NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • 'De kansen van onze samenleving en het evangelie' (9)
 • 'De kansen van onze samenleving en het evangelie' (8)
 • Gebedsintentie van de paus voor juni
 • 'De kansen van onze samenleving en het evangelie' (7)
 • 'Niet in mijn naam'
  Zoeken in blog

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • -0001
  RASP

  05-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip van paus Franciscus - het kost je slechts 2 minuten per dag

  Tip van paus Franciscus - het kost je slechts 2 minuten per dag

  Hoeveel van jullie lezen het Evangelie twee minuten per dag? Twee minuten! Neem een kleine Bijbel mee in je zak, in je tas … Open de Bijbel en lees twee minuten het Evangelie van de dag. Terwijl je in de bus zit, in de metro, in de trein, of wanneer je thuis bent. Probeer het.

  En je zult zien hoe het je leven verandert. Waarom? Omdat je Jezus ontmoet. Omdat je het Woord ontmoet.

  Paus Franciscus

  Bijlagen:
  http://javascript   

  05-08-2018 om 20:29 geschreven door Gust Adriaensen


  04-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

   XIII.31

  Vrijdag 3 augustus 2018

  Nog meer vakantiedrukte

  We zijn juist de zondagseucharistie begonnen of ons kerkje loopt vol met moslimkinderen uit Qâra die op bezoek zijn. Het is een gelegenheid om even te onderbreken en hen toe te spreken. We vertellen iets over de bijzondere betekenis van deze dag (yom achad; de eerste  dag!) ter ere van “nabi” (profeet) Jezus, het “Woord” van God en de  “Geest” van God, die gestorven is om onze zonden uit te wissen. Hij heeft ons niet veroordeeld maar juist gered door, als de Heilige Gods en de Onschuldige zelf, al onze schuld op zich te nemen,  te sterven op het Kruis en daarna te verrijzen. Dat vieren we in deze eucharistie. Kinderen en begeleiders luisteren en kijken gespannen toe.

  De dagorde blijft voorlopig nog chaotisch wegens de cursus Project Management, waarvan de deelnemers zich voorbereiden op hun examen. Soms schijnen ze  ’s avonds niet te kunnen  eindigen en daarna zouden wij dan toch nog graag  de zaal opruimen. Er worden namelijk ’s avonds goed gevulde sandwiches, in papier gerold, met wat frisdrank aangeboden. Onze gasten leveren ondertussen hun bijdrage. Eentje heeft het op zich genomen om het rondslingerend vuil over heel het terrein op te ruimen. Ook sigarettenpeukjes zijn hier alom tegenwoordig. Helaas roken Syriërs veel en de sigaretten zijn heel goedkoop (ik laat mij vertellen dat een pakje sigaretten hier  0,50 € kost en bij ons 7 €!). Aan de boerderij staat een grote verzameling van (lege) Russische obussen. Deze worden nu op strategische plaatsten gezet in de hoop dat ze de peukjes kunnen opvangen. Voor de rest zullen vuilnisbakken geplaatst worden zodat groepen bezoekers daarin hun afval kwijt kunnen. Verder weten we nudat we het  citroenkruid voortdurend mogen afsnijden, laten drogen en in kartonnen dozen bewaren. Het schiet telkens weer op. En het is de beste thee.  Een andere gast helpt mee aan het proper houden van het huis. Van de zusterkloosters zei men vroeger dat iedereen poetste terwijl het nergens vuil was. Voor de mannenkloosters gold dan precies het tegenovergestelde. Al is dit niet (of niet meer) waar, er is  wel iets van aan. En zo kan het altijd beter.

  In de loop van de week komt een Fransman, een psycholoog, voor een kleine maand meeleven. Hij wil dienstbaar zijn door, vanaf volgende week, Franse en Engelse les te geven aan de kinderen van het dorp. Deze week is hij al begonnen met onze kinderen en die zijn alvast enthousiast. Verder zal hij aan de medewerkers van de Rode Halve Maan conferenties geven over post-traumatische stressverwerking.

  Vervolgens kwam er nog een jonge vrouw uit het christelijke dorp Mharde. Zij is dokter en oncologe. Van hieruit zal zij op verschillende plaatsen werken. Deze avond wil zij een conferentie geven over: Hoe Jezus verkondigen?

  Donderdagavond komen drie echtparen met hun kinderen (uit Yabroed) en willen een intense  mini-retraite houden, die we graag zullen begeleiden. ’s Avonds wordt in de kerk een uur aanbidding voorzien bij het Uitgestelde Allerheiligste Sacrament.  De meeste zijn echter naar de “volksmarkt” (soek assjabie), aan de rand van het Qâra, naast de autostrade. Vooral voor onze gasten was het een aangename ontmoeting met de mensen en bovendien kregen ze nog een eenvoudige maar lekkere maaltijd aangeboden. Ondertussen is onze kaasmakerij ook naar daar verhuisd. Vandaag komt daar namelijk de Syrische TV om de verkoop van eigen producten in de streek wat aan te moedigen. En onze eigen producten moeten er natuurlijk ook wat behoorlijk bij liggen.

  Het westen is  ziek en besmet  de hele wereld (voorlopig nog)

  Twee gebeurtenissen hebben het nieuws de voorbije weken beheerst. Het eerste was het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, het tweede de Helsinki top. Een bredere beschouwing van deze heuglijke gebeurtenissen openbaren ons de ziekte van onze huidige wereld.

  Het westen heeft er alles aan gedaan om in de aanloop naar het internationale voetbalfeest Rusland zo veel mogelijk in een slecht daglicht te stellen. Het begon al met het fameuze Nederlandse rapport over het neerhalen van het lijnvliegtuig MH 17 waarin Rusland nogmaals als de schuldige werd aangewezen met alleen vage insinuaties en beschuldigingen zonder een enkel bewijs. Iemand met een beetje kritische inzicht, heeft al lang begrepen dat het een stinkend potje is door het westen zelf gebrouwen om Rusland te beschuldigen. Dit rapport diende om de vierde verjaardag te vieren van deze tragische gebeurtenis. Het werd eind mei al in heel de Atlantische pers met veel mediaomhaal voorgesteld, omdat bij de vierde verjaardag, (17 juli 2018) het WK voetbal al voorbij was! Het rapport moest de lastercampagne tegen Rusland op gang trekken. Ondertussen blijft nog de beschuldiging van de vergiftiging van de Skripals, hoewel er niet één zinnig verband met Rusland te vinden is. En dan de inmenging in de laatste Amerikaanse verkiezingen, alsof de VS een bananenrepubliek zijn. In feite zijn het de VS die in de hele wereld verkiezingen blijven beïnvloeden en manipuleren. Het verhaal van de ketel en de pot.

  De Britse regering waarschuwde haar burgers niet naar Rusland af te reizen omdat het “een gevaarlijk land” is, vol van “Russische hooligans”, gewelddadig en zonder medelijden. De VS waarschuwden voor de “Russische vrouwen” die bezoekers in de val lokken en tot spionnen maken. De werkelijkheid is dat het WK schitterend werd georganiseerd en vlekkeloos verlopen is als een voorbeeld voor alle WK’s, die nog georganiseerd zullen worden. Er was geen enkel opstootje. Het onthaal, de gastvrijheid en dienstbaarheid waren uitstekend. De Russen hebben niet alleen hun vriendelijk gelaat getoond maar ook de schoonheid van hun ziel. Vele eerlijke supporters hebben dit duidelijk en dankbaar uitgeroepen. Kortom, het is precies het tegendeel van de diabolisatie van Rusland die in het westen onverminderd verder gaat.

  Het westen zakt steeds dieper weg in zijn ziekelijke driften van overheersen en uitzuigen. Het gelooft zijn eigen leugens om zichzelf te rechtvaardigen, terwijl het bovendien heel de wereld lessen in moraal, vrijheid en democratie blijft geven. Zonder schaamte doet het mee aan het belasteren van Rusland. Iedere week moet er iets negatiefs over Rusland verschijnen. Inmiddels is Vladimir Poetin ongemeen populair omdat hij een voorbeeld is van een waar  staatsman en aan het Russische volk zijn waardigheid heeft teruggeven.

  En waarom die redeloze haat tegen Rusland? In de jaren 1990 hield Boris Eltsin algemene uitverkoop en westerse oligarchen konden ongehinderd Rusland leegzuigen. Toen Vladimir Poetin aan de macht kwam, draaide hij de geldkraan dicht en de neoconservatieven sloegen alarm alsof het een misdaad was.

  Vervolgens ging de hoofdaandacht naar de ontmoeting Poetin-Trump in Helsinki op 16 juli 2018. De VS hebben zich op geen enkele manier als de overwinnaars in Syrië kunnen voordoen, er is geen sprake van het isoleren van Iran, de eisen van het zionistische regime worden helemaal niet  ingewilligd en zowel Oekraïne als de hele wereld zullen de Russische Krim als voldongen feit moeten erkennen. In Syrië worden de president en de regering zonder meer als wettig aanvaard, de bondgenoten blijven Syrië op wettige basis bijstaan,  alle vreemde, illegale troepen moeten vertrekken, de  soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië staan niet ter discussie en de  veiligheid van Israël is alleen gegarandeerd als het zionistisch regime eindelijk  internationaal recht erkent en de soevereiniteit van andere landen en volken respecteert. De Golan is Syrisch grondgebied en niet voor onderhandelingen vatbaar.

  De weerstand van de “Deep State” en de neoconservatieve elite is echter ongemeen heftig en gedraagt zich als een kat in het nauw. Terwijl Poetin alles doet om een conflict te vermijden, doen zij alles om een nog grotere oorlog uit te lokken (langs Oekraïne, of Iran dat zich aan alle afspraken heeft gehouden, of Noord Korea, of Syrië, dat nooit de VS iets misdaan heeft…) Op grond van het Amerikaanse exceptionalisme menen zij de goddelijke roeping te hebben als redders van de wereld over de hele aardbol te moeten heersen en steeds het zionistische regime ter zijde te moeten staan. Het schijnen New Yorkse joden geweest te zijn die deze neoconservatieve ideologie ontworpen hebben. De joden speelden al de hoofdrol in de Russische revolutie. Alexander Soljenitsyn (+ 2008) werd in het westen gevierd als de grote tegenstander van de Sovjetunie totdat hij de Russisch-joodse geschiedenis schreef (Deux siècles histoire tabou; tome 1: 1795-1995, Juifs et russes avant la révolution; tome 2: 1917-1972, Juifs et russes pendant la période sovjétique). De  Bolsjewistische staat  van 1918-1919 had 556 belangrijke functionarissen, waarvan niet minder dan 458 joden waren!

  De neoconservatieve ideologie (VS, Israël, westen en bondgenoten) respecteert geen internationaal recht, geen soevereine staat, geen territoriale integriteit. Zij achten zich geroepen om aan heel de wereld hun “vrede” op te leggen en hieronder verstaan zij een totale en onvoorwaardelijke onderwerping. Iedere weerstand hiertegen beschouwen zij als een bedreiging voor hun nationale veiligheid en een rechtvaardiging om oorlog te voeren. Dan gedragen ze zich plots als de straffende  engelen uit de Apocalyps. En zo worden in Afrika en het Midden Oosten landen (bij voorkeur met de grootste bodemrijkdommen) willekeurig uitgemoord en ontwricht, tevens om de waanzin van het zionistische “Grote Midden Oosten” te dienen. Met grenzeloze arrogantie en zonder enige scrupule.

  In Nürnberg werden op 2 oktober 1946 kopstukken van het Naziregime ter dood veroordeeld. Zij hadden weliswaar gehandeld volgens de wetten van hun land maar Nürnberg oordeelde dat zij vanuit hun eigen geweten de gruwelijk onmenselijke daden hadden moeten inzien en de ‘wettige bevelen’ weigeren. Hoeveel te meer geldt dit nu voor de “onwettige” onmenselijke gruwel? Miljoenen onschuldigen worden vermoord, verminkt, op de vlucht gejaagd. Tientallen landen worden verwoest. Wanneer komt er een Nürnberg voor de huidige criminele wereldleiders en allen die hun plannen hebben uitgewerkt? Welk proces van “Nürnberg” of “Oost-Ghouta” of “Oost Aleppo” of “Damascus” zal stem geven aan de stemlozen van onze tijd?[U1]  Sadam Hussein en Kadhaffi kunnen deze criminelen niet meer ter verantwoording roepen, Bachar al-Assad nog wel.

  En de Europese Unie, die noch enige identiteit noch enige waardigheid heeft, doet mee aan het ondermijnen van de vrede en de welvaart in de wereld, in dienst van het verwoestend westers-zionistisch imperialisme: onschuldige volken en landen mee uitmoorden en verwoesten, onwettige en onmenselijke sancties opleggen om het leven van fiere onafhankelijke volken te verstikken. Het Syrische volk weet er alles van. En van de sancties tegen Rusland is Europa zelf tenslotte meer slachtoffer dan Rusland. Europa, de vazal van de VS is de grote verliezer.

  Europa heeft alle moreel gezag verloren en is in volle ontbinding, waardoor iedereen zichzelf tracht te redden. Duitsland zal de illegale sancties tegen Rusland opheffen en Frankrijk probeert opnieuw mee te spelen in het Midden Oosten. Het wil dit op een andere manier doen (miljarden dollars brengen verplichtingen mee) dan zich te laten gebruiken door de mollige potentaten van de  golfstaten, die geen toekomst hebben voor de gang van de wereld en voor het uiteindelijk ontwaken van hun volkeren” (prof. Chems Eddine Chitour, 30 juli 2018: www.mondialisation.ca/poutine-le-tsar-de-toutes-les-russies-le-faiseur-de-paix-tranquille/5626957).

  Syrië, dageraad van een nieuwe wereld?

  De oorlog tegen Syrië markeert het einde van een wereldoorlog die een kwart eeuw heeft geduurd. Deze is het einde van “de nieuwe wereldorde”, de ideologie van het neokapitalisme, het neoconservatisme, neokolonialisme en van de Angelsaksische wereldoverheersing. We gaan over van een unipolaire naar een multipolaire wereld.

  WO II eindigde met de overwinning van de Sovjetunie over het nazisme. Hierna werden  wereldorganisaties opgericht zoals de UNO, de UNO Veiligheidsraad, het Internationaal Gerechtshof…, gebouwd op de erkenning van de soevereiniteit van de afzonderlijke landen. Volgens internationaal recht mag er geen oorlog gevoerd worden tenzij bij wettige zelfverdediging of bij een uitdrukkelijk voorafgaand mandaat van de UNO Veiligheidsraad. Dan volgde de Koude Oorlog die eindigde met de ineenstorting van de Sovjetunie en de ontbinding van het Warschaupact. In plaats van de NAVO eveneens te ontbinden, begon deze tegen de afspraken in, de landen van het voormalige Warschaupact en van de voormalige Sovjetunie in te palmen, wat niet zo moeilijk was, gezien de grote haat tegen deze voormalige Sovjetunie. WO III begon dan met de illegale bombardementen op Joegoslavië en de ontmanteling van dit land, gevolgd door de oorlog tegen Afghanistan, Irak, Georgië, Libië, Jemen, eindigend met de oorlog tegen Syrië. Ondertussen hadden er grondige machtsverschuivingen plaats gevonden, waardoor de eigenlijke internationale instellingen eerder marionetten werden in handen van de machtigsten. Wapenbazen, bankiers, lobby’s van grote multinationals wisten hun wil op de leggen om hun belangen te  verdedigen. Hierdoor werd de macht van de internationale organisaties en van de afzonderlijke regeringen ondermijnd (Daniele GANSER, Les guerres illégales de l’OTAN. Une chronique de Cuba à la Syrie, Ed. Demi-Lune, 2017. Noam Chomsky beweert dat alle Amerikaanse presidenten van na WO II als grote criminele oorlogsmisdadigers verdienen veroordeeld worden. Dit boek bewijst dat aan deze lijst van criminele oorlogsmisdadigers Blair, Cameron, Sarkozy en Hollande moeten toegevoegd worden). Het is een lange geschiedenis van onwettige inmenging, afzetten van wettige regeringen, bombarderen van onschuldige volken, onmenselijke ontwrichting van landen voor de belangen van een corrupte elite. Terwijl Al Qaida officieel werd aangeklaagd voor de aanslagen van 9/11 op de Twin torens in Manhatten, werd al Qaida door de NAVO ingezet om oorlog te voeren tegen Libië en Syrië. Hoewel de meeste terroristen uit Saoedi-Arabië kwamen, werd uitgerekend dit land de grote vriend en bondgenoot van het westen!  En voor de rechtvaardiging van deze onmenselijke en onwettige oorlogen, worden monsterleugens  uitgevonden, massaal verspreid en succesvol in de openbare opinie gebeiteld. Inmiddels waren er ook andere verschuivingen. Aanvankelijk was het blijkbaar de bedoeling van de schimmige wereldheersers om de “Arabische wereld” op te zetten tegen de “christelijke wereld” om tot een “creatieve chaos” te komen waardoor zij in de verschillende landen hun belangen veilig konden stellen. Inmiddels is er geen sprake meer van een “clash van de beschavingen”. Het sjiitische Iran is nu een stevige bondgenoot van het orthodoxe Rusland om het multiculturele Syrië, dat overwegend soennitisch is, te beschermen.

  Rusland en China blijven onverminderd druk uitoefenen om terug te keren naar het internationaal recht en de erkenning van de soevereiniteit van de landen. Zij willen geen oorlog en geen confrontatie maar samenwerking. Bij dit Russisch-Chinees  verbond (met o.m. een nieuw monetair systeem, los van de dollar), sluiten steeds meer landen zich aan. Ook de volken zelf willen  terug naar eigen onafhankelijkheid, los van de dictatuur van Washington en de bureaucratie van Brussel. De Brexit blijft ook andere landen inspireren. Misschien was het WK voetbal in Rusland al een voorafspiegeling hiervan. Bij een match tussen een Europees land en een land uit een ander werelddeel, kreeg geen enkele supporter het in zijn hoofd om met een Europese vlag te zwaaien.

  In Yalta (4-11 februari 1945, de Krim, Rusland) werden de kaarten geschud voor de situatie na WO II. Dit gebeurde door W. Churchill, Franklin D. Roosevelt en J. Stalin.  Helsinki, 16 juli 2018 is een Yalta van twee: Vladimir Poetin en Donald Trump. En Poetin is onbetwist de hoofdspeler voor de wereldvrede en wel op Olympisch niveau. Hij heeft eind 2015 Syrië gered van de vernietiging door het westen. En het zullen Rusland en China zijn die Syrië mee mogen en kunnen opbouwen.

  In Syrië werd, meerdere duizenden jaren geleden, de gedachte van een staat uitgedacht en uitgewerkt. Het is duidelijk niet per toeval dat juist hier deze oorlog wordt uitgevochten. Syrië, zijn volk, zijn leger en zijn president konden weerstaan aan de meest gigantische coalitie uit de geschiedenis, samengesteld uit 114 landen, leden van de Verenigde Naties, omdat ze een ware staat hebben die nooit opgehouden heeft te functioneren” (Thierry Meyssan, 31 juli 2018: http://www.voltairenet.org/article202200.html)

             

  En dit nog:

  vOns vorig bericht weer heel uitvoerig met 12 video’s toegelicht: 1. Buitgemaakte wapens, zwaar geschut, munitie, tanks…2. - 4: terugkeer vanuit Libanon 5. Humanitaire hulp vanuit Frankrijk 6. Assad over de Witte Helmen 7. Landmijnen en granaten gevonden in hoofdkwartier van de  WH (is dat voor wondverzorging?) 8. De VS zijn in Syrië om de terroristen te helpen de oliebronnen in te palmen 9. De vermoorde pater Frans van der Lugt getuigt  10-11 Caritas in Damascus en Aleppo 11-12 over het Wahhabisme en de  verschrikkelijke indoctrinatie van kinderen: http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-83/

  vNogmaals over die ongelooflijke huichelarij van de door het westen geprezen “hulpverleners” van de  WH: http://www.golfbrekers.be/gedankenspielerei/ ; http://www.golfbrekers.be/een-beeld-zegt-meer-dan-1000-woorden-6/

  vBelgen en Nederlanders die wegsmelten onder de hitte, kom naar het zwembad in Damascus: http://www.golfbrekers.be/dit-mag-in-damascus/

  vDit bewijst nogmaals de waanzin van de  hele westerse pers. Allé, TV-kijkers en gazettenlezers, wordt eens wakker: http://www.golfbrekers.be/medeleven-wordt-politiek-correct-ingeslikt/

  vVan Witte Helmen naar zwarte madammen, 2 video’s: http://www.golfbrekers.be/zwarte-madammen-in-actie/

  vKoerden (zo geliefd door de VS?) vertrouwen niet meer op de VS maar onderhandelen wijselijk met Damascus: http://www.golfbrekers.be/beter-met-assad-dan-met-uncle-sam/

  vDe jacht op Assad: https://finding-voices.blogspot.com/2018/07/de-jacht-op-assad-begint-terwijl-israel.html

  vWraak van de  Druzen op de door het westen gesteunde gruwelijke massaslachting in Sweida: http://www.golfbrekers.be/bloed-is-dikker-dan-water

  vGoede informatie met een video over de mysterieuze groep van de Druzen: http://www.golfbrekers.be/de-druzen-een-onbekende-minderheid-in-het-m-o/

  vTwee video’s over de muur tussen Irak en Syrië om de terroristen tegen te houden:  http://www.golfbrekers.be/irak-bouwt-een-muur-op-de-syrische-grens/

  vDe Amerikaanse “Deep State” wil tegen iedere prijs Rusland vernietigen, drie video’s: http://www.golfbrekers.be/deep-state-usa-vreest-niets-meer-dan-de-wil-voor-vrede/

  vHoe Turkije en de  NAVO, de werkelijke bondgenoten zijn van de terroristen, ook van IS: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/09/23/een-klokkenluid-vertelt-hoe-de-navo-de-grootste-bondgenoot-is-in-het-bewapenen-en-financieren-van-isis-en-de-fake-coup-van-gulen-2/

   

   

   

  vAmerikaanse maffiapraktijken tegenover Europa om zoveel mogelijk Rusland te treffen, met een video van Dirk Müller:   http://www.golfbrekers.be/wie-is-de-betere-strateeg/

  vDr. Saif al-IslamGadhaffi, kortom Gadhaffi jr., mogelijk president van Libië? Drie video’s: http://www.golfbrekers.be/de-libische-kat-keert-misschien-weer/

  vFoto’s en zes video’s: http://www.golfbrekers.be/syrie-een-stand-van-zaken-6-2/ 

  vDe grote vreugde om de bevrijding en de diepe pijn om de vele doden, 7  video’s: http://www.golfbrekers.be/syrie-een-stand-van-zaken-7/

  vSamenvatting van Astana 10 met de bittere vaststelling dat de  terroristen beschermd worden door Israël, VS, Canada, Engeland, Duitsland. En de  grootste belemmering voor de terugkeer van de  vluchtelingen blijven de  illegale en onmenselijke “sancties”: https://www.mondialisation.ca/syrie-astana-10-rendue-a-sotchi/5627008

  vEen verslag van Sonja van den Ende die ons vorige week samen met haar man een sympathiek bezoek bracht: http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2018/08/01/de-strijd-om-qara--mar-yacub-syrie

   

  P. Daniel

  04-08-2018 om 21:05 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  Goede Vrienden,
  Waar een journalist en zelfs een hoofdredacteur slechts van kan
  dromen, krijg ik iedere week. Ik schrijf maar wat, precies zoals ik
  het wil, vanuit de Syrische situatie en enkele dagen later krijg ik
  mijn schrijfsel teruggestuurd, geïllustreerd met een overvloed aan
  video’s. Onbetaalbaar en onbetaald. Heel hartelijk dank aan deze
  trouwe onderzoekers! Ik ben geen journalist en zeker geen
  hoofdredacteur. Ik ben nu monnik in de woestijn van Damascus. Deze
  stek is mijn universiteit van stof, stenen en storm. Hierin heeft ook
  Jezus leren vechten en in navolging van Hem, ontelbare
  woestijnmonniken. Zij waren niet bekommerd om “modern“ of “bij de
  tijd” te zijn en de laatste modetrend te volgen. Zij wilden God
  zoeken, hun medemensen dienen en gingen regelrecht tegen de heersende
  stromingen in. Ook onze wereld wordt beheerst door onmenselijke
  oorlogen en morele ontwrichting, die we krachtig moeten afwijzen. In
  het evangelie van Johannes  noemt Jezus de duivel herhaaldelijk de
  prins van deze wereld. Hij is wel de vorst van de huidige wereld, maar
  niet de kroonprins. Uiteindelijk zal zijn rijk van leugen, eindeloze
  ellende en chaos overwonnen worden door Jezus en zijn Rijk Gods.
  Mensen die het wereldgebeuren goed kennen zijn soms pessimistisch en
  zeggen dat het altijd maar erger wordt. Wij kunnen hen begrijpen en
  volgen, maar niet tot het einde. Ook in de eindeloos lijkende Syrische
  ellende ligt een kostbare hoop. Uit het huidige Syrische lijden kan
  een nieuwe wereld geboren worden, al zal ook deze onvolmaakt zijn.
  Daarvoor is een nieuwe bewustwording nodig en daaraan willen we
  meewerken, voor het heil van de mensen zelf en voor de eer van God.
  Eerst iets over de grote vakantiedrukte uit de gemeenschap en daarna
  klagen we nogmaals het blijvend onrecht tegen het Syrische volk aan.
  In bijgevoegde video’s krijg je overvloedige informatie met
  beeldmateriaal over de verder gaande  bevrijding, de terugkeer van
  vluchtelingen, de ontdekking van steeds meer gruwelen van de
  terroristen, de lievelingen van het westen, de westerse leugenmachine,
  de  gesprekken van Astana 10 en zoveel meer.
  P.Daniel

  04-08-2018 om 21:03 geschreven door Gust Adriaensen


  03-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een regering van zelfbewieroking'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onder de titel 'Een regering van zelfbewieroking' deelt de éminence grise van de politieke commentatoren, Luc Huyse, in De Standaard van 2 augustus, mokerslagen uit aan deze regering van het zelfbedrog.

  De bewindsploeg van de 'verandering' blijkt weinig of niets ten goede, d.w.z, voor het algemeen belang, te veranderen. Integendeel, op een aantal beleidsterreinen presteert zij slechter dan Di Rupo.

  Terecht wijst Huyse ook op de groeiende invloed van de communicatiespecialisten. Zij zijn vooral gespecialiseerd in het fabriceren van goed-nieuws-shows, die een illusoire wereld oproepen die mijlenver van de echte maatschappelijke realiteit staat. Deze regering laat zich door de dikbetaalde specialisten binnen- en rondleiden in De Efteling, wordt volgepropt met zelfgenoegzaamheid en wil zelfs de uitgang van het pretpark niet meer vinden.

  Huyse legt terecht de link tussen de groeiende rijkdom van de partijen (ons belastinggeld) en de sterke ( in democratische zin, nefaste) invloed van de communicatiebureaus. Een reden te meer om de financiering van de partijen, grondig te herzien.

  03-08-2018 om 12:39 geschreven door Gust Adriaensen


  02-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespreksvormen

  Jan T' Sas heeft het in De Standaard van 31 juli over debatvormen. Hij vermeldt het 'cumulatieve gesprek': alles wordt maar op een hoop gegooid, zonder conclusies. Er is het competitieve gesprek: de deelnemers willen de winnaar zijn, gelijk krijgen. Beide vormen zijn steriel, inefficiënt.

  Gelukkig, schrijft hij, is er nog een derde gesprekssoort, het exploratieve gesprek. Dat beantwoordt aan zeven basisregels: actief naar elkaar luisteren, elke deelnemer aanmoedigen om zijn mening te geven, respect hebben voor elke mening, elk idee in overweging nemen, vragen naar argumenten bij beweringen (waaromvragen stellen), tegenargumenten formuleren en naar een consensus streven.

   Uiteraard kan er inderdaad alleen maar sprake zijn van een echte 'gedachtewisseling' en van een 'voedend en verrijkend debat', wanneer er een 'exploratief' gesprek plaatsvindt. De realiteit is evenwel vaak dat mensen niet echt houden van het uitwisselen van gedachten, van luisteren naar elkaar, van ruimte laten aan elkaar. Zij willen gelijk krijgen, bevestiging ontvangen, geen tegenargumenten, geen vragen, geen twijfels.

  Als in 'debat(?)programma's' als Terzake en De Zevende Dag sterker gestreefd werd naar de toepassing van de basisregels van het exploratieve gesprek, zou er al veel ten goede kunnen veranderen in de manier waarop burgers op straat of aan de toog, debatteren. Maar vaak zie je op tv het tegenovergestelde: kakofonie van stemmen, onderbrekingen, monologen.

  En de moderator laat vaak begaan. Onmachtig om de gespreksteugels in handen te houden? Of is het zo dat dergelijk chaotisch gekissebis als boeiender voor de kijker wordt beschouwd dan rustige, goed onderbouwde, gedachte-uitwisseling?

   

  02-08-2018 om 09:36 geschreven door Gust Adriaensen


  01-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Economie offert mensen op voor winst'

  Paus Franciscus heefttijdens zijn eerste audiëntie na de onderbreking in juli, gewaarschuwd voor de verheerlijking van geld en succes. Economie offert mensen op voor winst, waarschuwde hij de gelovigen.

  Franciscus vertelde hen dat het Bijbelse verbod op afgoderij nog steeds actueel is, omdat de mens niet zonder referentiepunt kan leven en omdat wij in een wereld leven met afwisselende goden, zoals materiële dingen, maar evenzeer ideeën en rollen. Die valse goden beloven het leven, maar nemen het in werkelijkheid weg.

  01-08-2018 om 17:08 geschreven door Gust Adriaensen
  Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!