:-8)
Belgium Black Time xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Black Russian Cocktail Challenge vond plaats in het Atomium. Na zorgvuldige deliberatie van een technische en een gastronomische jury, werden 3 bartenders uitgekozen uit negen kandidaten van deelnemende Brusselse Hotels.
Het evenement werd georganiseerd door Brussels Hotels Association (BHA), in samenwerking met de « Union of Belgium's Bartenders » (UBB), Food 4 Thought Association (& Drinks for Fun), de vzw Atomium, met de steun van VISITBRUSSELS.
De bartenders van Brusselse hotels werd opgedragen een klassieker onder de cocktails te hermaken: de Black Russian.
Het werd een prachtige prestatie waarbij xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />de bartenders de juryleden bekoorden met hun speciale mengelingen van smaken en aromas. De Black Russian, een mix van wodka en koffielikeur, werd in 1949 uitgevonden door een Brusselse barman en heeft sindsdien overal ter wereld een vaste plaats op de cocktailkaart verkregen. Hij werd oorspronkelijk in Brussel gemaakt te ere van Pearl Mesta, Amerikaanse ambassadeur in Luxemburg. De naam komt van het land van de wodka, Rusland, en de zwarte kleur van de koffielikeur is een souvenir uit de donkere dagen van de Koude Oorlog.
De grote winnaar van de wedstrijd is het hotel Amigo, vertegenwoordigd door Julien Duvivier met zijn cocktail Belgium Black Time. Hij won hiermee een trofee en een overnachting voor twee personen in één van de deelnemende hotels in Europa, en enkele producten aangeboden door de UBB. Ook de runner-up, Ricardo Antunes van hotel be Manos en de 3de, Logan Moury van hotel Martins Château du Lac ontvingen meerdere prijzen.
De prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van minister-president van COCOF, Christos Doulkeridis. BHA is uitermate tevreden met het enthousiasme voor dit stukje
Brussels erfgoed dat kaderde in het jaar van de Gastronomie Brusselicious 2012, en dat nog door verscheidene andere activiteiten zal worden gevold.
Het recept van de winnende Cocktail Belgium Black Time: Ingrediënten: 2cl koffie, 1 cl Apple pie-siroop, 1cl perzikencrême Marie Brizard, 2cl Ketel 1-wodka. Bereiding: Schudden in een shaker en opdienen in een Durobor Cancunglas
|