NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Pleidooi voor onthaasting
 • Gênant
 • Angst aanstoken loont electoraal
 • 'Wanneer de democratie traag leeggelepeld wordt'
 • De avonddienst in de abdij van Postel
  Zoeken in blog

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • -0001
  RASP

  31-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Paasfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  AAN ALLE LEZERS 

  EEN ZALIG PAASFEEST !

  31-03-2018 om 11:07 geschreven door Gust Adriaensen


  30-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De woorden en daden van Jezus stonden haaks op de woorden, belangen, daden van maatschappij en individu. Het lijden en de executie van Jezus, de Christus, waren onvermijdelijk. Zoals ook doorheen de eeuwen, tot nu toe, miljoenen mensen door de ‘navolging van Christus’, geleden hebben en gedood werden.

  Jonas Slaats beklemtoont in De Standaard terecht de onverenigbaarheid van het extreme materialisme en de daaraan verbonden machtshysterie en tomeloze consumptie van onze westerse wereld met de figuur en de boodschap van Jezus Christus.

  Vele mensen zijn zich daarvan bewust maar kunnen of willen zich niet uit dat materialisme bevrijden. Misschien ligt in die schuldbewuste onmacht of onwil wel de grootste oorzaak van de geloofs- en Kerkafval, die dan vaak voorgesteld wordt als een soort van 'bevrijding'. Maar hoe noem je dan de overgave aan de roes en de dictatuur van consumptie, mode, reizen, geld en macht vergaren?

  De boodschap van Jezus en zijn volgelingen zal blijven weerklinken en onrust veroorzaken.

  30-03-2018 om 13:59 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook nu zou Jezus aan het kruis worden genageld'

  Jonas Slaats vertaalt het verhaal van Goede Vrijdag naar deze tijd. Met welke machtige bezetters en hypocriete hogepriesters hebben wij te maken? Een uittreksel:

  'De kerk is vandaag helemaal niet meer het reële machtsinstituut. Spirituele figuren die een groepje goedgelovige volgelingen om zich heen verzamelen, hebben dikwijls erg weinig te zeggen over de samenleving als geheel.

  De werkelijke machthebbers vandaag – dat weet iedereen – zijn de transnationale bedrijven, hun aandeelhouders en hun ceo’s. Die 1 procent van de wereldbevolking die vorig jaar met 82 procent van de wereldrijkdom ging lopen. De too-big-to-fail-structuren die lokale economieën aan de dwingelandij van hun monopolies onderwerpen, waardoor kleine boeren, vakmannen en handelaren tot wanhoop gedreven worden. De instellingen die zo’n tien jaar geleden de hele wereld in een crisis stortten en daardoor het leven van miljoenen mensen verwoestten, terwijl ze zelf miljarden aan staatssteun ontvingen om zich staande te houden. De bewindvoerders van de zogeheten ‘vrije markt’ die alle mensen reduceren tot human resources – tot menselijke grondstoffen dus.'

  (De Standaard)

  30-03-2018 om 07:50 geschreven door Gust Adriaensen


  29-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Campagne is nu al zeer vuil'

  Crombez: ‘Campagne is nu al zeer vuil’

  Crombez: ‘Campagne is nu al zeer vuil’
  Foto: Photo News

  SP.A-voorzitter John Crombez sluit niet uit dat de N-VA achter de beschuldigingen aan het adres van partijgenoot Tom Meeuws zit.

  Voor John Crombez zijn de beschuldigingen het bewijs dat de verkiezingscampagne zeer vuil wordt gespeeld.

  ‘Ik heb een paar maanden geleden voorspeld dat dit de vuilste campagne gaat worden die we ooit gekend hebben’, zegt hij op Radio 1. ‘De campagne is al bezig, en in het prille begin is ze al zeer vuil. Die persoonlijke beschadiging is nieuw in de Vlaamse politiek. ’

  Hij verwijst indirect naar de N-VA. ‘Iedereen die me erover aanspreekt zegt: diegene die niet gelooft dat dit georkestreerd is door de N-VA, is goedgelovig.’

  29-03-2018 om 17:31 geschreven door Gust Adriaensen


  27-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratie: de kip met de gouden eieren voor NVA

  In de Afspraak formuleerde Marc Eyskens een interessante gedachtegang. Hij zei dat de NVA en in het bijzonder ook staatssecretaris Francken, hun goede resultaat in een peiling niet te danken hebben aan het communautaire, aan streven naar onafhankelijkheid, ook al is dat het belangrijkste punt van hun programma. Nee, aldus Eyskens, zij hebben hun succes te danken aan de thema's veiligheid en vooral verzet tegen migratie.

  Maar de migratie daalt, zegt Eyskens. En als die blijft verminderen, zal ze als electoraal lokmiddel wegvallen.

  Daar zit iets in.

  Vreselijk dilemma voor NVA en Francken. tussen terugdringen migratie en in stand houden van een electoraal reservoir. Moeten zij de migratie op peil houden om te vermijden dat de politieke kip met de gouden eieren wordt geslacht?

  27-03-2018 om 21:18 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XIII/12

  Vrijdag 23 maart 2018

  Schrijnend

  Deze week konden vele tienduizenden mensen bevrijd worden uit Oost-Ghouta.  Een groep van een 30-tal vrijwilligers van de Rode Halve Maan en van onze gemeenschap reden daarom vanaf zaterdag al naar Damascus  om mee te helpen bij de opvang. Zondagmorgen gaf een van hen ons al zijn eerste indrukken, vooraleer hij terug naar Damascus vertrok. Het is een Libanees,  ingeschreven als medewerker bij de Preemptive love coalition (je vindt ze zo op internet). Deze organisatie (die o.a. meehelpt met onze megakeuken in Aleppo) wil vooral in Irak en Syrië slachtoffers van de oorlog helpen terug hun leven op te bouwen. Onze vriend toonde foto’s van de stromen van mensen. Sommigen zakten van uitputting gewoon in elkaar. Er was water en voedsel voorzien. Mensen vertelden in welke verschrikkelijke omstandigheden ze moesten overleven. Vele terroristen pogen samen met de burgers te ontsnappen, maar ze  worden dikwijls herkend en opgepakt. De grootste kopstukken van IS zijn door VS helikopters op geheimzinnige wijze in veiligheid gebracht. En naast de dreiging van de dood, marteling, lijden en uitputting voor de burgerbevolking is er nog het seksueel misbruik. Nagenoeg alle jonge vrouwen en meisjes zijn zwanger. Het is een welbewuste geestelijke ontwrichting van de samenleving door de terroristen, met de steun van de westerse mogendheden die zogenaamd “democratie en vrijheid” brengen. Een lichtpuntje zondag kwam de Syrische president op bezoek om de soldaten en burgers te feliciteren en aan te moedigen. Hij werd enthousiast en uitbundig ontvangen. Woensdagavond gingen we  de  vrouw van Zaki  feliciteren naar aanleiding van de traditionele “Moederdag”, bij het begin van de lente. Ze wonen in de nieuwbouw en behoren tot onze gemeenschap. Hij is de verantwoordelijke van alle medewerkers  hier en van de Rode Halve Maan in de  streek. Van hen en van de medewerkers, die aanwezig waren, kregen we vele foto’s te zien. Zij waren ontmoedigd omdat ze zo weinig kunnen doen voor wat ze een humanitaire catastrofe noemen. Tussen die tienduizenden mensen zijn er velen  zwaar gewond en zouden dringend  moeten geopereerd worden, terwijl men voorlopig alleen maar hen nabij kan zijn.  Ze zijn wel blij dat ze uit de hel van de terroristen ontsnapt zijn maar zelfs een voorlopige opvang voor deze inmiddels meer dan 80.000 berooide mensen lijkt een onbegonnen werk. Met massa’s slapen ze op de grond. In de hoogste nood wordt evenwel ook edelmoedigheid geboren. Twee kinderen zitten op de grond voor elkaar de kruimeltjes te zoeken uit een leeg zakje chips. Een dokter besluit regelmatig een dag gratis te komen werken. Vrijwilligers komen helpen.

  Zelf reden we zaterdag met enkelen mee naar het ziekenhuis van Deir Atieh, vanwaar we naar de universiteit (die er naast ligt)  gingen om een christelijke vrouw te bezoeken die als secretaresse werkt op de afdeling van de voeding. Ze werkt nog steeds gewoon  door, maar lijdt erg een spierziekte die snel toeneemt. Ze verplaatst zich in een rolstoel. Al is ze zeer moedig en heeft voortdurend een brede glimlach, haar moeder, die voor haar zorgt, heeft het hiermee heel moeilijk. Ze hadden alles voorzien opdat ik bij hen thuis de hl. Eucharistie zou opdragen voor hen in aanwezigheid van nog enkele vrienden.

  We zijn allen diep getroffen door de huidige immense nood in Damascus. We bidden extra voor deze mensen in grote nood en werken alvast om de  beschikbare humanitaire hulp voor hen klaar te maken. Uiteindelijk is iedereen bereid om de komende tijd daar zelf te gaan helpen. Of en hoe dit kan gerealiseerd worden is nog onduidelijk. Onze gemeenschap zal  zorgen voor 25000  mensen. Deze mensen worden in vier groepen verdeeld. Sommigen hebben een betonnen gebouw, anderen tenten, anderen houten barakken, anderen zeilen. Gelukkig is de koude van de winter voorbij. Volgens onze verantwoordelijke is de grootste zorg daarbij de hygiëne. Voor iedere 100 personen moet één persoon aangesteld worden voor de properheid (een massa vuilbakken en  mobiele wc’s…). Er moet dringend stromend water aangelegd worden. Er is al een veldhospitaal en er komen nog een ‘hospitainer’ en ambulances.

  Enkele opdoffers van jewelste

  Chemische wapens zijn nog steeds het centrum van de belangstelling van de  westerse politici en journalisten en het ideale voorwendsel voor een militaire aanval in Syrië. Dat er honderden rapporten zijn over het gebruik van chemische wapens door terroristen, dat er geen enkel bewijs is van betrokkenheid van het Syrische leger, dat hiervoor ook geen enkele zinnige reden is, dat de officiële internationale  instanties ieder onafhankelijk onderzoek tot heden geboycot hebben, dat onafhankelijke deskundigen van sommige chemische aanvallen duidelijk hebben aangetoond dat de westerse mogendheden er achter zitten… het wordt allemaal netjes uit de media geweerd. Het telkens terugkerend argument is: de terroristen hebben niet de mogelijkheden en zijn niet in staat een chemische aanval uit te voeren. Bij de massale gifgasaanval van 23 augustus 2013 werd dit argument ook aangehaald door onze VRT specialist, ”die de gebeurtenissen op de voet volgt”. Volgens hem kunnen de  terroristen (die  inmiddels Syrië voor een groot deel hebben verwoest) alleen maar wat onschuldig “prutsen aan de  keukentafel”! (Ik heb  zijn artikel  ontleed in de berichten van eind september 2013, zoals je kunt lezen in mijn Syrisch dagboek, deel 2, 2013-2014, dat hopelijk heel  binnenkort verschijnt).

  Op 12 en 13 maart 2013 worden door het Syrische leger in Oost-Ghouta twee geheime laboratoria voor chemisch wapens ontdekt bij de terroristen. Zoals vroegere ontdekkingen, gaan ook deze vondsten bijna ongemerkt aan de westerse media voorbij. De Iraanse journaliste Sharmine Narwani gaat echter onmiddellijk ter plaatse kijken en maakt een degelijk en uitgebreid rapport  van wat zij daar allemaal aantreft. Zij is een gegradueerde van Oxford (UK) en Colombia University (VS), moeder van twee zonen en schrijft al jaren in de grote Engelse media over internationale betrekkingen. Ze was een week bij ons. Achteraf liet ze ons een overvloed aan schoolmateriaal bezorgen omdat de kinderen, omwille van de oorlog plots geen  schrijfgerief meer kregen, wat voorheen zo overvloedig gebeurde (“made in China”!). Ze heeft ons ook zelf haar artikel gestuurd: https://www.rt.com/op-ed/421515-ghouta-syria-chemical-weapons/. Al kan zij uiteraard niet vertellen wat hier precies gefabriceerd wordt, ze vindt overduidelijk een laboratorium met een gloednieuwe compressor (VS makelij), boilers en vaten vol chlorine en chemisch materiaal, flessen, buizen alsook gesofistikeerd elektronische toestellen... Het is in elk geval voor oneindig  meer  dan wat gepruts aan de keukentafel. Het voorwendsel van het gebruik van chemische wapens door het Syrische leger krijgt hierdoor een flinke opdoffer.

  Ook de feiten zelf gooien alle westerse berichten over Oost-Ghouta in de vuilbak. Op 5 dagen tijd werden meer dan 79.000 burgers bevrijd langs Hamouriyah en  Muhayam al-Wafedin terwijl de terroristen de eerder voorziene humanitaire corridors blijven beschieten en met landmijnen voorzien. Washington, London en Parijs zijn volgens de geheime diensten van Rusland en Syrië nog steeds van plan Damascus te bombarderen zoals  Bagdad in 2003 en de Syrische president te vermoorden en het presidentieel paleis te vernietigen. Daarvoor moeten de valse aanklachten dienen omtrent chemische aanvallen en de vergiftiging van Skripal en zijn  dochter. Volgens de Russen hebben de terroristen deze week driemaal getracht daarvoor een chemische aanval uit te voeren en bovendien hebben ze  humanitaire hulp voor de bevolking aangeslagen voor zichzelf. En dan het bezoek van president Bachar al-Assad aan soldaten en burgers in Oost-Ghouta! De spontane explosie van oprechte dankbaarheid en enthousiasme kun je op een bijgevoegde video zien. Heeft iemand de laatste jaren ooit een westers staatshoofd gezien in een uitgestreken plastrons- ceremonie met één tiende van de hartelijkheid die je hier kunt waarnemen? Of denk je dat de mensen ter plaatse zelf niet weten wat het leger en de president voor hen nu betekenen? Onze VRT schrijft hierover als iemand die wel een bocht zou willen nemen maar niet in staat is zijn valse berichten te verloochenen: “Ondanks de vele slachtoffers die er de laatste tijd vielen, wil Assad zo laten zien dat iedereen daar achter de regering staat” (Slachtoffers, door wie heren/dames, leugenaars? Hoe kan men zo enthousiast achter een leider staan als men niet ziet dat hij zijn volk met de inzet van zijn eigen leven beschermt? Hij had al lang zichzelf en zijn familie elders in veiligheid kunnen brengen. Denken jullie echt dat het Syrische volk ook zo onnozel is als jullie?).

  Hoelang zal het westen tegen alle evidentie in  helden en misdadigers met  elkaar kunnen blijven verwisselen?

  Onderscheiding en weerstand

  Iedereen werd wel eens bedrogen. Iemand heeft met gezag ons een verhaal voorgehouden waarvan we achteraf pas inzien dat het leugens zijn. Het is onprettig maar kan elkeen overkomen. Wanneer leugen en bedrog echter een cultuur geworden zijn die bewust in stand gehouden wordt in de openbare opinie, zoals wij nu meemaken, dan is het dringend nodig, werk te maken van een sterke innerlijke houding. Hierdoor kunnen we de juiste onderscheiding verwerven en de kracht om aan de negatieve druk van een algemeen aanvaarde mening te weerstaan. Als we die onderscheiding en weerstand niet hebben, dreigen we als nuttige idioten gebruikt te worden door corrupte leiders met duivelse plannen, terwijl we geroepen zijn om in waarheid en rechtvaardigheid mee te werken aan het geluk en het welzijn van de anderen.

  De buitenlandse berichtgeving in heel de Atlantische pers vertoont al jaren dezelfde  opvallende kenmerken. Alle landen, volken en staatsleiders, die geen slaven willen zijn van de Angelsaksische wereldoverheersing, worden tot in den treure gedemoniseerd. Alle mogelijk kwaad wordt aan hen toegeschreven in een opgezweepte oorlogspropaganda opdat de publieke opinie zou aanvaarden dat een militaire invasie door het westen een noodzaak en een weldaad is. Immers, oorlog voeren is voor de huidige wereldheersers de enige manier die ze kennen om aan buitenlandse politiek te doen. In de “onwillige” landen wordt als het enigszins mogelijk is een “burgeroorlog” uitgelokt of het land wordt vernietigd, een “regeringswissel” afgedwongen en in ieder geval worden zware sancties afgekondigd. Anderzijds worden de misdaden, moorden, verwoestingen van die wereldoverheersing volledig toegedekt. Wie heeft ooit een verslag gekregen van de bombardementen die onze vloot van F 16 ’s gedurende maanden op Libië hebben uitgevoerd? Wanneer heeft Libië België aangevallen om zulke misdaden als antwoord te verdienen? En wat heeft Syrië misdaan opdat VS-Israël-NAVO-Saoedi-Arabië en Qatar hier met hun barbaarse terroristengroepen honderdduizenden onschuldigen komen vermoorden en het land voor decennia ontwrichten? Om dit te rechtvaardigen worden wel massa’s valse rapporten en getuigenissen verspreid, die zouden moeten aantonen dat het allemaal de schuld van het slechte Syrische bestuur zelf is. En dan Rusland en China, die zelf geen enkel land willen aanvallen! Ze willen gewoon zichzelf zijn, hun eigenheid en soevereiniteit ontwikkelen. Het meest onzinnige kwaad wordt telkens weer aan Poetin en Rusland toegeschreven. De enige waarheid in het verhaal van het neerhalen van het lijnvliegtuig MH17 is dat alle inzittenden dood zijn. De zogenaamde rebellen hebben de zwarte dozen gevonden en plechtig aan de onderzoekscommissie overhandigd. Over de inhoud werd nog steeds geen woord gezegd. Als de rebellen[U1]  dit toestel zouden neergehaald hebben, gaan ze dan de  zwarte dozen afgeven? Kiev was verantwoordelijk voor de vlucht, verplichte het toestel om zonder reden van koers te veranderen, lager en boven rebellengebied te vliegen. Alle getuigenissen tegen Kiev werden uitgewist en Oekraïne, de hoofdverdachte, werd de leider van het onderzoeksteam terwijl het onafhankelijke Maleisië, eigenaar van het toestel niet mocht meedoen. Pas na een half jaar, toen strenge spelregels waren opgesteld, mocht Maleisië bij het onderzoeksteam komen. En de Nederlanders, die zichzelf graag de eigenschap toekennen van “recht voor de raap” te zijn, spelen de huichelarij gewillig mee. Als Poetin maar kan beklad worden, heeft het groot aantal Nederlandse doden geen belang meer. Toen Alexander Litvinendo (Londen, 2006) vergiftigd werd, zeiden zijn vader en broer dat Rusland of Poetin daar niets mee te maken hadden en kapitein Barril toonde aan dat hij vergiftigd werd door speciale diensten van de VS en het VK. De hele Atlantische pers schreef echter dat Poetin zelf hiervoor opdracht gegeven had. Op 4 maart 2018 worden Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd in Salisbury (VK). Zonder enig onderzoek kraaien alle wereldleiders onmiddellijk uit dat Poetin de schuldige is “omdat hij Alexander Litvinendo vergiftigd heeft”! Ook de 27  Europese leiders zijn plots eensgezind over de schuld van Rusland en zo worden bedrog, leugen en manipulatie met onderlinge afspraak en ongemerkt de hoofdbestanddelen van de westerse buitenlandse politiek. De vergiftiging gebeurde met een soort polonium, Novitchock. Londen weet er alles van, maar weigert ieder onafhankelijk onderzoek als niet eerst verwezen wordt naar Rusland als hoofdverdachte. En het is vlak voor de Russische presidentsverkiezingen! Inmiddels is Vladimir Poetin verkozen met de geweldige score van  meer  dan 76% van de  stemmen en een opkomst van 68 %, veel meer dan de vorige keer. De potsierlijke en belachelijke beschuldigingen van de Engelse eerste minister Theresa May aan het adres van Poetin hebben deze laatste er toe geïnspireerd om in een open brief haar te bedanken, omdat hij zonder haar dwaas gekakel vlak voor de verkiezingen zulk een grote overwinning nooit zou gehaald hebben. Het Duitse parlementslid dr. Robby Schlund heeft samen met 1500 andere buitenlandse waarnemers deze verkiezingen gevolgd en geen noemenswaardige onregelmatigheden vastgesteld. Hij verklaarde dat deze verkiezingen transparant waren, zeer goed georganiseerd en in een bijzonder goede sfeer verliepen. Geen enkele van de westerse politieke kopstukken heeft een felicitatie over de lippen gekregen. Ze hopen nog een rapport te kunnen fabriceren waarmee ze kunnen zeggen dat de verkiezingsuitslag vervalst is. Als men Rusland verwijt dat het een  autoritair systeem heeft, mag men niet vergeten dat het land zo groot is als  de VS en China samen met een zeer grote verscheidenheid van etnische en culturele volken, waarvoor een stevig gezag nodig is om allen samen te houden. Tenslotte is de haatcampagne van het westen tegen Rusland slecht voor iedereen.

  Het doel van dit onophoudelijke valse spel van leugen,  bedrog, diaboliseren enerzijds en het toedekken van de gruwelijkste westerse misdaden anderzijds is uiteindelijk haat zaaien in dienst van een oorlogspropaganda om tenslotte ook zoveel mogelijk oorlog te kunnen voeren tegen die landen die geen slaaf van het westen willen zijn. De uitgaven voor gevechtsvliegtuigen, wapens en vernietigingstuig moeten steeds hoger. Oorlogen brengen op en maken de club van wapenbazen, bankiers, oliebaronnen nog rijker en machtiger. Met oorlog gaan immers de olieprijzen naar boven.

  Het wordt tijd dat de volken opstaan tegen hun oorlogszuchtige leiders, die met  bedriegerij de burgers trachten te misleiden. Laten we de oorlogspropaganda, de haat en het geweld van onze media en politici afwijzen. Laten we  de militaire provocaties van de NAVO (al een kwart eeuw over tijd!) ontmaskeren en de misdaden erkennen die begaan werden in dienst van een zogenaamde “Nieuwe Wereldorde”, een éénzijdige wereldoverheersing of een misleidende westerse “democratie en vrijheid”. Laten we oproepen tot samenwerking op grond van gelijkheid en respect voor de eigenheid en de soevereiniteit van andere staten en volken. “Heer Jezus, Gij zijt onze Vrede, geef ons uw Geest van Waarheid en Liefde”.

  En dit nog:

  vOns vorig bericht weer rijkelijk geïllustreerd: 5 video’s met emotionele beelden van mensen die bevrijd werden uit Oost-Ghouta, emoties van dankbaarheid om hun bevrijding door het leger, getuigenissen van  hun hel onder de  terroristen en angst om hun geliefden die daar nu nog zijn; Astana – gesprekken;  3 video’s over Abdelhakim Belhadj; Waarom VS en Saoedi-Arabië de president weg willen; de pijplijn politiek; nog 2 video’s over de valse beschuldigingen aan Syrië omtrent chemische wapens: http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-67/

  vIndrukwekkend getuigenis van Syrische christen die naar Europa vluchtte en omdat hij geen radicale moslim is nog minder vrijheid ervaart. Hij is teruggekeerd en blij dat hij weer in Damascus kan werken: http://www.golfbrekers.be/syrische-vluchteling-vlucht-naar-syrie/ 

  vFoto toont hoe “gematigd” de vrouwen van de  “gematigde” rebellen zijn: http://www.golfbrekers.be/de-gematigde-rebellenvrouwen-vertoeven-niet-meer-aan-de-haard/

  vVijf video’s die aantonen hoe de VS alles  voorbereiden om een chemische aanval te laten uitvoeren en dat als voorwendsel te gebruiken voor een aanval op Syrië. Afsluitende video  van  Joshua Landis  die getuigt dat de VS beslist hebben Syrië zwak, verdeeld en arm te houden: http://www.golfbrekers.be/dame-blanche-in-syrie-3/

  vDrie” foto’s en 7 video’s: 2 video’s over het bezoek van Assad aan Oost Ghouta, soldaten ontmoeten voor het eerst sinds jaren hun familie, 3 video’s van burgers die het geweld van de terroristen ontvluchten, toespraak en aanklacht van Bachar al-Ja’afari: http://www.golfbrekers.be/oost-ghouta-bitterzoete-beelden-van-hoop-op-vrede/

  vNog meer dwaze Russia-fobie:  http://www.golfbrekers.be/rusland-bashing-qui-bono/

  v14 video’s over Afrin: woede van de Koerden omdat ze verraden zijn door VS, 5 foto’s over Turkse gruweldaden, 8 video’s over de nieuwe vluchtelingenstroom en de  ellende hiermee verbonden, 5 video’s over de redding van IS kopstukken door Amerikaanse helikopters:  http://www.golfbrekers.be/wie-heeft-er-vijanden-nodig-als-je-zulke-vrienden-hebt/

  vFoto’s en 6 video’s: 3 video’s over laffe aanslagen door terroristen vanuit Oost-Ghouta op een markt in Damascus, juist  wanneer Moederdag gevierd wordt met meer dan 40 doden!; Deir Ezzor; 2  video’s over aanslagen met chemische wapens,  de Witte  Helmen en de illegale militaire activiteiten van de  VS: http://www.golfbrekers.be/syrische-realiteit/

  vTwee video’s met een getuigenis van de Canadees Mark Taliano, die de b berichten van de westerse media over Syrië zonder meer crimineel noemt Hij schreef een boek Stemmen uit Syrië en geeft de soldaten die gedood werden in de  strijd om de bescherming van het volk en het land een naam: http://www.golfbrekers.be/boodschap-aan-de-poco-media/

  vFoto van zware machine waarmee tunnels worden gegraven (wat “gepruts aan de keukentafel”?); video van bevrijding van 1.500 burgers uit Harasta; video van deal met terroristen die met familie naar Idlib mogen vertrekken: http://www.golfbrekers.be/oost-ghouta-een-stapje-dichter-bij-de-wapenrust/

  vNog 10 video’s over de laatste ontwikkelingen; bevrijding van Harasta, uitwisseling van gevangenen; terroristen trekken naar Idlib; VS en Ahrar al-Sham; objectief bericht van Duitse staatszender; gekleurd Amerikaans bericht: aanslagen van terroristen: http://www.golfbrekers.be/oost-ghouta-een-stapje-dichter-bij-wapenrust-2/

  vDe brutaliteit van Erdogan tegen Syrië in Afrin: http://www.golfbrekers.be/enerzijds-anderzijds/

  vConferentie door dr. Luc Kiebooms: Gezin, mensenrechten en eeuwig leven, deel 2, zaterdag 24 maart 2018, de Merodelei 14, 2600 Antwerpen, begint om 14.30 u met rozenhoedje.

   

   

   [U1]

  27-03-2018 om 09:21 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg
  Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg

  © REUTERS

  De postbusvennootschappen bestaan alleen op papier en gebruiken een Luxemburgs adres waar nog tientallen tot duizenden andere postbusvennootschappen gehuisvest zijn. Ze betalen er meestal elk jaar slechts een minimumbelasting van 4815 euro. Plaatselijke advieskantoren regelen alle verplichtingen.

  Van de vijftig rijkste zakenfamilies in ons land blijken acht op de tien financiële en fiscale constructies in Luxemburg te hebben. Meer dan de helft van de families (56 procent) gebruikt daarvoor enkel een postbusvennootschap. Van de honderd rijkste families zijn nog altijd zes op de tien in Luxemburg aanwezig. Vier op de tien hebben er weinig meer dan een postbusadres, terwijl in totaal meer dan 48 miljard euro eigen vermogen in die postbusvennootschappen zit.

  (Knack)

  27-03-2018 om 09:18 geschreven door Gust Adriaensen


  26-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het vertrouwen ligt aan diggelen'

  In De Standaard schrijft hoofdredacteur Karel Verhoeven: 'Het vertrouwen ligt aan diggelen'. Hij heeft gelijk.

  Wanneer de minister herhaaldelijk in het parlement laat uitschijnen dat er geen studies zijn en wanneer de voorzitster van de kamercommissie voor defensie jaren liegt over de leeftijd van de F16's, dan kan er onmogelijk in het parlement en bij de bevolking nog vertrouwen gesteld worden in die bewindslieden.

  Wanneer het waar is dat Vandeput niets wist, wat hij beweert, van het gekonkel van topmilitairen, dan is er een enorme aanslag gepleegd op het functioneren van onze democratie. De legertop doet aan politiek; de minister, de regering, het parlement worden genegeerd, buitenspel gezet.

  De politici die dergelijke feiten relativeren, of ze nu minister of partijvoorzitter zijn, hebben klaarblijkelijk geen besef van wat tot de essentie van onze democratie behoort. Het is bovendien uitermate schandalig dat zij de jacht openen op de klokkenluider in plaats van hun eigen functioneren te onderzoeken.

  26-03-2018 om 21:38 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Waardering voor het christelijk gedachtegoed'

  Jan De Volder, historicus en filoloog, vroeger actief in Tertio en Sant' Egidio, kandidaat op de CD&V-lijst Antwerpen:

  'Ik ben een overtuigd christen, een katholiek. Ik geloof niet in het neutrale idee dat we de godsdienst moeten wegmoffelen. In een tijdsgewricht met veel aandacht voor identiteit lijkt het me beter om de schaamte over ons christen-zijn af te leggen. Steeds meer jongeren waarderen ook die fierheid. We moeten waardering opbrengen voor de realisaties van het christelijke gedachtegoed: onderwijs, gezondheidszorg, sociale bescherming.'

  26-03-2018 om 09:15 geschreven door Gust Adriaensen


  24-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack: 'Minister Vandeput heeft gelogen'

  In juni 2016 verklaart Vandeput in het parlement dat er geen studies bestaan die wijzen op een mogelijk verlengde inzetbaarheid van de Belgische F-16's. Dat klopt niet: zo'n studie bestond wel degelijk, maar was door de regering opzij geschoven en belandde dus nooit in het parlement.

  Op 29 juni 2016 voelt SP.A-Kamerlid Dirk Van Der Maelen niet voor het eerst minister Steven Vandeput (N-VA) in het parlement aan de tand over studies die erop moeten wijzen dat de Belgische F-16's langer inzetbaar zouden zijn dan oorspronkelijk voorzien. Volgens Van der Maelen bestaan die studies wel degelijk, ook al krijgt hij daarover geen bevestiging van de minister. Uiteindelijk concludeert Van der Maelen: 'U wekt de indruk, mijnheer de minister, dat er geen studies bestaan.' Waarop Vandeput: 'Van dit type F-16? Neen.'

  (Knack)

  24-03-2018 om 10:08 geschreven door Gust Adriaensen


  22-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis van onze democratie

  Het F16-gesjoemel heeft een veel grotere impact dan alleen maar het mogelijk nutteloos uitgeven van miljarden belastinggeld. Het raakt aan de essentie van onze democratie.

  Ofwel wist de defensieminister echt van niets, en dan gaat het om een samenzwering van hoge officieren die de minister en de regering buitenspel willen zetten. In dit geval moeten de minister en de regering onverwijld ingrijpen en die generaals en kolonels stante pede de laan uitsturen, want anders hebben we te maken met een ongeziene crisis van de democratie in ons land: defensie manipuleert het politieke systeem.

  Ofwel waren Vandeput of zijn onmiddellijke entourage wel op de hoogte en dan liegen ze al een hele tijd het parlement en de bevolking voor. In dat geval vereisen onze democratie en deontologie dat de minister stante pede zijn ontslag aanbiedt of tot ontslag gedwongen wordt, ook al houdt een zich almachtig wanende partijvoorzitter, die op een stompzinnige en kwaadaardige manier de klokkenluiders in het vizier neemt, de minister de handen boven het hoofd.

  Gebeurt een en ander niet, dan zitten we met een diepe democratische crisis.

  22-03-2018 om 20:03 geschreven door Gust Adriaensen


  21-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Defensieschandaal

  Als er in ons land nog zoiets bestaat als 'ministeriële deontologie', dan biedt minister Vandeput zijn ontslag aan. Maar we weten sinds het conflict Michel-Francken van enkele weken geleden, dat 'deontologie' niet het sterkste kenmerk is van bepaalde ministers, staatssecretarissen en partijen. Hoe dan ook, Vandeput kan niet meer functioneren als minister van defensie.

  De ernst en de draagwijdte van dit defensieschandaal kunnen moeilijk onderschat worden. In een miljardenzaak weet de bevoegde minister naar eigen zeggen -maar daarover groeien de twijfels-, niks over cruciale onderzoeken en rapporten. Topmensen van defensie manipuleren en konkelfoezen naar hartenlust, spelen rapporten die van essentieel belang zijn voor de besteding van miljarden belastinggeld, niet door aan de minister, die dus van toeten of blazen weet.

  John Crombez, voorzitter van SPA, zegt daarover terecht dat dit schandaal een echt gevaar betekent voor onze democratie: defensie zet de politiek buitenspel.

  21-03-2018 om 10:35 geschreven door Gust Adriaensen


  19-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever danst op twee benen

  Het verbaast me dat de uitspraak van De Wever over het verschil tussen joden en moslims zo weinig commentaar uitlokt.

  Wat zei hij: 'Ik heb nog geen orthodoxe jood gezien die een loketfunctie in Antwerpen wil. Zij vermijden conflicten. Dat is het verschil. Moslims eisen wel een plek op in de publieke ruimte, in het onderwijs, met hun uiterlijke geloofstekenen. Dat zorgt voor spanningen.’

  Ik heb zelden zo'n polariserende, autoritaire en anti-Verlichtingsuitspraak gehoord.

  Want wat zegt de Antwerpse burgemeester in feite tegen de moslims (en andere minderheden die (terecht) hun plek opeisen in de publieke ruimte); 'Sluit je op in je eigen religieus-cultureel ghetto. Heb geen ambitie naar een openbare functie. Wis je identiteit volledig uit als je dat toch wil. Loop als een soort van geesten door de stad die niemand lastigvallen en met wie wij, de identiteitsbewuste Vlaamse autochtonen, ook geen contact zoeken. Geen contact, geen kans op spanningen.'

  Voila. Dat is het geborneerd, agressief, navelstaarderig conservatisme ten top gedreven. De Wever heeft het graag over de Verlichting, waarop 'onze' normen en waarden gebaseerd zouden zijn. Vergeet het. Het conservatisme gecombineerd met het nationalisme is een aanfluiting van de Verlichtingsidealen. 

  Zoals in eerder commentaren al is aangetoond, is het het conservatisme à la De Wever (en zijn leermeesters Dalrymple, Burton) erom te doen enkele fundamentele peilers van de Verlichting onderuit te halen. Zijn stellingname dat minderheden hun plek niet mogen opeisen in de publieke ruimte om spanningen te vermijden, is een serieuze sloopactie.

  19-03-2018 om 10:05 geschreven door Gust Adriaensen


  18-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Overschotten wegen'

  John Crombez, voorzitter SPA:

  'Hoeveel mensen hebben 45 jaar gewerkt, maar kunnen zich geen rusthuis veroorloven? En in die rusthuizen krijgt 40 procent van de bewoners antidepressiva omdat er te weinig personeel is om zich echt om hen te bekommeren. In commerciële rusthuizen wegen zede overschotten om de porties te verkleinen, dat noemen ze rentabiliteit. Ondertussen wordt er in de sociale zekerheid voor 3 miljard euro bespaard.'

  18-03-2018 om 07:19 geschreven door Gust Adriaensen


  17-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons zo geroemde onderwijs

  Klaarblijkelijk verbinden nogal wat ouders de 'kwaliteit' van een school met 'wit' en 'sociale en culturele status' van de schoolbevolking.

  En er zijn heel wat scholen, niet in het minst in het katholieke net, die de genoemde kenmerken ook uitspelen als propagandamiddel om vooral leerlingen uit de middenklasse aan te trekken: liefst geen te grote mix want die haalt het onderwijsniveau naar beneden.

  De sociale en culturele segregatie die vroeger in landelijke gebieden bestond (en bestaat) tussen de katholieke colleges en lycea enerzijds en de 'staatsscholen' anderzijds, zet zich nu sterker en sterker door in (klein)stedelijk gebied. Met dien verstande dat bij de sociale herkomst van leerlingen, ook raciale en religieuze elementen een grote rol zijn gaan spelen.

  Ouders, onderwijsinstanties en politici werken die stuitende segregatie in de hand. Vaak zullen ze wel orakelen dat alle jonge mensen gelijkwaardig zijn, maar ondertussen gaat hun voorkeur naar scholen naar 'ons beeld en gelijkenis'.

  17-03-2018 om 15:22 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Thijs stelt tentoon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Van 14 tot 29 april stelt Willy Thijs zijn werk tentoon in 'Hofke van Chantraine', Kerkstraat 46, Oud-Turnhout.

  'Het werk van een behoedzame escapist. Uitmondend in verbeelde wijdheid.'

  17-03-2018 om 11:31 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XIII/11

  Vrijdag 16 maart 2018

  Flitsen

  Dank zij een grote groep vrijwilligers naast  vele betaalde krachten (‘n 600-tal!) kan het klooster Mar Yakub vrij vlug meehelpen aan het verlichten van het leed van het Syrische volk over zowat heel het land. En zo werd deze week een lading humanitaire hulp klaar gemaakt voor Ghouta. We hebben o.m. met een 12-tal personen een lange voormiddag gewerkt om ‘shampoo’ van uit een enorme bidon (500 l) in (precies 993) kleine flessen te gieten en de bidon was nog niet half leeg. Het was een groot werk. Wegens het glibberige goedje moesten die flessen in zuiver water proper gemaakt worden om ze goed te kunnen sluiten. Een vrachtwagen komt  alles ophalen en ter plaatse brengen. Op het terrein is er altijd veel werk o.m. water geven. Nu worden echter ook de bomen gesnoeid. Verder is er een groot stuk dat met een bulldozer werd geëffend en dat nu wordt klaar gemaakt om bezaaid te worden.

  Met het vorderen in de vasten worden ook de gebeden steeds intenser en langer, totdat we in de Goede Week bijna dag en nacht in gebed doorbrengen. Ik zal daarom vooraf nog eens aankondigen dat ik in de  Goede Week, op Goede Vrijdag geen bericht zal sturen. Het nieuws van het sterven van Jezus op het Kruis overtreft ver alle mogelijke andere berichten. Vandaag, deze vrijdag, werd in de byzantijnse liturgie voor de laatste keer de akathisthymne gezongen. We hebben het extra plechtig willen doen samen met de parochianen van Qâra in hun St. Michael kerk. De kerk was vol gelovigen die uit volle borst bijna twee uur lang hebben gezongen.

  De westerse waanzin: het  lijden van Syrië en van de wereld

  Op 15 maart 2011, gisteren 7 jaar geleden,  protesteerden enkele tientallen mensen in Damascus tegen de  regering en tegen de president. Zij stelden hun actie voor als “een revolutie voor een Syrië zonder tyrannie”. Het was het begin van de “Arabische lente”, de oorlog tegen Syrië. Met eigen ogen hebben we  gezien hoe het op gelijkaardige wijze  in  Qâra  begon, toen we “per toeval” langs zulk een groepje heftig protesterende mensen (allemaal buitenlanders) liepen voor de grote moskee op een vrijdagavond. De Atlantische pers stond meteen bol van   geïllustreerde verhalen over een verschrikkelijk “regime” en een gruwelijke dictator tegenover de “vreedzame betogingen van ongewapende burgers”. De geheime diensten van de grote westerse mogendheden zorgden ondertussen voor de nodig doodseskaders die steeds meer mensen vermoordden, vooral soldaten en veiligheidsmensen en ook steeds meer spectaculaire aanslagen pleegden in heel het land. De wereldleiders wilden een groot Midden Oosten, waarvan de soevereiniteit van de landen door een van buiten af aangewakkerde burgeroorlog zou vernietigd worden. Irak was al verwoest en Libië zou vlug op dezelfde wijze, totaal ontwricht, in de “Arabische lente” worden opgenomen. De “slachter van Bagdad”, Abdel Hakim Belhadj, werd ook “de slachter van Tripoli”. Op 26 november 2011 hebben NAVO vliegtuigen hem met een bataljon van 700 Libische strijders en een massa Libische wapens overgevlogen naar het Turkse Eskandarun, aan de Syrische noordgrens, om Damascus aan zijn erelijst toe te voegen. Zo ver kwam het echter niet. Hij werd uiteindelijk aangesteld tot gouverneur van Tripoli! Het goud, de olie en de wapens van Kadhaffi waren in veiligheid gebracht. Nu moesten de gas, de olie en de Amerikaanse pijplijn van Syrië nog volgen. Ondanks gruwelijke moorden, verwoestingen en aanslagen bleef Syrië echter stand houden. Syrië wil geen fanatiek islamitisch bestuur of een sharia om dan de speelbal te zijn van de VS-Israël-NAVO-golfstaten. Syriërs willen in harmonie leven als één familie, samen met alle verschillende etnische en geloofsgroepen, zoals wij het hier iedere dag kunnen ervaren en zoals elke objectieve waarnemer het in heel het land onder de bevrijde bevolking kan meemaken.

  Het verdere verloop hebben we al herhaaldelijk vanuit verschillende standpunten beschreven. Een militaire invasie met een rechtstreekse vernietiging van Syrië lukte niet. Daarop zijn nog vele andere pogingen gevolgd met  tienduizenden  terroristen en herhaalde pogingen tot een staatsgreep. Ook dat is tot heden niet gelukt maar de wereldheersers blijven onvermoeibaar met nieuwe middelen hun doel nastreven. De wapenbazen steken graag een handje toe. Voor hen speelt het geen rol wie tegen wie vecht, als er maar gevochten wordt. Volgens Sipri (Stockholm International Peace Research Institute) steken de VS met kop en nek uit boven alle andere landen als grootste wapenleverancier (bijna het dubbele van Rusland) en is het Midden Oosten de voornaamste “begunstigde”. En zo belanden we bij het Amerikaanse plan B. Oost-Ghouta, dat sinds 2012  stevig in handen is van een paar tienduizenden terroristen. Ghouta moest de uitvalsbasis worden om Damascus te laten doodbloeden en uiteindelijk in te nemen. Alles zat goed. De terroristen hadden de bevolking helemaal onder de knie. Met een Amerikaanse militaire basis zou de val van Damascus bezegeld kunnen worden. Het Syrische leger, geholpen door zijn  bondgenoten, begon echter aan de echte bevrijding. Toen barstte de woede tegen Syrië in de Atlantische pers pas voor goed los. De “Witte [Sc]Helmen “ en “het Syrisch observatorium voor de mensenrechten” zorgden voor de nodige beelden: het leger wurgt zijn eigen volk, bestookt het met chemische wapens, steelt de humanitaire hulp, laat het volk uithongeren, bombardeert eigen ziekenhuizen… De internationale gemeenschap riep luid om een staakt het vuren (om zijn terroristen te  beschermen) en om een strenge veroordeling van Syrië met een militaire inval… In bijgevoegde informatie zie je dat de werkelijkheid precies omgekeerd is. Fayssal Mikdad, Syrisch minister van buitenlandse zaken zei zaterdag in een persconferentie dat de OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapens) nog steeds de overvloedige informatie, die hen verstrekt wordt over het  gebruik van chemische wapens door de terroristen, blijft weigeren. Ondertussen worden grote hoeveelheden wapens van Amerikaanse en Franse makelij, bestemd voor de terroristen in Ghouta onderschept. Het leger wordt hierbij geholpen door de bevolking, waardoor we verwachten dat er in de nabije toekomst nog meer aan het licht zal komen.  Verder ontmantelde het leger in Aftris (op 12 maart) en in Chifounya (op 13 maart) twee geheime fabrieken voor chemische wapens. Husam Taleb, een voormalige volgeling van Zahran Alloush, stichter van de terroristengroep Jaysh al-Islam, heeft inmiddels meer onthuld over de werking van deze groep, de steun en het geld dat ze van westerse mogendheden krijgen, de Witte Helmen die hij gewoon een “terroristengroep” noemt en de chemische aanvallen die sinds 2013 gepleegd worden om Syrië hiervan valselijk te beschuldigen. En de mensen zelf blijven in Oost-Ghouta protesteren tegen de terroristen en de westerse mogendheden die hen steunen en zij smeken het Syrische leger om hen te komen bevrijden.  Onze media gaan echter gewoon verder met hun valse beschuldigingen. Het blijft de obsessie van het westen, aangemoedigd door een corrupte elite van wereldheersers: Syrië moet militair vernietigd worden want het is de schuld van alles. Om dit te bereiken worden ook de internationale organisaties misbruikt. Bachar al Ja’afari, Syrisch permanent vertegenwoordiger bij de VN vatte de houding van het westen helder samen met een spreekwoord van Najib Mahfouz: “Het zijn leugenaars. En ze weten dat ze leugenaars zijn. En zij weten dat wij weten dat zij leugenaars zijn. En toch blijven ze luidop[U1]  liegen.”

  Leugen en bedrog blijven overal heersen. We worden er soms moedeloos van omdat ze zulke verwoestende gevolgen hebben, zoals we dagelijks in Syrië ervaren. En er zit een grotere, wereldwijde strategie achter: de Angelsaksische wereldoverheersing, de zogenaamde nieuwe wereldorde, die nu bedreigd wordt. Er zijn steeds meer landen die geen slaaf willen zijn maar gewoon hun zelfstandigheid willen behouden. Er zijn steeds meer landen die op voet van gelijkheid willen samenwerken, met respect voor elkaars eigenheid en soevereiniteit. Hiertegen willen de landen van de oude, koloniale wereldoverheersing onder leiding van de VS-Israël zich met alle middelen verzetten. Zolang zij het herstel van hun macht over heel de planeet blijven nastreven, zal de UNO met zijn hoogste internationale organisaties uiteindelijk een poppenspel blijven en onmachtig zijn naar waarheid en recht, de soevereiniteit van landen en de werkelijke rechten van de mens te doen naleven. Hun grootste misdaden die tegen  het  mooie charter van de UNO ingaan kunnen de  wereldmachten zonder moeite zelf toedekken. En er is geen enkele mogelijkheid om deze tegen te houden of te bestraffen.  Een grondige verandering aan de top is dringend nodig.

  En dit nog

  De informatie en video’s die ik toegestuurd krijg  zijn zo omvangrijk en boeiend dat ik stilaan zelf niet veel meer hierover hoef te schrijven. Heel hartelijk dank!

  vOns vorig bericht rijkelijk geïllustreerd:toespraakvan Poetin, 3 video’s over situatie in Damascus o.a. een toelichting door Franse journalist J.P. Duthion, 8 video’s over Oost-Ghouta met o.a. de blijvende provocatie met chemische wapens, getuigenis van Duits parlementslid Christian Blex in naam van de  Duitse delegatie, met o.a. een oproep aan Duitse en Europese politici om zelf  hier te komen kijken om de leugens te ontmaskeren:  http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-66/

  vNog een oprecht, eenvoudig maar kostbaar getuigenis over de waarheid in Syrië: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/03/01/bisschop-bony---diep-geraakt-door-wat-ik-in-syrie-zag-/

  vSeksuele uitbuiting van vrouwen zelfs vanwege VN-hulpverleners: http://www.golfbrekers.be/als-redders-belagers-worden/

  v8 video’s die nogmaals aantonen wat ieder  met een beetje kritische zin en een geweten al jaren wist: aanklachten tegen Syrië omtrent chemische wapens zijn vals en ook heel irrationeel. Ze dienen  als valse vlag om Syrië verder te vernietigen. Sarin gas werd nogmaals gevonden bij de terroristen: http://www.golfbrekers.be/dame-blanche-in-syrie/

  vNog 13 video’s hierover:  http://www.golfbrekers.be/dame-blanche-in-syrie-2/

  vHeel langzaam en heel voorzichtig begint zelfs bij ons iets van de waarheid door te dringen (hoe hebben ze het toch aangedurfd dit te publiceren?): http://www.knack.be/nieuws/wereld/syrisch-leger-ontdekt-chemisch-lab-in-oost-ghouta/article-normal-975759.html

  vNog twaalf video’sover de mensen die door het leger gered werden in Ghouta, een Franse journalist, Asma al-Assad, de first lady over ontwikkeling, leven in Lattakia en Aleppo: http://www.golfbrekers.be/ondanks-alles-leeft-de-hoop-in-syrie/

  vNog eens een hoogtepunt van huichelarij vanwege de VS: http://www.golfbrekers.be/met-de-vsa-over-vrede-in-syrie-praten/

  vTerwijl onze pers er op los blijft liegen, krijgen we het goede nieuws van de  Chinezen die uitleggen hoe het Syrische leger vorige zaterdag 60 mensen veilig kon evacueren terwijl ze meer dan de helft van het gebied al bevrijd hebben (Later vertelden sommigen horrorverhalen van hun leven onder deze terroristen): http://www.xinhuanet.com/english/2018-03/11/c_137030108.htm#0-fbook-1-21167-b182d7286068ff4101843e17368e4b10

  vVoor wie tijd en geduld heeft hier nog veel meer goede berichten:  https://www.facebook.com/Modernes.Syrien.Assad/?hc_ref=ARS9gG3W7a2nyCDseEp-HrbvR9fZ1j_YRyv6Pf7a2h1ZX4F1cT1tt2xJfsFVi7aK7DE&pnref=story http://www.syrianews.cc/youtube-channel-deleted/; https://www.facebook.com/groups/249464532256452/281065455763026/    

  vDe Duitse journalist Karin Leukefeld vertelt over de situatie in Syrië

  Deel1: www.youtube.com/watch?v=8SfbhXnJbpE 

  Deel 2: www.youtube.com/watch?v=t1CxwrfEh9Y

  P. Daniel

   

   

   [U1]

  17-03-2018 om 10:12 geschreven door Gust Adriaensen


  15-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doornaert en racisme

  In een commentaar bij het misbruikschandaal in de Engelse stad Telford, gaat barones Mia Doornaert wel sterk uit de bocht.

  Het is goed dat Doornaert elke vorm van misbruik krachtig veroordeelt. Maar terwijl zij terecht stelt dat 'de witte man niet bestaat', suggereert ze wel in sterke mate dat 'de Pakistaanse of de moslimman wel bestaat', en dat is dan een verkrachter, een crimineel. Zo bezondigt ze zichzelf aan ' een nieuw racisme om mensen te beoordelen op hun huidskleur'.

  Overigens heeft Doornaert klaarblijkelijk niet de moeite gedaan om via mediaonderzoek uit te vlooien of het misbruik 'in overgrote mate gepleegd werd en wordt door mannen uit Pakistaanse wijken', zoals zij schrijft. Die bewering wordt alleszins tegengesproken door de politiecommissaris van die streek: 'Er is ook geen sprake van een oververtegenwoordiging door leden van de Aziatische gemeenschap in Telford, waar in het verleden zeven Pakistaanse bendeleden zijn vervolgd voor kindermisbruik.' De commissaris zegt dat de achtergrond van de daders vergelijkbaar is met een dwarsdoorsnede van de samenleving. 'Dus er is niet een groep die oververtegenwoordigd is.'

  Doornaert voert helemaal geen bewijzen aan voor haar bewering dat de politie niet is opgetreden en dat de reden van die beweerde criminele laksheid te vinden zou zijn in schrik voor het verwijt van islamofobie.

  Wat Doornaert schrijft en de manier waarop, appelleren aan het 'buikgevoel' van nogal wat 'witten',ook bij ons, die graag,s oms met een (verborgen) politieke agenda,c riminaliteit verbinden met een bepaald ras of een bepaalde religie.

  Misdadigheid moet aangepakt en bestraft worden,v an welke kleur, godsdienst, sociale status, wijk, politieke groepering, enz. ,de criminelen ook zijn.

  Wat Doornaert hier doet is op een m.i. brutale en op zijn minst ongenuanceerde manier, de misdaden in Telford racistisch framen en de politie beschuldigen van lafheid/bevooroordeeldheid, zonder daarvoor bewijzen te leveren.

  15-03-2018 om 22:25 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artificiële intelligentie

  In zijn laatste levensfase bepleitte Stephen Hawking de noodzaak aan een internationaal ethisch en juridisch kader voor de ontwikkeling en toepassing van artificiële intelligentie.

  15-03-2018 om 08:35 geschreven door Gust Adriaensen


  14-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurkundige Stephen Hawking (76) overleden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De beroemde Britse natuurkundige Stephen Hawking is overleden.

  14-03-2018 om 07:14 geschreven door Gust Adriaensen


  12-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem fileert zijn eigen partij

  In 'Doorbraak' haalt staatssecretaris De Crem zijn eigen partij flink over de hekel.

  Deze 'analyse' van De Crem is voor nogal wat forumdeelnemers de uitgelezen kans om CD&V er extra van langs te geven. Zo noemt iemand de CD&V-top een 'stel apparatjsiks', dat de 'voeling met de werkelijkheid is verloren geraakt in een navelstaarderig humanisme'.

  Als je (bepaalde) woorden gebruikt, is het altijd goed even na te denken over de inhoud ervan. Neem nu dat historisch zwaar beladen woord 'apparatsjiks'. Zijn er voldoende argumenten te vinden om bv. de CD&V-top 'een stel apparatsjiks' te noemen? En als je dat toch doet, moet je dan niet zo eerlijk zijn om eens af te toetsen of de toppers van andere partijen misschien ook in aanmerking komen voor dat etiket.

  'Humanisme', zoals de meeste mensen wel weten, een wereldbeschouwing die voor alles de menselijke waardigheid,de vrijheid en de waarde der persoonlijkheid wil hooghouden, 'navelstaarderig' noemen is voorwaar een bijzonder moeilijke oefening en het zo voorstellen dat 'humanisme' de voeling met de werkelijkheid verbreekt, m.a.w.je kan geen humanist zijn als je met je beide politieke voeten in de werkelijkheid staat, doet veronderstellen dat er in partijen die nog wel 'voeling met de werkelijkheid' hebben, weinig plaats is voor humanistische waarden. En zeker niet voor christelijke.

  12-03-2018 om 21:47 geschreven door Gust Adriaensen


  11-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twaalf populairste tweets van paus Franciscus

  Druk op onderstaande link voor de twaalf populairste tweets van paus Franciscus.

  Bijlagen:
  https://youtu.be/dgsjSzt9Xb4   

  11-03-2018 om 20:12 geschreven door Gust Adriaensen


  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XIII/10

  Vrijdag 9 maart 2018

  Flitsen

  De vrijwilligers van S.O.S. zijn na hun werken aan de  Krak des Chevaliers weer terug, 2 jongens  en 2 meisjes. Een van de meisjes is zelfs een Syrische. Ook kregen we weer drie chauffeurs van ambulances, 2 uit Aleppo en een uit Afrin. Er is een Koerd bij, een vader van tien kinderen. We trachten hen goed te verzorgen en het zijn ook aangename kerels. Van de bezoekers moeten we vooral drie sjeiks met hun gevolg uit Tartoes vermelden. De sjeiks droegen een witte tulband, wat er op wijst dat het sjiieten zijn (de zwarte band wijst op de afstamming van Mohamed). Zij wilden een uitgebreide kennismaking omdat ze vernomen hadden dat hier een huis was “waar God aanbeden wordt” en waar gebeden wordt voor het land. In de kerk baden we het Onze Vader voor hen en een van de sjeiks bad (gekeerd naar Mekka. Kerken zijn georiënteerd, moskeeën ge-mekka-niseerd!)  daarna uitvoerig voor ons. Twee sjeiks wilden een indrukwekkende afscheidsrede houden: in islam en christendom aanbidden wij God die vrede en liefde is, waar geweld en haat is, daar is niet de echte islam, wij leven in onderlinge vrede met elkaar. Al kunnen we niet mee gaan met de gelijkheid van de godsdiensten, hun toespraak maakt nogmaals duidelijk hoe het Syrische volk een harmonieuze samenleving is en wil blijven. Pogingen van buitenlandse mogendheden om dit land te breken door een zogenaamde “burgeroorlog” uit te lokken, worden door het volk krachtdadig afgewezen.

  Aangenaam  bezoek kregen we eveneens van een groep die zich inzet voor het behoud van het Syrisch patrimonium: Syrian Exploration and Documentation Society  Eerst kwamen er acht op verkenning en daarna kwam deze vrijdag de hele groep van 200 personen, vooral (zeer) jonge mensen. In afzonderlijke groepen werden ze rondgeleid. Het deed me denken aan de vroegere open-deur-dagen in onze abdijen. Er moest vooraf nog wel gewerkt worden. Deze nacht hebben we namelijk weer een zware storm gehad die alles wat niet vast zit doet rondvliegen: dozen, potten, flessen, plastiek, dakpannen… Het is dan overal behoorlijk vuil. ’s Morgens was het plots weer rustig. Na de rondleiding zaten of  liepen allen op het binnenplein onder een stralende zon. En maar babbelen en foto’s nemen. Die jeugd is echt geïnteresseerd. Sommigen willen in het buitenland verder studeren maar de meesten blijken toch gemotiveerd om aan de heropbouw van het land mee te werken, waartoe we hen ook aansporen. Ze staan heel erg open voor een geestelijk woordje. Dat we allen geschapen zijn naar Gods beeld en gelijkenis en dat hierin onze eigenlijke en onverwoestbare waardigheid ligt, beluisteren ze met open mond…Zegen deze jongeren Heer, dat zij meewerken, niet aan de nieuwe verderfelijke wereldorde van corrupte leiders maar aan uw Rijk hier op aarde.

  Onder de dictatuur van mythen

  Het woord mythe komt van het Griekse “mythos”, dat vertelling betekent. Het is een legende, een fabel, een sprookje, ontstaan uit de rijke creativiteit van de menselijke geest. Zo genieten we van de grote verscheidenheid van de Griekse mythologie uit de oudheid, van oude en nieuwe sprookjes en van de eindeloze fabels van Jean de la Fontaine uit het einde van de 17e eeuw, met meestal dieren in de hoofdrol en een moralistische of opvoedkundige ondergrond. In de mythen krijgt de fantasie de volle vrijheid zodat de grenzen tussen werkelijkheid en verzinsel, waarheid en leugen, misdadigers en onschuldige slachtoffers worden uitgewist. De ontsporing van een samenleving begint echter wanneer mensen bewust waarheid en werkelijkheid gaan vervangen door mythen uit eigenbelang om hun laakbare bedoelingen toe te dekken.

  Ziehier enkele voorbeelden van mythen die in de moderne opvattingen vast verankerd werden  om onschuldige slachtoffers als misdadigers voor te stellen en vooral om de  misdadigers zelf vrijuit te laten gaan.  Een machtige manipulatie zorgt er voor dat de wetenschappelijk verantwoorde ontmaskering van deze mythen gewoon niet aanvaard wordt in de openbare opinie. Wij horen de Middeleeuwen als een duistere periode te beschouwen en we moeten ons vooral schamen om het christelijke geloof en de Kerk, al was die tijd – naast zijn gebreken - in werkelijkheid vol licht (Nicolas Weill-Parot en Véronique Sales (dir), Le vrai visage du Moyen-Age, 2017). De 18e eeuw moeten we echter de “eeuw van de  verlichting” noemen, terwijl ze in feite de verschrikkelijke terreur van de Franse Revolutie inluidde (Bertrand Vergely, Obscures lumières. La révolution interdite, 2018), met de uiterst misleidende slogan “vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid”. Een massa mensen werd door de guillotine inderdaad meer “gelijk” gemaakt, terwijl de ergste criminelen in “vrijheid en broederlijkheid” hun massaslachtingen konden uitvoeren. Ziedaar de verlichting. Een andere moderne roes is de “mythe van de veilige contraceptie”. Terwijl nuchtere wetenschappers al een halve eeuw waarschuwen dat hormonale contraceptie een onuitputtelijke bron is van ontwrichting zowel op lichamelijk als geestelijk gebied en dit nu nagenoeg wekelijks wetenschappelijk wordt bevestigd, blijft deze oude kermismolen verder draaien dank zij groot commercieel succes. En dan de mythe van de opwarming van de aarde door de uitstoot van CO2! Duizenden geleerden blijven onafgebroken de onzin hiervan aantonen, maar toch lukt het aan een politieke elite om over alle menselijke activiteit te blijven heersen voor eigen belang.

  Het zijn uiteraard de mythen over Syrië die ons hier en nu het meest bezig houden en die  in de openbare opinie geprent werden (worden) om het volk uit te roeien en het land, de  bakermat van de beschaving en van het christelijk geloof, te vernietigen in dienst van de hebzucht en heerszucht van de wereldheersers: de mythe van de  “volksopstand”, de Syrische “burgeroorlog”, het “dictatoriale regime” en de verschrikkelijke dictator van een Syrische president… Lees als voorbeeld het recente verzinsel van onze eigen VRT: “Syrisch leger rukt op door rebellenenclave Oost-Ghouta, bestanden blijven dode letter” van Jos De Greef, 4 maart 2018 of de kwakkel van onze “kwaliteitskrant”: “Regime-Assad plundert VN hulpkonvooi” van Jorn De Cock, 6 maart 2018. De mythen worden hier tot absolute waarheid verheven. Met de cijfers fantaseren onze fabelschrijvers precies zoals destijds in Aleppo gebeurde. Toen werden zogenaamd een half miljoen mensen door het regime gewurgd, terwijl nauwelijks 1/5e van dat aantal aanwezig was. Nu zouden het er 400.000 zijn terwijl slechts ongeveer de helft aanwezig is.  Dat de terroristen  minstens 25 % van de vrouwen en meisjes in Oost Ghouta (zoals in Aleppo) seksueel misbruiken, blijft zorgvuldig toegedekt (https://www.mondialisation.ca/femmes-en-syrie-mere-agnes-mariam-denonce-les-rebellesterroristes/5623668). Het is “het regime van Assad” dat een “collectieve bestraffing” uitvoert op de burgerbevolking, met “genadeloze bombardementen”, ook op scholen en ziekenhuizen die de “burgerbevolking tot wanhoop drijven”. De president zelf is als een bloeddorstig dier “dat de overwinning ruikt”. En terwijl heel de wereld dit regime met de goddelijke bliksem van sancties wil straffen, houden Rusland en China dit gerechtvaardigd oordeel tegen. Het Syrische leger en zijn  bondgenoten doen vanaf het begin al het mogelijke om humanitaire hup  te leveren, veilige zones te creëren om mensen te evacueren en de gruwel van de fanatieke terroristen die de sharia willen opleggen te stoppen. De terroristen gebruiken de burgers als menselijk schild, dwingen hen tunnels te graven, beletten humanitaire leveringen en houden niet op vanaf de eerste dag de vluchtzones onder vuur te nemen, nu al meer dan een week. Scholen en ziekenhuizen in Oost-Ghouta hebben de terroristen tot hun kazernes omgevormd en ze blijven van daaruit dagelijks onschuldige burgers in Damascus doden en verwoestingen aanbrengen. Nu hebben ze het militair hospitaal van Tashrine in Damascus beschoten: 2 doden en 9 gewonden. Onze sprookjesschrijvers beweren dat het Syrische leger doelbewust ziekenhuizen in Ghouta bombardeert maar vermelden niet dat juist daar de terroristen hun hoofdkwartier gevestigd hebben. En dan de spectaculaire onthulling van onze hoger genoemde fabeltjeskrant dat het “regime-Assad” 70% plundert van de medische hulp met de vage aanduiding “volgens WHO”, terwijl het leger er zelf mee voor gezorgd heeft en alles onder leiding van de Syrische Rode Halve Maan en de VN verloopt. Er zijn inderdaad maandag 46 trucs met hulpgoederen gearriveerd. Wij vernamen echter dat het weer de terroristen zijn die ook deze levering verhinderen, zoals ze iedere hulp aan de bevolking beletten en de veilige vluchtwegen blijven beschieten. En dat is weer de ideale gelegenheid om Syrië vals te beschuldigen. Als uw bronnen het “Syrisch Observatorium van Mensenrechten” en “de Witte Helmen” zijn, beide nauw verbonden met de terroristen, kun je beweren wat je wil, als het maar dient om Syrië te beschuldigen en de oorlog te laten voortduren. En de internationale gemeenschap helpt hierin de terroristen om dan achteraf Syrië te kunnen beschuldigen dat de bevolking niet geholpen wordt. Hetzelfde met die chemische aanvallen, door de terroristen uitgevoerd om Syrië te kunnen beschuldigen. Telkens wanneer het Syrische leger aan de winnende hand is en de bevrijding van de bevolking nabij is, wordt een provocatie opgezet met chemische wapens. Om toch serieus te lijken schrijven ze dan over een “mogelijke chemische aanval”.

  De echte criminelen en de oorzaak  van het gruwelijke lijden van de bevolking in Oost-Ghouta zijn deze drie. Vooreerst de (20.000?) fanatieke terroristen die de bevolking in een wurggreep houden: Jaych al-Islam, gesteund door Saoedi-Arabië met vele VS wapens, Faylak al-Rahman, gesteund door Qatar (en Turkije) en de moslimbroeders en wat nog overblijft van Al Noesra. Verder de landen die deze terroristen tot monsters blijven vormen, steunen, bewapenen en betalen (VS, Israël, NAVO, golfstaten). Tenslotte onze politici en journalisten die de onderliggende mythen levendig houden om het uitmoorden van de bevolking en het vernietigen van het land aan te moedigen. Zo wordt journalistiek door mythen vervangen. Journalisten, al staan jullie openlijk aan de kant van de moordenaars, toch zal ook Oost Ghouta eens door het Syrische leger en zijn  bondgenoten bevrijd worden zoals Aleppo, Palmyra en Deir-Ezzor. De mensen zullen dan hun vele geliefde doden herdenken, die mede door jullie dwaas geschrijf straffeloos werden gefolterd, verminkt en vermoord. Hoe is dit in de 21e eeuw mogelijk?

  En dit nog:

  vOns vorig bericht rijkelijk met 15 video’s geïllustreerd: 2 video’s over  de mijnramp in Chili, prachtige video van Krak des chevaliers vanwege de S.O.S chrétiens de l’Orient, Bachar al-Assad over het onmenselijk optreden van de internationale coalitie (Duits), De terechte beschuldiging van Rusland aan de VS,  moeder Agnes-Mariam over de Mussalahah of verzoening, Gruwelijke propaganda van THS, Zahran Allouch, Tillerson en zijn huichelarij over de aanwezigheid van de VS in Syrië, 46 trucs humanitaire hulp in Oost-Ghouta, WFP voedselhulp vanwege Rusland en Syrië, Russische info, het Syrische leger vordert in het bevrijden van Ghouta, de historische waarschuwing van president Eisenhouwer, kard. R Sarah vreest dat Europa zal sterven omdat het zijn christelijke wortels verloochent: http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-65/   

  vEen vlijmscherpe aanklacht (in ‘t Nederlands) van de Syrische zusters trappistinnen van Azeit (Libanese grens) tegen de  leugens van de westerse pers en tegen de laffe westerse landen die hier blijven moorden en vernielen, met bijkomende info over de gesmokkelde olie van IS die naar Turkije en Israël stroomt: http://freesuriyah.eu/?p=1593 

  vGetuigenis van moeder Agnes-Mariam (in ’t Spaans, met in de video van onze oude  Belgische bus van de Lijn?): http://www.lantidiplomatico.it/dettnews-video_madre_agnese_mariam_de_la_croix_i_ribelli_bloccano_levacuazione_dei_civili_nel_ghouta_per_usarli_come_scudi_umani/82_23276/ 

  v7 video’s en 3 foto’s die u duidelijk tonen wat er  in Oost Ghouta echt gaande is met goede Nederlandse toelichting: http://www.golfbrekers.be/actualiteit-in-syrie-oost-ghouta-e-a/

  v7 video’s die de Witte Helmen ontmaskeren als organisatie die de terroristen helpen: http://www.golfbrekers.be/witte-helmen-big-white-lies/  

  vEen erg moedig en waarheidsgetrouw bericht over de situatie in Syrië door bisschop J. Bonny, die beloofde een volgende keer langs te komen: http://www.katholiekforum.net/2018/03/04/bisschop-bonny-doorprikt-leugendiscours-over-syrie/

  vPatriarch Ignatius Aphrem over de valse berichtgeving over Oost-Ghouta: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/zijn-sommige-dode-kinderen-dan-minder-waard-dan-andere?utm_source=Kerknet+Daily&utm_campaign=978fb2eebf-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_07&utm_medium=email&utm_term=0_071c968197-978fb2eebf-133325829

  v2 video’s over geweld tegen vrouwen die als vluchtelingen in Jordanië terecht komen: http://www.golfbrekers.be/grensoverschrijdend-gedrag-in-jordanie/

  vDe hysterie en tirannie van de theorie over de opwarming van de aarde door CO2 nogmaals deskundig tot brandhout gemaakt door Marc Morano: https://www.climategate.nl/2018/03/marc-morano-luis-pels-klimaatalarmisten/

  vHet waanzinnig Amerikaans militair budget van 700 miljard dollar voor 2018 (China: 150 miljard, Rusland: 70 miljard): http://www.libertepolitique.com/Actualite/Editorial/Etats-Unis-plus-de-700-milliards-de-budget-militaire-pour-quoi-faire;

  http://www.libertepolitique.com/Actualite/Decryptage/Hausse-du-budget-militaire-americain-quelques-elements-contextuels

  vVertaling van de conferentie van kard. R. Sarah, waarover we vorige keer een bezinning gaven: http://www.katholiekforum.net/2018/02/27/vertaling-conferentie-kardinaal-sarah-over-zijn-boek-god-of-niets-ukkel-7-feb-2018/

  vFranse vertaling van de 2 uur durende toespraak van Poetin van 1 maart 2018:https://www.mondialisation.ca/discours-de-poutine-allocution-a-lassemblee-federale-le-1er-mars-2018/5623666

  P. Daniel

   

   

  09-03-2018 om 16:03 geschreven door Gust Adriaensen


  08-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Toporovskifarce
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Sterker en sterker ontstaat de indruk dat het vooral De Standaard te doen is om mevrouw de Zegher, de directrice van het Gentse MSK,  te liquideren.

  Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een krant zo langdurig zoveel bladruimte besteedt aan een discussie over de echtheid van een (overigens fraai ogende) collectie schilderijen. Dat is voer voor specialisten en de gemiddelde lezer trekt zich daar geen bal van aan.

  De Standaard wordt in die afrekening gretig gevolgd door een meute museumdirecteurs -een krabbenmand gevuld met superego's- die de kans zien om een 'collega' eruit te gooien. In hun zog roeren zich Gentse oppositiepolitici, met Bracke nog eens even op kop, die in deze museumrel munitie vinden om de huidige meerderheid het vuur aan de schenen te leggen, wat altijd meegenomen is in een verkiezingsjaar.

  Minister Gatz, die in deze farce veel meer boter op zijn hoofd heeft dan naar buiten komt, houdt zich gedeisd en schuil achter alle mogelijke 'valse' en 'echte' schilderijen en hoopt stilletjes dat het wel zal overwaaien.

  08-03-2018 om 12:16 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Y. N. Harari 'Sapiens - Een kleine geschiedenis van de mensheid''

  'Vroeger ontmoetten bruid en bruidegom elkaar in de woonkamer van het ouderlijk huis en ging er geld van de ene naar de andere vader.

  Tegenwoordig maken we elkaar het hof in bars en cafés en gaat er geld naar de bankrekeningen van modeontwerpers, sportschoolhouders, dieetconsuleten, schoonheidsspecialisten en plastisch chirurgen, die ons helpen om in het café te arriveren met een uiterlijk dat het schoonheidsideaal van de markt zo dicht mogelijk benadert.'

  08-03-2018 om 11:21 geschreven door Gust Adriaensen


  07-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religie als remedie

  In een column heeft Marc Reynebeau het onbehagen dat vele westerse mensen kenmerkt en dat zich manifesteert in de groei van populistische politieke partijen.

  Het is zeer de vraag of de politiek ervoor kan zorgen dat 'mensen zich weer gewaardeerd en erkend kunnen voelen als medeburgers' . Natuurlijk is het belangrijk dat mensen zich niet langer alleen als een economische kostenfactor voelen weggezet. Daarin zijn bepaalde politieke partijen wel erg bedreven.

  Maar er is veel meer nodig in onze samenleving om brede lagen van de bevolking een 'goed gevoel' te geven, ze zin te geven in het leven, ze te bevrijden van angst en eenzaamheid.

  Het valt me op dat in de talloze remedies die journalisten en auteurs van allerlei pluimage de wereld insturen,  het belang van religieuze gemeenschappen zo goed als helemaal onbehandeld blijft. Zij schrijven er met een grote boog omheen. Onverschilligheid? Gebrek aan kennis? Afkeer? Gêne?

  Nochtans kan religie ankerpunten ,een structuur, rituelen, cultuurhistorische identiteit , samenhorigheid, bieden, die nog altijd voor zeel veel mensen, ook bij ons, de bevrijding betekenen uit zinloosheid, eenzaamheid en geestelijke verwaarlozing.

  07-03-2018 om 17:40 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn sommige dode kinderen dan minder waard dan andere?

  Syrische kerkleiders zijn furieus voor wat ze de blindheid en eenzijdigheid van het Westen en de Wereldraad van Kerken over het humanitaire drama in Oost-Ghouta, met minstens 550 burgerdoden en 2.500 gewonden, noemen.

  Westerse media en hulporganisaties schreeuwen het uit van verontwaardiging over het drama dat zich in die buitenwijk van Damascus afspeelt. Maar over de honderden burgerdoden, waaronder kinderen, door de raket- en granaatbeschietingen vanuit Oost-Ghouta horen wij geen woord. De meerderheid van die projectielen wordt afgevuurd op wijken in Damascus die bevolkt zijn door christenen, zegt patriarch Ignatius Aphrem II Karim.

  07-03-2018 om 16:51 geschreven door Gust Adriaensen


  06-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewuste keuze

  Karel Verhoeven, de hoofdredacteur van De Standaard, schrijft de katholieke kerk en godsdienst zo goed als af omdat uit recente cijfers blijkt dat het aantal doopsels onder de helft van de geboortes is gedaald. Dat  is wel heel merkwaardig, te meer omdat de commentaar van Verhoeven vaak opvalt door een evenwichtige analyse en oordeel.

  Verhoeven vergeet te vermelden dat in 2016 nog altijd niet minder dan 45% van de borelingen in de Vlaamse bisdommen gedoopt werd. Dat zijn 54.000 doopsels. Het gaat bij katholieke ouders meer en meer om een bewuste keuze. Dat blijkt ook uit het groeiende aantal volwassenen dat zich laat dopen.

  Al bij al is die 45% een bijzonder groot, indrukwekkend 'marktaandeel', waarop de meeste 'verenigingen' en 'firma's' wellicht bijzonder jaloers zijn.

  En als het over centen gaat, dan moet Verhoeven ook zo eerlijk zijn de inbreng van de katholieke kerk en gemeenschap in de zorg, het jeugdwerk, het onderwijs, enz. te valideren.

  06-03-2018 om 10:42 geschreven door Gust Adriaensen


  05-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer zelfverzekerdheid

  Ondanks de daling van het aantal dopen, zijn de bisschoppen niet van plan de gelovigen in ons land aan te moedigen hun kinderen vaker te dopen. ‘Het ligt niet in onze aard onszelf te verkopen’, zegt De Kerpel, woordvoerder van de bisschoppenconferentie. ‘We proberen bovenal zo authentiek mogelijk te zijn. We geloven dat dit het meest wervend is, en dat altijd zal zijn.’

  Kerkjurist Rik Torfs had op een ‘iets zelfverzekerder’ antwoord gehoopt. ‘Niet dat de bisschoppen nu met een radiospot moeten komen waarin ze vertellen dat alle ouders hun kind moeten laten dopen’, zegt hij. ‘Maar de Kerk mag toch wat meer tonen dat ze gelooft in wat ze doet. De zaken worden al jarenlang te veel op hun beloop gelaten, en als daaraan niets verandert, zullen alleen nóg meer mensen afhaken. Waarom komen de bisschoppen bijvoorbeeld niet eens sterker op de voorgrond in publieke debatten? Waarom benadrukken ze niet eens vaker dat het geloof in deze tijden van presteren, consumeren, stress en burn-out een grote hulp kan zijn?.’

  Groot gelijk Rik. 

  05-03-2018 om 10:57 geschreven door Gust Adriaensen


  04-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruime meerderheid bij SPD voor GroKo

  Bij de Duitse sociaaldemocraten SPD nam niet minder dan 78,39 % van de stemgerechtigde partijleden deel aan het partijreferendum over het al dan niet deelnemen aan een regering samen met de christendemocraten, onder leiding van Angela Merkel, de zgn. Grosse Koalition (GroKo).

  239.604 sociaaldemocraten stemden 'ja'. 123.329 partijleden waren tegen. Een meerderheid voor regeringsdeelname dus van meer dan 66%

  Enkele bedenkingen hierbij.

  -De massale deelname aan het referendum bewijst het grote politieke bewustzijn bij de Duitse sociaaldemocraten.

  -De grote meerderheid voor regeringsdeelname staat haaks op wat ook bij ons in de media geschreven werd: het zou nipt zijn en een overwinning van 'nein' werd zelf niet uitgesloten geacht.

  Men kan zich afvragen of die 'voorspellingen' wel echt gebaseerd waren op serieus politiek onderzoekswerk. Gaven ze niet eerder uiting aan een afkeer binnen het journalistieke wereldje van de GroKo, in het bijzonder van de socialisten en ook van Merkel? De enorme sympathie waarop de tegenstanders van de GroKo in de media konden rekenen, viel vanaf het begin op.

  En dan is de volgende vraag: 'Waarom hadden de media liever een mislukking van een sterke, stabiele Duitse coalitieregering?' Welke krachten, welke machten sturen hen daarbij aan? 

  Want deze nauwelijks verborgen afkeer van de sociaaldemocratie en ook van de christendemocratie, is al sedert enkele jaren een bekend fenomeen bij ons en in vele landen. 

  En de journalisten moeten toch ook beseffen dat zij op die manier een gevaarlijk rechts populisme en nationalisme steun verlenen.

  04-03-2018 om 15:51 geschreven door Gust Adriaensen


  03-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XIII/9

  Vrijdag 2 februari 2018

  Flitsen

  Vorige zondag kon onze byzantijnse pastoor van Qara  niet komen zodat we ’s avonds plechtig de Latijnse ritus van de tweede zondag van de vasten vierden. We maakten er een gezamenlijke gemeenschapsdag van en ’s avonds keken we allen naar een stichtende film, nl. over de ramp in Copiapo, in de koper- en goudmijn van San Jose in de woestijn van Chili, waar op 5 augustus 2010 een instorting 33 mijnwerkers samen dreef totdat ze na meer dan twee maanden (op 13 oktober) allen, een voor een werden gered. Een getuigenis van solidariteit. Hierna eindigden we de dag met de uitgebreide completen van de vasten.

  Deze week komen geen vrijwilligers van S.O.S. chrétiens de l’Orient omdat ze allen gaan helpen bij de restauratie van het Krak des Chévaliers. Wel komen een zevental vrouwen voor  breiwerk. Er is namelijk extra werk omdat onze Zwitserse vrienden een bestelling gevraagd hebben. Op dit ogenblik zijn er in Qâra, Yabroed en Ma’aloula samen ‘n 200 vrouwen die hiermee hun kost verdienen. Het zijn vooral weduwen die, nadat hun man in de oorlog als soldaat is omgekomen, met hun gezin een onderkomen zochten bij hun (schoon)ouders. Verder zijn er vier chauffeurs met hun ambulances (uit Catalunya!) die van Aleppo over Homs, bij ons twee dagen komen rusten om dan naar Zahlé (Libanon) en terug naar Aleppo te rijden. We zorgen er voor dat ze goed kunnen slapen en eten. Ze zijn ook zeer dankbaar voor hun telkens geheel onverwachte opvang. Er is veel medische zorg nodig. Daarom konden we naast vele ambulances niet minder dan 11 “hospitainers” inzetten, nl. rijdende hospitalen, waarvan onze Franse vriend chirurg zei dat er geen enkele operatie is die hierin niet kan uitgevoerd worden. Dank…

  Het terrein met zijn vele honderden vruchtbomen wordt nu systematisch van water voorzien. Als er elektriciteit is stroomt het water van heel diep in een kanaaltje. Het water is tussen lauw en heet, dus echt warm.  Telkens worden nieuwe greppels gegraven totdat heel het terrein van voldoende water voorzien is. En zo trachten we deze vasten ook als gemeenschap en persoonlijk de nodige voorbereidingen te treffen om als mens en als christen geestelijke vruchten te kunnen voortbrengen.

  Het kind van waarheid en de huurmoordenaar van leugen

  De westerse media doen hun uiterste best om de huidige  dramatische toestand voor de bevolking van Oost Ghouta, nabij Damascus  te beschrijven. Het is zo erg dat zaterdag door de VN Veiligheidsraad unaniem een staakt het vuren afgesproken werd om humanitaire hulp te bieden, maar dit werd al meteen aan flarden geschoten. Zelfs de paus schijnt geweend te hebben over de ellende daar. Volgens het Syrisch observatorium voor de mensenrechten en de ngo de Witte Helmen blijft het Syrische leger met behulp van de Russen de bevolking bombarderen. Ook ziekenhuizen en scholen worden hierbij niet gespaard.  Het Syrische leger zou hierbij ook chemische wapens gebruiken en onze vrt specialist spreekt van “bomvaten”, door het leger op de bevolking gedropt. Volgens onze vrt expert houdt het leger van Assad de buitenwijken van Damascus, “het machtscentrum van het regime van Assad” nu in een “wurggreep”. Omdat er in Oost Ghouta groepen strijden die verbonden zijn met al Qaida zou het Syrische leger hierin “een excuus” zoeken om de eigen bevolking te blijven bombarderen. Een pientere journalist van onze vrt bezorgt  zelfs een foto van een oude bus van De Lijn die nu in Oost Ghouta te zien is. Deze bus is bedoeld om de bevolking te evacueren. Ze is evenwel nog niet kunnen uitrijden, je raadt al waarom, “omdat het regime van president Assad Oost Ghouta blijft bombarderen”. En hiermee weet onze snuggere pennenlikker  precies te schrijven wat de wereldheersers nu met geweld in de publieke opinie willen hameren: het is allemaal de schuld van die verschrikkelijke president. Onze media tonen het beeld van een baby die geboren wordt in Oost Ghouta (versta: onder de veilige geborgenheid van gematigde rebellen en het moordzuchtige Syrische leger). Een lezer stuurde me deze week zijn mening: Bedankt Pater! De stank van de Westerse hypocrisie is niet meer om te harden”. In ons boek (Poetin en Assad hebben ons leven gered. Syrisch oorlogsdagboek. Deel I: 2010-2013, De Blauwe Tijger, 2017) hebben we over de achtergronden van deze oorlog al een duidelijk getuigenis gegeven.

  In vorig bericht hebben we al een en ander recht gezet. We geven nu enkele aanvullingen. Nog steeds logeren enkele families uit Damascus bij ons, uit vrees voor de heftige beschietingen van de terroristen. Ze vertellen hoe ze rustig  buiten zaten met vrienden toen een projectiel van de  terroristen drie van hen doodde. Voor de oorlog leefden er 400.000 mensen in Oost Ghouta, nu mogelijk nog iets meer dan de helft. Het Syrisch ministerie van verzoening (mussalahah) heeft vorige jaren meer dan duizend akkoorden kunnen sluiten met strijdende groepen en tienduizenden strijders amnestie kunnen verlenen omdat ze de wapens wilden neerleggen. Velen van hen werden opgenomen in het Syrische leger. De  terroristen van Oost Ghouta hebben nooit een akkoord aanvaard. Ze zijn van Al-Qaida met vooral het zogenaamde leger van de islam, Jaych al-Islam, (naast Ahrar al-Cham en Aylag al-Rahmane), actief gesteund door UK en Frankrijk (onder de mom van “Médecins sans frontières”). Deze terroristen worden geleid door de familie Allouche. Zahran Allouche was de leider tot zijn dood eind 2015. Hij wilde de sharia invoeren en alle “ongelovigen” vermoorden. Zijn neef Mohamed Allouche nam begin 2016 de leiding over. Omdat homoseksuelen als zodanig in Syrië niet veroordeeld worden, begon hij hen vanuit een hoogte te pletter te gooien. Wanneer zijn terroristen door het Syrische leger beschoten werden, nam hij burgers gevangen en plaatste die in kooien op de daken. Hij wist UNO konvooien te gebruiken om wapens binnen te smokkelen en als er humanitaire hulp en levensmiddelen vanwege de UNO geleverd werden sloeg hij alles aan voor hem en eventueel voor burgers die hen steunden of liet hij eten aan woekerprijzen verkopen. Inmiddels werden ziekenhuizen en scholen omgevormd tot kazernes voor zijn beulen en hun Engelse en Franse  officieren. Volgens een goed ingelichte bron (wat we zelf niet kunnen noch willen napluizen, maar wat wel overeenstemt met de werkelijkheid zoals we die al jaren beleven), zou het de bedoeling van de wereldheersers (geweest) zijn om vanuit Oost Ghouta Damascus te veroveren. Israël blijft aan de ene kant bombarderen en de internationale coalitie met de VS aan de andere kant. En terwijl duizenden terroristen naar Damascus zouden oprukken zou er in Oost Ghouta een blijvende Amerikaanse militaire basis geïnstalleerd worden. Wat er van zij, er zijn hevige gevechten tegen Damascus uitgebroken. Deze week zei de Amerikaanse staatssecretaris Rex Tillerson  dat Amerikaanse troepen in Syrië zullen blijven om o.m. een regeringswissel te bewerken, m.a.w. de regering ten val te brengen. En daarvoor wordt die man nog betaald in plaats van als crimineel te worden opgesloten. (Trump heeft gezegd dat de soldaten alleen blijven om de resten van IS op te ruimen. En zo weten we weer dat anderen over de president heen over oorlog beslissen). De bevolking van Oost Ghouta wordt door de terroristen gegijzeld en als menselijk schild gebruikt. Het Syrische leger, geholpen door zijn bondgenoten doet al het mogelijke om humanitaire hulp te verlenen, mensen zoveel mogelijk te evacueren, terroristen te  bestrijden en zo weinig mogelijk burgers en infrastructuur te raken. De  terroristen doen alles om te beletten dat er humanitaire hulp aan de burgers wordt uitgedeeld en dat  burgers worden geëvacueerd. De veilige zones die voorzien werden om kinderen, vrouwen, zieken en ouderen te evacueren, werden door de terroristen meteen beschoten. Toch blijven onze  journalisten ongestoord het nieuws van de vrienden van de terroristen (Witte Helmen, Syrisch Observatorium voor mensenrechten) overnemen en hun deuntje zingen: het is allemaal de schuld van Assad! Jullie, die nu aan de kant van de gruwelijkste moordenaars staan, wacht nog even totdat Oost Ghouta echt bevrijd is, dan zal je mensen zien dansen, juichen en zingen terwijl ze optochten houden met foto’s van Assad, Poetin, Nasrallah … en van hun vele geliefden, die de terroristen, dank zij uw joviale steun ongestraft konden martelen, verminken en vermoorden. Als dik betaalde en goed getrainde huurmoordenaar heb je met één vuistslag het kind vermoord.

  Een wereldoorlog en de instorting van een imperium

  In Syrië is de strijd tegen de terroristen al lang voorbij. Deze werd gewonnen door het nationale leger en zijn bondgenoten. Er woedt nu een wereldoorlog die de overgang inluidt van een unipolaire naar een multipolaire wereld. Hierbij is de Angelsaksische wereldoverheersing de grootste bedreiging. De VS-Israël-UK en Co hebben hun wereldhegemonie al verloren, maar met hun militaire overmacht trachten ze gewetenloos en vernietigend hun heerschappij nog zoveel mogelijk op te leggen aan allen die zich hiertegen verzetten. Ze kennen geen menselijkheid noch internationaal recht, maar alleen militair geweld. Als hun wereldheerschappij  bedreigd wordt, vinden ze hierin een reden om hun “nationale veiligheid” bedreigd te zien en geven ze  zich het recht om een “volksopstand” uit te lokken, landen te ontwrichten, terroristen te sturen, wurgende sancties op te leggen, een regeringswissel af te dwingen, naar hartenlust te bombarderen, een land uit te moorden en te verwoesten en hun “democratie” op te leggen. De “pax americana” is al lang in permanente oorlog veranderd.

  Gelukkig, aan alle aardse wereldrijken komt een einde. Drie decennia geleden zagen we hoe de Sovjet Unie instortte, nu is de instorting van het Amerikaans imperium nabij. We kunnen echter niet voorzien hoeveel lijden dit nog meebrengt, o.m. voor het Syrische volk. President Abraham Lincoln (1809-1865) ijverde voor een gezonde democratie in dienst van het algemeen belang, “een bestuur van het volk, door het volk en voor het volk”. President Dwight D. Eisenhouwer (1890-1969) waarschuwde in zijn afscheidsrede van 17 januari 1961 voor de reële dreiging die uitgaat van het militair industrieel complex. Sindsdien ging het steeds meer bergaf. Een club van super rijken nam de feitelijke leiding van het land over. Gewone Amerikanen willen vrede maar zij zorgen voor meer militarisme en permanente oorlog vanuit meer dan 1000 militaire bases in honderd landen. De gewone mensen willen vermindering van de  armoede maar zij zorgen voor belastingvermindering voor de rijke, en grote bedrijven en het in stand houden van de corruptie. Het volk wil veiligheid in het gewone dagelijkse leven en zij zorgen dat de wapenverkoop nog meer floreert.

  Sinds de jaren ’80 is er in de VS een permanente vicieuze cirkel ontstaan van politieke corruptie, die steeds sterker werd met negatieve sociale gevolgen. Deze cyclus van corruptie bracht mee dat de financiële machten meer greep kregen op de grote Amerikaanse instellingen, het Amerikaans congres, het Hooggerechtshof. Een dergelijke cyclus van politieke corruptie is geneigd zichzelf te versterken en te pas en te onpas meer algemeen ingeburgerd te geraken. Het is ook zeer moeilijk om deze te breken of van richting te veranderen” (Rodrigue Tremblay,  prof. em. economie Montréal en oud minister, https://www.mondialisation.ca/a-toutes-fins-utiles-le-systeme-de-gouvernement-americain-est-en-panne-comment-et-pourquoi/5623537).

  God of onze zelfvernietiging

  De mensheid verkeert in een crisis zoals nooit voorheen. En het gaat om oneindig meer dan enkele economische, financiële of materiele problemen. Paus Benedictus XVI spreekt van “een dictatuur van het relativisme” waarbij de grenzen worden uitgewist tussen goed en kwaad, tussen waarheid en leugen.  Hierdoor verliezen velen de fundamenten van hun leven en geraken in de grootste verwarring omtrent de zin van hun bestaan. Zelf schreven we vroeger al over de vier oorlogen die wereldwijd woeden. Er is een strijd tegen God en tegen de religieuze aanwezigheid in de maatschappij en het openbare leven. Vervolgens is er een hardnekkige strijd tegen de soevereiniteit van landen, waardoor de eigen schoonheid en rijkdom van volken wordt vernietigd (waarvan Syrië het zoveelste slachtoffer is). De meest dramatische strijd wordt evenwel gevoerd tegen de grootheid van het gezin, als basiscel van de maatschappij en Kerk (‘de huiskerk’). Hierdoor worden de  vreugde en de  rijkdom van het huwelijk  en het gezin als man, vrouw en kinderen aangetast. Tenslotte is er een oorlog tegen de identiteit van de mens zelf. Duistere machten willen de rijkdom van de seksuele verscheidenheid van jongen en meisje, man en vrouw, uitwissen en herleiden tot de grijze, dode, steriele neutraliteit van een ding.

  Hierbij willen we ons nu laten inspireren door de persoon en de boodschap van kardinaal Robert Sarah (° 1945), voorzitter van de congregatie van de liturgie en de sacramenten. Hij komt uit een onbeduidend dorpje in  Guinea en leefde 26 jaar onder dictatuur en vervolging. Samen met Nicolas Diat schreef deze kardinaal  een boek met de titel: God of niets (2015) en De kracht van de  stilte. Tegen de dictatuur van het lawaai (2017). In Brussel gaf hij een voordracht op 7 februari 2018 (Notre Dame de Stockel). Een van de aanwezigen schreef me dat er meer dan 2000 aanwezigen waren en dat zijn boodschap met groot enthousiasme werd onthaald. Zo kreeg ik ook de Nederlandse vertaling toegestuurd. Ziehier zijn toespraak in het Frans en zijn interview met Tertio (https://www.youtube.com/watch?v=lyWZUMS8WFE; http://www.cathobel.be/wp-content/uploads/2018/02/Entretien-de-S.-Em.-le-cardinal-Robert-Sarah-avec-Tertio.pdf).

  Kardinaal Sarah is niet de man van “ieder zijn waarheid”,  “alle godsdiensten gelijk” of “werken aan een horizontale medemenselijkheid”. Voor hem leven we op de eerste plaats in een “Godscrisis”. We hebben de hemel boven ons dicht getrokken en zitten nu in het donker hulpeloos rond te tasten. We hebben geen centrum meer. Hij spreekt ook niet over een flauwe “God is dood cultuur”, maar hij weet beter wat Fr. Nietzsche echt schreef: “Wij hebben God vermoord!” En omdat we God vermoord hebben, zijn we nu de mens en de samenleving aan het vermoorden. God wordt vermoord in het openbare leven, in de economie, in de wetenschap, in de techniek, in de communicatie. Bovendien worden officieel ziekelijke grillen tot rechten verheven. En deze rechten hebben een weerslag op de plichten. Het recht op abortus is de plicht om een onschuldige te doden; het recht om te sterven is de plicht om een ander te doden. Hij is niet bang om het gedrag van bekende politici zoals een Hillary Clinton (en zij niet alleen!) of de houding van de hoogste internationale instellingen, zoals de EU en de UNO als misdadig aan te klagen: “Meer dan de helft van de Afrikaanse landen is verplicht een ministerie voor genderideologie op te richten om hulp te krijgen van het westen”.

  Hij protesteert ook tegen het verraad van katholieke prelaten, clerici en leken die de natuurwet verloochenen. Hartverwarmend is zijn oproep: “De Kerk moet terugkeren naar Humanae vitae van Paulus VI en naar de onderrichtingen van Johannes Paulus II en Benedictus XVI over de vitale vragen voor de mensheid”. Inderdaad, de encycliek Humanae vitae (25 augustus 1968, 50 jaar geleden!) blijft een profetische oproep  voor alle nakomende eeuwen. Met de steun van eminente deskundigen uit de medische wereld, konden we hierover een grondige studie uitgeven: Hoe een paus gelijk kreeg. Nieuwe perspectieven na een halve eeuw contraceptie, de Blauwe Tijger, 2017. Hierin tonen we aan dat hormonale contraceptie niet alleen een catastrofe is voor de geestelijke én lichamelijke gezondheid, maar ook hopeloos verouderd. Dr. Brian J. Burke van het  Guam hospitaal (VS) promoot samen met zijn vrouw Johanna al jaren de natuurlijke vruchtbaarheidsmethoden en zegt nu dat ze – goed toegepast – voor 99 % efficiënt zijn. Hij noemt dat de echte “justice productive” methode. Als groot probleem ziet hij echter de schrijnende onwetendheid van artsen. Het is precies wat wij van onze medische deskundigen vernamen tijdens het werk aan ons boek. Wij van onze kant worstelden met het groot probleem van de schrijnende onwetendheid van de kerkelijke hiërarchie, clerici en gelovigen. Dit jaar biedt een bijzondere gelegenheid om daar iets aan te doen: in 2018, het gouden jubileum van “Humanae vitae”, wordt Paulus VI heilig verklaard.

  Kardinaal Sarah waarschuwt voor “de roofdieren van deze wereld zonder God” en vraagt: “Laat u niet onderdompelen in de wereld van vandaag” en “Wees niet bang om christen te zijn”.

  We willen deze bezinning beëindigen zoals iedere byzantijnse gebedsdienst tijdens de vasten eindigt, nl. met de gebed van de heilige Ephrem de Syriër (+ 373). In drie delen wordt dit gebed gebeden en telkens knielt ieder en buigt met het hoofd tot op de grond (wat men een grote “metanie” noemt):

  “Heer en Meester van mijn leven, geef me geen geest van luiheid, nieuwsgierigheid, ambitie en praatzucht.

  Maar wil aan uw dienaar een geest geven van wijsheid, nederigheid, geduld en liefde.

  Ja, mijn  Heer en Koning, laat mij mijn fouten zien en niet oordelen over mijn broeder, want Gij zijt gezegend in de eeuwen der eeuwen. Amen”

  En dit nog

  vOns vorig bericht met 9 video’s en enkele foto’s: Rusland roept VN Veiligheidsraad samen (nadat zijn poging tot verzoening  door terroristen werd afgeslagen!); versterking van het Syrische leger; aanslagen van terroristen 6 video’s en twee foto’s; rally tegen aanwezigheid van de  VS in Syrië:  http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-64/

  v Vier video’s en enkele foto’s: toespraak van B. Ja’afari  voor VN Veiligheidsraad, aanvallen van terroristen, smeekbede van gewonden vanuit ziekenhuis:http://www.golfbrekers.be/waarover-de-charmante-nikki-haley-niet-spreekt/

  vDr. Marcus Papadopoulos vertelt onomwonden het lijden van de bevolking in Oost Ghouta vanwege al-Qaida (en niet vanwege het Syrische of Russische leger!) en de valsheid van de Witte Helmen: http://www.informationclearinghouse.info/48878.htm

  vAanbevolen: Lezing door Joan Lindhout: werken aan een pornovrije generatie,  vrijdag 2 maart 20128, Xaverianenstr. 1a, 8200 Sint-Michiels (10 €, 15 € aan de deur, 5 € voor werklozen en studenten).
  info@bezorgde  ouders, www.bezorgdeouders.be; 0490/223981.

  P. Daniel

  03-03-2018 om 18:59 geschreven door Gust Adriaensen


  01-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bekering van Bart De Wever... het werd tijd

  De grote staatsman, filosoof, latinist, historicus, Fornuisganger, voorzitter, burgemeester, parlementariër, roerganger,  Bart De Wever , heeft het zelf bekendgemaakt: 'Ik bekeer me tot de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster'.

  Het werd de hoogste tijd. Bart was al langer alle windrichtingen kwijt en de vranke verdediging van het dragen van religieuze voorwerpen of kledingstukken (of die als zodanig geïnterpreteerd worden), door CD&V'er Mieke Van Hecke, die in een Terzake-debat de vloer aanveegde met een NVA'ster, deed hem uiteindelijk het ware bekeringslicht zien.

  Hij werd naar eigen zeggen vooral getroffen door een van de Liever Nietjes, die de ruggengraat vormen van de Kerk. En dat Liever Nietje luidt als volgt:

  'Ik heb echt liever niet dat je… mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, oké? '

  Proficiat Bart en van harte welkom in de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster!  01-03-2018 om 18:37 geschreven door Gust Adriaensen
  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!