Novy ‘Expo 'Konijn met pruimen' - over koken en tafelen’
Vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven - Johan Allemeersch, Inovation Manager bij Novy, maakt lievelingsgerecht klaar naar aanleiding van de tentoonstelling Konijn met Pruimen
Op zondag 22 november opent in hartje Brussel de tentoonstelling Konijn met Pruimen: over koken en tafelen. De tentoonstelling, die plaatsvindt in de Design Vlaanderen Galerie, werd helemaal opgebouwd rond Tafel24, de centrale actie tijdens de Week van de Smaak 2015. Design Vlaanderen heeft voor deze tentoonstelling vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven geselecteerd die zich specialiseren in goed kookdesign, waaronder Novy.
Goed kookdesign: Voor de tentoonstelling Konijn met pruimen werkte Design Vlaanderen samen met vijf designers uit vijf Vlaamse bedrijven die een hart voor koken hebben: Tupperware, Novy, Demeyere, BergHOFF en Verilin. Ze ontwerpen allemaal pannen, opbergdozen, keukenhulpjes, textiel, afzuigkappen of fornuizen op internationaal topniveau. Tijdens de expo zullen volgende producten van Novy te zien zijn: de multifunctionele werkbladafzuigkap One en de ovenlijn Pure.
Konijn met pruimen: Altijd al willen weten wat je écht nodig hebt om konijn met pruimen klaar te maken? Boegbeeld van Week van de Smaak 2015 en foodblogster Louise De Brabandere en fotograaf Hannes Vandenbroucke werden thuis uitgenodigd bij Stefan Schöning (Demeyere), Pieter Roex (BergHOFF), Michiel Vanneste (Tupperware), Frederic Kielemoes (Verilin) en Johan Allemeersch (Inovation Manager bij Novy).
De vijf designers schotelden hen hun lievelingsgerecht voor, waarop Louise en Hannes huiswaarts keerden met foto’s, interviews en tonnen inspiratie. Het opzet van de expo? De voorwerpen die nodig zijn om de gerechten te koken verzamelen en tentoonstellen, samen met de fotoreportages en de recepten.
Bij Novy gaat het niet alleen om het design: Johan Allemeersch deelde maar al te graag zijn favoriete gerecht met Louise en Hannes: een stoofpotje van hert met Breydelspek. Bij de bereiding van het gerecht maakte hij gebruik van volgende Novy-producten: de multifunctionele werkbladafzuigkap One en de ovenlijn Pure. Die producten zullen te bezichtigen zijn tijdens de expo Konijn met pruimen.
Of het nu gaat om een zesgangenmenu of een snelle hap, zonder een oven en afzuigkap is de keuken niet compleet. Bij Novy gaat het niet alleen om het design. De producten belichamen ook datgene waar Novy voor staat: kwaliteit en afwerking tot in de puntjes.
One, multifunctionele werkbladafzuigkap: One is een werkbladafzuigkap en kookplaat in één, en zorgt daardoor voor architecturale vrijheid en visuele rust. Het toestel zuigt dampen en geurtjes aan de bron weg op een discrete en efficiënte manier. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen verzekert One een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten.
One is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken en het graag snel netjes maakt na een diner met vrienden. Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt.
One van Novy. Richtprijs: 3 299 euro (btw en recupel inbegrepen). Gastronomische stoomoven Pure van Novy. Richtprijs (45 cm): 1 699 euro (btw en recupel inbegrepen). Multifunctionele oven Pure van Novy. Richtprijs (45 cm): 1 199 euro (btw en recupel inbegrepen).
Pure, gastronomische en multifunctionele ovens: Het gamma Pure is volledig afgewerkt in zwart glas en heeft een lichtgebogen handvat. De Touch Control-bediening achter glas is bijzonder gebruiksvriendelijk en zorgt voor een uiterst strakke en tijdloze look. Alle elementen voor een hedendaags design kortom.
Daarnaast biedt het ovengamma Pure voor elk wat wils: multifunctionele ovens, combi-ovens, microgolfoven, stoomovens ... Uit dat gamma koos Novy twee modellen die door Johan gebruikt werden om zijn gerecht te bereiden: de gastronomische stoomoven en de multifunctionele oven. Beide toestellen zijn 45 cm hoog, waardoor je ze mooi naast elkaar kunt plaatsen.
Over Tafel24: De tentoonstelling sluit aan op de Week van de Smaak, waar Tafel24 (een project van Vol-au-Vent vzw, Bart Lens en Design Vlaanderen) de centrale actie vormt. Het concept draait rond samen eten en ambachtelijke creativiteit. Tafel24 staat voor één tafel, 24 tafelgenoten, 5 gastlocaties en een waaier aan publieksactiviteiten. Een tafel die ‘tafelen’ een heel nieuwe dimensie geeft. Na afloop wordt Tafel24, inclusief de ambachtelijke voorwerpen waarmee de tafel is gedekt, deel van de tentoonstelling in de Design Vlaanderen Galerie.
Konijn met pruimen: over koken en tafelen - Van 24 november 2015 tot en met 30 januari 2016 - Design Vlaanderen Galerie - Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel - Open dinsdag tot zaterdag van 12 tot 17 uur. (gesloten 12-12-2015, 24-12-2015 t.e.m. 04-01-2016) - Scenografie: Bart Lens - Grafisch ontwerp: Inge Rylant
|