar de maatbeker. Die vangt tot een halve liter jus op en heeft maatstreepjes zodat je alles meteen kan afmeten. Nog een vleugje limoen toevoegen en je frisse cocktail is klaar! Door de vierkante vorm is de kom makkelijk vast te houden terwijl je perst of schenkt.

    Praktische info: Brabantia set mengkommen: 34,95 euro - Brabantia citruspers met maatbeker inhoud 500ml: 9,95 euro - Brabantia mengkom groen- 1,5l: 8,50 euro - Brabantia mengkom rood - 3,2 l: 12,50 euro - Brabantia vergiet mint: 9,95 euro

    Alle accessoires uit de set zijn makkelijk schoon te maken, mogen in de vaatwasser en hebben 5 jaar garantie. Zowel los als in set verkrijgbaar.

    Brabantia – www.brabantia.com

    Brabantia, gestart in 1919, is uitgegroeid tot een internationaal designmerk van praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Met hun verrassend ontwerp maken deze producten voor elke dag het leven mooier: ‘Designed For Living’, van ‘laundry care’ en ‘food enjoyment’ tot ‘waste management’ en ‘bathroom’. Het familiebedrijf houdt daarbij rekening met de volgende generatie, door innovatieve producten te ontwerpen die duurzaam worden gemaakt.







    29-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht redenen waarom je op vakantie wil naar Corsica

    Corsica doet het tegenwoordig goed als vakantiebestemming bij de Belgen. Ontdek hieronder acht redenen waarom Corsica zo populair is.

    1. Omdat het altijd mooi weer is: Met een gemiddelde temperatuur van 19° aan de kust, geniet Corsica van een mediterraan klimaat met maar liefst 300 dagen zon per jaar. De winters zijn uitzonderlijk zacht, de lentes vol met licht, de zomers stralend en de herfst is kleurrijk. Cijfers zeggen voldoende: gemiddelde luchttemperatuur winter 15,5 °, zomer 28°, lente en herfst 23,5°. De gemiddelde temperatuur van het zeewater: winter 14°, zomer, 24,5°, lente en herfst 20° ! www.visit-corsica.com/Organiser/Infos-pratiques/Climat

    2. Omdat Corsica het meest dichtbije van de verre eilanden is: Corsica is slechts 180 km verwijderd van de Zuid-Franse kust en 80 km van de Italiaanse kust. En toch voelt men zich er ver weg. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar over zee en er zijn directe vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik en Rijsel. www.visit-corsica.com/Organiser/Comment-venir

    3. Omdat Corsica niet alleen uniek is maar ook veelzijdig: Het is een mini-continent dat zo divers en gevarieerd is, dat men achter iedere bocht een nieuwe ontdekking doet. Van waar men ook komt, men ontdekt er zeker vertrouwde landschappen. www.visit-corsica.com/Decrouvrir-et-visiter/Les-regions-de-Corse

    4. Omdat de natuur zich leent voor alle mogelijke activiteiten: Niet alleen door het klimaat maar ook door de geografie van Corsica – een berg in zee – kunnen alle sportieve en recreatieve activiteiten worden beoefend. Uiteraard kan er gezwommen worden maar ook sporten als duiken, alpinisme en mountainbike zijn populair. www.visit-corsica.com/Bouger

    5. Omdat het natuurlijk erfgoed uniek is in de wereld: De Grieken noemden Corsica Kalystée (de mooiste van allen). Dat is niet verwonderlijk want het eiland heeft witte stranden, kristalhelder water, beuken, eiken- en kastanjeboombossen, meren, rivieren en watervallen, krijtrotsen, roodgranieten rotswanden, roze en grijze leisteen, groene valleien,… www.visit-corsica.com/Decouvrir-et-visiter/Le-patrimoine/Cote-nature

    6. Omdat men er een uitzonderlijke en authentieke keuken kan proeven: Culinaire fijnproevers zullen de producten van Corsicaanse bodem zeker appreciëren; gerechten op basis van kastanjes en citrusvruchten, zacht gezouten charcuterie, romige en kruidige kazen, verse vis en schelpdieren. www.visit-corsica.com/Decouvrir-et-visiter/Les-tradiotions/Cote-terroir

    7. Omdat Corsica swingt, rockt en “jazzt”: Muziekliefhebbers komen overal op het eiland aan hun trekken. Tijdens het exotische Festival Porto Latino, in de jazz clubs van Ajaccio en Calvi of tijdens het rock- en popfestival “Calvi on the Rock”. Of genieten van lyrische muziek in de opera in Bastia en klassieke muziek in Pigna en Corbara. Techno, Elektro House en R&B-fans kunnen uit hun dak gaan op de grootste openluchtdansvloer van Europa in Porto Vecchio. www.visit-corsica.com/Decourvrir-et-visiter/Les-tradiotions/Cote-emotion/Les-manifestations-culturelles

    8. Omdat men er goed kan shoppen: Naast de Europese en Franse kledingmerken, vindt men er ook veel lokale boetieks. Het zijn vaak jonge artiesten die originele producten maken zoals rieten strandtassen, lederen handtassen van Zia Antonia (goedgekeurd door het modehuis Hermès), fleurige bikini’s en zwierige cocktailjurken, juwelen van koraal of sweaters van pure Corsicaanse wol. Kortom, men kan er een volledige garderobe samenstellen die zowel chique als uniek is. www.visit-corsica.com/Organiser/Infos-pratiques/Shopping-souvenirs

    Wegwezen!

    Een vakantie op Corsica is gemakkelijk geregeld. Er is een groot aanbod goede verblijfsmogelijkheden (hotels, vakantiewoningen, verblijf op de boerderij, campings, bed & breakfast, gîtes d’étape). Het eiland is het hele jaar gemakkelijk bereikbaar met vier internationale luchthavens (vertrek vanuit Brussel, Brussels South Charleroi, Luik en Rijsel) en ferrydienstenn vanuit Zuid-Frankrijk en Italië naar zeven verschillende havens. Alle informatie op www.visit-corsica.com.

    28-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar het Lake district voor 150 jaar Beatrix Potter

    Profiteer van de korting met P&O Ferries !

     

    De dagelijkse nachtelijke overtocht van P&O Ferries vanuit Zeebrugge naar Hull is een comfortabele reisweg richting Noord-Engeland, zeker nu de ferrymaatschappij uitpakt met een extra korting (-10 %). Zo ligt de weg meer dan open richting Lake District waar dit jaar alles in het teken staat van Beatrix Potter.

    Het is de honderdvijftigste verjaardag van Beatrix Potter, de schepper van Pieter Konijn. Zij werd geboren op 28 juli 1866 en ze is onlosmakelijk verbonden met het Lake District. Daar bereidt men zich voor op een heuse ‘Pottermania’. Naar aanleiding van 150 jaar Beatrix Potter werd onlangs in de UK zelfs een 50 pence geldstuk met Peter Rabbit in omloop gebracht.

    De reis naar het Lake District wordt uiteraard een vakantie met het ganse gezin want met de figuurtjes van Potter zijn alle kinderen vanaf zeer jonge leeftijd vertrouwd. Niet alleen in België want de boeken van Beatrix Potter verschenen in dertig talen en haar leven werd verfilmd door Chris Noonan in ‘Miss Potter’. Elke zomer ging de familie van Beatrix naar het Lake District waar ze een huis hadden. De hond ging mee en Beatrix ontdekte er de dierenwereld, die van de konijnen, muizen, slakken, kikkers en hagedissen die in haar verhalen de hoofdrollen vertolken.

    Het Lake District is een nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. De regio is makkelijk bereikbaar vanuit Hull waar P&0 Ferries ‘s morgens aanmeert. Er is een vlotte verbinding langs de autosnelweg via Leeds en Manchester zodat je reeds in de vroege namiddag op je vakantiebestemming in het Lake District bent. Daar wachten je betoverende landschappen, idyllische dorpen én naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de geboorte van Potter ook een pak evenementen. Er zijn tentoonstellingen, muziekoptredens, een bergfestival, theatervoorstellingen met uiteraard de Potter-iconen, literaire rondritten en nog veel meer voor klein en groot.

    Het volledige programma vind je op www.lakesculture.co.uk/celebrating-beatrix-potter-150th-anniversary-of-a-lake-district-icon/

    Het Lake District is een top vakantiebestemming in Engeland die je once-in-a-lifetime moet bezoeken. Ga er dit jaar naartoe en ontdek alle mooie plaatsen waar Beatrix Potter de inspiratie vond voor haar prachtige verhalen. Reis met P&0 Ferries vanuit Zeebrugge naar Hull en profiteer van de voordelige aanbieding.

    Praktisch Zeebrugge-Hull: algemene (vanaf) prijs: € 169 voor 2 personen in binnenhut + auto, enkele reis ; 10 % korting op overtochten mét maaltijden voor reizen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, boeken tot uiterlijk 31 mei voor reizen van 15 april tot 30 september 2016. Info: www.poferries.com

    27-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie "aan zee" ... in de bergen!

    Idyllische zwemmeertjes met ligweides en lounge terrassen in Graubünden en met zonnepanelen verwarmde kinderbadjes. Het is altijd leuk om tijdens je vakantie een dagje aan zee door te brengen. Dat ligt niet voor de hand als je in de Alpen verblijft, tenzij je kiest voor Graubünden, het Nr. 1 vakantiegebied van Zwitserland. Ligweides en zwemmeertjes zijn er in overvloed.

    Wat is er heerlijker dan na een wandeling een duik te nemen in een bergmeer met kristalhelder water ! En hoe aangenaam is het niet voor ouders en kinderen om te luieren bij een strandbad met ligweide, met panorama op de bergwereld ? Graubünden heeft zoveel plaatsen waar een bergvakantie ook af en toe een ‘vakantie aan zee in de bergen’ wordt.

    Brigelser See – Surselva: Dit zwemmeertje meet 15 bij 35 meter en is anderhalve meter diep. Zonnepanelen verwarmen een kleuterbad. Na een zwempartijtje kun je zonnen op een mooie ligweide. Er zijn barbecueplaatsen en in de kiosk koop je drankjes en snacks.

    Caumasee – Flims: Het bergdorp Flims is een bekende zomer- en wintervakantiebestemming. Na een bergwandeling of een excursie ga je lekker ontspannen aan de Caumasee, een sprookjesachtig meer midden de bossen. Vanop een drie meter hoge duikplank plons je in het turquoise water. Er zijn ligweiden, schilderachtige inhammetjes en een bad voor de kleinsten.

    Strandbad Untersee Arosa: Het idyllische meer Untersee ligt op een hoogte van 1691 meter. Het strandbad is een favoriete trekpleister voor groot en klein, met een zandstrand, duikplanken, een kinderspeelplaats, een ruimte voor beach-volleybal, een verwarmd kinderbadje, bootjes om de huren, ligstoelen en zonneschermen. Voor culinaire specialiteiten kun je terecht in Restaurant Strandbad met zijn groot zonneterras. Kortom, dit is een plek voor een onvergetelijke dag met de ganse familie.

    Lai Barnagn – Savognin: Dit meertje ligt op 1200 meter hoogte en toch is het een van de warmste van de Alpen. Hier is alles aanwezig om een ganse dag te genieten en je als het ware aan zee te voelen: ligweides, een grote speelplaats, een restaurant en dat allemaal in een subliem mooie omgeving.

    Lej Marsch – St. Moritz: Hier komen zonnekloppers en waterliefhebbers. Ondanks de hoogte, 1813 meter, wordt het water tijdens de zomer tot 21 graden warm. Het meer ligt uit de wind, goed beschut tussen de bossen. Het is een droomplek in Oberengadin, één van de mooiste valleien van Graubünden.

    http://nl.graubuenden.ch/waterwereld/zwemmeertjes of www.graubuenden.ch

    26-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kunstencentrum Ten Bogaerde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van abdijhoeve tot kunstencentrum, in de schaduw van de O.L.V. Ten Duinenabdij

    De grote schuur : In het uithof van de Koksijdse Duinenabdij werkten lekenbroeders voor de abdijgemeenschap. Ten Bogaerde is niet het grootste uithof, maar het krijgt – in ca. 1240 – wel de meest imposante schuur.

    Het monumentale gebouw heeft twee indrukwekkende kopgevels met steunberen. Het is stevig gebouwd met grote bakstenen, zogenaamde ‘moefen’ – de bouwmaterialen in baksteen waarvoor de abij bekend staat.

    Het bouwwerk is functioneel, met drie beuken met pijlers op natuurstenen of bakstenen sokkels, maar het is ook mooi, in een romaans-vroeggotische stijl met rondboogjes en met nissen in de kopgevels.

    Jarenlang blijft Ten Bogaerde het belangrijkste uithof tot het tijdens de religieuze troebelen verwoest wordt door beeldenstormers. De schuur wordt in brand gestoken door vrijbuiters van het opstandige Oostende, in 1593. De Duinheren bouwen de schuur niet meer opnieuw op.

    Beschermd monument

    In 1952 wordt Ten Bogaerde beschermd als monument. Voor de schuur is dit beperkt tot de kopgevels om het landbouwgebruik niet te hinderen. Daarna verwerft de gemeente Koksijde het complex en na vele jaren van duurzaam behoud en beheer, mondt dit nu uit in de opening van het Kunstencentrum Ten Bogaerde.

     

    25-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britisirways viert 80e verjaardag route naar Hong Kong met vipgala
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Supermodellen David Gandy, Imogen Waterhouse en Lizzy Jagger toveren de straten van Hongkong om tot catwalk waar ze poseren in outfits van vliegtuigpersoneel uit lang vervlogen tijden.

    British Airways vierde het 80e jaar dat de luchtvaartmaatschappij naar Hongkong vliegt in stijl, met een vipgala en originele fotoshoot met historische kledij. Supermodel David Gandy droeg bijvoorbeeld een vintage pilotenjas in schaapsleder uit de jaren 20. Als eerbetoon aan het erfgoed van British Airways ging de Britse ster op de foto met cabinepersoneel en toverden ze samen de drukke straten van Hongkong om tot een catwalk.

    “Ik ben blij dat ik deze mijlpaal voor British Airways mee mag vieren hier in Hongkong. Het was fascinerend om te zien hoe de outfits van het cabinepersoneel evolueerden in de jaren waarin de luchtvaartmaatschappij op deze route vloog," aldus model David Gandy tijdens het evenement. Ook supermodellen Imogen Waterhouse en Lizzy Jagger waren van de partij voor het verjaardagsfeest in historische outfits van het cabinepersoneel en lieten zich fotograferen met de iconische skyline van Hongkong als achtergrond.

    Daarnaast woonden ook andere sterren het gala bij, zoals acteur David Hasselhoff, singer-songwriter Jessie Ware en tweesterrenchef Tom Aikens. ’s Avonds gaf zangeres Jessie Ware een exclusief live optreden voor de meer dan 250 hoogstaande gasten, onder wie de wereldberoemde ondernemer Sir David Tang. Op het gala serveerde chef-kok Tom Aikens een mix van Britse en Hongkongse gerechten, vergezeld van cocktails die de exclusieve nachtclub Boujis Hong Kong speciaal voor British Airways had bedacht.

    25-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Permanente tentoonstelling George Grard

    George Grard (1901-1984) wordt beschouwd als één van de grootste Belgische beeldhouwers. Hij leefde en werkte lange tijd in Sint-Idesbald. Daarom kiest het gemeentebestuur van Koksijde er bewust voor om een selectie van zijn werken te delen met het grote publiek – in en rond het nieuwe Kunstencentrum Ten Bogaerde. Maar ook en vooral omdat Grard (mee) aan de basis ligt van wat nu wordt omschreven als ‘de school van Sint-Idesbald’. Op 14-jarige leeftijd schrijft George Grard zich in aan de Doornikse Academie voor Schone Kunsten. Hij zou er les volgen tot in 1923. Na de eerste wereldoorlog legt hij zich definitief toe op het beeldhouwen, onder invloed van zijn leermeester Maurice De Korte.

    De school van Sint-Idesbald: Tijdens het interbellum beslist kunstenaar George Grard om zich permanent te vestigen in Sint-Idesbald. In zijn vissershuisje ontplooit hij zich tot een gulle gastheer. Vaak komen gerenommeerde artiesten als Constant Permeke, Taf Wallet, Edgard Tytgat, Robert Giron, Paul en Luc Haesaerts over de vloer. Hier ontstond de school van Sint-Idesbald: een gemeenschappelijke manier van denken. Een levenswijze, een bepaalde houding in de kunst.

    Ondanks het voorbehoud dat Grard zelf maakt, gaat de term ‘de school van Sint-Idesbald’ een eigen leven leiden. Maar van schoolvorming is er geen sprake, al heerst er wel een soort permanente vakantiesfeer waarin arbeid en spel op haast organische wijze door elkaar vervlochten zijn. Hoewel elk van hen dus in eerste instantie vooral met eigen werk bezig was, hoorde een stevige discussie tijdens een gezellig diner, een partijtje vogelpik of petanque tot een vast ritueel en gonst het ten huize Grard van artistieke activiteit.

    Tijdens die periode komt ook George Grard zelf tot volle sculpturale ontplooiing en hij produceert er enkele van zijn meest bekende beeldhouwwerken waaronder ‘De Lente’ (1935) en ‘De Baadster’ (1938). Na WO II sluiten Eddy Van Vliet, Paul Delvaux en Pierre Caille zich als het ware aan. Ook Francine Van Mieghem komt in zijn leven. ‘De Waternimf’ (1947), ‘De Zee’ (1952), ‘De Afrikaanse’ (1957), ‘De Kwartel’ (1958) ontstonden in de naoorlogse periode. De jaren 70 brachten dan o.a. ‘De Gewrongen houding’ (1975) en ‘Vrouw die naar de zon kijkt’ (1978) voort.

    Zijn beelden getuigen van een menselijke natuurlijkheid en worden gekenmerkt door een krachtige maar vloeiende lijn. De woning van George Grard zal gedurende al die jaren, tot aan zijn dood op 26 september 1983, de plaats zijn waar bekende kunstenaars elkaar ontmoeten.

    De werken van George Grard horen tot de permanente tentoonstelling maar zijn enkel te bekijken tijdens de openingsuren van andere tentoonstellingen.

    illustraties ADAGP -Paris 2016





    24-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is lente: tijd om gezellig buiten te eten!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geniet in het zonnetje van een frisse salade met producten van de Conserverie la belle-iloise. Eindelijk, de lente is aangebroken! Tijd voor de eerste zonnestralen, een blauwe hemel en de mogelijkheid om volop te genieten van de buitenlucht. Gezellig samen buiten eten met vrienden en familie hoort daar natuurlijk ook bij! Waarom niet met de nieuwste creaties van de Conserverie la belle-Iloise? Zoals altijd zijn ze gezond, evenwichtig en vol van smaak. Door de zomerse verpakking zijn ze niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog!

    1 pakket om samen te genieten! Het nieuwe ‘Salades Parties’ pakket, gehuld in leuke zomerkleuren, bevat een heerlijke selectie van de Britse conservenfabrikant: sardientjes (zowel in arachideolie als in olijfolie met citroen), kleine stukjes tonijn (uit Zanzibar en uit Marie-Galante), makreelfilet (zowel in olijfolie, citroen en 5 kruiden als gemarineerd in witte wijn met kruiden) en kleine stukjes makreel (zowel in gerstebier als in Menton citroen, met kruiden).

    Het pakket bevat ook een receptenboekje vol met originele receptjes geïnspireerd op de conserven van Conserverie la belle-iloise: een Thaïse salade met sardientjes in archideolie, een Caribische salade met kleine stukjes tonijn uit Marie-Galante, of de traditionele aardappelsalade met makreel, gemarineerd in olijfolie, citroen en een mix van 5 kruiden. Er is voor ieder wat wils! Er kan natuurlijk ook geëxperimenteerd worden met nieuwe receptjes, die je met ons kan delen op Facebook. Prijs: 25.90€

    Witte tonijn in olijfolie met verschillende kruiden: een klassieker! Wat een lekkere geur! Bij het openen van het blikje wekt het aroma meteen je eetlust op. Onmogelijk om te weerstaan! Chili en witte peper zorgen voor een pittige smaak, het citroensap voor een frisse toets, laurier, tijm en kruidnagel voor een aanlokkelijk aroma… Het geheel wordt afgewerkt met de fruitige smaak van extra vierge olijfolie. Lekker voor bij een aperitief, als voor- of hoofdgerecht, in quiche, pizza of in een salade! Ontdek een nieuwe manier om van tonijn te genieten! Prijs : 15,70€ voor 1 pakket met 3 verpakkingen 1/5

    Respect voor traditie en oog voor kwaliteit : Alle nieuwe producten die Conserverie la belle-Iloise op de markt brengt, voldoen aan de hoge kwaliteitseisen eigen aan het familiebedrijf: een grondige selectie van de grondstoffen, een optimale versheid, manuele verwerking en respect voor traditie. De producten van la Conserverie la belle-Iloise zijn beschikbaar in volgende winkels: Nieuwpoort – Albert 1 I laan 192 – 8620 Nieuwpoort - Knokke – Lippenslaan 256 – 8300 Knokke-Heist

     

     

     

    24-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag: de beste cadeau-ideeën

    Verras je moeder met originele cadeaus voor moederdag! Geen inspiratie? Enkele ideetjes om haar in de watten te leggen.

    In de zon! Geniet van de zon met de familie op het nieuwe terras van restaurant Chez Augusta, vlakbij het Kasteleinplein. Tijdens het aperitief kun je smullen van specialiteiten van het huis zoals rilletes van gebraden kip, een assortiment van olijven of dukka, een mengeling van granen, noten en kruiden uit het Midden-Oosten. Je eet het met brood en olijfolie. Aperitiefhapjes – vanaf € 6, Glas wijn – € 6 (gemiddelde prijs) - Cocktails - € 8 (gemiddelde prijs)

    Chez Augusta - Notarisstraat 31 - 1050 Elsene

    Een gezellig etentje in alle eenvoud: Breng deze zomer gezellige momenten met het gezin door rond een plancha van Forge Adour. Klaar voor gebruik in 10 minuten en opgeruimd in 5 minuten biedt ze je de voordelen van een barbecue zonder de nadelen. Wat wil je nog meer?

    Forge Adour - Plancha Sukaldea 600 - Elektrisch model - Aanbevolen prijs € 589

    Zeg het met bloemen: Vervang het klassieke boeket bloemen dit jaar door een duurzamere en creatievere versie. Hiermee kan je moeder zelf planten kweken, zodat ze het jaar rond een huis vol groen en bloemen heeft.

    WOLF-Garten - Harkje LJ-M – € 9,50 - Bloemenschepje LU-Z – € 4,99 - Handschoenen « balkon » – 7,50€

    La Pomme de Loveley

    La Pomme de Loveley biedt een uitgebreid assortiment frivole zomer jurkjes aan, perfect voor een Summer Party of communiefeest!

    Lezersinfo: www.lapommedeloveley.be - 057/48.56.45

     

     













    24-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURO 2016 - 5 Logis dicht bij de stadions

    Van 10 juni tot 10 juli 2016 vindt in Frankrijk de 15e editie van het Europees Kampioenschap Voetbal van de UEFA plaats. 24 Europese voetbalploegen strijden om de Europese titel. De Fédération Internationale des Logis (FIL), het belangrijkste netwerk van onafhankelijke hoteliers in Europa, stelt een selectie hotels voor, die dichtbij een van de 10 Franse stadions zijn gelegen.

    Île de France – Logis Auberge du Château Bleu – Stade de France: In het hartje van de wijk Vieux Pays in Tremblay-en-France ligt Logis-hotel Auberge du Château Bleu verscholen in het groen. Dit statige hotel telt 5 sfeervolle kamers met zicht op de tuin. Aan tafel serveert de chef van Château Bleu traditionele seizoensgerechten met een twist. De gasten genieten er van een gevarieerd aanbod huisgemaakte topgerechten in het eigentijdse restaurant of op het schaduwrijke terras. Dit Logis-hotel even buiten Parijs, op amper 18 km van het Stade de France, is de ideale uitvalsbasis om de hoogtepunten van Euro 2016 van op de eerste rij te beleven en tussendoor een uitstapje naar Parijs te maken. Vanaf: 145 €/nacht in tweepersoonskamer.

    Rhône-Alpes – Logis Charme & business hotel – Stade des Lumières

    In het hartje van het kleine massief Monts d’Or, vlakbij de wijnstreek Beaujolais, vind je Charme & Business Hôtel, een van de oudste hotels van Lyon. In dit Logis-hotel met trendy, sfeervolle kamers en suites heerst een familiale sfeer. Het restaurant La Gentilhordière, verkozen tot Table Distinguée, biedt kwaliteit en creativiteit. Zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen dat beamen. Voor een ontspannend moment kun je terecht in de Spa Cinq Mondes met jacuzzi, hamam, relaxerende massages en diverse verzorgingen. Op 30 km van dit Logis is het Stade des Lumières vlot bereikbaar. In dit stadion worden 6 wedstrijden van Euro 2016 gespeeld, ook de halve finale. Vanaf: 75 €/nacht in tweepersoonskamer.

    Midi-Pyrenées – Logis Hôtel des Beaux-Arts – Stadium Toulouse

    Logis Hôtel des Beaux-Arts is een klein, maar karaktervol etablissement in het historische stadscentrum van Toulouse. De 17 kamers in het 18de-eeuwse geklasseerde gebouw zijn smaakvol ingericht en bieden een adembenemend zicht op de Garonne, Pont Neuf en Hôtel-Dieu. Hoog boven de oevers van de Garonne serveert de brasserie van het hotel het beste van wat het zuidwesten van Frankrijk op culinair vlak te bieden heeft. Het interieur ademt een aparte sfeer uit dankzij de mengeling van art deco- en belle époque-stijl. Dit Logis is niet alleen het ideale adres voor cultuurliefhebbers, die het rijke erfgoed van de roze stad kunnen ontdekken, maar ook voor voetbalfans: in het Stadium Toulouse, op minder dan 3 km, vinden 4 wedstrijden van de Europese competitie plaats. Vanaf: 75 €/ nacht in tweepersoonskamer

    Aquitaine – Logis Au Comté D’Ornon Hôtel et Spa – Stade Matmut Atlantique

    In het hartje van de Gironde, net buiten Bordeaux, bevindt zich Logis-hotel Au Comté d’Ornon Hôtel et Spa, een onlangs gerenoveerd hotel-restaurant met een moderne architectuur en verschillende terrassen. Dit hotel ligt in een ongerepte natuurlijke omgeving, tussen duinen en bossen, op minder dan een uur van de stranden van de Atlantische kust. Het telt 38 kamers – ook gezinssuites en kamers die met elkaar in verbinding staan. Het is dan ook het ideale adres voor een weekendje uit met het hele gezin. In het strakke, stijlvolle kader in het hotel of op het zonnige terras genieten de gasten van de regionale en traditionele specialiteiten, louter en alleen bereid met verse seizoensproducten. Een uitstekende gelegenheid om de keuken van de Gironde te leren kennen. Ook op het vlak van wijn valt in deze streek heel wat te ontdekken. Voetbalfans kunnen in het Stade Matmut Atlantique, op 24 km van het hotel, een kwartfinale of een van de vier andere voetbalwedstrijden van Euro 2016 bijwonen. Vanaf: 56 €/nacht in tweepersoonskamer.

    Nord-Pas-De-Calais - Logis Hôtel Lensotel – Stade Bollaert & Stade Pierre Mauroy

    Logis-hotel Lensotel aan de rand van de stad Lens is een groot gebouw met een Provençaals geïnspireerde architectuur. Dit hotel beschikt over een suite en 70 kamers, stuk voor stuk trendy ingericht. Strakke lijnen en warme of frisse kleuren versmelten in elkaar. Het restaurant met zijn imposante schoorsteen, veranda’s en terras met zicht op de tuin en het zwembad, vormt het ideale kader om te genieten van een verfijnde, traditionele keuken. Op enkele minuten van het Stade Bollaert (Lens) en het Stade Pierre Mauroy (Rijsel), het museum Louvre de Lens, de begraafplaats Notre-Dame-de-Lorette met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog en de belforten van Douai, Béthune en Arras geniet dit Logis een ideale ligging om de bezienswaardigheden van de streek te bezoeken. Vanaf: 78 €/nacht in tweepersoonskamer.

    www.logishotels.com

    24-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RExpo 'Les Pierres sauvages' in nieuw kunstencentrum Ten Bogaerde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    FRAC Nord-Pas de Calais in Koksijde

     

    Naar een idee van Richard Leydier. Voor de eerste tentoonstelling in het nagelnieuwe Kunstencentrum Ten Bogaerde, het vroegere uithof dan de Duinenadij, nodigt de gemeente Koksijde het internationaal hoog aangeschreven kunstmuseum FRAC Nord-Pas de Calais uit om een deel van zijn collectie hedendaagse kunst tentoon te stellen.

    De geschiedenis van de abdij Ten Duinen begint in de vroege 12de eeuw. Ze komt later onder de bescherming van een nieuwe monastieke gemeenschap, die vestigingen had over heel Europa: de Cisterciënzerorde, onder leiding van de charismatische Bernardus van Clairvaux. De abdij had op de site van Ten Bogaerde een uithof. Deze werd de laatste jaren compleet gerestaureerd en herbergt nu een splinternieuw kunstencentrum.

    De allereerste tentoonstelling kreeg de naam ‘Les pierres sauvages’ en verwijst naar de gelijkgetitelde roman van Fernand Pouillon. Daarin vertelt hij over de beproevingen die de cisterciënzermonniken moesten doorstaan tijdens de bouw van de abdij van Thoronet, in het zuiden van Frankrijk, allemaal voor het groter geheel: hun geloof. Ook de monniken van Koksijde kampten met dezelfde moeilijkheden: zand, stormen, overstromingen en zeer gure weersomstandigheden.

    De tentoonstelling ‘Les pierres sauvages’ wil hulde brengen aan deze mannen, die er ondanks alle moeilijkheden voor kozen om zich terug te trekken uit de wereld om er een nieuwe op te bouwen: in naam van een sterk ideaal. De geselecteerde hedendaagse werken tonen rechtstreeks of onrechtstreeks een schets van de strengheid van de cisterciënzerregels, van hoe het leven in een abdij in de middeleeuwen eruit zag. Een boeiende en soms ook verrassende uitbreiding op het verhaal dat je ook in het Abdijmuseum Ten Duinen kan ontdekken.

    De minimalistische werken van Donald Judd of Carl André zijn vervuld van de strenge stijl, gespeend van ornamenten, die wordt opgehemeld door de Heilige Bernardus. Het Carillon van Pierre Huyghe geeft dan weer de liederen weer die gezongen werden onder de abdijgewelven, terwijl de Massolo van Piero Gilardi en de Cercle de pierre van Richard Long de oude stenen doen trillen, wilde mineralen die getemd moesten worden om het ondenkbare op te trekken: stenen die getuigen van een ander tijdperk voor al wie vandaag de dag rondwaart tussen de aangrijpende overblijfselen van wat ooit de grote O.L.V. Ten Duinenabdij was.

    Het FRAC (Fonds Régional d’Art contemporain) verzamelt sinds de vroege jaren 80 hedendaagse kunst. Het is gelegen in Duinkerke, in een gebouw dat werd ontworpen door de architecten Lacaton & Vassal. De werken in deze collectie zijn bedoeld om te worden tentoongesteld in de streek en te worden uitgeleend aan andere partnerinstellingen. www.koksijde.be - www.fracnpdc.fr

    Praktisch

    Openingsdagen en –uren tijdens de periode van tentoonstelling (van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2016): woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 10.00 uur tot 17.00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.

    Combiticket Musea Koksijde – Museumpas Koksijde

    Met een ‘Combiticket Musea Koksijde’ (te koop en geldig in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en het Abdijmuseum Ten Duinen) of een ‘Museumpas Koksijde’ (idem als Combiticket Musea én Paul Delvauxmuseum) kan je, op vertoon van je ticket, de tentoonstelling eenmalig bezoeken.

    illustratie ADAGP -Paris 2016

    23-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's gaan voor puur natuur

    Brabantia en Natuurpunt roepen op: “Droog je was buiten voor beter klimaat”

     

    De was buiten hangen voor een beter milieu, schonere kledij én een lagere energierekening? Dat is ook naar het hart van Erika Van Tielen, Roos Van Acker en Evy Gruyaert. Met het initiatief Love Nature hangen ze hun was buiten tijdens verschillende natuurevenementen. Een oproep van Brabantia in samenwerking met Natuurpunt om de was natuurlijk te drogen en bewust groener te leven.

    Als het aan Brabantia en Natuurpunt ligt, trekken we dit voorjaar meer naar buiten met onze propere was. Met het initiatief Love Nature maken Erika Van Tielen, Roos Van Acker en Evy Gruyaert bezoekers bewust van de vele voordelen van de was buiten te drogen en roepen ze op tot een groenere levensstijl.

    Erika Van Tielen: “Met plezier puur natuur”: Ambassadrice Erika Van Tielen gaf vanmiddag alvast het goede voorbeeld. Ze hing haar was buiten tijdens de Opennatuurdag in het Zevenbergenbos te Ranst. “Wat velen niet weten, is dat het effect op het klimaat nog groter is dan dat in je portemonnee. En dan vergeet je de voordelen voor kleding nog. Met Brabantia ontdekte ik dat een droogmolen strijkwerk vermindert, want zon en wind verwijderen al heel wat kreuken. Daarbij heeft zonlicht ook een blekende werking waardoor het komaf maakt met vlekken en je witte was nog witter wordt. Daarvoor droog ik mijn was met plezier puur natuur.”

    1 miljoen bomen

    Naast een lentefrisse geur, het gratis drogen en de schoonheid van je kledij, draag je met een droogmolen ook een internationaal steentje bij. Voor elk verkocht exemplaar plant Brabantia samen met WeForest jouw eigen boom in Ethiopië. Een gemakkelijke manier om het gat in de ozonlaag te verkleinen. Brabantia en WeForest willen samen 1 miljoen bomen planten. “Door het herbeplanten van een bos gaan we woestijnvorming tegen. Dat stimuleert de economie op een duurzame manier, maar is ook een stuk gezonder voor de planeet”, aldus Christa Alders, sales director bij Brabantia. Registreren kan op http://www.brabantia.com/be_nl/love-nature.

    De 5 wastips van Erika Van Tielen

    In het kader van de sensibiliseringsactie vroeg Brabantia ook naar de beste wastips van Erika Van Tielen. “Wassen is helemaal niet moeilijk. Ik onthoud voor mezelf altijd 5 spelregels”, aldus de Vlaamse presentatrice.

    Alle tips op een rijtje:1. “Mijn eerste reflex bij het legen van de wasmand is om altijd eerst de kledinglabels te checken. Niemand wil immers dat een favoriete trui krimpt of verkleurt.” 2. “Spaar beha’s van een wilde rit in de wasmachine waarin ze kunnen vervormen. Gebruik daarvoor liever het handwasprogramma.” 3. “Wasverzachter is zelden nodig, dus daar kan je zeker op besparen. Bovendien zorgt de buitenwind voor een frisse geur in je kledij.” 4. “Vaak volstaat wassen op 30°C. Goedkoper voor jou, beter voor het milieu en kledij.” 5. “En uiteraard bestaat er een trucje om je energiegulzige droogkast het zwijgen op te leggen. Droog je was natuurlijk, zoals Brabantia aanmoedigt. Goedkoper en beter voor kledij én milieu.”

    Love Nature-tour: Erika Van Tielen gaf de aftrap van de Love Nature-tour in Ranst op Opennatuurdag in het Zevenbergenbos. De komende weken volgen nog acties met: Roos Van Acker op 17 april tijdens Walk For Nature- Kasteeldomein ‘t Serclaes, Binkomstraat 16, 3210 Lubbeek.   Evy Gruyaert op 22 mei tijdens Zwaanhoek Life Happening- OC ‘’t Kasteeltje’, Kasteelstraat 22B, 8400 Zandvoorde (Oostende). Roos Van Acker op 5 juni tijdens Amuse - Domein Kiewit, Putvennestraat 112, 3500 Hasselt.

     







    23-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belvilla breidt uit met Sea lodges, agriturismo en luxe finca's

     

    Vakantiewoningenexpert Belvilla heeft het aanbod in populaire vakantieregio’s sterk uitgebreid met ruim 500 nieuwe vakantiewoningen. Dit aanbod is toegevoegd om nog beter tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van consumenten. De extra woningen bevinden zich vooral in Nederland, Italië en Spanje, waar Belvilla op de Belgische markt een boekingsgroei waarneemt van dubbele cijfers.

    Italië, Nederland en Spanje razend populair

    Eylard Wurpel, Marketing Manager Belvilla, licht toe: “Belgische vakantiegangers boeken dit jaar +22% meer Italiaanse vakantiehuizen, +25% meer Nederlandse vakantiewoningen en zelfs +52% meer Spaanse woningen. Steeds meer vakantiegangers blijken de privacy en vrijheid van een vakantiewoning te waarderen. Je eigen ‘thuis’ op vakantie, met het gezelschap dat je zelf kiest, zonder in de rij bij het buffet te moeten wachten of het kamermeisje dat op ongewenste tijden binnenvalt. Hierbij speelt vermoedelijk ook mee dat mensen neigen naar stabiele bestemmingen waar ze zich veilig voelen.”

    Top 5 zomerbestemmingen Belgen

    De uitbreidingslanden Nederland, Spanje en Italië staan in de top 5 van meest populaire bestemmingen van de Belgen voor deze zomer. In het rijtje van 5 horen ook nog Frankrijk en België thuis waarbij Frankrijk koploper is. De grootste groeier voor deze zomer is Tsjechië gevolgd door Kroatië en Frankrijk.

    Nieuw aan de Nederlandse kust: Sea Lodges Bloemendaal

    De Nederlandse kust, die een stuk ongerepter is dan de Belgische, is bijgevolg een populaire bestemming. Nieuw in het Belvilla-aanbod is het resort Sea Lodges Bloemendaal met totaal 113 vakantiewoningen. Vanaf mei 2016 kunnen hier de eerste gasten verblijven. Het autoluwe vakantiepark ligt in de Noord-Hollandse duinen op slechts honderd meter van zee, tegenover de strandopgang van het populaire Bloemendaal aan Zee. Het duinpark biedt kustwoningen aan voor vier en voor zes personen. Ze variëren in comfortniveau van drie tot vier sterren en wekken door een passende inrichting ook in de woning de strandsfeer op. Eén type heeft bovendien aanpassingen voor mensen met een handicap. Gaat de hond mee op vakantie? Die is ook welkom bij de Sea Lodges en bovendien biedt het Bloemendaalse strand Parnassia honden het hele jaar door toegang.

    Op een agriturismo in Italië

    De ruim tweehonderd nieuwe Italiaanse vakantiehuizen bevinden zich grotendeels op een landgoed in Toscane, Umbrië, Lazio/Rome en Sicilië. Omringd door druivenranken en olijfgaarden laat een agriturismo haar gasten vaak letterlijk proeven van het lekkers van het land. Veel Belgen waarderen deze vorm van vakantiebeleving, wat reden was voor Belvilla om het aanbod van vakantiewoningen op een agriturismo uit te breiden.

    Spaanse eilanden, Costa Brava en Andalusië

    De 120 nieuwe vakantiewoningen in Spanje zijn veelal luxe villa’s en finca’s – Spaanse landhuizen – aan de Costa Brava, in de Zuid-Spaanse regio Andalusië en op de eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera. Belvilla ziet momenteel bijna een verdubbeling van boekingen aan de Costa Brava en op Mallorca. Met het nieuwe aanbod verwacht de vakantiehuizenexpert ook in de andere regio’s beter aan de vakantiewensen tegemoet te komen.

    22-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45% mindrer suiker, 100% Coca-Cola life

    Coca-Cola verlaagt suiker- en caloriegehalte in life variant dankzij verdere ontwikkeling met zoetstoffen uit stevia. Vanaf midden april brengt Coca-Cola een nieuwe Coca-Cola lifeTM op de markt. Die bevat 45% minder suiker en calorieën dan het gemiddelde van cola’s met suiker in de Benelux, een verdere daling met 12% ten opzichte van de eerste Coca-Cola life. De ontwikkeling is het resultaat van voortdurend onderzoek naar zoetstoffen uit stevia. Met deze innovatie versterkt Coca-Cola zijn gamma van drankjes met minder suiker en calorieën en zet het in op meer keuze voor de consument.

    Coca-Cola life kwam in 2015 op de markt in België en Luxemburg en was de eerste Coca-Cola die dankzij zoetstoffen uit stevia 33% minder suiker en calorieën bevatte. Door verder onderzoek en ontwikkeling, slaagt Coca-Cola er nu in om het suikergehalte nog verder terug te dringen, zonder op het vlak van smaak in te boeten. Een glas Coca-Cola life van 25 cl bevat voortaan 58 kilocalorieën en 15 gram suiker.

    Hilde Draye, Product Application Center Director: “Stevia-extract is een erg krachtige zoetstof, tot 300 maal zoeter dan suiker: je kan dus met weinig stevia-extract heel wat suiker vervangen. Toch is het een delicate evenwichtsoefening om de juiste hoeveelheid suiker en zoetstof te combineren, zonder daarbij in te boeten op de lekkere Coca-Cola smaak. Het is dankzij doorgedreven onderzoek dat we vandaag met trots de nieuwe Coca-Cola life kunnen introduceren. Deze lancering is zeker geen eindpunt, in tegendeel, binnen R&D blijven we zoeken naar manieren om het calorie- en suikergehalte van onze drankjes nog verder te reduceren en nieuwe varianten te ontwikkelen.”

    Céline Van den Rijn, Marketing Directeur Coca-Cola België & Luxemburg: “Zoetstoffen uit stevia zijn heel veelbelovend, kijk naast Coca-Cola life maar naar het succes van onder andere Sprite en FÏNLEY. Deze drankjes dragen bij aan de doelstelling van Coca-Cola om uiterlijk in 2020 het caloriegehalte van onze dranken te verminderen met 10% ten opzichte van 2012. Deze nieuwe generatie Coca-Cola life is een mooi voorbeeld van een volgende stap naar het realiseren van ons doel in 2020.”

    45% van het totale verkoopvolume van Coca-Cola in België bestaat nu al uit dranken (frisdranken en waters) zonder suiker en calorieën.

    De consument die een Coca-Cola wil drinken heeft voortaan de keuze tussen Coca-Cola regular (105 kcal of 27 g suiker voor 25 cl), de suiker- en calorievrije Coca-Cola zero én Coca-Cola light of een Coca-Cola life met nu maar liefst 45% minder suiker en calorieën.

     

    De nieuwe Coca-Cola life is verkrijgbaar in een 20 cl glazen flesje, 330 ml blik, 500 ml PET-fles en 1.5L PET-fles.

    Voor meer info: www.cocacolabelgium.be

     

     

     





    22-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuzerie Tilquin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geuzerie Tilquin : English Beer Festival

     

    Het tweede jaar op rij organiseert de Gueuzerie Tilquin zijn English Beer Festival in het weekend van 30 april en 1 mei. Tijdens die twee dagen maken de bezoekers kennis met de beste Engelse brouwers die elk 7 van hun beste bieren presenteren. De Gueuzerie Tilquin grijpt die gelegenheid aan om haar twee cuvees « Tilquin à l’ancienne » voor te stellen die voortaan jaarlijks zullen beschikbaar zijn: de Mûre en de Quetsche.

    Vastbesloten en gepassioneerd startte Pierre Tilquin in 2009 de gueuzerie die zijn naam draagt op. Hij zou al snel van zich zou doen spreken en niet zonder reden: de eerste en enige gueuzerie van Wallonië dankt haar naam aan het bijzondere karakter van de productie. Pierre Tilquin noemt zich eerder “biersteker” dan brouwer. Hij koopt de jonge brouwsels aan bij verschillende brouwers uit de regio (Pajottenland en Brussel) en laat ze op eikenhouten vaten gisten en rijpen gedurende 1, 2 of 3 jaren. De zo verkregen lambiek wordt dan geassembleerd vóór hij op flessen getrokken wordt. Het bier gist verder op de fles en wordt daarna op de markt gebracht.

    Voor Pierre die openstaat voor andere smaken en die ook graag met anderen wil delen volstond de eigen geuzeproductie echter niet. Door zijn vele contacten met brouwers van over de hele wereld kwam hij op het idee een festival van Engelse bieren te organiseren. Vorig jaar trok zijn “Tilquin English Beer Festival” meer dan 700 bezoekers aan op één dag. Een goede reden om het aanbod te verdubbelen. Meer dan 13 Engelse brouwers zullen tijdens het weekend van 1 mei meer dan 100 verschillende bieren laten proeven aan de liefhebbers en zythologen in spe.

    Heel het weekend zijn volgende brouwers present : Beavertown Brewery, Brew by Numbers, Burning Sky Brewery, Buxton Brewery, Cloudwater Brew Co, Magic Rock Brewing, Moor Beer Company, Partizan Brewing, Siren Craft Brew, The Kernel Brewery, Thornbridge Brewery, Weird Beard Co, Wild Beer Co en de Brasserie du Mont Salèvre uit Frankrijk als speciale gast.

    Het is een unieke gelegenheid om de indrukwekkende evolutie van de Engelse brouwerijsector te leren kennen en zijn enorme diversiteit. De bieren die hier voorgesteld worden staan ver af van de clichés van lauw en plat die vaak op Engelse bieren gekleefd worden. Hier zal men naast de pale ales en stouts ook seizoensbieren vinden, zure en subtiele bieren en andere ‘bière de garde’, een specialiteit uit Noord-Frankrijk. Een echt festival in de ware betekenis van het woord. Om van te likkebaarden!

    Naast de gerenommeerde bieren van de uitgenodigde brouwers zal Gueuzerie Tilquin haar twee cuvees presenteren die voortaan jaarlijks aangeboden worden: de Mûre Tilquin en de Quetsche Tilquin op basis van bio-pruimen uit Namen. Hapjes, foodtrucks en allerlei animaties ter plekke. Heel het weekend geleide bezoeken aan de gueuzerie. Een springkasteel voor de kinderen.

    Tilquin English Beer Festival - 30 april en 1 mei - Ingang : 14 en 25 euro

    Gueuzerie Tilquin, Chaussée Maïeur Habils, 110 1430 Bierghes (Rebecq)





    21-04-2016 om 07:41 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilias Van Hoof pakt de gouden plak snowboard

    O’Neill teamrider ‘Ilias Van Hoof’ (16 jaar) wint nek aan nek race met Seppe Smits en wordt de nieuwe BelgischeKampioen Freestyle Snowboarden. Afgelopen week vonden in het Franse Les Deux Alpes de 15de Belgische Kampioenschappen Snowboarden & Freestyle Skiën plaats. Het BK bestaat uit 1 race discipline (snowboardcross) en 3 Olympische Freestyle disciplines (slopestyle, half pipe en big air). De wedstrijden vinden plaats in 3 leeftijdscategorieën. Aan het einde van de week worden de resultaten van de freestyle disciplines opgeteld om tot een overall ranking en een titel van “Belgisch Kampioen Freestyle” te komen.

    Door het slechte weer kon de Big Air competitie niet door gaan. Bijzonder jammer, want Big Air werd onlangs toegevoegd aan het programma van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang 2018. Het kampioenschap werd beslist in Half Pipe en Slopestyle.

    Seppe Smits, die zich de laatste jaren vooral toelegde op slopestyle en big air, bleek zijn tricks in de half pipe nog niet verleerd. Hij pakte de hoogste score van de dag, voor Ilias Van Hoof en Kevin Bronckaers. Dezelfde riders traden op de voorgrond in de slopestyle competitie. Met zijn derde en laatste run kon Ilias Van Hoof nog net Seppe Smits van de eerste plaats stoten. Bronckaers werd opnieuw derde.

    Met elk 1 discipline achter hun naam prijkten Seppe Smits en Ilias Van Hoof op een gedeelde eerste plaats in het klassement. De overall titel van Belgisch Kampioen Freestyle Snowboarden ging uiteindelijk naar Ilias Van Hoof die hogere individuele juryscores liet optekenen. Smits werd tweede, Bronckaers derde.

    Binnen zijn eigen categorie “Junioren” kaapte Ilias bovendien 3 maal goud weg in slopestyle, half pipe en snowboardcross. Ilias Van Hoof is 16 jaar en woont te Kontich. Hij studeert aan de Topsportschool in Wilrijk en door de steun van Sneeuwsport Vlaanderen kan hij vele weken per jaar in het buitenland trainen.

    Zijn passie en gedrevenheid sluiten helemaal aan bij het avontuurlijk imago van O’Neill. Sinds 2014 maakt Ilias dan ook deel uit van het Benelux O’Neill team, allen riders met een eigen wil en eigen “unreasonable” stijl.

    Samenvatting:

    Ilias Van Hoof 1999, Kontich, 5de jaar Topsportschool Wilrijk

    Seppe Smits 1991, Westmalle, Wereldkampioen slopestyle 2010, ex Topsportschool Wilrijk, professioneel snowboarder Sport Vlaanderen, meervoudig Belgisch kampioen

    Kevin Bronckaers 1990, Peer, ex-topatleet Half Pipe, meervoudig Belgisch Kampioen







    21-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ideale geschenk voor moederdag

    FriFri(TM) lanceert La Chocolatière, een smeltbak om thuis pralines te maken

     

    De Chocolatière is het nieuwe elektronisch apparaat van het merk FriFri. Dit vernieuwend product, uniek op de markt en toegankelijk voor iedereen, heeft alle accessoires die nodig zijn om pralines, lolly's en ander chocolade snoepgoed te maken. Dankzij een volledige uitrusting die bestaat uit een smeltbak, een paletmes, wegwerp spuitzakjes, een receptenboek, een digitale thermometer en een professionele mal kan iedereen eindelijk thuis over een eigen chocolade atelier beschikken en zich omtoveren tot een ware Meester Chocolatier.

    De Chocolatière, die ludiek is en gemakkelijk te gebruiken, is zo bedacht dat zowel klein als groot al hun creativiteit kunnen uitdrukken en thuis chocolade kunnen maken.

    Met de deelname van de Meester Chocolatier Laurent Gerbaud

    De Meester Chocolatier Laurent Gerbaud heeft onmiddellijk aanvaard om zich te verbinden aan het project dat beantwoordt aan een ware vraag. « De kunst van het chocolade maken is gemakkelijk als men over goede tools beschikt. Het is juist dat wat me zo bevalt bij de Chocolatière aangezien die een volledige uitrusting aanbiedt voor toekomstige chocolademakers. Ik ben er eveneens in geslaagd om al mijn recepten uit te voeren, van het meest eenvoudige tot het meest complexe, » zegt Laurent Gerbaud. De Meester Chocolatier werkt overigens mee aan het receptenboek dat bij de Chocolatière zit. Hij deelt er een aantal van zijn beste geheimen en tips om de kunst van het chocolade maken volledig te beheersen.

    Made in Belgium

    De Chocolatière is 100% Belgisch, van het ontwerp tot de fabricatie. Het project werd bedacht door jonge ondernemende ouders die het Belgische cultuurerfgoed willen doorgeven, van wafels over frieten en nu dus ook chocolade. Het team bestaat uit Nadia Khamlichi, oprichtster van de filmgroep Umedia en tevens gepassioneerd door chocolade, en de CEO's van Dalcq (FriFri), Sébastien Frédérich en Gautier Rouyer. Die laatsten leiden een bedrijf dat kwaliteitsproducten aflevert met een geschiedenis en een Belgische culinaire savoir-faire.

    Een internationaal succes

    De Chocolatière werd voor het eerst in maart 2016 voorgesteld op de beurs van Chicago (Houseware show). « We hebben de kans gekregen om de Chocolatière als primeur voor te stellen op de internationale beurs van elektronische apparaten. Een zeer verrijkende ervaring aangezien we de bevestiging hebben gekregen dat de Chocolatière perfect beantwoordt aan het internationaal enthousiasme voor de Belgische keuken en de toenemende trend van cook it yourself » verklaart Nadia Khamlichi. Sébastien Frédérich voegt daaraan toe: « De internationale interesse voor ons apparaat is uiteraard zeer belangrijk in het kader van de uitbreiding van ons bedrijf. Maar, aangezien we Belgen zijn, willen we in de eerste plaats ons product lanceren in ons geboorteland en de vele chocoladeliefhebbers in ons land blij maken.»

    Prijs: De Chocolatière, aan een richtprijs van 99€, is vanaf half april beschikbaar in alle grote elektrozaken.

     





    20-04-2016 om 18:19 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag specials

    Dolce & Gabbana heeft het voor ridderverhalen. De nieuwe collectie is geïnspireerd op oude Siciliaanse tradities; de Siciliaanse geest is voor Domenico Dolce en Stefano Gabbana altijd essentieel geweest. Op het eiland gaat het in het traditionele marionettentheater heel vaak over ridders en hun mooie dames; het merk heeft zich dit jaar laten inspireren door de antieke Siciliaanse karren en wielen. Dolce & Gabbana brengt aldus hulde aan dit bijzonder transportmiddel: de speciale collectie zonnebrillen werd dan ook Sicilian Carretto gedoopt.

    Beperkte oplage: Er werden slechts 100 exemplaren van deze zonnebrillen gemaakt. De brillen in Canaletto notelaar zijn versierd met miniaturen in reliëf die door een meester-miniaturist zijn aangebracht. De monturen kregen eerst twee lagen verf, een wit en een geel: een precisiewerkje dat veel tijd en geduld vraagt. De versieringen in reliëf zijn daarna eerst in het rood geschilderd met gele details, waarna de blauwe, groene en oranje details volgens een traditioneel Siciliaans ritueel volgen. Net als de vroegere Siciliaanse carretta’s, is elke montuur verschillend, afhankelijk van de inspiratie van de maker.

    Deze effen zonnebrillen in acetaat bootsen de houten benen na en zijn versierd met reliëfs op een gestreepte wit/blauwe achtergrond. De voorkant is verkrijgbaar in vier kleurencombinaties met dégradé glazen: zwart acetaat met grijze glazen, blauw acetaat met bijpassende glazen, wit met cognac glazen en opaal oranje met grijze glazen.

    De kleuren van de Carretto sieren deze zonnebrillen in acetaat en metaal met typische katogen die herinneren aan de fiftiesmode. Deze brillen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende combinaties: montuur met Carretto motieven, zwarte binnenkant en degradé blauwe glazen; zwart met prints op de binnenkant en grijs getinte glazen; rood met prints op de binnenkant en grijs getinte glazen; rood met prints op de binnenkant en bruine dégradé glazen, geel met prints op de binnenkant en bijpassende glazen, Havana met prints op de binnenkant en bruine dégradé glazen.

    De correctiebrillen van de reeks Sicilian Carretto zijn vervaardigd in acetaat en metaal en zijn verkrijgbaar in vier kleurenversies, die het contrast tussen de binnen- en de buitenkant accentueren: wit, rood en Havana met versieringen aan de binnenkant, of versierde buitenkant met blauwe binnenkant.

    Vogue eyewear:

    In tegenstelling tot de hypervrouwelijke look van de meeste collecties, bieden de modellen uit de lijn Light and Shine uber-chique en functionele brillen, die in de smaak zullen vallen bij alle vrouwen die no-nonsense comfort eisen, maar tegelijk de mode willen volgen. Het hedendaagse minimalisme en de moderne herinterpretatie van de retrostijl krijgt vorm in de lichte metalen structuren en in de contrasterende geborstelde, blinkende of transparante afwerkingen. De materialen die het licht weerkaatsen en de vele kleurnuances zorgen voor een verblindende oogopslag en een hedendaagse glamourtouch.

    Timberland:

    De Amherst modellen zijn klassieke sneakers met een lichtgewicht en trendy vormgeving, die geïnspireerd zijn op de mixed-media tendensen. Ze zijn vervaardigd in kwaliteitsleer en soft-washed canvas en veters voor optimaal comfort, vormvastheid en functionaliteit.

    De cupsole staat los van het ingebouwde SensorFlex™ systeem en is dan ook een perfect alternatief voor de meer geklede schoen, dankzij zijn vooruitstrevende look. Zeer mooi onder een gekleurde chinobroek en een lichte blazer!

    Banana Moon:

    Banana Moon Couture straalt nu meer dan ooit een sexy en glamoureus gevoel uit. De collectie bestaat uit prachtige kleuren en subtiele designs zoals macramé, crochet en gouden details.

    Off-shoulders zijn een musthave voor 2016 en kunnen gedragen worden op het strand of als een sexy crop top.

    Chantelle:

    Glamoureus en gesofisticeerd, zo kan men de nieuwe badmodelijnen Arizona, Canyon en Desert Lodge van Chantelle omschrijven. Een python toets of goudkleurig accessoire zorgen voor een echte mode twist.

    Wim Meussen:

    Bloemen op Moederdag: een klassieker die het altijd goed doet. Wie het exclusief wil maken, kan dat door mama in de watten te leggen met een bloemetje in het goud uit de 'fleurige reeks' van Wim Meeussen. Vervaardigd uit 14kt of 18kt wit, geel of rosé goud en al dan niet gezet met robijnen of diamanten.

     











    20-04-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!