Spaanse badplaats bereidt zich voor op zomer vol muziek en feestgedruis
Benidorm zet zich schrap voor wat alweer een broeierige zomer vol festivals en open air parties belooft te worden. Van rockfestival Low over het Electro Beach Festival tot het inheemse Iberia Festival, Benidorm heeft voor iedere muziekliefhebber wel iets te bieden. Daarnaast staat de zomer in Benidorm garant voor zwoele nachten in de meest gerenommeerde clubs en openluchtdiscotheken. Vamos a la fiesta, vamos a Benidorm!
Wij hebben Rock Werchter, Benidorm heeft Low Festival. Het driedaagse rockfestival dat plaatsvindt van 25 tot en met 27 juli is al aan zijn zesde editie toe en kan ook dit jaar uitpakken met een aantal klinkende namen. Ondermeer Massive Attack, Kaiser Chiefs en Editors zullen Benidorm op haar grondvesten doen daveren. Ook onze eigen ‘The Magician’ (bekend van ondermeer the Lykke Li remake ‘I follow rivers’) zal een setje afsteken op Low Festival. Naast de bands schenkt Low Festival ook veel aandacht aan sfeer en beleving. Zo zijn er tal van chill out zones voorzien (al dan niet met zwembad) waar men kan genieten van het zonnetje en rustig een drankje of hapje kan nuttigen. Een combiticket voor 3 dagen bestel je aan de democratische prijs van 59,50 euro. Meer informatie: www.lowfestival.es
Ben je meer een liefhebber van EDM (Electronic Dance Music), dan kom je gegarandeerd aan je trekken op het Electro Beach Festival. Het tweedaagse dancefestival is ook al aan zijn vijfde editie toe en vindt plaats op 1 en 2 augustus, een week na Low Festival. Voor zij die graag wat nieuws ontdekken is er het Iberia Festival. Dit festival programmeert uitsluitend Spaanse pop- en rockbands en vindt plaats op 19 en 20 september, voor muziekfans tussen de 30 en 50 jaar oud. Meer info: www.iberiafestival.com.
Begin juli zijn het de beste Spaanse deejays die de zomer muzikaal inzetten op het Neptuno Aquatic Festival. Dit eendaags festival vindt plaats in het Aqua Natura waterpark en laat jongeren genieten van een stevige streep dansmuziek terwijl ze zich uitleven op de vele waterattracties. Meer info: http://www.neptunofestival.com
Fiesta a la discoteca
Wie na de festivals nog een stapje wil zetten in het bruisende nachtleven van Benidorm, moet zeker een bezoekje brengen aan de fameuze KU Club (www.kubenidorm.es). Deze club werd in 2012 nog uitgeroepen tot beste club van Spanje. In de zomer staan er iedere week wel enkele top-deejays geprogrammeerd, gaande van Bob Sinclar tot Marco Bailey.
Wie een nachtje wilt clubben, maar niet op één en dezelfde plaats wilt blijven, kan gebruik maken van de ‘Microfiesta service’. Deze minibusservice met chauffeur rijdt jou en je gezelschap (max. 15 personen) de ganse nacht rond. Meer info: http://www.autocaresgrupobenidorm.com/EN/microfiesta.html Trap je liever zelf, terwijl je een biertje nuttigt, boek dan de ‘Benibike’, een bierkar die je zelf al fietsend bestuurt: http://www.benibikebenidorm.com
Benidorm ligt 38 km ten zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. Momenteel zijn er vier luchtvaartmaatschappijen die bijna dagelijks vluchten aanbieden naar Alicante: JetairFly (https://www.jetairfly.com) biedt zowel vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik als Oostende aan naar Alicante; Ryanair (http://www.ryanair.com/nl) vliegt zowel vanop Charleroi als Brussel richting Alicante; Vueling (http://www.vueling.com/nl) heeft rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport en Brussels Airlines (http://www.brusselsairlines.com/com/) vliegt rechtstreeks van Brussel naar Alicante. Wie liever met de auto naar Benidorm reist dient zo’n 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel. www.visitbenidorm.be
Deze zomer ben jij barbecue king! Met het handige grillsysteem van Broil King creëer je in een handomdraai de perfecte maaltijd. Maar wat maakt de gasbarbecues van Broil King nu zo uniek en gebruiksvriendelijk? De gepatenteerde brandertechnologie verdeelt de hitte gelijkmatig over het systeem. De extra diepe ovens en de massieve braadroosters houden die warmte beter vast.
Daarnaast is er de Flay-R-Wave technologie: een roestvrij stalen baksysteem dat de vrijgekomen vleessappen opvangt, doet verdampen en zo het vlees van een heerlijke smaak voorziet.
Drie modellen: Broil King Royal 320: €549 - Broil King Monarch 340: €699 - Broil King Baron 340: €799
Meer info: www.barbecuespecialist.be of www.broilkingbbq.com
Net als andere landen heeft ook Thailand zijn toeristische highlights zoals de stranden van Phuket of de tempels van Bangkok. Maar Thailand biedt de reiziger zoveel meer. Zoveel ongekende activiteiten en plaatsen die het land nóg aantrekkelijker maakt als vakantiebestemming. We overtuigen je met vijf must do’s die je misschien nog niet kent maar wel de moeite waard zijn.
1) Cliché, maar Thailand heeft écht de allerbeste stranden en mooiste eilanden. Thailand heeft meer dan drieduizend kilometer kust met duizenden stranden, wereldwijd bekend als vakantieparadijzen. Maar liefst acht stranden staan in de top 25 lijst van beste Aziatische stranden, verkozen door TripAdvisor.
2) Ga Fietsen! Het klinkt misschien verrassend maar het is perfect mogelijk: Thailand bezoeken met de fiets. Het is een fantastische manier om de omgeving te ontdekken. Fietsen kan quasi overal, op tempelsites, op het platteland en zelf in de steden! Denk maar aan het Historisch Park van de oude hoofdstad Ayutthaya of langs de wijken van Bangkok. Je kunt ook meerdaagse fietstochten maken, bijvoorbeeld in de regio rond Chiang Mai of Nan waar je helemaal één wordt met natuur en lokale bevolking.
3) Cruisen is in! Ook riviercruisen! Een van de beste manieren om de pracht van de tropische fauna en flora te ontdekken is een riviercruise. Er zijn tal van mogelijkheden zoals een cruise op de Chao Phraya rivier van Bangkok naar Ayutthaya, inclusief een bezoek aan de UNESCO-sites. Een vierdaagse cruise op de River Kwai is ook de moeite waard, niet alleen omwille van de natuurpracht maar ook voor een bezoek aan de grote bezienswaardigheden onderweg zoals de Tiger Cave Temple (www.nstravel.com/packages/Cruises/5/en).
4) Eco-vakantie op een eiland. Op Ko Klang in de provincie Krabi ijveren de inwoners voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme met respect voor de natuur. Er is slechts één hotel op het eiland, Islander Eco Village, en je kunt ook logeren bij de bewoners.
5) Thaise massage en veel meer voor een gezond lichaam en geest
Weg met de stress. Wie een vakantie wil doorbrengen in het teken van wellness en gezondheid, om zichzelf helemaal te herbronnen, is in Thailand zeker aan het juiste adres! In alle regio’s, langs de prachtige kusten en in het binnenland, zijn er heerlijke vakantieformules rond thema’s als Wellness en Cultuur, Meditatie, Voeding en Dieet, Spa en Natuur, Yoga, Thai Massage en zelfs Thai Boxing (www.chivasom.com, www.kamalaya.com, www.absolutesanctuary.com, www.tao-garden.com, www.raninjinda.com). www.toerismethailand.be en www.tourismthailand.org
Niets leuker dan een instant Zuiders gevoel in België!
Dankzij de nieuwe, Italiaanse broodjes van Croustifrance zijn jij én je smaakpapillen in no time in La Bella Italia. La dolce vita op je bord dankzij Croustifrance.
Breng Italië een stukje dichter bij huis dankzij het Italiaanse gamma van Croustifrance! Geniet van de heerlijke, zuiderse smaken op je bord en laat je onderdompelen in een ware La Dolce Vita-ervaring!
Ciao Ciabatta! Een absolute, zuiderse must is de ciabatta. Deze knapperige broodspecialiteit zal de perfecte aanvulling zijn bij een zomerse barbecue of kan je beleggen voor een lekkere lunch. De mini-ciabatta’s zijn ook beschikbaar met walnoten en geroosterde pistachenoten. Aanbevolen prijzenCiabatta: €1,20 Ciabatta authentica: €1,35 - Mini-ciabatta met noten: €0,55 Mini-ciabatta natuur: €0,55
Bollen en bagnats: Wie aan Italië denkt, denkt aan olijfolie! En die olijfolie wordt gebruikt om de Italiaanse bagnat zijn heerlijke, typerende smaak te geven. Een variant is de Italiaanse bol, die met zijn krokant korstje en malse kruim de olijfolie heerlijk combineert met Italiaanse kruiden. Ook verkrijgbaar met zongedroogde tomaatjes. Aanbevolen prijzen: Italiaanse bagnat: €0,65 Italiaanse bol: € 0,65 Italiaanse bol met tomaat: €0,65
Fijne focaccia’s: De opkomende, Italiaanse topper is zonder twijfel de focaccia. Dit lekker, licht broodje met grof zeezout en rozemarijn kan je zowel warm als koud beleggen. Een upgrade van de focaccia rozemarijn is de mediterranea: afgewerkt met groene en rode paprika, kerstomaatjes, olijven en kappertjes! Aanbevolen prijzen Focaccia rozemarijn: €0,79 Focaccia mediterranea: €0,89. De Italiaanse weken van Croustifrance starten op 19 mei. Buon appetito!
Het Belgische Croustifrance, opgericht door Wim Martens, maakt deel uit van het Vandemoorteleconcern en is al 15 jaar actief als prominente speler in de markt van de bake-off producten. De 1.500 klanten in België, Nederland, Frankrijk, Italië en Polen zijn in goede handen bij de 68 werknemers van het Gentse bedrijf. Croustifrance heeft meer dan 150 verschillende producten in portefeuille, en heeft een jaaromzet van 70 miljoen euro. www.croustifrance.com
Het kanton Graubünden is het Vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland. De regio is bekend om zijn authenticiteit en grandioze natuurpracht. Weg van alles en iedereen kun je in Graubünden tot bij de berghutten stappen, hoog in de Alpen, of van de ene hut naar de andere tijdens een heuse huttentocht. Steeds meer vakantiegangers worden er door aangetrokken. Dat blijkt uit een groeiend aantal vragen naar informatie. Men wil als het ware één zijn met de natuur, genieten van rust en stilte, weg van het drukke leven thuis. Graubünden is hiervoor de ideale reisbestemming, nog niet overlopen door vakantiegangers.
Stappen van de ene hut naar de andere, daarvoor moet je in Graubünden zijn want er zijn schitterende meerdaagse huttentochten. Ronduit adembenemend is de Kesch-Trek die zorgt voor vier dagen genieten van het mooiste dat de Bündner bergwereld te bieden heeft. De berghutten Escha, Grialletsch en Kesch zijn fantastische overnachtingsplaatsen en de wandelwegen die ze met elkaar verbinden zijn subliem. In het avondzonnetje bij de berghut kun je lekker nagenieten, de marmotten fotograferen en de volgende wandeldag voorbereiden. Het voordeel van de Kesch-Trek is dat je kunt starten in Bergün en in Davos. De wandelroute is ook bereikbaar vanuit Engadin. Reken op circa zes wandeluren per dag.
Veel mensen kennen de plaats Maloja omdat ze er ooit op reis geweest zijn met de mutualiteit. Als je de Maloja bergpas oversteekt kom je in Val Bregaglia, alweer een verrassende vakantieregio in Graubünden. In deze streek zijn verschillende huttentochten mogelijk, onder meer langs de Rifugio La Locanda, Rifugio Bresciadega en Rifugio Luigi Brasca. Afhankelijk van het aantal uren dat je wil stappen overbrug je de afstand in twee of drie dagen. Voor de sportievelingen die het hooggebergte rond Maloja willen verkennen is er de driedaagse huttentocht vanuit Bondo via de berghutten Sciora en Albigno naar de Maloja pas.
Nog een aanrader is de tweedaagse tocht vanuit Preda naar Bergün, plaatsen waar je gemakkelijk naartoe reist met de trein van de Rhätische Bahn. De wandelweg naar de overnachtingsplaats, de berghut Chamonas d’Ela CAS, loopt door een indrukwekkend bergmassief. Reken op respectievelijk zeven en vijf uur stappen. De tocht naar de 2252 meter hooggelegen hut is ook een kennismaking met de fauna en flora van Graubünden. Er is veel kans dat je onderweg steenbokken zal zien.
In Graubünden is er ook een netwerk van Lange Afstand Wandelpaden. Het zijn duidelijk bewegwijzerde paden, met wit-rode markeringen, die je naargelang de afstand gedurende meerdere dagen kunt volgen. De LAW kunnen door jong en oud worden gewandeld, enkel een goede fysieke conditie is vereist. http://nl.graubuenden.ch/wandelen/wandelingen.html
3 KEER MEER PLEZIER - 3 LAGEN • 3 TEXTUREN • 3 SMAKEN
TRIPLE SENSATIONS: DE CULINAIRE APOTHEOSE VAN HÄAGEN-DAZS
Ontdek de nieuwe collectie van Häagen-Dasz, geïnspireerd op de heerlijke creaties uit onze winkels! De ijsjes krijgen een extra dimensie door de smeuïge sausjes en knapperige toppings. Om duimen en vingers bij af te likken! 3 keer meer plezier en een maximum aan sensatie met één enkele lepel. De Triple Sensations-doosjes (4 mini potjes van 86ml) zijn beschikbaar aan een richtprijs van 6,69 euro.
HÄAGEN-DAZS STELT VOOR: VANILLA ATTRACTION
Back to basics. Häagen-Dazs innoveert dé klassieker onder het roomijs: vanille. Met vier nieuwe vanillevarianten wordt Vanilla Attraction deze zomer de dessertfavoriet! Deze succulente smaken zijn opnieuw een topper van formaat in het Häagen-Dazs assortiment.
Macadamia Nut Brittle: Heerlijk zacht vanille-ijs verrijkt met crunchy gekarameliseerde macadamianoten. Vanilla: Elk schepje van deze klassieker staat gelijk aan puur genot. Cookies & Cream: Ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling geven een extra dimensie aan het vanille-ijs van Häagen-Dazs. Bij elke hap krijg je zin in meer! Pralines & Cream: Linten van gouden karamel vergezeld door zoete pecannoten zijn de perfecte toevoeging aan het hemelse vanille-roomijs. Deze smaakbom brengt je in pure extase! Vanilla Attraction bevat 4 MiniCups, verzameld in één box. Deze box is beschikbaar aan een richtprijs van 6,19 euro.
HÄAGEN-DAZS MANGO & RASPBERRY: ROOMIJS MET EEN FRUITIGE TOETS
Hemels zacht mango-ijs overgoten met een coulis van frambozen. Dat is echt de zomer in een potje! Deze originele smakencombinatie was reeds een bestseller in de Häagen-Dazs winkels maar is nu ook verkrijgbaar in de iconische 473 ml pints! Handig voor thuis, heerlijk voor tussendoor. De Mango & Raspberry-pints zijn beschikbaar aan een richtprijs van 5,99 euro.
Häagen-Dazs roomijs bestaat steeds uit natuurlijke en kwaliteitsvolle ingrediënten. De basisingrediënten melk, room en eigeel worden met veel zorg uitgekozen en zijn afkomstig van boerderijen in de nabije omgeving van de fabriek in Arras, Noord-Frankrijk. Kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen maken nooit deel uit van de verrukkelijke recepten van Häagen-Dazs. Kwaliteit en de keuze voor de beste ingrediënten liggen dan ook al meer dan 50 jaar aan de basis van hun filosofie. www.haagen-dazs.be
La Briqueterie in Vinay temidden uitgestrekte wijngaarden situeert zich langsheen de toeristische ‘champagne-route’ en maakt als vijfsterren-residentie deel uit van de hotelelite van de Champagnestreek.
De hostellerie ligt in een park van ruim 3 hectaren en vormt een oase van rust en detente. Kamers, suites en salons laten je volop genieten en geven uitzicht op een prachtige tuin et rozenperken en majestueuze bomen. Het restaurant met open haard baat in een luxe van warme rode en okerkleurige tinten terwijl de keurig gedekte tafels het plaatje vervolledigen. Zetels in Louis XV-stijl vormen een introductie tot de levenskunst à la française die uitvloeit in een spa, overdekt zwembad, hammam maar ook toegang heeft tot het wellnesscentrum.
Het kasteel van Courcelles werd opgetrokken tussen 1690 en 1694, op het einde van de lange regeerperiode van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, createur van Versailles, en dit in opdracht van Baron Jacques de la Grange intendant van de regio Alsace-Lorraine.
Door de verwerving van een aantal aanpalende onroerende goederen werd het domein verder uitgebreid. Net als Lodewijk XIV, overleed de baron in 1715 met het gevolg dat zijn zoon het landgoed verkocht aan een koninklijk notaris uit Parijs, Martin Bouron, raadsheer van de koning. Bij zijn overlijden in 1743 komt het domein in handen van zijn kinderen, tot hun kennissenkring en regelmatige bezoekers van het domein behoren o.m. schrijver Crébillon en filosoof Jean-Jacques Rousseau.
Vorig jaar moest restaurant Noma tijdens de ranking ‘world’s best restaurant’ de eer als koploper laten aan het Spaanse broederpaar Joan en Jordi Roca van het restaurant El Cellar de Can Roca uit Girona. Zij ruilen thans hun koppositie in voor een tweede plaats, maar blijven sinds hun opname in de lijst 8 jaar terug, mede de wereldtop aanvoeren.
Het Deense Noma is dus opnieuw het beste restaurant ter wereld in de befaamde World's 50 Best Restaurants sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna. Na negen jaar in de lijst te staan en opeenvolgend het beste restaurant te zijn geweest in 2010, 2011 en 2012, keert terug naar de absolute pole-position.
Het departement Aude is een van de vijf zuidfranse departementen die samen de regio ‘Sud de France’ vormen. Elk van deze departementen bezit een aantal specifieke eigenschappen en kenmerken waarbij het departement Aude zich als het Katharenland bij uitstek profileert.
De natuurelementen vormen een belangrijk onderdeel van het Katharenland maar ook de mens liet zich niet onbetuigd. Gevarieerde landschappen en diverse klimaten vormen een ontmoetingspunt tussen het oosten en het westen van het departement maar ook de vele volkeren die de regio hebben bewoond zoals de Kelten, Romeinen en Spaanse republikeinen tekenen samen met de autochtone Fransen de authentieke karakters. De steile hellingen van de Cabardès en Minervois, de heuvels van Lauragais, vlakten rond Narbonne aan de voet van de Clape, bergweiden van de Pic de Madres, de meren van Bages-Sigean en Ayrolles tot de maagdelijke witte zoutpannen bij Gruissan en vanzelfsprekend de uitgestrekte stranden, zorgen voor een kabbelend ritme waarbij toerisme in alle geledingen aan bod komt.
In deze regio beleeft men de middellandse zee anders! Halverwege tussen Montpellier, Toulouse een Perpignan nodigt de Narbonnaise de gasten uit on haar adembenemende landschappen en verborgen plekjes te ontdekken.
Wandelen in de natuur, fietsen langsheen het Canal du Midi of genieten van de golven van de Middellandse zee. Kilometers mooie zandstranden, aantrekkelijke visplaatsen, visveilingen maar ook bekende kitesurf en windsurfspots bieden samen met het bergmassief, wijngaarden en kelders de verborgen kanten van de zee. Een natuurpark met meer dan 2000 plantsoorten, 300 vogelsoorten verdeeld over 27 gemeenten, biedt iedereen wat wils.
In de schaduw van de vestingmuren en vooral van de basiliek Saint Nazaire, bouwde Franck Putelat een eigen restaurant uit. Franck was enkele jaren de man aan het fornuis van restaurant La Barbacane waar hij een Michelinster behaalde, maar besliste in 2006 zelfstandig te gaan werken.
Zijn nieuwe locatie op de Chemin des Anglais waar hij ondertussen een 2de Michelinster veroverde, is een absolute tegenstelling met zijn vroeger werkterrein. Geen historische ruwe stenen en zwaar houten garnituur of schragende balken, maar een grote, luchtige open ruimte, een moderne halfronde constructie met een zaaltje als uitloper, samen goed voor 40 zitplaatsen. Het ruime terras is tijdens het zomerseizoen ongetwijfeld een oase waar je rustig en gezellig kan genieten met een imposant historische decor op de achtergrond, decor dat onderdeel wordt van een gastvriendelijke ambiance.
Languedoc-Roussillon is met haar duizend kleuren een echte schattenoase. Naast schitterende historische dorpen, verbluffende natuur en rijkelijke gastronomie, biedt deze Zuid-Franse regio een waaier aan culturele en sportieve activiteiten aan betaalbare prijzen. De regio is een paradijs voor elke leeftijd, afgeboord door Spanje en de Pyreneeën en badend in de Middellandse zee is het een regio om zo snel mogelijk te ontdekken.
Montpellier, Nîmes, Carcassonne, Narbonne, Perpignan … en nog zoveel andere roemruchte steden in dit zonnige zuiden liggen klaar om ontdekt te worden, net als tientallen kleine onbekende dorpjes trouwens. Languedoc-Roussillon telt inderdaad tientallen bloemrijke, gerestaureerde dorpen waarvan er vele mogen uitpakken met het label ‘Plus beau village de France’, of het mooiste dat Frankrijk te bieden heeft, aangevuld met het zuiders accent én temperament.
Het middeleeuwse Carcassonne opgetrokken op de kruising van twee belangrijke verkeersaders uit de oudheid, bezit maar liefst 52 verdedigingstoren en een dubbele versterkte vestingmuur.
In het centrum van de stad vinden we het Hotel de la Cité, een 5-sterren locatie behorend tot de MGallery brand van Accor dat feilloos overvloeit in de historische basiliek van Sainte Nazair. Het hotel biedt 47 kamers en 13 suites en junior suites, blikvangers zijn het romantische restaurant Chez Saskia, maar vooral het gastronomisch restaurant waar sterrenchef Jerôme Ryon de scepter hanteert is een bron van culinair genot.
Ontvangsthall, lobby en salons flirten duidelijk met de merkwaardige geschiedenis van de stad, de charme van een neogotische architectuur en houtsculpturen worden ook in het restaurant weergevonden. Zware eiken balken ondersteunen het plafond terwijl stijlvolle, klassieke gedecoreerde muren een imposante rust uitstralen. De tafels zijn sober maar stijlvol aangekleed, leuke artistieke onderborden en zilveren bestek, inclusief zilveren tandenstokers, verwijzen naar de vele adelliike gasten die er ooit aanzaten.
Didier Fenix is benoemd tot directeur-generaal van Europcar Frankrijk, een dochteronderneming van de Europcar Group, de Europese leider in autoverhuur. Didier Fenix moet de leiderspositie van Europcar in Frankrijk versterken en diensten ontwikkelen om de mobiliteit van morgen in goede banen te leiden.
Didier is 49 jaar, ging in 1992 aan de slag bij Europcar en vervulde verschillende directiefuncties binnen Europcar België, onder meer als verantwoordelijke voor het wagenpark, als directeur-generaal en gedelegeerd bestuurder. Sinds februari 2013 is Didier lid van het Uitvoerend Comité van de Europcar Group en verantwoordelijke voor het wagenpark. Hij blijft ook gedelegeerd bestuurder van Europcar België.
“Met zijn 22 jaar ervaring binnen Europcar België en de groep heeft Didier een perfecte kennis van het bedrijf, de markt en de uitdagingen voor de toekomst. Ik heb het volste vertrouwen in de deskundigheid van Didier om de ontwikkeling van Europcar Frankrijk, een van onze belangrijkste dochterondernemingen, in goede banen te leiden”, aldus Roland Keppler, directeur-generaal van de Europcar Group.
Jamaica gaat weer een muzikale zomer tegemoet. Van 07 tot 15 juni begint het met het Jamaica International Jazz Festival in Ocho Rios. Muzikanten uit de Verenigde Staten, Europa en natuurlijk ook uit Jamaica en andere Caribische eilanden, trekken tijdens het achtdaagse festival, jazz fans uit de hele wereld aan. Sinds de start in 1991 neemt het Jazz Festival een belangrijke plaats op de Jamaicaanse evenementenkalender in (www.ochoriosjazz.com).
Van 6 tot 8 juli gaat het er niet alleen muzikaal, maar bovenal culinair aan toe in Alligator Pond aan de zuidkust van Jamaica. Bij het “Little Ochi Seafood Carnival” worden de maritieme kostelijkheden van de Jamaicaanse keuken gevierd: van curry kreeft tot Jerk krab, gebakken of gegrilde mosselen - nagenoeg alles wat de zee biedt. Lokale reggae artiesten verzorgen live een Jamaicaanse feeststemming (www.littleochie.com).
Het grootste muziekfestival in Jamaica vindt plaats van 13 tot 19 juli, het “Reggae Sumfest”. Bij het grootste reggae festival ter wereld, dat jaarlijks veel internationale bezoekers naar Montego Bay trekt, ligt de focus op reggae en dancehall. Daarnaast staat het festival ook open voor artiesten uit andere muziek genres. Zo waren in het verleden de internationale muzieksterren als Destiny 's Child, Chris Brown, Usher, Mary J.Blidge en Rihanna te gast. Ook Jamaicaanse sterren zoals Sean Paul en Damian Marley hebben al tijdens Reggae Sumfest op het podium gestaan.
Een van de topartiesten voor dit jaar is de Jamaicaanse Tessane Chin, die vorig jaar werd verkozen als winnaar van de Amerikaanse versie van " The Voice ". Meer top attracties worden aangekondigd op de officiële website van het evenement (www.reggaesumfest.com).
Jamaica gaat weer een muzikale zomer tegemoet. Van 07 tot 15 juni begint het met het Jamaica International Jazz Festival in Ocho Rios. Muzikanten uit de Verenigde Staten, Europa en natuurlijk ook uit Jamaica en andere Caribische eilanden, trekken tijdens het achtdaagse festival, jazz fans uit de hele wereld aan. Sinds de start in 1991 neemt het Jazz Festival een belangrijke plaats op de Jamaicaanse evenementenkalender in (www.ochoriosjazz.com).
Van 6 tot 8 juli gaat het er niet alleen muzikaal, maar bovenal culinair aan toe in Alligator Pond aan de zuidkust van Jamaica. Bij het “Little Ochi Seafood Carnival” worden de maritieme kostelijkheden van de Jamaicaanse keuken gevierd: van curry kreeft tot Jerk krab, gebakken of gegrilde mosselen - nagenoeg alles wat de zee biedt. Lokale reggae artiesten verzorgen live een Jamaicaanse feeststemming (www.littleochie.com).
Het grootste muziekfestival in Jamaica vindt plaats van 13 tot 19 juli, het “Reggae Sumfest”. Bij het grootste reggae festival ter wereld, dat jaarlijks veel internationale bezoekers naar Montego Bay trekt, ligt de focus op reggae en dancehall. Daarnaast staat het festival ook open voor artiesten uit andere muziek genres. Zo waren in het verleden de internationale muzieksterren als Destiny 's Child, Chris Brown, Usher, Mary J.Blidge en Rihanna te gast. Ook Jamaicaanse sterren zoals Sean Paul en Damian Marley hebben al tijdens Reggae Sumfest op het podium gestaan.
Een van de topartiesten voor dit jaar is de Jamaicaanse Tessane Chin, die vorig jaar werd verkozen als winnaar van de Amerikaanse versie van " The Voice ". Meer top attracties worden aangekondigd op de officiële website van het evenement (www.reggaesumfest.com).
In Cosprons, in een van de vele vergeten valleien van de Pyrenées Orientales nabij Pont Vendres creëerde Nathalie Herre in de zomer van 1999 een azijnmakerij. In dit paradijslijk hoekje te midden van wijngaarden en olijfbomen werd het eerste vat Banuyls wijn opgeslagen, wachtend op de natuurlijke fermentatie.
De eerste resultaten waren alleszins bemoedigend zodat in de lente van 2000 maar liefst 4 extra vaten werden geplaatst. Deze artisanale bio azijnmakerij evolueerde sindsdien en zorgt voor diverse heerlijke combinaties. Geen sinecure aldus Nathalie vermits men over degelijke wijnen moet beschikken om een mooi eindresultaat te bekomen. Aromatische wijnen met weinig sulfiet zijn een absolute vereiste, reden waarom de Banuylswijnen volledig aan deze vereiste beantwoorden.
Accor, de wereldleider in economy hotels, opende eind maart 2014 het ibis De Panne aan de Vlaamse kust. Dit nieuwe hotel in de buurt van de zee heeft 79 kamers en is eenvoudig te bereiken met trein, tram en auto. Het leent zich zowel voor toeristen als voor businessklanten, die de nieuwe ibis kamer met “Sweet bed by ibisTM” en het nieuwe algemene serviceconcept van het merk zeker op prijs zullen stellen.
In januari 2014 kondigde Sébastien Bazin, CEO van Accor, het al aan tijdens de opening van het 1000e ibis-hotel in Berlijn: de ibis-familie zal haar uitbreiding voortzetten en tot 2018 nog 6 nieuwe hotels in België openen. Hotel ibis De Panne is de eerste vestiging uit die reeks, waarvan meer dan de helft in de komende drie jaar aan de kust zou moeten verrijzen.
De Hallen van Narbonne, groothandelsmarkt, bevinden zich in een oud historisch gebouw nagenoeg in het centrum van de stad. De buitenmuren van dit immens gebouw werden getooid met levensgrote foto’s waardoor de oude klassieke structuren meer dan ooit tot hun recht komen. Hier kunnen zich zowel restaurateurs als gewone consumenten bevoorraden met dagverse producten die in de keuken thuishoren, producten die de kans bieden om je gerechten te diversifiëren, maar evenzeer de maaltijd een uitgelezen culinair accentje mee te geven.
Het aanbod van lekkere ingrediënten wordt aangevuld door een schare eetkraampjes waar je de dagverse producten op een ludieke manier kan degusteren. Geen stijve, stijlvolle tafels met gesteven tafelkleden en zilveren bestek, maar gewoon een kraampje met enkele zitplaatsen boordevol culinaire toppers, maar vooral smaak en aroma.