Organiseer je binnenkort een tuinfeestje voor je vrienden en familie? Schuilt er een Jamie Oliver in je en sta je graag achter potten en pannen? Doe dan net zoals enkele food bloggers en ga naar Spar voor al je verse producten om er heerlijke gebakjes mee te maken. Heb je helemaal geen tijd om zelf achter het fornuis te staan en wil je snel op zoek naar wat lekkers voor bij de koffie na het tuinfeest? Rep je dan eveneens naar Spar, want vanaf nu kan je er een ruim assortiment aan verse patisserie terugvinden onder het eigen merk.
Doe-het-zelvers
Wil je zelf je gasten verbluffen met je kookkunsten? Doe dan inspiratie op in de recepten die bloggers voor Spar bedachten. Spar daagde hen uit om met verschillende producten van hun huismerk een verrukkelijk dessert te maken. Het resultaat van de winnende bloggers lees je hieronder. Het unanieme verdict? “Goedgekeurd!”
And the winners are…
Annelies uit Gent van www.eenlepeltjelekkers.be : Bereidde dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom. Haar mening over Spar: “Fijn dat Spar kiest voor ambachtelijke producten met een natuurlijke smaak”
Myriam uit Lochristi van www.hap-en-tap.be : Bereidde decadente chocoladetaart. Haar mening over het Spar huismerk: “Uitstekend assortiment dat met de juiste instelling is samengesteld”
Elien & Robbe uit Opwijk van www.eenbordvol.be : Bereidden perenstrudel met noten, rozijnen en chips van peer . Hun mening over het Spar huismerk: “Tof verpakt, met een frisse en pure uitstraling”
Een interview met deze 4 food bloggers lees je in het KOOKmagazine van Spar van mei. Eveneens hun desserts vind je terug in het blad. Hieronder alvast het recept van één van de winnaars, Annelies.
Dessertglaasjes van gemarineerde aardbeien, meringue en vanilleroom - dessert 6 à 8 glaasjes 1 uur 45 minuten
meringue: 2 eiwitten – 100 g kristalsuiker – 50 g Spar gehakte pistachenoten. slagroom: 1 vanillestok – 350 ml Spar room – 2 eetlepels bloemsuiker – 500 g aardbeien – 2 eetlepels balsamicoazijn – 1 eetlepel kristalsuiker – afwerking: wat extra gehakte pistaches
1. Meringue: verwarm de oven voor op 150°C. Hak de pistachenoten. 2. Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom. Zodra het eiwit pieken begint te vormen, voeg de suiker er lepel per lepel aan toe. Blijf kloppen tot de meringue mooi blinkt en stevige pieken vormt. (Mag niet meer korrelig aanvoelen). Bekleed een bakplaat met bakpapier en lepel de meringue-hoopjes erop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten. 3. Schuif in de oven en bak 1 uur 30 minuten, tot de meringues vanbuiten krokant, maar binnenin nog wat stroperig zijn. 4. Draai de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringues volledig afkoelen. 5. Snij de aardbeien in plakjes en meng met balsamicoazijn en suiker. Laat 30 minuten marineren. Mix de helft van de aardbeien tot een puree. 6. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg bij de room. Klop de room lobbig met bloemsuiker. Roer de aardbeipuree er zachtjes door tot je een marmereffect krijgt. 7. Verkruimel een beetje meringue over de glazen. Lepel van de gemarmerde room erover. Verdeel van de aardbeien erover. Herhaal nog tweemaal en eindig met de aardbeien. 8. Versier met wat extra meringue en gehakte pistachenoten.
Koop-het-zelvers
Heb je geen tijd om wat lekkers te bereiden en wil je snel op zoek naar wat zoets voor bij de koffie of thee? Haast je dan naar Spar en ontdek er het vers gebak van het huismerk. Vers gemaakt met volle smaak De ervaren chef-koks gebruiken steevast kwalitatieve ingrediënten bij het bereiden van patisserie. Dagelijks worden de in eigen land gemaakte gebakjes vers geleverd zonder dat er bewaarmiddelen aan te pas komen. Je kan de verse patisserie terugvinden in de koeling van de bakkerij afdeling. Prijzen variëren van 3 tot 7 euro.
Meer informatie: www.sparretail.be
|