:wink:
Lollige garnaaltjes.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Tomaten en garnalen vormen sinds jaar en dag een perfecte combinatie. Met Noordzeegarnalen kun je in de keuken alle kanten uit. Voor de eerste zonnige dagen suggereert het Nederlands visbureau een speels aperitiefhapje en giet het klassiek huwelijk in een coole zomerse vorm.
Lollige garnaaltjes vormen een origineel zuiders getint binnenkomertje waarbij iedereen vingers en duimen aflikt. RVH.
Benodigdheden voor 4 personen:
Grijze garnalen
Voor de gazpacho:
1 komkommer, 3 tomaten, 1 ajuin, 1 rode pepr, 1 teentje look, 1 snede brood, 1 liter water, 2 eetlepels sherryazijn, 2 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel tomatenpuree, peper, zout, tabasco, citroensap
Voor de garnituur:
¼ rode paprika, ¼ gele paprika, ¼ groene paprika, ½ sjalotten, ¼ komkommer
Bereidingswijze:
Garnituur:
Schil de paprikas en snij ze in brunoise. Snij de sjalotten fijn en de komkommers in brunoise. Hou dit alles apart in de koelkast.
Gazpacho:
Snijd de komkommer, tomaten, ajuin, rode peper, look en het brood fijn en voeg het water de sherryazijn, olijfolie en tomatenpuree aan dit mengsel toe. Kruid met peper, zout en tabasco en voeg wat citroensap toe. Laat dit mengsel een halve dag rusten. Mix daarna het geheel tot een smeuïg soepje en zeef door een fijne zeef. Meng de garnituur door de gazpacho.
Verdeel de garnalen over 4 vormpjes en giet de gazpacho erin. Laat bevriezen in het vriesvak. Serveer als aperitiefhapje. De garnalen kunnen eventueel apart geserveerd worden.
|