:wink:
Graskaas !xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vanaf 21 mei ligt de seizoensgebonden Noord-Hollandse Graskaas met het Rode Zegel in de winkel.
Nog even geduld en je smaakpapillen worden beloond
met de unieke, zachte en romige smaak van Noord-Hollandse Graskaas. Kaasliefhebbers kijken er elk jaar naar uit dat deze seizoensgebonden kaas in de winkelrekken ligt. Vanaf 21 mei is dat het geval. Mis dus je exclusieve portie niet, want de enige echte Noord-Hollandse Graskaas herkenbaar aan het kwaliteitskeurmerk Rode Zegel is slechts één maand verkrijgbaar.
Noord-Hollandse Graskaas met het Rode Zegel dankt zijn zachte, romige smaak aan het sappige lentegras. Na een lange winter met ingedroogd gras op het menu, kunnen de Noord-Hollandse koeien sinds kort weer volop van het buitenleven proeven. En dat betekent: jong, mals gras met een minder vezelige structuur.
Precies dat voedzame gras zorgt voor een bijzondere melk (romig en met zachter melkvet) die de typische smaak van Graskaas geeft: lentefris. Deze jonge kaas smaakt milder en smeuïger, en heeft ook een gelere tint. Later op het jaar, als de koeien het verse gras weer gewend zijn, wordt de kaas meer uitgesproken en steviger. De naam Graskaas gebruiken de boeren trouwens al honderden jaren om het verschil aan te geven met hooikaas, in de winter gemaakt.
Noord-Hollandse Graskaas met het Rode Zegel is te koop via grootwarenhuizen, kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers
|