Na maandenlange research en ontwikkeling zijn de brouwers van Brouwerij RODENBACH fier hun nieuwe telg te kunnen voorstellen: RODENBACH ROSSO. RODENBACH ROSSO is een authentiek, licht verteerbaar, zuurzoet verfrissend bier. De RODENBACH ROSSO wordt gebrouwen op basis van 2-jarig - op eikenhouten foeders gerijpt – Rodenbach-bier gemengd met jonge RODENBACH, het brouwsel ondergaat daarna deels een maceratie met veenbessen frambozen en zure krieken en wordt verder aangevuld met het natuurlijk sap van deze rode vruchten. De unieke frisfruitige smaak dankt RODENBACH ROSSO vooral aan de zorgvuldig gekozen cocktail van vruchten en het op hout gerijpte bier. RODENBACH ROSSO, die een modern rood design meekrijgt, wordt geserveerd in een origineel glas, rond bovenaan en ovaal in de voet.
Brandmanager van Brouwerij RODENBACH, Michaël Cordie: “We zochten bij de creatie van RODENBACH ROSSO naar een mooie balans tussen de frisheid van RODENBACH foederbier en de fruitige toetsen van rode vruchten. Deze balans werd na veel interne proeverijen gevonden. Het huzarenstukje van onze brouwers werd dankzij externe tastings nogmaals bevestigd.”
Brouwmeester, Rudi Ghequire, omschrijft het bier als volgt: Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van vele bestaande fruitbieren op de markt.”
Michaël Cordie: “Met RODENBACH ROSSO lanceren we op een pure, kwalitatieve manier een toegankelijke fruitbier op basis en met vol respect voor de authenticiteit en waarden van RODENBACH. “
|