Gezonder leven met TAO, StarMeal en Curaçao! - ‘5 days of health campagne’ helpt gezonder te leven (én te reizen)
TAO, StarMeal en Curaçao slaan de handen ineen voor een gezondheidscampagne genaamd 5 days of health. Het ‘5 days of health’ gezondheidsprogramma van TAO en StarMeal bestaat uit van een uitgebalanceerd weekmenu met alle voedingselementen die het lichaam nodig heeft en een bewegingsprogramma waar je minstens 5 dagen zoet mee bent. Tijdens de periode van 5 tot en met 17 mei 2014 begeleiden Tao en StarMeal je naar een gezonder leven. Als kers op de taart kan je een reis naar Curaçao winnen waar je je gezonde levensstijl kan voortzetten.
Tao en StarMeal onderzochten afgelopen maand bij 100 studenten van KU Leuven het effect van een gezondere levensstijl op lichaam en geest. Ze deden dat door de testgroep te onderwerpen aan een programma van 5 dagen waarbij de deelnemers dagelijks 3 vitale maaltijden en dranken en een aangepast bewegingsprogramma kregen. De vragenlijst die voor en na de testperiode werd ingevuld toonde opmerkelijke resultaten. De algemene conclusie wees uit dat 60% van de studenten zich aanzienlijk gelukkiger en beter in hun vel voelden na een week bewust bezig te zijn met hun gezondheid. Het is dit programma dat nu ook wordt toegepast voor deze consumenten campagne. http://www.5daysofhealth.com/nl/page/research
Meedoen voor een gezonder lichaam en geest. Op de Facebook pagina van 5 days of health kan je vanaf 5 mei het programma meevolgen en voor jezelf werken aan een gezondere levensstijl die hopelijk zo goed bevalt, dat je daarna niet meer anders wilt. Ook kan je via de website www.5daysofhealth.com een gratis startpakket aanvragen en zo korting krijgen op gezonde maaltijden en drankjes verkrijgbaar in 800 Carrefour en Delhaize winkels. Daarnaast vind je op elk StarMeal slaatje uit de 5daysofhealth actie een unieke code die je kan ingeven op de campagne website www.5daysofhealth.com. Hiermee maak je kans op een reis voor twee personen naar het Caribische eiland Curaçao inclusief vlucht en verblijf van een week.
Ook Curaçao is goed voor jou! De gelukkige die de reis naar Curaçao wint kan de gezonde leefstijl voortzetten op dit tropische eiland.
Op Caribisch Curaçao is het altijd zomer. Het hele jaar door vind je er een zonnig en tropisch klimaat. Parelwitte zandstranden, prachtig blauw, warm water en een gemiddelde temperatuur van 27 graden kunnen je 365 dagen per jaar bekoren. Aan zonne-energie en vitamine C heb je hier dus geen gebrek. Is goed voor jou! Het eiland telt meer dan 38 prachtige zandstranden en meer dan 65 internationaal erkende duikplaatsen. Naast duiken kan je op verschillende plaatsen ook wakeboarden, surfen, snorkelen, zeilen, stand up paddling, kayakken en zoveel meer. Sporten in en op het water à volonté = gezond = goed voor jou.
Lekker eten en drinken is belangrijk voor de inwoners van Curaçao en gelijken wat dat betreft veel op ons Bourgondische Belgen. Je vindt er een breed aanbod van restaurants en strandtentjes met een lokale, fusion of fine dine keuken tot aan sterrenniveau toe! Vrijwel overal kan je verse vis krijgen, rechtstreeks uit de wateren rondom Curaçao. Op de floating market in Willemstad kan je verse groenten en fruit kopen en ook aan fruitjuice kraampjes waar je een vers geperst fruitsapje kan halen, geen gebrek. Gevarieerd en vers eten en drinken = goed voor je gezondheid = check 3! Belangrijk in het dagelijks leven op Curaçao is het gebruik van kruiden, zowel in keuken, maar ook als medicijn. Over helende kruiden weet het kruidenvrouwtje Dinah Veeris werkelijk alles door haar jarenlange onderzoek hiernaar. In haar eigenste kruidentuin ‘Den Paradera’ heeft ze over de jaren allerlei kruiden verzameld. Je kan deze tuin bezoeken en haar producten kopen in de shop. Helende natuurlijke kruiden = goed voor jou! Curaçaoënaars houden van muziek, dansen en zijn niet vies van een feestje. Curaçao bundelt dan ook wekelijks in de K-Pasa (verkrijgbaar in hotels en restaurants) een uitgebreide kalender aan live optredens, festiviteiten en evenementen, dit voor zowel de lokale bevolking als toeristen. De natuur van Curaçao is het ontdekken waard. Op het eiland vind je maar liefst 500 verschillende soorten planten en bomen, met in het bijzonder veel cactussoorten. Van sommige cactussoorten wordt kadushi soep gemaakt, die zou heel gezond zijn (check!). Het in het noordwesten gelegen Christoffel Nationaal park daagt je uit om de Christoffelberg te beklimmen (372m) waarna je een prachtig uitzicht krijgt op het groene park en de zee. Natuur = belangrijk om in te zijn als mens en om in te sporten= goed voor body en mind = goed voor jou .
Wie droomt er niet van een heerlijke massage op het strand, je ogen dicht, een zacht briesje en het geluid van de zee. Bij vele hotels aan het strand heb je die mogelijkheid. Ontspanning van lichaam én geest. Ook yoga op het strand is op veel plaatsen een optie tijdens je vakantie. In de verschillende (hotel)spa’s kan je jezelf even helemaal laten verwennen, van beautybehandeling tot een lichaamsmassage. In het Yoga Centrum Curaçao kan je ook terecht voor allerlei cursussen op vlak van meditatie, mindfulness tot zelfs retraite dagen. Een gezonde geest = goed voor jou. En zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan natuurlijk, maar hopelijk is het ondertussen duidelijk waarom een reis naar Curaçao absoluut verantwoord en goed voor jou is.
Na de zwakke winter komt er ongetwijfeld een sterke zomer. Alvast deze tip voor chocoholics: de barbecue afronden, doe je de komende maanden in stijl, met twee nieuwe smaken marshmallows van Baru. Witte wolkjes in een knapperig laagje, luisterend naar de namen Ginger & Lime of Maple Cashew. Donkere chocolade met gember en limoen, of melkchocolade met ahornsiroop en geroosterde stukjes cashewnoot.
GINGER & LIME: De nieuwe Ginger & Lime Marshmallows zitten per 4 in een doosje van 60 gram. Zalig zoete zondes zijn het, individueel verpakt in een kleurige wrapper. Een lust voor het oog. En een must voor de fijnproever. Tussen de marshmallow en de donkere chocolade ligt een huisgemaakt laagje gember-en-limoen-confituur die een scherpe toets toevoegt.
Waarom gember en limoen? Noem het traditie. Gember staat al eeuwen bekend als specerij en medicijn: efficiënt tegen keelpijn en goed voor de spijsvertering. In Aziatische landen wordt het zelfs gebruikt als afrodisiacum. Voeg er een scheut limoen aan toe en de confituur krijgt een aromatische, zure smaak. Adviesprijs: 3,25 euro.
MAPLE CASHEW: De tweede nieuwkomer is de Maple Cashew Marshmallow. In een doosje van 120 gram liggen 9 individueel verpakte marshmallows te wachten. Open de kleurige wrapper en je vindt een wit wolkje, verborgen onder een knapperige laag melkchocolade, met daarboven een decoratie van kleine stukjes in maple syrup geroosterde cashewnoten.
Maple syrup – in het Nederlands ahornsiroop – is een natuurlijke zoetstof op basis van het sap van de suikeresdoorn. Heel populair in Noord-Amerika, waar de lekkernij ontdekt is door indianen. Om maar aan te geven: ook voor de twee nieuwe marshmallows gebruiken ze bij Barú geen smaakmakers, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Adviesprijs: 5,95 euro
Te koop in trendy koffiebars en via de webshop: www.baru.be
All Day Long bindt de strijd aan tegen ongezonde snackgerechten en lanceert een alternatief: de Happy Snackbox. Op www.alldaylong.be kan je je eigen gezonde menu samenstellen en vind je tal van snelle en makkelijke manieren om meer te doen met groenten en fruit. De All Day Long-campagne zit op kruissnelheid tijdens de Week van Groenten en Fruit (5 tot 11 mei) en is zichtbaar op de verkooppunten, in magazines, kranten en online.
All Day Long is de nationale campagne die de Belg wil stimuleren om meer groenten en fruit te eten, zeker tijdens de klassieke maaltijden maar ook als tussendoortje. Waarom grijpen naar die calorierijke candybar of dat ongezond fastfood als er ook frisse en lekkere tussendoortjes beschikbaar zijn die wél gezond zijn? De campagnebeelden tonen klassieke snacks in een groenten- en/of fruit-jasje. Ze verschijnen als advertentie in kranten en magazines om iedereen hiervoor warm te maken. In enkele grote Belgische stations zullen de campagnebeelden verschijnen op de elektronische reclameborden.
Ook online zal de campagne volop aanwezig zijn. Uiteraard zal de consument de campagne ook kunnen voelen op de winkelvloer. Er werd geïnvesteerd in promotiemateriaal, te gebruiken door de verantwoordelijken voor de groente- en fruitrayon in hun winkel. De verschillende ketens voorzien bovendien eigen acties om de All Day Long-campagne tastbaar te maken. Denk maar aan proeverijen en speciale promoties.
All Day Long lanceert de Happy Snackbox: Lekker genieten van een gezonde snack. Het kan en het is leuk. Op www.alldaylong.be vind je tientallen recepten om je groente- en fruitverbruik aan te zwengelen. Stel je eigen Happy Snackbox samen op happysnackbox.alldaylong.be en begin al maar te watertanden van die Sweet Berry Boost, de Fruit Rocket of de Tutti Frutti con Chocolate.
Door je Happy Snackbox samen te stellen maak je bovendien kans op een All Day Long-pretpakket waarmee je zelf aan de slag kan. In het pakket zitten een KitchenAid-foodprocessor, een exclusieve keukenschort en het kookboek van All Day Long. De wedstrijd loopt van 5 mei t.e.m 1 juni.
De klok rond genieten met groenten en fruit: De All Day Long-campagne is een gezamenlijk initiatief van de Belgische telers van groenten en fruit (veilingen) en de binnenlandse handel en wordt gevoerd in heel België. De campagne wordt gecoördineerd door VLAM en kan rekenen op steun vanuit Europa en de binnenlandse handel.
Gewezen atletiekkampioene Kim Gevaert is al vijf jaar de ambassadrice van de campagne. Zij straalt de positieve en activerende boodschap van de All Day Long-campagne ten volle uit, nl. “Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten”. Bij het ontbijt, het 10-uurtje, de lunch, het vieruurtje, het avondmaal en de laatavondsnack. Vooral de snackmomenten krijgen binnen de campagne extra aandacht omdat op deze momenten voor groenten en fruit nog veel terrein te winnen valt. De campagne is gericht op alle Belgen. Bijzondere aandacht gaat evenwel naar de singles, de koppels onder 44 jaar en de gezinnen met jonge kinderen. Uit verbruiksgegevens blijkt namelijk dat ze wat achteroplopen in het consumeren van groenten en fruit.
Delhaize laat de bierliefhebber kennismaken met 3 nieuwe bieren "Brett on Wood" in beperkte oplage
Na het succes van de Single Hop, de Xtreme Hop en de Special Yeast, die na amper een maand uitverkocht waren, geeft Delhaize bierliefhebbers deze keer de kans om kennis te maken met de ongelofelijke invloed die eikenhouten vaten hebben op de biersmaak. De bieren van "Brett on Wood" zijn volgens hetzelfde recept gebrouwen, maar hebben allen gerijpt in verschillende eikenhouten vaten, namelijk: Franse, Amerikaanse of Hongaarse eik. Zo kunnen liefhebbers beter ervaren wat de unieke bijdrage is van de eikenhouten vaten in elk van de bieren. De drie bieren zijn uitsluitend gebrouwen op basis van "Brett-gist" (brettanomyces) die bieren voortbrengt die zeer droog en arm aan suiker zijn, met verschillende houtaroma's. Brett on Wood French oak, Brett on Wood American oak en Brett on Wood Hungarian oak.
De bieren "Brett on Wood", aangeboden in flessen van 75 cl, zijn te koop aan de zeer aantrekkelijke prijs van € 3,79 per fles.
Na maandenlange research en ontwikkeling zijn de brouwers van Brouwerij RODENBACH fier hun nieuwe telg te kunnen voorstellen: RODENBACH ROSSO. RODENBACH ROSSO is een authentiek, licht verteerbaar, zuurzoet verfrissend bier. De RODENBACH ROSSO wordt gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt – Rodenbach-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. De unieke frisfruitige smaak dankt RODENBACH ROSSO vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier. RODENBACH ROSSO, die een modern rood design meekrijgt, wordt geserveerd in een origineel glas, rond bovenaan en ovaal in de voet.
Brandmanager van Brouwerij RODENBACH, Michaël Cordie: “We zochten bij de creatie van RODENBACH ROSSO naar een mooie balans tussen de frisheid van RODENBACH foederbier en de fruitige toetsen van rode vruchten. Deze balans werd na veel interne proeverijen gevonden. Het huzarenstukje van onze brouwers werd dankzij externe tastings nogmaals bevestigd.”
Brouwmeester, Rudi Ghequire, omschrijft het bier als volgt: Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van vele bestaande fruitbieren op de markt.”
Michaël Cordie: “Met RODENBACH ROSSO lanceren we op een pure, kwalitatieve manier een toegankelijke fruitbier op basis en met vol respect voor de authenticiteit en waarden van RODENBACH. “
Spaanse badplaats bereidt zich voor op zomer vol muziek en feestgedruis
Benidorm zet zich schrap voor wat alweer een broeierige zomer vol festivals en open air parties belooft te worden. Van rockfestival Low over het Electro Beach Festival tot het inheemse Iberia Festival, Benidorm heeft voor iedere muziekliefhebber wel iets te bieden. Daarnaast staat de zomer in Benidorm garant voor zwoele nachten in de meest gerenommeerde clubs en openluchtdiscotheken. Vamos a la fiesta, vamos a Benidorm!
Wij hebben Rock Werchter, Benidorm heeft Low Festival. Het driedaagse rockfestival dat plaatsvindt van 25 tot en met 27 juli is al aan zijn zesde editie toe en kan ook dit jaar uitpakken met een aantal klinkende namen. Ondermeer Massive Attack, Kaiser Chiefs en Editors zullen Benidorm op haar grondvesten doen daveren. Ook onze eigen ‘The Magician’ (bekend van ondermeer the Lykke Li remake ‘I follow rivers’) zal een setje afsteken op Low Festival. Naast de bands schenkt Low Festival ook veel aandacht aan sfeer en beleving. Zo zijn er tal van chill out zones voorzien (al dan niet met zwembad) waar men kan genieten van het zonnetje en rustig een drankje of hapje kan nuttigen. Een combiticket voor 3 dagen bestel je aan de democratische prijs van 59,50 euro. Meer informatie: www.lowfestival.es
Ben je meer een liefhebber van EDM (Electronic Dance Music), dan kom je gegarandeerd aan je trekken op het Electro Beach Festival. Het tweedaagse dancefestival is ook al aan zijn vijfde editie toe en vindt plaats op 1 en 2 augustus, een week na Low Festival. Voor zij die graag wat nieuws ontdekken is er het Iberia Festival. Dit festival programmeert uitsluitend Spaanse pop- en rockbands en vindt plaats op 19 en 20 september, voor muziekfans tussen de 30 en 50 jaar oud. Meer info: www.iberiafestival.com.
Begin juli zijn het de beste Spaanse deejays die de zomer muzikaal inzetten op het Neptuno Aquatic Festival. Dit eendaags festival vindt plaats in het Aqua Natura waterpark en laat jongeren genieten van een stevige streep dansmuziek terwijl ze zich uitleven op de vele waterattracties. Meer info: http://www.neptunofestival.com
Fiesta a la discoteca
Wie na de festivals nog een stapje wil zetten in het bruisende nachtleven van Benidorm, moet zeker een bezoekje brengen aan de fameuze KU Club (www.kubenidorm.es). Deze club werd in 2012 nog uitgeroepen tot beste club van Spanje. In de zomer staan er iedere week wel enkele top-deejays geprogrammeerd, gaande van Bob Sinclar tot Marco Bailey.
Wie een nachtje wilt clubben, maar niet op één en dezelfde plaats wilt blijven, kan gebruik maken van de ‘Microfiesta service’. Deze minibusservice met chauffeur rijdt jou en je gezelschap (max. 15 personen) de ganse nacht rond. Meer info: http://www.autocaresgrupobenidorm.com/EN/microfiesta.html Trap je liever zelf, terwijl je een biertje nuttigt, boek dan de ‘Benibike’, een bierkar die je zelf al fietsend bestuurt: http://www.benibikebenidorm.com
Benidorm ligt 38 km ten zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. Momenteel zijn er vier luchtvaartmaatschappijen die bijna dagelijks vluchten aanbieden naar Alicante: JetairFly (https://www.jetairfly.com) biedt zowel vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik als Oostende aan naar Alicante; Ryanair (http://www.ryanair.com/nl) vliegt zowel vanop Charleroi als Brussel richting Alicante; Vueling (http://www.vueling.com/nl) heeft rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport en Brussels Airlines (http://www.brusselsairlines.com/com/) vliegt rechtstreeks van Brussel naar Alicante. Wie liever met de auto naar Benidorm reist dient zo’n 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel. www.visitbenidorm.be
Deze zomer ben jij barbecue king! Met het handige grillsysteem van Broil King creëer je in een handomdraai de perfecte maaltijd. Maar wat maakt de gasbarbecues van Broil King nu zo uniek en gebruiksvriendelijk? De gepatenteerde brandertechnologie verdeelt de hitte gelijkmatig over het systeem. De extra diepe ovens en de massieve braadroosters houden die warmte beter vast.
Daarnaast is er de Flay-R-Wave technologie: een roestvrij stalen baksysteem dat de vrijgekomen vleessappen opvangt, doet verdampen en zo het vlees van een heerlijke smaak voorziet.
Drie modellen: Broil King Royal 320: €549 - Broil King Monarch 340: €699 - Broil King Baron 340: €799
Meer info: www.barbecuespecialist.be of www.broilkingbbq.com
Net als andere landen heeft ook Thailand zijn toeristische highlights zoals de stranden van Phuket of de tempels van Bangkok. Maar Thailand biedt de reiziger zoveel meer. Zoveel ongekende activiteiten en plaatsen die het land nóg aantrekkelijker maakt als vakantiebestemming. We overtuigen je met vijf must do’s die je misschien nog niet kent maar wel de moeite waard zijn.
1) Cliché, maar Thailand heeft écht de allerbeste stranden en mooiste eilanden. Thailand heeft meer dan drieduizend kilometer kust met duizenden stranden, wereldwijd bekend als vakantieparadijzen. Maar liefst acht stranden staan in de top 25 lijst van beste Aziatische stranden, verkozen door TripAdvisor.
2) Ga Fietsen! Het klinkt misschien verrassend maar het is perfect mogelijk: Thailand bezoeken met de fiets. Het is een fantastische manier om de omgeving te ontdekken. Fietsen kan quasi overal, op tempelsites, op het platteland en zelf in de steden! Denk maar aan het Historisch Park van de oude hoofdstad Ayutthaya of langs de wijken van Bangkok. Je kunt ook meerdaagse fietstochten maken, bijvoorbeeld in de regio rond Chiang Mai of Nan waar je helemaal één wordt met natuur en lokale bevolking.
3) Cruisen is in! Ook riviercruisen! Een van de beste manieren om de pracht van de tropische fauna en flora te ontdekken is een riviercruise. Er zijn tal van mogelijkheden zoals een cruise op de Chao Phraya rivier van Bangkok naar Ayutthaya, inclusief een bezoek aan de UNESCO-sites. Een vierdaagse cruise op de River Kwai is ook de moeite waard, niet alleen omwille van de natuurpracht maar ook voor een bezoek aan de grote bezienswaardigheden onderweg zoals de Tiger Cave Temple (www.nstravel.com/packages/Cruises/5/en).
4) Eco-vakantie op een eiland. Op Ko Klang in de provincie Krabi ijveren de inwoners voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme met respect voor de natuur. Er is slechts één hotel op het eiland, Islander Eco Village, en je kunt ook logeren bij de bewoners.
5) Thaise massage en veel meer voor een gezond lichaam en geest
Weg met de stress. Wie een vakantie wil doorbrengen in het teken van wellness en gezondheid, om zichzelf helemaal te herbronnen, is in Thailand zeker aan het juiste adres! In alle regio’s, langs de prachtige kusten en in het binnenland, zijn er heerlijke vakantieformules rond thema’s als Wellness en Cultuur, Meditatie, Voeding en Dieet, Spa en Natuur, Yoga, Thai Massage en zelfs Thai Boxing (www.chivasom.com, www.kamalaya.com, www.absolutesanctuary.com, www.tao-garden.com, www.raninjinda.com). www.toerismethailand.be en www.tourismthailand.org
Niets leuker dan een instant Zuiders gevoel in België!
Dankzij de nieuwe, Italiaanse broodjes van Croustifrance zijn jij én je smaakpapillen in no time in La Bella Italia. La dolce vita op je bord dankzij Croustifrance.
Breng Italië een stukje dichter bij huis dankzij het Italiaanse gamma van Croustifrance! Geniet van de heerlijke, zuiderse smaken op je bord en laat je onderdompelen in een ware La Dolce Vita-ervaring!
Ciao Ciabatta! Een absolute, zuiderse must is de ciabatta. Deze knapperige broodspecialiteit zal de perfecte aanvulling zijn bij een zomerse barbecue of kan je beleggen voor een lekkere lunch. De mini-ciabatta’s zijn ook beschikbaar met walnoten en geroosterde pistachenoten. Aanbevolen prijzenCiabatta: €1,20 Ciabatta authentica: €1,35 - Mini-ciabatta met noten: €0,55 Mini-ciabatta natuur: €0,55
Bollen en bagnats: Wie aan Italië denkt, denkt aan olijfolie! En die olijfolie wordt gebruikt om de Italiaanse bagnat zijn heerlijke, typerende smaak te geven. Een variant is de Italiaanse bol, die met zijn krokant korstje en malse kruim de olijfolie heerlijk combineert met Italiaanse kruiden. Ook verkrijgbaar met zongedroogde tomaatjes. Aanbevolen prijzen: Italiaanse bagnat: €0,65 Italiaanse bol: € 0,65 Italiaanse bol met tomaat: €0,65
Fijne focaccia’s: De opkomende, Italiaanse topper is zonder twijfel de focaccia. Dit lekker, licht broodje met grof zeezout en rozemarijn kan je zowel warm als koud beleggen. Een upgrade van de focaccia rozemarijn is de mediterranea: afgewerkt met groene en rode paprika, kerstomaatjes, olijven en kappertjes! Aanbevolen prijzen Focaccia rozemarijn: €0,79 Focaccia mediterranea: €0,89. De Italiaanse weken van Croustifrance starten op 19 mei. Buon appetito!
Het Belgische Croustifrance, opgericht door Wim Martens, maakt deel uit van het Vandemoorteleconcern en is al 15 jaar actief als prominente speler in de markt van de bake-off producten. De 1.500 klanten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Polen zijn in goede handen bij de 68 werknemers van het Gentse bedrijf. Croustifrance heeft meer dan 150 verschillende producten in portefeuille, en heeft een jaaromzet van 70 miljoen euro. www.croustifrance.com
Het kanton Graubünden is het Vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland. De regio is bekend om zijn authenticiteit en grandioze natuurpracht. Weg van alles en iedereen kun je in Graubünden tot bij de berghutten stappen, hoog in de Alpen, of van de ene hut naar de andere tijdens een heuse huttentocht. Steeds meer vakantiegangers worden er door aangetrokken. Dat blijkt uit een groeiend aantal vragen naar informatie. Men wil als het ware één zijn met de natuur, genieten van rust en stilte, weg van het drukke leven thuis. Graubünden is hiervoor de ideale reisbestemming, nog niet overlopen door vakantiegangers.
Stappen van de ene hut naar de andere, daarvoor moet je in Graubünden zijn want er zijn schitterende meerdaagse huttentochten. Ronduit adembenemend is de Kesch-Trek die zorgt voor vier dagen genieten van het mooiste dat de Bündner bergwereld te bieden heeft. De berghutten Escha, Grialletsch en Kesch zijn fantastische overnachtingsplaatsen en de wandelwegen die ze met elkaar verbinden zijn subliem. In het avondzonnetje bij de berghut kun je lekker nagenieten, de marmotten fotograferen en de volgende wandeldag voorbereiden. Het voordeel van de Kesch-Trek is dat je kunt starten in Bergün en in Davos. De wandelroute is ook bereikbaar vanuit Engadin. Reken op circa zes wandeluren per dag.
Veel mensen kennen de plaats Maloja omdat ze er ooit op reis geweest zijn met de mutualiteit. Als je de Maloja bergpas oversteekt kom je in Val Bregaglia, alweer een verrassende vakantieregio in Graubünden. In deze streek zijn verschillende huttentochten mogelijk, onder meer langs de Rifugio La Locanda, Rifugio Bresciadega en Rifugio Luigi Brasca. Afhankelijk van het aantal uren dat je wil stappen overbrug je de afstand in twee of drie dagen. Voor de sportievelingen die het hooggebergte rond Maloja willen verkennen is er de driedaagse huttentocht vanuit Bondo via de berghutten Sciora en Albigno naar de Maloja pas.
Nog een aanrader is de tweedaagse tocht vanuit Preda naar Bergün, plaatsen waar je gemakkelijk naartoe reist met de trein van de Rhätische Bahn. De wandelweg naar de overnachtingsplaats, de berghut Chamonas d’Ela CAS, loopt door een indrukwekkend bergmassief. Reken op respectievelijk zeven en vijf uur stappen. De tocht naar de 2252 meter hooggelegen hut is ook een kennismaking met de fauna en flora van Graubünden. Er is veel kans dat je onderweg steenbokken zal zien.
In Graubünden is er ook een netwerk van Lange Afstand Wandelpaden. Het zijn duidelijk bewegwijzerde paden, met wit-rode markeringen, die je naargelang de afstand gedurende meerdere dagen kunt volgen. De LAW kunnen door jong en oud worden gewandeld, enkel een goede fysieke conditie is vereist. http://nl.graubuenden.ch/wandelen/wandelingen.html
3 KEER MEER PLEZIER - 3 LAGEN • 3 TEXTUREN • 3 SMAKEN
TRIPLE SENSATIONS: DE CULINAIRE APOTHEOSE VAN HÄAGEN-DAZS
Ontdek de nieuwe collectie van Häagen-Dasz, geïnspireerd op de heerlijke creaties uit onze winkels! De ijsjes krijgen een extra dimensie door de smeuïge sausjes en knapperige toppings. Om duimen en vingers bij af te likken! 3 keer meer plezier en een maximum aan sensatie met één enkele lepel. De Triple Sensations-doosjes (4 mini potjes van 86ml) zijn beschikbaar aan een richtprijs van 6,69 euro.
HÄAGEN-DAZS STELT VOOR: VANILLA ATTRACTION
Back to basics. Häagen-Dazs innoveert dé klassieker onder het roomijs: vanille. Met vier nieuwe vanillevarianten wordt Vanilla Attraction deze zomer de dessertfavoriet! Deze succulente smaken zijn opnieuw een topper van formaat in het Häagen-Dazs assortiment.
Macadamia Nut Brittle: Heerlijk zacht vanille-ijs verrijkt met crunchy gekarameliseerde macadamianoten. Vanilla: Elk schepje van deze klassieker staat gelijk aan puur genot. Cookies & Cream: Ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling geven een extra dimensie aan het vanille-ijs van Häagen-Dazs. Bij elke hap krijg je zin in meer! Pralines & Cream: Linten van gouden karamel vergezeld door zoete pecannoten zijn de perfecte toevoeging aan het hemelse vanille-roomijs. Deze smaakbom brengt je in pure extase! Vanilla Attraction bevat 4 MiniCups, verzameld in één box. Deze box is beschikbaar aan een richtprijs van 6,19 euro.
HÄAGEN-DAZS MANGO & RASPBERRY: ROOMIJS MET EEN FRUITIGE TOETS
Hemels zacht mango-ijs overgoten met een coulis van frambozen. Dat is echt de zomer in een potje! Deze originele smakencombinatie was reeds een bestseller in de Häagen-Dazs winkels maar is nu ook verkrijgbaar in de iconische 473 ml pints! Handig voor thuis, heerlijk voor tussendoor. De Mango & Raspberry-pints zijn beschikbaar aan een richtprijs van 5,99 euro.
Häagen-Dazs roomijs bestaat steeds uit natuurlijke en kwaliteitsvolle ingrediënten. De basisingrediënten melk, room en eigeel worden met veel zorg uitgekozen en zijn afkomstig van boerderijen in de nabije omgeving van de fabriek in Arras, Noord-Frankrijk. Kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen maken nooit deel uit van de verrukkelijke recepten van Häagen-Dazs. Kwaliteit en de keuze voor de beste ingrediënten liggen dan ook al meer dan 50 jaar aan de basis van hun filosofie. www.haagen-dazs.be
La Briqueterie in Vinay temidden uitgestrekte wijngaarden situeert zich langsheen de toeristische ‘champagne-route’ en maakt als vijfsterren-residentie deel uit van de hotelelite van de Champagnestreek.
De hostellerie ligt in een park van ruim 3 hectaren en vormt een oase van rust en detente. Kamers, suites en salons laten je volop genieten en geven uitzicht op een prachtige tuin et rozenperken en majestueuze bomen. Het restaurant met open haard baat in een luxe van warme rode en okerkleurige tinten terwijl de keurig gedekte tafels het plaatje vervolledigen. Zetels in Louis XV-stijl vormen een introductie tot de levenskunst à la française die uitvloeit in een spa, overdekt zwembad, hammam maar ook toegang heeft tot het wellnesscentrum.
Het kasteel van Courcelles werd opgetrokken tussen 1690 en 1694, op het einde van de lange regeerperiode van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, createur van Versailles, en dit in opdracht van Baron Jacques de la Grange intendant van de regio Alsace-Lorraine.
Door de verwerving van een aantal aanpalende onroerende goederen werd het domein verder uitgebreid. Net als Lodewijk XIV, overleed de baron in 1715 met het gevolg dat zijn zoon het landgoed verkocht aan een koninklijk notaris uit Parijs, Martin Bouron, raadsheer van de koning. Bij zijn overlijden in 1743 komt het domein in handen van zijn kinderen, tot hun kennissenkring en regelmatige bezoekers van het domein behoren o.m. schrijver Crébillon en filosoof Jean-Jacques Rousseau.
Vorig jaar moest restaurant Noma tijdens de ranking ‘world’s best restaurant’ de eer als koploper laten aan het Spaanse broederpaar Joan en Jordi Roca van het restaurant El Cellar de Can Roca uit Girona. Zij ruilen thans hun koppositie in voor een tweede plaats, maar blijven sinds hun opname in de lijst 8 jaar terug, mede de wereldtop aanvoeren.
Het Deense Noma is dus opnieuw het beste restaurant ter wereld in de befaamde World's 50 Best Restaurants sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna. Na negen jaar in de lijst te staan en opeenvolgend het beste restaurant te zijn geweest in 2010, 2011 en 2012, keert terug naar de absolute pole-position.
Het departement Aude is een van de vijf zuidfranse departementen die samen de regio ‘Sud de France’ vormen. Elk van deze departementen bezit een aantal specifieke eigenschappen en kenmerken waarbij het departement Aude zich als het Katharenland bij uitstek profileert.
De natuurelementen vormen een belangrijk onderdeel van het Katharenland maar ook de mens liet zich niet onbetuigd. Gevarieerde landschappen en diverse klimaten vormen een ontmoetingspunt tussen het oosten en het westen van het departement maar ook de vele volkeren die de regio hebben bewoond zoals de Kelten, Romeinen en Spaanse republikeinen tekenen samen met de autochtone Fransen de authentieke karakters. De steile hellingen van de Cabardès en Minervois, de heuvels van Lauragais, vlakten rond Narbonne aan de voet van de Clape, bergweiden van de Pic de Madres, de meren van Bages-Sigean en Ayrolles tot de maagdelijke witte zoutpannen bij Gruissan en vanzelfsprekend de uitgestrekte stranden, zorgen voor een kabbelend ritme waarbij toerisme in alle geledingen aan bod komt.
In deze regio beleeft men de middellandse zee anders! Halverwege tussen Montpellier, Toulouse een Perpignan nodigt de Narbonnaise de gasten uit on haar adembenemende landschappen en verborgen plekjes te ontdekken.
Wandelen in de natuur, fietsen langsheen het Canal du Midi of genieten van de golven van de Middellandse zee. Kilometers mooie zandstranden, aantrekkelijke visplaatsen, visveilingen maar ook bekende kitesurf en windsurfspots bieden samen met het bergmassief, wijngaarden en kelders de verborgen kanten van de zee. Een natuurpark met meer dan 2000 plantsoorten, 300 vogelsoorten verdeeld over 27 gemeenten, biedt iedereen wat wils.
In de schaduw van de vestingmuren en vooral van de basiliek Saint Nazaire, bouwde Franck Putelat een eigen restaurant uit. Franck was enkele jaren de man aan het fornuis van restaurant La Barbacane waar hij een Michelinster behaalde, maar besliste in 2006 zelfstandig te gaan werken.
Zijn nieuwe locatie op de Chemin des Anglais waar hij ondertussen een 2de Michelinster veroverde, is een absolute tegenstelling met zijn vroeger werkterrein. Geen historische ruwe stenen en zwaar houten garnituur of schragende balken, maar een grote, luchtige open ruimte, een moderne halfronde constructie met een zaaltje als uitloper, samen goed voor 40 zitplaatsen. Het ruime terras is tijdens het zomerseizoen ongetwijfeld een oase waar je rustig en gezellig kan genieten met een imposant historische decor op de achtergrond, decor dat onderdeel wordt van een gastvriendelijke ambiance.
Languedoc-Roussillon is met haar duizend kleuren een echte schattenoase. Naast schitterende historische dorpen, verbluffende natuur en rijkelijke gastronomie, biedt deze Zuid-Franse regio een waaier aan culturele en sportieve activiteiten aan betaalbare prijzen. De regio is een paradijs voor elke leeftijd, afgeboord door Spanje en de Pyreneeën en badend in de Middellandse zee is het een regio om zo snel mogelijk te ontdekken.
Montpellier, Nîmes, Carcassonne, Narbonne, Perpignan … en nog zoveel andere roemruchte steden in dit zonnige zuiden liggen klaar om ontdekt te worden, net als tientallen kleine onbekende dorpjes trouwens. Languedoc-Roussillon telt inderdaad tientallen bloemrijke, gerestaureerde dorpen waarvan er vele mogen uitpakken met het label ‘Plus beau village de France’, of het mooiste dat Frankrijk te bieden heeft, aangevuld met het zuiders accent én temperament.
Het middeleeuwse Carcassonne opgetrokken op de kruising van twee belangrijke verkeersaders uit de oudheid, bezit maar liefst 52 verdedigingstoren en een dubbele versterkte vestingmuur.
In het centrum van de stad vinden we het Hotel de la Cité, een 5-sterren locatie behorend tot de MGallery brand van Accor dat feilloos overvloeit in de historische basiliek van Sainte Nazair. Het hotel biedt 47 kamers en 13 suites en junior suites, blikvangers zijn het romantische restaurant Chez Saskia, maar vooral het gastronomisch restaurant waar sterrenchef Jerôme Ryon de scepter hanteert is een bron van culinair genot.
Ontvangsthall, lobby en salons flirten duidelijk met de merkwaardige geschiedenis van de stad, de charme van een neogotische architectuur en houtsculpturen worden ook in het restaurant weergevonden. Zware eiken balken ondersteunen het plafond terwijl stijlvolle, klassieke gedecoreerde muren een imposante rust uitstralen. De tafels zijn sober maar stijlvol aangekleed, leuke artistieke onderborden en zilveren bestek, inclusief zilveren tandenstokers, verwijzen naar de vele adelliike gasten die er ooit aanzaten.
Didier Fenix is benoemd tot directeur-generaal van Europcar Frankrijk, een dochteronderneming van de Europcar Group, de Europese leider in autoverhuur. Didier Fenix moet de leiderspositie van Europcar in Frankrijk versterken en diensten ontwikkelen om de mobiliteit van morgen in goede banen te leiden.
Didier is 49 jaar, ging in 1992 aan de slag bij Europcar en vervulde verschillende directiefuncties binnen Europcar België, onder meer als verantwoordelijke voor het wagenpark, als directeur-generaal en gedelegeerd bestuurder. Sinds februari 2013 is Didier lid van het Uitvoerend Comité van de Europcar Group en verantwoordelijke voor het wagenpark. Hij blijft ook gedelegeerd bestuurder van Europcar België.
“Met zijn 22 jaar ervaring binnen Europcar België en de groep heeft Didier een perfecte kennis van het bedrijf, de markt en de uitdagingen voor de toekomst. Ik heb het volste vertrouwen in de deskundigheid van Didier om de ontwikkeling van Europcar Frankrijk, een van onze belangrijkste dochterondernemingen, in goede banen te leiden”, aldus Roland Keppler, directeur-generaal van de Europcar Group.