De MICHELIN ENERGY Saver+ en de MICHELIN Agilis+, twee nieuwe bandengammas die hun gebruikers de beste combinatie van veiligheid, levensduur en brandstofbesparing bieden, maken hun intrede op de Europese markten.
2012 is een belangrijk jaar. Dit is het jaar waarin de Europese labelling van banden wordt ingevoerd. Vanaf 1 juni 2012 wordt de labelling geleidelijk uitgerold en per 1 november 2012 is hij verplicht. Dit nieuwe Europese labellingsysteem wordt met open armen ontvangen, want het biedt consumenten toegang tot informatie over kwaliteiten waar ze wellicht tot nu toe niet van op de hoogte waren.
Wat zegt zo een label op banden? Het geeft consumenten objectieve informatie over drie belangrijke prestaties van de band: grip op nat wegdek, energie-efficiëntie en het geluidsniveau.
Wat zegt zo een label niet? Het zegt niets over grip op droog wegdek, en het geeft evenmin informatie over de levensduur in kilometers.
Michelin zet zich in om alle prestaties te leveren die voor automobilisten en bestuurders van bestelwagens essentieel zijn; ook de prestaties die niet op het label staan: MICHELIN banden zijn onder alle omstandigheden veilig. Dus niet alleen op natte wegen, maar ook op droge wegen; MICHELIN banden zijn ook in bochten veilig; MICHELIN banden geven ook de zekerheid van een ongekend lange levensduur in kilometers en behoud van prestaties totdat de banden echt aan hun einde zijn gekomen.
Een band van meerdere voordelen tegelijk voorzien, zoals dat is gebeurd bij de nieuwe MICHELIN Energy Saver+ en MICHELIN Agilis+, is heel lastig.
De MICHELIN ENERGY Saver+ optimaliseert de veiligheid : Michelin heeft het profiel van haar nieuwe MICHELIN ENERGY Saver+ verder ontwikkeld om tot een optimale voetafdruk te komen. Doordat het contactvlak 10 % groter is dan dat van de vorige generatie, heeft het meer grip op droge en natte wegen. Dat resulteert voor de MICHELIN Energy Saver+ in een bijna 16 meter kortere remweg op nat wegdek dan een band die net voldoet aan de minimale eisen van de Europese bandenlabelling.
De MICHELIN ENERGY Saver+ gaat meer kilometers mee: Michelin heeft extra moleculaire verbindingen toegevoegd aan deze nieuwe generatie MICHELIN Energy Saver+ banden om de cohesie van alle chemische rubbercomponenten (en daarmee ook de slijtagebestendigheid) verder te verbeteren. Het MICHELIN ENERGY Saver+ bandengamma zal beschikbaar zijn in 14, 15 en 16 inch. Het matenpakket omvat 58 verschillende afmetingen en is dus geschikt voor de meeste wagens op de Europese markt.
Focus op de MICHELIN Agilis+ : de vakman waarmee het bedrijf goed functioneert. Een goed functioneren van een professioneel bedrijf wordt vaak bepaald door de wagen. Verkopers, vaklieden en professionals uit allerlei sectoren moeten net zo goed op hun banden kunnen vertrouwen als op hun andere gereedschappen.
Voor deze zeer veeleisende gebruikers, heeft Michelin de nieuwe MICHELIN Agilis+
ontwikkeld. Bijzonder aan deze band is dat hij prestaties in zich verenigt die normaal moeilijk samengaan. Daardoor draagt deze nieuwe band niet alleen bij aan een goed en veilig verloop van de professionele werkzaamheden, maar ook aan lagere operationele kosten. Hij levert immers een dubbele besparing op: hij verbruikt minder energie en gaat meer kilometers mee.
De zomer komt er aan en iedereen kijkt er naar uit om buiten te eten, rond de welvertrouwde barbecue of nog beter, bij een plancha ! Gezellige momenten ideeal om de kleuren van de Rhône te verkennen
De plancha is een oude Spaanse uitvinding, ontstaan langs de wegen naar Compostela in de 19de eeuw. Grote bakplaten werden op gloeiende houtskool geplaatst om de boetelingen te voeden. Het eten werd rechtstreeks op het metaal gebakken. Een eenvoudig en doeltreffend materiaal, dat ook werd gebruikt voor grote bijeenkomsten bij religieuze feesten. De plancha raakte vervolgens in onbruik, maar dook in de jaren 70 weer op in Baskenland waar het een ongekend succes had bij sportevenementen.
Vandaag de dag vervangt de gasbrander de houtskool en de kookplaat werd verfijnd. Gebruiksvriendelijkheid, de gezondere kookmethode, geen contact met de vlam, snelheid, uitgebreide mogelijkheden en tenslotte het feestelijk karakter maken dat de plancha met groeiend enthousiamse wordt onthaald. Gezellige momenten vragen uiteraard ook om aangepaste wijnen, de gulle Côtes du Rhône-wijnen passen dan ook perfect in dit plaatje.
Het assortiment omvat minerale en fleurige witte wijnen, frisse en fruitige rosé-wijnen, soepele en strakke rode wijnen, waardoor het in zijn totaliteit uitgroeit tot een aangename partner voor de maaltijd!
Witte wijnen: Sint-Jacobsspiesjes vragen om het Marsanne en Roussane duo, de eerste vanwege zijn rondborstigheid en de tweede voor zijn elegantie; John Dory filets hullen zich graag in het parfum van Viognier. Glaasjes romige courgettensoep frissen op met Clairette, net zoals ander bereide groenten en bereiken ongekende hoogten met gevarieerde combinaties van deze wijnsoorten.
Rosé-wijen: een uitstekende keuze bij alle artisjokbereidingen, maar de rosé-wijn verdoezelt bovendien de metaalsmaak van vette vis. Rauwe, gerookte of gebakken zalm voelt zich prima bij de licht, zure smaak van Cinsault, Grenache en Syrah. Een rosé-wijn bij roze gamba-spiesjes, met jodium en rode vruchten, roept herinneringen op aan maritieme gastvrijheid.
Rode wijnen: fluwelen tannines, veel fruit, volume en vlezig, perfecte wijnen voor zacht vlees. Een rundscarpaccio, kip met morieltjes en lamskotelletjes met rozemarijn vinden er het ideale gezelschap. Het is een oneindige kruisbestuiving van smaken. Ook qua druivensoorten zijn er veel mogelijkheden. Daar waar de Grenache en Syrah als hoofdrolspelers fungeren, voegen ook de Mourvèdre, Carignan, Cinsault en Counoise, structuur, karakter, frisheid, aromas, finesse en kruidigheid toe.
De meer dan70.000 hectare wijngaarden van de Rhônevallei in het zuid-oosten van Frankrijk, strekken zich uit over een lengte van meer dan 200 km en worden in zes verschillende departementen weergevonden. De ruim 5000 wijnbouwers zorgden vorig jaar voor iets meer dandrie miljoen hectoliter wijn die kan bogen op een enorme diversiteit. Naast 16 Crus Côtes du Rhône worden hier o.m. Côtes du Rhône régionaux, AOCs de la Vallée du Rhône, Côtes du Rhône Village en VDN Vins Doux naturels weergevonden.
Grootschalig onderzoek wijst uit in welke mate vliegen voor de passagiers voor verbetering vatbaar is. Aan de vooravond van de Farnborough International Airshow, onthulde Airbus de resultaten van een peiling die over een periode van twee jaar liep en antwoorden verzamelde van meer dan 1,75 miljoen mensen wereldwijd. Dit onderzoek focuste op wat reizigers in de toekomst van de luchtvaart verwachten: ze willen vaker, groener en met minder stress reizen, en dit ondanks de omwenteling die de sociale netwerksites teweegbrachten in de manier waarop mensen met elkaar contact houden.
63% van de mensen zegttegen 2050 vaker het vliegtuig te zullen nemen
60% is van mening dat sociale netwerken de nood om elkaar persoonlijk te ontmoeten, niet zullen vervangen
96% is ervan overtuigd dat vliegtuigen duurzamer of eco-efficiënter moeten worden
Bijna 40% ervaart het luchtvervoer (van deur tot deur) als steeds stresserender
Volgens Charles Champion, Executive Vice President Engineering bij Airbus, is de luchtvaart het echte 'world wide web': De resultaten van het onderzoek tonen aan dat er niets beter is dan face-to-face contacten. De wereld bestaat uit een web van luchtverbindingen dat sociale en economische netwerken creëert, die voortdurend uitbreiden. Dit web is goed voor 2200 miljard euro van het wereldwijde BBP, 57 miljoen jobs en 35% van de internationale handel".
"Sinds de lancering van The Future by Airbus, zijn we met een aantal mensen uit 92 landen een dialoog over de toekomst van de luchtvaart begonnen. Dit revolutionaire programma ligt aan de basis van het Concept Plane en de Concept Cabin van Airbus, die een overzicht bieden van de innovaties op basis van de verwachtingen van de passagiers en milieuoverwegingen. Het is duidelijk dat veel mensen zich heel betrokken voelen bij de toekomst van een duurzame luchtvaart. Wij willen graag dat ze hieraan ook actief deelnemen."
86% van de respondenten is van mening dat een daling van het brandstofverbruik met 85% van essentieel belang is en dat de CO2-uitstoot moet dalen
66% wil stillere vliegtuigen
65% wil volledig recycleerbare vliegtuigen
Charles Champion merkt daarnaast op dat wanneer meer mensen vaker vliegen, de verwachtingen in verband met reiscomfort van deur tot deur ook toenemen. Het onderzoek van Airbus toont een voorspelbare lijst van grieven: wachtrijen aan de veiligheidscontroles, oponthoud aan de check-in, vertragingen bij de bagagelevering, file bij het taxiën en rondcirkelen voor de landing kan worden ingezet. "In Londen, bijvoorbeeld, zagen we problemen met wachtrijen op luchthavens. De mensen zijn dan natuurlijk ontevreden. Maar de realiteit is dat deze capaciteitsbeperkingen slechts het topje van de ijsberg zullen vormen, tenzij de actoren van de luchtvaartindustrie in staat zijn om door samenwerking deze wachtproblemen te verminderen. Dat is onze doelstelling want het volume van het luchtvervoer zal in 15 jaar tijd verdubbelen", aldus Charles Champion.
Meer dan 90% van de jaarlijkse investering van 2 miljard euro door Airbus in Onderzoek & Ontwikkeling gaat naar het verbeteren van de milieuprestaties van vliegtuigen. De nieuwste generatie van Airbus-vliegtuigen bestaat uit: de A380, het vlaggenschip van de commerciële luchtvaart, dat tegelijk het grootste en het stilste is;
de A320neo met brandstofzuinigere motoren; en tenslotte de A350 XWB, die zal zorgen voor een daling van het brandstofverbruik met 25% terwijl er aan boord meer ruimte voor de passagiers zal zijn.
Deze zomer bekokstooft Brusselicious twee originele diners, telkens in het kader van een Brussels evenement, waarop het publiek terecht kan voor een gezellig en origineel moment.
Een gezellig samenzijn naar aanleiding van de Nationale Feestdag rond een gerecht waarvoor onze gastronomie wereldwijd bekend staat. Een gigantische mossel-friet waarvoor midden op het Vossenplein een reuzegrote tafel staat gedekt. Brusselaars en toeristen zullen zij aan zij genieten van heerlijke mosselen met frietjes. Gezelligheid, gezinsvriendelijke sfeer en culinaire kwaliteit zullen alvast van de partij zijn. Ook op de terrasjes van de talloze restaurants kunt u terecht om te ontdekken wat ze aan gastronomisch talent in huis hebben.
DINER VAN HET STRIPVERHAAL - Zaterdag 08.09.2012 - MOOF (Museum Of Original Figurine) Het Belgisch stripverhaal komt pas echt op dreefin 1929, als Hergé de jonge reporter Kuifje de wereld rondstuurt... en zelfs naar de Maan. Vandaag telt ons land ruim 650 professionele stripauteurs, dat is wereldwijd de grootste concentratie van striphelden per vierkante kilometer!
Een heel aantal van deze auteurs nodigt u uit voor een top-evenement in het MOOF : in uw bijzijn gaan ze aan het werk met fresco's waarin ze hun inspiratie rond een aantal gastronomische thema's tot leven wekken. Het evenement wordt opgeluisterd met "streetfood", ... maar dan herzien en bewerkt. Culinaire producten die doorgaans geassocieerd worden met junkfood worden voor deze gelegenheid in een kwaliteitsjasje gestoken : hotdogs, hamburgers, bagles, cup cakes, noem maar op. Kom langs of trommel de rest van je gezin op om het talent van onze stripauteurs te komen bewonderen... en te proeven van een keuken die surft op een trend die we voor het gemak Quality junk food hebben genoemd ! Als klap op de vuurpijl bent u bovendien getuige van het klank en lichtspel naar aanleiding van het stripfeest.
Jethopper biedt intercontinentale vluchten met luxe privéjets
Sinds twee jaar kan je voor verplaatsingen binnen Europa bij Jethopper een privéjet huren aan een aanzienlijk lagere prijs. Doorgaans verplaatsen enkel CEOs, bankiers en toppolitici zich met dergelijke toestellen. Omwille van het succes van deze formule gaat The Aviation Factory, initiatiefnemer van Jethopper en marktleider in de Benelux inzake het organiseren van vluchten op maat, nog een stapje verder. Voortaan biedt Jethopper ook intercontinentale vluchten met luxe privéjets aan. De prijzen voor deze lege vluchten met een privéjet liggen zowat de helft lager dan wat je normaal zou betalen.
De Jethopper-database telt op dit ogenblik 235 beschikbare lege vluchten. Dankzij de handige zoekmachine kan je je voorkeuren ingeven inzake de periode wanneer je wilt vertrekken, het aantal zitplaatsen, de vluchtafstand en zelfs de weersomstandigheden op de plaats van bestemming. Op die manier weet The Aviation Factory welk type vlucht je zoekt. Het systeem houdt je automatisch op de hoogte wanneer er een vlucht beschikbaar is, die aan je wensen voldoet.
Op je lijn letten en toch genieten van een heerlijk smeuïg ijsje? Het lijkt onmogelijk maar dat is het niet. Geniet dankzij Lignavita probleemloos van een verfrissend ijsje, zonder je achteraf schuldig te voelen.
Het Lignavita ijs is rijk aan eiwitten maar arm aan calorieën, koolhydraten en vetten. Het bevat enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen, geen bewaarmiddelen en is eenvoudig te bereiden.
Shake 40 gr ijspoeder (ongeveer 2 afgestreken maatlepels) met 75 ml water (of ongezoete sojamelk) tot alles goed opgelost is, en voldoende is gedikt (15 seconden). Giet dit in een vorm en plaats het in de diepvriezer gedurende 4 uur of langer. Voor een heerlijk romige textuur haal je je ijsje best 15 min. vóór gebruik uit de diepvriezer.
Lignavita ijs is verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken en handig verpakt in potten van 400 gr: chocolade met chocoladeschilfer, vanille met stukjes hazelnoot, en aardbei.
Chavroux met Tijm & Rozemarijn, een zomerse smaak die naar vakantie geurt
Zin om culinair weg te dromen? Zin in nieuwe smaken die aan vakantie doen denken? Dan zal u gek zijn op Chavroux met Tijm en Rozemarijn!
Net zoals de natuur-versie is de piramide Chavroux Tijm & Rozemarijn een verse, romige geitenkaas. Deze zomerse, subtiel op smaak gebrachte versie met Provençaalse accenten zal fijnproevers in vervoering brengen. Hij is perfect voor op brood en voor in de keuken. Deze harmonieuze combinatie van verse geitenkaas, met fruitige en florale toetsen, tijm en rozemarijn is meer dan geslaagd.
Waar u ook voor kiest, natuur of met kruiden, Chavroux is meer dan ooit de bevoorrechte partner voor uw ontbijt, uw frisse aperitiefjes, uw creatieve en eenvoudige gerechten of uw overheerlijke, uitgewerkte bereidingen ... De lichte, smeuïge textuur maakt alle hoogstandjes en creaties mogelijk. Laat uw verbeelding de vrije loop en geniet!
ChavrouxPiramide Tijm & Rozemarijn (150g) is verkrijgbaar in de supermarkt.
Topgerechten met Chavroux
Chavroux combinaties met vele zoete en hartige smaken
Om de mogelijkheden in een creatieve en gastronomische keuken aan te tonen, hebben Chavroux en de chefs van Foodpairing een aantal nieuwe recepten ontwikkeld op basis van Chavroux. Ze bevatten verbazingwekkende combinaties van ingrediënten met gemeenschappelijke aromas voor een verbluffend resultaat.
Chavroux heeft een lichte fruitige en florale smaak die heel goed samengaat met Spaanse ham, tarbot, makreel, appel, citroenschil, passievrucht, aardbei, citroengras, gruyère en champagne.
Het recept "makreel en gemarineerde komkommer, crème van Chavroux met citroen, mosterdzaadjes" kan verrassend lijken ... maar is om duimen en vingers bij af te likken. Proef ook zeker de "tomaat-garnaal met Chavroux", de "kort gebakken zalm, crème van Chavroux met algen, komkommer en jus van groene appel", de "gegrilde entrecote en crème van Chavroux met postelein, bloemkool en zwarte tarwe" of de "espuma van Chavroux met een salade van aardbeien en spongecake met chocolade".
Doordachte combinaties die zorgen voor de meest subtiele gerechten, een grote chef waardig. Of recepten voor elke dag, gemakkelijk en verrukkelijk! U vindt ze nu allemaal op de site van Chavroux: www.chavroux.be.
Begonias stelen opnieuw de show in binnen- en buitenland
Naar goede gewoonte brengen de Vlaamse begoniatelers hun fel beminde veelbloeier tijdens de zomermaanden onder de aandacht. In Brussel, Sint-Niklaas en Genk zijn er begoniatapijten te bewonderen:. Ook op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo krijgt de begonia ruim plaats in het Belgisch paviljoen.
Begoniatapijten zijn een terugkerend jaarlijks fenomeen. De beroepvereniging AVBS zorgt elk jaar met de hulp van tientallen vrijwilligers voor prachtige begoniatapijten in een paar Belgische steden. Dit jaar zijn er 3 begoniatapijten gepland: in Brussel (14-19 augustus), in Sint-Niklaas (17-19 augustus) en Genk (14-16 september).
De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade in het Nederlandse Venlo (5 april tot 7 oktober) is een gedroomde locatie om de Vlaamse knolbegonia te promoten. Aan de paviljoenuitgang krijgt de prachtige geurende Odorata Angelique een ereplaats. De witte begonia is nog maar 2 jaar op de markt en is perfect geschikt voor hogere terraspotten en hangpotten. Hij wordt gecombineerd met de zalmroze Superba. Een typische Belgische knolbegonia die geschikt is voor bloemperken en lagere terraspotten.
De bloemen en planten op de stand worden regelmatig vernieuwd opdat verschillende soorten planten en bloemen van het rijke Vlaamse aanbod getoond kunnen worden. Eind juni wordt overgeschakeld van witte, roze en paarse tinten naar zomerse kleuren als geel, oranje en rood. Ook daar zullen nog tal van begonias (Begonia semperflorens) bij zijn.
Hou je van weelderige bloemenpracht, dan verdienen begonias beslist aanbeveling. België is wereldmarktleider in productie en export van begonias. De inlandse begonias staan voor kwaliteit en een rijke bloei.
Begonias zijn onderhoudsvriendelijk en bloeien bij elk weertype. Om er maximaal van te genieten, is het belangrijk dat je de wortelkluit vochtig houdt. Begonias in potten en bakken begiet je best s avonds. Verwijder regelmatig de verwelkte bloemen, dat bevordert de vorming van nieuwe bloemen. Bemesting om de 2 à 3 weken draagt eveneens blij tot de groei en de bloei.
Jonge Belgische chef van 21 jaar verbaast het kruim van de
Internationale gastronomie tijdens kookwedstrijd in Venetië
12de editie van de San Pellegrino Cooking Cup bracht het kruim van de mondiale hedendaagse gastronomie samen tijdens een culinaire regatta. De uitdaging was eenvoudig: een zeeregatta combineren met hoogstaande kookkunst aan boord van een zeilschip
De dag voor de wedstrijd startten de chefs op vrijdagavond met een delicate opdracht: voor de 160 deelnemers aan dit internationale evenement een uitzonderlijk gerecht bereiden in een op voorhand ongekende hotelkeuken.
Het publiek bestond uit 150 foodies uit de hele wereld, die na de maaltijd konden stemmen voor het beste gerecht van de 10 deelnemende landen. Hier heeft de Belgische deelnemer, Martin Volkaerts (die momenteel werkt bij lAmandier in Genval) zijn eerste prachtige resultaat geboekt. De jongste chef van het gezelschap (de gemiddelde leeftijd was 28 jaar) behaalde namelijk de derde plaats met een bewerking van de klassieker tomaat-garnaal.
De klaargemaakte gerechten werden eveneens geproefd door een internationale jury die bestond uit top-chefs uit de hele wereld, zoals Mauro Colagreco, de Argentijnse chef van Mirazur, het restaurant met twee Michelinsterren in Menton (Frankrijk) en 24ste op de lijst van de 50 Beste Restaurants ter wereld in 2012; Massimo Bottura, vijfde op diezelfde lijst met zijn restaurant Osteria Francescana in Modène (Italië), en vorig jaar bekroond met 3 Michelinsterren, en Sergio Herman, 3 Michelinsterren en 20/20 in de Gids Gault&Millau.
Zelfde stad, andere context: zaterdagochtend ging het richting markt van Rialto, waar
de chefs inkopen deden volgens de lijst die hen vooral was opgedragen in een mysteriemandje. Nadien stapten de chefs op de zeilboten voor een winderige regatta, meer dan 4 Beaufort, tijdens dewelke zij een gerecht dienden te bereiden op basis van de producten uit het mysterieuze mandje. Geen sinecure als je zeeziek bent!
Bij de aankomst werden de gerechten voorgesteld aan de jury van top-chefs. En ook hier een geslaagde prestatie voor Martin, met zijn gerecht op basis van sardienen, een compote van kerstomaten, een kruidenjus, en een krokantje van getoaste rijst. Dit alles werd bereid op de boot in minder dan anderhalf uur navigatie
Op het algemeen klassement van het hele weekend, heeft Martin de 4de plaats behaald een prestatie waarvoor verschillende chefs hem persoonlijk feliciteerden. Het laat geen twijfel dat S.Pellegrino een toekomstig kooktalent heeft ontdekt, die zeker te volgen is!
WALIBI CONNECT : een wereldprimeur die de reële en virtuele wereld van een pretpark samenbrengt
Walibi Belgium is een pionier binnen de pretparkwereld. Met de wereldprimeur « Walibi Connect » versterkt het pretpark deze positie. Deze unieke ervaring nodigt iedereen met een Facebook account uit om hun favoriete attracties in het park LIVE te delen met hun vrienden op Facebook. Het is de eerste keer ter wereld dat een pretpark de reële en virtuele wereld op dergelijke manier aan elkaar koppelt !
Deelnemen is zeer eenvoudig én gratis. De bezoeker gaat voor zijn bezoek naar www.walibiconnect.be om zijn of haar persoonlijke barcode te verkrijgen. Eens in het park kan deze barcode ingeruild worden tegen een Walibi Connect armbandje dat RFID technologie bevat. Aan de totems in de wachtrijen van acht verschillende attracties kan de bezoeker de armband « swipen ». Op deze manier weten vrienden, via een prikbordbericht op Facebook, meteen welke attractie de bezoeker zal doen. De attracties waar er « geswipet » kan worden, zijn: Vampire, Dalton Terror, Flash Back, Radja River, Cobra, Calamity Mine, Buzzsaw en Weerwolf.
Voor de bezoekers die graag willen deelnemen, maar zich niet op voorhand hebben ingeschreven op walibiconnect.be, heeft Walibi een gratis WIFI-zone voorzien waar men alsnog kan inschrijven via de eigen smartphone of een vaste computer.
Walibi Connect is de eerste ervaring in een pretpark die toelaat om de reële wereld te linken aan de virtuele wereld van Facebook. Zo kan de bezoeker vanuit het park meteen een reeks leuke acties delen met de thuisblijvers, zonder hiervoor een smartphone of computer nodig te hebben. Walibi Connect is niet enkel het linken van de reële aan de virtuele wereld, maar ook een interactief spel. Zo kan men na 5 attracties « Walibi Pro » worden en na 8 attracties « Walibi Master ».
Gemiddeld heeft de Belgische Facebook gebruiker ongeveer 240 vrienden. Walibi schat dat er 5 « swipes » per gebruiker zullen worden gezien door een 15-tal « beste » Facebook vrienden. Deze nieuwigheid is vanaf nu enkel uit te proberen in Walibi Belgium.
« Het is super ! » legt één van de jongeren uit. « Ik heb nog nooit zoiets gezien en ik vind het een leuke manier om te delen wat ik in het park doe. » Een andere student voegt toe: « Het is echt iets vernieuwend. Ik heb er zelfs geen smartphone voor nodig. Een Facebook-account volstaat om deel te nemen. » Dit project is ontwikkeld met de hulp van Getyoo, een innoverende start-up gespecialiseerd in vernieuwende technologieën en OpenGraphy, een Preferred Marketing Developer van Facebook. Het project is op regelmatige wijze opgevolgd door Facebook voor validatie en is in 6 maanden ontwikkeld.
Quorn serveert de hele zomer red hot chili peppers
en niet alleen op Werchter! Festivals zijn meer dan ooit hot. Ze vormen enkele dagen langeen dorp op zich. De bezoekers leven op het ritme van beats en dans, van gezellig eten en drinken met vrienden. De festivals evolueren naar een totaalervaring en zijn veel meer dan een muziekhappening.
Quorn speelt reeds jaren in op de groeiende vraag naar maaltijden zonder vlees. Ze brengen dit op meerdere festivals deze zomer ook in de praktijk. Op Rock Werchter, Les Ardentes en Pukkelpop, om er maar enkele te noemen, wil Quorn het publiek iets anders bieden dan de traditionele frieten of burgers. De festivalganger is ook op zoek naar een gezonde en lekkere afwisseling. Met een authentieke Chili con Quorn brengt het Quorn team de hele zomer een stukje exotiek op de festivalweides. Een maaltijd zonder vlees kan ook hip zijn!
De Lokerse Feesten was vorig jaar het eerste festival dat een veggiedag organiseerde, naar aanleiding van het optreden van Morrissey. De respons die het Quornteam ontving, was overweldigend, van Het lijkt op vlees, lekker (Koen), over het smaakt als een echte chili (Helga) tot ik vind dit een leuk initiatief, geweldig (Kathleen). Het succes overtuigde Quorn om in 2012 volop de muzikale kaart te trekken. De Chili con Quorn bevat veel minder vet dan een chili con carne (met rundsgehakt), bevat veel vezels en is vooral lekker en hot. Festivalgangers kunnen de hele zomer genieten van red hot chili peppers, met Quorn. Thank you veggie much!
Quorn stukjes, gehakt of filets zijn vetarm, vezelrijk en cholesterolvrij. De basis van Quorn is een plantje van de familie van de paddenstoelen. De Quorn producten worden verkocht in het koelvak van de supermarkten.
De volledige kalender van festivals waar Chili con Quorn te proeven zal zijn, staat op de website www.evyquorn.be
De torenhoge energieprijzen doen mensen uitkijken naar alternatieven. Sinds Batibouw merken we een sterk hernieuwde interesse in kolenstook, luidt het bij FLAM in Sint-Truiden, producent van onder andere vastebrandstofhaarden. Maar de prijs is niet de enige reden waarom stoken met (antraciet)kolen vandaag weer interessant wordt, benadrukt FLAM. Het bedrijf ontwikkelde een unieke verbrandingtechnologie die deze verwarming in elke woning perfect integreerbaar maakt.
Gaan we met zn allen terug in de tijd? Juist niet, zegt Jan Bellis van FLAM. Het is niet onlogisch dat verwarmen met antracietkolen terug in beeld komt. Zowel op het vlak van prijs, rendement als gebruiksgemak is kolenstook niet meer te vergelijken met vroeger. Met een moderne vastebrandstofhaard haal je een zuinige, propere en gezellige warmte in huis.
Dit is te danken aan een unieke, gepatenteerde verbrandingstechnologie die FLAM ontwikkelde. Als enige producent van het Multi-Turbo verbrandingssysteem ontstaat er in een FLAM-haard een zeer hoge vlamtemperatuur en een secundaire verbranding van de verbrandingsgassen. De voordelen van die technologie ontkrachten meteen ook een aantal vooroordelen rond kolenstook. De hoge vlamtemperatuur in de FLAM vastebrandstofkachel zorgt dat het antraciet quasi roet- en rookvrij verbrandt. Zwarte aanslag en vuilaanhechting worden zo beperkt tot een absoluut minimum.
Stoken met kolen is niet meer te vergelijken met vroeger. Antracietkolen zijn tegenwoordig beschikbaar in handige, schone zakken van 15 of 25 kg. Dat komt het gebruiksgemak ten goede maar heeft ook zo zijn voordelen voor je budget: je moet namelijk niet, zoals bijvoorbeeld bij stookolie, in één keer een half maandloon spenderen om je ton te laten bijvullen.
Aanbevolen zijn antracietkolen. Die zijn van de zuiverste soort en afkomstig van dezelfde kolenader. Zij leveren ook het beste rendement. Ter vergelijking: 1 kg antracietkolen verbranden komt overeen met ongeveer 2 kg kwaliteitshout. Door dit extreem hoge rendement zal je bovendien weinig moeten bijvullen. Concreet betekent dit dat je niet elk uur uit je zetel moet om het vuur brandende te houden.
Vaste brandstoffen zijn een slimme manier van verwarmen. De prijs van antracietkolen is sinds 2006 met slechts 15% gestegen, tegenover 50% voor aardgas of huisbrandolie. Met een FLAM kan je de verwarmingskost halveren. Ook hout of alternatieve biomassa (zoals houtpellets of kersenpitten) is mogelijk, dus je kan op elk ogenblik omschakelen naar de goedkoopste vaste brandstof op de markt.
Last but not least: het oog wil ook wat. Het vlammenspel in de vastebrandstofkachels is natuurlijk en gezellig. Wie houdt van vuur en het sfeerbeeld van vlammen, kan in de vastebrandstofhaard naar hartenlust verschillende vaste brandstoffen combineren: kolen, hout, pellets, kersenpitten,
Verfijnde frisheid van Blanc de Blancs Jacquart voor gezellige zomermomenten
De Champagne Blanc de Blancs van Jacquart hoort perfect thuis op zomerse terrasjes, bij gezellige maaltijden buiten, op zachte of warme zomeravonden.
Samengesteld uit verfijnde Chardonnay-druiven draagt demillésime 2006 Blanc de Blancs van Jacquart een zweem van mineralen en verfijning in zich.De champagne heeft een frissezilverwitte kleur en een pittig aroma van witte peper en citrusvruchten. Hij laat zich op elk moment degusteren, maar hij sluit vooral harmonieus aan bij een schotel met zeevruchten, een witte vis of bij het dessert.
Filmfestival Oostende en Nederlands Film Festival van Utrecht slaan de handen in elkaar
Het filmfestival Oostende (FFO) en het Nederlands Film Festival te Utrecht (NFF) zijn bijzonder opgetogen over de toekomstige samenwerking, die deze week werd overeengekomen. Beide filmfestivals, die producties van eigen bodem als centraal thema hebben, hopen dat deze samenwerking tot een grotere belangstelling voor het eigen talent zal leiden in beide landen. Concreet zullen beide festivals jaarlijks een aantal films uitwisselen. Zo wordt er op donderdagavond 13 september een Nederlandse avond georganiseerd in Oostende en op donderdag 4 oktober een Vlaamse avond in Utrecht.
Sinds de oprichting van het Filmfestival Oostende zes jaar geleden, is één van de belangrijkste troeven van het festival geweest de uitgesproken ondersteuning voor talent van eigen bodem. Inmiddels weet FFO als jong festival jaarlijks ruim 25.000 bezoekers naar de Koningin der Badsteden te halen om er zowel nationale als internationale filmproducties te ontdekken. Het Filmfestival van Oostende vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 15 september. Het hoogtepunt van het festival is de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen op zaterdag 15 september 2012.
Het NFF is dit jaar aan zijn tweeëndertigste editie toe en heeft dus al een lange traditie om de Nederlandse Film te presenteren. Jaarlijks wordt tijdens het NFF de Nederlandse filmproductie in kaart gebracht en op een slotfeest, het Gala van de Nederlandse Film, gelauwerd met de Gouden Kalveren. Het NFF trekt jaarlijks ongeveer 150.000bezoekers. Het festival is een voorbeeldfestival voor Peter Craeymeersch, algemeen directeur van het FFO. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van26 september tot en met 5 oktober 2012 in Utrecht.
Thomas Cook verbindt Brussels Airport met Gazipasa!
Vanaf zaterdag 30 juni verbindt Thomas Cook Brussel met Gazipasa en introduceert de touroperator een nieuwe lijn in ons land. De dichtstbijzijnde luchthaven van de kustplaats Alanya was tot dusver Antalya, meer dan anderhalf uur rijden.
Gazipasa wordt de 5de Turkse luchthaven die Thomas Cook in België aanbiedt. Met vertrek uit Brussel stelt Thomas Cook al vakanties in de regio rond de luchthavens van Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir voor. De eerste vlucht vondt zaterdag 30 juni, plaats en werd door Thomas Cooks partner Tailwind voor de eerste maal uit België aangevlogen. Thomas Cook biedt voortaan 2x per week vluchten naar Gazipasa aan, op dinsdag en op zaterdag, dit met met een Boeing 737-400 met 168 plaatsen. Klanten kunnen 20kg bagage en 6kg handbagage gratis inchecken.
Dat is vooral goed nieuws voor reizigers die de streek rond Alanya willen ontdekken; een ongerepte en vooral familiegunstige regio met een interessant prijs-kwaliteitsaanbod aan hotels. Buiten Thomas Cook gerekend hoor je anders op Antalya te vliegen en een transfer van 130km te aanvaarden.
Eerder dit jaar breidde Thomas Cook in de regio van Antalya al zijn hotelaanbod fors uit. De touroperator ging van 4 naar 11 hotels dit jaar en biedt vooral nieuwe all-inclusive hotels aan met een uitgebreide waaier aan faciliteiten. Alanya is bovendien een bestemming die als last-minute bijzonder gunstig geprijsd is. Een week naar Alanya is al mogelijk vanaf 500 per persoon, in een 4* hotel in all inclusive.
Van 16 tot en met 19 november 2012 inCenter Parcs De Vossemeren
Voor alle fans van Jasper, Toon, Tim en Thomas van Bandits, is het op het weekend van 16 t/m 19 november in Center Parcs De Vossemeren te doen !
Er zal héél veel te beleven zijn met de jongens van Bandits! Zo staat er een bowlingkampioenschap op het programma wordt er een feestje gebouwd tijdens de Banditas-party en wordt er een exclusief optreden georganiseerd op een buitengewone locatie in het park! En terwijl de Bandits-fans zich te pletter amuseren kunnen alle ouders lekker relaxen in Aqua Mundo of in de andere parkfaciliteiten.
Wie wil deelnemen aan het Bandits Weekend in Center Parcs De Vossemeren, kan online reserveren via www.centerparcs.be/banditsof telefonisch via 070/ 22 49 00 ( 0.30 pm ). Let wel, de plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Alle info over het park kan je terugvinden op www.centerparcs.be/VL/BE/parken/vossemeren
Tariefvoorbeeld: Een 6-persoons Original Comfort Cottage: 395 (bowlingavond, welkomstdrink en concerten zijn inbegrepen in het arrangement voor de fans)
Adres: Center Parcs De Vossemeren - Elzen 145 - 3920 Lommel
Textielindustrie zorgt voor werkzekerheid tijdens crisis
Twee derde van de textielbedrijven wil aanwerven, maar vindt de geschikte profielen niet. Met een diploma van een textielopleiding kun je dan ook kiezen uit tientallen boeiende jobs, gegarandeerd. Www.wildvantextiel.be, een samenwerking tussen de textielindustrie en de textielscholen, wil jongeren daarom stimuleren een textielopleiding te volgen.
Werkloosheid bij jongeren stijgt scherp, kopten de kranten de voorbije maand. Als West- en Oost-Vlaamse jongeren zeker willen zijn van een job in eigen streek, dan doen ze er goed aan om de textielsector te overwegen. Voor textielgeschoolde nieuwkomers op de arbeidsmarkt zijn er altijd jobs te vinden. Er zijn namelijk nog zon 500 textielbedrijven actief in beide Vlaamse provincies.
In totaal zijn er voor gespecialiseerde arbeiders en operatoren momenteel zon 250 arbeidsplaatsen vacant. Meer nog: voor elke student die op de arbeidsmarkt terechtkomt, gaan er vijf met pensioen! Op de lijst van knelpuntberoepen voegde de VDAB onlangs het beroep van productieoperator textiel toe. Daarnaast zijn textielbedrijven geregeld op zoek naar bachelors Textiel (ongeveer 50 openstaande arbeidsplaatsen) en masters Textiel (ongeveer 40 openstaande arbeidsplaatsen). Ook voor medewerkers verkoop, onderzoek en ontwikkeling, en kwaliteitscontrole zijn er mooie tewerkstellingsperspectieven.
Momenteel slinkt het aantal studenten in de richtingen Textiel, zowel in het middelbaar als in het hoger onderwijs, nog altijd. Nochtans zijn alle leerlingen die afstuderen zo goed als zeker van werk. Bovendien werken ze mee aan innoverende en tot de verbeelding sprekende producten: beschermkledij en kogelvrije vesten (bij Sioen en Seyntex), extra beweeglijke sportkledij voor Adidas (Devan), accessoires voor Porsche (Tiscotex), versterking van autobanden met een technisch textiel (Milliken) ...
De sector innoveert in klassieke producten zoals tapijt (design, cradle to cradle ) en kledingstoffen (voor sporttoepassingen, beschermkledij ), en legt zich ook meer en meer toe op nieuwe uitdagingen en evoluties als vlamvertragende materialen en composieten. In België zijn we trouwens pionier in het ontwikkelen van hightechstoffen en technische textielproducten op maat.
De textielindustrie doet momenteel de nodige inspanningen om textielonderwijs te promoten en eens en voor altijd van zijn ouderwetse imago af te geraken. Zo lanceerde de sector net nog een nieuwe website, www.wildvantextiel.be, waar je terechtkunt voor de nieuwste weetjes en innovaties uit de textielwereld. De nieuwe site werd gelanceerd met een verrassende guerilla-actie in Antwerpen Centraal.
De beste manier om de 12.500 hectaren wijngaarden van Bergerac te ontdekken is er gewoon op uit trekken. Na een bezoek aan het Maison des vins de Bergerac, een historisch kasteel of een middeleeuws dorp, kunt u ook een wijnkelder bezoeken of deelnemen aan een proeverij.
In de zomer van elk jaar organiseren 11 wijnbouwers van het netwerk Destination vignobles animaties met proeverijen en wijnbouwaperitieven met hapjes voor het plezier van de smaakpapillen en de ontmoeting. In juli/augustus hebt u de gelegenheid om authentieke producten uit de Périgord te proeven in een gezellige sfeer.
Stel u voor dat u rondtrekt door de wijngaarden van Bergerac aan het stuur van een Dyane, een Rover cabriolet 111 of een VW kever Er worden verschillende huurformules voorgesteld van vintageautos door Escapade en véhicules anciens. Een origineel idee om kennis te maken met de meer dan 140 wijnbouwers en wijnkelders langs de Wijnroute van Bergerac
Op een steenworp van het centrum van Bergerac, vindt u het charmante gastenhuis lOstal de Pombonne met het label Gîtes de France, een authentieke woning van de Périgord uit de 17de eeuw, met drie gastenkamers. Dit verblijf in het hart van de wijngaarden van Péchamant, omgeven door een grote landschapstuin, biedt de mogelijkheid om in alle rust te genieten van zijn zwembad. Sinds dit jaar stelt deze voormalige priorij en relais langs de bedevaartroute naar Santiago de Compostela opnieuw zijn deuren open voor het onthaal van gasten.
Het Château Haut Garrigue in Saussignac biedt aan om wijnstokken te delen. Het aanbod bestaat er in een rij van zes wijnstokken te huren op deze biologische wijngaard voor een bepaalde termijn. Door lid van de wijngaard te worden, kunt u flessen aankopen van uw wijngaard en wordt u uitgenodigd op evenementen en zelfs op de wijnoogst.
Met zijn 2000 jaar wijntraditie en zijn 1150 wijnbouwers is het wijngebied van Bergerac een van de belangrijkste van Zuidwest-Frankrijk, na Bordeaux. De faam trekt buitenlandse investeerders aan zoals de Zwitserse onderneming Galerie des Arts du vin France. Haar oprichter had een zwak voor het Château Monestier La Tour in Monestier, een wijndomein van 30 hectare met de appelaties Bergerac, Côtes de Bergerac en Saussignac.
Op verzoek van PALM Breweries, verleent Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij PALM Breweries.In 2011 ontwikkelden Viki en de brouwers van RODENBACH een eerste proefbrouwsel RODENBACH Caractère Rouge. De 900 flessen van 75 cl. onder kurk werden laaiend enthousiast onthaald. Ook in 2012 wordt deze exclusieve Limited Edition op de markt gebracht ! De brouwers laten het RODENBACH bier, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foedersrijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACHCaractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit edele bier is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden slechts 10.000 flessen, onder kurk,van 75 cl. gebotteld. In restaurant t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.
Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: Samen met de brouwers van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat !
Brouw-meester Rudi Ghequire licht verder toe: RODENBACH Caractère Rouge, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen - op bier dat zelf reeds een rijping heeft ondergaan van 2 jaar op eiken foeders.
Gepassioneerd brouwer, Jan Toye, omschrijft het bier als: Vineus, met zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.
Geunes voegt hieraan toe: De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen.Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.
De RODENBACH bieren: RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder. RODENBACH Caractère Rouge isgedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met fruit gemacereerd.
RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.beDe aanvraagprocedure voor een Europees Label BGA, Beschermde Geografische Aanduiding, voor de Vlaams Rood-Bruine Bieren werd ingediend.
De Ethylotest is verplicht in Frankrijk vanaf 1 juli 2012
Frankrijk heeft recent een decreet goedgekeurd dat vanaf 1 juli 2012 de aanwezigheid van een ethylotest verplicht maakt in alle gemobiliseerde voertuigen die op Frans grondgebied rijden.
De ethylotest is een alcoholtest die met een kleurindicator een aanwijzig geeft over de aanwezigheid van alcohol in de uitgeademde lucht. De maximaal toegelaten concentratie is 0.25 milligram/liter. In België kan men de toestellen kopen in de apotheken, in de grootwarenhuizen en in gespecialiseerde autozaken voor een prijs die varieert tussen 1 en 3 .
Hoewel het bezit van slechts één ongebruikte ethylotest verplicht is, is het aangewezen om er verschillende te hebben. De bestuurder die een ethylotest heeft afgelegd om zijn alcoholverbruik te meten, wordt geacht een tweede, niet gebruikte test in zijn wagen te hebben. Elke automobilist die geen toestel in zijn wagen heeft tijdens een wegcontrole in Frankrijk, stelt zich bloot aan een forfaitaire boete van 11. Er zal echter slechts beboet worden van 1 november 2012.
Bestuurders van motorvoertuigen met motoren onder 50cm³ en bestuurders van wagens die uitgerust zijn met een anti-start ethylotest zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregel.