Moët & Chandon Ice Impérial zorgde eerder al voor een aangenaam frisse wind in de champagneglazen. Het was immers de eerste champagne die speciaal was ontwikkeld om te worden geschonken op ijsblokjes.
Dankzij het talent van patissier Nicolas Arnaud, gevestigd in de Brusselse Kasteleinswijk, zal dit verfrissende en tegelijk overheerlijke pareltje binnenkort ook verkrijgbaar zijn in de vorm van … sorbetijs!
Moët & Chandon Ice Impérial wordt speciaal gevinifieerd om het karakter optimaal te behouden, en is van nature uitermate rijk aan fruitige en intense noten. Van aroma’s van tropische vruchten, zoals mango en guave, tot een originele toets van framboos en rode bes: de assemblage gaat volop voor een heerlijk ronde en volle smaak.
Meer was er niet nodig als inspiratiebron voor Nicolas Arnaud, die in het bijzonder viel voor de lichte perziksmaak van de drank. De van oorsprong Franse Nicolas Arnaud streek via een omweg langs Engeland neer in België in 2004. Na ervaringen bij prestigieuze patissiers, waaronder Marc Ducobu, opende hij in 2012 zijn eigen zaak. In 2016 won hij het Europese Kampioenschap Patisserie in Genève.
Hij herhaalt hoe zeer hij het merk Moët & Chandon waardeert: “Omwille van de kwaliteitsvolle champagne uiteraard, maar ook om het gevoel voor estheticisme van het merk. Het is eenvoudig, sober en chique tegelijk. Er hoeft niets meer aan te worden toegevoegd, het heeft gewoon alles…”
Om de zonnige toetsen van Moët & Chandon Ice Impérial ook terug te vinden in sorbetijs, volstond het evenwel niet om de champagne simpelweg in de diepvries te stoppen. Nicolas Arnaud legt uit: “We hebben verschillende pogingen moeten doen om het juiste evenwicht te vinden tussen de champagne, de suiker en de alcohol. Alcohol verlaagt immers het vriespunt van sorbetijs.”
Het talent en de intuïtie van de ambachtelijke patissier wisten evenwel het verschil te maken, en zo ontstond uiteindelijk, volgens zijn eigen woorden, “perfect evenwichtig sorbetijs met die heerlijke smaak van champagne, waar we zo dol op zijn!”
Een geraffineerde en overheerlijke lekkernij dus, die te koop is voor €6 (200ml) in de winkel van Nicolas Arnaud in de Kasteleinswijk.
Nicolas Arnaud, Amerikaanse straat 93, 1050 Brussel.
Tel.: 02/544.09.85 - www.nicolas‐arnaud.be
|