NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Keizer-koster Jean-Jacques De Gucht
 • Kunst en Kerk
 • Het grote kiezersbedrog
 • Geactualiseerd leerplan rooms-katholieke godsdienst
 • Werkt barones Doornaert aan haar bekering?
  Zoeken in blog

  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • -0001
  RASP

  15-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeringspartijen verliezen 6,1 procent

  In de recente peiling van RTBF en La Libre verliezen de federale regeringspartijen in totaal 6,1 procent ten overstaan van de verkiezingen.

  Het grootste verlies is voor N-VA met 3,6 %. CD&V verliest 1,9% en MR 0,6%. Open VLD blijft status quo.

  SP-A stijgt met 2,4%, Vlaams Belang stijgt 1,6% en Groen 1%.

  15-03-2015 om 20:21 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postelse abdijkaas in Dagelijkse Kost

  Broeder Danny, kaasmaker in de norbertijnenabdij van Postel, geeft in Dagelijkse Kost, uitleg bij het productieproces van de Postelse abdijkaas.

  Bekijk het filmpje op http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/postelse-abdijkaas.

  15-03-2015 om 19:19 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het masochisme van politici

  Tom Lanoye:

  'De essentie van politiek is dat ze zich in bochten wringt. Politici sluiten de compromissen die de burgers willen. Om zich daarna de woede op de hals te halen van diezelfde burgers, juist vanwege die compromissen. Je moet al een nobele masochist zijn om zo'n beroep te willen uitoefenen.'

  15-03-2015 om 07:25 geschreven door Gust Adriaensen


  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig Jaar van barmhartigheid

  PAUS FRANCISCUS KONDIGT HEILIG JAAR AF

  ROME (KerkNet) – Paus Franciscus heeft vrijdag tijdens de boeteviering in de Sint-Pietersbasiliek in Rome een ‘Heilig Jaar van vergevingsgezindheid en barmhartigheid’ aangekondigd. Het jaar start op 8 december 2015 en eindigt met het feest van Christus Koning, op 20 november 2016. De directe aanleiding, zo zei de paus, is de vijftigste verjaardag van het slot van het Tweede Vaticaans Concilie. Paus Franciscus zal het jaar officieel aankondigen op de 'Zondag van de Barmhartigheid( (de eerste zondag na Pasen), die door paus Joannes Paulus II in 2000 werd ingevoerd. Bij die gelegenheid zal hij voor de Heilige Deur een bul met de aankondiging voorlezen.

  Het Heilige Jaar is volgens paus Franciscus meteen ook een uitnodiging om het werk dat met het Tweede Vaticaans Concilie is begonnen voort te zetten.

  Het is pas de 27ste keer in de geschiedenis van de katholieke Kerk dat er zo’n Heilig Jaar zal plaatsvinden. Het vindt zijn oorsprong in het joodse Jubeljaar. Het oudst bekende Heilig Jaar vond plaats in 1300, al is onzeker of dit ook het eerste Jubeljaar  was dat daadwerkelijk werd gevierd. In 1475 werd bepaald dat er in principe om de 25 jaar zo’n Jubeljaar plaatsheeft. Het vorige Heilige Jaar was het Jubeljaar 2000, dat door paus Joannes Paulus II werd afgekondigd voor de start van het derde millennium. 

  Een Heilig Jaar biedt gelovigen de kans om speciale aflaten te krijgen en absolutie te ontvangen voor zonden door te biechten. In 1750 stelde paus Benedictus XIV de voorwaarden vast voor het bekomen van een aflaat: de pelgrim moet de vier grote basilieken van Rome bezoeken, hij moet biechten en de heilige eucharistie ontvangen en bidden voor het welzijn van de paus.

  Traditioneel start het Heilig Jaar met de opening van de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek, die alleen bij deze gelegenheid wordt geopend. In zijn homilie tijdens de boeteviering van vrijdagavond in de Sint-Pietersbasiliek zei paus Franciscus dat de Kerk steeds de deur moet geopend houden opdat niemand zou uitgesloten worden van Gods barmhartigheid. “Naarmate de zonde groter is, moet de liefde van de Kerk voor bekeerlingen des te groter zijn.”

  (Kerknet)

  14-03-2015 om 19:32 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniël Maes in Syrië

  IX/11

  Vrijdag 13 maart 2015

  Als een flits uit het aards paradijs

  De duizenden vruchtbomen op het terrein hebben even in volle bloei gestaan. Vooral de amandelen en de abrikozen. Het was als een beeld van het Verloren Paradijs. Het systeem van plastieken buisjes was geheel vernietigd. Een van onze vluchtelingen, een jonge man, heeft het op zich genomen om het geheel zorgvuldig te herstellen. Het was voor hem een goede bijverdienste en voor het terrein een weldaad. Het water wordt uit een diepe put gepompt en overgebracht naar een groot zwembad. Dank zij de herstelde plastieken buisjes kan ieder boompje nu meedoen met de receptie in open lucht. Er wordt evenwel geen sterke drank geserveerd, alleen maar heel gezond water. Wij drinken trouwens hetzelfde water als zij. En zo stonden de bomen plots in volle bloei. Na de wereldcatastrofe van de zondvloed plaatste God zijn regenboog in de wolken tot teken van zijn verbond met de aarde (Genesis 9, 13). Welnu, toen het irrigatiesysteem hersteld was, liet God het een hele nacht regenen tot zegen voor het land. De woestijn begon weer te bloeien. Trouwens in november vorig jaar hebben wij hier al een echte zondvloed gehad, waarvan grote kraters nu nog in de grond zichtbaar zijn. Dit heeft wel meegebracht dat de woetijngrond voldoende regen gekregen heeft.

  Ook de binnentuin kleurt helemaal groen. Vooral de spinazie blijft maar groeien. Iedere dag worden de grootste bladen geoogst, maar ge ziet niet dat er iets uitgedund is. Het is nu de tijd om granaatappelbomen te planten. Ze vragen veel water maar geven een overvloedige oogst. En de knoflook (niet mijn voorkeur maar wel gezond), die vorige jaren mislukt was, zal deze keer ook overdadig zijn.

  Ondertussen vierden we de derde zondag van de vasten die in de byzantijnse liturgie de nadruk legt op de Kruisverering. Na de eucharistie hielden we ook een Kruisprocessie. Bovendien vieren we iedere vrijdag, in plaats van een eucharistie, een Kruishulde, in de stijl van de Goede Vrijdagdienst uit de Latijnse Liturgie. Iedere donderdagavond houden we een uur aanbidding, speciaal om de zegen af te smeken voor allen die in dit land en in het Midden-Oosten zich inzetten voor het herstel van de vrede. Omdat het leger nu over zowat heel het land bezig is aan een grote zuiveringsactie willen we af en toe een extra aanbidding voorzien om Gods zegen te vragen. Ja, er is ondertussen nog veel ellende. Onze moslimvluchtelingen bidden regelmatig mee of komen zelfs uitdrukkelijk een zegen vragen.

  De aloude weg van de boosdoeners

  Op vrijdag 6 maart werd in de UNO Veiligheidsraad resolutie 2209 aangenomen met 14 stemmen voor en één onthouding (Venezuela). Het is een sterke veroordeling van het gebruik van chemische wapens in het Syrische conflict. Op hetzelfde ogenblik legt de Europese raad nieuwe sancties op aan Syrië en hen die de Syrische regering steunen. Dit zijn geen onbeduidende beslissingen van een gemeenteraad ergens op het platteland maar gebeurtenissen die een boodschap willen verkondigen voor het oog van heel de wereld. Welke boodschap? De gruwelen in Syrië blijven maar doorgaan en de Syrische president, leger en regering zijn daar de grote schuldigen van. Dit moet dringend gestopt worden. Dat is wat men op het theater wil verkondigen. Kijken we nu even achter de coulissen.

  In 2012 kondigde Obama plechtig aan dat het gebruik van chemische wapens in het Syrische conflict voor hem een rode lijn was en dus een reden om militair in te grijpen. Vanaf het begin werden chemische wapens gebruikt, maar het was telkens erg plaatselijk. Carla del Ponte wees er op dat er wel degelijk aanwijzingen waren dat de rebellen chemische wapens gebruikten. De politieke luidsprekers wezen dit onmiddellijk af als zijnde “onvoldoende gegrond”. De Syrische ambassadeur bij de UNO Bachar al-Jaafari bezorgde tientallen brieven met de bewijzen van het gebruik van chemische wapens door de rebellen. Niet een van de brieven werd beantwoord en nog minder onderzocht. Syrië vroeg dat er een UNO commissie zou komen om de zaken hier te onderzoeken. Uiteindelijk wordt onder veel mediabelangstelling een onderzoekscommissie naar Damascus gestuurd. En wat gebeurt er? Net aangekomen is er onder hun neus een verschrikkelijke gifgasaanval in Ghouta (Damascus) waarvan een massa kinderen het slachtoffer zijn. Onmiddellijk gaan 35 uiterst professionele video’s van stervende kinderen de wereld rond. De Westerse leiders roepen luid om de strengste bestraffing van de Syrische president, d.w.z. met een militaire inval heel het land verwoesten. De onderzoekscommissie maakt een uitgebreid rapport maar kan geen woord zeggen over de schuldigen. Inmiddels staat wel vast dat het rebellen zijn die twee weken eerder een massa kinderen uit dorpen van Lattakia ontvoerd hebben om in Ghouta die verschrikkelijke dood te sterven voor het oog van deskundige cameramensen. Als Syrië niet kan beschuldigd worden, zal er dus niemand beschuldigd worden. Politieke schizofrenie op wereldniveau. Bij de stemming over resolutie 2209 neemt secretaris generaal Ban Ki-moon nog even de gelegenheid te baat om de Turkse eerste minister Ahmed Davidoglou te prijzen om zijn inzet “voor vrede en veiligheid in de wereld”! 22 eeuwen geleden had Prediker (3, 16) het al door: “De schuldige zit op de rechterstoel”!

  EU verscherpt de sancties tegen Syrië. Een rapport heeft uitgerekend dat de stroomonderbrekingen voor 2/3e zouden kunnen verminderen wanneer de sancties werden opgeheven. Waarom moet het Syrische volk lijden? Totdat het helemaal sterft? Waarom blijven de rebellengroepen ongemoeid? Waarom wil “de oppositie” niet mee werken met de speciale gezant Staffan de Mistura om voor een oplossing te zorgen voor het volk in Aleppo? Waarom gaat John Kerry met Saoedi-Arabië (dat sinds het begin van 2015 in eigen land al zijn 38e executie heeft uitgevoerd!) een contract tekenen om samen de rebellen in Syrië te blijven steunen? Waarom worden geen sancties opgelegd aan de leiders van de islamitische staat en hun inkomsten afgesloten? Hoe komt het dat de VS, het machtigste leger uit de geschiedenis van de mensheid, daarbij nog geholpen door 19 landen, niet in staat is de islamitische staat uit te roeien? Integendeel de IS wordt geholpen om uit te groeien tot dé multinational van het geweld. Waarom kan Jan Engeland, de secretaris-generaal van de Noorse Vluchtelingenraad de UNO organisaties aanklagen omdat ze de grootste hulpprogramma’s opzetten maar er dan voor zorgen dat ze niet ten goede komen van de lijdende bevolking? Waarom worden de gruwelen van de IS zo uitgebreid aan de wereld getoond en gefilmd op Hollywoodniveau? Opdat de wereld de vechtjassen nog zou aanmoedigen zodat ze ondertussen ongestoord de hele infrastructuur van Syrië en Irak kunnen vernietigen? Waarom werken ze niet mee met Syrië, de enige regering die efficiënt het terrorisme bestrijdt?

  De christenvervolging uit de eerste eeuwen diende niet alleen om de christenen uit te roeien maar vooral om aan het Romeinse Rijk de rechtvaardiging te bezorgen voor zijn handelen. De christenen moesten belijden dat zij een vals geloof aanhingen en het ware geloof van het Romeinse Rijk hadden bestreden. Het voormalige communistische Sovjetregime wilde niet alleen tegenstanders uitschakelen. Dat is voor een dictatuur een kleine moeite. Ze moesten getuigenissen hebben van gelovigen, priesters en bisschoppen die zeiden dat ze met een subversieve macht (Rome) en een vals bijgeloof (het christelijk geloof) de staat hadden ondermijnd. Zo hadden de machthebbers de nodige rechtvaardiging voor hun handelen. Dat is de aloude weg van de boosdoeners die al jaren in de UNO en de Europese raad zichtbaar wordt. Syrië totaal vernietigen is voor de VS-Israël, de NAVO en hun bondgenoten een kleine moeite, maar ze willen hiervoor geprezen worden als de weldoeners van de mensheid, die de wereld van een verschrikkelijke dictator hebben bevrijd. Daar zijn resolutie 2209 van de UNO Veiligheidsraad en de sancties van de Europese raad voor nodig.

  Oproep

  Volgende zondag 15 maart om 13.00 u wordt in Brussel aan de Syrische ambassade, Franklin Rooseveltlaan 3 een manifestatie gehouden tegen de internationale terreur. Ziehier een boodschap:

  In Syrië, de bakermat van de beschaving, leefde het volk tot voor vier jaar in harmonie, veiligheid en in een behoorlijke welstand. Toen kwamen plots groepen rebellen binnen. Ze waren getraind, betaald en bewapend door buitenlandse mogendheden om aanslagen te plegen. Het volk werd uitgemoord, het land verwoest. Om de openbare opinie te misleiden spraken Westerse politici en journalisten onmiddellijk van een “volksopstand”, een “burgeroorlog” en de spoedige val van een dictator als de schuldige van alle ellende. De waarheid bleek echter sterker dan de leugen. Volk, leger, regering en president boden als één man weerstand tegen deze buitenlandse terreur. Al vier jaar lang. En na 220.000 doden, miljoenen vluchtelingen en de aanzienlijke verwoesting van de infrastructuur houdt Syrië nog steeds stand. Ondertussen werden de gewapende groepen geleidelijk omgevormd tot fanatieke strijders van een islamitische staat. De westerse heersers legden aan het Syrische volk zware sancties op om het land in hun macht te krijgen. Tegelijk werden steeds meer zogenaamde gematigde rebellen naar Syrië gezonden om de islamitische fanatici in hun gruwelen te helpen.

  Politici en journalisten, het is genoeg. Houdt op met uw steun aan deze moordenaars. Leg aan hen uw sancties op in plaats van aan het onschuldige volk. Sta aan de kant van het lijdende volk, erken de wettige regering en zijn president, steun het leger dat als enige ondubbelzinnig strijdt tegen het terrorisme. Europese Unie en NAVO, maak de Amerikaans-zionistische leiband van uw nek los, stap uit de vernietigende westerse oorlogsvoering en steun het Syrische volk”.

  14-03-2015 om 09:30 geschreven door Gust Adriaensen


  13-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dichter H.H. ter Balkt overleden

  De Nederlandse dichter H.H. ter Balkt is overleden. Hij werd geboren in 1938 in Twente. Benno Barnard noemt hem een 'boerendichter' en ook een 'aanklaagzanger'.

  --------------------------------------

  Aardappelen

  Platvloerser en toch blijmoediger plant
  leeft er bijna niet in dit sombere land.
  De aardappel is zo Hollands: hij danst dom
  de aardappelmand in en veel later de mond.
  Het bruin van oude veelgebruikte balzakken
  en van wel zeer versleten bruiden paart hij
  aan varkensachtige rondheid, Grootmogoldom
  en de gezichtsuitdrukking van rollende munt.
  Op de balzaal van gods akker wiegelt hij blij
  en zijn spaarbank heeft hij onder de grond.

  -------------------------------------

  13-03-2015 om 09:10 geschreven door Gust Adriaensen


  12-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee jaar paus Franciscus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen vrijdag 13 maart zit paus Franciscus twee jaar op de stoel van Petrus.

  Nikolaas Sintobin, jezuïet en internetpastor, reikt in De Standaard 'tien sleutels' aan 'om paus Franciscus te lezen':

  1. Franciscus is niet progressief of conservatief, hij is radicaal evangelisch.

  2. Hij is meer een man van daden dan van woorden. En die daden hebben een grote communicatieve waarde.

  3. Hij laat zich kenmerken door persoonlijke soberheid en roept herhaaldelijk op tot nederigheid en dienstbaarheid.

  4. De politiek van de paus is proactief, eerder dan reactief.

  5. Sterkere aandacht voor Zuid-Ooste en versnelde internationalisering van het (top)personeel en het beleid.

  6. Franciscus gaat liever inductief en intuïtief tewerk.

  7. Hij is een communicatief genie.

  8. Hij hanteert een subtiel leiderschapsmodel.

  9. Hij heeft het pausdom een nieuwe internationale relevantie gegeven.

  10. Franciscus roept zelf op om eventuele kritiek openlijk te uiten.

  12-03-2015 om 00:00 geschreven door Gust Adriaensen


  09-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christelijke identiteit (2)

   

  In zijn boek ‘Christelijke Identiteit: een utopie?’ en in een interview met De Standaard (7 maart 2015), pleit broeder René Stockman, generaal overste van de Broeders van Liefde ervoor dat de katholieke identiteit van o.a. scholen , ziekenhuizen en zorginstellingen verstevigd moet worden. Als die instellingen alleen nog in naam katholiek willen zijn, moeten ze eerlijk zijn met zichzelf en uit de katholieke koepel stappen. En verder: opkomen voor je christelijke identiteit, heeft niets met fundamentalisme te maken. Ik wil mijn geloof radicaal beleven. Ik wil mijn visie delen. Een fundamentalist wil zijn visie aan iedereen opleggen.

  Woorden naar mijn hart. Jarenlang schreef ik de ‘Collegekroniek’ voor een oud-leerlingenblad. De groeiende kloof in bv. de colleges en lycea tussen de katholieke vlag en de volledig geseculariseerde lading, kreeg de voorbije decennia herhaaldelijk mijn aandacht. Het interview van René Stockman bracht me ertoe nog eens te gaan grasduinen in die collegekronieken en een aantal eruit te halen die handelen over die onhoudbare spanning tussen vlag en lading, tussen etiket en inhoud.

  Hier gaan ze:

  -1974: Ieder van ons zal zeker meermaals gedurende zijn loopbaan geconfronteerd worden met vragen naar de zin en de motivatie van zijn leraar-zijn in een christelijke school, waarbij vergeleken het super-intellectuele gepraat en geschrijf over technieken en methodieken en de rendementswaarde daarvan, vergankelijke, al vlug verkleurde franjes zijn.

  -1982: Zowel bij ouders als bij leerkrachten duiken geregeld vragen op over de identiteit van ‘ons’ onderwijsnet en van onze school. Wat betekent Katholiek Onderwijs? Wat is christelijke opvoeding? Hoe reageert men op sociaal-economische en psychologische crisisverschijnselen en op bv. de vaak daarmee gepaard gaande polarisatietendensen? Welk onderwijs- en schoolbeleid moet, rekening houden met de gestelde vragen, in concreto gevoerd worden? Een verantwoording voor het verder bestaan van het katholieke onderwijsnet ligt in de bezinning over het antwoord op bovenstaande identiteitsvragen, eerder dan in de pedagogische en didactische kwaliteit of vernieuwing van het onderwijs.

  -1984: Wat is er in die snel veranderende tijd van de katholieke school? De jezuïet R. Lenaers schrijft daarover in het aprilnummer van Streven een belangrijk opstel. Lenaers stelt dat, als de katholieke school niet zoekt naar een nieuwe positiebepaling, ze in de nieuwe maatschappij niet alleen haar vroegere vruchtbaarheid, maar ook haar bestaansreden en zelfs haar bestaansrecht verliest. De leerlingen voor wie de katholieke school werd opgericht, bestaan volgens Lenaers niet meer. Ze zijn afgelost door een generatie van jongeren die tasten en zoeken, kritisch tegenover de kerk als instelling, in het beste geval gevoelig voor evangelische waarden maar dan liefst niet in kerkelijke verpakking. Ze hebben gekozen voor de welvaart en de privé-veiligheid. Ook het lerarenkorps van het religieuze type bestaat haast niet meer. Onder het ontleedmes van Lenaers blijft weinig over van de warden die de eigenheid van de katholieke school uitmaakten. Een duidelijk antwoord op de vraag: wat moet, kan een christelijke school in een niet-christelijke wereld zijn, geeft hij niet. Dat probeert zijn collega Cnops in Kultuurleven, waarin hij ervoor pleit dat de katholieke school iets zal moeten zijn als een missieschool: zending. Directie en leerkrachten moeten hun levensbeschouwelijke verantwoordelijkheid opnemen ten aanzien van de kinderen. Maar de vragen blijven. Zo er al een (christelijke) levensbeschouwing is, hoe nieuw en eigentijds mag, moet die levensbeschouwing voelbaar zijn en doorklinken in het verstrekte onderwijs?

  -1991: Het Vrij Katholiek Onderwijs bloeit in dit landje. De overgrote meerderheid van de Vlaamse jongeren volgt secundair onderwijs aan de katholieke scholen. Die grote aantrekkingskracht heeft alles te maken met de kwaliteit en bijna niets met het katholiek-zijn van onze scholen. En dat kan toch wel vervelende vragen oproepen. Hoe moet dat verder met het Katholiek Onderwijs nu de meeste leerlingen niet meer pratikeren en vooral de katholiek-religieuze praktijk in het schoolse gebeuren tot een uiterste minimum is herleid? Is het woord ‘katholiek’ eigenlijk nog wat meer dan een succesvol reclame-etiket?

  -1997: Fundamenteel voor de scholen met bijvoorbeeld een ‘Sint’ in de naam, is de vraag naar de identiteit van die scholen, dus ook van onze school. Wat betekent ‘katholieke school’? Heeft ‘katholiek’ nog inhoud? Of is het ‘katholiek onderwijs’ alleen nog maar een holle, maar o zo machtige structuur?

  Dat René Stockman zo glashelder uitkomt voor zijn christelijke identiteit en voor de ondubbelzinnige christelijke identiteit van de instellingen die zich ‘katholiek’ noemen, juich ik van harte toe.

  09-03-2015 om 12:20 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christelijke identiteit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Broeder René Stockman, generaal overste van de Broeders van Liefde:

  'Ik ga niet persoonlijk oordelen of een ziekenhuis of school voldoet aan de christelijke identiteit. Maar als bestuurders zeggen dat het hun niet langer interesseert of dat ze het niet meer belangrijk vinden, dan moeten ze de volgende -logische- stap durven te zetten. Zo eerlijk moeten ze met zich zelf zijn. Ik vind de katholieke inspiratie een essentieel punt en essentiële punten kunnen niet zomaar opzij worden geschoven.'

  'Waarom zouden ze nog een titel (katholiek) willen hanteren als ze er zelf niet meer in geloven?'

  09-03-2015 om 09:57 geschreven door Gust Adriaensen
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!